Kalassa.net Keskustelut

Kalastuslajit => Vetouistelu => Topic started by: Qkkeli on June 24, 2006, 00:33:04

Title: Siian uistattelu + saaliit
Post by: Qkkeli on June 24, 2006, 00:33:04
Aihe siian soutu-uistatteluun on tehty, tässä linkki siihen:
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=19332.0

Tämän keskustelun aiheena onkin puolestaan se, että kertoisitte tämän ja tulevien kesien siikasaaliita uistattelemalla. Eli mistä, millä, milloin ja kuinka paljon siikoja tuli. Tietenkin sattumasiioista voi kertoa jos siihen on aihetta tai muuten on jotain mielenkiintoista. Mutta mieluusti kaipailen saalistietoja/kokemuksia varsinaisista siianuistattelureissuista. Tarkoituksena olisi saada eräänlainen tilastointi, josta olisi apua kokemattomille(/kokeneille) siianuistattelijoille.

Jos tulee komeita siikasaaliita tai isoja siikoja niin kuvia kehiin vain!

Eteläsuomessa siika alkaa ilmeisesti näihin aikoihin liikkumaan ja nappaamaan vaappuihin? Täällä pohjoisessa saahaan odotella vielä siian pintautumista.

Edit.
Muokkasin linkin ja pari kirjoitusvirhettä..
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on July 16, 2006, 21:03:23
15.7 eli viime lauantaina pääsin viimein tekemisiin siikojen kanssa Vuontisjärvellä. Tosin ilta meni suhtkoht surkeasti. Kalat löytyivät kahden tunnin soutamisen jälkeen suhteellisen erikoisesta paikasta, matala(alle 2 metriä) ja heinikko vieressä.

 Tärppejä ja karkuutuksia kyllä tuli, mutta vain yhden 300 gramman kalan onnistuin saamaan ylös asti. Isohko kala karkasi 10 minuutin väsytyksen jälkeen, kun paikallinen kalastaja kurvasi isomoottorisella veneellä suoraan veneeni viereen kysymään kalakuulumisia. Olin siinä vaiheessa haavimassa tätä reilun kilon kalaa, kunnes se otti ja säikähti sitä venettä ja meni suoraan oman veneeni alle. Tietenki se karkas siinä samalla. Teki mieli haistattaa pitkät tälle joka tuli kyselemään. Sanoi nähneensä minun väsyttyävän kalaa ja halusi tulla viereen katsomaan. Nooh, kaverihan oli vielä pienessä humalassa ja ei heti lopettanut puheitaan järven huononevasta tilasta. Siikojen tärpit muuten loppuivat siihen. Innostus oli jo loppunut siihen viimeiseen karkuutukseen. Harmittaa vieläkin.

 Sen ainoan siian sain ylös oranssilla, mustapilkkuisella Lappia Juniori-vaapulla. Tämä olikin melkein ainut vaappu mihin siiat iskivät. Kirkkaanpunaiseen hileillä varusteltuun Hottaankin tärppi muutaman kerran, mutta muut värit saivat olla rauhassa.

Ilta oli kyllä juuri sellainen millä siikoja voisi saada, aurinko paistoi ja hienoinen tuuli särki veden pinnan. Ensi viikolla pitäisi lähteä käymään uudestaan.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: JuP3 on July 24, 2006, 17:18:20
22.7 ja viidettä kertaa tänä vuonna siikajahdissa Kuurnan Valkealammella.Ilta alkoi todella heikosti: puoli lampea ympäri soudettua iski "taimenen" väriseen Senioriin varttikiloinen kaveri 2-3 metrin vedestä. Kaksi kertaa lammen kierrettyäni petti hermo, ei edes ahvenia! Pari tuntia heittelyä ja saaliiksi ahvenia+hauki.Tuuli oli tyyntynyt.Siikojen ja harjusten tuikkeja näkyi joka puolella, mutta kuten tavallisesti eivät ottaneet uistimeen. :x Sitten kävi tuuri! Pois soutaessani iski oranssi/mustaan Lordiin isompi kiinni. Huolellinen väsyttely ja haavilla kala kyytiin. Painoa 810g ja pituutta 42cm (kesän suurin) .

