Kalassa.net Keskustelut

Alueittaiset keskustelut => Itä-Suomi => Topic started by: marabou on November 05, 2005, 21:32:11

Title: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: marabou on November 05, 2005, 21:32:11
Niin eli tietääkö kukaan onko tämä kyseinen lohiallas tulossa takaisin milloin. Ainakiin minun kuulojeni mukaan sinne istutettaisiin kaloja vasta talvella.

edit. Capsit pois otsikosta
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: jlma0105 on February 08, 2007, 18:31:05
Mistä tonne muuten saa lupia ja onko vaparajoituksien osalta tietoa?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: sami. on February 08, 2007, 19:09:26
Lupia saa Enonkosken Nesteeltä (Enonkoskentie 15) ja joskus myös laavulta, kun Reijo Bäck tulee valvomaan lahtea. Normaaliluvalla saa muistaakseni käyttää kahta vapaa. Hyvää kalatilannetta selittää se, että lähes kaikki lupatulot käytetään uusiin istutuksiin ja lahdella on käynyt hyvin porukkaa. Kalanviljelylaitokselta meinaa loppua kalat kesken, kun eivät tienneet valmistautua etukäteen lahden avautumiseen, joten nyt istutettavat kalat ovat vähän pienempää, mutta on siellä vielä myös isompiakin kirjoja..

Nieriöistä sen verran, että ne tosiaan käyttäytyvät hieman eri tavalla kuin kirjolohet. Enimmäkseen niitä saadaan aktiivivälineillä, tahnaa ne ei oikein tunnu syövän, joskus kuitenkin saattaa lyödä tahnaa pyrstöllä ja tarttua vahingossa kiinni. Toinen ero kirjolohiin on siinä, että nieriät saattavat uida aivan jään alla. Kirkkaan jään aikana näin parhaana päivänä 7 noin 5-kiloista nieriää uivan jään alla, tosin ei kerralla. Muutenkin nieriät viihtyvät vähän syvemmällä ja ovat vähän nirsompia.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: jlma0105 on February 11, 2007, 21:06:38
Tänään vajaa kaksi tuntia jäällä ja kolme kirreä, ei niinkään isoa. Suurin 1.4 kg. Viisi muuta myös ja saalista näytti tulevan. Kehitysideana tuli mieleen, että olisiko hyvä tuoda lupavaihtoehtoihin, vaikka kolmen tunnin lupa? Mukavanoloinen paikka muuten. Onneksi saatiin takaisin hyvän harrastuksen piiriin.. :-)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: jlma0105 on February 25, 2007, 20:46:06
SM-kisat lähestyy Pirttilahdella. Onkohan aiheesta jossain nettisivuilla tarkempaa tietoa? Onko Pirttilahdelta muutoin tuoreita kuulumisia?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JK on March 12, 2008, 00:06:34
Onko kukaan käynyt nyt vähään aikaan Pirttilahdella? Itsellä olisi tarkoitus jokusen viikon päästä lähtee käymään. Kertookaas vinkkejä nieriöiden saamiseen!
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on October 15, 2008, 19:28:54
Vanhaa viestiä ylös...
Sunnuntaina olisi tarkoitus mennä käymään pirttilahdella.
Olisiko jotain vinkkejä antaa että millaista uistinta kannattaa vetää / heitellä (vene otetaan)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JK on October 18, 2008, 00:45:15
Käytiin tossa heinäkuun kaverin kanssa vetäsee puhtaat nollat. Ainokainen kala oli koon 12 vaaleanruskeassa kuulapäänymfissä kiinni js tietenkin irtosi muutaman potkun jälkeen. Tahnat, vaaput yms. pyyti tyhjää. Syynä silloin varmasti oli suhteellisen lämmin vesi. Kaikuluotain oli matkassa niin kyllä se osoitti, että kalaa siellä on. Pintakäyntejäkin näkyi.

Laitapa raporttia sitten kun olet käynyt.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on October 19, 2008, 19:12:51
Elikkä kalassakäyty. Noin 5tuntia oltiin veljen kanssa makkaran paistoineen. Saldona 3kirjolohta sekä yksi järvitaimen. Eli sen minkä luvalla sai ottaa, 2 kalaa per lupa. Siihen oli hyvä lopettaa.
Kalaa istuttaavat parinviikon välein noin satakiloa per kerta (juteltiin valvojan kanssa). Pintakäyntejä näkyi aika tiheään.
Pieniä vaappuja kehuivat mutta niillä me ei saatu mitään. Kuusamon Supertaimen & kultainen räsänen (iso sekä pieni) osoittautuivat toimiviksi.  Kalat kävivät pinnassa lähellä rantoja keskellä ei näkynyt "tuikkeja" Kalat saatiin 2-5m päästä rannoista eli matalassa ovat. Kirjot painoivat 2.2-1.8kg ja järvitaimen 1kg. Suolestettuina yhteispaino oli 5.9kg
Mukava fiilis jäi paikasta joten täytyy vielä kerran käydä syksyn aikana ja ehkäpä pilkillä (kuulema istuttaavat noin 1000kg kalaa ennen pilkki kilpailuja)  :-)
Kuvia laitan kunhan pääsen oman koneen ääreen. Lupa maksaa 11€ ja vene 4€ ei minusta paha hinta
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on October 20, 2008, 13:59:41
Mitä minä olen kuullut niin todella kalaisa paikka. Kalan saanti lähes varmaa joka reissu. No ite en ole käynyt kun pari ketaa pilkkikisoissa tuolla ja toisella kerralla saaliina oli pari tärppiä ja toisella 2 kirjolohta ja 2 nieriää.
Nyt kun vedet on viileitä niin monessa paikassa kirjolohet ja taimenen mennevät ihan ranta matalaan ja niitä on hellppo kalastaa ihan rannasta heittelemällä, ei siis tarvii venettä. Ihan jo perhovavallakin kalastaminen voi tuottaa hyvääkin tulosta tai pientä lippaa paiskomalla.
Ite tulee käytyä tossa paikallisessa kirrepaikassa ja siellä tuo kirrejen "rantautuminen" näin vesien viilennettyä näkyy aika selvästi, kun jopa useita kirrejä saattaa päivän aikana nähdä uimasssa aivan matalassa(eivät tietenkään osaa uistimeen ottaa).
Siellä on paras taktiikka se että heittelee paljon heittoja samoille paikoille, eli käytännössä samoilta jalansijoilta paiskoo niinmaan perusteellisesti sitä lippaa tai rässtä ni varmasti jossain vaiheessa tärähtää.

No meni ehkä vähän ohi aiheen, mutta jotain vinkkiä tosta voi kait joku pirttilahdella kalastava saada.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on October 24, 2008, 19:04:29
Ohi aiheen menossa mutta menköön...
Kyllä minäkin luonnonkalaa arvostan enemmän kuin näitä "istuta & ongi" mutta tällä seudulla on aika harvinaista saada järveltä -luonnonlohikala-
Mutta esim nuoremmille jotka eivät jaksa istuskella veneessä kun vedellään ympäri selkiä ja suurinosa reissuista jää ilman lohikaloja, ovat nämä vielä suuremmassa arvossa jos heitä haluaa saada innostumaan kalastukseen.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on November 03, 2008, 10:58:43
Käytiin eilen pirttilahdella ajatuksena "taas luvan sallimat 4 lohta ylös  8-) ) Mutta reissu menikin eritavalla, viitisen tuntia oltiin mutta ei yhtään kalaa  :cry: Muutama hassu pinta käynti koko aikana. Kaksi muutakin porukkaa oli veneellä hekään eivät olleet saaneet mitään, huono syönti. Vedeltiin matalassa & painojen kanssa syvässä ja lähes kaikki mitä pakissa oli kokeiltiin mutta ei kelvannut
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Juhy on December 06, 2008, 19:33:48
enonkoskella on lohipilkki kisat 14.12.08 tai 04.01.09 onko kukaan tulossa
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on December 07, 2008, 18:16:03
Tarkoitus olisi porukalla tulla, mutta jos ei ala tulla pakkasia niin toi tammikuunkin päivä on mielestäni epävarma  :?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Juhy on December 07, 2008, 20:49:46
Ne kisat pidetään sitten 4.1.2009 katsoin netistä tänään
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Juhy on December 07, 2008, 20:53:14
Onko Pirttilahdelle istutettu lohia jokunen aika sitten  :|
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JK on December 09, 2008, 19:58:53
Jäätilanne kiinnostais myös. Ei taida vielä pahemmin olla...
Kunhan pääsee lomalle Savon suunnalle niin voisi jokusen reissun tehdä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JK on December 19, 2008, 13:30:52
Tuli eilen käytyä onkimassa. Koko aamu oli tyhjää, mutta sitten iltapäivällä löytyi parvi. Puolen tunnin sisään neljä tapahtumaa, joista kaksi tuli ylös asti.
Painoa kirjoilla oli n. 2 kg ja 1,5 kg. Tahna kelpasi. Jäätäkin oli varsin mukavasti: 10-15 cm.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Aake on December 30, 2008, 19:21:26
Kertokaa vähän paikkoja ,joista kannattaisi kirreä kokeilla. Ensimmäistä kertaa menossa ,joten luultavasti paikat on vielä vähän hakusessa. Onko kuinka todennäköistä onnistua saamaan nieriä?  :-)

- Aake
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JK on January 02, 2009, 16:23:20
Kannattaa kirjoa kokeilla siitä kylän puoleisesta pohjukasta siihen laavun tienoille. Maantien puoleinen rantue on myös ollut hyvä paikka. Avannoilla olevia verijälkiä kannattaa myös etsiä. Nieriöitä ovat kuulemma saaneet pääasiassa sieltä Savonlinnan puoleisesta päästä, josta löytyy enemmän syvyyttä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JK on January 05, 2009, 18:38:33
Tänään tuli taas käytyä. Kaks kirjoa tuli (1,7 ja 1,5 kg), mutta vähän pettynyt fiilis silti. Odotin, että istutuksen jälkeen tulis kiintiö täyteen, isompaa kalaa ja ennenkaikkea niitä nieriöitä. Mutta ei huono reissu kuitenkaan.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on January 12, 2009, 16:19:25
eilen käytii kaverin kans lahella kopasee tulos mie kaks ja kaveri kolme 1,5-1,9kg syönti alko vasta puoli kolmen jälkee,4 kalaa
4:jään mennessä joista vimonen ootolla 10 yli 4 elikkäs melko pimiätä, kolmas reissu tänä kautena ja paras syönti vasta kahan jälkee
joka reissu.parraiten toimineet oranssi ja pinkkipunanen tahna,neon punanen liitsi,kuusamon lätkä musta pinkki keltanen ja pikku räsänen
sini punasena
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: eza1992 on March 03, 2009, 12:34:57
Tiedoksi kaikille että Enonkoskella meni se viisivuotislupa (jolla rajoitetaan jokamiehenoikeuksia) umpeen, eli nyt siellä on hieman sekaisin se istutus yms. hommat. Eli sinne voi vielä ostaa lupia entiseen malliin, mutta siellä saa pilkkiä 1 vavalla ilmaiseksi (siis jokamiehenoikeudella). Jos ne ei saa uusittua sitä viisivuotislupaa (kuulemma jotkut mökkiläiset vastustaa istutuksien jatkamista) niin ne mökkiläiset saa laittaa verkot sinne Pirttilahteen... Toivottavasti saisivat uusittua sen luvan, koska Enonkoski on kyllä aivan huippu kirjolohipaikka.

Eli  jos joku on aikeissa käydä Enonkoskella lohipilkillä, niin soittakaa luvanmyyjälle Reijo Bäckille, ja kysykää tilannetta niin ei tule pettymyksiä. Reijon numero on 050-5906960
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: eza1992 on March 09, 2009, 08:53:54

YV:llä tuli viestiä että istutustoiminta jatkuu Pirttilahdella, eli saivat sen luvan uusittua. :-)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: esukki on March 24, 2009, 09:32:52
eilen pirttilahdella aika heikosti tuli kalaa.kaveri sai räsäsellä n,1.5 kg kirjon.tahnat ei kelvannu ollenkaan,muillakin syönti huonoa.olivat kuitenkin laittaneet viime torstaina kalaa, kirjoja nieriöitä suurin nieriä valvojan mukan 6 kg.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on April 20, 2009, 21:38:04
Liikettä tuntuu Enonkoskella piisaavan vaikka tuuli tuivertaa... Viime viikonloppuna aamutuimaan kalalle ja saaliina yksi kirjolohi ylös ja nieriän karkuutus avannon alta.
Kuinkas muiden saaliit näin kevään korvilla?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JK on April 21, 2009, 15:31:30
Viime torstaina käytiin kaverin kans istumassa 10 h jäällä ilman ainuttakaan tapahtumaa. Liekö syynä ollut kirkas keli. Viikkoa aiemmin oli kuitenkin istutettu. Muillakin näytti olevan hiljaista, muutaman kalan nostaminen nähtiin.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on May 05, 2009, 20:03:42
huomenna koittaa eka reissu uistelu voimin josko vaikka nieriää tavottas
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 06, 2009, 19:09:29
kertoilehan tapahtumia kun palailet, itse tarkoitus lähteä koittamaan Lauantaina.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on May 07, 2009, 09:29:33
4 x kirre 1,2-1,6kg ja kaks varmaa nieriä tärppiä josta toinen tärpi meinas laittaa pas..housuu
kirret tuli vanhan laavun luota aivan ojan suun heinikon vierestä vettä korkeintaa metri,puna oranssi hile tahna maistu.
uistimiin pari kopautusta kun heiteltii heinikon reunaa(kirrellä mäti valui solkenaan eli kutu tohut mielessä)
nieriä havainnot pää laavun läheisyydestä
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on May 07, 2009, 19:23:50
Eikös tuolta kannattas melkein koittaa vedellä siinä syvemmän kohdan kohilla ihan pohjia pitkin. Vois tulla yllätyksiä(isoja nieriöitä). Tai ainakin silloin kun vesi on lämmintä. Nythän kalat ui ihan rantoja pitkin tai ainakin niin tekee monessa paikassa jäidelähdön jälkeen pari viikkoa.


Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on May 08, 2009, 18:18:13
kirret yhtä matalassa kuin hauki kuvulla tähän aikaa vuodesta. nieriääkin tavottaa ihan rannan läheltäniin että
vavat hakkaa rantakiviä ja etempää ihan pinnan läheltä,mutt veen lämmettyä yli 10asteen nieriä rupee hakeutua syvemmälle
ja kesällä on erittäin passiivinen ei liiku ei syö eikä ota vaik päällää seisois.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 10, 2009, 20:44:18
Tänään sitä tuli taas koiteltua, saaliina tosin vain yksi LAHNA, uistellen, hyvin tuntui pieni vaappu maistuvan :D. Ootto-onkiin tuntuis myös kirre olevan syönnillään mutta itse en malttanut kuin makkaranpaiston ajan pallukkaa uitella. Itseltä puuttui päivän ottiviehe uisteluun eli oranssi vaappu... ei puutu huomisesta lähtien. Seuraavaa kertaa odotellessa...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on May 10, 2009, 22:29:29
Huomenna (maanantaina) itsekin menossa kokeilemaan onnea pirttilahdelle. Tavoitteena olisi saada edes yksi nieriä eikä aina vain kirjoja
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on May 11, 2009, 19:53:09
Pirttilahdella käyty viitisen tuntia olin kaverin kanssa ja Kaksi nieriää saatiin 1.3kg ja 2.8kg olevat, en ole nieriöitä aikaisemmin saanut niin yllätyksenä tuli kuinka paljon enemmän taistelee vastaan kuin saman kokoinen kirjolohi. Myös yksi kirjolohi arviolta noin kaksi kiloinen saatiin veneen viereen mutta kaveri ei hallinnut nostokoukun käyttöä  :cry: pari kertaa ehti yrittää nostoa ja sitten kala karkasi. Myös muutama varovainen tärppi. Kalat (ylös saadut & tärpit) otti sinisiin / violettiä pääväriltään oleviin vaappuihin & lusikoihin. Juttelin valvojan & muiden kalastajien kanssa niin muutkin olivat nieriöitä saaneet eivätkä kirjoja
Kuva hieman huono mutta toi on ainut jossa on mittakaava kuvassa
(http://img231.imageshack.us/img231/880/kalat.th.jpg) (http://img231.imageshack.us/my.php?image=kalat.jpg)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 12, 2009, 17:46:44
Kolmen tunnin vesisateessa viettetty uistelu tuokio ei mennyt eilen hukkaan. Slx olikin juuri poistumassa apajilta kun itse saavuin paikalle vasta klo 18.00 illalla. Kala oli tosiaan hiukan syönnillään, tosin tärpit oli erittäin varovaisia, mutta yksi sentään jäi sen verran hyvin kiinni ,jotta sain kalaa veneen laitojen sisäpuolelle.

(http://img74.imageshack.us/img74/9680/kirre2.jpg) (http://img74.imageshack.us/my.php?image=kirre2.jpg)

Kameramies koitti talleentaan kirjolohen mahdollisimman hyvin mutta aika hoikalta näyttää kuvassa verrattuna todellisuuteen. Pituutta kalalla 55 cm, painoarvio noin 2,3kg ja maha täynnä mätiä. Kuvastahan näkee sitten sen uistimen millä kala nousi Eli oranssia vaappua kannatti uittaa.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on May 12, 2009, 23:07:15
Jaa se olit sinä jonka kanssa juttelin pois lähtiessä. Meillä toimi noi sini/violetit värit. Mutta tollainen punainen/oranssi on myös aika usein toimiva väri. Minä olisin ollut vielä muutaman tunnin tai siihen asti että olisi kastunut läpimäräksi tai saanut kiintiön täyteen eli 4kalaa, mutta kaveri ilmoitti että lähdetään sadetta karkuun. Ainakin matkalla savonlinnaan vettä tuli todella kovasti mutta perillä ei satanut ollenkaan...
Olin katsovinaan että olit yksin liikkeellä? tarkoitus olisi vielä kevään aikana yksi reissu tonne tehdä, jos olet menossa ja olet kaveria vailla niin laita yksityis viestiä niin sovitaan joku ajan kohta ja käydään porukalla
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 13, 2009, 16:46:19
Minähän se olin, ei siellä koko aikaa satanut mutta kyllä sadekamppeet tarpeeseen tuli... kyllä tässä itselläkin vielä olisi tarkoitus vierailla Enonkoskella ennen kuin vedet lämpenee liikaa. Laittelen viestiä tulemaan jos olen yksinään liikenteeseen lähdössä...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 21, 2009, 10:58:03
Iltareissu jälleen Enonkoskelle. Tällä kertaa matkassa myös pikkuveli.

(http://img132.imageshack.us/img132/4116/taimen.jpg) (http://img132.imageshack.us/my.php?image=taimen.jpg)

Saaliina tällä kertaa nätti taimen, täytyy tosin tunnustaa että saajana pikkuveli ( yleensäkin se menee noin että nuorempi painos kiskoo kalat). Pituutta kalalla 59cm, painoa noin 2,8 kg. Pyyntitapa heitto.

Oltiin uisteltu jo tuloksetta parisen tuntia kun aloimme taas vaihteeksi etsiä uusia ottivieheitä. Samassa veneen vieressä kävi reilumpi tuikki ja sanoin pikkuveljelle, että heitäs tuohon ja hän teki työtä käskettyä. Ensimmäisellä heitolla pari äkäistä tärppiä, toisella heitolla kiinni ja kala veneeseen. Muutenkin klo 20.00-21.00 kalaa oli aika paljon pinnassa ja nimenomaan syvimpien kohtien päällä ja nähdyistä pyrstöistä päätellen isoa kalaa...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on May 21, 2009, 17:33:46
viime lauantaina reissu pirtille tuli tehtyä ja kuitti slx:lle ois tässä.pikkusen oli tuo otti väri muuttunu slx:n käynnin
jälkeen,ens reilu tunti vetoa ja karkuutus veneen vieressä ei muuta.airo äksidentin jälkeen uus yritys laavulta,
tässä kuva reilu tunnin jälkeen makkara taukoa pidellessä.
(http://img33.imageshack.us/img33/6615/dscn2265g.jpg) (http://img33.imageshack.us/my.php?image=dscn2265g.jpg)
otti kapulat
(http://img33.imageshack.us/img33/5111/dscn2264a.jpg) (http://img33.imageshack.us/my.php?image=dscn2264a.jpg)
ruoka tauon jälkeen 10min,vetoa ja kaverilla suu vehnäsellää :-D painot nieriöillä 1,6kg 1,93kg 2,36 ja 2,89
ei hassumpi reissu ollenkaan saanti aika 15,30-19,00 välillä
(http://img33.imageshack.us/img33/5257/dscn2267.jpg) (http://img33.imageshack.us/my.php?image=dscn2267.jpg)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on May 21, 2009, 17:45:04
Noi kuvat ei ainakaan helpota omaa kalastelu poltetta  :-D
Pohdiskelin että vielä yksi reissu tonne alku kesästä että ennen vai jälkeen juhannuksen niin kyllä se on ennen mentävä. Kesäkuun alku päivinä pitää mennä käymään
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on May 21, 2009, 19:30:28
nieriää jos meinaat ni kiiruusti härräämää saattaa olla kesäkuun alussa tavottamattomissa,mut hyvän kokosta
tanelia reijo sinne oli laittanu 1,5-3,5kg  semmosen n.150kg satsin ja tällä tai ens viikolla kait toisen.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 21, 2009, 21:09:19
Komeita on kalat, mistä kohden paukutteli kiinni? jospa sitä ettekin oppis oikeita linjoja joskus suoteleen...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on May 22, 2009, 15:43:37
laavun puoleista reunaa lipuille ja ihan liputuksen vierusta kapeen salmen kohalta toiselle puolelle ,kallio niemen eestä takas
laavun puolelle,eli syvänteen päälystä ees taas.ite vetäsen kieroksen pari vaapuilla/pellillä jos ei tärppää ni seuraavat
värit/mallit vetoon ja taas pari kiekkoo jne.jne.heti keväällä kannattaa koluta ihan niin läheltä rantaa ku uskaltaa ja
mitä lämpösempää vettä sitä syvemmälle mennää. :-)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JK on May 25, 2009, 22:49:12
Käväisinpä eilen soutelemassa. Tuuli oli sen verran kova, että en kovin monta tuntia viihtynyt. Parikiloinen nieriä sentään tuli, ensimmäinen lajiaan minulle. Pirun kova kala se on taistelemaan.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on May 31, 2009, 20:17:44
Onkos kukaan nyt käynyt pirttilahdella? joko vesi on niin lämmintä että kalat ovat paenneet syvänteisiin? Torstaina on tarkoitus mennä käymään kevään viimeisellä reissulla
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on June 04, 2009, 17:09:42
Tiistaina tuli taas käytyä kun töistä pääsi irtautumaan sopivan aikaiseen. Kalan saanti oli taas hiekohkoa mutta ei tyhjä reissu kummiskaan vaan kalahan se on ahvenkin.
Muuten tuntui taas olevan hauki syönnillään ja yhdellä täkyraksin vetäjälle yli 4 kg hauki aiheutta toiveita isosta nieriästä kunnes totuus paljastui... Reijo sattui myös rannalle samaan aikaan kun olin lähtöä tekemässä ja puheeksi tuli, että tällä viikolla olisi kalaa tulossa taas lampeen, kirjoja tällä kertaa ja jos oikein muistan niin eilinen oli istutuspäivä. Vene on taas lauantaille varattu, joten toiveissa olisi että keli olisi ainakin siedettävä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on June 07, 2009, 10:35:24
Oliko keli siedettävä? Olihan se, koska säähän on vain pukeutumis kysymys. Lauantaina olin yhden 6 tuntisen soutelemassa Enonkoskella, Sää 4 astetta lämmintä, vieno pohjoistuuli ja sadetta. Lähtökohdat eivät juuri anna aihetta kalatulon juhlaan. Alkuun tuli vedettyä hiukan isompia vaappuja taimenien ja nieriöiden toivossa mutta ne tuntuivat pitävän suunsa kiinni. Muilta tiedusteltiin tietysti väliajoin oliko kalaa tullut ja yllätys yllätys. Tällä kertaa kirjot tuntui olevan otti halukkaita, niitä oli noussut sekä madolla onkien että vaapulla. Niinpä vaihdoin itsekin juuri ostaman Seniorin siiman päähän pituutta 3 cm ja väritys pohjana keltainen, mahassa punaista ja kyljissä mustia pilkkuja ja PAM!!!. Ei tarvinnut kauaa soutaa, kun ensimmäinen kala oli kyydissä ahven.... :-D  Jatkelin soutua aikania ja ensimmäinen jykevämpi tärppi sattui kohdalle, joka ei pysynyt kiinni. Seuraava tavoittelija pysyi jo veneeseen asti noin 1,5 kg kirjo. Tästä toiveekkaana hommat jatkui siten, että karkuutin yhden kirjon ja lopulta seuraava pysyi taas veneeseen asti kiinni, erittäin pirteä noin 1 kg kirjo. Pienempi kirjo oli todellinen hyppy akropaatti enemmän aikaa ilmassa kuin vedessä ja venee vieressä kokeili vielä veneepohjan kestävyyttä sukeltamalla veneen alle ja paukauttamalla suoraan veneen pohjaan... Tämän jälkeen saikin tyytyväisenä lähteä kotia kohti, eväätkin jätin reissusta tällä kertaa pois, jottei aivan koko vuorokautta tulisi soudeltua  :roll:

(http://img91.imageshack.us/img91/5677/enonkoski662009.jpg) (http://img91.imageshack.us/my.php?image=enonkoski662009.jpg)

Tässä vielä kuvat kirreistä. Ylempi on akrobaatti, joka näytti kaikin puolin siltä, että oli viihtynyt jo kauemmin lammessa...

Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on June 07, 2009, 10:57:40
Kyllähän tuo on asennetta vaatinut että siellä on kehdannut olla... Itsellä oli tarkoitus mennä jo torstaina mutta keskiviikosta eilis iltaan asti jatkunut lähes yhtämittainen sade vei motivaation. Huomenna olisi tarkoitus lähteä kokeilemaan ja (raahata veli puoli väkisin mukana) jos saisi kiintiön täyteen  :roll:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on June 08, 2009, 21:18:55
Pirttilahdella käyty kaverin kans, 15-20 oltiin heti alkuun kaksi karkuutusta joista toinen katsottiin nieriäksi kun läheltä venettä karkasi, ja yksi kirjo tuli ylös asti. Koko reissun saaliina 3 Kirjoa ja yksi taimen. Kirjot 1.6-1.9kg ja taimen 1.8kg kolme kalaa tuli viimeisen puolen tunnin aikana ja tuikkeja oli reilusti, oltiin soutamassa rantaan niin yksi kala koukkasi metri pari veneen edestä "tappaja hai" tyylillä että selkä vilahti ilmasta naureskeltiin että meinattiin soutaa kalan yli  grin Kuvassa näkyvä kultainen erän vuosi uistin / mikä lie tilaaja lahja on osoittautunut idiootti varmaksi tuolla paikalla. Tällä kertaa sillä tuli kaksi kirjoa, mainostetaan samalla hieman... kuvasta löytyy myös yksi perzan vaappu...
Kuten JR#15 kirjoitti että oli kovia hyppimään niin me naureskeltiin samaa että kovasti pomppivat pinnalla ja hienoja voltteja tekivät.

edit. mulla ei näköjään onnistu täysikokoisena kuvan laitto, joten tässä pieninä sitten

(http://img199.imageshack.us/img199/2296/kuvap.jpg) (http://img199.imageshack.us/my.php?image=kuvap.jpg)

edit 2, kiitoksia SLN nyt kuva onnistui
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on June 08, 2009, 21:48:27
Oho, näköjään kirjolhoellekkin maistuu perza-vaaput.   :-o

Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on June 08, 2009, 22:22:48
Hienoja kaloja taas löytyny, kirret aktivoituneet ihan mukavasti. Mistä kohdin paukautteli kiinni?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on June 08, 2009, 22:43:05
Hienoja kaloja taas löytyny, kirret aktivoituneet ihan mukavasti. Mistä kohdin paukautteli kiinni?
Hmm? mitenhän sen selittäisin bluffataan hieman ja merkkaan karttaan  :-D
Punaiset pallot Kirrejä, sininen oletettu nieriän karkuutus (joka kävi lähellä venettä pomppimassa) ja keltainen on taimen, kaikki "rajojen" sallitulta puolelta kun on kartassa hankala hahmotella missä kohtaa ne liput on. Oma suosikki on hautaus maan vierusta samoin valtatien vierusta.
(http://img197.imageshack.us/img197/2407/nimetne.jpg) (http://img197.imageshack.us/my.php?image=nimetne.jpg)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Juketsi on June 22, 2009, 19:58:32
Oiskohan kenelläkään mitään info sivua ko. paikasta vai onko edes sellaista? Lupia saa Nesteeltä näköjään, mutta onkohan paikan päällä mahdollista saada venettä käyttöön tms.?

Tv. Ensikertalainen Enonkoskella
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on June 22, 2009, 20:14:54
Veneitä saa Nesteeltä 4 ekee per päivä joten ihan sopuhintaa. Lupia saa myös Reijolta puh. num. 050 590 6960. Vene on oikeastaan melko välttämättömyys ainakin omasta mielestä.

Asiasta kukka ruukkuun, tuli eilen taas pyörähdettyä Enonkoskella. Liikkeellä olin hiukan myöhään, koska vesille pääsin klo 17 jälkeen. Alku oli hyvinkin lupaava koska ensimmäisen kerran vapa taipui 5 min soutelun jälkeen ja saaliina taas vaihteeksi pulska lahna. Tämän jälkeen tapahtumia piisasi tunnin verran ihan reilusti, yhden kerran siimat poikki, pari ahventa ja muutama räväkkä tärppi. Kun ilta ehti pitemmälle tuntui toiminta hiljenevän täysin. Myöhemmin illalla tuli vielä yksi kova tärppi ja homma sai päätöksen kun alkoi tuntua siltä, että mikään ei onnistu :-P ... Seuraavaan kertaan siis...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on June 22, 2009, 20:18:53
Alku oli hyvinkin lupaava koska ensimmäisen kerran vapa taipui 5 min soutelun jälkeen ja saaliina taas vaihteeksi pulska lahna

Miten sä onnistut tuolta lahnoja saamaan? Mietiskelinkiin että onko kukaan käynyt tuolla nyt vesien "lämmettyä" Itsellä tarkoitus heinäkuun alkupuolella käydä kokeilemassa, sille reissulle ei ole kovin kovia tavoitteita...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on June 22, 2009, 20:39:30
lahnaa pirtillä kyllä on ihan vaivaks asti.onki kisojen perusteella :|
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: eza1992 on June 22, 2009, 21:06:24
Heh, mulla on Reijon kanssa sopimus, että kun olen onkinut 14 kiloa särkikaloja niin saan ilmaisluvan Pirttilahdelle... Vielä on 13,8 kiloa jäljellä 8-)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on June 22, 2009, 21:25:21
Mullahan ois kasassa jo yli kilon verra särki kalaa. Slx, ei siihen tarvita ku pien alle 5cm vaappu niin hyvin tuntuu kelpaavan lahnojen koko on sellanen reilu puol killoo. Vesi on ollu vielä aika viileää mutta tuskin enää tämän viikon jälkeen. Mielenkiintosta on se, että kala tuntuu olevan parhaalla syönnillä ihan päiväs aikaan.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Juketsi on June 23, 2009, 12:21:27
Minkä hintanen lupa Pirttilahteen?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on June 23, 2009, 12:55:29
Lupa taitaa olla 11€ ja vene jo aiemmin mainittu 4€ ja lupa on 12h tai 24h? voimassa, ja kaksi kalaa
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on June 26, 2009, 22:13:21
Perhanan tietokoneet  :x Kirjoitin reissu raportin mutta teksti hävisi joten tässä lyhennetty versio...


Kävin kaverin kanssa joka ei ole mato-onkea lukuun ottamatta kalastusta harrastanut kokeilemassa saataisiinko helteestä huolimatta lohia. Illasta alkoi näkyä muutamia tuikkeja sekä muutama hieno hyppy. Saaliina vain yksi noin 1.5kg kirjo. Kala nappasi odotetusti syvänteen päältä

(http://img13.imageshack.us/img13/9154/kalaq.jpg) (http://img13.imageshack.us/i/kalaq.jpg/)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Juketsi on June 27, 2009, 00:56:02
Tänään (eilen) tuli käytyä ensimmäistä kertaa Pirttilahdessa. 1,5 tunnin uistelun aikana olivat kalat jossakin piilossa. Yksi tärppi reissun loppuvaiheessa jäi koko reissun ainoaksi ilonaiheeksi. Olisikin vielä tarttunut kiinni... Muuten ihan hyvä fiilis ja mielellään menen uudestaankin ko. paikkaa testaamaan.

