Kalassa.net Keskustelut

Kalastuslajit => Kaikkea kalastuksesta => Topic started by: rAma on October 23, 2005, 22:20:52

Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: rAma on October 23, 2005, 22:20:52
Mitä mieltä olette? Minun puolesta voitaisiin kieltää jos ajatellaan esim. Taimen kantoja. Englannissahan verkkokalastus on kielletty ja siellä kalakannat ovat hyvät. Ja jos tiettyä kalalajia on runsaammin kuin muita niin silloin viranomaiset harventavat kantaa hiekan verkolla. Minusta tälläinen käytäntö pitäisi ottaa myös Suomeen.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Bister on October 23, 2005, 22:32:16
Mun mielestä verkkojen laittaminen/käyttäminen ei mitenkään "Poista" Suomen kalakantoja olemattomiin, vaan sehän kuuluu suomalaisten perinteisiin!
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: kaivo on October 23, 2005, 22:36:16
Ei pitäisi. Miksi jokin tietty kalastustapa olisi huonompi ja tuomittavampi kuin joku toinen, ja kenellä on oikeus olla tässä asiassa tuomarina? Verkkokalastusta voidaan harjoittaa Suomessa niin monella tapaa mereltä metsälammille, lohen ajoverkkopyynnistä mökkiläisen ahvenpyyntiin, että onko tällaisessa "kyllä vai ei" -äänestyksessä oikein mieltä? Mitä äänestävät ne henkilöt, joille kalastus on elinkeino tai merkittävä toimeentulon lähde?  

Kaikki lailliset kalastusmuodot ovat yhtä arvokkaita ja oikeutettuja, kunhan kalastuksessa noudatetaan kohtuutta ja rajoituksia. Kalakantojen vaarantaminen ei ole hyväksyttävää millään pyyntitavalla.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Peksi on October 23, 2005, 23:10:42
Pienimuotoinen "mökkiverkotus" on ok, verkotusta tulisi rajoittaa voimakkaasti tai se pitäisi kieltää kokonaan lähinnä suurten asutuskeskusten ja nousukalajokien läheisyydessä.

Pienet perustelut asiasta:
-Nykyinen laajamuotoinen verkkokalastus estää käytännössä esimerkiksi taimen -ja lohikantojen elpymisen.
-Vaarallisenkin tehokkaana pyyntivälineenä tunnettu verkko on ammattilaisen pyyntiväline, ei Pera Perusjuntin. Suurten asutuskeskusten läheisyydessä olevat kalavedet ovat yleensä surkeassa jamassa, kun jokaisella on oikeus verkottaa jopa neljällä verkolla(esimerkkinä Helsinki).
-Verkkokalastus nousukalajokien suulla on kansantaloudelle vahingollista. Isolla rahalla istutetut kalanpoikaset joutuvat suurimmaksi osaksi verkkoihin, eivätkä palaa enää kutemaan kotijokeensa. Muun muassa Torniojoessa verkotuksesta aiheutuva kalojen vähyys vaikeuttaa myös tuottoisan "lohibisneksen"(paljonkos se vapakalastaja nyt maksoikaan keskimäärin pyytämästään lohesta?) kehittymistä, ja sitä kautta uusien työpaikkojen muodostumista.
-Monissa muissa sivistysmaissa toimenpiteisiin on jo ryhdytty. Suomi on tässä suhteessa takapajula.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Mikko_-Procyon- on October 24, 2005, 08:25:39
Minun näkemys on, että verkoilla tulisi saada pyytää sellaisista vesistä, mihin kaloja ei istuteta. Ehkä suurin kritiikki verkkopyyntiin tulee juuri niistä kohteista, joihin istutetaan taimenta/Lohta/kuhaa jne..  ja verkkomiehet pistävät pyydykset järveen aina tankkiauton käynnin jälkeen. Minun hypoteesi on siltikin, ettei tuo kielto johtaisi mihinkään suurempiin kalakantojen paranemisiin. Syy on jossain muualla, kuten vaikkapa vesivoimaloissa ja kutupaikkojen puutteessa ja vesialtaiden säännöstelyissä. Olisihan se hauska vain katsoa, kun hirveä meteli/sota käytäisiin verkkokalastuskiellosta ja lopulta todettaisiin nöyränä, että väärää puuta haukuttiin.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: kalastaja86 on October 24, 2005, 13:14:50
Ainakin sellaisista vesistöistä missä on lohikaloja.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Juho_ on October 24, 2005, 15:47:53
Niinpä...niin..Eli minusta niitä ei tarvitse laskea veteen jossa ei ole paljon "jalokala"  kantoja koska ne vähäisetkin saattaa tulla vahingossa ,VAIKKEI TARKOITA PYYTÄÄ NIITÄ...mutta niitäkin voi säädellä verkkojen koolla.. :wink: .joten minusta verkoilla saa mökkikalastajat ja ammattikalastajat kalastaa muita, kuin vähäisiä lohi taimen yms kala kantoja... :!:
Eli en paheksu pahemmin muikkujen ja haukien lahnojen ahventen verkko kalastajia!!
____________________________
Etsiminen on verraton tapa löytää...
Title: Rajoitukislla toimii.
Post by: valilyönti on October 24, 2005, 15:51:53
Meidän kalastuskunnasssa saa pyytää verkoilla perjantaista. kello 12:ta maanantai kello12:sta. Yhdellä verkolla sulanveden aikana. Talvella tietty saa pitää kokoajan. Järvi on hyvä kuha järvi. Homma toimii erinomaisesti kun pienin sallittu silmäkoko on vielä 50 mm, verkon korkeus korkeintaan 2m ,ja pituus 30m.

Tiedän kyllä kotitarvekalastajia esim. Päijänteellä missä voi pitää monissa paikoin jopa 10 verkkoa. Se on likaa.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Walde on October 24, 2005, 16:30:29
Minä olen sitä mieltä että lupien jakamista rajoitettaisiin samalla tavalla kuin hirvien kaatolupia rajoitetaan.
Tietenkin ammattikalastajien pitäisi saada lupia etu oikeutetusti.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Peksi on October 24, 2005, 17:07:11
Quote
Minun hypoteesi on siltikin, ettei tuo kielto johtaisi mihinkään suurempiin kalakantojen paranemisiin. Syy on jossain muualla, kuten vaikkapa vesivoimaloissa ja kutupaikkojen puutteessa ja vesialtaiden säännöstelyissä.


Tämä on varmasti totta monessa tapauksessa. Suomessa on kuitenkin kunnostettu viime vuosina monet joet ihan tiptop -kuntoon, kutupaikkoja myöten. Mitään patoja tai säännöstelyaltaitakaan ei ole. On mielestäni sääli, ettei se taimen/lohikanta saa kunnon jalansijaa edes näissäkään paikoissa, kun koko jokisuu on verkotettu umpeen jäiden lähdöstä aina seuraavien tuloon.

Merikarvianjoella on muuten onnistuttu kieltämään verkotus jokisuun läheisyydessä ja tulokset ovat olleet tämän seurauksena käsittääkseni erittäin hyviä.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Nimettömänä (viranvuoksi) on October 24, 2005, 17:32:01
Mitään järjellistä syytä verkkokalastuksen kieltämiseen ei ole.
Normaali kotitarvekalastus tulee sallia edelleen kuten tähänkin asti.
Mutta, mutta tämä harmaatalous eli sala-ammattilaisuus pitäisi saada kuriin esim. siten, että kalojen ostaminen ei rekistöröidyltä verovelvolliselta ammattikalastajalta tulisi säätää ankarasti rangaistavaksi teoksi (vrt.varastetun tavaran ostaminen).
Samalla tulisi rajoittaa myös vapakalastusta siten, että kotitarve-, siis ruokakalojen kalastaminen on sallittua mutta kalastaminen vaan saalismäärän vuoksi ja leikittely elävillä eläimillä eli C&R-touhu tulisi kieltää.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Järväri on October 24, 2005, 18:56:43
Jotenkin tuntuu, että tästä aiheesta ei tule mitään muuta kuin tappelu ja tuskin Suomessa saadaan mitään noin ratkaisevaa aikaan ikinä.

Mutta ei niitä verkkoja voida kokonaan kieltää, ajatelkaa vaikka hoitokalastusta ja muikunpyyntiä. Se että verkkokalastus vaikuttaa paljon kalakantoihin on kyllä totta. Ainakin tärkeimmät lohikalojen lisääntymisjokien  lähialueet pitäisi rauhoittaa. Sitten joka paikassa voitaisiin miettiä paikkakohtaisia rajoituksia silmäkokoon ja verkkojen määrään yms.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Peksi on October 24, 2005, 19:10:47
Järväri kirjoitti:
Quote
Jotenkin tuntuu, että tästä aiheesta ei tule mitään muuta kuin tappelu ja tuskin Suomessa saadaan mitään noin ratkaisevaa aikaan ikinä.