Vielä kerran vois käydä kiusaamassa itseään tänä kesänä, sen verran heikkoa on ollut siian tulo (7kpl), eikä sormenmittaisen ahvenen pyynti kiinnosta. Pitäisi nimittäin olla musta/oranssiperse Seniori ,mutta eipä ole Joensuusta löytynyt... :cry:
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on July 24, 2006, 17:57:05
Joo täällä Lapissakin on ollut todella nihkeää siian otti. Kaloja saapi hakea pari tuntia vähintään, ja siltikkin saaliina vain tärppejä. Kävin viime viikolla kahdesti eräällä kokeilemassa, mutta yhtään varmaa siikahavaintoaei näkynyt. Kovin sählinki meni sittenkin töiden parissa. Liian lämmin alkukesä todennäköiesti vauhditti hyönteisten kuoriutumista.

Väreistä sen verran, että oranssi(mustilla pilkuilla) on ollut tämän kesän "tehoväri" siioille ja isoille ahvenille.

Oli muuten varmasti komea tuo 810g siika, otitko kuvaa?
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on June 09, 2007, 15:42:04
Näinhän siinä taas käy, kausi lähenee uhkaavasti ainakin etelässä. Onko minkäänlaista havaintoa vielä olemassa kellään? Luulisi ainakin juhannuksena viimeistään alkavan nappaamaan vaappuun ja perhoon. Täällä lapissa menee vielä ainakin kuukausi, jos ei enemmänkin..
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Miquel on June 11, 2007, 12:37:05
No Leppäjärvellä saatiin viime vuonna eli 2006 seniorilla 4 siikaa ja suurinpiirtein 15 oli kiinni ja pääsi karkuun. Sitten, kun löysättiin räikkää niin saatiin heti noi 4 siikaa. Ja siiat nappas aina samoista paikoista kiinni ja oli yksi isompikin siika siiman päässä, mutta se taisteli niin rajusti, että pääsi irti. Kaikki kalat iski seniorin väriin 13.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: pillari on June 11, 2007, 17:52:25
mikkelin valkeajärveltä on ainakin kiskottu ennätys suuria siikoja mutta siellä ei paljon vetouistelua harjoiteta 8-)
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Luupää on June 12, 2007, 10:05:47
Eilen illalla kävin siikaa uistelemassa saimaalla yhdellä pikku lahdella klo 21-23 käytin pikku vaappuja mutta tuli vain kaksi särkeä ja yksi ahven. Tässä on hyvä siika kanta koska verkoilla tullut tosi hyvin siikaa
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: perza on June 13, 2007, 00:02:35
mikkelin valkeajärveltä on ainakin kiskottu ennätys suuria siikoja mutta siellä ei paljon vetouistelua harjoiteta 8-)
jep tuonne on istutettu niitä vanhoja emokala siikoja 2-5kg, mutta ne ei ota sitten yhtään mihinkään. Onneksi ne ovat kuteneet ja muutama siikakin on kudusta sitten kehittynyt, eli siellä on jo ihan oma siika kantakin. Itse olen saanut pilkillä pari sellasta pientä yhteis painoltaan 700g.
Olen myös nähnyt saatavan pilkillä 2,7kg siian ja viime syksynä alku jäillä oli yksi kuollut siika n. 2kg jäässä puoliksi kiinni!
Tarkotus ois puulalle mennä koittamaan josko sieltä siika nappais.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: mpk on June 19, 2007, 10:55:25
Viime viikonloppuna se sitten alkoi, tämän kesän siikasesonki. Puulalla muutamia siikoja tuli, joten Jussina taasen soutamaan.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Toniski on June 23, 2007, 19:35:37
voi ite kanssa koittaa joskus tuota siikaakin mutta ainakin tässä järvessä missä kalastan niin ei oo niin kova siika kanta että kannattais edes uistella niitä.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: JuP3 on June 23, 2007, 22:29:57
Pitihän sitä juhannuksena kalastella. :wink: Tänään parin tunnin soutusessio Kuurnan Valkealammella. Saalis: 4 siikaa (mustahile Seniorilla) ja ahvenia, sekä pirusti karkuutuksia. Kaverille 1 siika (0 koon Mepps) ja 2 harjusta (Pinkie ja Mepps). Kalat 300-500g eli syötäviä...
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: tomir on June 24, 2007, 10:57:16
mä en ainakaa ole ikkää saanu siikaa vaapulla.ite olen käyttäny pinta perhoa tai joskus uppo perhoa ja sit on ollu heitto koho ja siinä välillä joku 3-4 m siimaa ja ei muuta ku soutamaan :-D sillä on tullu muutama siika.en ole saanu kun 800g ja 600g siian.mut en kyllä ole siikaa hirveästi uistellu.sillon tällön.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: kalamies^^ on July 10, 2007, 21:12:03
onnistuuko moottorilla vetäminen
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Hemulisoturi on July 10, 2007, 21:19:10
onnistuuko moottorilla vetäminen