Btw. Täältä Savonlinnankin suunnalta tuntuu olevan paljon porukkaa matkalla aina tuonne, niin olisiko kimppakyydit mahdollisia kulujen säästämiseksi? Mikä ettei myös kalastuskaveriksi ettei tarttee yksin soudella ja uistella.  :roll:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on June 27, 2009, 00:59:17

Btw. Täältä Savonlinnankin suunnalta tuntuu olevan paljon porukkaa matkalla aina tuonne, niin olisiko kimppakyydit mahdollisia kulujen säästämiseksi? Mikä ettei myös kalastuskaveriksi ettei tarttee yksin soudella ja uistella.  :roll:

Itse olen mikkelistä mutta käyn savonlinnassa silloin tällöin ja samalla tulee käytyä yleensä pirttilahdella. Matka on kuitenkin sen verran lyhyt että sen kuluilla ei ole merkitystä, mutta kalakaveriksi voisin lähteä joku kerta. Lämpimän veden aikaan tonne on aika turhaa mennä mutta syksyllä taas ajankohtainen
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Juketsi on June 27, 2009, 11:59:26

Btw. Täältä Savonlinnankin suunnalta tuntuu olevan paljon porukkaa matkalla aina tuonne, niin olisiko kimppakyydit mahdollisia kulujen säästämiseksi? Mikä ettei myös kalastuskaveriksi ettei tarttee yksin soudella ja uistella.  :roll:

Itse olen mikkelistä mutta käyn savonlinnassa silloin tällöin ja samalla tulee käytyä yleensä pirttilahdella. Matka on kuitenkin sen verran lyhyt että sen kuluilla ei ole merkitystä, mutta kalakaveriksi voisin lähteä joku kerta. Lämpimän veden aikaan tonne on aika turhaa mennä mutta syksyllä taas ajankohtainen

Hieno homma! Seuraillaan kelejä ja tilannetta. Tätä kautta saa lienet sitten yhteyttä kun reissu on ajankohtainen.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JK on June 29, 2009, 01:55:32
Eilen kävästiin Pirttilahdella. Tarkoitus oli perhostella pääasiassa, mutta (onneksi) otin ul-setin mukaan. Kalaa oli pinnassa suht paljon, mutta eivät kiinnostuneet perhoistamme. Musta-punainen pikkuvaappu antoi sentään yhden kirjon (reilu 1,5 kg). Suunnitelmissa oli olla aamupuoleen asti mutta puolenyön maissa alkoi satamaan siinä määrin, että pakkasimme kamat & lähdimme ajelemaan pois.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on July 29, 2009, 23:08:17
Piti saada lohta savustuspönttöön ja eihän sitä kalamies voi käydä marketista ostamassa, joten käväistiin kaverin kanssa pirttilahdella. Hieman liian aikaisin oltiin liikenteessä kun jo klo 15 oltiin paikalla. Saaliina kaksi kirjoa 1.7kg ja 1.8kg (luvat olisi sallineet 4  :-D) Pintakäyntejä oli todella harvakseltaan ja vain pari hyppyä koko aikana. Noin kuuden aikoihin oli hieman piristystä syönnissä meidän lisäksi oli kolme muutakin venettä liikkeellä ja muillakin oli kala per vene kun kyseltiin. Hieman ysin jälkeen lähdettiin pois ja syönti ei juurikaan parantunut. Kalat oli aika "laiskalla" päällä eikä juurikaan taistelleet vastaan, veneen vierestä toki pari spurttia kun näki haavin mutta ei muuta. Kaksi luotto vaappua jäi pohjaan ja täytyy ruveta selvittämään mistä saan samanlaisia tilalle kun ei ollut perus rapalaa...
Taas saanti välineenä oli toiselle kalalle Perzan vaappu ja toiselle jokin perus kaupasta ostettu
(http://img195.imageshack.us/img195/7976/kuva2k.jpg) (http://img195.imageshack.us/i/kuva2k.jpg/)
(http://img200.imageshack.us/img200/5913/kuvao.jpg) (http://img200.imageshack.us/i/kuvao.jpg/)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: mehukatti85 on August 23, 2009, 23:05:24
pirrttilahen reissu takana. Itellä kaks tärppiä ja kaveri sai yhen 2 kilosen kirren ylös ja karkuutti toisen venee vieressä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on September 24, 2009, 17:45:21
tulpahan käytyä pirtillä kirren perässä.ensimmäisen parituntisen ja kiivaan uistimen vaihdon jälkeen tuloksena oli
hento tärppi tiuran peltiin,vaikka kalat välillä oli tulla vapaaehtoisesti veneeseen.uskomattoman korkeita/näyttäviä
hyppyjä oli useita samaanaikaan ja tuikkia puolen kymmentä näköpiirissä.kalaa oli siis paljon liikkeessä,mutta
otti halukkuutta ei yhtään.veneessä pidetty tuumaus ja kahvi tauon jälkeen tulimme siihen tulokseen,että
tarjoukset pitää saada kulkemaan aivan pinnassa korkeintaan vaaksan sen alla.armottoman pakin kaivuun
jälkeen kamat vetoon ja kokeilua josko tälliä kuuluisi. siimat suoriksi vetäsyn jälkeen kului minuutti tai pari
komea hyppy veneen takana......ei se ottanu tuumasin ääneen mut lause jäi kesken kun räikkä parkas
sulo soinnut taivaalle :lol:.tästä reilu tunti ja soitto reijolle uuden lupalapun merkeissä.kahvittelun ja makkaran
syönti talkoon jälkeen takas härräämään.vajaa parituntia kului kun kiintiö oli toisissakin luvissa täynnä :evil:
(http://img178.imageshack.us/img178/4766/dscn2300.jpg) (http://img178.imageshack.us/i/dscn2300.jpg/)
hattua pitää reijolle nostaa,että kalan koko on kiitettävää :lol:ei kyllä pääse siitä narisemaan kuvan kalat
reilusta kilosta ylöspäi kolmen suurimman ollessa 2,5kg paikkeilla (suurin 2,68)
kerrankin kova yritys palkittiin ja pirtti näytti parhaan puolensa :wink:
 
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on September 24, 2009, 18:16:29
Soittelin itsekin ja kyselin että josko nieriät olisi jo syönnillään... Kuulemma suurin osa nieriöistä oli kuollut ja noussut mahapystyssä pintaan kun oli ollut niin kuuma vesi. Reijo puhelikin että vajaan 3kilon kaloja olivat kovasti onkineet ja että rantoja pitkin kulkisivat. Toi sun "raportti" ei ainakaan helpota omaa poltetta, oli tarkoitus mennä lauantaina kokeilemaan mutta tuli esteitä ja pääsen vasta seuraavana viikonloppuna kalastelemaan tonne
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: mehukatti85 on September 24, 2009, 22:08:12
mikäs oli tän päivän ottiväri? kaverin kanssa käytii reilu viikko sitte siellä kalalla ja ei ottanu uistimee mikää...onneks perho pelasti sen päivän ja sain oman kiintiön täytee.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on September 26, 2009, 21:18:36
Pirttilahden reissu takana. Kaveri ei lähtenytkään mukaan joten olin itse liikenteessä. Hyppyjä näkyi mutta kalat ei ottaneet mihinkään, tarjoilin vaappuja lippoja ja lusikoita mutta ei kelpaa pari erittäin varovaista tärppiä oli vaappuihin mutta irtosivat. Sain täältä vinkkejä että kalat olisi pinnassa ja samaa puhuivat muutkin kalastajat kun menin paikalle, myös tahnaa kehuivat mutta itse en ole sen ystävä käytän mieluummin vieheitä. Itsepäisyydelle kun antoi periksi ja rupesi uittamaan perhoa niin lähes samantien tuli ensimmäinen kala. Olin virittelemässä virveliä ja perho kellui muutaman metrin veneen takana kun tajusin että jarru huutaa kelasta (perho siis virvelissä) no kala oli hetken kiinni ja irtosi. Hetken aikaa perhon vetoa ja uusi kala kiinni ja tämä ylös asti, painoa 2.9kg ja hirmuinen koukkuleuka. Kala tuli nätisti veneen viereen ja näin että tämä on iso, niin kala alkoikin kiskoa ja tuli jo mieleen että näinköhän kala karkaa mutta haaviin päätyi. Mukavan kokoinen kala ultra-light setillä.

Pitkän aikaa tyhjän pyytämistä kunnes lehtilautan ympärillä alkoi näkyä hyppyjä sinne siis! Heittelyä ja ei kelpaa kunnes pohdinta mitä tarjoaisi musta lippa oli toimiva ja kala kiinni ensimmäisellä heitolla. Tasan 3kg kirjo mäti valui kun kalan nosti ylös. Kiintiö tuli täyteen joten sai hyvillä mielin lähteä pois.

(http://img25.imageshack.us/img25/6365/kuvat007.jpg) (http://img25.imageshack.us/i/kuvat007.jpg/)
(http://img121.imageshack.us/img121/6951/kuvat005.jpg) (http://img121.imageshack.us/i/kuvat005.jpg/)


Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on September 26, 2009, 23:25:04
On kyllä isoja kaloja pirttilahella!  :-o
Ei nimittäin joka paikasta 3kg kirrejä vedetä, muutenkin taitaa olla aikapaljon kalaa ko. paikassa.
Perhana kun en saanut niitä vaappuja laitettua. No pitää tehä valmiiks muutama vaappu, ehkä joku ottaa testiin kirjolohen soutuun.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Slx on October 13, 2009, 16:58:55
Onkos kukaan täällä pyörivistä käynyt pirttilahdella?
Kirjot varmaan kulkee jo rannantuntumassa mutta mites nieriät? kaikki tuskin on kuollut kesällä joten onko niistä havaintoja? Lauantaina on tarkoitus käydä kaverin kans kokeilemassa löytyisikö muutakin kuin kirjoja
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Tuhe on October 13, 2009, 17:56:32
Kyllä nyt alkaa kirjolohen koko olemaan kohilla. Kyllä tuommoisten kalojen jälkeen joutaakin kotia. Onnea vaan kaloista, vaikka käy vähän kateeksi.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JK on October 13, 2009, 19:01:59
Viime torstaina kävin soutelemassa vaappua. Saaliksi tuli 1,6 kg nieriä ja 1,9 kirjo. Jokunen tärppi myös näiden lisäksi. (http://img379.imageshack.us/img379/5901/08102009525.jpg)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on October 14, 2009, 09:09:10
Komeita on kalat rupee pikkuhiljaa polttelemaan, pitäs vaan saada ensin hirvet kaadettua niin sitten joutais taas kalastamaan.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: pro-onkija on October 16, 2009, 14:53:42
Itse sain pirttilahdelta reilun 2.5 kilosen kirren syvänteen päältä. Meinasin kalastaa countdownilla mutta keveri näki minun pakista rapalan ambulassi tail dancerin ja sano, että laita tuo, että tuohon paukkuu. Kerettiin n.5min vetää uistinta kun siihen iski kirre. Muita kaloja ei saatu, mutta pari tärppiä oli lisäksi.
(http://img162.imageshack.us/img162/8628/09102009745.jpg) (http://img162.imageshack.us/i/09102009745.jpg/)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on November 30, 2009, 18:25:50
lyhyt oli pirtin pilkki kaus kun tänään käytiin uistelemassa pirtillä :lol:
tiukassa oli kirret yks tärppi ja kaks kirree tuossa ois tuo miun porsas
ja otti kalu mikä on viimesiä tekeleitä,eli toimii jotensakkii
kirrellä painoa 2,2kg ja kaverin allta kakkonen(puuttuu kuvasta)
(http://img514.imageshack.us/img514/5324/dscn2301.jpg) (http://img514.imageshack.us/i/dscn2301.jpg/)
kuva taas oikein vimosen päälle :oops:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on December 03, 2009, 14:19:41
Jeeps komeita kaloja, itellä tarkotus lauantaina korkata lohipilkkikausi. Vaikuttais pakkasten puolesta, että pirtille vois päästä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on December 03, 2009, 16:27:23
vaatis lyllä aika kovan pakkasen jos meinaat pilkkimällä.maanantaina lahti oli täysin sula
joten vaatii viikon ajan useamman asteen pakkasta.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on December 06, 2009, 19:03:25
No niin ei se ihan Lauantaina onnistunut mutta nyt Sunnuntaina jäätä olikin jo riittävästi 4-5 cm ja luvat mennä kalalle saatiin Reijolta, muitakin yrittäjiä oli jo liikenteessä. Tietysti lisäjännittettä toi jään aiheutta hurja pauke melkein joka askeleella mutta hyvin kesti eikä kukaan tainnut ainakaan uimasilleen joutua. Ensimmäinen reilu tunti menikin tyhjää pyytäessä kun tuli koiteltua liian syvältä, lopulta vähän muiden kalansaantia seuraillen rupesi oikeat paikat löytymään ja tapahtumia piisasi...

(http://img230.imageshack.us/img230/6329/06122009014.th.jpg) (http://img230.imageshack.us/i/06122009014.jpg/)

Jo alkaa tapahtua...

(http://img245.imageshack.us/img245/3205/06122009015.th.jpg) (http://img245.imageshack.us/i/06122009015.jpg/)

Nooh tulehan sieltä...

(http://img402.imageshack.us/img402/6503/06122009016.th.jpg) (http://img402.imageshack.us/i/06122009016.jpg/)

Tulihan se sieltä.

(http://img245.imageshack.us/img245/6699/06122009017.th.jpg) (http://img245.imageshack.us/i/06122009017.jpg/)

Lopputulos tämä lisättynä seuraavalla kuvalla, joka tuli vielä vehkeitä pois kerätessä.

(http://img265.imageshack.us/img265/466/06122009019.th.jpg) (http://img265.imageshack.us/i/06122009019.jpg/)

Kala oli tosiaan mukavalla syönnillä, kahdeksan kirree pikkuveljen kanssa. Pilkkiaika klo 10.00-14.00. Muutkin tuntui saavan ihan mukavasti kalaa ja kalat olivat ihan mukavan kokoisia. Meidän saamat oli kaikki kahden kilon molemmin puolin, parisataa grammaa suuntaan ja toiseen. Kaikki kalat tulivat tahnalla vaikka samalla uitettiin lätkää ja liitsejä joihin ei tullut edes tärppiäkään.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on December 11, 2009, 19:31:12
Jahas, taas vaihteeksi tuli piipahdettua Pirtillä. Aamulla nukutti sen verran hyvin, että ehdin jäälle vasta klo 10 aikaan ja kalaa tuntui olevan jo jään päällä ihan mukavasti. Itsellä päivä meni rattoisasti turinoidessa ja siinä sivussa myös pilkkiessä. Saaliina tällä kertaan kolme kirree, joista kaksi sain liitsillä ja yhden ootto ongella. Positiivista oli, että kala alkaa puremaan myös aktiivionkeen, joten lavat ei kipeidy aivan turhaan liitsiä nostellessa. Tällä kertaa kalat löytyivät aivan matalasta. Noin 1,5 m vedestä.

(http://img213.imageshack.us/img213/6001/11122009022.th.jpg) (http://img213.imageshack.us/i/11122009022.jpg/)

Siinäpä päivän saalis ja kuvassa loistaa myös liitsi, joka oli iskussa. Pienin kala oli noin 1,5 kg ja pari muuta selvästi yli 2 kg. Jollakin taisi saalispussista löytyä jo yli kolmosen kalojakin. Jospa tässä vielä kerran ennen joulua koittaisi Pirtille eksyä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on December 11, 2009, 19:50:53
heh.yllätys väri liitsissä pirtillä :wink:
hyvät kalat noussu jäälle.harmi kun ei itte kerkee reväyttää selkää kirren kiskonnassa
mut jos joulun jälkee..... :roll:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on December 18, 2009, 16:20:31
Pakkanen kun alkaa lauhtua, rupeaa pilkkikättä vipattamaan. Niinpä taas tänään tuli pirtillä käytyä. Pakkasta aamulla sellaiset  14 pojoo ja tuuli suht siedettävä. Tällä kertaa koitin kammeta jäälle ajoissa mutta yli yhdeksää kello nakutti ennen kuin pyydöt vesissä oli. Perussetillä liikenteessä pari ootto-onkea ja sitten liitsillä jotta hiukan lämmin pysyy. Ensimmäinen tunti meni tyhjää pyytäessä ja sitten tärähti liitsii ja pienen taivuttelun jälkeen jääkannen paremmalle puolelle tälläinen vesipeto.

(http://img12.imageshack.us/img12/484/18122009023.th.jpg) (http://img12.imageshack.us/i/18122009023.jpg/)

Kokoa tälle oli kertynyt mukavat 2,0 kg. Sitten joutukin teen ja paakkelsin syöntiin ja ootto-onget sai hetken pyytää pelkästää. Teepaussin aikana ei tapahtumia joten ootto-onget uusiin avantoihin ja sen jälkeen taas liitsillä koittamaan. Kaiken kaikkiaan meni taas melkein pari tuntia tyhjää pyytäessä kun aloin miettiä uusia paikkoja ootto-ongille kun toiseen niistä tärppäsi ja eikun väsytys puuhiin tuloksena seuraavanlainen pötkö.

(http://img134.imageshack.us/img134/9881/18122009025.th.jpg) (http://img134.imageshack.us/i/18122009025.jpg/)

Tälle painoa oli kertynyt jo mukavat 2,4 kg, eikä tätä ootto-onkea tullutkaan vietyä uusille apajille. Vaan onki nopeasti pyyntiin entiseen avantoon. Sitten nopeasti taas liitsiä uittamaan, liitsin pudotus uuteen avantoon ja noin minuutti uittoa kun jyrähtää mukavasti pienen väsyttelyn jälkeen saan kalaan näköyhteyden totean sen suurimmaksi tälle talvelle. Tovin verran väsyttelyä ennen kun saan kalanpään sormiin ja eikun ylös. Tyytyväisenä voi todeta  luvan täyttyneen ja tällä kertaan ei uutta lupaa vaikka kello näyttää vasta hiukan yli puolta päivää.

(http://img340.imageshack.us/img340/3052/18122009027.th.jpg) (http://img340.imageshack.us/i/18122009027.jpg/)

Siinä viimeinen tältä reissulta, painoa 2,8 kg.

Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Hemulisoturi on December 18, 2009, 16:30:17
Taitaa olla Pirttilahden kalat aika kookkaita. Komea kirre!
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on December 18, 2009, 16:44:43
Taitaa olla Pirttilahden kalat aika kookkaita. Komea kirre!

Kiitoksia, kyllä ne "ihan" mukavan kokosia on ja tuntuuvat olevan välillä hyvin myös syönnillään.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on December 18, 2009, 16:53:56
Loppu syksyllä kuteneita kollikaloja taitavat olla nuo viimesimmät Pirttilahteen istutetut kalat.  Tai ainakin sen näköisiä ovat. En tiedä sitten minkä kuntoisia nuo kalat on mutta ainakin joskus liikkui joku huhu että noita kaloja ei syö koirakaan.
Mutta isoja kirrejä net ovat kumminkin.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on December 18, 2009, 17:34:26
Loppu syksyllä kuteneita kollikaloja taitavat olla nuo viimesimmät Pirttilahteen istutetut kalat.  Tai ainakin sen näköisiä ovat. En tiedä sitten minkä kuntoisia nuo kalat on mutta ainakin joskus liikkui joku huuh että noita kaloja ei syö koirakaan.
Mutta isoja kirrejä net ovat kumminkin.


Joo, kollejahan nuo ovat mitä sain, maitia tosin mahat täynnä, joten ei ne ihan äskön "kuteneita" ole. Tuosta mausta en osaa sanoa (kala-allerginen itse), joten vähiin jää noiden kalojen syönti yleensä. Puheitten perusteella sitä maku ongelmaa on jonkun verran tuossa kevään korvalla mutta näin tässä vaiheessa talvea ei sitä ole. Noista omistani oon laittanu ruuaksi muille savustettuna, graavina ja paistettuna niin ei kukaan oo ainakaan valittanu, että ois maku robleemaa(kyselty on). Saas nähdä jos keväällä noita saa, että onko lihassa robleemaa.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on December 18, 2009, 18:41:48
niin pitkään kun jääkansi kantaa pilkki äijän niin ei niissä maku haittaa ole
sen verran kookas tuo lahti on ,ettei mutelikotkaan maistu kuin kuumipaan
helle aikaan.pois lukien kutu touhut,mut äkkiä maku paranee.

reijo on kyllä pitäny huolen ettei lätäköön eksy ihan sintti kokoset eläjät.joskus
on sattunu se vahinko kalakin koukkuun kaverin enkka tais olla puolen kilon luokkaa :-D
reijo komensi kaverin takas jäälle kun ei ollu ku kaks kirree ja "sintti" kassissa, pitäähän se
lupa saaha täytee oikeen kokosilla,tuumaili reijo
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on December 23, 2009, 10:32:00
maanantaina tuli käytyä avaamassa pilkki kausi lahella.alku näytti lupaavalle,kun ei kerenny toista oottoa
ees laittaa pyyntiin,kun ekaa vietiin.oisko pallo tippunu suoraan suuhun,ei kerrenny olla paria minuuttia
pitempään jään alla.
pikaiset väsytykset ja porsas jäälle :-D,eiku uutta palloa pyyntiin kiireellä.
siihen se pika syönti sit loppukin .muutama tunti lusikan ja liitsin heilutusta,tuloksena hento tärppi lusikkaan ja
heti perään kunnon tälli,mutta parin sekunnin rimpuilun jälkeen irtos.nuotio tauon aikaan kaverin ootot sai
kyytiä melkeinyhtä aikaa lähemmässä kohtuullisen rivakkaa siiman vientiä(todennäkösesti nieriä)muutama tukeva
 potku oli tuntunu siimassa ja karkuutus.kaveri tuumaili ettei tuntunu kirren potkuilta,oli senverran rauhallisen
topakoita potkut ollu.eipä kerenny ukko nuotiolle takas kun kaueppi ootto otti kyytiä(n.200m päässä)
hetken vatuloinnin jälkeen jäällä sätki kolli possu.
makkarat naamaan ja uutta intoa täynnä nypyttelemään toista tuntia sai nypytellä,ennenkuin liitsissä tärähti
oikei kutkulee,mutta eväkäs veti pitemmän korren taas  :oops:siihen nuo tärpit sitte jäi,liekkö syynä ollu
satanu lumi ja muuttuva keli kun toinen porukkakaan ei ollu saanu kuin kirren ja pari näpsyä.

saatujen kirrejen koko oli vain 1,7-1,9kg välistä
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on December 23, 2009, 20:46:37
Hyvänkokosiahan nuo kapulan kalatkin on olleet...  Tänään tuli uhmattua taas vaihteeksi tuulta ja tuiskua. Aamulla apajille ajellessa mietiskelin miten mukavasti kirrenpyynti oli tältä alkutalvelta mennyt kalaa on tullut mukavasti ja karkuutuksia ei ihme kyllä ollut vielä yhtään. No noilla asioilla on tapana korjaantua ja tänään saatiin siitä pientä maistiaista. Vehkeet saatiin pyyntiin tänään ihan mukavan ajoissa heti yhdeksän jälkeen. Alku olikin heti tapahtuma rikas koska en ehtinyt uitella liitsiä kuin 10min ja tärähdys. Se riemu ei kauaa kestänyt vaan ensimmäinen karkuutus tosiasia, seuraavat 10min ja taas uusi karkuutus. Hetken aikaa vielä tuolla avannolla, joka hiljeni. Seuraavalla avanolla tärähti taas melko nopeasti ja tämä saapui jopa ylös asti. Tämän jälkeen iskikin totaali hiljaisuus ja seuraavaa tapahtumaa sai odotella puolille päivin, jolloin yksi ootto-ongista näyttää elonmerkkejä eikun nopeasti siihen kiinni, pari vetoa siimasta ja mitäs prkl... siiman tulo loppuu kuin seinään, jahas kala ja siima haossa kiinni. Tästä ei selvitty muuten kuin katkaisemalla siima... Tämän jälkeen odotellaan sitten yli kolmeen ja hiukan ennen pois lähtöä saatiin kosketus liitsiin ja ootto-onkia pois kerätessä huomataan että yhdestä oli käyty vetämässä hiukan siimaa ja samalla syöty tahnapallo pois. Juurikin sopiva päätös reissulle mutta tämähän on juuri kalastuksen suola,  läheskään aina kaikki mene niinkuin ajattelee.

Tässä foto päivän kalasta, joka oli vajaa 2 kg solakka kirre...

(http://img706.imageshack.us/img706/5971/23122009033.th.jpg) (http://img706.imageshack.us/i/23122009033.jpg/)

Seuraavaksi vuorossa taitaakin olla Outokummun lohipilkki kisat ja sitten Pirttilahden kisat, jos vaan omat aikataulut menee suunnitelmien mukaan. Pirttilahteen on kisoja varten tulossa kuulemma toista tuhatta kiloa kalaa, joten kyllä ainakin luulisi kalaa olevan tarjolla jos ottivieheet löytyy.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: kuhastaja91 on December 24, 2009, 17:48:07
Monenko vuorokauden rauhoitus mahtaa olla ennen noita pirttilahen kisoja? 3.1.2010 näyttäs kisat olevan, jos tässä kävis kirree kokeilemassa välipäivinä. :-D

edit: 3 vuorokautta näköjää, ois pitäny googlettaa ensin :D

http://www.telemail.fi/kari.kuikka/lohip.htm (http://www.telemail.fi/kari.kuikka/lohip.htm)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on December 28, 2009, 22:31:17
Ilmoittelehan kuhastaja oliko kala otillaan kun käyt pyörähtämässä Pirtillä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: kuhastaja91 on December 29, 2009, 18:58:53
Nihkeetä oli Pirtillä, itellä jäi pilit pataan, mutta kaveri nosti n. 1kg kirren ootto-ongesta ja yks halpis satelliitti mikä lie ootto-onki oli avannonreunalta hävinny  :xi . Tärppejä tuli mulle ja kaverille muutamia. Muut sai joitakin kaloja, mutta ei mitään hirmu syöntiä ollu.

Olitteko foorumilaisia jotka pilkitte siinä hautuusmaan lähellä, melko keskellä lahtea ja ajoitte meiän carinan perässa Varkauteen asti. :D
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on December 29, 2009, 19:58:51
Missä kohden koittelitte? Ittellä tarkotus huomenna taas käydä koittaa ku tällä hetkellä muutakaan näyttäis olevan.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on December 30, 2009, 17:27:43
Tiukassa tuntuu kala nyt olevan, melkei MP reissu mutta päivän ainoa tapahtuma ootto-ongesta tuli onneksi ylös. Kokoa ei kalalla hurjasti ollut vaan sai leimakseen talven pienimmän tittelin, painoa pikkasen reilu 1 kg, saipahan testata nostokoukun päivitetyn version ja hyvin toimi. Nyt mielenkiinnolla odottamaan onko kala jo paremmalle syönnillä kisapäivänä...

Tässä vielä kuva päivänkalasta.

(http://img704.imageshack.us/img704/3626/30122009035.th.jpg) (http://img704.imageshack.us/i/30122009035.jpg/)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: -Orava- on January 03, 2010, 16:18:18
kyllä oli taas turhareissu.. saakutin kylymä oli ja eipä tainnu kovinkaan moni muukaan saaha kalaa.. noh jos sitä kävis vähän keväämmäst kokeilee uutestaan ennen kesäkautta :-D
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 03, 2010, 17:44:20
Pikkasen holotna oli. Kaverin kanssa oltiin liikenteessä, nyt on taas saatu yks ahvenpilkki mies käännytettyä myös lohilinjalla :) . Itse sain yhden kirren painoa mukavat 2875g ja ennätys uusiksi. Kaveri ei saanut yhtään ylös asti vaan kaksi kertaan siimat poikki, sinne meni kaksi minun ottiliitsiä ku omia vehkeitä lainasin :) mutta koulutuksen piikkiin . Kaiken kaikkiaan meni mukavasti vaikka pakkasta näytti 28,5 astetta.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: kuhastaja91 on January 06, 2010, 20:31:03
Eilen käytiin taas Pirttilahella ja nyt tulikin ihan ok reissu. saatiin 3 kirjoa jään päälle, kaks ootto-ongella ja yhen sain lätkällä. Painot oli 1.7kg, 2,5kg ja 2.7kg. Kaveri karkuutti yhen kirjon liitsillä jään reunaan. Ite aattelin että mitä näitä liiaks ottamaan ja karkuutin 5 kirjoa lätkästä, joista ainakin 3 tuli ihan jään alle asti. Onneks sentään toi kuudes lätkäkala nous jäälle.. :evil: Tosin sekin oli kiinni jostain muutaman hiuksen paksusesta jänteestä..

Tuossa vielä kaikkien oppien mukanen tiskallaskuva kaloista  :-D

(http://www.aijaa.com/img/b/00636/5513225.jpg) (http://www.aijaa.com/v.php?i=5513225.jpg)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: mehukatti85 on January 07, 2010, 11:39:45
teillä ollu sit ihan hyvä reissu! minkäs värinen lätkä oli sen päivän ottivehe?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 07, 2010, 17:16:18
Kuhastaja käyny kiskomassa taas hienoja kaloja. Missä kohden sait jos moista tohtii udella? Itsellä seuraava Pirtin reissu ajottuu vasta tonne reilun viikon päähän.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on January 07, 2010, 18:54:37
voishan tuo reijo laittaa vähä isompia lohia lahelle kun pukkaavat olemaan pirun "pieniä".eihän niitä kohta
viitti käyvä narraamassa :evil:
toissa päivänä tuli kuitenkin käytyä kokeilemassa kisan jälkeisiä tunnelmia.ajoittain "pienet"lumikuurot ja toistakymmentä
muuta innokasta kaverina jossain tuiskun keskellä.Pari kirree nous jään paremmalle puolelle ja pari  jäi väärälle :cry:
lusikka tuntu olevan tälläkertaa parempi(+sln:än tekemät värikoukut)liitsiin pari varovaa hipasua.lusikalla tuli toinen
sintti viskattua jäälle ja toinen rääpäle ootolla(n.20min väsyttelyn jälkeen,eipä ole yhtä vihasta kirre ollu ennen
siiman päässä)
(http://img695.imageshack.us/img695/8074/dscn2304.jpg) (http://img695.imageshack.us/i/dscn2304.jpg/)(http://img695.imageshack.us/img695/dscn2304.jpg/1/w640.png) (http://g.imageshack.us/img695/dscn2304.jpg/1/)
kalojen yhteis paino vaatimaton n.6kg      ylempi kotona suoritetun tarkemman punnituksen jälkeen verestettynä 3,180kg ja
oma kirpeli enkka parani 180g,toisella painoa 2,79kg     että tällästä tälläkertaa :lol:

kuhastaja91 tais olla pois männessä autoilla yht aikaa vai olenko väärässä?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on January 07, 2010, 19:20:30
On kyllä melkosia lötköjä. Noista kun osa säilyis kesälle ja oppisivat vähän vastaankin laittamaan niin vois jo ultralight vehkein joutua väsyttämään.  :-D
Vähän kun pyrstöä saavat kasvatettua(no ylös ne ongitaan ennen kun ehtii kasvaa) niin kyllä olis tosi voimakkaita kaloja. Painohan noilta kaloilta tosin putoaa kesään mennessä ainakin puolikiloa-kilo.

Katotaan jos ensviikon loppupuolella pääsis itekkin käymään tuolla treenaamassa sm-kisoihin.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: TomiT on January 07, 2010, 21:14:54
kuhastaja91 tais olla pois männessä autoilla yht aikaa vai olenko väärässä?

Me juteltiin siinä jokin tovi keskenämme ja kuhastaja91 saapui hieman myöhemmin jäältä autoille. Komeat kalat kyllä sait... :-D

Kuhastaja käyny kiskomassa taas hienoja kaloja. Missä kohden sait jos moista tohtii udella? Itsellä seuraava Pirtin reissu ajottuu vasta tonne reilun viikon päähän.

Kuhastajan puolesta voinee  vastata, kun olin sen kanssa karkuutustalkoissa eli laavulta katsottuna vasemmalla kallioiden edestä 1.5 - 3 metrin vedestä. Tapahtumat ajoittu 9.00-11.30 väliin, joten aamulla tuntui tuolloin syövän, koska iltapäivästä oli huomattavasti hiljaisempaa.

Tuossa vielä oma "possu" 2.7 kg, joka nosti oman ennätyksen uusille luvuille(http://www.aijaa.com/img/b/00440/5521064.jpg) (http://www.aijaa.com/v.php?i=5521064.jpg)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on January 08, 2010, 11:40:53
kyllä tuossa itelläkin kävi mielessä et keväällä/kesällä ois kiva leikkii hammastikun kans tuon kokosten kanssa.
yllättävän hyvät kyydit tuo isompi anto kun ootossa oli 0,18 mono siimat.pariin otteeseen oli jäykkä kanki lahkeessa
kun siima nauku avannon ala jään reunaan ja välillä jää kikkareitten ympärillä :-D

tuosta laihtumisesta sen verran vielä,jos joku kirpeli vaan oppii syömään lahen antimia,mitä ainakin alkukesästä pörrää
tosipaljon veden pinnalla, niin ei se paino hirveesti tipu ja kyllä huomaa jos sellanen sattuu siiman päähän.
muutenkin tuntuvat säilyvän hyväkuntosina.en ole lahelta saanu kuin yhen laiheliinin ja sekin oli nieriä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on January 08, 2010, 12:49:41
kyllä tuossa itelläkin kävi mielessä et keväällä/kesällä ois kiva leikkii hammastikun kans tuon kokosten kanssa.
yllättävän hyvät kyydit tuo isompi anto kun ootossa oli 0,18 mono siimat.pariin otteeseen oli jäykkä kanki lahkeessa
kun siima nauku avannon ala jään reunaan ja välillä jää kikkareitten ympärillä :-D

tuosta laihtumisesta sen verran vielä,jos joku kirpeli vaan oppii syömään lahen antimia,mitä ainakin alkukesästä pörrää
tosipaljon veden pinnalla, niin ei se paino hirveesti tipu ja kyllä huomaa jos sellanen sattuu siiman päähän.
muutenkin tuntuvat säilyvän hyväkuntosina.en ole lahelta saanu kuin yhen laiheliinin ja sekin oli nieriä.

Joo noin se on, mutta kun se 500g laihtuminen ei vielä edes kunnolla näy noissa istutetuissa kirjolohissa. Senverran rasvaa löytyy. Eli tuo rasva niistä katoaa ja kaloista pitäis tulla sellasia solakoita ei kuitenkaan laihoja. Nyt noilta kaloilta puuttuu tosiaan(useimmilta kaloilta) puolet pyrstöstö josta se voima/liike kalalle tulee uidessan. Eli vertaukuvana vois sanoa että saman kun soutaisit puolikkailla airoilla venettä.
Jotainhan ne kirret kuitenkin täytyy syödä jos pidempään säilyvät lammessa ja varmasti sieltä löytyy pikkukalaa ja pohjamönkijäistä tai muuta. Tosin hauki voi elää ainakin 4kk syömättä yhtään mitään, jotenm itenköhän kauan rasvainen kirjolohi voi olla syömättä...

Kirrethän kasvatetaan laitoksella sitä vauhtia että samassa ajassa luonnossa kala ei kasvaisi puoliakaan siitä mitä laitoksella. Eli vähän ovat liika lihavia. Sitten jos kirre pääsee syömään järvessä esim. muikkuja tai kuoreita niin kasvavat kyllä hyvää vauhtia. Jopa nopeammin kun järvilohi.

No varmasti saa väsytellä noitakin kirjolohia. Ite jo puolentoistakilon kaloja olen väsyttänyt monta minuuttia.


Tämmöset melat kun löytys ni väsytys ajat tuplaantuis.  :-)

Pyrstö (http://img90.imageshack.us/img90/6559/hyvpyrstab2.jpg)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: kuhastaja91 on January 08, 2010, 13:41:39
teillä ollu sit ihan hyvä reissu! minkäs värinen lätkä oli sen päivän ottivehe?