Tämä saattaa olla valitettavasti totta. Suomen kalastuspolitiikka on kokonaisuudessaan uskomattoman vanhanaikaista, eikä parannusta ole välttämättä näkyvissä ainakaan lähiaikoina. Pitäis varmaan ekana saada pudotettua Keskusta ja RKP(tuttavallisemmin ryöstökalastuspuolue) pois vallan kahvasta.

Ps. Toivottavasti tuon erään nimeltä tuntemattoman henkilön virkaan ei kuulu ainakaan kalastusasioista huolehtiminen. Siinä tapauksessa parannusta ei tosiaankaan ole odotettavista lähiaikoina.

Pss. täältä (http://www.venekimppa.com/PAGES/PAIN_IN_THE_ASS/verkottajan_kosto/verkottajan_kosto2.html) löytyy muuten hyvää juttua liittyen tuohon verkkokalastukseen ja sen kieltämiseen(varsin järjellisiä kommentteja muuten). Käykää lukemassa.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Lainkuuliainen on October 24, 2005, 20:01:42
Verkkokalastuksesta valitetaan kun vastuullisuutta ei haluta vapakalastukseen.

Suomessa kalastuslaki lähtee siitä, että verkko- ja muu kalastus on etusijalla ja sen jälkeen jos tilaa jää on vuorossa vapakalastajat, kten seuraavasta kalastuslain 39§:n tekstistä voidaan todeta.
Tässä laissa tarkoitettua onkimista, pilkkimistä ja viehekalastusta harjoitettaessa on vältettävä aiheuttamasta haittaa tai häiriötä vesialueella harjoitettavalle muulle kalastukselle.

Laki on laki ja sitä on kaikkien noudatettava.
Ja mahdolliset muutokset lakiin tekee eduskunta tarpeen mukaan eikä suinkaan "vapaveikkojen" punakaarti niinkuin luulette.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Jouko on October 25, 2005, 10:04:44
Nimimerkki Lainkuuliainen olet aivan oikeassa näinhän tulisi toimia mutta vapakalastajien on jotenkin vaikea ymmärtää näinkin selvää ja selkeää tekstiä.
Olisi mielenkiintoista alkaa pohtia sitä mistä tämä ymmärtämättömyys johtuu.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Arza on October 25, 2005, 11:00:43
poistamisessa nyt ei ole mitään Järkee!
mites kävis kalakantojen? tulis ehkä ylitiheitä kantoja ja roskakal lisääntyis..ei varmaan olis kovin mukavaa...eli ei Pitäisi kieltää verkkokalastusta...verkkoja vaan järveen ja roskalalat pois! :D
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Peksi on October 25, 2005, 12:52:42
Mistäköhän nämä ylitiheät roskakalakannat muuten saattaisivat johtua? Olivatko Suomen järvet muka täynnä sorvaa ja muuta roskakalaa, ennen kuin ihminen saapui tänne pohjolaan verkkoineen sun muineen ja "pelasti" tilanteen?
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: marabou on October 25, 2005, 17:43:28
Oma mielipiteeni on että ei lopettaa mutta vähentää
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: daiwa2 on October 25, 2005, 18:19:10
Ehdottomasti ei.Kyllähän määriä voisi vähentää mutta jokaisella pitäisi olla oikeus kalastaa verkoilla siellä missä haluaa, riippuu tietysti aika paljon vesistöstä.Oma mielipide on se että, verkot sopii ihan hyvin järviin ja meriin, mutta jokiin ne on vähän liian rajuja pyydyksiä.Yksi lupa per talous järviin ja meriin.Ammattikalastajat tietenkin erikseen
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: erekki on October 25, 2005, 21:21:14
Ei todellakaan yhtä hyvin voitaisiin kieltää vetouistelu tai perhokalastus... verkkokalastuksessa saadaan ehkä paljon kalaa mutta 24h uistelija ylittää helposti yhden tai kahden verkon päiväsaaliin...
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: HAI on October 26, 2005, 16:13:51
Verkkopyynnin kieltäminen on täysin tarpeetonta ja jopa haitallistakin. Suurin osa Suomen sisävesistä on alikalastettuja nyt kun ammattikalastus järvillä on vähetynyt lähes olemattomiin. Lisäksi on tuhansia pikkujärviä, joissa kalastus rajoittuu satunnaisiin pilkkireissuihin keväällä.
Toki verkottelussakin täytyy pitää järki päässä, kuten muussakin pyynnissä.
Ei yli tarpeen ja riittavän suuret silmäkoot.
Suomessa riittää kyllä kalaa ja kalavesiä kaikille halukkaille, kun kaloiksi luetaan muutkin kuin lohikalat.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Anonymous on October 26, 2005, 16:52:48
Käykääpäs lukemassa tämä rktl:n tänään ilmestynyt tiedote(liittyy tähän asiaan):
Meritaimen vaarassa kuolla sukupuuttoon (http://www.rktl.fi/tiedotteet/meritaimenkantojen_sailyminen_epavarmaa.html?sid=8e651d4297faf2ba6cfddada4fd1fa76)
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Peksi on October 26, 2005, 16:58:30
Tuo ylläoleva juttu oli minun laittamani, unohdin vain kirjautua. Lisäisin vielä äskeiseen, että Satakunnan Kansassa(sanomalehti) oli juttua, että Merikarvianjoki on yksi harvoista vesistä, missä meritaimenkanta on hieman kasvanut. Sattumaako? Tuskin...(Vaikka ei noi lehtijutukaan nyt välttämättä ihan tosia ole)

Ja vielä linkki uutiseen: http://www.satakunnankansa.fi/pikauutiset/#5
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: kalastaja86 on October 27, 2005, 13:12:26
c&r kalastuksen kieltäminen ei ole ratkaisu ongelmaan. Eräs ratkaisu olisi käyttää isompaa verkkokokoa.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: marabou on October 27, 2005, 14:04:06
muuten eikö tämä kuuluisi tonne pyydyskalastus puolelle?
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Salmo on October 27, 2005, 16:19:34
Quote from: marabou
muuten eikö tämä kuuluisi tonne pyydyskalastus puolelle?

Kyse on kuitenkin pohjimmiltaan kalakantojen hyvinvoinnista, siis hyvin laajasta ja tärkeästä aiheesta, joten mielestäni tämän on sopivampi olla täällä.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Walde on October 27, 2005, 23:04:38
Samaa mieltä Salmon kanssa.

Minusta yllättävän moni on ollut tähän mennessä täyskiellon puolella.
Toisaalta kalojen keskikoko kasvaisi jos verkkokalastus kiellettäisiin, ja tuskin kalakannatkaan liian suuriksi kasvaisi paitsi rehevöityneissä järvissä.

Tietenkin täytyy muistaa myös ammattikalastajat.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: bosso__ on October 28, 2005, 23:38:04
Ehkä suurin kritiikki verkkopyyntiin tulee juuri niistä kohteista, joihin istutetaan taimenta/Lohta/kuhaa jne.. ja verkkomiehet pistävät pyydykset järveen aina tankkiauton käynnin jälkeen. Minun hypoteesi on siltikin, ettei tuo kielto johtaisi mihinkään suurempiin kalakantojen paranemisiin. Syy on jossain muualla, kuten vaikkapa vesivoimaloissa ja kutupaikkojen puutteessa ja vesialtaiden säännöstelyissä.


Minun mielipiteeni on se ettei verkkokalastusta tulisi missään nimessä kieltää. Etenkin vanhemmalla kalastavalla väestönosalla se on ainut tapa kalastukseen. Kotitarvekalastus etenkin harvaanasutuilla seuduilla ja pohjoisessa(Lapin läänissä) on melkoinen osa ruokapöydänantimia. Tuo ,että verkkomiehet pistävät aina pyydykset järveen tankkiauton käynnin jälkeen on mielestäni samanlainen yleistys, kuin "jokainen ammattikoululainen kuuntelee ainoastaan amispoppia..." tai "etelästä tulevat linnunmetsästäjät syyllistyvät joka kerta metsästysrikoksiin".