Ainakin sähköperämoottorin kanssa vetäminen onnistuu todella hyvin.
Lukasin myös äskettäin jostain Erä- lehdestä siikatestin, jossa uistelivat siikaa ihan perinteisillä polttomoottoreilla ja isoilla uisteluveneillä. Malttia vaan vauhdin kanssa niin hyvä tulee.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on August 09, 2007, 12:36:46
Voisi tänne mainita, että viime lauantaina kävin nopean reissun Kyrön Vuontisjärvellä. Ilma oli aika heikko, pilvistä ja tuulikin oli kohtuullinen.
Ehdittiin ja soutaa useimmat ottipaikat, kunnes erään ruovikon reunalta(jonne oltiin hieman vahingossa ajauduttu) löytyi siiat. Kaksi ensimmäistä siikaa karkasi veneen vierellä, kolmas nousi ylös, neljäs karkasi taas ja viides nousi veneeseen asti. Tämän jälkeen parvi kaikkosi. Tuulen takia ei mahdollisia tuikkejakaan näkynyt.

Jälleen oli mielenkiintoista huomata värin merkitys, oranssi mustilla pisteillä(Lappia jr). Mikään muu väri ei tilanteessa kelvannut. Samalla vaapulla tuli myös reissun isoimmat ahvenet. Kuviakin on, mutta sen verran heikkoja esille pantavaksi.
Eli siika on vielä otilla lapissa ainakin.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Kalastaja_! on August 15, 2007, 17:40:28
Mitäs perhoksia olette seniorien kanssa käyttäneet?? Mietin itse pinutriksi vesiperhosta?? Vois ehkä toimia vai?? Olisi vielä tarkoitus kokeilla tässä syssymmällä.......
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: JuP3 on May 29, 2008, 00:04:39
Nostetaanpas tämä ylöspäin kun tuo sesonkiaika alkaa olla lähellä. :wink: Isä osti Kärkkäiseltä euron maksavia Saurus mikrovaappuja testattavaksi. Saa nähdä ovatko aivan "voi viskata vesilintua" tavaraa vai pystyvätkö haastamaan Hotan ja Seniorin. :roll:
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on May 30, 2008, 18:11:33
Jos ovat niitä samoja, mitä itse ostin kokeeksi vuosi taaksepäin 3e/kpl, niin en suosittele. Sellaisia lyhyenläntiä, aika paksuja, huonot koukut, huono lakkaus, uppoava, heikko uimataito.
Title: Siian soutu-uistattelu
Post by: Qkkeli on June 14, 2008, 21:55:33
Entinen aihe on näköjään kadonnut(valitettavasti), joten päätin aloittaa uuden.

Eli mitä tarvitset:
- Kevyet vehkeet; pari puolitoimista ul-vapa ja niihin pienin haspeli tai hyrrä.
- Ohut monofiilisiima, 0.16-0.22mm. Punottu siima välttää ainoastaan todella löysän vavan ja jarrun kanssa.
- Tarpeeksi pienet ja toimivat ottivaaput, esim. Seniorin (http://www.seniorivaappu.fi/) pienin koko, Hotta (http://www.lohijurmu.fi/hotta.htm), Lappia Juniori (http://www.lappia.com/tuote/juniori/juniosiv.htm) ja Pinkie 28mm (http://www.kalastuskolmio.fi/index.php?mother=&group=00000330&level=&prod_id=00003789&mag_nr=8). Muita kelvollisia ovat Beggarin (http://www.beggar.fi/mallit.php) pienin koko, Rapala Original 3cm, Mini-Jätkä.
- Pitkävartisen haavin, mieluiten isopesäisen.
- Suhteellisen hyvä siikajärven.