Uistin oli siis Kuusamon lätkä 70/14 värissä Li/gr-s eli tollanen musta-sini-pinkki/hopea värien sekamelska.. :D
Onko tuo muuten ihan normaalikokonen pelti kirrelle, kun tuntu vähän turhan isolta, mutta innokkaasti ne siihe tuntu kuitenki iskevän.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 10, 2010, 22:21:52
Eikö kukaan oon viikonlopun aikana käyny kirrejä narraamassa? Ens viikolle näyttää taas ihan kohtuullista pilkkikeliä, työt vaan sotkee ittellä hyvää harrastusta :)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Makkeri on January 15, 2010, 19:57:59
(http://img10.imageshack.us/img10/4467/img0422vr.jpg) (http://img10.imageshack.us/i/img0422vr.jpg/)

tänään tuli testattua tuo pirttilahti ja tulokseen voi olla tyytyväinen, eka reissu ko paikkaan ja yhteispaino yli 6kg suurin pamautti vaakaan lukemaksi 2,7kg. 2 kirreä ja 1 nieriä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 15, 2010, 20:12:27
IMG_0424.JPG

tänään tuli testattua tuo pirttilahti ja tulokseen voi olla tyytyväinen, eka reissu ko paikkaan ja yhteispaino yli 6kg suurin pamautti vaakaan lukemaksi 2,7kg. 2 kirreä ja 1 nieriä.

sehän on menny hienosti, meitä on huomenna 4 hengen porukka  lähössä testaamaan nousiko kalaa. Mistä päin nappas? ja sitten vielä perinteiset Tahnaa vai Aktiivia?

PS. kuva ei näy
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Makkeri on January 16, 2010, 19:50:20
Joo huomasin ettei luurista suoraan lataa kuvaa tänne. Laitan sunnuntain aikana. Aktiivi pelillä tuli kalat. Kuin myös tuli tänään uusi kirre ennätys 2910g. Tyly koukkuleuka. On se vaan paikka. Tuon kun poijjaat laittas pro pilkkiin ni jo passais kilkitellä. Pitää katella huomenna kun lähen ajelee Sotkamon suuntaan jos vaikka matka eväät koittas käydä hakemassa.
(http://img30.imageshack.us/img30/6299/img0426e.jpg) (http://img30.imageshack.us/i/img0426e.jpg/)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 16, 2010, 22:02:09
no niin koitetaas uudestaan yksi valmiiksi kirjoitettu viesti hävisi jo bitti taivaaseen.

Tänään siis Pirttilahdella koittamassa kalaonnea. Keli oli pitkästä aikaa mitä mainioin ja odotukset koko porukalla korkealla kalan saannin suhteen. Tällä kertaa reisussa oltiin neljän miehen voimin. Pelipaikalla oltiin hyvin ennen yheksää ja pyydötkin oli järvessä ennen yheksää. Luvat ostettiin Reijolta paikan päältä ja samalla kyseltiin kalan ottia, kala oli syönnillään mutta ei syönti aivan huipussaan kuulemma ollut tällä viikolla. Nieriöitä oli kuulemma kuitenkin noussut mukavasti ja onhan foorumilaiset sentään käyny lupia täyteen kiskomassa. Meillä meni kuitenkin yli kymmeneen ennen ensimmäistä tapahtumaa kun kaverin rupesi koukkumiestä viittomaan paikalle ja pienen hetken päästä jäällä köllötti tämä vesipeto.

(http://img442.imageshack.us/img442/8444/16012010048.jpg) (http://img442.imageshack.us/i/16012010048.jpg/)

Painoa tällä oli reilut 1,5kg, Tämän jälkeen saatiinkin seuraavaa tapahtumaa ootella pitkälle yli puolen päivän ja yhen jälkeen aamusen kalan saaja viitto taas koukkumiestä kaveriksi mutta tällä kertaa kala veti pitemmän korren. Kohta toinen kaveri väsyttelee kalaa ja samalla ihmettelee, että mikähä lahna täältä on tulossa ja kohta jäälle koukattiin seuraava ilmestys.

(http://img442.imageshack.us/img442/2340/16012010049.jpg) (http://img442.imageshack.us/i/16012010049.jpg/)

Hämmästys oli suuri kun huomattiin jäällä pötköttävän nätti 700g siika. Tiedossa oli että niitä Pirtillä on mutta niiden saamiseen ei juuri ole tullut toivoa laitettua. Tämän jälkeen peli taas hiljeni ja kahden jälkeen kuopion suunnan tiimi poistui kotia kohti. Itse jäin vielä jököttämään jäälle, koska ainoa kala tapahtuma oli pieni ahven, joka sekin karkasi. Täytyi vältellä MP reissua viimeiseen asti. Tämä vonkale kuitenkin pelasti Mp reissulta.

(http://img707.imageshack.us/img707/1694/16012010051.jpg) (http://img707.imageshack.us/i/16012010051.jpg/)

Hurja 30g ahven tarrasi pieneen morriin jota uittelin. Kello alkoi näyttää jo reilusti yli kolmea ja suunnittelin jo pois lähtö kunnes viimeisiä avantoja koittaessa jyrähti reilumpi kala. Pienen väsyttely tuokion jälkeen sai jäälle koukata seuraavan kyrmyniskan.

(http://img7.imageshack.us/img7/7912/16012010053.jpg) (http://img7.imageshack.us/i/16012010053.jpg/)

Tälle kyrmyniska kirrelle oli kertynyt painoa noin 1,5 kg, jota oli ihan mukava uitella 0,12mm siimalla. Samalla tämä oli itselle ensimmäinen Morrilla saatu kirre. Tänään näytti vahvasti sille, että aktiivi vehkeet oli ehdottamasti paremipi vaihtoehto kalan saannin kannalta. Lupaa ostaessa oli Reijo tarinoi, että lähiaikoina kun sattuu sopivat pakkaset on Pirtille tulossa taas uutta kalaa. Tänään kalat oli tosiaan hiukan nihkeällä syönnillä mutta taisi aika moneen pussiin ainakin yksi jalompikala eksyä. Seuraavaa kertaa odotellessa...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 17, 2010, 18:11:56
miten tuo kuva tänne laitetaan, ei nyt onnistu :(

Tästä saat ohjeet:

http://www.kalassa.net/keskustelut/ita-suomi/nain-lisaat-viestiisi-kuvan-teet-avataren-14892/
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: TomiT on January 17, 2010, 20:55:25
Joopa joo...tuli tänään istuttua Pirtillä koko päivä (7.30-15.30) ja palauduttua maanpinnalle omasta osaamisesta. Pirtiltä löytyy näköjään myös monia mielenkiintoisia lajeja kalastettavaksi, vai mitä mieltä olette seuraavasta kolmikosta... :-D

nro 1. noin 40 g ahven (mutu-leech)
nro 2. noin 300 g hauki (kirjo-tiura)
nro 3. noin 500 g LAHNA (kirjo-tiura)  :-D

On tämä kalastus sitten mukavata ajanvietettä  8-). Kaveri karkuutteli perinteisesti parit lohikalat, mitä noita pois ottamaan  :-P.

Kalantulo oli kaiken kaikkiaan nihkeää ja ihmiset liikuivat ja vaihtoivat paikkaa todella paljon. Muutaman lohikalan ylösoton pääsin todistamaan lähietäisyydeltä.

Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on January 17, 2010, 21:00:43
Tiistaina ois sitten tuonne lähettävä yrittämään. Katotaan tuleeko mitään. Millanen keli siellä on jäällä?
 
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: TomiT on January 17, 2010, 21:11:04
Tiistaina ois sitten tuonne lähettävä yrittämään. Katotaan tuleeko mitään. Millanen keli siellä on jäällä?
 

Ihan OK. Kelkalla on ajettu jälki lammen ympäri, jota pitkin on helppo kävellä siirtymät. Jäätä hieman alle 30 cm, mutta vaihtelee jonkin verran alueittan.

Tänään kalaa näkyi tulevan hieman paremmin lammen perukoilla olevan lahden oikealta reunalta matalasta (useampia ylös ja muutama karkuutus). Mikähän lienee vikana hautausmaan vierustassa, kun kukaan ei siihen tänään parkkeerannut  :?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 20, 2010, 19:01:29
Tiistaina ois sitten tuonne lähettävä yrittämään. Katotaan tuleeko mitään. Millanen keli siellä on jäällä?
 

kävikö Perza koittamassa?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on January 20, 2010, 19:28:33
Tiistaina ois sitten tuonne lähettävä yrittämään. Katotaan tuleeko mitään. Millanen keli siellä on jäällä?
 

kävikö Perza koittamassa?

Jees, tuli käytyä kaverin kanssa. Keli oli liian kylmä ja meni ootto-ongilla onkimiseks/laavulla norkoiluksi. Kaveri sai yhen reilun parikilosen ja ite 1,4kg ja 2,4kg kirjolohet. Tuo isompi olikin oma pilkki kirre ennätys ja ihan jo vastaan laitto senverran että sormet meni tunnottomiks pakkasessa.  :-)
En tiedä oliko palstalaisia jäällä, mutta muutamia muita oli ja nihkeää oli heilläkin kalantulo. Jännä oli kun laavulla arvioivat tuota minun isompaa kalaa että on se joku 1,8kg joku tais mainita jopa että "puoltoistakilonen". Minusta näytti selvästi yli 2kg kalalta ja puntari näyttikin 2,4kg.
Reijo sano että nihkeää tulee olemaankin jos ei ala kelit lauhtua. Ei meinaan saa uutta kalaa laitettua jos on yli 5 astetta pakkasta. Eli kalaa laitetaan heti kun pakkaset laskevat alle viiteen.

Kalat oli tosin lihaltaan juurikin sellaisia kun vähän osasin odottaakkin. Eli laadultaan "ei noita syö koirakaan". Kutukaloja mätiä täynnä. Joko alikehittyneitä viime syksyllä kutematta jättäneitä tai sitten ylikehittyneitä ens keväällä kutevia yksilöitä. No katotaan huomenna miltä maistuu. Se ei vaan sellainen vaalea "pehmeä" kirjolohen liha ole aina mitään herkullista. Mutta kyllähähän noita pilkkii ennemmin kun niitä alle kilosia rääpäleitä.


Kaverin 2,1kg
(http://img69.imageshack.us/img69/8885/kirpe.jpg)

Perza ja kirre 2,4kg

(http://img715.imageshack.us/img715/7127/perzajakirre.jpg)

(http://img16.imageshack.us/img16/6996/perzankirre.jpg)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 20, 2010, 20:40:36
Onhan tuolta sitten ihan mukavat mallikalat kumminkin noussu. Hiukan harmittaa nämä kovat pakkaset vaikka ne talveen kuuluukin. Ei oo oikeen herkkua istuskella Pirtilläkään jos vielä pitkin lahtee tuulee.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KÖSTER on January 20, 2010, 21:41:31
Melekosia mörköjä tuolla nuo kalat! Onnittelut Pertzalle pilkkikirre ennätyksestä.

Minkälaista siimaa oli käytössä tuon 2.4 jäälle houkuttelussa?

Tohtiiko 0,18-0.20 Stroftia tarjota jos hiihtolomalla innostus vierailemaan pirtillä pilkkiennätystä yrittämässä?(jos pakkanen käy alle 5 asteessa?) :-D

Lätkässä oon käytelly 0.33 monofilia joka toistaseks kestänyt 2kg asti ja suurempia ei oo tullukkaan.(suoraan "raakana" tärpistä jäälle)
Nuo morrit ja liitsit jotenkin halajais ohkasempaa siimaa ainakin minun uittotyylillä?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 20, 2010, 22:24:40
Melekosia mörköjä tuolla nuo kalat! Onnittelut Pertzalle pilkkikirre ennätyksestä.

Minkälaista siimaa oli käytössä tuon 2.4 jäälle houkuttelussa?

Tohtiiko 0,18-0.20 Stroftia tarjota jos hiihtolomalla innostus vierailemaan pirtillä pilkkiennätystä yrittämässä?(jos pakkanen käy alle 5 asteessa?) :-D

Lätkässä oon käytelly 0.33 monofilia joka toistaseks kestänyt 2kg asti ja suurempia ei oo tullukkaan.(suoraan "raakana" tärpistä jäälle)
Nuo morrit ja liitsit jotenkin halajais ohkasempaa siimaa ainakin minun uittotyylillä?

Mulla taitaa olla Liitsissä 0,22 yhesti on katkennu... oman hölmöilyn vuoksi. Ja nyt viikonloppuna ku sain ensimmäisen morri kirren niin siima oli 0,12. Isoin minkä oon väsytelly tolla 0,22 on vähä alle 2,9kg, sattu vielä just siinä Pirttilahen kisassa ja pakkasta se 30 pinnaa. Oli mukava olla ilman rukkasia noin 10 min :) . jotta kun rauhassa ottaa niin varmasti pitäs noitten 0,18-0,20 siimojenkin kestää.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on January 20, 2010, 22:26:02
Melekosia mörköjä tuolla nuo kalat! Onnittelut Pertzalle pilkkikirre ennätyksestä.

Minkälaista siimaa oli käytössä tuon 2.4 jäälle houkuttelussa?

Tohtiiko 0,18-0.20 Stroftia tarjota jos hiihtolomalla innostus vierailemaan pirtillä pilkkiennätystä yrittämässä?(jos pakkanen käy alle 5 asteessa?) :-D

Lätkässä oon käytelly 0.33 monofilia joka toistaseks kestänyt 2kg asti ja suurempia ei oo tullukkaan.(suoraan "raakana" tärpistä jäälle)
Nuo morrit ja liitsit jotenkin halajais ohkasempaa siimaa ainakin minun uittotyylillä?

0,18mm stroftia oli tuossa ongessa millä tuli nuo molemmat minun kaloista. En tiedä millasta oli kaverilla. Tuskin kuitenkaan yli 0,22mm paksua.
0,33mm siimalla saa kyllä repimällä ylös nuo kolmosen kalatkin.(ainakin uskosin niin).

Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KÖSTER on January 20, 2010, 22:48:48
Kiitän vinkeistä ja elän toivossa päästä pirtillekkin kalaan.

Lokinlammella joskus tullut "leikittyä" kuusamon kirpulla ahvenia muka ku ei kirre syönnillään 0,12 stroftilla joka kuitenkin kesti 1,5kg
kirren venkoilut ja seuraavaksi sitten katkesi jääpalaan juututtuaan, kun kirre spurttasi sitä toista syöksyään ja huolimattomasti jätin löysät
siimat miten sattui.
 Olispa tuossa 0.22 samaten voinu pettää sen kirpun koukun lisäksi otaksun, joten maltti on poikaa tässäkin kirrepilkki
väsyttelytuokiossa.
Kirreitä siimoja vaan... kaikille!
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 30, 2010, 21:39:42
Viikonloppu paukahti taas päälle ja se tarkoittaa monesti lohipilkintää, varsinkin kun keli oli lahtunut jo 15 asteeseen. Joten tänä aamuna kaverin kanssa taas vaihteeksi hurautettiin Pirtille. Luvan ostossa oltiinkin jo hyvin ennen yhdeksää vaikka kai tuota näkis pilkkiä jo heti seitsämän jälkeen tai ainakin viritellä vehkeitä. Lupia ostaessa turinoitiin Reijon kanssa ja hiljasta oli viikolla ollut pilkkijöiden suhteen, näillä pakkasilla ei kyllä mikään ihmekään. Nyt paikalla oli jo kuitenkin noin kymmenen urhoollista meidän lisäksi. Vehkeet olikin pyydössä jo varttia vaille yhdeksän ja siitä se odotus alkoi. Liikkeellä oltiin perussetillä ootot pyyntiin ja liitsiä ja morria näpyttämään. Aamu kului kuitenkin melko rauhallisesti ja uutta avantoa kairattiin ahkeraan. Kuitenkin pilkkivirettä yllä piti pikku ahventen ja särkien syönti aina kun morrin heitti veteen. Puoli yhdeltätoista rävähti ensimmäisen kerran ooton lippu pystyyn. Siirtyminen ongen viereen ja sai todeta kalan vieneen vain 10m siimaa(huom! älkää antako tahnojen jäätyä kun vaihdatte ootto-ongen avanto, vähentää karkuutuksia huomattavasti :) . Kuitenkin tämän jälkeen lähdettiin siirtämään muita oottoja tärppipaikan läheisyyteen ja kaverin ootto ei kerinnyt liota uudella avannolla kuin 2 min ja lippu pystyyn.
(http://img22.imageshack.us/img22/2159/30012010056.jpg) (http://img22.imageshack.us/i/30012010056.jpg/)
Tuloksena nätti 2 kg kirre. Sitten tilanteet taas hiljeni tunniksi ja minäkin päätin kaivaa repusta lätkän esille ensimmäistä kertaa tänä talvena!!! Jostain syystä luottoa tuolle pelille ei ole juuri löytynyt. Ensimmäinen avanto hiljaista, mutta toisella alkaa tapahtua. Melkein heti kun puotan lätkän veteen tunnen pienen tärähdyksen vaan ei tartu, pari vetoa ja nyt jää kiinni, metri ylöspäin ja irti prkl!!! Tästä ihmettelen kaverilla että mikäs tässä nyt on kun pelti tuntuu kelpaavan. Menee noin viisi minuutti ja PAM! kädet käy kuin tuulimyllyn siivet ja jäälle putkahtaa seuraava ilmestys.
(http://img14.imageshack.us/img14/3664/30012010058.jpg) (http://img14.imageshack.us/i/30012010058.jpg/)
Potralla pojalla painoa tasan 2,5 kg. Itse jatkan lätkän heiluttelua ja kaveri tulee myös viereiselle avannolle nykimään lätkää. Eikä mene juuri viittä minuuttia kauempaa kun on kaverin vuoro esittää tuulimyllyä ja jäälle nouseen 1,9 kg koukkuleuka.
(http://img683.imageshack.us/img683/3006/30012010060.jpg) (http://img683.imageshack.us/i/30012010060.jpg/)
Tämän jälkeen tilanne taas hiljenee ja kun kello lähenee yhtä ajattelemme, että olisi jo pikkuhiljaa ruokapaussin aika niimpä lähdemme pikkuhiljaa kohti laavua aina välillä lätkää heilutellen mutta mitään tapahtumia ei ole. Jonkin matkaa kuljettua kaverin vinkkaa, että sun ooton lippu on pystyssä. Ja ei muuta kun juoksu jalkaa avannolle ja kala ylös reissun pienin 1,2 kg laiheliini.
(http://img706.imageshack.us/img706/8303/30012010062l.jpg) (http://img706.imageshack.us/i/30012010062l.jpg/)
Samalla kaveri tuleekin jo katsomaan, että mitäs sieltä nyt nousi. Kello läheni tuossa vaiheessa jo kahta ja päätimme että teet saa jäädä nyt juomatta ja jatkoimme pilkkimistä :) Saipahan eväätkin raikasta ulkoilmaa ja mukavampihan se on kotona lämpimässä syödä. Tämä jälkeen ei enää tapahtumia tullut ja vaille kolmen siirryimme kotia kohti. Pois lähtiessä reissun sai todeta olleen taas mitä onnistunein ja nyt jäi jäällä juoksentelevalle ketullekin muutama särki iltapalaksi.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Makkeri on February 01, 2010, 16:10:02
Hyvin on pirtti taas kaloja antanut. Harmi kun ei vielä kuukauteen sinnepäin pääse, kunpa alkaisivat täällä kainuussakin noita isompia jötkäleita tuonne jään alle laittamaan, niin olis vähän jännitystä enemmän.
Ei siinä , kyllä niitä "perus" kirrejäkin pilkkii, mutta on ne yli 2,5kg kalat mukavampia väsytellä. :-D
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: pexu on February 03, 2010, 14:54:28
Morjes, tietääkö paikalliset istutuksista mitää? Onko nyt leutojen päivien aikana kalaa laitettu? Tarkotus olis lähteä huomenna korkkaamaan paikka. Osaako tai kehtaako kukaan kertoa ottipaikkoja uudelle kävijälle? Näyttää tota luntakin tulevan niin ei verijälet näy..  :wink:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on February 03, 2010, 15:30:03
Morjes, tietääkö paikalliset istutuksista mitää? Onko nyt leutojen päivien aikana kalaa laitettu? Tarkotus olis lähteä huomenna korkkaamaan paikka. Osaako tai kehtaako kukaan kertoa ottipaikkoja uudelle kävijälle? Näyttää tota luntakin tulevan niin ei verijälet näy..  :wink:

Siihen laavun vieressä olevan kallion eteen tai sitten siitä suoraan keskelle selkää. Vettä n. 3-5m.
Jos ei nappaa niin sitten vaikka sinne hautausmaan sivulle.
Siinä nyt pari paikkaa.

Sitten vielä yks kysymys pirttilahessa kävijöille että oletteko syöneet noita kaloja?
Nuo mitkä viimeeksi sain oli tosiaan "ei syö koirakaan" tavaraa. Yhden palan paistoin kokeeksi ja syömättä jäi sekin pala.
Liekkö sitten niissä huhuissa perää mitä aina sillontällöin on liikkunut että kalat on ns. 2-laatua.
Ei sillä on noita isoja mukava väsytellä, mutta vielä mukavampi ois jos niitä vois jotenkin syödä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on February 03, 2010, 17:16:42
Morjes, tietääkö paikalliset istutuksista mitää? Onko nyt leutojen päivien aikana kalaa laitettu? Tarkotus olis lähteä huomenna korkkaamaan paikka. Osaako tai kehtaako kukaan kertoa ottipaikkoja uudelle kävijälle? Näyttää tota luntakin tulevan niin ei verijälet näy..  :wink:

Perzalta tulikin jo pari paikkaa mistä kannatta koitta myös sitä laavu rantaa kannattaa koluta sinne lippuriville päin(kun menet paikalla hoksaat mistä puhun) . Itte soittelin Reijolle noista istuksista tänään niin eilen on kuulemma lisää laitettu ja jos kelit säilyy lauhana tulee kalaa aina pikkasen joka viikko lisää. Säilyypähän vanhatkin aktiivisena paremmin. Pistähän viestiä sitten miten kävi.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: wewwer51 on February 03, 2010, 17:22:08
pieniä mutta kaloja kumminkin,että joo kyllä se siitä käyn siellä sm-lohikisoissa. joten olkaa paikalla. :wink:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on February 03, 2010, 17:26:39


Sitten vielä yks kysymys pirttilahessa kävijöille että oletteko syöneet noita kaloja?
 
[/quote]

Itsehän en noita kaloja ole voinut syönyt kala-allergian vuoksi.  Niitä on nyt tullut jokunen kuitenkin pilkittyä ja halukkaille annettua, niin kyllä ovat aina lisää pyytäneet, jos vaan kalamiehellä tuuri käy... ei niitä vielä ole ainakaan minulla käsiin jäänyt. Makuasiat on tietysti aina niin suloinen keskustelun aihe.
 
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Mr Ponu on February 03, 2010, 17:53:12

    Perza kysyi :Sitten vielä yks kysymys pirttilahessa kävijöille että oletteko syöneet noita kaloja?

  Huomasitko jo peratessa/fileoidessa että jotain on vialla vai vasta alkaessa syömään?  Uroskalat varsinkin ovat osan vuotta todella kurjassa syöntikunnossa ja lihan rakenne on kummallinen, kellertävää ja haju on vähän outo jo perkausvaiheessa. Kalan toimittajat kyllä tietävät toimittavansa kehnoja ruokakaloja ja ovat voineet myydä hyvinkin halvalla työnsä tehneitä emokaloja ym. sekaparvia. Ne herkulliset kirkkaanpunaiset ja tasalaatuiset fileet markettien tiskillä ovat kaikki naaraskaloja. Saahan niistä isoista istukkaista vähän pyytämisen riemua, mutta tosiaan on ikävä yllätys kun jo jäälle nostettua tai perkatessa alkaa epäilyttämään kalan syömäkelpoisuus.  Toivottavasti oli poikkeustapaus, jos toistuvasti järvestä nousee kehnolaatuista tavaraa voi jo epäillä että paikan yrittäjä ja kalankasvattaja ovat yhteistuumin todenneet, että kyllä nämä kalat niille pilkkijöille välttää. Toivottavasti asia ei kuitenkaan ole näin.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on February 03, 2010, 18:14:24

Perza kysyi :Sitten vielä yks kysymys pirttilahessa kävijöille että oletteko syöneet noita kaloja?

Huomasitko jo peratessa/fileoidessa että jotain on vialla vai vasta alkaessa syömään?  Uroskalat varsinkin ovat osan vuotta todella kurjassa syöntikunnossa ja lihan rakenne on kummallinen, kellertävää ja haju on vähän outo jo perkausvaiheessa. Kalan toimittajat kyllä tietävät toimittavansa kehnoja ruokakaloja ja ovat voineet myydä hyvinkin halvalla työnsä tehneitä emokaloja ym. sekaparvia. Ne herkulliset kirkkaanpunaiset ja tasalaatuiset fileet markettien tiskillä ovat kaikki naaraskaloja. Saahan niistä isoista istukkaista vähän pyytämisen riemua, mutta tosiaan on ikävä yllätys kun jo jäälle nostettua tai perkatessa alkaa epäilyttämään kalan syömäkelpoisuus.  Toivottavasti oli poikkeustapaus.

Kaikki kalat jotka olen ko. paikasta saanut(yht. jopa 7kpl) on ollut huonoja lihaltaan. Eli tuskin ihan sattumista on enää kyse. Kalat saatu 2 eri reissulla.
Istutetun kirjolohen liha pitäisi olla ruokintapapanoitten syömisen jälkeen punaista. Se mikä nyt eniten ehkä ihmetytti oli se mahat oli täynnä melkein kutuvalmista mätiä. Joko syksyllä jättänyt kutematta tai sitten aikaseen keväällä kutevia yksilöitä.
Kaikista muista kirrelätäköistä saadut kirret on ollut jo ulkonäöltään ihan erinäköisiä. Lihat tosiaan sellaisia melkein verenpunaisia, jollaista lohen liha kuuluukin olla.
Olikohan se toiseksviimeset sm-kisat mitkä oli Pirttilahella niin sillon kuulin monelta kalastajalta samasta ongelmasta. Ite en siloin kalaa saanut, mutta veli sai ja syömättä jäi myös sekin kala.

Quote
jos toistuvasti järvestä nousee kehnolaatuista tavaraa voi jo epäillä että paikan yrittäjä ja kalankasvattaja ovat yhteistuumin todenneet, että kyllä nämä kalat niille pilkkijöille välttää. Toivottavasti asia ei kuitenkaan ole näin.

Tuota en nyt kuitenkaan usko, mutta kaikkihan tässä maassa on mahdollista.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Sami89 on February 03, 2010, 22:58:26
Kirjolohien huono ja vaalea liha johtuu nimenomaan siitä, että ne on kutuun valmistautumassa ja lähes kaikki energia menee sukutuotteiden kehittämiseen. Perzan kaloilla on ollut biologinen kello pari kuukautta etuajassa, nuo kirjolohet kutee toukokuun alussa, yleensä vasta huhtikuussa tulee noita huonompi lihaisia kutukaloja. Ruokakalat kannattaa pyytää kesällä-alkutalvella, ja keväällä voi toki pyytää nieriöitä.

Kalankasvattajasta sen verran, että se on valtion omistama, RKTL:n alainen laitos, jossa viljellään emo- ja istutuskaloja, ei mitään kassibroileria kiduttava pulju. Reijolta voi pyytää visiittiä laitokselle, yleensä on vienyt porukoita ihan mielellään katsomaan. Suosittelen.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on February 04, 2010, 00:08:50
Kirjolohien huono ja vaalea liha johtuu nimenomaan siitä, että ne on kutuun valmistautumassa ja lähes kaikki energia menee sukutuotteiden kehittämiseen. Perzan kaloilla on ollut biologinen kello pari kuukautta etuajassa, nuo kirjolohet kutee toukokuun alussa, yleensä vasta huhtikuussa tulee noita huonompi lihaisia kutukaloja. Ruokakalat kannattaa pyytää kesällä-alkutalvella, ja keväällä voi toki pyytää nieriöitä.

Kyllä juurikin näin, mutta ei ainoastaan minun kalat ole tuollaisia vaan kyllä uskon että nuo melkein kaikki kalat mitkä sinne kisojen aikaan istutettiin oli noita kutuunvalmistautuneita tai muuten vaan huonompi laatusia lihaltaan. Tämä ei siis ollut eka kerta vaan parivuotta sitten sm-pilkissä oli sama homma ja olikohan 2004 sm-kisoissa sama homma.  Miksi sitten istuttaa jos tietää että kalat ovat tuollaisia, kun parempiakin on saatavilla? Moneen paikkaanhan kalat hommataan paikoista joissa kirjolohet kasvatetan ruokakaloiksi ja ne kalat on tosiaan todella hyviä laadultaan oli sitten kevät kesä tai talvi. Emokalathan on isoja, mutta ne ovat jo vanhoja ja niitä ns. "2l-laatua" jota saa halvalla. Joskus tuohon paikalliseen lampeen laittoivat juurikin Enonkosken laitokselta vanhoja emokalasiikoja kun halvalla sai. Nyt tosin siiat ovat jo varmasti kuolleet, sen verran istutuksesta on aikaa.

Se kuka käy seuraavan kerran pirtillä ja saa kirjolohen niin jos mahdollista niin ota fileestä kuva, niin näkee millasta kala on lihaltaan. Jos ei tänne viitsi laittaa kuvaa niin minulle voi laittaa sähköpostiin. Tarkoitan juuri noita kaloja, mitkä on tummia ja usein myös alaleuka hieman koukussa.

Quote
Kalankasvattajasta sen verran, että se on valtion omistama, RKTL:n alainen laitos, jossa viljellään emo- ja istutuskaloja, ei mitään kassibroileria kiduttava pulju. Reijolta voi pyytää visiittiä laitokselle, yleensä on vienyt porukoita ihan mielellään katsomaan. Suosittelen.

Juu laitoksessa ei ole mitään vikaa, vaan hyvää työtä se tekee suomen järvilohi/taimen/nieriä kantojen hyväksi. Kirjolohta ja siikaa siinä sivussa. Itse olen useamman kerran vierraillut tuolla koulu aikoina, puhutaan kymmenistä päivistä. Mahtavia kaloja siellä kyllä on.  Isoja nieriöitä ja siikoja.


Niin ja ei minulla mitään tuota paikkaa vastaan ole. Hyvä paikka se on ellei jopa yksi parhaista suomessa, mutta vähän van ihmetyttää nuo kalat. Viimeistään Sm-kisoissa tuolla minut näkee.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Makkeri on February 04, 2010, 10:21:03
Juu enpä ite ainakaan maussa mitään huomannut tai värissä. Ihan maistui samalle pulla lohelle ku nuo muutkin kirret mitä on tullu.
Nieriä vielä odottaa uuniin joutumista.

Kannattaa asiasta Reijolle mainita jos tälläistä on kohdalle sattunut, ja mielellään kuvien kera.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Sami89 on February 04, 2010, 14:04:55

Miksi sitten istuttaa jos tietää että kalat ovat tuollaisia, kun parempiakin on saatavilla?


Kasvatuslaitos ottaa vetensä Pirttilahden vierestä, joten muiden laitosten kaloja sinne ei vai istuttaa. Laitoksen kaikki kirjolohet on kevätkutuisia, joten asiaan ei voi vaikuttaa. Kisoihin on kuitenkin pakko istuttaa muitakin kaloja nieriöiden lisäksi, muuten keväällä kirjoja ei enää istuteta.

Pirttilahden kirjolohista 99% on sinne istutettavaksi tarkoituksella kasvatettuja, ei emokaloja. Mitkään emokalatkaan ei ole mitään 2-laatuja, kukaan ei halua pitää yllä mitään huonoja kantoja. Satunnainen halpa hinta johtuu siitä, että kaloista halutaan vain päästä nopeasti ja helposti eroon uusien tieltä.

Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on February 04, 2010, 15:03:33
eipä ole sattunu tänä kautena yhtään huono lihaista koukkuun jäämään,että ihmettelen suuresti  noita viestiä :?
toukokuussa kylläkin noita alpiino lihasia riittää.

eräästä nimeltä mainitsemattomasta musta lammesta kyllä saa supin ruoka tarpeet,oli sit kesä tai talvi.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on February 04, 2010, 16:19:19

Miksi sitten istuttaa jos tietää että kalat ovat tuollaisia, kun parempiakin on saatavilla?


Mitkään emokalatkaan ei ole mitään 2-laatuja, kukaan ei halua pitää yllä mitään huonoja kantoja. Satunnainen halpa hinta johtuu siitä, että kaloista halutaan vain päästä nopeasti ja helposti eroon uusien tieltä.

Joo vähän ehkä väärä sanamuoto tuo 2-laatu. Tarkoitan 2-laadulla kaloja joilla ei tee enää mitään eli vanhoja emokaloja jotka ei enää kehittää mätiä tai kehittää, mutta mäti on jo huonoa. Nämä kalathan lähtee yleensä halvalla eteenpäin laitokselta. Kalakin on yleenä silloin jo vanha ja lihakaan ei ole enää ihan parhaassa kunnossa.(poikkeuksiakin varmasti on).

Aika kummalta taasen kuullostaa kun muilla tuntuu olevan kaikki kalat järestään huippukuntoisia. Onko itellä sitten vaan liian kovat kriteerit lihan laadun suhteen. Vai onko tosiaan että minulle ja kavereille on käynyt niin huono tuuri että niillä kerroilla kun on sattunut kalaa saamaan on kalat ollut huonoja. No mahdollista sekin on.
Jos tuolla aktiivisemmin kävisin niin voisin sanoa tarkemmin millaisia kalat ovat, mutta kun reissuja on vain muutama ja kaikki reissut kisareissuja (yhtä lukuunottamatta) niin ei tarkemmin pysty sanomaan.

Samannäköisiä nuo kalat on muilla ollut ainakin ulkonäöllisesti, kun minunkin kalat mitkä sain sillon pari viikkoa sitten. Eli kutuasua pukkaa päälle siksi ihmettelen tuota hyvä lihaisuutta.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KÖSTER on February 04, 2010, 23:04:47
Mulla ainakin sattunut syömäkelvottomia yksilöitä monestakin eri kohteesta ja erisyistäkin uskoisin. Nuo antibiooteilla elvytetyt
emokalat lienee laadun huonoimmasta päästä jos elossa istutusveteen asti kestävät. Näitä matalimman aidan ylittäjiä
valitettavasti lienee edelleen olemassa, veden lämpö, ravinto, (ne tupakin filtteritkin) lääkitys, veden koostumus ph.jne.. taitavat makuongelmina putkahtaa sillon
tällön esiin. :?