Paras tapa ainakin sisävesillä on pitää kiinni verkkojen silmäkoon rajoituksista(ehkä tietyillä vesialueilla vaatisi muutosta).
Miten sitten esim. muikkukannat jos verkotus kiellettäisiin? Koko pienenee ja niin edelleen...
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Anonymous on October 29, 2005, 11:12:36
ei sitä minusta tarvisi kieltää, mutta hauskempaa on saada kaloja muuten :)
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: puolisukeltaja6 on October 29, 2005, 12:46:19
Pitäisi ainoastaan saimaannorppa-alueella. Koska siellä jää verkkoihin kiinni saimaannorppia, ja sehän on yksi maailman uhanalaisimmista eläimistä. (Tuskin kuitenkaan top10-listalla.)
Title: verkot
Post by: arskawa on November 01, 2005, 18:33:50
sopivat hyvin suomalaiseen kalastukseen,katselin taas tuossa viikonloppuna venerannassa,kolmessa veneessä viikonlopun aikana n.30 kuhaa per vene ja pituus n.20 sm,mahdollisesti alle.
itse kalastan verkoilla ja olen saannut yhteensä kolmen viikon aikana 3 kuhaa ja n.10 ahventa.syömme aivan kaiken itse kotona,kalastelen suomenlahdella.en katso olevani ryöstökalastaja vaikka minulla on 4kpl 60 metristä verkkoa pyytämässä.en tietenkään voi viedä niitä minne tahansa kuten uistelija vaan luvallisilla vesillä pidän. :lol:
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: wolf on November 02, 2005, 19:47:19
verkkokalastuksessa on sekä hyvä että huono puoli...
sehän on mukava kalastuslaji, mutta kun niitä verkkoja tulee joki täyteen, niin ei enää pääse mihinkään vetouistelemaan...
kuitenkin olen sitä mieltä, että sitä ei tulisi lopettaa, vaikka niin äänestykseen vastasinkin... :mrgreen:
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Anonymous on January 04, 2006, 16:52:55
joskus käy kyllä mielessä, eetä noi verkot pitäs heittää hus helv... kun ovat jatkuvasti uistimen tiellä, mut tottahan se on, että mitä järkee ois olla mitään verkkoja keksiikään jos ei sais käyttää... Niillä kyllä saa ihan sikamaisen hyvin, mun mielestä jopa liian hyvin kalaa, mun lähelle yhteen paikkaan istutettiin k-lohia, vaan eihän niitä voinu kalastaa, kun kaikki heti tunki verkkonsa sinne :roll:
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Jartsa on January 07, 2006, 19:02:55
Ei verkkokalastusta tule kieltää mutta sitä voitaisiin tietyillä alueilla rajoittaa jos siihen on perusteltua syytä.ni
Perusteluna on se, että ei kaikilla ole joutilasta aikaa harjoittaa vapakalastusta tai eivät siitä yksinkertaisesti pidä, mutta tuoretta kalaa he tykkäävät syödä.
Ja hyvä niin sillä kala on terveellistä ravintoa.
Title: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Lipp4 on January 14, 2006, 18:21:36
EI missään nimessä, koska verkot harventavat ylitiheää kalakantaa
ja siten estävät vesialueiden rehevöitymistä. :wink:
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: stento-z on March 27, 2006, 07:27:59
No hieno juttu että asiat pysyy asioina joissakin foorumeissa tämä kipeä asia on kuin kontakti laji (vapa vastaan verkko)Kyllä verkkokalastus pitäisi sallia mutta kuten tällä foorumilla on tullut ilmi rajoituksilla ja valvonnan tehostamisella.Vaikka suurin osa verkko kalastajista on ihan asiallista porukkaa niin mukaan mahtuu (paha kello)Vapa kalastjista voi kyllä sanoa aivan samaa joten valvontaa pitäisi tehostaa. :-D vapa kalastaja :evil:
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Trout on April 13, 2006, 12:06:45
Nythän on paljon puhuttu tämä aihe " lohi on hävinnyt pohjois-karjalasta " esim pielisestä. Nimenomaan järvilohi . ja tätä on nyt puolitoista vuotta pielisellä tutkittu ja "tultu" siihen tulokseen että poikaset joita on Pieliseen laskettu ovat olleet sairaita ... ja taimenia ei ole istutettu paljon mitään verrattuna järviloheen ... ja taimenhan menestyy pielisessä paremmin mitä järvilohi .
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: sale uistin on April 13, 2006, 15:30:28
Verkoillahan poistetaan myös lohien ja taimenien vihollisia eli haukia,eli ei pidä kieltää
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Jepujee on April 26, 2006, 18:51:27
kyllä kait sitä voi verkkokalastaa,mutta ei heti kun koski loppuu...ainakii puolisen kilometriä kosken alajuoksulta järvelle päin...
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Jonttu on April 27, 2006, 19:23:09
Verkkokalastus vain ammattikalastajien oikeudeksi jos minä saisin päättää.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: lape89 on April 29, 2006, 18:26:16
Verkkokalastus vain ammattikalastajien oikeudeksi jos minä saisin päättää.Olen täysin samaa mieltä.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: kullervo kankinen on April 30, 2006, 12:03:26
ilman muuta pitäis..ainakin vähentää oleellisesti..esim harraste kalastajailta moinen touhu pitäis kieltää..
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: kaivo on May 04, 2006, 22:21:54
Miksi ei harrastajille? Minusta verkkokalastusta saavat harjoittaa kaikki, joilla on ymmärrystä tehdä sitä rajoitusten mukaan. Kalakantojen vaarantaminen on yhtä tuomittavaa kaikilla kalastustavoilla, verkoilla se on vain monissa tapauksissa helpompaa tehdä kuin vapavälinein.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: lape89 on May 05, 2006, 19:28:57
Miksi ei harrastajille? Minusta verkkokalastusta saavat harjoittaa kaikki, joilla on ymmärrystä tehdä sitä rajoitusten mukaan. Kalakantojen vaarantaminen on yhtä tuomittavaa kaikilla kalastustavoilla, verkoilla se on vain monissa tapauksissa helpompaa tehdä kuin vapavälinein.


Koska harrastajat ei tarvi niin paljo kalaa mitä verkoilla tahtoo tulla.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: kaivo on May 07, 2006, 09:49:35
Monikohan harrastuksen vuoksi kalastavista ihmisistä on niin typerä, että pitää verkkoja järvessä huvin vuoksi? Jotenkin minulla on sellainen näppituntuma, että esim. kesämökillä verkkojaan pitävät ihmiset osaavat nimenomaan arvostaa kalaa ruokana ja saatu saalis menee omaan käyttöön. Kotitarvekalastusta, ainakin meillä päin...
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: lape89 on May 07, 2006, 12:24:05
Monikohan harrastuksen vuoksi kalastavista ihmisistä on niin typerä, että pitää verkkoja järvessä huvin vuoksi? Jotenkin minulla on sellainen näppituntuma, että esim. kesämökillä verkkojaan pitävät ihmiset osaavat nimenomaan arvostaa kalaa ruokana ja saatu saalis menee omaan käyttöön. Kotitarvekalastusta, ainakin meillä päin...


En tiiä kuinka moni, mutta kyllä niitä semmosiakin ihmisiä on. Mutta jos kaikki saalis tosiaankin syödään niin homma on ihan ok. Niitä vaan on semmoisiakin ihmisiä joilla on jotain joitakin kalalajeja vastaan (esim. haukea) ja sitten sitä pyydetään verkoilla ja tapetaan ihan huvikseen.

Jos nyt en ihan väärin muista niin näin kerran telkkarissa ohjelman jossa näytettiin hauen kalastusta Irlannin sisävesissä. Porukka sai paljon tosi komeita haukia jotka olivat yli 10 kilosia. Siinä joku äijä puhu että Irlannissa on paljon suurta haukea ja ohjelmassa kerrottiin myös että siellä on verkkokalastus kielletty kokonaan.

Oiskohan niin että Suomessakin kalat olisivat isompia ja niitä olisi enemmän jos verkkokalastus olisi kielletty?
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: wireless on August 05, 2006, 21:27:41
Tänään uistellessani eräällä keski-Suomalaisella järvellä, meni ensimmäisen kerran käkätti nokkaan verkkojen takia. Tekisipä mieleni polttaa kaikki järvilakanat yhdessä kasassa lopullisesti tästä maasta.

Tässä järvessä pari vuotta sitten maajussien kalastuskunta päätti laittaa 6 vavan rajoituksen uistelijoille ja lisätä verkkomerkkejä samalla kuuteen. Seuraukset ovat seuraavat:

- verkkoja on järjettömän pitkinä jatoina niin ettei toista päätä voi kuin arvailla.
- syvät väylät ylitetään järjettömän pitkillä verkkojatoilla. painojen kanssa uistelu alkaa olla yhtä kiusaamista.
- kun ahneus on iskenyt, 6 verkkoa pitempiä jatoja on alkanut ilmestyä sinne tänne.