Siian suunpielet ovat melko hauraat(varsinkin alaleuka), joten ylösotossa ei kannata suuremmin kiirehtiä. Yleensä siika karkaa juuri haavitsemisvaiheessa, jos joutuu pieneen haaviin tähtäilemään. Ja muutenkin siian soutaminen on melko rauhallista puuhaa, veto silloin, toinen tällöin ja pysäytys. Jatkuvalla soutamisella ei siikaa saa edes kohtalaisesti!

Yleisesti toimivia värejä siialle on mm. punainen hileellä, oranssi mustilla pilkuilla, muikku, kupariruskea, papukaija, musta hileellä, viininpunainen, viininpunainen hileellä. Joillain järvillä ahvenen väriset vaaput ovat erittäin toimivia. Kokeilemalla löytyy oman järven ottivärit.

Siikaa kannattaa myös soutaa perhoilla. Yksinkertaisimmillaan perhossa on musta pyrstö, musta runko ja musta siipi. Eri väriversioita kannattaa kokeilla, mutta ei juuri tuon monimutkaisempia. Suosittelen käyttämään pientä kaksihaarakoukkua sen kiertämättömyyden takia. Jotkut käyttävät myös pintaperhoja, mutta itse en tiedä noiden "uistattamisesta" mitään.

En osaa sanoa meri- ja jokisiian uistattamisesta mitään, joten niiden suhteen saa muut kertoa kokemuksiaan.

Eli muutkin vain kokemuksiaan ja vinkkejä jakamaan!
Title: Vs: Siian soutu-uistattelu
Post by: Torro on June 14, 2008, 22:01:23
Onkos tuo punottu siima pannassa juurikin sen takia, että leuat repee niiltä siioilta ellei siima veny?
Title: Vs: Siian soutu-uistattelu
Post by: Qkkeli on June 14, 2008, 23:07:56
Juurikin sen takia. Yhden illan olen kokeillut punotulla siimalla ja sen jälkeen en aio enää ainakaan noilla puolitoimisilla vavoilla yrittää. Kokotoimisen vavan kanssa punotulla voi pärjätä, mutta en todellakaan suosittele sitä.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: JuP3 on June 19, 2008, 23:16:59
Jos ovat niitä samoja, mitä itse ostin kokeeksi vuosi taaksepäin 3e/kpl, niin en suosittele. Sellaisia lyhyenläntiä, aika paksuja, huonot koukut, huono lakkaus, uppoava, heikko uimataito.

Nappiin meni tuo, ei uintia ollenkaan. :-D Mutta kausi tuli avattua neljän tunnin (18-22) sessiolla Kuurnan Valkealammella. Alussa meni homma hiusten halkomiseksi, kun ahvenen tirrejä sai irrotella yhtenään. Ensimmäinen siika (200-300g) löi kiinni sammaleen väriseen Senioriin ja ylös tuli. Hetken päästä taas siika kiinni, mutta irti veneen vierellä. Sitten tunnin verran hiljaista lukuunottamatta ahvenia ja rajuja tärppejä. Ensikertalaisena mukana ollut Parka väsytti ahvenen värisellä Hotalla päivän suurimman kalan (siika 590g) ja haavitessa iski omaan telineessä paikallaan olleeseen Senioriin puolen kilon harjus, joka karkasi veneen vieressä. :-( Seuraava tunti meni karkuutusten ja ahventen merkeissä mm. 700-800g siika repi itsensä irti veneen vieressä...Sitten Parka sai ensimmäisen harjuksensa (570g) ja jälleen Hotalla. Sittenpä tuuli tyyntyi ja syönti tutun kaavan mukaan lakkasi. Onnistuin kuitenkin 0-koon Calico Catilla jallittamaan 400g siian, joten jäi lopulta ihan OK maku ensimmäisestä reissusta. :-)