Vaan saahan rapatessa vähä roiskuakkin?
Kilojahan se kylä kysyy ja sen jälkeen makua jos riittävän suuret kilot :wink:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: pexu on February 05, 2010, 20:13:46
Morjes, ei tullu sitte lähettyä pirttilahelle. Käyttin tuolla lokinlammilla, kun alko pelottaa toi kalojen laatu. Ite sain valkeisenlammelta tammikuun alusta sellasen reilu kilon kalan ja ihmettelin kun vetäsin fileiks et miten on tummaa ja pehmeetä se lihan keskiosa nahan alla. Kyllä sen sitte syödessä huomas et ihan puuroa se liha ja maistuu oudolle.
Ei ollu huippu menestys toi lokinlammen reissu, yks kala nous jäälle tahnalla ja käsipilkkeihin ei kopassukkaa. Ei ollu kyllä istutuksista kiinni.. :)
Kala jonka sain oli 1.7kg ja oli komia kala ja lihan ykkös laatua. Makukin oli ihan ykkösluokkaa verrattuna siihen tammikuiseen kalaan.
Toivottavasti ei olis kovin paljon noita huonoja kaloja, ei se kiva oo päivän työn jälkee heittää saalista mäkee.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Kone on February 06, 2010, 18:28:58
Jaahas, huomenna ois lähtö kolmen hengen porukalla pirttilahelle! Itsellä eka kerta kyseisellä paikalla. Onkos muita palstalaisia tulossa?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on February 06, 2010, 21:13:11
Tänään taas Pirtillä liikenteessä. Ei luonnistanut hommat nyt lainkaan.... 0 lohikosketusta, joten 0 lohikalaa ylös :) tällänen reissu tällä kertaa. Huomenna tää palstalainen menee cupin kisoihin Mustalle narraamaan ihteensä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: mehukatti85 on February 07, 2010, 22:20:45
onkos pirtillä vettä jäällä minkä verran?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on February 07, 2010, 23:23:42
Onhan siellä joissain kohti 15cm, joissain kohti ei yhtään. Väkee on kuitenkin liikenteessä ollu nyt sen verran (lauantainakin yli 15henkee) niin kyllä noi "pelipaikat" alkaa olla semmosessa kunnossa, että melkei kuivin jaloin saa pilkkiä, kuhan hiukan pakkasia pitelee.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: kuhastaja91 on February 10, 2010, 12:38:21
Ite en oo vielä noita omia kaloja kerenny syömään, osa on pakkasessa. Mutta ainakin mummo sanoi, että oli  paremman makusta kuin kaupasta ostettuna, vaikka mullakin kalat oli tummia :roll:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on March 09, 2010, 16:34:26
Onko tosiaan että Foorumilaisia ei oo pirtillä käyny kuukauteen? (noh empä ole itsekään ehtinyt) Tänä viikonloppuna olisi tämä asia tarkoitus korjata ja jompana kumpana päivänä käydä itseään narraamassa.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JK on March 09, 2010, 21:59:06
Tänään käytiin neljän onkijan voimin. Munat pattaan, yhdessä ootto-ongessa oli kala jonkun aikaa kiinni, mutta irtos sitten lopulta.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on March 10, 2010, 11:34:33
Tänään käytiin neljän onkijan voimin. Munat pattaan, yhdessä ootto-ongessa oli kala jonkun aikaa kiinni, mutta irtos sitten lopulta.

Tiukassa on kala ollut. Onko miten paljon vettä jäällä?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JK on March 10, 2010, 19:41:43
Paikoin oli melko paljon, siinä laavun edustalla on kuitenkin kävelty niin paljon, että lumi on tamppautunut.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: jokke83 on March 13, 2010, 21:11:50
Tulipahan käytyä kokasemassa ja ihan kivan kokonen nieriä nappas leetsiin. Aika rajusti potki vastaan. Miten on muilla nieriä pistäny hanttiin?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on March 14, 2010, 13:41:18
Eilen tosiaan Pirtillä väistelemässä lohikaloja. Kala tuntui olevan ihan kohtuullisella syönnillä mutta syystä X en itse saanu tärppiäkään. Keli oli kuitenkin mitä mainioin ja jäälläkin alkoi olla ihan siedettävä liikkua. Vielä pari yötä kunnon pakkasia niin jään päällä oleva vesi jäätyy kokonaan. Toivottavasti vielä yhden kerran ehtii reenaamaan ennen SM-kisoja.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: pynde on March 17, 2010, 12:29:03
Joo viimeviikolla tuli käytyä ensimmäistä kertaa pilekkimässä pirttilahdella ja kirre sieltä matkaan tarttu...painoa yli 2kg ja savustettuna täysin syötävä, vaikka tuolla puhetta on kalan mausta ollut, niin kyllä tuossa ei ollut mitään vikaa vaikka kala olikin tosi tumma väriltään. samusenlahden kalat juvalta tosin maistuvat mudalle kesäisin samoin kaihulla mikkelissä. On se kesällä viimeestään jollei nyt vielä jäiden aikaankin mentävä taas pirttilahdelle narrailemaan kirreä kun on hyvän kokoista kalaakin lätäkössä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on March 18, 2010, 10:15:01
No kohta taas tuska helpottaa, huomiseks hankittu vapaapäivä itselle ja sehän tietää reissua Pirtille. Katotaas saisko taas koko päivän väisteltyä kirree :)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Enski on March 18, 2010, 13:30:10
Itsekkin huomenna Pirttilahdelle.Jos vaikka saisi pitkästä aikaa kalan ylös asti!Sehän on JR:n kanssa sitten sm-treenit.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on March 18, 2010, 14:02:03
Itsekkin huomenna Pirttilahdelle.Jos vaikka saisi pitkästä aikaa kalan ylös asti!Sehän on JR:n kanssa sitten sm-treenit.


No perskeles näin o.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on March 19, 2010, 19:23:22
SM kenraaliharjotus takana tulos kiitettävä. Tänään auto starttasi Liperistä kohti Enonkoskea jo hyvissä ajoin ennen viittä. Kerrankin koitin olla ajoissa jäällä, matkan tekoa ryyditti melkoinen lumimyräkkä, joka samalla lannisti toiveita kalan saannista mutta yrittämättä ei voi onnistua. Perille pääsin jo kuuden kieppeissä ja pyydöt oli järvessä jo ennen puoli seiskaa. Samalla lumisadekin alkoi näyttää laantumisen merkkejä vaikka loppuikin kokonaan vasta yhdentoista jälkeen.

Ensimmäisen puolitoista tuntisen heiluttelin liitsillä tyhjää ja kun Enski saapui paikalle seuraksi vaihdoin jo lätkän heilutteluun. Heitin lätkän ensimmäiseen avantoon ja rupesin sitä heiluttelemaan kun puhelin pirisi taskussa ja eikun sitä kaivamaan esille. Kaveri soitteli jo kuulumisia ja samassa pamahti. Puhelin hankeen ja kala ylös, vajaa kaksi kiloinen kirre pötkötti hangella. Samalla tuumailin mielessä jotta sentään MP reissulta tuli säästyttyä. Puhelinta hangesta kaivaessa huomasin ooton lipun olevan pystyssä ja eikun sitä tarkistamaan. Tuloksena kuitenkin vain litistynyt tahnapallo. Nyt ehti jo irroittamaan ensimmäisen kalan lätkästä ja eikun uutta pyytämään noin 5 min ja taas lätkää vietiin kohta hangella makaili reilu kiloinen kirre. 15min tästä eteenpäin taas oli ooton lippu pystyssä mutta valitettavasti sekään ei pysynyt...

(http://img121.imageshack.us/img121/9411/19032010077.jpg) (http://img121.imageshack.us/i/19032010077.jpg/)

Yhteispotretti päivän ensimmäisistä

Näiden kahden jälkeen tilanne rauhoittuikin ja Enski lähti etsimään parempia apajia, itse jäin vielä koittamaan jos kolmas kala jäisi lopulta kiinni myös. Yhteentoista mennessä mitään ei kuitenkaan tapahtunut joten lähdin katselemaan olisiko Enskillä tapahtumia toisessa kohtaan. Paikalle päästyäni huomasin että kalaahan siellä kannetaan ja toinenkin on jo jäällä, joten hyvä paikka oli näköjään löytynyt. Sittenpä itsekin kairalin avantoja samalle suunnalle ja jo heti ensimmäisessä kävi lätkään kopaisemassa kala muttei pysynyt. Tämän jälkeen virittelin ootot pyytiin ja noin yhden aikaan toisen ooton kela narahtaa ja lippu nousee. Tällä kertaa pysyy kiinni ja avannosta nousee nätti 1,5 kg kirre ja lupa on täynnä. Tyytyväisenä tilanteeseen suunnittelen uuden luvan ottoa mutta hillitsen himoni ja siirryn autolle ja kohti kotia. Nyt on ainakin Sm kisojen suhteen suunnitelmat selvät, saas nähdä kuin äijän käy. Enski jäi pyytämään vielä lupaa täyteen kun lähdin pois joten hänkin varmaan laittaa vielä tarkempaa rapsaa omasta päivästään.

(http://img213.imageshack.us/img213/8207/19032010078.jpg) (http://img213.imageshack.us/i/19032010078.jpg/)

Päivän kolmas ja viimonen itselle

Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Enski on March 19, 2010, 19:55:27
Niin kului harmaa päivä Enonkoskella.
Aamupäivän katselinkin ylläkirjoittavan kalamiehen lohia ja tapahtumia,itsellä ei hippaakaan.Paikan vaihdos,ootto-onget järveen ja tulia virittelemään.Tovin paloivat puut nuotiossa ja kävin tarkastamassa onkien tilan.Juoksuksi pisti,sillä kahdessa lippu pojotti pystyssä.Ensimmäistä väsyttämään ja katsomaan kun kolmannessakin ongessa pamahtaa punainen rätti pystyyn,sillälailla!Ensimmäinen reilu kakkosen kala ylös ja matkaksi seuraavalle rastille,kaveri kiinni uittoa,uittoa,uittoa koukku kylkeen,miltei kolmosen kala kyytiin ja kolmannelle ongelle,tämä otus oli onnistunut vetämään itsensä johonkin pohjakarahkaan,aikani sitä nyin kunnes siima petti.Tämän superkymmenminuuttisen jälkeen pilvisessä iltapäivässä ainut tapahtuma oli yksi vaisu veto ootto-ongessa.Kolmen kieppeitä kamat kantoon ja kotia.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on March 20, 2010, 23:09:53
Elkeehän kaikkia kaloja onkiko pois ennen kisoja. Pitäähän kisoissakin kalaa saada.  :-D

Laitampa tännekkin eli Perza-vaaput ja tasurit esillä Lohipilkinnän sm-kisoissa Pirttilahella. noin tunnin verran ennen kisan alkua ja kisan loputtua tovin on tavaraa tarjolla.
Vähän niukasti kylläkin, mutta kyllä sieltä muutamia tasureita ja vaappuja löytyy.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on March 28, 2010, 19:29:37
Ei kaikkee pilkitty pois ei. Ei kyllä pilkitty ite Sm-kisoissakaan. Sm-kisat siis takana ja spekulaatiot edessä, voi kun osais nostaa kalat ylös. Toisaalta joskus mikään ei onnistu ja nyt se osui juuri Sm-kisoihin. Kisat alkoi räväkästi pika maratoonilla "ottipaikalle". Alkuun näytti lupaavalle melkei heti kala kiinni mutta saman tien irti, tällä avannolla vielä 10 min heiluttelua ei mitään ja uuteen paikkaan reikää vääntämään. Tässä reilut 10 min ja eikös taas paukahda nyt kala ylös ja painoa silmällä katsoen reilu kilo. Alku vaikuttaa lupaavalta mutta tästä tilanne kuitenkin hiljeni ja alkoi seikkailu hiukan siellä sun täällä. Sivu silmällä seurailin muiden kalan saantia ja kalaa tuntui nousevan melko mukavasti vähän joka puolella. Puoliltä päivin löytyikin se päivän viimeinen avanto, joka aiheutti tunteita laidasta laitaan. Ajan kulusta ei juuri tietoa mutta tapahtuma järjestyksessä homma meni seuraavasti. Alkuun heiluttelua lätkällä ei mitään tapahtumia ja vierustalta nousee kalaa morreilla joten vaihdan itselle pienen mustan liitsin ja tankkaan sen kärpäsen toukilla. Pari heilautusta ja Pam, kala kiinni, siima käteen ja vapa hankeen. Tämän jälkeen saan seurata vain siiman juoksua avantoon ja kohta siima pyörähtää kelan akselin ympäri, vapa sormille ja siima poikki oujee. Tapahtuma kaksi: Samanlainen musta liitsi taas siiman päässä, normaalia heiluttelua, kala kiinni aivan jään alta (kaikki kalat tuntui uivan aivan jään alla). Saan kalan heti avannon alle ja huomaan sen aika hyvän kokoiseksi nieriäksi ja sitten mentiin. Lopulta niin pitkälle että kelasta oli siima loppu, sain kuin sainkin hinattua kalan vielä aivan avannon alle, kalanpää avantoon liitsi irti suupielestä ja nieriä kiittää. Tapahtuma kolme: tällä kertaa kala kiinni lätkää  noin metri jään alta, nosto putkeen ja irti(oli muuten taas nätti nieriä)!!!!!! Tässä vaiheessa huumorinkukka rupesi lakastumaan jo toden teolla. Tapahtuma Neljä: Nyt vuorossa musta liitsi ja jään alta kirre kiinni, hiukan venkoilua ja väsytystä, kala ylös... Lopultakin! Mutta pillkki aikaa jäljellä enää puolituntinen joten suuret uroteot sai unohtaa. Tapahtumia oli kuitenkin reilusti ja meidän joukkueelle siis seuraava saalis: Minä kaksi ylös, neljä karkuutusta; kaveri1 kaksi ylös yksi karkuutus; kaveri2 kaksi karkuutusta... tällä kertaa näin, oikealla tiellä ollaan. Tylsää ei viimeisellä reiällä ollut kun tuleva Suomen Mestari kartutti omaa kalasäkki tasaiseen tahtiin aivan vieressä, onneksi jollain edes kalat tulee ylös asti.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on March 28, 2010, 20:52:52
Tulihan ne kisat taas käytyä. En jaksa tarinoida enempää. Kaloja oli kiinni ja tapahtumia ihan riittävästi. yhteensä varmasti enemmän kun kymmenen.
Ne tais ne nieriät uida ihan heti siinä jään alla ja kirret vähän syvemmässä. Tai ite sain omat kirjoloheni n. 3-4m siimalla ja veli ehkäpä vieläkin syvemmästä, vaikka väittikin pariin kertaan että ihan pinnasta onkii.
Eipä näkynyt itelle nieriöitä, mutta 3 kirjolohta. Eka kirre otti pieneen kirjotasuriin ekan 5min jälkeen. Painoa varmaan 700g. Veli sai sitten parista reiästä pari kalaa peräkkäin. Sellaisia kilon molemminpuolin. Yksi kala oli varmaan talven istukkaita kun oli musta väriltään. Odotettavissa oli siis taas yksi kala jota ei ruuaksi valmisteta. No se ei tässävaiheessa kyllä haitannut yhtään.
Viimeset 15min sitten oli jonkinlaista syöntiä kun sain 2 kirjolohta ja vierestä nousi pari komeaa nieriää. Olisipa itsellekkin sattunut yksi tuollainen 2-3kg nieriä. Mutta olin 5m väärässä paikassa.
Joukkueessa jäätiin harmittavasti just sijalle 4. eroa mitalliin tais olla jotain 1-2kg. Eli sen yhden nieriän verran.
Nieriää saivat kyllä aikapaljon, mutta ei meidän porukasta saanut kukaan ja kaiketi ei kiinnikkään ollut yhtään. Ellei sitten ne tärppijät olleet nieriöiden pyrstön läimäytyksiä.
Veli oli lopulta viidellä kirjolohella(4,9kg) yhdeksäs. Tosin ei kuulunut meidän joukkueeseen.
No ensvuonna sitten mitaleille...
   
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on April 02, 2010, 18:47:02
Tänään oltiinkin paremman puoliskon kanssa liikenteessä. Aamu alkoi lahjakkaasti pommiin nukkumalla ja jäälle päästiin vasta kymmenen aikoihin. Yleisesti ottaen kala näytti olevan kehnolla syönnillä, särjet kuitekin hakkasivat morriin aivan hurjasti. Reissun pelasti kuitenkin syvän päältä liitsiin iskenyt noin kiloinen kirre ja parempi puolisko karkuutti lätkästä yhden joten jotakin aktiviteettia näin hiljaisempanakin päivänä. Jäältä tuli tosin lähdettyä jo yhden aikoihin, joten iltasyönti jäi kokonaan testaamatta joka yleensä kevääseen mennessä paranee aina.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 02, 2010, 22:23:28
Tätä päivää sitä olikin jo pari viikkoa odoteltu, avovesikauden avaus. Loppuviikosta tuli tietoa että Pirtti on sulana ja viikonloppuna olisi jo mahdollisuus päästä vesille. Sattuneesta lauantaina esiintyneestä yleisen hyvin voinnin laskusta, kaudenavaus siirtyi Sunnuntaille. Tarkoituksena oli lähteä liikkeelle pikkuveljen kanssa mutta hänen olotilansa matalapaine jatkui vielä sunnuntai aamuna niin sain siirtyä kohti Enonkoskea itsekseni. Rannassa olikin vene odottomassa ja Joensuussa ollut auringonpaiste muuttunut kalakeliksi eli vesisateeksi. Soitto Reijolle ja näin saatiin luvat kuntoon ja eikun vesille. Edellisenä päivänä kalaa oli noussut jo mukavasti joten odotukset hipoivat kattoa. Jos toiset saa, niin ei välttämättä saa itse... tainnut joskus ennenkin todeta että tämä pätee moneen muuhunkin asiaan. Ensimmäiset 2,5h soutelin tyhjää ja kuuntelin vinkkejä kalojen muilta kalastajilta, jotka tuntuivat kalaa kiskovan ihan kovastikin. Kun vesi ja rae sateeseen tuli pientä taukoa päätin käydä puraisemassa ja tässä vaiheessa tyhjää soutua oli takana jo 3h. Veneen sain uudestaan vesille vaille yksi ja taas uudenlaista lirputinta siiman päähän. Mielessä takoi jotta pakkohan se on ees vahingossa jäädä kiinni jos ei muuta. Kun Soutu aikaa oli takana noin 4,5h tuntia vapa niiasi lupaavasti ja eikä aikaakaan kun veneenlaidan paremmalla puolella oli kilon pintaan oleva kirre... Pääauki ja mp pelastettu, jospa nyt löytyi ottipeli. Heitän kiekan sivummalle ja takaisin samasta kohti. Vapa kumartaa melkein metrilleen samassa kohden, tällä kertaa siiman päässä hiukan vauraampi otus. Hetki väsyttelyä ja pari lenkkiä veneen ympäri, kohta haavissa köllöttää elämäni ensimmäinen Nieriä HURRAAAAA  :-D. Silmä puntari näyttää kalalle painoa potrat 2 kg, harmi jotta puntari pilkkirepussa. Hyvä kuntoinen kala vaikka pyrstöstä puolet puuttuikin. Tämä spotti alkoi tuntua jo kalapaikalta ja päätän vetää siitä vielä uudelleen. Tällä ohituksella varovainen tärppi ja heti perään uutta lenkkiä toisesta suunnasta. Käännän veneen lasken vaapun veteen, pari vetoa ja kirre paiskautuu ilmaan veneen takana ja samassa tajuan sen olevan kiinni siiman päässä pirteä 1,2kg agrobaatti täyttää luvan ja suuntaan hyvillä mielin rantaan ja siitä sitten kohti kotia. Kun ottipaikka ja väri löytyi, ei luvan täyttymiseen mennytkään kuin reilu tunti ja päivä oli vasta alkuiltapäivässä. Mutta ei mopolla mahottomia. Muillakin kala oli syönnillään ja useampi henkilö sai kiskottua luvan täyteen kun heitä jututin. Mukava uudistus tällä kesää on, että lupa kallistui muutaman euron mutta nyt sillä saa yrittää ottaa sen kolme kalaa kuten talvella. Toivottavasti joutaa pian uudestaan...

Tässä vielä hiuka fotoa jossa kalat ja päivän ottipeli.

(http://img243.imageshack.us/img243/5665/02052010093.jpg) (http://img243.imageshack.us/i/02052010093.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Jessesukka on May 03, 2010, 07:22:16
Paljonko tuonne on päiväluvat?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 03, 2010, 08:25:43
Paljonko tuonne on päiväluvat?

15 euroa.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: mehukatti85 on May 03, 2010, 22:56:23
Onneks olkoo jr:lle ensimmäisistä nieriöistä!

Itekkii tuli tänään käytyä kaverin kanssa kevään ekaa kertaa pirtillä ja eikä ihan turhan päiten, kaveri sai 2 kirjoa ja yhen nieriän ja ite sain 2 nieriää ja 2 karkuutusta.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Jessesukka on May 04, 2010, 08:25:42
Ja montako kalaa saa ottaa sillä päiväluvalla ja sisältyykö vene luvan hintaan?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 04, 2010, 08:46:41
Ja montako kalaa saa ottaa sillä päiväluvalla ja sisältyykö vene luvan hintaan?

3 kalaa ja vene oli sen 4 ekee päivä joten ei paha.

Hyvät kalat teillekin Mehukatti, tuntuu purevan ihan mukavasti vaikka vesi o aivan pirun kylmää vielä...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: mehukatti85 on May 04, 2010, 11:14:42
Kyllähän se ois voinu mennä paremmin mut ois voinu mennä huonomminkii =) Kyl se kala puree ku ei kukaa tainnu lähtee tyhjin käsin kotia ja paras vene sai 10 kalaa ylös. Vesi on kyllä ihan tosi klymää mut kyl se pirttilahessa lämpenee aika nopeesti.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 11, 2010, 09:36:50
Eilen hetken mielijohteesta töitten jälkeen Pirtille. Kalaa oli noussu vielä ihan kivasti ja kun itse paikalle saavuinpaikalle  kiskoi yksi vanhempi herran juuri kiintiönsä viimeisen kalan. Omalta kohdalta homma ei oikein sujunut, illasta kala ei ollut oikein syönnillään, josta kertoo sekin että kun jäin heittelemään lätkää niin yksi nieriä seuraili lätkää veneen vierelle kummiskaan kiinni ottamatta. Tämän lisäksi yksi tärppi ja yksi karkuutus. Ei onnista ei... Tällä viikolla kalakantaan tulossa taimen täydennys, jossain vaiheessa, mutta ei valitettavati taida joutaa koittamaan.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Juketsi on June 20, 2010, 14:59:06
Mikäs meininki Pirtillä nykyään?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on June 21, 2010, 14:41:53
Hiljastahan ainakin foorumilla ollu... Ei oo itekkää joutanu käymään sitten alkukevään. Tarkotus koitella jos tällä viikolla ehtisi, koittamassa juhannus kalaa.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: R.K on October 05, 2010, 14:38:27
 Onko tullut kaloja?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on October 26, 2010, 13:37:36
Jäitä odotellessa  :-D
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: wewwer51 on November 02, 2010, 21:06:58
Voi hitsi pitääkö vielä ajatella lähtöä sinne koitamaan syysjäiltä kirrejä. tuli käytyä kerran ja yhden sain ja nyt jäin kiikkiin tähän lampeen.ei tee mieli jättää väliin koska nieriöitä olis hieno saada kun niitä ei elä täällä päin. kertokaa koska on jäät kiitos. 8-)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: TomiT on November 21, 2010, 20:31:36
Mites jäätilanne pirtillä :? Joko ensi viikonloppuna uskaltaa jäille avaamaan kautta?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on November 22, 2010, 18:32:33
kaveri tuossa soitteli että pirttillä on jäätä 5-7cm ja ukot kököttää jäällä,mut kuulemma kannattaa pikkusen varauksella
liikkua ainakin vaaleissa/lumisissa kohdissa.
eikun kireitä kirre siimoja :wink:

kalaakin reijo on heittäny lisää.nieriät tosin otti ja lähti autuaimmille järville kesän aikana :cry:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: TomiT on November 22, 2010, 19:01:42

kalaakin reijo on heittäny lisää.nieriät tosin otti ja lähti autuaimmille järville kesän aikana :cry:

Ennätyshelteet teki siis tehtävänsä kaloille, mitenhän kirjot on kestäny kesän yli? Onko tietoa paljonko kalaa laitettiin? Täytyy katella tulevan viikonloppuna, jos sitä tulis lähdettyä kalaan  :-)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on November 25, 2010, 21:13:10
Nieriät tuntuun tekevän sen jo melkei joka kesä... liekkö jo kalaa noussu? Pitää saada jahtihommat pakettiin niin ehtii taasen pilkille istumaan.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: tene on November 27, 2010, 21:40:48
Moro. Pitäs lähtee kokeilee pirttilahti ekaa kertaa, kun ei oo tullu aikasemmin käytyyn. Joten jos sais vähän vinkkejä et missä on otti paikkoja ja mitä kannataa siiman päässä liotaa? Mikä on muuten jää tilanne?                                                                                                         
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on November 29, 2010, 15:27:12
jäälle kun kampeet niin otti paikat paljastuu kyllä kun kattelet ympärilles.hautuumaan niemi ja sen ympäristösekä kumpikin pääty kohtuu paikkoja.
mutu liitsit ja räsäset toimineet normi kirpeli väreissä ja tietysti ootto onki :oops:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: tene on November 29, 2010, 18:47:31
Kiitti vinkistä. Toivottavasti viikonloppuna ei ois älyttömän kova pakkanen niin pääsis testaa sen pirttilahen.  :-)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: kuhastaja91 on December 05, 2010, 18:24:49
Tänään tuli vietettyä täyspäivä Pirttilahella. Pimeästä hämärään asti oltiin, mutta ei tuo tuntunu purevan mihinkään aikaan. Itelle Siika 860g pienellä räsäsellä :D, kaverille mp, ei kuitenkaan tyylipuhdas, 3 ahventa erehty lätkään iskemään.  Jäällä oli parhaimmillaan n.20 ukkoa, mutta kovin montaa kalaa ei tullut jäänpäälle. Kalaa on kyllä laitettu, mutta ei vaan pure.
(http://i5.aijaa.com/b/00150/7143415.jpg) (http://www.aijaa.com/v.php?i=7143415.jpg)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on December 05, 2010, 18:44:16
eka pilkki reissu perjantaina takana.eka reissu,eka reikä ja ekalla tunnilla ootoon tökkäs tollanen tasan kakkonen.
(http://img576.imageshack.us/img576/5285/03122010134001.jpg) (http://img576.imageshack.us/i/03122010134001.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
puoltuntii myöhemmin peltiä sln:än värikoukulla maustettuna löyty sit tälläne 2.6
(http://img41.imageshack.us/img41/1622/03122010135001.jpg) (http://img41.imageshack.us/i/03122010135001.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
samaan aikaa tuota väsytellessä oottoa vietii,mut senverran män aikaa väsytellessä et kerkes sotkee ittesä risukkoo :cry:
loppu päivän kirret kävi vain härnäämässä oottoja,metri pari vietiin ja sylkästiin pallero mäkeen.(kymmenkunta kertoo :x)
pikkusen ennen pois lähtöö joku eläjä veti parikymmentä metriä simmaa ootosta järvee,eikä prk....jääny koukku kitusii.
kuiteskii kohtuu reissu ekaks :lol:
kalat oli sit ihan pirun matalassa n.1-1.5m veellä
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on December 05, 2010, 23:03:38
Quote
loppu päivän kirret kävi vain härnäämässä oottoja,metri pari vietiin ja sylkästiin pallero mäkeen.(kymmenkunta kertoo )
pikkusen ennen pois lähtöö joku eläjä veti parikymmentä metriä simmaa ootosta järvee,eikä prk....jääny koukku kitusii.
kuiteskii kohtuu reissu ekaks
kalat oli sit ihan pirun matalassa n.1-1.5m veellä

Miten ihmeessä tuossa voi onnistua? Siis tarkotan tota että kirret ei jää kiinni.  :?
Itellä ei ole varmaan koskaan yhteensäkkään ollut 5 vientiä enempää. Siis sellaisia että ei jää kiinni.
Onko nuo Pirtin kalat sitten jotenkin ronkeleita eikä ota kunnolla vai mistä johtuu. Liian iso/pieni koukku/tahna pallo?.  Senverran olen parissa paikassa nähnyt(tosin kesällä) useaan kertaan että kirjolohi nielaisee syötin n. 2-3 sekunnissa. Kirre tulee eka kattomaan tahnaa ja tekee pienen lenkin ja sitten iskee kiinni. Parilla purasulla tahna on nielussa ja sillon kun vastaiskun tekee ni pitäs kiinni jäädä. No syitähän on kyllä monia miksi ei tartu, henkimaailman hommia varmaan enimmäkseen.

Komeita kirpeleitä kyllä Kalikalla. Mietin tässä että onnistuiskohan järjestää jonkinlainen miitti/treffi tuonne pirtille näin kalassanetin käyttäjien kesken tässä talvella?
Itekkin voisin ehkä kävästä Pirtillä kokeilemassa, kun viimetalvenakin jäi vain yhteen kertaan+sm-kisat. Voin vaikka hommata makkarat kaikille(halvinta mitä kaupasta löytyy :-P). 
Kysäsis Reijolta vielä että millon ois suunnitteilla kalanlisäystä ja ajoittas miitin just lähelle istutus päivää, näin vois olla kalaisakin päivä. Vaikka kyllähän Pirtillä kalaa on aina. Senverran sitä kalaa sinne on laitettu viime vuosina.

 
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on December 06, 2010, 14:57:24
ittelläkin 90% ooton tärpeistä jää yleensä kiinni,mutta sattu vaan sellanen päivä ,että nykäsivät lipun pystyyn ja poistuvat paikalta.
hätäilyn piikkiinkään ei voi laittaa,koska en juokse ootolle vaan jään seuraamaan tilannetta.samaa asiaa noitu eräs pilkkiä kans jolla
oli puolenkymmentä vetoa eneku eka jäi suupielestä kiinni.

tuo miittinki ois mukava juttu jos sais vaan jotenkin järkeiltyy.kolmivuorotyöläisenä on vaan viikon lopuks hankala satuttaa,kun akkakin
on saman työ muodon edustaja,mutta kiinnostusta olis kyllä ja voishan tuota osallistuu kustannus puoleenkin vaikka kal...eiku kahvilla :wink:
siis ihan vaan kyyti pojaks meinaan.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: villep on December 23, 2010, 12:14:56
Joo miitti olis kyllä helekutin hyvä idea 8-) itekin olen sen verran uusi täällä foorumilla,että en tunne oikeastaan ketään täältä,niin miitti olis hyvä tilaisuus tutustua  :-)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: eza1992 on December 23, 2010, 13:34:58
Viime aikoina Pirttilahdella on syönyt todella huonosti (ymmärtääkseni jo kuukauden mittainen huono jakso), mutta kalaa siellä on. Jos oikein muistan, mitä sinne on viime aikoina laitettu, niin marraskuussa 700 kg (keskipaino yli 2 kg) ja 500 kg (keskipaino yli 3 kg, muutama jätti seassa!!), ja nyt joulukuussa vähintään yksi isompi istutus. Ja kun tosiaan Pirttilahdella on syönyt alkukaudesta todella huonosti, kalaa on jään alla paljon. Ja kaiken lisäksi isoja vielä. Kisoja varten (2.1.) sinne lyödään vielä kunnon satsi lisää, joukossa mm. yli 4 kg nieriöitä.

Kannattaa muuten laittaa 0,45 mm siima lätkäonkeen Pirttilahdelle, ainakin alkukaudesta monelta on katkennut siima ja vapa, kun ne yllämainitut 4-5-kiloiset järkäleet ovat käyneet maistamassa lätkää...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on December 27, 2010, 13:34:05
Plaah niinhän tässä pääsi käymään ettei ennen kisoja reenaamaan ehtiny...  todella kauhia tilanne. Onneksi muilla kala ollu syönnillään. Komian kokosta kalaa taas laitettu pitää näköjään uusia siimat tai ainakin solmut, ja terottaa koukut jos nyt ei karkuuttas viittä kalaa niinkun sm-kisoissa pääs käymään. Onko kellään mielessä joko kisarauhotus on päällä?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: kuhastaja91 on December 27, 2010, 21:45:17
http://www.saimaanvapaa-ajankalastajapiiri.fi/nayta.php?sivu=kilpailut (http://www.saimaanvapaa-ajankalastajapiiri.fi/nayta.php?sivu=kilpailut)

3vrk rauhotus näyttäs olevan.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 02, 2011, 19:08:34
Da daa... Lopultakin pilkkikausi avattu myös Pirtillä. Kisojen merkeissä tottakai. Jäällä riittikin seuraa kun noin 300 pilkkijää asteli pakkasessa testaamaan taitojaan. Keli olikin huomattavasti inhimillisempi viime vuoden kisan ajankohtaan verrattuna nyt pakkasta oli 20 astetta kun viimeksi sitä oli 32 astetta. Itsellä päivä alkoi kävelyllä melkein lahden perälle ja kyllä sinne näytti muutama muukin eksyvän, tarkoitus oli narrata kaloja tai sitten itseään syvänteen eri osista, jospa sieltä löytyisi ne isot nieriät. Kisan avaus töötti tuli kymmeneltä ja pyydöt molskahti veteen samoin tein. Alkuun tilanne näytti rauhalliselta jopa pelottavan rauhalliselta... Ensimmäiseen varttiin ei näkynyt ainuttakaan nostoa lähialueilla mutta pikku hiljaa kaloja alkoi nousta yksi sieltä toinen täältä. Vaihtelin itsekin paikkaa pikkuhiljaa ja olisiko ollut viiden tai kuuden avanto kun alkoi tapahtua. Töks töks töks... muutaki tökkäisyjä perä jälkeen, samalla muuta ohi mennyt vastanykäisy ja olisiko ollut ehkä viiden yritys kun siimassa alkoi tuntua reilumpi vastapaino nopeat kiskaisut ja nieriä jäälle joten ei munat pataan. Tästä ei kulunutkaan kuin viisi minuutti kun tilanteesta tuli toisinto ja kala oli kiinni pari tökkäisy jälkeen. Tämä taisto päättyi kuitenkin kalan voittoon ja avannosta lennähti vain kalan suusta irronnut lätkä. Tämän jälkeen tilanne alkoi hiljetä itsellä ja myös muualla tapahtumat väheni huomattavasti. Muutamalla taisi kuitenkin jo tässä vaiheessä olla useampi kala pussissa. Itsellä seuraava tapahtuma odotti kello yhteen asti jolloin liitsin puraisi nälkäinen nieriä joka hetken taiteilun jälkeen antautui koukattavaksi. Tämä nostatti mukavasti tunnelmaan ja alkoi hillitön yritys josko vielä yhden saisi, jolloin voisi olla mahdollisuuksia palkinnoille mutta ei tällä kertaa. Kuitenkin kaiken kaikkiaan reissu oli varsin onnistunut ja jospa viikonloppuna ehtisi käymään uudestaa kalaa nimittäin tuntuisi olevan.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: 200 on January 02, 2011, 19:19:55
Jeps..itelläkin kirrepilkkikauden avaus..tosin yhtään kirreä eikä nieriää tullut..ainoastaan lätkään haukannut ahnas hauki(~200g)..iskälle päivän ainoa tapahtuma ylös..2,3kg kirre.