Koko järvi on välillä yhtä pujottelurataa. Ja verkot menevät tietysti syvänteiden poikki. Kun päät on vielä merkitty sopivasti erivärisillä mehupöntöillä, voi vain arvailla missä se toinen pää on ja mikä näistä kaikista mehukattipurkeista on se oikea.

Jos kalastuskunta on näin puolueellinen asioiden hoitamisessa, voidaan kysyä onko se tehtäviensä tasalla. Olen etsinyt väylää miten kalastuskunnan päätöksistä voi valittaa. Jos joku tietää voisi antaa vinkin.

Muikkuaikana jo veneily alkaa olla vaikeaa ja vaarallista kun verkot menevät pinnassa.

Pari-kolme vuotta olen tätä nyt sietänyt ja nyt alkaa olemaan mitta täysi. Ahneus ja välinpitämättömyys vain näköjään lisääntyy kun sille annetaan kalastuskunnan toimesta lupa.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: ara_1 on August 06, 2006, 00:50:43
Pitäisi ainoastaan saimaannorppa-alueella. Koska siellä jää verkkoihin kiinni saimaannorppia, ja sehän on yksi maailman uhanalaisimmista eläimistä. (Tuskin kuitenkaan top10-listalla.)
samaa mieltä!....myös hylkeiden ampuminen on lisääntynyt suomenlahdella,koska hylkeet syövät verkoista kaloja :|se ei oo musta oikein!(sori tuo off-topic)
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: xyu on August 07, 2006, 10:42:58
Errhh. Joidenkin kommenttien mukaan ei saisi verkottaa lohikalapitoisia vesiä. Uistinkalastajat ainakin rokottavat omalta osaltaan aika lahjakkaasti lohikalakantoja. Verkkokalastus on tosiaan jatkuvasti vähenemässä. Sitä ei erityisesti tarvitse tuomita. Suurimmat tuhot tulivat metsä/suo-ojituksista, vesivoimaloista ja niihin liittyvistä patoamisista. Niin ja koskien auki repimisistä uittoja varten. Geneettinen kääpiöityminen uhkaa myös arvokalakantojamme.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Pii100 on August 07, 2006, 13:10:42
ei.

Mutta valvontaa ja rajoja voisi kovasti lisätä. Mökki- ja päivän muonaverkotus on ihan ok, mutta kahdeksas kuolemansynti on se, että kalastetaan verkko täyteen jalokaloja, ja sitten heitetään koko kuollut saalis mätänemään!. Ja sitten monet pienet 2 metrin levyiset purot, täynnä taimenia ja ahvenia, ihmiset laittavat juuri koko puron peittävän verkon. Mikä mahdollisuus kalakannalla on tällöin levitä ylä tai alajuoksulle?
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: JoDa on August 07, 2006, 21:59:12
Ei todellkaan sehän on tärkeä elinkeino monelle!!
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: wireless on August 08, 2006, 09:28:38
Verkkokalastajien asenne on se mikä minua rasittaa.

Muutamia esimerkkejä:

- Merkkejä ostetaan kaikilta mahdollisilta kavereilta niin että jatat ovat satojen metrien mittaisia
- Verkot laitetaan väyliin ja syvänteisiin niin ettei niissä muut pysty liikkumaan tai kalastamaan
- Kalaa tulee yli tarpeen moninkertaisesti. Silti ei käy mielessä että verkkoja voisi vähentää esimerkiksi siihen määrään mikä on yhdelle henkilölle sallittu
- Ylijäämäkalaa käsitellään niinkuin mutaa. Myös harmaa talous kukoistaa.
- Verkkolupia lisätään ja uistelulupia vähennetään, koska maanomistajat ja heidän kaverinsa kalastavat verkoilla. Tällä ei ole mitään yhteyttä järven hoitamiseen tai kalakannan hoitamiseen
- Muille kalastajille annetaan ymmärtää että he ovat riesa ja maanomistajien erikoisluvalla toistaiseksi kalastamassa

Tällaisella asenteella verkkokalastajat ovat saaneet minut nousemaan vastaan koko kalastusmuotoa. Vaikka en ensi sijaisesti vastusta kohtuullista ja järkevää verkoilla kalastamista. Nyt on mitta täynnä ja tämä tekstikin sen mukaista. Kalastuskunnasta sanotaan että kaikkien kanssa pitää yrittää tulla toimeen. Ongelma on vaan siinä että monet verkkokalastajat eivät edes yritä tulla kaikkien kanssa toimeen.

Alan kannattamaan verkkokalastuksen täyskieltoa tai täyskieltoa pienin poikkeuksin esimerkiksi niin, että muikkua saa pyytää verkoilla erityisluvilla ja kohtuupituisilla verkoilla. Tai sitten muikunpyyntikin siirretään kokonaan ammattilaisille.

Verkkokalastajien ja vesistöjen kalastuskuntien puolueellisella yhteispelillä asiat saadaan todellakin vaikeiksi. Kalastuskunnat pelaavat itseään ulos yhteiskunnasta tällä menolla.

Olen alkanut miettiä että pitääkö alkaa ajamaan pitkällä tähtäimellä kalastuskuntien asioiden siirtämistä kuntiin ja asiantuntijavetoisiksi, niin että järven ja kalaston hoidossa olisi jotain tietoakin pohjalla eikä isäntien mielivaltaisia mielihaluja ja hyvä veli -politikointia.

Kalastusmatkani ovatkin suuntautuneet jo pitkään Ruotsiin. Siellä kun kaloja on ja vesistöt on hoidettu paremmin. Nyt alan tajuta mistä se johtuu.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Yuz on August 18, 2006, 09:20:09
Oma mielipide: Verkkokalastuksessa ei koe sitä varsinaista jännitystä mitä heittäessä. Verkoilla kannattaa hankkia korkeintaan ruokakalat, koska ei niitä yleensä voi päästää takas.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: kullervo kankinen on August 18, 2006, 14:09:21
niin kaivo vastaa kun sinne huudetaan....kuinkas nyt ei enää oo vastannu? verkot pois harraste kalastajilta.eräskin nähty tapaus oli kun 2 aikuista miestä kiskoi verkkoja hyvään taimen jokeen...onkohan sallittua?
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: kaivo on August 18, 2006, 15:55:01
niin kaivo vastaa kun sinne huudetaan....kuinkas nyt ei enää oo vastannu? verkot pois harraste kalastajilta.eräskin nähty tapaus oli kun 2 aikuista miestä kiskoi verkkoja hyvään taimen jokeen...onkohan sallittua?
Heh, mitähän tässä pitäisi meikäläisen vielä sanoa? Edelleen olen samaa mieltä kuin tuossa toukokuun alun viestissäni:

"Minusta verkkokalastusta saavat harjoittaa kaikki, joilla on ymmärrystä tehdä sitä rajoitusten mukaan. Kalakantojen vaarantaminen on yhtä tuomittavaa kaikilla kalastustavoilla, verkoilla se on vain monissa tapauksissa helpompaa tehdä kuin vapavälinein."
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Peikko on August 18, 2006, 16:55:45
Ei pitäisi. Verkkokalastuksen määrä kalakantoihin tuskin on lopulta niin valtava, ja esimerkiksi siinä kalastuskunnassa jossa itse kalastelen, on verkkojen silmäkoko rajoitettu yli 50 millimetriin, koska kuhakanta halutaan saada elpymään.
Mielestäni kuitenkin meidänkin kalastuskuntamme alueella suurempi vaikutus edellämainittuun kuhakantaan on ahvenen paljous. Ahvenia ei suuremmin kalastella pois, eivätkä ne ihan helposti myöskään jää kiinni 50 milliseen verkkoon, joten voitte kuvitella kuhanpoikasen mahdollisuuksia selvitä, kun järvi on täynnä sitä saalistavia körmyahvenia.
Elikkä pointtini on, että roskakaloja, joihin ahvenen luen vain tässä tapauksessa, pitäisi pyytää pois esim. nuotilla ym. Silloin olisi kuhallakin helpommat oltavat.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Juho_ on August 21, 2006, 17:02:20
Jos kalat on näin luotu, ei kannata ihmisen sinne sormiansa survoa, sopaa sekoittamaan.