(http://img175.imageshack.us/img175/5346/196pw0.jpg) (http://imageshack.us)
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: kalamies] on June 20, 2008, 13:34:46
No on pojalla hurjat saaliit ;)
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Toniski on June 21, 2008, 13:48:18
ite ostin joskus ppari vuotta takaperin noita samoja saurus vaappuja, mutta jonnekkin jäivät lojumaan, kun niissä ei ollut tosiaan minkäänlaista uintia! en sitten viitsinyt alkaa säätämään niitä kun se nokkalenkkikin heilui siinä nokassa ihan miten sattuu. jotenkin tuntuu, että miten ihmeessä tommosia vaappuja voidaan edes myyntiin tuoda!
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: JuP3 on June 24, 2008, 19:23:07
Uintireissu meni kalasteluksi, kun kova ja kylmä tuuli vei uintihalut. Klo 18-21 saivat Seniori ja Hotta vedessä liueta ilman suurempia odotuksia.Ihme ja kumma kalaa tuli! Ahvenen tirrejä toistakymmentä kpl ja paistokaloiksi 400g ja 500g siiat, sekä 500g harjus. Ei hullummin noissa olosuhteissa. :mrgreen:

(http://img77.imageshack.us/img77/1671/236cj4.jpg) (http://imageshack.us)
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on June 27, 2008, 19:12:08
Ei ollenkaan! Täällä vielä odotellaan vesien lämpenemistä, tai edes sateen loppumista..
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on July 25, 2008, 23:05:53
Ei ole kelit suosinu tätä lajia ollenkaan tänä kesänä, ainakaan lapissa! Aina joko tuulee liian lujaa tai sataa vettä, useimmiten yhtäaikaa. Ja sitten kun sattuu illaksi tyyntymään ja vähän aurinko paistamaan, niin ollaan jossain aivan muualla.
Toissapäivänä kävin koittamassa taimenta ja siinä ohessa senioreita uitettiin, pari puukonmittaista muttei mitään havaintoa isommista.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on June 14, 2009, 23:56:23
Do diin, juhannus lähestää ja eteläsuomessa alkaa kohtapuoliin ottia jo olemaan siialla, jokos ensimmäiset on napsunu?
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: darpeee on June 22, 2009, 14:04:39
Eips ole vielä, mutta juhannuksen jälkeen heti siikaa uistelemaan.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Sambou on June 22, 2009, 19:17:19
Eips ole vielä, mutta juhannuksen jälkeen heti siikaa uistelemaan.

Mistä päin ajattelit mennä kokeilemaan?
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: JuP3 on June 22, 2009, 19:49:12
Eiliset avajaisreissun paistokalat:
(http://img19.imageshack.us/img19/9775/kuva000.jpg)
Isoimmat karkuun, koska joku muhelo oli nussassu vapatelineen veneestä niin tartutus oli luokkaa heikko...
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Micaz on June 27, 2009, 21:27:42
Rovaniemen korkeudella kausi avattu. Viime tiistaina ja keskiviikkona kävin soutelemassa yhdellä pienellä järvellä ja saaliina 25 siikaa. Suurin oli jotain 500g.  Keli oli aurinkoinen ja melko tuulinen molempina päivinä. Uitin senioreita ja väri nro. 14 tuntu toimivan parhaiten. Pitää käydä tulevalla viikolla uudestaan jos olis vielä otillaan, on se niin rentouttavaa ja mukavaa puuhaa  :-).  Jokos Qkkeli on käynyt ekan reissun tekemässä tälle kesälle?
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on June 27, 2009, 21:59:02
Ei ole vielä käyny, mutta nyt jos rovaniemen korkeudella syö nyt, niin ensi viikonloppuna melkein pakko käydä jo koittamassa jotain tämän perän siikajärveä.
Pallasjärvi on sen verta iso, että siellä syönnin alkamiseen menee vielä väh. se 2-3 viikko.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on July 01, 2009, 17:00:42
Perskeles, viimeisten kuulumisien perusteella pallasjärvellä oli harrit jo kovassa otissa, joten ensi viikonloppuna on varma reissu sinnepäin!
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on July 13, 2009, 22:55:21
Tästä lajista tulee jo harvinaista herkkua.. Ei vain enää ole sellaisia säitä, että järvelle kannattaisi mennä; joko sataa ja tuulee, tai sitten vain tuulee lujaa tai sataa kaatamalla. Viime viikonloppuna oli kyllä auringonpaistetta, mutta tuuli tyyntyi vasta illalla 9-10 jälkeen.. (http://www.kalamies.com/foorumi/images/smilies/noukanduu.gif)