E.Tuloksetkin näköjään jo tullut.

E.2. Laitetaas mahtihauesta, ja kirrestä kuvia
http://img84.imageshack.us/i/02012011023.jpg/
http://img816.imageshack.us/i/02012011022.jpg/
Kuvat perus kännykkälaatua :(
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: eza1992 on January 02, 2011, 19:53:16
Itsekin kävin myös pyörähtämässä Pirttilahdella. Saldona 2 mehevää tärppiä ja 1 nieriä jäälle, jolle puntari näytti painoksi 2,267 kg. Mukana olleelle kaverille samat 2 karkuutusta ja nieriä jäälle, oli lähes samanpainoinen omani kanssa.

Olitko 200 siinä keskipatilla laavusta tielle päin? Sieltäpäin kuului jossain välissä naurua, kun siellä jonkun uistimessa näytti kiemurtelevan juuri tuollainen 200 g hauki.

Yllättävän pienet saaliit voittajilla, vaikka lahti on pullollaan isoa kalaa. Suurin kalakin oli vaivaiset 2,7 kg, vaikka kalojen keskipaino huitelee jossain kahden kilon paremmalla puolella tällä hetkellä! Tosin monelta katkesi lätkäongestakin siimat, kun isommat kävi puraisemassa uistinta. Itsellänikin oli yksi kunnon jölli kiinni (lätkäongissa tarkoituksella 0,46 mm siimat), mutta ei tullut jäälle asti. Kaverilla oli myös kunnon kala hetken aikaa kiinni. Avannon alla kävi moikkaamassa, jonka jälkeen repäisi Räsäsen suupielestään. Molemmat kalat olis varmasti hätyytellyt kärkisijoja, JOS olisivat tulleet ylös asti. Mutta jossittelu ei enää auta, menetetty kala mikä menetetty kala. Tyytyväinen kuitenkin olen, koska oli sentään kotiinvietävää ja vieläpä nieriän muodossa. :roll:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: 200 on January 02, 2011, 20:19:42
Siellä tien reunassa olin..yllättävän syvät rannat..niin ja saihan se velipoikakin samankokosen hauenluikun..
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on January 02, 2011, 23:27:14
Jep,
tuli käytyä ostamassa 20 euron muovipussi(todellisuudessa rahaa meni n. 60€). Saalis yksi 1500€ arvoinen kala irti. Kiinni oli isoin kirjolohi mitä on koskaan ollut. Lätkään nappas ja tuli jo putkeen asti, mutta sitten oikesi koukku. Veljellä samoilla seutuvilla kiinni kanssa iso nieriä. Arveli painoksi 3-4kiloa. Sama homma koukku taittui. Toki rauhallisemmin vois nostaa, mutta "kisa" tyylillä mennään eli kala jäälle vaan niin nopeasti kun pystyy.
No veli sai sitten puolenpäivän aikaan ylöskin asti parinkilon nieriän sekä tais olla toistakymmentä tapahtumaa. Itelle ei muuta tapahtumia kun yksi tärppi ja se isomus.
Ei ollu kirjolohi otillaan. Suurinosa ylöstulleista kaloista tais olla just noita 1,5-2,5kg nieriöitä.

Quote from: JR#15
Keli olikin huomattavasti inhimillisempi viime vuoden kisan ajankohtaan verrattuna nyt pakkasta oli 20 astetta

En tiedä mistä mittasit, mutta aamulla autonmittari näytti -13 ja poislähtiessä -13.
Tosin keli kyllä tuntui kylmemmältä kun 13 astetta.
No ihan hyvät kisat, harmi vaan kun ei kaloja saanut ylös. Tän kisan vois kyllä järjestää joskus keväämmällä. Se olis mukavampi kytätä kun olis lämpötila +5C.

E: niin ja tuli kans nähtyä että joku sai hauen luirun. Oisko sitten 200 ollu asialla.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 03, 2011, 10:46:53


Quote from: JR#15
Keli olikin huomattavasti inhimillisempi viime vuoden kisan ajankohtaan verrattuna nyt pakkasta oli 20 astetta

En tiedä mistä mittasit, mutta aamulla autonmittari näytti -13 ja poislähtiessä -13.
Tosin keli kyllä tuntui kylmemmältä kun 13 astetta.
No ihan hyvät kisat, harmi vaan kun ei kaloja saanut ylös. Tän kisan vois kyllä järjestää joskus keväämmällä. Se olis mukavampi kytätä kun olis lämpötila +5C.

[/quote]

Tullessa automittari ton verran näytti, pois lähtiessä tosin vaan 15 astetta... mutta noi autonmittarit näyttää välillä mitä sattuu...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on January 03, 2011, 12:54:49
vai että siimoja poikki ja koukkuja suoraks :evil:
sille siinä käy kun pirtille lähtee kiisken onginta vehkeillä :wink:.sillo alku aikoina sain lahelta reilun 4kg nieriän 0,08mm punotulla siimalla
niin reilu kolme varttia sitä siellä sai uitella :-Dsaatikka jos olis ollu ohut mono.
suosittelen laittaa pirtille pikkusen vahvempaa siimaa/koukuja kuin normisti ja lukot pitää olla kans A1 luokkaa
viime talvena itte tyrin pari kunnon kalaa huonojen lukkojen takia :cry:,mutta oppia ikäkaikki.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on January 03, 2011, 17:10:44
vai että siimoja poikki ja koukkuja suoraks :evil:
sille siinä käy kun pirtille lähtee kiisken onginta vehkeillä :wink:.sillo alku aikoina sain lahelta reilun 4kg nieriän 0,08mm punotulla siimalla
niin reilu kolme varttia sitä siellä sai uitella :-Dsaatikka jos olis ollu ohut mono.
suosittelen laittaa pirtille pikkusen vahvempaa siimaa/koukuja kuin normisti ja lukot pitää olla kans A1 luokkaa
viime talvena itte tyrin pari kunnon kalaa huonojen lukkojen takia :cry:,mutta oppia ikäkaikki.

En tiedä kuinka paksuja siimoja pitäs laittaa, mutta yhdeltä kaverilta meni 0,40mm mono poikki että napsahti.
Ite laitoin lätkiin hyväksi kehuttuja wmc:n vanadium koukkuja koossa 4. Hyvin oikes yksi koukunhaara suoraksi. Siimana oli vetokelasta otettua 0,46mm monoa.
Seuraavan kerran laitetaan sitten 0,50mm monot ja kunnon paksulankaiset saltwater koukut(tattuvuus vaan on heikompi) ni alkaa kestämään.
Itellä ja niinkun monella muulla on tapana lätkällä onkiessa nostaa kala ns. väkisin ylös niin tälläistä tapahtuu riittävän ison kalan kanssa ilmeisesti. 
Lätkällä jos alkaa väyttelemään niin karkuutus prosentti vaan on niin paljon itellä suurempi kun tuolla väkisin nostolla.

Näkikö muuten kukaan saatavan ootto-ongilla mitään? itse en nähnyt ainuttakaan kalaa saatavan ootto-ongilla. Enkä kyllä nähny montaa ootto-onkea pyytämässäkään.

 
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: 200 on January 03, 2011, 17:24:31
Eipä noita oottoja liiemmin ollut..3kpl näin pynnissä, enkä nähnyt niiden saavan kalaakaan.

Pitäsköhän sitä itsekkin laittaa onkiin paksummat siimat, tällähetkellä  0.30 tai 0.35 riippuen ongesta.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on January 03, 2011, 19:10:42
se on pojaat sil viisii et tommosta lähes nelosen tai yli olevaa eväkästä on turha repiä väkisin ylös vaikka tuntus
olevan jo väsähtäny.takuu varmasti repee vehkeet tai kalalta leuat siinä vaiheessa,kun ollaa nousussa putkee.
yks raju potku niin 0.40mm menee poikki,että napsahtaa tai koukku on suora.ei muutakun koukkua leukaa ja sit veto
ylös reippaasti.
0.30mm riittää lätkässäkin vallan mainiosti,kuhan käyttää koukkua.oottoissa on miulla 0,18mm monot eikä ole vielä poikki
männy.viime talvenkin enkka kirpeli tul nätisti ylös koukulla.
tosin ittelläkin on vähän paha tapa pienemmät kiskasta aktiivi onkiloilla puolväkisin jäälle,sen seurauksen pari lukkoa pettäny
just putkessa.
jos hokasen isomuksen oli sit lohi tai hauki niin koukku löytyy viereen alta aikayksikön ja myös käytän sitä.kannattaa opetella :wink:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on January 03, 2011, 22:08:34
Mites opettelet isojen kalojen väsyttelyä lätkällä jos paikallisten lampien isoimmat asukit on max. 2kg.

Juu kyllä minäkin tykkään väsytellä ja 90% kaloista väsytelen ja usein jopa tarvittavaa enemmän.(moni aina ihmettelee miksi niin kauan väsytän kalaa :|)
Lätkäonki on mulla ainoastaan se millä ei väsytellä. Tuollaiset normaalit alta 2kg kirjot tulee kyllä vielä hyvinkin helposti ylös. No eihän se tietysti ole mielekästä, mutta siksipä en lätkällä juuri pilkikkään. Hyvin harvoin on lätkä siimanpäässä. Vain sillon kun on sattunut samaan aikaan järvelle kun kalaa on vasta laitettu.

Semmonen näkemys mulla on että sillon kun kala on vastalaitettu järveen/lampeen niin silloin lätkä pelaa parhaiten.(yleensä siis kilpailussa) Sitten kun halutaan saada pidempään järvessä olleita kaloja niin liitsit ja morrit toimii paremmin. Itse olen siirtynyt onkimaan kirjolohia oikeastaan vain morrilla. Siimapaksuudet 0,14-0,16mm monofilit. Tuollaisen perus 1,5kg pullan nostan yleensä 2-5min. Joskus virkeän kalan kanssa menee pidempään. Ikinä en kyllä ole aikaa ottanut väsytyksessä, mutta en ihan heti kuitenkaan ole kaloja ylös saanut otettua. Nii ja toki nostokoukulla koukataan kala jäälle.
Hienointa olis just kun sais morriin nappaamaan tuollaisen useampi kiloisen kirjolohen tai nieriän, mutta täysin mahdotonta paikallisilta lätäköiltä.
Lähin isomman kalan lampi on just tämä Pirttilahti. Harmi vaan kun matkaa tulee melkein 150km suuntaansa.

Mutta kertokaahan sitten miten Pirtillä kala puree lähiaikoina ja muutenkin. Kattoos jos kävis keväämmällä kun päivä on pidempi yhden reissun.

Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 04, 2011, 08:57:04

[/quote]
Näkikö muuten kukaan saatavan ootto-ongilla mitään? itse en nähnyt ainuttakaan kalaa saatavan ootto-ongilla. Enkä kyllä nähny montaa ootto-onkea pyytämässäkään.
[/quote]

Oottoja näky tosi vähän pyynnissä, enkä itsekään nähnyt että kukaan olisi saanut niillä kalaa. Johtuu ehkä siitä että oli vain yhden vavan kisa, joten moni heilutteli pakkasessa mielellään lätkää ja toisekseen koska kirret ei ollu hirvittävän kovalla purulla niin tahnat sai olla rauhassa.

Pitää laitella infoa tulemaan, perjantaina olisi tarkoitus käydä Pirtillä testaamassa jos ei suunnitelmiin muutoksia tule.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on January 04, 2011, 17:52:03
jokohan tuo keli rupeis lauhtuu :?niin vois seuraavilla vapailla(ens viikon alussa)lähtee pirtille kokeilee
kestääkö ittellä hermot ja siimat :-P
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: eza1992 on January 04, 2011, 20:53:18
Voishan sitä itsekin käydä loppiaislomalla Pirtillä, vois sitten ottaa revanssimatsin sen karanneen lohnakkeen kanssa :evil: Lauantaille ainakin näyttäisi ihan hyvää keliä. Tai oikeastaan -2°C ja puolipilvinen keli on suorastaan luksusta tänä talvena...

Tuossa vielä ruma kuva kisasaaliista:

(http://img64.imageshack.us/img64/3595/imgp9806imageshack.jpg) (http://img64.imageshack.us/i/imgp9806imageshack.jpg/)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: mehukatti85 on January 04, 2011, 22:11:28
Mitkäs värit siellä toimi kisoissa? Pitäs lähtee torstaina ite katsastamaa mahdollinen kalojen syönti/syömättömyys... :-o
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on January 04, 2011, 23:25:44
Mitkäs värit siellä toimi kisoissa? Pitäs lähtee torstaina ite katsastamaa mahdollinen kalojen syönti/syömättömyys... :-o

Mite miusta tuntuu että torstaina siellä saattaa olla "ruuhka".  :-)

Pinkki/keltainen/messinki ja messinki/papukaija lätkä.
tai no en minä kaloja ylös saanut, mutta jos kala on onkeen tarrannu ni eikös se sillon ole sen väriseen pilkkiin halunu napata.
 :-D
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 05, 2011, 08:31:04
Mitkäs värit siellä toimi kisoissa? Pitäs lähtee torstaina ite katsastamaa mahdollinen kalojen syönti/syömättömyys... :-o

Ja sitten se perus oranssin liitsi :)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JK on January 05, 2011, 13:29:22
Itse kävin eilen. Kala oli aika tiukassa, porukkaa oli varmaan joku 15 ja läheskään kaikki eivät saaneet kaloja. Itsellä onnisti kuitenkin 1,5 kg nieriän verran.
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs798.ash1/168853_488421990821_663755821_5767455_4668237_n.jpg)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: mehukatti85 on January 06, 2011, 17:01:26
Tulipa käytyä vetämässä munat pataan kolmeen mieheen pirtillä...toiset sai kyllä hyvin kalaa mut ei meidän porukan kohalle sattunu.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: TomiT on January 06, 2011, 18:25:31
Tulipa käytyä vetämässä munat pataan kolmeen mieheen pirtillä...toiset sai kyllä hyvin kalaa mut ei meidän porukan kohalle sattunu.

Oliko paljon porukkaa kalalla ja mistä päin kalaa nousi? Itekkin pitäs tehdä valinta, että lähteäkkö huomenna Pirtille vai Palokkiin...jotenkin mieli tekis Pirtille, mutta alkutalven mp-reissu ei luonut ainenkaan lisää uskoa paikkaa kohtaan. Kalatkin on varmaan vielä arkoja kilpailun jäljiltä ja nähneet riittävästi erilaisia pyydyksiä  :-D

No jonnekkin tulee huomenna lähdettyä kaloja yrittämään...se on varma  :-)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 06, 2011, 19:25:15


Oliko paljon porukkaa kalalla ja mistä päin kalaa nousi? Itekkin pitäs tehdä valinta, että lähteäkkö huomenna Pirtille vai Palokkiin...jotenkin mieli tekis Pirtille, mutta alkutalven mp-reissu ei luonut ainenkaan lisää uskoa paikkaa kohtaan. Kalatkin on varmaan vielä arkoja kilpailun jäljiltä ja nähneet riittävästi erilaisia pyydyksiä  :-D

No jonnekkin tulee huomenna lähdettyä kaloja yrittämään...se on varma  :-)
[/quote]

Pirtille vaan, itsekin tulossa jos ei nukuta liikaa :)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: mehukatti85 on January 06, 2011, 21:32:10
Kyllähän porukkaa oli reilu parikymmentä. Matalikolta ja hautuumaan kärestä ne veti ainakii oottareilla aika hyvin ja sitte laavulta katottuna oikeen puoleisesta lahesta saivat ihan pilkkien nieriöitä ja kirbeleitä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 07, 2011, 17:43:58
Kuka veti nollat Pirtillä, no minä. Pari päivää kala oli ollu kovalla syönnillä, joten nyt ne veti happee. Mutta kyllä yksittäisiä kaloja nousi siitä huolimatta muutamille. Tosin ite laiskistuin jo klo 13.00 ja lähin kotio, joten sen jälkeen on voinu tapahtua mitä vain.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: TomiT on January 07, 2011, 17:56:12


Oliko paljon porukkaa kalalla ja mistä päin kalaa nousi? Itekkin pitäs tehdä valinta, että lähteäkkö huomenna Pirtille vai Palokkiin...jotenkin mieli tekis Pirtille, mutta alkutalven mp-reissu ei luonut ainenkaan lisää uskoa paikkaa kohtaan. Kalatkin on varmaan vielä arkoja kilpailun jäljiltä ja nähneet riittävästi erilaisia pyydyksiä  :-D

No jonnekkin tulee huomenna lähdettyä kaloja yrittämään...se on varma  :-)

Pirtille vaan, itsekin tulossa jos ei nukuta liikaa :)
[/quote]

Ei tullut sitten lähdettyä Pirtille vaan päivä meni Palokissa, josta saldona kahdeksan kalaa kahteen mieheen... :-D Meikäläinen sai seitsemän (2xlätkä / 5xMutu Leech) ja kaveri yhden...mutta tankkiauton pyörähtämisellä saattoi olla osuutta asiaan. Kahdeksaan kalaa painoi yhteensä n. 6 kg, joten pieniä olivat tällä kertaa. Ennen tankkiautoa yksi hyvä karkuutus lätkästä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: tene on January 08, 2011, 17:45:41
Tulipahan tänään istuttua 4,5 tuntia pirtillä.   Saalistakin tuli  2kpl:kirjoja pussin paino 3,3 kg :-). Oli kyllä porukkaa jäällä varmaan lähemmäks 30 ukkoo. jaaha seuraavan kerran jossitä lähtis pirtille kevät jäille :-). Oliko muut tänään pilkillä tuliko saalista?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: eza1992 on January 08, 2011, 21:05:20
Tänään myös Pirtillä kaverin kanssa, matkaan lähti 2,1 ja 1,6 -kiloiset kirbelit. Kumpikin pilkkukylki tuli ootto-ongella, aktiiviongessa vain pari epämääräistä nyppäisyä. Syönti näytti olevan olemattomalla tasolla. Tosin huono syönti olikin odotettavissa, koska vettä nousee toista päivää jäälle Reijon mukaan. Ihan tyytyväinen voi olla tuohon saaliiseen, sillä moni jäi kokonaan ilman kaloja tänään.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on January 11, 2011, 21:38:19
riski kakkonen (2.01)nieriä hyppäs tänää jäälle.sln:än värikoukulla höystetty lätkä kelpas taas
(http://img339.imageshack.us/img339/9342/11012011146001.jpg) (http://img339.imageshack.us/i/11012011146001.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
muutama hipasu ja kaks vetoa ootoissa siinä saldo.   liekkö muut saaneet mitään niemen päästä
itte en kehannu enää ängetä sekaan vaan laahustin reijon ikkunan alle :-D
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: tene on January 25, 2011, 08:39:42
Onko kellään tietoo millon on viimeks pirtille laitettu kaalaa? ja onko jäällä vettä paljon? jos sitä viikonloppuna innostus lähtee pirtille kokeilee tulisko sieltä jotain. :lol:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on January 25, 2011, 21:51:36
ennen edellisiä kisoja laittovat senverran paljon ja kohtuu kookkaita kaloja, että tuskin hirveesti tarttee
lisää laitella ja vettä sekä sohjoo on sen kuuluisan savolaisen sananlaskun mukaan riittävästi :wink:
eli reilusti polveen asti .
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on February 01, 2011, 20:22:52
tänää pirtillä aamusta viitee ja lähes mp reissu kaks karkuutusta toinen jään reunaa ja toinen irtos muutaman
potkun jälkee.mp reisun pelasti n.150 assu liitsillä :-D
joku ukon ketale vetäs aamulla 10min kiintiön täytee ja läkskotio muuten. kymmenkunta ukkoo ja useampi tais otta mp:eet
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: tene on February 02, 2011, 17:40:42
Miekin kävin pirtillä viimeviikonloppuna ja nolla reissu tuli tehtyä eikä edes ollu yhtään tärppiäkään. Jäällä tuli kuitenkin istuttua melkei 6 tuntia :x  Jotkut kyllä näytti muutamia kaloja nostavan. oli kyl pirun kylmä tuuli eikä tuolla kovin montaa ukko ollu istumassa. oli kai ne kalaakin istuttanu sinne viime viikolla.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Möttönen on February 03, 2011, 17:50:13
Maanantaina tuli käytyä. Tuli hoitokalastettua Pirttilahtea, kaksi särkee, kaksi cr -ahvenaista ja yksi järeähkö karkuutus, varmaankin killen retale  :-D
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: mehukatti85 on February 04, 2011, 12:06:57
Onkos pirtillä minkä verran vielä vettä ja loskaa jäällä?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on February 04, 2011, 14:52:10
onkimattomissa paikoissa saappaan vars käy lyhkäseks. siellä missä on liikuttu ja porailtu reikiä pääsee ilman helikopteria.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on February 27, 2011, 22:36:08
Jopas pakkaset alkaa lauhtua niin pikkuhiljaa tuonne jäälle uskaltaa taas. Tänään hyvän kelin houkuttelemana piti Pirtille suunnata. Aamu unisuudesta johtuen jäälle tuli ehdittyä vasta yhdentoista jälkeen, mutta parempi myöhään kun ei silloinkaa vai miten se meni  :-D

Ajatuksena oli sopia johonkin väliin pilkille mutta yllätys oli suuri minun lisäksi jäällä oli kokonaista kuusi henkeä, no sai rauhassa katsella paikan ja jututtaa muut pilkkijät, aamu oli ollut kohtuu hiljanen mutta muutama kala jäälle oli jo noussut. Kaloja oli kuulemma parin viikon välein lisää laitettu ja seuraava satsi tulossa ensi viikolla. Kovat pakkaset oli jäädyttäneet kohvan joten liikkumista haittasi vain 20cm lumikerros.

Ootot oli pyynnissä siinä puolen kahdentoista maissa ja siinä sivussa otettiin aurinkoa heiluteltiin lätkää... vajaan tunnin yrityksen jälkeen auringon palvonta keskeytyi ja vapa mutkalle... hupia kesti siihen asti kun kalaa taiteiltiin putkee ei osunu ja irti... prkl. 15min lisää heiluttelua ei mitään vaihto viereiselle avannolle, hyvä että lätkä pääsi veteen ku tökätään ensimmäisen kerran, toisen kerran ja hillitön vasta nyky ja HOP! Jäälle sukeltaa seuraava peto.

(http://img842.imageshack.us/img842/449/27022011160.jpg) (http://img842.imageshack.us/i/27022011160.jpg/)

Vajaa parikiloa Nieriää. Tästä alkoikin hiljainen hetki jota kesti pitkään. Paikkojen vaihtoa, liitsiä lätkää... Kello pyörähti jo yli kolmen ja oli vaihtamassa oottoa uuteen paikkaan ja samalla pois lähtöä suunnitellen. Ylös kelatessa keske matkan tarttuikin lisäpainoa kyytiin. Nooh käyhän se näinkin, ajatuksena nostaa kala ripeästi ylös koska pelkäsin sen olevan huonosti kiinni. Hetki väsytystä, kala putkeen ja niskasta kiinni... niin nostokoukku on kuvissa ja silloin kun sitä tarvitaan ei varmasti käden ulottuvilla. Tämän onnistuneen liikkeen seurauksena jäällä köllöttikin nätti reilu kilon kirre.

(http://img534.imageshack.us/img534/9185/27022011162.jpg) (http://img534.imageshack.us/i/27022011162.jpg/)

Tästä saatiin taas uutta intoa ja vielä rapia tunti piti koitta mutta kun kello ylitti neljää, alkoi tavaroiden kasaus ja suunnistus kohti kotia. Kaiken kaikkiaan homma meni vaihteeksi ihan mukavasti. Muillekin kaloja nousi iltapäivällä vielä lisää, joten useampi taisi päästä kalasopan tekoon... seuraavaan kertaan.. dada

Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on March 06, 2011, 20:55:49
Ei kahta reissua että kalaa saisi... Nooh taisi tänään jäädä muutamalta muultakin munat pataan. Keli hyvä, hiukan pohjosta vihuria mutta kalan syönti nolla, tai kuulin minä että yksi olisi jäälle saatu  :-D . Sain itsekin jopa yhden mahdollisuuden päättyi siihen että lätkän koukku avannon ulkopuolella jäähän kiinni, kala vielä avannossa, irti... hätäinen tavoittelu perään, saaliina läpimärkä käsivarsi olkapäätä myöten. Saimpahan silittää kalaa se lipuessa takaisin väljempiin vesiin.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on March 13, 2011, 20:40:15
jaahas, tuli kävästyä pitkästä aikaa pilkkiä killuttamassa jäällä. poikien kans hyökättiin jäälle jo ennen repen puuron keittoa :-D
keli oli kohtuullisen nätti, mikä kieli ja ennusteli huonoa kalantuloa ja sitä se myös oli.porukka vaelteli jäällä verkkaiseen
tahtiin kuka missäkin. havaittuja tapahtumia oli toooooooodella niukalti,mitä nyt sattu huomaamaan. suurin osa kaikkosi
jäältä jo puolenpäivän aikoihin, muutamaa höperöä (me mukaan lukien)lukuun ottamatta.
oma kolmen koplankin saldo oli pari nieriää ja muutama erittäin vaisu hipasu kymmeneen tuntiin.
toisaalta ittellä oli kyllä naamari hangon keksillä jonkin aikaa lisättynä kohtuullisella käsien tärinällä. syvänteen päältä
heti jään alta tuli lievästi sanottuna nykäsy, mikä katkas auringon oton kerta laakista. vasta peluri oli kotvasen aikaa erimieltä
suunnasta mihin oltais menossa ja joutu ihan väsyttelemään aikuisten oikeesti otusta.tovin kestäneen köyden vedon
jälkeen otus kuitenkin hyyty ja antautu koukun ulottuville. reilun kiskasun tuloksena jäällä pötkötti 2.64kg nieriä.
eipä ole ihan äsken ollu yhtä pirteetä ja komeeta eväkästä siiman päässä :lol:
kaverikin sai perään vierestä  vähän alta puolentoista kilon nieriän. pirteessä kunnossa sekin kun ei meinannu putkeen taipuu
ihan ens yrittämällä eikä vielä toisellakaan
(http://img845.imageshack.us/img845/7396/13032011152002.jpg) (http://img845.imageshack.us/i/13032011152002.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

kuva kohtuullisen syvältä taas vaihteeks :cry:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on March 20, 2011, 12:13:04
Aikainen lintu madon nappaa vai oliko se että aikainen pilkkimies kalan nappaa vai mitenkä?  :roll: Lauantaina tuli suunnattua Pirtille ja kerrankin ihan ajoissa, rantaa tuli kurvattua aamu kuuden aikaan. Pilkit oli vetisessä valtakunnassa jo 15min yli kuuden ja yritys saattoi alkaa. Olisikohan ollut viides avanto koetuksella talven "vakkaripaikassa" ku räpsähti, vastanyky, siimaan kiinni ja irti. Ei onnistunut se. Sitten vielä hetken aikaa samalla paikalla ja sivu silmällä huomasin toisen pilkkimiehen nostavan päivän ensimmäisen kalan jäälle.

Seuraavana vuorossa olikin pieni paikan vaihto ja muutama avanto valmiiksi, kuitenkin ensimmäisessä avannossa lätkää vietiin, reilu isku ja kala kiinni, pienen taiteilun jälkeen jäälle seuraava pötkö.

(http://img857.imageshack.us/img857/1499/19032011165.jpg) (http://img857.imageshack.us/i/19032011165.jpg/)

Koko sellaset 1,9kg noin suurin piirtein, harvinaisen vaikeasti tuli putkeen mutta pari koukkua kunnolla kiinni, joten ei karkuutusta tällä kertaa.

Siitä menikin sitten seuraava puolituntinen hiljakseltaan uusia avantoja kairaillessa ja sitten oltiinkin taas kalan kanssa taistossa. Tällä kertaa voitto meni kalan suuntaan (pitää varmaan laittaa uudet koukut lätkiin ennen sm-kisoja). Nooh homma jatkui samaa penkkaa eteenpäin kairaillen ja pilkkien. Kolme avantoa eteenpäin oltiin kalan kanssa tekemisissä jälleen tilanne tasoittui ja kala jäälle.

(http://img826.imageshack.us/img826/3779/19032011167.jpg) (http://img826.imageshack.us/i/19032011167.jpg/)

Nieriää noin 1,6kg, oikein kaunis ja hyvä kuntoinen kala.

Tässä vaiheessa kello olikin jo vaille yhdeksän ja tilanne jumittui aivan täysin. Tämän jälkeen ei juuri mitään tapahtumia kellään. Itse poistuin paikalta yhden kippeillä, joten sen jälkeen on voinut tapahtua tietenkin, vaikka minkälaista kalan lahtausta.

Kaiken kaikkiaan päivä oli omalta kohdalta hyvä, pilkkijöitä oli suurin piirtein kymmenkunta ja kaloja nousi jäälle tuona aikana kun itse olin paikalle yhteensä 7-8kpl. Joten ei aivan tukossa mutta ei mitään parasta syöntiä. Ensi viikolla uudestaan... syynä siihen todelliset siimankatkojat, joita on tulossa ensi viikolla. Mallina Nieriät, keskipaino YLI 4KG, määränä 300KG  :-o voipi siimat paukkua...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: tene on March 21, 2011, 08:21:44
Vai yli 4 kg kaloja huh huh :-o pitää kait sitä kyl sit itekkin lähtee kokeilee viikonloppuna miten ne siimat kestää  :-D
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on March 22, 2011, 18:37:09
Juu, tuli tänään koitettua. Tuli koitettua ihan urakalla (rapiat 10h). Aina ei vaan natsaa, itsellä päivän ainoa kala tapahtuma klo 6.45 veto ootossa... siimat loppuun ja irti. Ei tartte pysyä kiinni jos ei halua. Positiivista kuitenkin että tuli nähtyä isooojaaa kaloja... Alla mallikuva. Tosiaan nyt jään alla uiskentelee ihan mukavan kokosta jöötiä, voipi ahistaa kuuden tuuman reikä. Niin ja mikä positiivista pari neljän kilon palikkaa tuli jo jään päällekin, on ne hurjan kokosia. Kokonaisuudessaan isot kalat oli tänään otillaan vaikka niitä nuosikin harvakseltaan, taisi jollakin säkissä olla yli kolmen kilon kirjokin.

(http://img545.imageshack.us/img545/6857/22032011178.jpg) (http://img545.imageshack.us/i/22032011178.jpg/)

Tollasia meni siis jään alle noin 300KG, harmi kun kännykällä muista kuvista tuli melko sutta ja sekundaa.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on March 23, 2011, 23:42:53
Ei jukoliste! :-o
perhana kun on vähän turhan pitkä matka mikkelistä lähtee ajelemaan tuonne.
Ei ois yhtään kiinnostanu lähtee kokeilemaan...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on March 24, 2011, 18:22:12
tänää tuli pirttilahelta kaverin kans vetästyy puhtaat nollat. ei sit ensimmäistäkää nykäsyy prk.....
8 ukkoo jäällä ja kaks kesken kasvusta nieriää koko päivänä. kirpelistä ei hajuakaan
kellää eikä mistää. on se vaan joskus tiukassa kalat.

eilen oli jäälle väännetty pari pikku nieriää toinen vähä alta vitonen ja toinen 5,7KG syötti kala
on siinä voinu saajalla olla hymy aika herkässä luulen ma.

pikkusen kävi tuulen henki ajoittain, kun kaverin oottokin katos tuisku lumen sekaan
pienen lumen potkimisen jälkee löyty kuitenkin :mrgreen:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on April 01, 2011, 13:53:43
Eikö kukaan urhea oo käyny viikolla koittamassa... kelit ollu ainakin kohdallaan. Liekkö kala syöny?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on April 02, 2011, 18:08:51
tulpahan istuttuu pirtti lahella lähes 10h ja miulla yks varma otti koko päivänä :oops:
tuon ainokaisen siimassa roikkuneen kuitenkin sain jään paremmalle puolelle suostuteltuu ja
oikeestaa ei hirveesti harmita vaikka ei muuta tullukkaa.vähän jo rupes suupieli nykimää
jostai kumman syystä. kaveri sentää sai kaks tälliä joista toinen ylös vajaan puolen toista kilon
nieriän muodossa.
porukkaakin oli aamupäivästä reilu parikymmentä ja yksikkö tapahtumia siellä täällä
3,8kg nieriänkin vääntivät jäälle ja kuulopuheen mukaan isompikin oli jonkin pussukkaa joutunu.

meikäläisen siiman oikojan mitat oli 3,2kg ja 70cm
(http://img801.imageshack.us/img801/893/nieri002.jpg) (http://img801.imageshack.us/i/nieri002.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on May 01, 2011, 09:31:57
jaahas se ois pirtilläkin tänään virallinen kesäkauden avaus.  eli ei kun nieriää jallittamaan kaikki halukkaat.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Jare on May 01, 2011, 19:53:40
Kuinkakohan kova mahtaa vuokraveneiden käyttöaste olla pirtillä? Olisi tarkoitus reilun viikon kuluttua mennä ensimmäistä kertaa kesäkalastusvälineiden kanssa koittamaan, ja saattaisi hieman harmittaa jos kaikki veneet olisivat varattuina.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 02, 2011, 07:11:51
Kuinkakohan kova mahtaa vuokraveneiden käyttöaste olla pirtillä? Olisi tarkoitus reilun viikon kuluttua mennä ensimmäistä kertaa kesäkalastusvälineiden kanssa koittamaan, ja saattaisi hieman harmittaa jos kaikki veneet olisivat varattuina.