Lainaan yhtä tekstiä yhdeltä nettisivulta:

_________________________________________________________________________________________________________________
"En puutu tässä sen enempää ihmisen oikeuteen syödä ketä tai mitä huvittaa nälkäänsä. Se on ihmisten mielestä oikeudenmukaista. Erityisen epäoikeudenmukaista sen sijaan on kun valkohai, syö ihmisen. Se on tapettava. Ihminen toisin kuin muut maapallon asukkaat on korvaamattoman arvokas, vaikka mistään uhanalaisesta lajista ei ole kyse. Ihmisistä tietysti Suomalainen on arvokkaampi kuin muunmaalaiset. Tähän tulokseen tulee, kun lukee uutisen maanjäristyksestä, jossa on kuollut 451 ihmistä ja yksi Suomalainen."

Toinen on Vallanhimon määrä

"Vallanhimon aste ihmisissä vaihtelee heidän henkisen kehittyneisyyden mukaan. Mitä alhaisemmalla tasolla olet henkisesti, sitä voimakkaampi on vallanhimosi. Olet valmis alistamaan ja uhraamaan kaiken sen tyydyttämiseksi. Mukaanlukien ympäristön ja/tai läheiset ihmiset, mikäli se palvelee päämäärääsi, valtasi kasvua. Siksi maailmaa ovat hallinneet,hallitsevat ja tulevat hallitsemaan, henkiset kääpiöt.

Mitä kehittyneempi olet ihmisenä, sitä vähemmän Sinulla on tarvetta hankkia valtaa suhteessa johonkin asiaan tai ihmiseen. Muiden mielipiteet ovat yhdentekeviä Sinulle. Toimit vähimmän vastuksen periaatteella. Jättäen jälkeesi pienimmän mahdollisen jäljen vierailustasi täällä.

Jotkut kalastajat pamputtavat kaiken johon vain saavat kätosensä kiinni. Joillekin riittää kalan väsyttäminen ja vapauttaminen sen jälkeen. Onpa jopa ihmisiä, jotka iloitsevat pelkistä tärpeistä. Joku voi nautti pelkästä heittelystä. Voipa henkisesti pitkälle kehittynyt ihminen nauttia luonnossa olemisesta ja pelkästä hiljaisuudesta, rauhasta."

Ja kolmas on eniten aiheeseen:

"Vallanhimon ominaisuus

Luonto on amoraalinen, vailla hyvää tai pahaa, oikeaa tai väärää. Moraali, oikea ja väärä ovat ihmisen keksimiä subjektiivisia käsitteitä. Nämä käsitteet ovat luotu puhtaasti itsekkäistä syistä, ihmislajin säilymisen suojaksi, jotta ihmiskunnan valta suhteessa muuhun luomakuntaan säilyisi mahdollisimman suurena kuitenkaan tuhoamatta sitä. Vallanhimossa on näet sellainen ominaisuus, että riittävän voimakkaana se tuhoaa kaiken ympäriltään, kääntyen lopulta omistajaansa vastaan. Luonnon saastumisessa tai kalamäärän vähenemisessä on juuri tästä kysymys. Oman vallanhimon takia ympäristöä riistetään yli sen kestokyvyn kunnes on saavuttu tilanne jossa nyt olemme.
    Ihmisillä on harhakuva, että luontoa tarvitsee suojella. Luontoa ei tarvitse suojella. Luonto selviää aina. Se voi muuttua, mutta ei voi hävitä. Luonnonsuojelu, niin kuin kaikki ihmisen toiminta on pohjimmiltaan itsekästä toimintaa. Ihminen suojelemalla luontoa suojelee itseasiassa itseään, omaa lajiaan. Se on pyrkimystä säilyttää saavutettu valta suhteessa luontoon tai lisätä sitä. Saastuminen, kasvihuoneilmiö ja muut ympäristönmuutokset vähentävät ihmisen valtaa ympäristöönsä ja ovat siksi ei toivottavia.
Tästä huvittavana ilmiönä on järvissä suoritettavat “hoitokalastukset”, jossa nuotataan pois “roskakalaa”. Tätä tehdään silloin kun ihmisen vastuuttoman toiminnan seurauksena olosuhteet ekosysteemissä ovat muuttuneet niin, että lajien keskinäinen tasapaino on perusteellisesti järkkynyt. Kun “sairaskalastuksen” takia petokalakanta papitetaan pois, joudutaan turvautumaan “hoitokalastukseen”. Molemmat kalastuksen muodot ovat itseasiassa heijastuksia ihmisen ajattelutavan konkurssitilasta."
______________________________________________________________________________________________________________

Että tällaista. Minusta tuo "Roskakalaksi" nimittäminen on sairaus, joka leviääkulovalkean tavoin. Isältä pojalle ja sen pojalle.. Jne jne..
Tämän huomaan siitä, kun ihminen ei tykkää jostain kalasta, tulee siitä silloin roskakala. Pikkupojat kuulee tällaisen väitteen ja painaa sen päänsä perukoille. :|
HYVÄ ESIMERKKI on tuossa ylemmässäviestissä peikolla. Mikä tekee kuhasta paremman, kuin ahvenesta? Kalan koko? Kuha kasvaa isommaksi ja on sitä mukavempi pyytää ja päästä kerskumaan saaliillaan muille ja näin kasvattaa omaa valtaansa muihin. Sama "sääntö" pätee myös särkiin ja muihin pienkaloihin..
Mutta esmes harria kalastetaan/arvostetaan sen pienen levinneisyyden ansiosta. Jos harria olisi yhtäpaljon haukea ja yhtähelppo kalastaa, ei harrin arvo olisi kovinkaan kummoinen.. Kummalla kerskuttaisiin enemmän jos kaksi kaveria saisi kalat, toinen 50cm hauen ja toinen 50cm harjuksen?
Tähän kysymykseen, vastauksen arvaisitte varmasti jokainen. Joku tai itse asiassa todella moni saattaisi sanoa tuotakin haukea, "hauen tumpiksi".
Mistä tämä johtuu?? Ihmisen henkisestä kääpiöitymisestä!


PS: Toivon että jokainen jaksoi lukea tämän viestin, ja ettei modet äsyyntyneet off-topickista.. Thänks
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: wireless on August 27, 2006, 22:45:08
niin kaivo vastaa kun sinne huudetaan....kuinkas nyt ei enää oo vastannu? verkot pois harraste kalastajilta.eräskin nähty tapaus oli kun 2 aikuista miestä kiskoi verkkoja hyvään taimen jokeen...onkohan sallittua?
Heh, mitähän tässä pitäisi meikäläisen vielä sanoa? Edelleen olen samaa mieltä kuin tuossa toukokuun alun viestissäni:

"Minusta verkkokalastusta saavat harjoittaa kaikki, joilla on ymmärrystä tehdä sitä rajoitusten mukaan. Kalakantojen vaarantaminen on yhtä tuomittavaa kaikilla kalastustavoilla, verkoilla se on vain monissa tapauksissa helpompaa tehdä kuin vapavälinein."

Kun joskus tapaisin verkkokalastajan joka noudattaa sääntöjä, käyttää järkeä ja ajattelee muitakin niin maksaisin ko. henkilön luvat.

Juuri palasin järveltä ja pari päivää on ollut yhtä verkkojen väistelyä. Verkkoja veneväylällä, syvänteet vedetty poikki, merkit mitä sattuu, toista päätä ei näy missään, syvä- ja pintajatat yli 300 metrisiä... lista on loputon ja lohduton.

Verkkokalastus pitäisi kieltää. Ei tuolle porukalle mikään muu tehoa. Pieni toivo on, että kun verkkoikäluokat kuolevat pois he vievät silmittömän ahneutensa hautaan ja uudet eivät peri sitä geeneissä ja kulttuurissa. Verkkoikäluokkaa leimaavaa ahneutta ei tule ikävä. Vaikka ihmisiä tulisikin. Verkoilla kalastavalla ikäluokalla on todella kummallinen taipumus ottaa kaikki irti mitä saa välittämättä mistään ja kenestäkään.