Toivottavasti edes joillakin onnistaa sään suhteen..
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on July 20, 2009, 14:59:12
No niin, eilen illalla oli jo sellainen keli, että oli jotain toivoa kalan saannista. Noh, ensimmäisen puolen tunnin aikana ei mitään ottia vaappuihin eikä perhoon, ei edes ahvenia, mikä sinällään oli jo jonkinsortin ennätys. Siikoja kyllä näky pinnassa harvakseltaan, mutta heikkoa oli otti. Illan ensimmäisen ja ainoan siian(n. 400g) saimma sitten toiselta puolen järveä ns. perusottipaikasta, jossa ei edes pintakäyntejä ollut. Ottivieheenä perinteinen papukaija seniori.

(http://two.xthost.info/qkkeli/kalastus/ahven.jpg)
Tuollainen perusahven samasta järvestä, painoa n. 200g.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on June 24, 2010, 11:53:35
Taas lähenee se aika vuodesta, kun siika alkaa puremaan puutavaraa, ainakin etelä-suomessa. Joko innokkaimmat on käyny kokeilemassa?
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: kalagalle on June 24, 2010, 21:48:43
Maanantaina lähtö kuusamoon siikajahtiin!  :-P
Senioria taidetaan koko viikko uittaa..

Viä pitäis eka juhannuksesta selvitä.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: JuP3 on June 29, 2010, 19:01:30
Ei näköhavaintoja siioista kiitos Seniorin koukkujen, mutta jotain sivusaalista sentään:
(http://img810.imageshack.us/img810/9775/kuva000.jpg)
+ parisen kymmentä ahventa. Ostoslistalle uusi puhelin, jossa ehjä linssi ja kemiallisesti terotettuja mikrovaappujen koukkuja...
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on June 29, 2010, 23:40:02
Hmm, ei minusta seniorin koukuissa ole mitään valittamista ollut, eikös ne ole noita wmc:n 9651 BZ koukkuja, jotka ovat käsittääkseni kemiallisesti teroitettuja? Niitä mie ainakin olen itse tilannu samfishingistä ja en ole huomannut eroa.
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: darpeee on June 30, 2010, 12:41:10
Mistäs JuP€ on harreja saanut uistelemalla?  :-o

Itsekin kävin jo koittamassa siikaa soutuveneellä viikonloppuna. Parin tunnin aikana ei kuulunut kummempia, yhden 300g siian kuitenkin saimme + 2 noin 150g ahventa. Pääsi mulla irti melko iso siika, kävi sentään näyttäytymässä pinnassa ennen karkaamistaan. Lähen varmaan käymään taas ensi viikonloppuna uistattelemassa samalla lammella, kunhan isäntä selviää jokireissultansa.  :-)
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: JuP3 on June 30, 2010, 13:06:52
Hmm, ei minusta seniorin koukuissa ole mitään valittamista ollut