Näin alkuun kannattaa ehdottomasti varata vene etukäteen. Soitto Seolle tai Reijolle niin saat tarkastettua venetilanteen.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: KALIKKA on May 02, 2011, 10:54:23
joo tosiaankin nää toukokuun viikon loput on aika vilkkaita niiin kannattaa vene kysyä jo paria päivää aikaisemmin.
veneen voi varata joko reijjon kautta tai ENONKOSKEN nesteen kautta ei seon(ellei uus omistaja sit vaihda nesteestä seoon)

juu ja eilen käytiin kaverin kans pirtillä pyörähtämässä muutama tunti ilta päivästä ja saaliiksi tuli 3 kirpeliä 1-1,5kg välistä
sekä kaks reilu kakkosen nieriää. ittellä oli yks kunnon tälli ihan lopussa, mutta kala vei voiton tällä kertaa. döörikin
valitteli sulosointuja kotvasen aikaa ja muutenkin vaikutti ihan kookkaalta senverran painavalta meno tuntui.

kuvat valitettavasti puuttuu kaloista ja ainoo kännykuva omista on senverran verisiä että jääköö laittamati tällä kertaa.

oranssi ja kelta valkee kelpas vai oisko ollu jokumuu väri............ :roll:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: mehukatti85 on May 02, 2011, 23:01:25
Mäkii kävin eilen kaverin kanssa kauden avaamassa pirtillä. Saaliina oli taimen, nieriä ja kirjolohi. Meidän kohdalla syönti oli huonoa ( vieheet/paikka väärä)...perhoon sain eniten tapahtumia.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Jare on May 08, 2011, 00:32:10
Tiistaiksi vene varattuna. Kädet ristissä toivotaan, ettei tarvitse mp reissua heittää täältä LPR:tä asti. Ensimmäinen reissu kesäkalustein tiedossa pirtille, taikkas ylipäätään istarilätäkölle.
Kesäkaudeksikos tuota taimenta tuonne laitetaan, kun en pilkkiraporteissa ole huomannut niitä saaneen?
Topikki on moneen kertaan läpi luettu, mutta kertauksena, ilmeisesti pikkuvaappuja, peltejä, sekä lippoja rannanläheisyydessäkö tässä kannattaisi uitella?
Kiitollinen on hän kaikista vinkeistä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 08, 2011, 17:12:56
Kesäkausi Pirtillä avattuna. Lauantai aamusta auto pöyrähti lahden rantaan ja odottelemaan ensin kaverit paikalle ja sitten vesille. Ennen kahdeksaa oli vaaput uitossa ja homma lähtikin nopeasti käyntiin, keskipatin yli soutu ja kaverin vapa mutkalle... Pienen ihmettelyn ja sitten minun naurun remakan, jälkeen kyytiin puolen kilon lahna. Joka kelpuutti kymmensenttisen vaapun viimeseksi ateriaksi  :evil: Talvella tuli hankittua kannettava kaiku ja se näytti että tuossa patissa olisi kalaa enemmänkin ja uusi veto yli. Tällä kertaa taipui minun vapa ja sen taivuttajaksi ilmeni harmaanieriä joita viikolla oli lahteen laitettu. Kala kyytiin ja samassa kohden soutelu jatkui, joitakin tärppejä ja reilun tunnin päästä pysyi taas kiinni tälläkin kertaa harmaanieriä nyt päästiin jo painossa yli kilon. Loppuajasta ei tullutkaan kuin joitakin tärppejä ja sitten yhden jälkeen tuli suunnattuakin jo kohti kotia. Kala ei millään hirvittävällä syönnillä ollut mutta taisi melkein jokaiseen veneeseen kala tai kaksi nousta, parhaaseen jopa neljä ( ammattilaiset vetivät raksilla :P ) Itse uitin koko päivän noin 5 cm vaappua väreissä oranssi kelta vihreä. Kaveri sai pienellä 3cm seniorilla kalansa (taisi olla valkeaa ja pinkkiä värinä). Mitä muista ylös nostetuista kaloista niin muutama tuli tosiaan raksilla ja joku pellillä. Että kyllä skaala oli melkoisen laaja, sillä saa mitä uittaa. Mutta se mikä näytti olevan tärkeintä kalan syönti hiljeni puolen päivän jälkeen melko tykkänään. Ja kirjot loistivat vielä poissa olollaan ja niitä lahdessa ui varmasti melko paljon talven jäljiltä taitaa vaan kutu tuohut sotkea niiden syöntiä... Toivottavasti ensi viikolla ehtii uudestaan.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 11, 2011, 08:20:53
Tiistaiksi vene varattuna. Kädet ristissä toivotaan, ettei tarvitse mp reissua heittää täältä LPR:tä asti. Ensimmäinen reissu kesäkalustein tiedossa pirtille, taikkas ylipäätään istarilätäkölle.
Kesäkaudeksikos tuota taimenta tuonne laitetaan, kun en pilkkiraporteissa ole huomannut niitä saaneen?
Topikki on moneen kertaan läpi luettu, mutta kertauksena, ilmeisesti pikkuvaappuja, peltejä, sekä lippoja rannanläheisyydessäkö tässä kannattaisi uitella?
Kiitollinen on hän kaikista vinkeistä.

Tuliko mitään? niin noita taimenia oli tullu nieriöitten mukana talvella muutamia kappaleita kuulemma.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: alec1984 on May 12, 2011, 11:38:45
Joo, tul eilen illal käytyy, kaveri ol päivällä ottanu reilu 2kg nieriän, ittelini osu kolmeen tuntii eilen illasta 1.5kg nieriä
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 14, 2011, 10:46:55
Ennen suomenpeliä eilen illasta pari tuntia Pirtillä... Aika rauhassa sai olla mistähän johtuu. Taisi olla jo pari kisastudiota pystyssä.  :roll: Ei kuitenkaan hukkareissu, ylös tuli seuraava pötkö.

(http://img651.imageshack.us/img651/4926/harmaanieri.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/651/harmaanieri.jpg/)

Paino tuolle kertynyt jo jämäkät 1,65kg, oli UL-vapa mutkalla... muita tapahtumia tuolle pikavisiitille ei kertynytkään. Seuraavaan kertaan... niin ja ensi viikolla tulee kevään ensimmäiset kirret lahdelle. Jospa siitä saisi vähän vanhat kirretkin syöntihaluja.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on May 28, 2011, 20:04:40
Tärppi, karkuutus, tärppi, karkuutus, tärppi... siinä päivän epistolaa. En oiskaa halunnu kaloja saada ylös asti  :| Nooh tuli sentään kolme haukee :) Oli tosiaan sellanen päivä jotta joskus kun tuntuu että kädet pitäs nostaa heti alussa pystyyn niin tänään ois ollu se päivä. Jalompia kaloja kiinnii, veneen vierelle mutta ei haaviin asti. Kaikki hauet tosin pysy ylös asti.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Galder on June 01, 2011, 07:15:21
Oiskos viel viime hetken vinkkejä alottelijalle et mitä sieltä pakista pitäs löytyy ku perjantaina aattelin ekaa kertaa tuonne lähteä.
Ja ossaako joku sanoo et mikä on kalan istutus tilanne?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: alec1984 on June 01, 2011, 08:12:27
Oiskos viel viime hetken vinkkejä alottelijalle et mitä sieltä pakista pitäs löytyy ku perjantaina aattelin ekaa kertaa tuonne lähteä.
Ja ossaako joku sanoo et mikä on kalan istutus tilanne?

Kylillä pyörii huhu ( en uskalla varmaks sanoo) et ois just viime viikonloppuna istutettu, ja miulla ainakin on toiminu punavalkonen, mustilla raidoilla 12cm kovalla uinnilla oleva vaappu ... Ja tosin ärsy ja  värillä pienetkin vaaput on toiminu, liekkö kelpaa ainakin harmaanierillä kaikki  8-) varmaan joku osaa paremmin kertoo, mutta miula näin
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on June 01, 2011, 11:29:42
Oiskos viel viime hetken vinkkejä alottelijalle et mitä sieltä pakista pitäs löytyy ku perjantaina aattelin ekaa kertaa tuonne lähteä.
Ja ossaako joku sanoo et mikä on kalan istutus tilanne?

Toissa viikolla tuli ainakin kalaa. Sen jälkeisestä ei tietoa. Mutta kalan puutteesta ei saamattomuus johdu, sitä siellä uiskentelee ihan reilusti (se taas että onko se syönnillään niin on toinen juttu). Itsellä ehdottomasti ykkös suosikki vieheissä 5 cm vaappu oranssi, kelta, vihreä. Ja kun ketjua lueskelet taakse päin vinkkejä löytyy jo melko runsaasti.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Galder on June 01, 2011, 16:50:06
Kiitoksia nopeista vastauksista. Laittelen perjantain reissun jälkeen raporttia
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Sjka on June 02, 2011, 19:49:14
Toissa lauantaina ekaa kertaa käymässä lahdella ja vetämällä tuli kokeiltua miltei kaikkea mitä pakista löytyi etupäässä tuommoisia 6cm pitkiä vaappuja eri väreissä. Vetämällä ei saatu yhtään tärppiä mutta heittelemällä lusikkaa ja samoja 6cm vaappuja rannan tuntumassa niin tuli tärppejä sitäkin enemmän miltei 20 kopasua kahteen mieheen ja veneeseen saatiin 3 noin kilon painoista kirjolohta.Tulevana lauantaina tarkoitus tulla vielä kokeilemaan löytyisikö parempia linjoja vetouisteluun..:)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Galder on June 03, 2011, 21:13:47
Elikkästä reissu on nyt tehty kaverin kanssa ja kottiin vietäviks tuli 4 kirjolohta. Kova tuuli vaivas tänään ja ekat tunnit menikin aika vähäsellä toiminalla.. pari tärppiä tais olla ja siinä se. joskus 12:00 jälkeen rupes tapahtumaan ja reiluun puoleen tuntii tuli noi 4 ja tuntu että uistimet sai rauhassa olla minuutin pari ennenku seuraava tärppi tuli ja välillä oli molemissa virveleissä yhtä aikaa.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: kaukaankuha on August 01, 2011, 16:05:10
Onkos kukaan käynyt kokeilemassa lähiaikoina pirttilahden saalisvarmuutta?

Vieläkö lupia ja veneitä saa siitä Nesteeltä? Kuulin huhuja, että Neste olisi lopettamassa koko aseman toimintaa  :?

Olisi tarkoitus lomailla Enonkosken suunnalla ensi viikolla ja käydä samalla kokeilemassa josko saisi "pullalohen" savupönttöön...

Tietysti kiinnostaisi tietää mistä päin lampea ja millä vieheillä kaloja on tullut näin kesäaikaan(=vesi +24) jos on tullut. Eli vinkkejä otetaan vastaan. Perhovehkeitä ei ole joten heitto/uistelu hommia olisi tarkoitus koittaa.

Edellisellä kerralla, pari vuotta sitten ainoa lohitapahtuma tuli siitä hautausmaan niemen kärjestä vetämällä pientä "papukaijanilsua"

Kiitokset vinkeistä.... :roll:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: jokke83 on August 14, 2011, 09:46:24
Jahas sitä tuli eilen käytyä pirtillä. Koko päivä siinä meni ja saaliiks saatiin yks pie hauki :lol:. Kyllä voip sanoa että huonolla syönnillää oli. Kyllä sitä kalaa siinä tuntu olevan pinta käyntiä oli ajottain paljonkin mutta ei vaa tartu ni minkäs teet. Yhen kerran seuras nieriä peltiä veneen vieree mutta ei tuntunu oleva haluja ottaa kiinni.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Jare on September 16, 2011, 13:43:16
Sunnuntaiksi vene varattuna, ei kuulemma kukaan ollut ehtinyt ensin :-o.
Tllä kertaa jos rapsaakin jaksais/kerkeis laittelemaan. Viimeeksi kun keväällä kaverin kanssa käytiin oli tuomisina itselläni 4,7kg nieriä. Kaverilla pienempi nieriä ja harmaanieriä.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Jare on September 19, 2011, 08:38:39
Eilen tuli kaverin kanssa yritettyä lohikalaa noin klo. 9-18. Kovasti hyppelivät kalat pinnassa, mutta ottihalukkuuta ei ollut nimeksikään.
Reilun kilon kokoinen kirre, ja yksi tärppi olivat omat kalakosketukset koko päivänä. Kaveri karkuutti yhden veneen vierellä.
Vanhan laavun läheltä lahdesta tuli tuo kala jonka sain. Pieni kelta/valkoinen vaappu oli ottilaitteena.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on October 05, 2011, 13:51:40
Nooh hirvisavotta paria vaille valmis... kerkeisköhän sitä vielä yhdesti sulien vesien aikaan käymään. Huhu kertoo että hyvän kokosta kalaa olis taas tarjolla ja taitavalle jopa otillaan.  :roll:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: mehukatti85 on October 06, 2011, 18:16:47
Ite kävin Pirtillä viimeksi sunnuntaina ja 3 kalaahan tuolta mukaan lähti  :-D.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on December 30, 2011, 16:36:32
Kauan sitä ooteltiikin... kelit senkun lämpes ja joulukala piti käydä hakemassa kalatiskiltä.  :wink:

Sitte lopultakin tuli tieto, että jos haluja lohipilkille on, niin jäätä on sen verran jotta sinne pilkkimiehet uskaltaa laskea. Elikkäs tälle päivää piti hankkia töistä vapaata ja suunnata auto heti aamuksi Pirttilahdelle. Ajatuksena hankkia uuden vuoden kala ihan jotenkin muuten kun kalatiskiltä pilkkimällä. Nooh ei tämän pidempää stooria tänään, annetaan kuvan kertoo enemmän ku tuhat sanaa. (oli meitä sentään kolme miestä pilkkimässä ja lopettiin kolmen tunnin jälkeen)  :-D

(http://img4.imageshack.us/img4/2820/30122011036.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/4/30122011036.jpg/)

Painot vaihteli suurimpien ollessa vajaat 2,5 kg ja pienimmät oli siinä 1,5kg kantturoissa. Seuraava kerta taitaa ollakin sitten Kisat mitkä pidetään pirtillä 7.1, toivottavasti vielä pitää pakkasta kuten on luvannut. Rannat oli nimittäin hiukan sulat vielä  :-)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: 200 on December 30, 2011, 16:53:25
No johan on kirre ollu otillaan :-o
Jokohan sitä sais tänvuoden kisoissa itekki pirttilahdelta lohikalaa...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: retu45 on January 01, 2012, 11:19:45
Pirttilahdella jäätilanne ok. Jäätä 10-12cm.  :-)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: alec1984 on January 01, 2012, 12:55:35
Kauan sitä ooteltiikin... kelit senkun lämpes ja joulukala piti käydä hakemassa kalatiskiltä.  :wink:

Sitte lopultakin tuli tieto, että jos haluja lohipilkille on, niin jäätä on sen verran jotta sinne pilkkimiehet uskaltaa laskea. Elikkäs tälle päivää piti hankkia töistä vapaata ja suunnata auto heti aamuksi Pirttilahdelle. Ajatuksena hankkia uuden vuoden kala ihan jotenkin muuten kun kalatiskiltä pilkkimällä. Nooh ei tämän pidempää stooria tänään, annetaan kuvan kertoo enemmän ku tuhat sanaa. (oli meitä sentään kolme miestä pilkkimässä ja lopettiin kolmen tunnin jälkeen)  :-D

(http://img4.imageshack.us/img4/2820/30122011036.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/4/30122011036.jpg/)
Painot vaihteli suurimpien ollessa vajaat 2,5 kg ja pienimmät oli siinä 1,5kg kantturoissa. Seuraava kerta taitaa ollakin sitten Kisat mitkä pidetään pirtillä 7.1, toivottavasti vielä pitää pakkasta kuten on luvannut. Rannat oli nimittäin hiukan sulat vielä  :-)

millä noit kirrejä irtoo noin hyvin???????
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 01, 2012, 15:18:27
Lähinnä aivan sikamaisella tuurilla  :wink:
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Enski on January 01, 2012, 18:22:29
Vuoden viimeisenä päivänä syönti oli hieman hiipunut edellispäivästä,nyt kolmeen poikaan 7ylös tullutta haarukalla 1,5-2,4kg.
Hyvän kokoista kirjoa ui lahdellla.
Tällä vireellä lauantaihin!
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 02, 2012, 08:45:47
Jopas näyttää jäätilanne jo paremmalta jos yli 10cm jo menty. Ei ainakaan huonone enää näillä keleillä. Joten kova kisa edessä, vieläköhän jäi omaan tuuripussiin jotakin kisaa varten :) ja uutta kalaakin taitaa olla ihan mukavasti luvassa.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: kuhastaja91 on January 02, 2012, 23:13:21
Tänään tuli käytyä Pirtillä, jäällä oli noin 15 onkijaa ja lisäks luistelijoita, hiihtäjiä ja koiran kusettajia  :roll: . Kala tuntu olevan syönnillään ja suurin osa, jos ei peräti kaikki saanu jotain.  Meille kaverin kanssa 3 kirjoa mieheen, painot vaihteli vajaasta kilosta kahteen kiloon (suolistettuna).  Yks kala tuli ylös leachilla, muut tahnalla. Lisäks leachiin ja lätkään karkuutukset.

Pistetään vielä aina yhtä tyylikäs tiskipöytä pönö :D
(http://i9.aijaa.com/b/00380/9289139.jpg) (http://aijaa.com/003809289139)
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 03, 2012, 11:06:21
Mukava homma jotta kala vielä syönnillään. Saas nähdä miten kisassa, huomenna alkaa kuulemma rauhoitus ja kisaa varten laitetetaan 1000kg kirjoa ja 200kg nieriää  :-D Joten kalaa pitäs riittää...
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on January 03, 2012, 14:18:23
Kellään tietoa minkä kokosta tuo kala on mitä kisoihin istuttavat?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: retu45 on January 03, 2012, 16:16:38
Kalat istutetaan keskivikkona,jolloin tiedetään tarkempi keskipaino
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Enski on January 03, 2012, 20:53:18
Tänään vielä viimeiset voitelut ennen rauhoitusta.
Kolmen kirjon pussi painoi yht.5,7kg.
Jäätä 15-18cm ja lunta 5cm päällä,tämä asia lisääntynee viikonlopuksi.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: retu45 on January 04, 2012, 14:12:40
Tässä olis Pirttilahden kisaistuksen tänään
Kirjolohi 1000 kg keskipaino 2,298 kg suurimmat yli 3 kilosia.Saimaannieriä 200 kg keskipaio 1,215 kg.
Kisaan kannattaa vararata kunnon siima,ettei menetä 1500 euroa. 
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on January 07, 2012, 18:52:10
Pirttilahella tänään kisoissa. Hyvin meni, sijoitus muistaakseni 6. En minä katkera ole mutta 14g 1500€ potista ei ole ero eikä mikään... 
No vois se ero olla toki pienemikin.
Pari kirree saaliina yht. 5625g. Suurempi painoi 14g vaille kisan suurimman eli 3492g
Otti morriin syvän päältä n. 4 metristä. Siimana 0,16mm monoa.

Parempi tuuri ensikerralla.

Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: 200 on January 07, 2012, 18:58:55
 :-o :-o morrillakos niitä saakin..

Itellä ei paljon kerrottavaa, 20 min alotuksesta +3kg kirre kiinni lätkään, turvan sain jo avantoon...mutta eikös se prkl jääny niskasta 6" avantoon jumittamaan, noh yks potku riitti katkasemaan siiman avannon reunaan, loppupäivä tyhjää.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 07, 2012, 20:03:50
Olipas mukava pilkkikeli. Ei tollasta ilmojen herran suopeutta ole Pirtin kisoissa pariin vuoteen nähtykään. Itse kisaan taktiikka oli selkeä millä voittoa haetaan. Kalat oli tänään tosin aivan eri mieltä siitä  :roll: Ensimmäinen ja ainoa kosketus kalaan antoi odottaa itseään yli tunnin verran ja sitten avannosta nousi lätkä suupielessä nieriä. Otetaan sitten niitä pieniä vaikka noita isoja on niin paljo  :-) kalalla painoa piirun verran yli kilo... Siinäpä ne kalatapahtumat sitten olikin. Väkeä paikalla kumminkin mukavasti ja kahden kalan pusseja taisi punnitukseen mennä ihan mukava määrä. Nooh nyt on ainakin mukavasti kalaa lahdessa polskimassa ja istutuksen kuulemma alkaa taas piakkoin jotta vanha kala pysyy virkeänä. Joten kai sitä pikapuoliin pitäisi taas päästä koettamaan... voipi nimittäin joku päivä olla kala syönnillään.

Edit. Perza olitko verestäny kalan?
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: perza on January 07, 2012, 23:12:59
En tietenkään verestäny. Eihän sitä kisoissa tehdä. Tosin tuo isompi kala oli kyllä syömä kelvoton, huomas heti fileroidessa. Liha vaaleaa mössöä.(näin on usein ollut juuri pirttilahen kaloilla). Toinen kala oli kyllä taasen todella hyvänäköinen ja lihaltaan hyvin punaista. Huomenna pannulle.
Pirttilahti ois kyllä hyvä pilkkipaikka, mutta perhana kun pitää olla vähän kaukana. Kävisin Kyllä onkimassa sen reilun 3500g kirren.. Meni kyllä aikamonelta siimat poikki tänään. Saa nähä millon joku saa lohen lätkä/liitsi suussa.
 
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: JR#15 on January 10, 2012, 08:19:42
Perza: olin minä tuosta verestämis hommasta jo aika varma ettet sinä sellasta virhettä tee mutta piti varmistaa  :-)

Mutta mutta eikö kukaan ole käyny kisan jälkeen vielä testaamassa onko kala otillaan???
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Ekku73 on January 10, 2012, 08:35:42
Eilen maanantaina käytiin enon kans. Minä sain 3 kirree... eno sai 4 kirree ja 2 nieriää. :-) Minun kalat tuli ootto-ongella ja eno sai lätkällä nieriät ja 2 kirree. Muutkin näyttivät saavan hyvin kalaa! Eilen oli ehkä 15-20 onkijaa ja sunnutaina oli Reijon mukaan ollut 40 onkijaa...!
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: Jare on January 10, 2012, 19:31:42
Moip!

Tänään käytiin 3 jannun porukalla yrittämässä...
Toiveet olivat korkealla, koska oletettiin jalokalaa olevan reilusti jääkannen alla.
Valitettavasti taitoa/ tuuria puuttui yrityksistä. Saaliina 2 kirjoa. Toinen minulle ja yksi kaverille, yksi jäi ilman...
Isoja olivat kuitenkin ja omassani oli mädit sisäällä. Kait jollain tavoin voi tyytyväinen olla.
Title: Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
Post by: jtm71 on January 11, 2012, 08:52:57
Eile pirtillä,kolmestaan 5 kalaa,ei oikein kala ollu otillaan,kaikki tuli ootolla.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Ekku73 on January 17, 2012, 11:48:47
Onko kukaan käynyt lähipäivinä pirtillä? Vieläkö kalaa tulee? Keskiviikkona vois varmaan käydä kokeilemassa...
edit. Capsit pois otsikosta.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Enski on January 17, 2012, 16:57:51
Quote
Onko kukaan käynyt lähipäivinä pirtillä? Vieläkö kalaa tulee? Keskiviikkona vois varmaan käydä kokeilemassa...
Lauantaina viiteen poikaan kävästiin,5ylös asti tullutta.Kaikki kekkosia.On touhut rauhottunut hurjimmista päivistä.Lunta tullut jäälle reippaasti,jään alla pimiää.Meidän saamat kirjot ui syvällä,syvällä ja purivat töhnää.Jokusia pudoteltiin lätkistä,näissä tapauksissa vika oli siiman jään päällä vetäjässä.
Title: Enonkosken Pirttilahti
Post by: Ekku73 on January 18, 2012, 21:50:52
Tänään käytiin kolmeen mieheen pirtillä...luvat täyteen joka ukolla! :-) Syönti oli ihan kohdillaan. Uutta kalaa tuli taas n.150kg lahteen...toiset ukot olivat niitä onkimassa heti Reijon laittamien havujen takana. :? Ei minusta hirveen viisasta...
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti
Post by: JR#15 on January 19, 2012, 10:47:59
Tänään käytiin kolmeen mieheen pirtillä...luvat täyteen joka ukolla! :-) Syönti oli ihan kohdillaan. Uutta kalaa tuli taas n.150kg lahteen...toiset ukot olivat niitä onkimassa heti Reijon laittamien havujen takana. :? Ei minusta hirveen viisasta...

Mistä päin napsitte kalat ylös?
Title: Vs:Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Ekku73 on January 19, 2012, 14:29:48
Hautuumuan niemen pään läheltä... :wink:
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Jare on January 20, 2012, 21:20:11
Moip!

Tänään kahteen pekkaan lähdettiin narraamaan kaloja.
Itelle ensimmäinen MP pirtiltä ja kaverille 1 kirjo. Heikkoa näytti olevan muillakin. Kaksi kalaa näin jäälle nostetun koko päivän aikana.
Hautuumaan kärjen läheisyydessä oltiin kokopäivä.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on February 24, 2012, 08:21:09
Eikö kukaan oo kerenny käydä itteään huijaamassa lohien kanssa?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Jare on February 25, 2012, 17:36:41
Moip!

Huomenna olis herätyskello soimassa tasan 4:00.  Lähtö kotonta 4:30. Reijo "tilattu" laavulle seitsemäksi. Huomisen taktiikaksi on mietittynä vanhan laavun läheisyyteen kävelyä heti aamusta. Rapsaa illalla sitten.

Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Jare on February 26, 2012, 20:25:41
Moip!

Aamulla laavulla seiskalta, kuten sovittu oli. Pilkkipaikaksi kallionedusta sieltä vanhan laavun päästä. Minuutin leachin heiluttelun jälkeen ensimmäinen kirjo kiinni, ja jään paremmalle puolellekin. Tässä vaiheessa ajattelin, jotta pääseeköhän sitä viellä toisen luvan ostoon ;).  Yhdeltä makkaranpaistoon ja jälleen haaveet huippusaaliista olivat kaatuneet. Pilkit mukaan ja hautuumaan kärkeä kohti. Hieman ennen kolmea lippu pystyssä, ja tahna litussa, höh. Varttia yli lippu taas pystyyn ja nyt kiinni. Hieman alle kakkonen kirre jäälle. Hieman jälkeen puoli viisi pilkit pussiin. Kaverille mp.

Mukaan tuli myöskin himskatinmoinen selkäkipu, uhh!
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: tene on February 27, 2012, 18:02:56
Vieläkö siitä nesteeltä saa lupia pirttilahelle? Vois lähtee kokeilee viikonloppuna ekaa kertaa tälle talvelle ottasko se lohi onkeen  :-D
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on February 27, 2012, 21:19:42
Kyllä lupia saa Enonkosken Bensis huoltamolta entinen Heste (nimi vaihtunut)aukii arkisin klo 7,lauantaina klo 8 sunnuntaina klo 9.Tänään istutettiin uutta kalaa,edellinen istutus viime keskiviikkona,kalojen keskipaino 2 kiloa
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KALIKKA on March 03, 2012, 19:28:25
tulpahan pyörähettyy pitkästä aikaa pirtillä ja nyt on massu täynnä savustettuu.
reilusti yli 2,5 ehkä lähellä kolmosta sen verran hyvässä lihassa oleva porsas (kutosen reikää jäi suomut)
(http://img802.imageshack.us/img802/545/20120303155641.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/802/20120303155641.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KALIKKA on March 14, 2012, 19:13:32
eilen tul käytyy taas pirtillä ronkkimassa. kaverit ol jo kerinny onkimaan kotvasen aikaa
enneku itte sain vyöryttyä pelipaikoille. alku näytti mp reissulta omallakohalla. ainoo
tärppi sattu kaverin pikkusee assu morrii ja tovin kulttua koukku heilahti siihen mallii
että kirren uinnit oli uitu.
on se kirren onkiminen kummaa hommaa, kun otti aika tulee niin kaloja lentelee jäälle
tiuhaan tahtiin. pojat nykäs puoleen tuntiin 5 kpl ja itte 2kpl jäälle. reilu kolme varttia
etiäppäi sain ittekkin kiintiön täytee.
eka oottoon ottanu kirpeli sai suukin vehnäsellee ja ajatukset uuteen ennätykseen,
kotona pikkusen pettyny olo. painoa sivusi entistä enkkaa, mutta verestettynä ja kolme
tuntia jäälle noston jälkeen, eli toisin sanoen isoin tähän mennessä.
 painoa oli kertyny kirpelille 3180g ja kalapussin yhteis painokin 6250g
(http://img96.imageshack.us/img96/4069/kolmosenkirpeli.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/96/kolmosenkirpeli.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
paljokohan tuo eilinen ois puntaria venyttäny jos ois ollu yhtä läskissä kunnossa ku tuo edellinen.
aikasempi muistutti lähinnä pallokalaa tai sln:nän viimetalvista possuassua
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Enski on March 17, 2012, 19:55:27
Tänään neljän pekkaan pirtillä,tosin about 20 muutakin lohestajaa jäällä pyöri.
Aamu harottiiin tyhjää,tyhjää,iltapäivästä syöntipyrähdys,porukalla 4 kirjoa 1,6-2,4kg ylös 20minuuttiin,päivän kalat ja tapahtumat olivatkin sitten siinä.Kaikki täräyttivät peltiin,ootto-onget olisi voinut jättää kotia,niissä ei mitn.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on April 02, 2012, 12:41:33
Nooh? Eikö kukaan oo Pirtille eksyny?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: jasu on April 02, 2012, 16:45:41
viime perjantain 5 tuntia ja 1kala,vajaat 20 ukkoa jäällä ja kolme kalaa näin nostettavan,ootto-onget ois voinu polttaa nuotiossa,näytti olevan melkein kaikilla ootot vedessä eikä kukaan tainnut niillä kalaa saada.ei oikei kala liikkunu,mut ehkä kesäl taas sinne suuntaa jos savonlinnan ohitustie valmistuis jonai vuonna :x
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on April 08, 2012, 09:53:10
Jahas eilen yritettiin taasen lohta. Pitkästä aikaa Pirttilahdella. Hommat kyllä jatkuu aivan kuin nyt kevät puolella muutenkin, tiukassa on lohet noin henkilökohtasesti. Muuten kalaa kyllä nousi melko tasasesti, ei mitään hirmu syöntiä mutta ei lahti nyt aivan tukossa ollu. Saas nähdä taitaa olla seuraava kerta lahdella sulien vesien aikaan, taitaa sinne ainakin kalaa jäädä.  :-)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Jare on April 08, 2012, 20:06:23
Moip!

Pirtillä tuli oltua klo. 6-17 välisen ajan. Itselle heti aamusta yksi tahnan litistys ja kaverille pari litistystä ja yhden kerran sai siimansa katkottua.
Keli oli upea, syönti olematon. Yhtään kalaa en nähnyt ylös saatavan.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: kuhastaja91 on April 26, 2012, 21:03:06
Vieläkö on joku käyny Pirtillä pilkillä tällä viikolla? Joko on jäät tikulla/mustana, alkais jo avovesikalastus houkuttelemaan, mutta vielä taitaa reilun viikon tai kaks? odotuttaa :roll:
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on May 10, 2012, 14:06:56
Pirttilahdelle istutettiin tänään 200kg kuhia,keskipaino 1776g joten tästä päivästä alkaen KUHA ON KIINTIÖKALA.Saa nähdä miten se ottaa näin keväällä
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on May 13, 2012, 17:46:33
Kyllä Pirttilahden kuhaistutus oli ainut erä.Kesällä tulee vain kirjolohta,Ensitalvena taas uutta nieriää.vielä siellä joitakin nieriöitä on talven jäljeltä,mutta ei paljon
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Enski on May 13, 2012, 21:16:53
Puree ne kirjotkin,tännään sunnuntaina kahteen pekkaan 6.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Retunviuhtoma on May 14, 2012, 10:08:34
Montako vapaa saa käyttää ja mistä veneitä saa vuokrattua Pirttilahdelle? Milloinka sinne on istutettu Kirjolohia ja Nieriöitä viimeiksi? Hyvää avovesikauden alkua kaikille!!!
Kalle
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on May 14, 2012, 12:48:55
Montako vapaa saa käyttää ja mistä veneitä saa vuokrattua Pirttilahdelle? Milloinka sinne on istutettu Kirjolohia ja Nieriöitä viimeiksi? Hyvää avovesikauden alkua kaikille!!!
Kalle

Yhdellä luvalla yhtä vapaa, veneitä ja lupia saa Enonkosken huoltoasemalta (siltä ainoalta joka siellä on, en edellään muista oliko se nyt neste vai seo vai mikä :-) ) Tai sitten pirauta Reijolle 050 5906960, Häneltä voi varata veneen, ostaa luvat, tiedustella istutukset. Mutta näin perstuntumalta voin sanoa jotta kyllä siellä kalaa on talven jäljeltä vahvasti ja näin keväällä sitä tulee lisää melko tasaisesti.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Retunviuhtoma on May 14, 2012, 18:08:07
Kiitos vastauksestasi! Pitää käydä kokeilemassa paikka tällä viikolla.
Kalle
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Retunviuhtoma on May 23, 2012, 19:06:53
Tuli paikka testattua ja hyväksi havaittua. Kala ei ollut syönnillään, mutta kyllä siellä niitä on. Sen verran kumminkin tuli, että pääsi maistamaan.. Kiitokset paikalliselle seuralle hyvästä palvelusta!
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Jare on May 28, 2012, 18:59:10
Moip!

Eilen tuli käytyä kokeilemassa, joskos sitä kirreä saisi savustuspönttöön.
Saldona itsellä 2 kuhaa, ahven ja 1 kirpeli. Neljästi onnistuin kalan matkallakin karkuuttamaan.
Uskomatonta minkälaisiin vaappuihin kuhat pirtillä hakkaa toinen tuli 3-4cm hali vaapulla, ja toinen 3cm seniorilla. kaverille naureskelin aiemmin jottei senioriin kuha varmasti ota.
Kaveri sai kirren ja hauen saaliiksi.
Ihmeen rauhassa saatiin kalastella vain yksi kalastaja miun ja kaverini lisäksi vesillä.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Retunviuhtoma on June 04, 2012, 13:26:27
Onko kenelläkään tietoa uusista istutuksista Pirttilahdelle? Vieläkö kuhaistustus on viimeisin, onko kirjolohia laitettu jäiden jälkeen?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KÖSTER on June 04, 2012, 19:49:09
Saapikos tuolla muuten kaikuluotainta soutuveneessä pitää??

Voishan se vähän jeesiä kokematonta kävijää ottipaikkojen tutkailussa otaksun :-P?

Tarttis saada aikaseksi reissu tuonnekkin jossain vaiheessa.... 8-)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on June 05, 2012, 08:13:23
Saapi kait siellä kaiku olla. Ihan mukava päivän piriste kun saapi ruudusta töllätä jotta on siellä kalaa mutta kun ei syö :)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Juketsi on June 12, 2012, 22:52:27
Moi!