Lähistöllä on järvi joka kalastettiin tyhjäksi kuhista verkoilla. Kun syvänteet löytyivät ne olivat hetkessä verkkoja täynnä ja kuhalle voitiin sanoa yhdessä hyvästit. Nyt porukka käy sitten muilla vesillä kalastamassa. Mitä järkeä? Ei mitään, mutta ei verkkoporukan touhussa täällä mitään järkeä olekaan. Muutama järkevä kaveri ei vielä kesää tee.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Torro on November 21, 2006, 17:44:19
Ei sitä verkkokalastusta kokonaan poistaa pitäisi mutta esim. verkon silmä kokoa voitaisiin
suurentaa kuten esim Irlannissa on määrätty kuinka pienell silmällä saa kalastaa jotta hauet saisivat rauhassa kehittyä
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: HAI on November 22, 2006, 19:42:48
Kuinkahan saataisiin tässä sarvikuonojen maassa kaikki kalastajat noudattamaan lakeja ja asetuksia, ja kunnioittamaan muita vesillä liikkujia.
Valtakunnan vesissä varmasti riittää tilaa ja saalista jokaiselle ilman keskinäistä kärhämöintiä.
Järjen käyttö on edelleen sallittu....kaikille.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Tosimies on November 29, 2006, 18:59:06
ei? mikä siitäkään tekee sen "huonomman" kalastustyylin? Sehä o suomalainenperinnekkin! ennenku kukaan ruoski perholla missään päin suomea oli verkot lionnu vedessä jo kymmeniä vuosia! tietty voihan sen kieltää siellä missä on istutuksia,koskien suilta....Mutta sieltähä ne on jo kielletty. ei enää enempää kieltoja verkkokalastajille kiitos!
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: wireless on April 30, 2007, 11:55:43
Kalat loppuvat järvestä kalastamalla. Ne loppuvat valtameristäkin kalastamalla. Ainoa hyvä lohivuosi Tornionjoella oli se kun verkkokalastusta rajoitettiin merellä. Tonnikala on uhanalainen kalastuksen takia. Hait ovat uhanalaisia. Mikähän kalastuksen kohteena oleva kala ei keikkuisi tuhon partaalla vähän väliä.

On aika lapsellista väittää että Suomen matalista ja pienistä järvistä kalat eivät loppuisi kalastamalla.

Jos esimerkiksi taimenia ja kuhia kalastetaan ennen kuin ne kutevat, kannat loppuvat ihan varmasti.

Nykyinen tankkiautokalojen verkottaminen pitäisi loppua mahdollisimman pian. Suomessa on pitkät yli tarpeen kalastamisen perinteet ja kalakantojen tuhoutumisesta on todella paljon esimerkkejä meiltä ja maailmalta. Olisiko vilpittömän tietämättömyyden takana ihan vilpitön ahneus?

Milloin terve järki voittaa? Muualla maailmassa verkoilla ei enää tällä tavoin kalasteta, ja ihan sen takia että kalat ovat vaarassa hävitä.

Mutta ei Suomessa, tässä junttien luvatussa maassa.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: kalle on April 30, 2007, 15:31:33
 Itse en koske verkkoon kirveelläkään. Kuitenkin kokonaan kieltäminen olisi väärin. Minusta ehkäpä kannattaisi rajoittaa määrää, ja ehkäpä kasvattaa silmä kokoa? Varmasti parantaisi tilannetta. Ja mikäli olen ymmärtänyt oikein, nämä lohijokien suistot tarvitsisi oikein kunnolla sekä pituus, että leveys suunnalta rauhoittaa, siinäpä eräs kantapää, vai olenko väärässä? :?
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Tosimies on April 30, 2007, 18:02:55
Btw.. Huomenna viemään 5kpl 80mm -100mm riimuverkkoja hauki ja lahna pyydyksiksi  :-)
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: ShadowDust on April 30, 2007, 21:37:40
Pakko tähän sanoa jotain, Tervettä järkeä pitää käyttää kaikessa.
Parempi olisi vähentää verkkojen määrää, varsinkin järvikohtaisesti.
Kieltoa en sinänsä kannata vaikka en tykkääkään verkkokalastuksesta kovinkaan paljoa.
Lähinnä itseäni suututtaa miten verkkokalastajat toimivat, tuntuvat monet rikkovan lakeja minkä kerkiävät.

Mielestäni verkkojen määrää voisi laskea, silmäkokoa suurentaa.
Kaloille säätää ylä-raja laki, sen lisäksi useammat kalastajat tarvitsisivat hyvin perusteellisen asenne korjauksen.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: SUURkalastaja jyväskyläst on May 01, 2007, 16:52:42
Minusta verkkokalastus on ihan p*rseestä! Ennenkin meidän järvessä saatiin hyvin ja isojakin kaloja, mutta sitten yksi mulkku kalasti järven melkein puhtaaksi, eikä siellä ole kuin pikkukalaa. Tottakai jossain isoissa vesistöissä saisi verkkoja pitää, mutta kohtuus kaikessa!!!
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Pro Pilkkijä on May 01, 2007, 18:21:29
Itseäni ärsyttää vähän kun täällä Palokkajärvellä menee talvella koko Tyyppälänselän poikki sellainen verkkorivistö, ettei pahemmasta väliä. Haluaisin saada edes vähän nousuun järven heikohkoa kuhakantaa. Taimeniakaan ei olisi pahitteeksi saada lisää.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Haugi_94 on May 01, 2007, 18:59:56
Minusta verkkokalastus on ihan p*rseestä! Ennenkin meidän järvessä saatiin hyvin ja isojakin kaloja, mutta sitten yksi kalapamppu kalasti järven melkein puhtaaksi, eikä siellä ole kuin pikkukalaa. Tottakai jossain isoissa vesistöissä saisi verkkoja pitää, mutta kohtuus kaikessa!!!
Samat sanat... Mummolamme järvestä kalastetaan aina keväällä ne roskakalat pois ja sieltä ei enää saa mitään. Ennen sai isompaakin kalaa. Setäni oli saanut 8 kilosen hauen.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: unatco on October 10, 2008, 19:06:53
nostetaampas tämäkin aihe taas esille, kun meinasin tehdä samantyyppisen topicin..

Ehdottomasti ei!

mielestäni tuo on todella naurettavaa väittää, että verkkokalastus olisi esim "rosvokalastusta" ja että ne kalastajat ovat rosvoja..
tietysti riippuen paikasta missä verkkoja käytetään..

mökillä, merellä kalastan itse paljonkin verkoilla saadakseni paljon isoja ahvenia\ keväisin siikoja savustuspönttöön. :)
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: pilkkiäijä on October 12, 2008, 00:04:13
Ei pitäisi kieltää, mutta vähentää kylläkin.

En tule koskaan varmastikkaan verkkoihin edes koskemaan, enkä pitämään verkkokalastuksesta, mutta ymmärrän sen, että joku hankkii sillä ruokansa. Ei sillain, että jokainen mökkiläinen vetää järvenselälle +5 verkkoa peräkanaa..

Myös sen ymmärrän, että ammattikalastajat verkottaa kaloja.

Aina olen miettinyt sen näin, että jos ei pysty niitä kaloja pyydystämään ihan virvelillä uistellen tai heitellen, niin ei kyllä tarvitse niitä verkkojakaan laskea. Tai sitten ei vaan saa sitä ruokaa niistä kaloista  :wink:

Mutta verkkokalastusta PITÄISI vähentää reilusti! Jonkinnäköisiä rajoitteita siihen hommaan täytyy saada!
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Murmeli on October 12, 2008, 11:47:20
Verkkokalastusta ei pidä kieltää, mutta sitä pitäisi rajoittaa melkoisesti. Lohipitoisilla joilla (kuten kemijoki), verkkokalastus pitäis kuitenkin kieltää kokonaan.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Nismox on October 12, 2008, 12:18:33
Ei pidä kieltää siellä minne se sopii, mutta esim: pienillä järvillä ja kaikissa joissa. V***** kun nämä mökki kalastajat vetelee näitä verkkojaan poikki/läpi jokien ja pikkujärviin niin ettei siellä mahdu salakatkaan suorin vartaloin uimaan. Sitten on rannat täynnä näitä "ruuaksi" kelpaamattomia kaloja mitä ei kuulemma syö naapurin kissatkaan (sorva, särki, lahna yms).

-Nismox-
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Kalaton mies on October 13, 2008, 17:08:45
Ei tartte ainakaan meristä mutta pienemmistä järvistä kylla
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Vikke on October 13, 2008, 17:15:02
Minun mielestäni sitä ei tarvitse kieltää.
Kunhan verkkoja vain käytetään oikein.

Esimerkiksi jokiin ei koko leveydeltä pistetä verkkoja.
Kalojen olisi melkein pakko uida niihin, ja moottoriveneellä ainakin olisi aika ikävä siitä mennä. Vielä kun kaiken lisäksi vetäisi uistinta....

Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: ottivaappu on November 04, 2008, 20:26:04
Taitaa noi ammatikseen kalastavat "harveta" niin nopeaan tahtiin ettei taida olla tavetta verkkokalastusta kieltää. Ja kotitarve kalastaja tuskin vesistöjä tyhjäksi saa pyydettyä. Vaan ne verkkojen merkinät pitäisi olla paremmat ympäri suomen niemen :x
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Crice on November 05, 2008, 18:37:41
Ei pitäisi kieltää. Hyvä varma kalastus tapa. Kunhan ei verkoilla rupea raukkamaiseksi kuten koko lammen leveydeltä verkkoa ja kaikki kalat siihen. Ehkä jotenkin rajoittaa vois..?
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Olli83 on November 05, 2008, 18:41:32
Ei todellakaan pidä... nuotan vedon vois kyllä kieltää  :roll:
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: JK on November 05, 2008, 23:27:53
En pistäisi pahakseni, vaikka ns. kotitarveverkkokalastus kiellettäisiinkin. Kuitenkin fakta on, ettei kukaan kuole nälkään nykyään, vaikka jättäisikin verkot laskematta. Joten en ITSE näe mikä verkkokalastuksen optio on yksityiselle henkilölle.
Mutta totta on myös se, että tätä harrastetaan paljon vielä, vaikka se verkkokalastusperinne onkin kuolemassa. Rajoitukset ainakin olisivat paikallaan, esim kaksi verkkoa per kalastaja? Samoin kalojen kutualueiden läheisyyksiin tulisi saada huomattavat "turva-alueet". Tämä mielestäni pitäisi tosin koskea ihan kaikkea kalastusta. Silmäkokoihin olisi myös puututtava.
Yleisesti ottaen on valitettavaa, että Suomessa on vieläkin monin paikoin sellainen "oravamoraali" kalastuksen suhteen, että kaikki on saatava talteen. Ilmenee esim. siinä että täytetään pakastinta alamittaisilla tai muuten uhanalaisilla kaloilla (esim. kutuasuiset lohikalat). Tähän koko yleiseen käsitykseen pitäisi saada muutos.
En verkkokalastusta sinällään tuomitse täysin, sillä verkko on oiva pyydys sellaisten kalojen pyyntiin, joita ei oikeastaan muuten tavoita (muikku).
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Tuhe on November 05, 2008, 23:44:12
No joo. Mitenkähän on alamittojen päästö esim. 6 koukusta jossa kolome erittäin pistävää haaraa. Pikkasen vain veri valuu, eikä muuta ku ruottalaisista filmeistä tuttu räkänauru päälle, et kyllä kala virkoo. Ollaampa sitä niin vihreetä, mut kun on omakohtaisia kokemuksia, et eipä ne virkoakkaan vaan uivat selkää hetkenkuluttua. Itse en menisi suuremmin arvosteleen toisia kalastusmuotoja, vaan keskitytään omiin pyyntimuotoihin. Itse pyydän 99 prosenttisesti urheilukalastusvälineillä ja 1 prossan edestä verkoilla, mut luulempa et eniten tapan kaloja, niin sanoitulla urheilukalastusvälineillä. Ja niitä alamittoja keikkuu alavirtaan pötsi ylhäällä, mut se on semmoista.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Viltse on November 06, 2008, 07:53:13
Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?

Oikea vastaus: EI!

Tämä sivarisukupolvi kun pääsee siihen mökki-ikään ja isämme ja isoisämme puskevat horsmaa, niin tulee tuo verkkokalastus romahtamaan.

Kyllä Suomen vedet muutaman mehukattipurkeilla merkatun ahvenverkon kestää. Jos ei joku järvi sitä kestä, niin siellä on kalastuskunta sitä varten, että kieltävät kyseiseltä järveltä ja/tai tekevät sinne rajotuksia tarpeen mukaan.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Daiwa on November 06, 2008, 16:02:23
Verkkokalastusta ei pitäisi kieltää, mutta vähentää pitäs melko paljon. Jotkut papat tunkee monta verkkoa yhteen kasaan ja tukkii koko joen, ettei pääse kulkemaan.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: ottivaappu on November 06, 2008, 16:32:39
En pistäisi pahakseni, vaikka ns. kotitarveverkkokalastus kiellettäisiinkin. Kuitenkin fakta on, ettei kukaan kuole nälkään nykyään, vaikka jättäisikin verkot laskematta. Joten en ITSE näe mikä verkkokalastuksen optio on yksityiselle henkilölle.
Mutta totta on myös se, että tätä harrastetaan paljon vielä, vaikka se verkkokalastusperinne onkin kuolemassa. Rajoitukset ainakin olisivat paikallaan, esim kaksi verkkoa per kalastaja? Samoin kalojen kutualueiden läheisyyksiin tulisi saada huomattavat "turva-alueet". Tämä mielestäni pitäisi tosin koskea ihan kaikkea kalastusta. Silmäkokoihin olisi myös puututtava.
Yleisesti ottaen on valitettavaa, että Suomessa on vieläkin monin paikoin sellainen "oravamoraali" kalastuksen suhteen, että kaikki on saatava talteen. Ilmenee esim. siinä että täytetään pakastinta alamittaisilla tai muuten uhanalaisilla kaloilla (esim. kutuasuiset lohikalat). Tähän koko yleiseen käsitykseen pitäisi saada muutos.
En verkkokalastusta sinällään tuomitse täysin, sillä verkko on oiva pyydys sellaisten kalojen pyyntiin, joita ei oikeastaan muuten tavoita (muikku).

Jotenkin kirjoituksestasi kuultaa negatiivinen kuva kaikkea kalastusta kohtaan :? Miksi kotitarveverkkokalastus pitäisi kieltää? Ne ikäpolvet jotka jaksavat pyytää kalaa viel verkolla vanhenevat kohisten ja harrastajien määrä pienenee sitä myöten.
Ja harrastushan verkollakin pyynti on siinä missä heittokalastuskin, joten en kyl yhtään ymmärrä miksi toisten harrastus pitäisi kieltää. :-o
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: JK on November 06, 2008, 22:20:58
Sanoin, että minua ei haittaisi se, vaikka verkkokalastus kiellettäisiin. Ehdotinkin, että sitä rajoitettaisiin ja rankasti.
Suhtaudun negatiivisesti ainoastaan sellaiseen kalastukseen, jossa saaliin valikoiminen on vaikeaa tai ei ole mahdollista.
Tietenkin verkkokalastuksessa voidaan silmäkoolla vaikuttaa asiaan, mutta olisi naiivia ajatella, että kovinkaan moni ajattelee alamittaisia kaloja verkkoja laskiessaan.
Toinen syy negatiiviseen suhtautumiseeni on se, että en ymmärrä verkkokalastuksen viehätystä. Mielestäni kalastuksessa suurimman nautinnon tuo se, kun saa olla suorassa kontaktissa saaliiseen. Ja jos tarkoituksena on kalastaa kotitarpeeksi, uskoisin että K-kaupan kalatiskiltä saa halvemmalla, kun ottaa huomioon verkkojen ja lupien ostamisen, polttoainekustannukset jne. Tähän mennessä en ole vielä nähnyt yhtäkään HYVÄÄ perustelua sille, että miksi yksityishenkilön tulisi saada kalastaa pyydyksillä.
Ja kyllä, asenteeni kalastukseen on monessa suhteessa negatiivinen. Tämä johtuu ihan henkilökohtaisista huomioista vesiltä ja kaikista niistä uutisista, joita viranomaisilta saa kuulla kalakantojen heikkenemisestä. Olen itsekin innokas aktiivikalastaja, enkä sano oman lajini harrastajien olevan välttämättä yhtään sen valveutuneempia, mutta ainakin aktiivilajeissa saaliin valikoiminen on helpompaa.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Viltse on November 07, 2008, 07:52:51
Oletkos JK ikinä ollut esim. muikkuverkoilla? Savustanu saadut kalat samana iltana ja nautiskellu eräitä oluita?

Jos et niin suosittelen. Lähde vaikka mukaan viikonloppuna ni alat ymmärtämään.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Mind_Flayer on November 07, 2008, 08:39:48
Empä itse näe ainakaan syytä kieltää verkkokalastusta. Onhan se kuitenkin ollut suomessakin pitkään hyväksi havaittu kalastusmuoto ja aikoinaan tuonut huonoina vuosina lisäsärvintä pöytään. Jo tästäkin syystä pitäisi perinteitä vaalia. Kuitenkin liikakalastus voi kostautua esim. jalokalojen ajauduttua verkkoihin. Itse näen ratkaisuna ainakin sen että yhdelle kalastajalle riittää ihan hyvin 1 verkko ja silmäkokoa kasvatetaan suuremmaksi. Miksi ihmeessä niitä pitäisi olla enempää? Varsinkin pelipaikoilla yhdelläkin verkolla saa ne kotitarvekalat pyydettyä.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: JK on November 08, 2008, 10:50:02
Oletkos JK ikinä ollut esim. muikkuverkoilla? Savustanu saadut kalat samana iltana ja nautiskellu eräitä oluita?