Kolmen vuoden tauon jälkeen olisi vihdoin kesällä tarkotus käydä Pirttilahdella. Viime kerralla parista kovasta tärpistä huolimatta sankko jäi tyhjäksi. Järjestelyt toimivat kylläkin erittäin hyvin! Reijo järjesti vuokraveneen ja haavin. Mites homma toimii nykyään? Mitkä parhaat ottipaikat? Mitä kalaa sieltä nykyään saa? Hoituuko veneet edelleen Reijon kautta ja luvat Nesteeltä? Mitä tämä hupi nykyään maksaa?

-Pala
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on June 13, 2012, 09:01:34
Luvat ja veneen saa Bensis huoltamolta(entinen Neste).Lupa maksaa 15-ja vene 5 euroa.Saaliskala on pääasiassa kirjolohi,kuhat ja nieriät on jo aika vähissä.Kirjolohi on keskipainoltaan liki 2 kiloista,Istutuksia on tehty muutama alkukesästä,viimeksi viimeviikolla.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Juketsi on June 28, 2012, 21:01:06
Sopiiko Pirttilahdella käyttää pientä moottoria veneen perässä? Onko ollut mitään sääntöä/ohjeistusta?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: pexu on June 28, 2012, 21:26:28
Sopiiko Pirttilahdella käyttää pientä moottoria veneen perässä? Onko ollut mitään sääntöä/ohjeistusta?

Oiskohan sitten parempi hakea ne kirjolohet kaupan matalikolta, jos ei kerta tollasessa lutakossa jaksa ilman moottoria uistimia vetää? :?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Juketsi on June 28, 2012, 22:00:39
Sopiiko Pirttilahdella käyttää pientä moottoria veneen perässä? Onko ollut mitään sääntöä/ohjeistusta?

Oiskohan sitten parempi hakea ne kirjolohet kaupan matalikolta, jos ei kerta tollasessa lutakossa jaksa ilman moottoria uistimia vetää? :?

Jaksaa toki. Sen verta vaan veneessä porukkaa ja tavaraa, että huomattavasti helpottaisi asiaa.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KÖSTER on June 28, 2012, 22:22:53
Sopiiko Pirttilahdella käyttää pientä moottoria veneen perässä? Onko ollut mitään sääntöä/ohjeistusta?

Oiskohan sitten parempi hakea ne kirjolohet kaupan matalikolta, jos ei kerta tollasessa lutakossa jaksa ilman moottoria uistimia vetää? :?

Jaksaa toki. Sen verta vaan veneessä porukkaa ja tavaraa, että huomattavasti helpottaisi asiaa.

Sähkökone olis kyllä ihan kiva, nuo äänekkäämmät polttomoottorit ei oikein melu ja öljysaasteen
vuoksi liene lampikalastukseen parasta kauraa sen viihtyvyyden ja muidenkin kalastelijoiden huomioon ottamisen suhteen?
Jakaa kavereita useampaan venoseen nii on keviämpi soudella ja saa paikan pitäjäkin elantoa :wink:?

Miten muuten majoitus enonkoskella? Olisiko  edullista majoitusta  tarjolla?
Jos sattuis paluumatkalla pohjoisesta yöpymään "vahingossa"lähettyvillä :-P...heräilis sitten "salakalaan" perheen nukkuessa pitkää aamua :wink:.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Juketsi on June 29, 2012, 09:11:39
Sopiiko Pirttilahdella käyttää pientä moottoria veneen perässä? Onko ollut mitään sääntöä/ohjeistusta?

Oiskohan sitten parempi hakea ne kirjolohet kaupan matalikolta, jos ei kerta tollasessa lutakossa jaksa ilman moottoria uistimia vetää? :?

Jaksaa toki. Sen verta vaan veneessä porukkaa ja tavaraa, että huomattavasti helpottaisi asiaa.

Sähkökone olis kyllä ihan kiva, nuo äänekkäämmät polttomoottorit ei oikein melu ja öljysaasteen
vuoksi liene lampikalastukseen parasta kauraa sen viihtyvyyden ja muidenkin kalastelijoiden huomioon ottamisen suhteen?
Jakaa kavereita useampaan venoseen nii on keviämpi soudella ja saa paikan pitäjäkin elantoa :wink:?


Eiku lähinnä mietin jotakin tällästä  8-):

http://www.nettivene.com/moottorivene/silver/473694?video_display=Y#video_show
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Juketsi on July 06, 2012, 00:40:27
Ei ollut Pirttilahti tänäänkään suosiollinen. Kahta vapaa vedettiin yhteensä 5 tuntia ilman nykäystäkään.  :-( Ei ole ainakaan yrittämisestä puute!
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Juketsi on September 05, 2012, 21:50:55
Joko sieltä Pirttilahdelta nousee jotain?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Enski on September 06, 2012, 16:43:19
Quote
Joko sieltä Pirttilahdelta nousee jotain?
Vedestä nousee kasvi.
Tiistaina neljään Pekkaan 6-kirjoa,1,5-2kg haarukkaan.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: J.J.J. on September 07, 2012, 17:12:30
Tänään kevyt kaheksan tunnin repiämä. Tahnaongesta tapsit poikki , prkl. Noin killoinen oli toi helevetisti hyppivä kaveri.... ( ei kannata näköjään kuitusiimasta tehdä tapseja pintasysteemiin )
Toinen tapahtuma päivän sessiossa oli keskeltä lahtea ,  hitaasti vedettyyn perhoon. Tämä olikin kunnon porsas , arvioisin n. 2,5 kiloiseksi näkötuntumalta..... ja tämäkin pirulainen päätti ottaa ritolat puolen metrin päässä haavin reunuksista. Huoh.... Siinä päivän tapahtumat. Ens kerralla paremmalla tatsilla...... ????

Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on September 19, 2012, 09:56:16
Pirttilahti suljettu La.22.9-Su23.9 SM-perhokisojen vuoksi,joukkuekilpailu (16 joukkuetta)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Ekku73 on September 20, 2012, 08:28:14
Onko miten käynyt kalastajia ja onko saalista tullut?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on September 20, 2012, 09:15:30
Kalastajia on käynyt ihan mukavasti.saaliit ovat vaihdelleet 0-3 kalaa per.kalastaja.Eilen istutettiin 150 kiloa keskipaino
1400g,viimeviikolla 100kiloa keskipaino 2100g.Muuten perhokisassa eivät saa ottaa yhtään kalaa,mittaavat pituuden ja laskevat kalat takaisin uiskentelemaan.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: J.J.J. on October 08, 2012, 15:47:07
Mites saivat kisoissa ?

Sunnuntaina rouvan kanssa kalastelemassa. Rouva veteli komiat kirjot . 3.32 kg ja 2.3 kg. Ittelläin yks nyky :)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Retunviuhtoma on October 08, 2012, 20:08:25
Hienoja kaloja, mihinkä ottivat ?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: J.J.J. on October 10, 2012, 15:23:35
Lotto lippaan näkyi purasevan. Toinen matalasta ja toinen keskeltä....
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Jare on November 29, 2012, 21:16:58
Moip!

Pakkasia kovasti lupailee. Kovasti pilkkikauden avaus mielessä kummittelee, ja mielellään kuulisi raporttia, että milloinkohan jää on riittävän paksua, jotta kirreä pääsisi koittamaan.
Laitelkaahan raporttia, kun ukot jäälle uskaltautuvat, niin itsekkin kehtaisi lähteä sinnepäin ajelemaan.
Kiitos!
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KALIKKA on December 09, 2012, 18:39:40
se olis sit pilkki kaus avattu kirpeli jahdin merkeissä.jos kesä meni täysin poskellee niin pilkkikaus
ainakin alkoi mukavasti.Omat odotukset oli kohtuu korkeella,kun tiedossa oli minkälaista sinttiä
jäänalla liikuskeli.Ens turinat reijon kans rannassa tosin ei paljoa lupaillut,kun kirret oli ollu passiivisia paripäivää.
Reilun parituntia sai ensimmäistä tärppiä ootella.Ooton rullanpyörimistä on kyllä mukava seurailla ainakin oman.
varovasti kopasemaan jäikö kaveri koukkuun ja tunnustelemaan mitä siimassa roikkui.heti kävi selväksi
ettei kirre ollu mikään sintti.vähän oli jännäkakka lahkeessa ,senverran oli 0,18 mono hepposen tuntusta.
kotvasen väsyttelyn jälkeen kirre kävi näytillä kolon alla painuen taas liukkaasti pohjaan juromaan,tätä hippaa
riitti muuttamaan otteeseen ennenkuin suostui koukkaus etäisyydelle.kaveri nappas koukun vahingossa
kidus kanteen kiinni,no eihän se kutoseen mahtunu taipumaan millään.pienen pällistelyn jälkeen sain omalla
nostokoukulla taivutettua pään avantoon ja kirre jäälle.nyt kirjataan uusi kirre  regordi lukuihin 4,150kg
tästä puol tuntia ja liitsiä vietiin vajaa 3kg kirren muodossa. :mrgreen:
ei paskempi alku talvelle ja sit pakolliset känny kuvat enkka kirrestä
(http://img805.imageshack.us/img805/9863/kirreenkka4150.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/805/kirreenkka4150.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
(http://img694.imageshack.us/img694/7043/filels.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/694/filels.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
punalihasta on
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on December 10, 2012, 09:35:50
On tää surkiaa ku ei kerkee moneen paikkaan yhtä aikaa  :-D Harrastukset plokkaa toisiaan ku vielä yksi hirvi kaatamatta... Ei ehdi pilkille. Komeeta on kala nyt Pirtillä kuten Kalikan kuvasta voi päätellä. Eiköhän tässä pidä itekkin otta vielä pikaseen yks viikko vapaa ja painella jäälle jos sattuis joulukalat saamaan.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Jare on December 12, 2012, 17:17:48
Moip!

Tänään jäällä n.7:30- 14:30. Munat pataan pamahti komiasti. Yhtään tapahtumia ei itselleni sattunut, ja erittäin hiljaista kuului muillakin olleen.
Viimeviikon tiistaina 3 kalaa, ja kaloille yhteispainoa 9,9kg, isoimman ollessa 3,8kg. Taisi tulla tuurit käytettyä kerralla kaikki.
Kisoissa sitten seuraavan kerran.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KalaKirre19 on December 13, 2012, 17:27:18
Mistä päin on kaloja noussu? Matalasta päästä?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Pasi T on December 13, 2012, 20:37:20
Melkoisia mötköjä on taas Pirttilahdella - jättäkäähän muutama sinne kisaankin.. ;)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on December 14, 2012, 09:13:29
Melkoisia mötköjä on taas Pirttilahdella - jättäkäähän muutama sinne kisaankin.. ;)

Ehei, käyn ens viikolla tyhjäämässä :P
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KALIKKA on December 15, 2012, 01:56:07
kovasti mieltekis lähtä sinttiä vinssaamaa,mut taitaa pöpötauti olla tuloillaa.maanantaina meinasin jos pakkanen ja
kunto antaa myöten.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KalaKirre19 on December 16, 2012, 13:57:17
Eilen pirttilahella reilu 3h, yksi tuulen nostama lippu. En nähnyt kenenkään saaneen mitään, vaikka oli istutettu pari päivää sitten. Pilkkijöitä oli varmaankin tusinan verran.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on December 21, 2012, 14:53:40
Orastavasta flunssasta huolimatta tuli Pirtille huokastua Keskiviikkona eli pilkkikausi virallisesti avattu. Kuulemma tuollaset pikkuköhät paranee aina reippaalla ulkoilulla 20 asteen pakkasessa. Kalan saannista ei hirveitä toiveita asetettu(joulukuu ja lumet jäällä, varmasti hankalinta aikaa lohipilkin suhteen vaikka kalaa ois jään alla miten paljon), jos jotakin joulupöytään niin hyvä jos ei niin Prisman kautta kotia  :roll:

Tiukille se meni mutta ei tarvinnut onneksi kalatiskiä katella, vaan sain väsytellä mukavat 2,8kg painavan kirren päivän päätteeksi. Näin ollen apina puoteltu selästä tälle talvea ja nyt suunnittelemaan kisa kujeita.

(http://img19.imageshack.us/img19/8745/lhi1.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/19/lhi1.jpg/)

Muillekin nousi muutama joulukala, joista isoimmat pitkälti yli 3 kg. Joten mukavan kokosta pötköö on kisoja odottamassa ja varmasti kisaan tulevat 1300kg (1000kg kirreä ja 300kg nieriää) virkistää vanhankin kalan. Joten paksua siimaa niihin lätkäonkiin ja kuuden tuuman reiässä alkaa olla jo ahdasta  :-D

Ja vielähän sitä ehtii lisää joulukalaakin käydä koittamassa. Viime viikolla ja tällä viikkolla Pirtille on puotettu yhteensä 300kg tuollasta keskipainoltaa 2,5kg kalaa.


 
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Viltsu97 on December 23, 2012, 16:25:01
Paljon on luvan hinta? Ja monta vapaa saa käyttää?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KalaKirre19 on December 23, 2012, 17:38:53
Paljon on luvan hinta? Ja monta vapaa saa käyttää?

luvan hinta 15 e. Kolmea vapaa ainaki tähä asti saanu pitää
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Viltsu97 on December 23, 2012, 18:38:12
Kiitos!
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Viltsu97 on January 01, 2013, 21:54:27
Onko kukaan menossa kisoihin?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on January 02, 2013, 10:39:36
Onko kukaan menossa kisoihin?

Juu pittäähän se lähtee koittamaan :)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 02, 2013, 14:51:54
Tänään laitettiin lauantain kisakalat jään alle.Kalojen koot seuraavat.Nieriä 305kg keskipaino 1947g.kirjoa 220kg kp 3485g. kirjoa256kg kp 2560g kirjoa 594kg kp 1890g.eli yhteensä 1375 kiloa.Suurimmat kirret on yli 4 kilosia,että kannattaa varautua reiän täyteiseen kalaan.Toivotaan kaikille kireitä mutta ei katkenneita siimoja.Jäätä on 20-30sm paitsi keskellä on muutama läntti jossa on jäätä 10 sm ja on vedestä mustana,eikä varmaan kerkiä jäätyä kisaan mennessä kantavaksi.Lunta on jäällä noin 5cm,eikä ennuste paljon lisää lupaile
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Viltsu97 on January 02, 2013, 20:22:31
Minkä väristä vesi tuolla on?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KalaKirre19 on January 02, 2013, 21:18:28
Minkä väristä vesi tuolla on?

pitäs kirkasta olla, aika iso lampiha on kyseessä. korjatkaa jos olen väärässä
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Pasi T on January 03, 2013, 16:26:48
Kovasti on kalaa laitettu taas!  :-o .. mutta ne on niin pirun taitavia kiertämään meikäläisen tuolla, että sitä ei moni usko.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 03, 2013, 16:32:51
Vaikea on sanoa kumpi on parempi sää kirkas vai pilvinen,itse pidän pilvistä säätä parempana.Vuosi sitten oli pilvinen päivä ja kalaa tuotiin puntariin 375 kiloa,lisäksi joitakin yhden kalan saajia meni punnituksen ohi.Enemmänkin saaliiseen vaikuttaa kalojen ottihalukkuus.kuin sää.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on January 04, 2013, 09:55:40
Nyt sentään vaikuttaa hyvältä kun ei 30 asteen pakkasessa tartte pilkkiä  :-D
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: -Orava- on January 04, 2013, 15:33:49
Nyt sentään vaikuttaa hyvältä kun ei 30 asteen pakkasessa tartte pilkkiä  :-D

samaa mieltä. siksi tulenkin mukaan. moneltas ne alkokaan ku alkaa tuo muistikin jo pettää..
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: lohikiinni on January 04, 2013, 15:41:36
klo 10.00 alkaa.onkos muita lähdössä.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Ekku73 on January 04, 2013, 16:00:42
Täältä lähtee n.10 henkilön porukka kisoihin!! :-P Konnuksen Vapaa Veikot järjestää kuljetuksen Leppävirralta. Vielä sopii muutama kyytiin!!
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: lohikiinni on January 04, 2013, 16:06:58
viimeksi kun käväsin syvänpäällä oli aivan paras paikka 2xn.2kg kirree ja 1nieriä joka oli 1896g.matalammalta ei mitään huomenna yrittämään siis syvän päältä
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: perza on January 04, 2013, 17:33:11
Kyllähän tuonne pitää lähtee yrittämään. Aamulla voi minulta tulla ostamaan krjolohelle morrit ja liitsit. Tosin valikoima on hyvin pieni, kun vain kaverin siivellä laitan muutaman liitsin ja morrin tarjolle. Vaappuja ei ole kun parikymmentä tai oikeastaan uusittu P13 värikartta. Vaappuja en välttämättä myy, mutta tilauksia voin ottaa.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 04, 2013, 19:04:55
Huomenna kisa on 10-14 +puolentunnin siirtymät alussa ja lopussa,lähtöpaikkoja on 2 niinkuin viimeksi.punnitus tapahtuu lahden pohjukassa,jonne on tultava jäätä pitkin.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Jare on January 05, 2013, 18:34:54
Moip!

Ensimmäiset minkäänlaiset pilkkikisat takana. Ikää kuitenkin jo tullut, joten oli aikakin.

Ainoana tapahtumana oli itselläni kalan karkuuttaminen reilun vartin jälkeen startista. Useampia kaloja nostettiin aivan vierestäni, joten ilmeisesti taidoissa on reilusti harjoittelun varaa, kun omat vieheeni eivät kelvanneet.

Huomenna uusiksi, kun jään alla on varmasti edelleen melkoinen kuhina, ja kalaa pitää pöytään saada.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on January 06, 2013, 12:23:26
Niin yllättäen, niin odottamattomasti :) Eihän se taas mennyt kuin elokuvissa. Onnistuneesti väistelin kisan alusta kisan loppuun kalakosketuksia. Jos jotakin hupia oli,niin empä ole noin paljon aiemmissa kisoissa nähnyt välirikkoja. Siellä tais olla pikkasen vauraampaa kalaa tarjolla, niin kuin istutukset antoi odottaa.  :-D
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Jare on January 06, 2013, 16:54:49
Moip!

Tänään jäällä 8-14, ja taasen tyhjää sai pyytää. Reilut parisenkymmentä pilkkijää nopeasti laskien näytti jäällä olleen. Ihmeen tiukassa tuntui tänään kala olevan, kun sitä todella paljon jään alla kuitenkin on. Yhtään en nähnyt nostettavan, yksi kaveri tosin kertoi kalan saaneensa. Melkoiset peijaiset tulossa, kunhan kalat suunsa suostuvat avaamaan taas.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on January 07, 2013, 09:05:03
Kuhan muutaman päivän rauhottuu niin eiköhän se siitä aukea... Miettiivät nyt vielä sitä kisapäivän lätkä viidakkoo :)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: kuhastaja91 on January 07, 2013, 20:28:22
Kuhan muutaman päivän rauhottuu niin eiköhän se siitä aukea... Miettiivät nyt vielä sitä kisapäivän lätkä viidakkoo :)

No niin näytti olevan kirreillä vielä lätkänkuvat ja mutuliitsit tuoreessa muistissa kun mikkää ei tuntunu kelpaavan, ei ootto eikä aktiivi. Porukkaa oli jäällä n. 25 henkee ja kaloja tuli ylös kuulopuheiden ja näköhavaintojen mukaan alle 10,  4 näin ja pari kuulin saadun. Itelle ei nykyn nykyä, jäällä olin vähän yli 9:stä neljään asti.  Kaisse jossai vaiheessa rupee puremaan, nyt piti olla kelikin kohillaan  :?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: jtm71 on January 09, 2013, 17:20:54
Tänää pirttilahdella heikolla menestyksellä eli tyhjät,porukkaa noin 25-30 karkeesti arvioituna,kuulon mukaan ei kala löytäny oikein muittenkaa onkeja,kalaa pitäs kyl olla vaikka välillä tuntuu että ovat luiskahtaneet isolle selälle.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 09, 2013, 20:44:22
Kyllä siellä kalaa on,vaikka syönti on ollut aika huonoa.Tänään  eräs pariskunta sai 3 kalaa hautuusniemen kupeesta,joista yksi tuli pyytäjän mukaan (rehellisesti) kaksi kolmen kilon kirreä oli tarttunut lätkään kupeestaan.palautusten mukaan oli tullut joillekin ykkös kaloja,hämärissä pois lähteneiden saaliista en tiedä
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: kuhastaja91 on January 14, 2013, 10:05:04
Kun ei syö nii ei syö... Eilen oltiin taas pirtillä, jäällä oli parikymmentä ukkoa ja taas vain muutamia kaloja tuli jäälle. Kaveri sai yhen reilu kilon kirren ootto-ongesta, itselle jo kolmannen kerram munat pataan tälle kaudelle. Nyt alkaa riittämään tuo laji, jos keskittys välillä muihin harrastuksiin ja kattos keväämmällä uudestaan  :roll: :evil:
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Juketsi on January 15, 2013, 09:41:28
Moi!

Itsellä tuo pilkkiharrastus aika alkutekijöissään ja Enonkoskelle ollaan tulossa maaliskuussa viikoksi, joten Pirttilahdellakin on aikaa käydä poikkeamassa useammankin kerran. Mitäs vehkeitä tuolla kannattaa kevättalvella käyttää? Millasilla tärpeillä/väreillä kala tarttuu ja mitä syöttejä käytätte? Vinkkeä paikoista mistä tärppää maaliskuun puolella vai tärppääkö vähän kaikkialta?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: jtm71 on January 19, 2013, 04:36:04
Itellä kaloja tullu papukaija helmiräsänen puna/oranssi värikoukku,liitsi puna/oranssi.oottoongella puolenmetrin tapsi ja ihonvärinen helmiäis syöttitahna tai helmiäis marjapuuro,laavun oikealta puolelta kallion kupeesta aika hyvä ottipaikka,hautuumaan kupeesta/kärjen tuntumasta,jos noista ei tärppiä tule ni sit ei kala ole syönnillään;-) nii ja tietysti sitä tuuria hitusen kantsii ottaa mukaan;-) kireitä siimoja yleisesti kaikille.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: nicokem on January 21, 2013, 20:01:50
lauantaina 2 kirjoo toinen liitsillä ja toinen ootolla. vesi on niin kylmää niin ei kala oikeen syö. vesi 0.5 asteista ja 5 metriä syvällä 0.8 astetta. liekkö muita kaloja noussu koko päivänä
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: perza on January 22, 2013, 09:54:13
lauantaina 2 kirjoo toinen liitsillä ja toinen ootolla. vesi on niin kylmää niin ei kala oikeen syö. vesi 0.5 asteista ja 5 metriä syvällä 0.8 astetta. liekkö muita kaloja noussu koko päivänä

Kalat siis syvällä ja ihan pohjia kulkee.. Tai sitten ei.  :-D
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: nicokem on January 22, 2013, 16:42:45
oiskohan nuo männy ihan syvinpään kohtaan ?. happee on kyllä kuulema hyvin mutta on vaan niin pirun kylmää vettä. ite sain toisen kalan matalasta ja toine oisko ollu jostai 3 metristä ootolla
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 24, 2013, 17:26:06
Tänään laitettiin 150 kiloa uutta kalaa,jos vaikka vanhatkin innostus liikkumaan ja syöntihalut kasvais.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: nicokem on January 24, 2013, 20:20:43
josko ne sieltä ampus liikenteeseen
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Jare on January 26, 2013, 14:37:27
Huomenna koittamaan, josko kirret olisivat otillaan. Kirjolohi reissuja jo 5kpl putkeen ilman kalaa, josko huomenna sitten paremmalla onnella.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Jare on January 27, 2013, 18:14:54
Moip!

Näin on taas takana reissu pirtille. Jäällä oltiin kaverin kanssa seitsemisen tuntia, ja molemmille nollat. Vaikeaa tuntuu olevan tällä kaudella pilkkikirren saanti! Yhdeksän pilkkijää oli ns. syvänteen "tälläpuolen" ja saldona 2 kalaa, joten muillakaan syönti ei tänään päätä huimannut.
Eilen tosin oli syönyt ilmeisesti hyvinkin, mutta tänään olivat suut tukossa. Jos edes arvonnassa tärppäisi. :-).
Suunnitelmissa olisi, jos sitten seuraavaksi olisi kievarissa yötä, niin saisi 2 kalastuspäivää, josko sillein saisi tuliaisia kotiinkin asti :lol:.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on February 07, 2013, 14:18:48
Tänään laitettiin uutta kirjolohta 150 kiloa keskipaino 1900g,nieriöitä on vielä noin 200kg jäljellä.Viime istutuksen jälkeen kala söi muutaman päivän ja rupesi sitten melkein syömättömäksi.Saa nähdä joko syöntihalukkuus kestäs pitempään,kun kalaa on kuitenkin runsaasti.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Ekku73 on February 07, 2013, 17:53:48
Huomenna tullaan koittamaan että syöpikö se!
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: kuhastaja91 on February 15, 2013, 23:08:11
2 viikkoa sitten katkotin leachistä siimat, olis ollu hyvin kiinni mutta ei ni ei, oli olevinaa pehmeet käet... totesin että oli joko solmu tai laho siima prkl. Päivän ainut tapahtuma, joka vielä todisti oman teorian päteväks :D

Jos siellä hautuumaan kupeessa näkyy vielä sellanen 10 metriä pitkkä "nuoli" jossa on vähemmän lunta, niin ei siellä ketään ole naarattu. Minä vaan purin energiaa ja herättelin toiveita että jospa se ylimääränen valo houkuttelis kirret paikalle  :evil: :-D Houkuttelihan se yhen kun vaan olis osannu ylös ottaa  :cry: Ens kerralla otan lapion tai kolan ja teen koko lahen poikki kulkevan laikun  :evil:

PS. Hommaakkaa mulle tarpeeks tehokas tela kömpijä puskulevyllä ni rupeaa olemaan valoa pirttilahen kirreillä ;)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Ekku73 on February 16, 2013, 09:03:46
Viikko sit perjantaina söi ihan kohtuullisesti...kolme kalaa ootolla ja painoa yht.8,75kg! Keskiviikkona heti aamusta yks varovainen veto, ei kestäny kiinni ja kaverilla lätkässä pari tärppiä. Eli aika vaikeeta on...ei syö ihan joka päivä...
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on February 21, 2013, 10:13:49
Tänään laitettiin 120 kg keskipaino 1,9 kg kirjolohta,Toivottavasti vanhatkin kalat söis taas muutaman päivän.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: nicokem on February 26, 2013, 16:40:55
millonka istutatte tuota harmaanieriää?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on March 06, 2013, 20:28:37
Tänään laitettiin 120kg kirjolohta uiskentelemaan,harmaanieriää tulee myöhemmin kevätjäille noin 250kg
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Juketsi on March 12, 2013, 17:53:34
Tervehdys!

Kiitokset Pirttilahdelle taas puitteista.

Pirttilahdella tuli omalla kohdalla käytyä talvella ensimmäistä kertaa ja kokonaisuudessaan kolmatta kertaa. Pirttilahden kirousta ei tullut tälläkään kertaa rikottua vaikkakin käymistäni reissuista se oli tällä kertaa kaikkein lähimpänä eli siis kalaa ei tullut.

Kerettiin istua 15 min kun ootto-ongessa tärähti lippu pystyyn. Paikkana hautausmaan edustalla oleva kaislikkolahukka n. 10 m rannasta eli todella matalalla. Vettä ko. paikalla ehkä 1,5-2 m joten jään alla 0,5 m reiluun metriin. Ootto-ongelle kerettyäni siimaa kala oli jo vetänyt jään alle n. 10 metriä ja vastaiskun jälkeen oli tukevasti kiinni. Tietysti lähes avannolle saatuani kala pääsi karkuun. Vastus siiman päässä tuntui jotenkin erittäin laihalta. Liekkö pieni kirjo vai miten nieriä käyttäytynee? Tarrasi normaaliin kolmikoukkuun tahnalla.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: nicokem on March 13, 2013, 19:52:17
tänää enonkoskella luvat täyteen. muutama veto tahnasta ja sylkäs pallon suustaan ja lätkästä karkuutus
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on March 14, 2013, 19:22:25
Tänään tuli lahdelle uutta kirjolohta
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on March 27, 2013, 12:50:45
Tänään istutettu 140 kiloa harmaanieriää,keskipaino yli 2 kg
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: nicokem on March 27, 2013, 18:36:35
perjantaina koittamaan josko se h.nieriä tärryyttäs onkee
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: jari87 on April 03, 2013, 14:47:28
Onko kalastajakumppanit käyny nykimässä kaloja pirtiltä? itellä olis tarkotus huomenna lähtee kokeilemaan miten se nieriä nykii siiman päässä!:), ootteko saanu hyviä saaliita ja vieläkö kalat on syvällä? vai missä ne on?  :-o
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KALIKKA on April 04, 2013, 09:06:43
eilen iltapäivä pirtillä.seittämä jälkee eka kala ylös ja toine kasin pintaa
kohtuu myöhään siis
(http://img827.imageshack.us/img827/6962/kirpeli.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/827/kirpeli.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
toinen liitsillä ja mopsinokka ootolla.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on April 05, 2013, 11:05:13
Syö se sittenkin vai mitenkä se meni. Tahtoo tosiaan olla, että näin keväästä jäällä pitää olla aamu-ja iltahämärässä jos varmiten tahtoo lohnan saada.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: perza on April 05, 2013, 22:09:59
Syö se sittenkin vai mitenkä se meni. Tahtoo tosiaan olla, että näin keväästä jäällä pitää olla aamu-ja iltahämärässä jos varmiten tahtoo lohnan saada.

En ole pirttilahella käynyt, mutta melkeimpä parhaiten olen itse kirjolohia saanut ihan keskellä päivää. Kirkas auringonpaiste ja oikein lämmin kevät keli ni kala on varma tai no niin "varma" kun kalansaanti nyt yleensä on.  :-D
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on April 09, 2013, 14:54:01
Syö se sittenkin vai mitenkä se meni. Tahtoo tosiaan olla, että näin keväästä jäällä pitää olla aamu-ja iltahämärässä jos varmiten tahtoo lohnan saada.

En ole pirttilahella käynyt, mutta melkeimpä parhaiten olen itse kirjolohia saanut ihan keskellä päivää. Kirkas auringonpaiste ja oikein lämmin kevät keli ni kala on varma tai no niin "varma" kun kalansaanti nyt yleensä on.  :-D

Tuo keskipäivän taika omasta mielestäni parhaillaan tuossa joulu/tammikuussa kun se on päivän valosin hetki monasti... näin keväällä saa ottaa aurinkoa päivällä. Aamulla ja illalla kalastellaan, tai voihan se olla että en vaan osaa  :roll:
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on April 10, 2013, 11:43:26
Toissa päivänä ja tänään istutettu kirjolohta yhteensä 255kg keskipaino 1950g ,kalat olivat naarasparvea
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: ^^perhostelija^^ on April 17, 2013, 06:32:42
Harmikun täällä pk-seudulla ei ole tälläisiä paikkoja kun siellä :roll: Kateeksi käy teitä jolla on mahdollisuus päästä noin hienoon paikkaan onkimaan :| Perhokalastuskautta odotellessa 8-) Kireitä siimoja vaan kaikille 8-)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on May 12, 2013, 19:59:34
Kyllä on veneet kesäasennossa.Viime maanantaina oli ensimmäiset soutajat
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on June 14, 2013, 19:38:23
Kyllä on istutettu muutaman kerran ,viimeksi viimeviikolla.Keskipaino noinn 2 kiloahttp://www.kalassa.net/keskustelut/Smileys/classic/shocked.gif
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Killroy on July 02, 2013, 12:03:32
Joko vedet lämminneet toivottoman paljon kalastusta silmälläpitäen? Kuinkas istutusten kanssa näin lämpimillä keleillä?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on July 05, 2013, 19:15:36
Kyllä tänään istutettiin kirjolohta,pintavedenlämpö oli keskiviikkona +23 astetta,kirret ovat olleet 4-6 metriä syvällä,pintakäyntejä ei kovin paljon ole ollut.mutta joinakin päivinä ovat saaneet hyvin ja jokupäivä taas melkein tyhjää
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on July 19, 2013, 18:39:40
Kyllä syönti on paranrunut,pintavedenlämpö tänään 17 astetta.kyllä huomaa veden viilennettyä että pintakäyntejä on ollut kohtalaiesti.Eilen tuli uutta kalaa.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Palli-Pate on September 27, 2013, 18:18:59
Hei, kertokaas miten on kalaa nyt viime aikoina tullut?

Entä milloin on viimeksi istutettu ja kuinka paljon mitä kalaa?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Killroy on September 30, 2013, 13:30:25
Käytiin lauantaina 28.9 soutelemassa lahdella ja hiljaista oli. Kolmen veneen voimin sahattiin ympäri ja perässä oli niin perhoa kuin vaappuakin. Neljään henkeen ylös kaksi kohtuu komean kokoista Kirjoa 56cm ja 59 cm. Lisäksi kaksi siiman katkotusta. Nämä kaikki tapahtumat perhoa hiljalleen soudellessa. Pintakäyntejä oisko max 5 näkynyt koko päivän aikana. Eniten tapahtumia tuli hautuumaan niemen kärjestä ja siitä maantien penkkaan väliseltä alueelta. Viimeisimmästä istutuksesta taitaa olla aikaa jo joku tovi kun koko päivän aikana ei muita yrittäjiä näkynytkään. Ai niin... Tapahtumia toi musta ja valkoinen leechi ja papukaija zonkeri. Vaappuja vedeltiin pikku seniorista ylöspäin niin pinnassa kuin painojen kanssa mutta ei tapahtumia. Ensi jäitä siis odotellessa.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on October 04, 2013, 18:43:13
Kyllä kalaa on istutettu säännöllisesti,eilen viimeksi.Kyllä keritään vielä ennen tammikuunkisoja istuttaa monta kertaa,jäitä ei taida tulla vielä marraskuussakaan,jos ahvenestaennustajan ennustus pitää paikkansa.Tammikuun kisassa suurimman lohensaaja saa 2000euroa puhtaana käteen.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JK on October 05, 2013, 20:18:02
Minkälaiset on lupien/veneen hinnat nykyään? Mielessä on käynyt lähteä perhoa uittelemaan.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Laika 70 on October 22, 2013, 20:14:24
Luvat 15e, vene 10. Tänään käytiin vetämässä vaappua pitkä päivä. Huonosti otti liikkuvaan vieheeseen, vaikka pakki käytiin läpi. Iltapäivästä kuitenkin vaihettiin oottoon ja tuloksena karkuutus ja toisella 2,5kg kirjo.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: J.J.J. on October 26, 2013, 10:14:07
Oltiin samana päivänä yrittämässä . Aamulla kolme kertaa matalasta lähti kirjo ajamaan lotto lippaa komeiden vanojen kera, muttei edes tällännyt. Myöhemmin yksi täräys lippaan...
Vaappu / pelti ei tuottanut tulosta. Tahnallakin vesiperä, sentään yksi karkuutus tahnasta.
Liekkö pistäneet tuolloin suunsa kiinni tulevan matalapaineen takia ?
Noooh.... ensi kerralla sitten. !
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KÖSTER on November 04, 2013, 18:19:47
Jos nyt onnistuminen mitataan kalan koolla ja hinnan perusteella saa norjalaista kassilohta 6e kilo tarjouksesta, ajoittain pääkaupunkiseudullakin. Eli nelisen kiloo filettä...24e jne...