Jos et niin suosittelen. Lähde vaikka mukaan viikonloppuna ni alat ymmärtämään.
Olen ollut ja myös nähnyt kuinka muikkuverkoissa on ollut pirusti alamittaisia kuhia.
Olen myös nähnyt sen kuinka verkoilla vedetään kaloja enemmän mitä pystytään kuluttamaan.
Mind_Flayerin kanssa olen samaa mieltä, että jos verkkoja halutaan pitää niin 1-2 pitäisi riittää.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: PäSSi on November 08, 2008, 12:02:43
Vähintään rajoittaa. Kalastan pienellä järvellä (jota jotkut ehkä sanoisi jopa lammeksi) ja se on tungettu verkkoja täyteen. Naapurilla on siinä järvessä vähintään viisi verkkoa. Eihän siinä vielä mitään, mutta kun niitä verkkokalastajia on sillä järvellä helpostikkin kymmenen. Joillakin ei niitä verkkoja ole niin paljoa mutta sitten näillä tyypeillä on katiskoja saman verran. Tämä on aivan hemmetin inhottavaa sillä oon jo itsekkin huuomannut että kalojen koko pienenee joka vuosi. Vaikka tänä vuona nostinkin järvestä hieman yli 4kg hauen, joka on isoin siitä järvestä saamani, niin kalojen yleis koko on kyllä pienentyny aika paljon. Hyvä jos enää nousee koko avovesi kautena yhtään 3 kg haukea tavallisestikin tulee vain semmoista 500g haukea kun verkkokalastajat kerää kaiken talteen. Ensi vuonna varmaan ei enää ota edes uistimeen kun kalojen koko menee niin pieneksi. Talvella järvi on taas niin kuin kuollut, mitään ei tule vaikka tunti tolkulla järveä kiertelee, silloin on jo pakko luovuttaa ja lähteä muualle kalaan.
    Tämän alueen verkkokalastajista vielä sen verran, että ne ei pieniä kaloja päästä takaisin vaan ottaa ne veneeseen, tappaa ja rannalla heittää johonkin pusikkoon. Eikä ne pahimmat ota verkkoja talveksi pois vaan ne jää sinne järveen. Sitten on kiva kun uistimet on kaikki jossain lahossa verkossa jota ei ole edes merkitty. Täällä päin ne verkko kalastelijat ovat niitä vanhoja ukkoja ja aktiivikalastajat yleensä suunnilleen minun ikäisiä ja nuorempia.... no eihän se kaikilla järvillä ole samanlaista muutenhan täällä ei olisi enään kalojakaan.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Hagge on November 08, 2008, 12:34:08
Ei ainakaan kieltää, jollei kalastuspaikka sitä vaadi. Rajoittaa voi, ja usein pitäisikin. Esin viisi serkkoa luulisi riittävän isommallekin järvelle. 
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: hässi on November 08, 2008, 12:34:34
Suhtaudun negatiivisesti ainoastaan sellaiseen kalastukseen, jossa saaliin valikoiminen on vaikeaa tai ei ole mahdollista.
Tietenkin verkkokalastuksessa voidaan silmäkoolla vaikuttaa asiaan, mutta olisi naiivia ajatella, että kovinkaan moni ajattelee alamittaisia kaloja verkkoja laskiessaan.

Joo-o, ja kevät/kesällä 90 mm riimuja laskiessani lahnojen kiilto silmissä, pelkään saavani am kuhia ja vastaavia, näinhän se on juu ja on se vaikeata.  :roll:
Jos lasken järveen verkkoja silmäkooltaan 45mm ja siitä ylöspäin, mitä alamittaisia kaloja verkoista nousee?
Joku tietävämpi voisi valaista miten lahnakannan/muun kalakannan käy, jos esim. lahnojen verkkopyynti kiellettään? Näinköhän se parantaa järven tilaa ja kalastoa? Eiköhän tähän joku osaa heittää hienon vastauksen, toivon ainankin  :wink: 
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: tonko__ on November 08, 2008, 13:33:36
omasta mielestä tuota verkkokalastusta pitäisi rajoittaa!

toisaalta kyllä täytyy nostaa hattua verkkokalastajille siitä että miten niien hermot kestää!! itekku oon ollu jonkun mukana verkkoja laskemassa ni lähes joka kerta tuli joku ihme sotku tai muuten ei onnistunu tuo homma hyvin.  :-D sitte varmasti vielä tuo kauhea tuuli ja aallot vaikeutti tuota hommaa. ja kaiken tuon paskan lisäksi ei tullu yhtään kalaa verkkoihin.  :-D
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Ihmevirveli on November 08, 2008, 20:39:46
Verkkokalastusta ei pidä kieltää, mutta voisi kyllä hiukan rajoittaa. Ja valvontaa pitää ehdottomasti lisätä. Ja jonkinlaisia rangaistuksia voisi kehitellä luvattomille ja myöskin huonosti merkityille verkoille.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: jompsu on November 13, 2008, 18:36:10
Ei kieltää mutta rajoittaa!

Olen sitä mieltä,että verkko kalastusta pitäisi rajoittaa,ehkä jopa kieltää kokonaan lohi-pitoisista järvistä ja joista :-)
Verkkoilla pyydetään niin hirveästi lohi-kaloja järvistä,että se ei voi olla vaikuttamatta lohi-kala kantaan
myös verkkojen kielto aluetta pitää laajentaa joki-suulla.Kun lohi jokeen nousee lohta niin melkein kaikki kalat jäävät verkkoon kun verkot lyödään melkein joki-suulle.Eihän kakoilla ole edes kunnon mahdollisuutta päästä nousemaan jokiin :x
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: tonko__ on November 13, 2008, 18:42:33
Eihän kakoilla ole edes kunnon mahdollisuutta päästä nousemaan jokiin :x


 mistä lähtien ne on uiskennellu vesistöissäimme??  :-D
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: verpil on November 13, 2008, 18:49:16
jalokala pitoisissa vesistöissä kielto oli paikallaan :)
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Hauzi on November 13, 2008, 18:59:19
En ihan täysin allekirjoita tuota verkotuksen kieltoa Suomessa. En edes lohikala pitoisissa järvissä. Kutujoet ja kutujokien suut ovat pidettävä kuitenkin rauhoitettuna kaikenlaiselta kalastukselta kutuaikana. Rajoituksia kuitenkin pitää olla. Sen lisäksi verkotusta on sitten tarvittaessa rajoitettava tiukemmin jos kalakanta jostain syystä romahtaa.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: allu_ on November 13, 2008, 19:06:50
Kyllä mun puolesta saisi kieltää. Rajoitukset eivät paljoa auta kun ei nykyisiäkään paljoa noudateta. Aika lohduttoman näköistä on keväällä merellä kun joka ikinen haukien kutulahti on täyteen verkotettu. Kalakannat tykkää hyvää
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: M-A-K-E on November 14, 2008, 13:57:07
Ei kieltää, vaan rajoittaa merkittävästi varsinkin juuri kutualueilla. Täällä päin järvet tungetaan täyteen verkkoja ainakin  kun  tankkiauto on käynyt. Samoissa määrin myös uistelua tulisi välttää siellä.
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Kalamiesville on November 14, 2008, 16:44:54
Kyllä!

Asun lähellä yht järvee ja se on vedetty tyhjiin verkoilla
Ennen tuli haukia joka reissulla, nyt se on tosi harvinaista :|
Title: Vs: Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
Post by: Hauzi on November 14, 2008, 17:21:22
Kyllä verkon paikalla pystyy jonkin verran vaikuttamaan mitä kalaa siihen tarttuu ja minkä kokoista. Itse käytän siian pyynnissä 50mm verkkoa pääsääntöisesti. Sen lisäksi nämä verkot yleensä tulee heitettyä suhteellisen matalaan pyyntiin. Niin ei siellä yleensä ole kuin kohde kaloja. Ainahan sinne jokunen alamittainen taimen eksyy. Onneksi todella harvoin. Sitten kun pyydän taimenta verkoilla niin silmäkoko on siellä 70mm hujakoilla. Eli pyyntikoko käytännössä 1,5kg ylöspäin. Nämä verkot taas laitetaan syvemmälle.