Toki harmittaahan se maksaa tyhjästäkin saati alamittasista sinänsä.
Elämys se on munat pataan reissukin varsinkin jos luotaimesta niitä köllejä näkyy kuitenkin olevan..

Onhan noissa kalastajan bordelleissakin näköjään omat haasteensa jos pikkusia alkaa tulemaan niin kilohintakin pompahtaa kalakiintiöllä kalastettaessa suhteellisen suureksi.

Tsemppiä vaan enonkosken vispaajille, tiedä vaikka ittekkin lomilla piipahtaa jahka tahnakammo hälvenee.....
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on November 05, 2013, 19:18:43
Ei viikonloppuna kovin huono syönti ollut.Kyllä useita sai 3 kalaa joillakin kala tai kaksi,oli myös kalattomia."Säilälläkin"  tais olla kaksi kalaa ja kaverilla tuo ainut 700g:n kala Vajaa kaksiviikkoa sitten erä oli keskipainoltaan vähän yli 1200g siinä oli varmaan useita alle kilon kaloja.Tänään istutetuilla kaloilla oli keskipaino reilut 1.5 kiloa
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: NaapurinNippe on November 11, 2013, 06:56:29
Eilinen reissu pirttilahdella jäi kalattomaksi. Luulisi kalan olevan aktiivista tähän aikaan vuodesta ? Mutta ei tietysti aina voi mitään saadakkaan ;)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on November 11, 2013, 15:40:47
Voisin veikata että nyt pitää Pirtillä soutaa toinen airo rannalla niin vois tärppiä  :wink: Tulis nyt jäät niin pääsis taas koittaa... Ei jahtihommilta meinaa nyt vesille joutaa, tai oikeestaan ei malta...
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Pasi T on November 21, 2013, 21:28:14
Mitenkäs tammikuun kisat tänä vuonna ajoittuvat - siihen loppiaista edeltävään viikonloppuun vai?

Päästään taas tuon JR:n kanssa ottamaan pikkuravit ja muistelemaan menneitä..  :wink:
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on November 22, 2013, 10:06:24
Kisat ovat lauantai 4.1.2014,missä suurimmalla lohella saa 2000 euroa puhtaana käteen.Osallistujien kesken arvotaan 32 tuuman taulu TV Kisaistutus on 1300 kiloa.Rauhoitus 2 vuorokautta.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on November 25, 2013, 11:58:35
Mitenkäs tammikuun kisat tänä vuonna ajoittuvat - siihen loppiaista edeltävään viikonloppuun vai?

Päästään taas tuon JR:n kanssa ottamaan pikkuravit ja muistelemaan menneitä..  :wink:

Keppeet kengät jalkaan vaan niin keritään pari kertaa lampi kiertää ympäri... Noitten hirvien kanssa ku syksyn juoksee kilpaa kanervikossa niin nousee jalka lumessakin :) Suottaapi olla kyllä ittellä jännät ajat tuossa vaiheessa ku samalle päivälle ovat luppailleet, että tulis uus pilkkijä meijän perheeseen, joten katotaan istutaanko pilkillä vaiko keskussairaalla.  :-D

Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: enska82 on November 27, 2013, 07:44:42
Ja kisa varmaan yleinen, jotta kuka tahansa saa osallistua? Tosin 6.1 pitänee suunnata nokka kohti lokinlampea...ja onnee JR:lle tulevasta perheenlisäyksestä...
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on November 29, 2013, 20:17:22
Kyllä kisa on yleinen.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: nicokem on November 29, 2013, 23:05:37
mitenkä on alkanut lätäkkö jäätymää?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: kuhastaja91 on November 30, 2013, 22:22:38
Sama  kiinnostaa. Itsenäisyyspäivänä tai ensviikonloppuna vois tulla kirjolohia kiusaamaan mikäli sitä jäätä on 5+cm. Pakkasiahan tuo lupaa, mutta pahimmoilleen sato tuon 10 senttiä lunta jään tuloa eristämään. :|
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on December 01, 2013, 10:52:54
Jäätilanne on tällähetkellä huono.Eilen ei uskallettu mennä jäälle kävelemään.Nyt on satanut lunta reilu 10 sm ja uutta tulee.
Toivottavasti nousee kunnolla vedelle,niin kyllä sitten rupeaa jää vahvomaan.Että odotellaan.reilu 600kg tulee heti kirrejä kun jää kantaa.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: -Kalavaras- on December 05, 2013, 00:09:54
mikäs tilanne jään osalta tällä hetkellä?
onko kukaan käynyt kokeilemassa jään paksuutta?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: pekkopoika on December 09, 2013, 07:35:55
Jokohan Keskiviikko tai torstai mahdollisesti pääsee pilkille? Pariksi päiväksi mukavasti näyttäs pakkasta sinnekkin seudulle. Ilmotteletko retu45 ku on tietoo?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Enski on December 09, 2013, 12:03:13
Quote
Jokohan Keskiviikko tai torstai mahdollisesti pääsee pilkille? Pariksi päiväksi mukavasti näyttäs pakkasta sinnekkin seudulle

Perjantaina jäätä oli rannoilla 10cm,keskellä(maantien&laavun välissä) about 4-5cm,syvän päälle ei rohjennu mennä.Jos kovin uutta lunta ei ole tullut eristeeksi,niin eiköhän jäät kantane koko lahden alueelta.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on December 09, 2013, 12:12:28
Kyllä jäätä alkaa olla riittävästi.Sunnuntaiana vetisillä kohdillä oli reilu 5 senttiä kuivilla kohdilla reilu 10 sm,nyt nuo vetiset tummat kohdat jäätyvät senverran on pakkasta että tulee hyvät kelit
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: jari87 on December 09, 2013, 13:13:40
Morjens. Jokohan ovat saaneet istutettua jäänalle kalaa? Ensiviikolla tekis mieli kyllä lähteä kokeileen onneansa.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on December 11, 2013, 15:08:01
Pirtillä on jäätä mukavasti noin 10-15 sm Lunta ei ole paljon,että on hyvä kävellä.Tänään tuli reilut 600 kg kirjolohia.keskipaino 1900g
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: -Kalavaras- on December 11, 2013, 21:05:40
onko pirttilahdella omaa sivustoa?
miten paljon kalaa yleensä vuosittain istutetaan, ja mikä on istutusväli?
en ole vielä kertaakaan käynyt pirttilahdella niin löytyykö nuotiopaikkoja, ja onko vesistö tumma vai kirkas?
kiitoksia vastauksista!
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KalaKirre19 on December 11, 2013, 23:54:59
onko pirttilahdella omaa sivustoa?
miten paljon kalaa yleensä vuosittain istutetaan, ja mikä on istutusväli?
en ole vielä kertaakaan käynyt pirttilahdella niin löytyykö nuotiopaikkoja, ja onko vesistö tumma vai kirkas?
kiitoksia vastauksista!


Ei ole sivustoa tai en ainakaan ole tietoinen siitä. Vuosittaismääriä vaikea arvioida mutta kalaa on tullut ainakin tähän asti noin 2 viikon välein isompi satsi kerralla. Kyseessä sen verran iso lampi että siellä on aina kalaa. Yksi tyhjä reissu ei tarkoita etteikö olisi kalaa lahdessa. Laavut löytyvät lahden molemmista päistä Lahden vesi on enemmän kirkkaan puoleista kuin tummaa.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: -Kalavaras- on December 12, 2013, 16:07:26
kiitos tiedosta!
harmi vaan kun jäät hupenee kovaa vauhtia plussa kelin vuoksi  :-(
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: kuhastaja91 on December 12, 2013, 21:15:51
Tänään täys päivä Pirtillä.  Vähän yli 9 ooton lippu heilahti pystyyn ja eikun väsyttelemään, reiän alla kävi jo näyttäytymässä, muutamat potkut ja irti  :x 3 haarakoukusta oli yks haara vähän oiennut. Sen jälkeen pitelikin sitten hiljasta koko loppupäivän omalta osalta. Muutamia kaloja tuli jäälle mutta kovin hiljasta näytti kaikilla olevan
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: kuhastaja91 on December 15, 2013, 16:46:11
Lauantaina tuli oltua taas Pirtillä. Huonoa tuntuu olevan kirjolohen syönti. Aamupäivästä oli yksi epämärääinen tärppi liitsissä.  Puoli kolmen aikoihin viimein heilahti ooton lippu pystyyn ja sieltä noin 1.5kg kirjo ylös.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KalaKirre19 on December 25, 2013, 18:41:54
21.12 lauantaina kahdeksan jälkeen lammella. Kokopäivä tyhjää kunnes puoli kolmen aikoihin ensimmäin kirjo ylös, kala jäi päivän ainoaksi. Jäätä oli hyvin, mitenkähän tilanne nyt?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on December 26, 2013, 12:08:05
Jäätä on tänään mitattu 14-15 cm ,vaikka vettä on satanut jää eiole paljon ohentunut.noin sentin
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on December 29, 2013, 12:44:17
Lohipilkki 4.1.2014 siirretty .Kilpailu pidetään su.19.01.2014.Palkinnot edellisen ilmoituksen mukaiset.Jää on ohentunut huomattavasti kahteen vuorokauteen,paksuus vaintelee 9-12 cm vävillä.mutta on kovaa ja kantavaa
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on December 30, 2013, 08:23:05
Lohipilkki 4.1.2014 siirretty .Kilpailu pidetään su.19.01.2014.Palkinnot edellisen ilmoituksen mukaiset.Jää on ohentunut huomattavasti kahteen vuorokauteen,paksuus vaintelee 9-12 cm vävillä.mutta on kovaa ja kantavaa

Kuinkas kisarauhoitus menee?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on December 30, 2013, 18:02:22
Kisarauhoitus on 3 vuorokautta,eli torstaista alkaen.Saa nähdä onko silloinkaan jäätä tarpeeksi,ennusteet ei paljon pakkasia lupaile.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on December 31, 2013, 08:29:45
Kisarauhoitus on 3 vuorokautta,eli torstaista alkaen.Saa nähdä onko silloinkaan jäätä tarpeeksi,ennusteet ei paljon pakkasia lupaile.

Niin ne vuodet vaihtelee, muistellen niitä yli 30 asteen pakkasia kisa-aamuna.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 02, 2014, 19:00:40
Pirtillä on jäätä 7-10 cm niemen puoleinen ranta on paikoin rannalta huonompata,että ei jokapaikasta pääse jäälle,jää kyllä muuten kestää,Tänään tuli 300kg uutta kalaa
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Hessu91 on January 08, 2014, 21:39:38
Mikähän mahtaa olla pirttilahden jäätilanne? Lauantaina olisi tarkoitus käydä kiusaamassa lohia, jos keli sallii :D
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 09, 2014, 20:27:36
Tänään oli muutama pilkkijä laavun kohdalla keskellä,kävin kymmenkunta reikää mittaamassa.Jäätä oli noin 10 cm,mutta rannat on huonot ei pääse jokakohdasta jäälle
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Pasi T on January 10, 2014, 20:51:53
Taitaa vihdoin nuo säät kääntyä pilkkikansan mieleisiksi ja 19.1. kisan kannalta positiivisiksi  :-): http://www.weather.fi/Finland/Enonkoski

Jos tuon mukaan menisi, niin saisit Retu pistää ainakin tuplat tuohon jäämäärään viikon päästä..
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 13, 2014, 12:25:10
Jäätilanne näyttää hyvältä.Rannatkin oli jäätyneet eilen niin että pääsee jokapaikasta jäälle.Rannalla 10 senttiä keskellä15 ja lisää tulee
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: enska82 on January 15, 2014, 18:53:19
Hyvää keliä näyttäs kisapäivälle. Pitää se lähtee kokeilemaan lampea ensimmäistä kertaa.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 16, 2014, 21:10:27
Hyvää pilkkisäätä ennuste lupailee sunnuntaiksi 12-13 astetta pakkasta ja tuuli heikkoa.Tänään tuli kisakalat lahdelle 1020 kg kirjolohta,400 kg nieriää.Kireitä siimoja  Tervetuloa
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 16, 2014, 22:28:38
Saa käyttää kaverin kairaa.kaira sais olla 6 tuumainen
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: lilian on January 17, 2014, 17:29:50
Hello!

Saako kisassa (19.1) olla ootto- ja aktiivi onki yhtäaikaa ,vai onko vaan 1 ongen kisasäännöt?

-Lilian  :roll:
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 17, 2014, 19:59:33
Kisassa ongitaan vain yhdellä saa olla ootto tai aktiivi
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: kuhastaja91 on January 19, 2014, 18:28:52
Tulipa käytyä kisoissa 20e muovipussi ostamassa :roll:. Tarjolla olis ollu kaksikin kalaa ¨mutta ei piru kestäneet lätkässä kiinni. Toinen karkas jäänlaitaan ja toinen kesti vaan muutaman sekunnin ja irti. Tapahtumat tuli ensimmäisen tunnin aikana.

Onko tuloksia tulossa nettiin nähtäville?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: perza on January 19, 2014, 21:12:51
http://www.saimaanvapaa-ajankalastajapiiri.fi/kilpailut/tuloksia/2014/LOHIPILKKI%2019.1..htm

Kyllähän tuolta pari kirjolohta tuli. Veljelle 3kpl samasta reiästä peräkkäin senkun puotti ja nosti.
Itelle vielä yks tärppi ja yks harmittava irtoaminen, kun kala oli jo yli puolet jään kuivemmalla puolella. Mutta ei se aina ja hyvinhän tuo meni kun pokkaamaan pääsi.
Keväällä sitten uudestaan.
 
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 20, 2014, 20:14:43
Tulokset löytyy Etelä-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri sivuilta
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: enska82 on January 21, 2014, 08:44:12
Joo itsekin kävin työkaverin kanssa hakemassa kalliit muovipussit  :mrgreen: 
No kireemmät siimat sit seuraavalla kerralla :-P aika nihkeesti tuolta kalaa oli noussu, istutusmäärään nähden.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: kuhastaja91 on January 26, 2014, 18:43:34
Nyt oli eilen syönnin poikasta Pirtillä. Omalle porukalle (3henk) 4 kalaa, kaikki ootoista.  Joku kuitenkin oli ostanu kolmannenki luvan ja tais olla 8 kalaa. Ite vasta mentiin jäälle 10 aikaan niin 2 ukkoo tuli jo pois kiintiöt täynnä.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Killroy on February 04, 2014, 09:49:11
Onko kisojen jälkeen tullut uutta kalaa?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on February 05, 2014, 16:22:01
Tänään tuli ensimmäinen kirjoerä kisanjälkeen
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Blacksheep79 on February 06, 2014, 23:11:28
Tänään käytiin talvikausi avaamassa 3 miehen voimin. Todella jäätävä viima haittasi hieman kalastusta, mutta silti saalistakin saatiin. Päivän saldona Kirre n. 2kg, nieriä n.1,5kg ja siika n.1,5kg.. Kaikki kalat tuntuivat olevan kiinnostuneet ennemmin aktiiviongista, eli lätkillä kaikki...  jopa siika  :-o  :roll:
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: nicokem on February 26, 2014, 17:56:39
onko pirtille laitettu millo kalaa?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on February 26, 2014, 20:26:22
Kyllä kalaa on istutettu
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Sjka on February 27, 2014, 19:26:58
Miten nieriän tilanne?

Onko uutta istutuserää tulossa enää tälle "talvelle" ?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on February 28, 2014, 14:17:55
Kyllä tälläviikolla tuli nieriää,ja lisää tulee vielä
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Pasi T on March 07, 2014, 22:27:09
Miltä näyttää jäätilanne tällä hetkellä? Aika huolestuttavan näköisiä on nuo 10 päivän sääennusteet mm. SM-lohipilkkiä ajatellen.. :?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Enski on March 08, 2014, 00:39:55
Perjantaina pyörähdettyä.
Abouttiarallaa 30-40cm jäätä ja kaira poras ilosee läpite,tarvihtee kyllä pakkasia,että kestääpi ison joukon.
Hyvä oli kyllä pinnoilla pistellä,ei ollut yhtään liukasta.
Niin,ite pummailin, eli pudottelin,kamu sai näppärän nieriän ja kirjokkaan.Onkijoita taisi olla väliin 25-30.
Aktiivia lohikalat puri.

Mutta huonot taitaapi olla ennusteet,milloinka on ennuste/päivämäärä ettei mahdollisesti kisoja pidettäisi?Toivotaan toki,että kisat pidetään,
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on March 08, 2014, 07:13:46
Kyllähän tuo onneksi vielä yö pakkasia näytti. Kuhan ei aurinko paistele liikaa jotta rannat pysyy kiinni niin vielä siinä saumaa olisi... Jokohan pitäisi kaivaa pilkkivehkeet esiin :) Vai pistäskö kerrankin kylmiltään kisaan.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: -Kalavaras- on March 08, 2014, 12:54:58
onko 26.2. viimeisin istutus?
miten suuria määriä yleensä istutetaan ja kuinka usein?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on March 15, 2014, 09:26:37
SM-LOHIPILKKI PIRTTILAHDELLA PERUTTU.Jäätä on vielä 20-25 cm josta puolet on kohvajäätä.Ennuste lupailee vielä lämmintä viikoksi ennen kisoja,joteen jää ei varmaan kestä kisoja
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Pasi T on March 16, 2014, 20:54:33
Harmin paikka... mutta luonnon armoillahan tässä mennään ja parempi ettei kisoja lähdetä riskillä järjestämään  :cry:
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on March 17, 2014, 20:51:43
SM-Lohipilkki pidetään kuitenkin Pirttilahdella 30.03.014. koska kelit näin kylmeni.Ilmoittaudu ennakkoon 23.3 mennessä.voi ilmoittautua paikanpäälläkin
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Enski on March 17, 2014, 21:29:17
Quote
Ilmoittaudu ennakkoon 23.3 mennessä.voi ilmoittautua paikanpäälläkin
Onko paikanpäällä ilmoittautuminen 25€?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: kuhastaja91 on March 23, 2014, 22:29:12
Quote
Ilmoittaudu ennakkoon 23.3 mennessä.voi ilmoittautua paikanpäälläkin
Onko paikanpäällä ilmoittautuminen 25€?
On
http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/?svk=76930

Monenko päivän rauhotus on? vieläkö pääsee torstaina pilkille ennen kisoja?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on March 24, 2014, 10:04:32
Kisarauhoitus alkaa torstaina 27.3.Tänään tein pienen kierroksen jäällä.kovaa jäätä oli 25-30 cm,aivan rannoilta en mitannut,varmaan niemenpuleisella aurinkorannalla eiole niinpaljon.Jos tuo sääennuste pitäis kerrankin paikkansa,niin jäätä on riittävästi kisojen järjestämiseen
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on March 27, 2014, 13:10:29
Tänään laitettiin kisakalat lahdelle 920 kg jäätäkin on riittävästi kisojen pitämiseen,kannattaa laittaa kunnon siimat isoimmat yli 5 kg.Toivottavasti kala on syönnillään,että tulis kunnon saaliita.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: -Kalavaras- on March 30, 2014, 19:22:29
laittakaa linkkiä, kun on sm-pilkin tulokset netissä näkyvillä! :)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Pasi T on March 30, 2014, 20:54:04
Juuri latasin tulokset tuonne www.elisanet.fi/lohipilkki > tulokset  :-)

Taas jäi munat pataan, päivän kohokohta ehdottomasti aamuinen hölkkäily JR#15:n kanssa laavun mehuhetkineen. Näitä lisää, ensi vuonna SM-tasolla sitten Lapissa vähän pienemmällä lammella..
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: -Kalavaras- on March 31, 2014, 18:12:07
montako osallistujaa oli kisoissa?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: -Kalavaras- on March 31, 2014, 21:39:06
vastaan omaan kysymykseeni: 514 kisaajaa.
aika laihaa on ollut syönti  :roll:
kummastelen suuresti ettei pirttilahdelle ole tehty kunnon nettisivuja.
varmasti olisi kannattava uudistus  :-)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: perza on March 31, 2014, 22:52:37
kummastelen suuresti ettei pirttilahdelle ole tehty kunnon nettisivuja.
varmasti olisi kannattava uudistus  :-)

Et ole ainut joka tätä on kummastellut. Kuitenkin yski itä-suomen suosituimpia ellei suosituin/tunnetuin istutuslampi.
Ois kyllä luvan osto systeemissäkin vähän "päivitettävää". Nettisivut ja sinne tilinumero minne vois luvan maksaa ja tulostais sitten kuitin. Nythän lupia ei saa kun sieltä nesteeltä tai Reijolta.
Kyllä se netissä nettipankissa luvan maksaminen vaan on tätä päivää.

Mutta ihan hyvät oli taas kisat vaikka kaloja todella vähän jään kuivemmalle puolelle nousikin. Johtunee siitä että kalat oli vanhoja emokaloja ja ne on tunnetusti hyvin vaikeita ongittavia, kun eivät oikein syö mitään. Komea oli kyllä voittajan nieriä. Siitäpä se vierestä tuli..  :-)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: JR#15 on April 01, 2014, 12:37:56
Juuri latasin tulokset tuonne www.elisanet.fi/lohipilkki > tulokset  :-)

Taas jäi munat pataan, päivän kohokohta ehdottomasti aamuinen hölkkäily JR#15:n kanssa laavun mehuhetkineen. Näitä lisää, ensi vuonna SM-tasolla sitten Lapissa vähän pienemmällä lammella..

Olihan se rykäsy taasen kerran :) Seuraavan kerran hölkätään sitten Sodankylässä... Pääsekin vähän pidemmälle reissulle Lohi-SM haasteen perässä. Niin ja arvata voi varmaan että pallithan sitä pataan meni. (sinänsä siinä ei mitään uutta ole :) ) Mutta keli oli komee ja kalat isoja. Vaatinee uudemman reissun jahka jäät häviää... siellä saattaa vielä pari mörköö uiskennella.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: -Kalavaras- on April 02, 2014, 23:19:44
mikä on jäätilanne pirttilahdella?
alkaako olla sulia paikkoja alueella?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on April 03, 2014, 17:35:19
Jäätilanne eiole paljon muuttunut viikossa,muutaman sentin ohentunut,viikonlopun lämminjakso saattaa lopettaa kyllä pilkkikauden.Nieriänkin syöntihalu on parantunut,parhaiten syönyt iltapäivällä,Tänään keskeltä pintavedestä sivat useita kappaleita,jopa kiintiönkin täyteen
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: -Kalavaras- on April 06, 2014, 17:04:17
pe 4.4. tuli käytyä pirttilahdella pilkillä.
ei mitään mainittavaa tapahtumaa tullut.

laavulle jäi puukko missä on nimikirjaimet t.r

jos tämmöisen puukon olet löytänyt niin olen kiitollinen, jos laitat asiasta minulle yksityisviestiä!!!

tärkeä muistoesine minulle.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: kuhastaja91 on April 06, 2014, 23:39:31
Keskiviikkona anto ihan mukavat kalat, 3 kirreä 1.5-2kg. Ensimmäinen tuli jo 15 vaille 7 ja muutkin jo aamulla.  :-P 2 ootolla ja 1 lätkällä.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Palli-Pate on April 12, 2014, 23:47:49
Millonka viimeks istutettu ja paljonko? Mitä kalalajia? Ja millon tulossa lisää kalaa?  :mrgreen:
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Slx on April 13, 2014, 11:10:59
Tässä paikassa on turha huolehtia istutuksista, siellä on kalaa koko ajan.

Kysymys kuuluukin. Joko pääsiäisenä pääsee veneellä kalaan?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on April 20, 2014, 15:27:45
Kyllä kalaan pääsee.tänään laitettiin veneet soutukuntoon,pari venettä oli jo vesilläkin
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Reiss on April 28, 2014, 22:07:34
Sunnuntaina 27.4  käytiin kaverin kanssa testaamassa mitenkä ne vaaput uivat. 4nierää ja 1kirjo ( isoin nieriä 3,5kg )
Samalla tuli vähän kuvailtua https://www.youtube.com/watch?v=QJU5SwnS5ng
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: herkko83 on April 29, 2014, 15:28:29
Mites nykysin lupa asiat menee pirttilahdella? Kelle kannattaa soittaa jos haluaa jo kukonpierunaikaan mennä kalaan?tarkotus ois ehkä jo huomenna käydä.. ja mites on tahnaan lohi ottanut?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: ^^perhostelija^^ on May 07, 2014, 21:16:48
Komeita kaloja jäbät vetivät (Y) 8-) Näyttää aika isolle alueelle tuo enonkosken pirtinlahti :-o
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Laika 70 on May 10, 2014, 09:43:42
Eilen kuului useampi saaneen lohikalaa lammelta. Saalisvälineiden "kirjo" oli laaja, eli sinnkkyys palkittiin kaikilla pyyntitavoilla. Vesi tuntui ainakin laskeneen, liekö saalismäärien ansiosta :roll:
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: enska82 on May 15, 2014, 16:04:02
Paljonkos oli lupien hinnat ja veneen vuokraus? Pitäs kesällä käydä pyörähtää.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Viltsu97 on November 21, 2014, 14:16:55
Millanen jää tilanne Pirtillä?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on December 16, 2014, 10:28:37
Tammikuun 3 päivän kisa SIIRRETTY Pidetään la.17.1 2015.Jäätä on tällähetkellä 3 senttä ja lumikerros jäällä.On epävarmaa oisko tammikuun 3 päivä jäätä riittävästi.Talvi-istutukset kyllä aloitetaan jo tälläviikolla.että pilkkimään pääsee kun jäätä on miehenkantama.HYVÄÄ JOULUA JA KIREITÄSIIMOJA VUODELLE 2015
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Hessu91 on December 24, 2014, 09:34:19
Tapaninpäivänä olisi tarkoitus lähteä avaamaan pilkkikautta, saako lupia tapsana huoltoasemalta vai pitääkö luvat hommata muuta kautta? Kiitos jo etukäteen! :roll:
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Reiss on December 26, 2014, 14:31:12
Tänään tuli käytyä kaverin kanssa Pirttilahella. Klo 9.00 oltiin jäällä ja onget sai pakata takaisin reppuun klo 11.30 - Molemmille luvat täyteen!
Jäätä oli noin 10cm. Kalan koko vaihteli 1,5kg - 4,2kg. Kala puri tahnaan ja lätkään.

Tässäpä pieni pätkä mitä kerkesin kuvailemaan https://www.youtube.com/watch?v=1bavPVw0Xzw (https://www.youtube.com/watch?v=1bavPVw0Xzw)

Pistä tilaukseen jos tykkäsit!  :-P
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: lohipilkkijä on December 30, 2014, 04:54:38
Terve....noista pirttilahden tulevista kisoista sen verran että olisiko kukaan kisoihin menevä kalamies halulas tarjoamaan kyytiä joensuusta kisoihin ja takaisin...pientä bensarahaa voin toki maksaa jos kyyti järjestyy :-)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 13, 2015, 10:33:41
Pirttilahden kisarauhoitus alkaa ke.14.1.2015,silloin istutetaan kisakalat
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: -Kalavaras- on January 17, 2015, 13:00:04
miten isolla lohella irtos päävoitto?
tuleeko tulokset nettiin jossain vaiheessa?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 18, 2015, 10:42:51
Suurin lohikala oli kirjolohi 4850g
tulokset löytyvät osoitteesta WWW.etelasavonvapaa-ajankalastajat.fi
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Palli-Pate on February 22, 2015, 02:07:02
Millonka on viimeks istutettu ja paljonko? Entä milloin tulee lisää kalaa?? Retuu vastauksia ootellaan.... :mrgreen:
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on February 22, 2015, 07:51:03
Viime torstaina laitettiin viimeksi kirjolohta
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Kalastaja_15 on March 10, 2015, 12:32:01
Onko milloin viimeksi istutettu nieriää ja kirjoa?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on March 10, 2015, 13:43:47
Nieriää istutettiin viimeviikolla
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: -Kalavaras- on March 21, 2015, 18:55:52
onko vielä tässä kuussa tulossa istutuksia?
jos on niin milloin?
millainen määrä viimeksi istutettu kalaa?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on March 21, 2015, 19:07:04
Eilen istutettu viimeksi kirjolohta ja nieriää 250 kg viimeviikolla oli samanlainen määrä,suurimmat nierät noin 6 kiloisia
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: lohipilkkijä on April 21, 2015, 10:39:45
Toukokuun puolessa välissä reissu tuonne edessä.
Vieläkö silloin nieriöitä saadaan?
Ja nyt kun en nieriää koskaan ole kalastanut niin minkä kokoiset ja väriset vaaput on toiminut tuolla pirtillä?
Ja istutetaanko nieriää enää kesäkaudella?
Jos joku vastaa niin olen todella kiitollinen!
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Killroy on April 29, 2015, 13:04:06
Joko lampi alkaa sulamaan? Onko vappuna jo mahdollista päästä lillumaan laineille?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Palli-Pate on May 10, 2015, 11:42:24
Milloinka viimeks on istutettu? Paljonko ja mitä kalalajia? Entä milloin seuraava istutus? Retu nyt niitä vastauksia ootellaan :mrgreen
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on May 13, 2015, 15:18:26
tänään istutettiin viimeksi kirjolohta.Nieriää ei istuteta kesäaikaan
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: lohipilkkijä on May 13, 2015, 20:21:56
Vieläkö nieriöitä on miten paljon jäljellä/tavoitettavissa....lauantaina reisu edessä...retu. Vastauksia;);D
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Kalastaja_15 on July 06, 2015, 22:47:08
Onko milloin istuttettu ja kuinka paljon?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: KÖSTER on July 08, 2015, 20:52:23
Onko pirtillä luotaimen käyttö sallittua?
Sillähän varmaan voi katella onko istutettua kalaa vielä jäljellä
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Palli-Pate on July 27, 2015, 22:39:08
Onko ollu Enonkoskella kesäaikaan enää mitään eloa? Onko kukaan saanu mitään tai onko edes kaloja istutettu enää?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: NedJes on January 17, 2016, 21:18:47
Mikä tilanne Pirttilahdella, onko kalaa jään alla? Samat säännöt / hinnat luvissa?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on January 18, 2016, 10:36:18
Säännöt on samat.luvanhinta 12 tuntia 17 euroa 3 lohikalaa,perhelupa 25 euroa 4 lohikalaa ja kalaa on,kirjolohta ja nieriää
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: NedJes on February 13, 2016, 08:15:27
Millon on istutuksia luvassa ja vieläkö tänä talvena on tulossa kisoja?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on March 13, 2016, 20:16:22
SM-Lohipilkki 20.3 kisarauhoitus alkaa to.17.3 kisaistutus 1000 kg
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: kalahari on April 18, 2016, 16:23:13
Mikäs Pirttilahden tilanne on, joko sieltä on jäät lähteneet? Milloin veneillä pääsee kalaan? 8-)
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Killroy on September 08, 2016, 10:14:52
Mikäs nykyään pirttilahden tilanne? Veneitä huoltsikalta ja kalaa kipanneet tasaisin välein?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Palli-Pate on November 02, 2016, 15:20:43
Onko enää aikoihi  kalaa laitettu ja onko koko paikka enää edes hengissä??? :O retu45 onko äijä lyöny hanskat tiskiin? onko kukaan saanukaan sieltä enää mitään?  :? :?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: NedJes on November 27, 2016, 19:45:57
Joko sieltä rupeis löytymään jäätä niin, että pääsisi kairaa kokeilemaan?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Retunviuhtoma on December 02, 2016, 17:21:14
Mikkelin torilla puhuivat, että hanskat on myyty Enonkosken iltamilla ja lahti on kuulemma kuivattu riisinviljelyä varten. Kyläläiset on tehneet veneistä kukkalaatikoita ja airoista Retulle uuden laiturin.
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on December 13, 2016, 18:03:39
Tänään istutettiin Pirttilahteen 500 kiloa ,100kg nieriää ja loput kirjolohta
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: NedJes on December 13, 2016, 21:22:44
Minkälainen on jäätilanne, joko uskaltaa hissutella ympäri järveä?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on December 14, 2016, 09:39:01
Jäätä on riittävästi,verkon luona olevaa ojaa on syytä varoa
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: perza on December 14, 2016, 14:37:56
Onko tammikuusa kisat?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: NedJes on December 17, 2016, 21:20:19
Onko säännöt ja luvat samat kuin viime talvena???
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on December 27, 2016, 18:04:43
Pirttilahden kalastuslupien myynti siirtyy 1.1.2017 alkaen Suur-Savon SALE-Enonkoski myymälään.Avoinna arkisin klo 7.00-ja sunnuntaina klo 9.00- alkaen.Tiedustelut ja valvonta uusinumero 045 2184 988
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: retu45 on April 06, 2017, 08:58:41
Pirttilahteen laitettiin tiistaina 300 kiloa nieriää
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: tietämätön on July 04, 2017, 15:38:50
Saakos mistä veneitä nykyään vuokrattua? Ja entäs luvat, jos aamulla aikaiseen olis tulossa ja Sale aukeaa vasta kello 7?
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Fisuäijä on January 11, 2018, 16:30:24
Hei !

Onko Pirttilahti vielä kalastettavissa talvella, mistä saa luvat ja onko säännöt muuttuneet?
Toivottavasti joku vastailee, niin saadaan tännekin vähän elämää.
Kireitä siimoja kaikille 2018 !
Fisuäijä
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Tiguuri on February 22, 2019, 14:16:19
Eilen istutettu kirjolohta 120kg, keskipaino 2,0kg. SM-kisat 9.3, lisätietoja tapahtumat-osiosta http://kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=28928.0 tai laajemmin facebookista https://www.facebook.com/events/2097466606981997/
Title: Vs: Enonkosken Pirttilahti?
Post by: Tiguuri on February 22, 2019, 14:18:58
 :-D