Viat ilmenee kun samat koukut ollu vuosia ja kaloja irroteltu satoja.  :-D

Mistäs JuP€ on harreja saanut uistelemalla?  :-o

Sieltä mistä ennenkin.  :wink:  Ja alamittojakin tuli 4kpl...
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: darpeee on July 01, 2010, 21:53:48
Tuli taas eilen käytyä 4 tuntia uistelemassa siikaa serkkujen kanssa samalla mökkilammella missä viimeksikin, vielä huonommalla tuloksella kuin viime viikonloppuna. Saimme vain joitain pikkuahvenia, 8 kpl, jotka kaikki vapautettiin. Oli niin pieniä etten viittinyt ottaa kuviakaan. Kalat otti eräästä montusta, josta monesti ollaan saatu isohkoa siikaa. Lammessa oli kuitenkin ihan sairaasti elämää. Joka puolella hyppi kaloja, eikä ne hyväksynyt perhojakaan, jota serkku tarjoili. Isä kavereineen oli käynyt viikko takaperin Kitkajärvellä uistelemassa ja sai kymmenkunta siikaa muutamassa tunnissa. Tuolla lammella ei ole vielä tapahtunut kummempia. Muutama viikko eteenpäin ja sitten pitäisi ruveta ottamaan, tavallisesti olemme silloin saaneet ko. lammelta parhaimmat siikasaaliit.  :wink:
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: JuP3 on July 01, 2010, 22:49:21
Tänään taas pari tuntia yrittämässä. 5 am harria, muutama ahven ja tuppikokoinen kohdelaji. Jospa se siitä...
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Jessesukka on July 02, 2010, 09:00:34
Onko väliä minkä väristä siimaa pitää siian uistelussa?
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: kalagalle on July 02, 2010, 23:13:42
Ei meillä ainakaan ollu siiman värillä väliä!

Tänään palattiin kuusamosta siikajahdista ja n. 60 kpl kävi siikoja veneessä, vähän meni jossain vaiheessa laskut sekasin.
18kpl lähti mukaan kahteen pekkaan. Alkuun ei oikein kalaa löytyny, johtuko tuulesta ja huonosta säästä, mutta loppua kohden parani huomattavasti.
Isoin siika oli youtubestakin tuttu- 1,9kg, komee mötkö!  :-P Loppuakohden alko koko kasvamaan liekkö taas opittiin jotain..
Ruskea, pinkki-musta, kulta-musta ja muikun väriset seniorit toimi (itsemaalattuja valmiita aihioita, voi olla ettei noita värejä kaikkia seniorilla ole).
Muikku antoi selkeästi parhaiten kokoa, tosin tärpit olivat harvemmassa..

Pääteltiin että isompi siika alkaa syömään pikkukalojakin niin siksi ottaisi siihen muikun väriseen hanakammin.. Tietoa, fiiliksiä?
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: kallep on July 04, 2010, 18:33:23
Tänään järvellä siian pyynnissä.

Heti alkuun noin 5 minuutin soudun jälkeen napsahtaa varsin komea 1085 g siika. Ottivieheenä toimi 3 cm Seniori värissä 15.
Keli oli ottihetkenä pilvinen ja tyyni. Paljon kävi pinnassakin kaloja. Heti kun aurinko tuli esiin ja alkoi tuulemaan, niin kalatkin lopettivat syömisen.
Muita kaloja ei sitten tullutkaa, ei edes ahvenia. koko päivänä ei tullut kuin 4 tärppiä ja tämä siika.

Tässä vielä kuvaa:

(http://img375.imageshack.us/img375/9194/siika1083g.jpg) (http://img375.imageshack.us/i/siika1083g.jpg/)
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: Qkkeli on July 04, 2010, 19:32:54
Kyllähän yksi tuon kokoinen siika vastaa tusinaa tuppikokoista, hieno kala!
Tuon perinteisempää ottiviehettä ja väriä tuskin on.. :wink:
Title: Vs: Siian vetouistelusaaliita
Post by: El Dorado on July 04, 2010, 20:17:34
Todella komea siika Kallepilla!  :-)
Kyllähän tommonen itellekki kelpais,
Title: Vs: Siian uistattelu + saaliit
Post by: Qkkeli on June 22, 2011, 17:54:21
Doddih, siian uistattelukausi alkaa olemaan jo ovella(ellei jopa käynnissä?) ainakin etelä-suomessa. Lapissakin vedet normaalia lämpimämmät ja ensi viikolle luvattu jopa hellettä, niin ei kauaa mene kauden alkamiseen.
Title: Vs: Siian uistattelu + saaliit
Post by: kalagalle on June 23, 2011, 21:17:33
Hyvältä kuulostaa ja oli kuulemma kuusamossa ainakin muutama siika noussut, ei vielä kuitenkaan täys vauhti päällä.
Ens ma starttaa auto ja illalla jo uistellaan toiv. ekat siiat veneeseen. Pari uutta väriäkin mukana, mutta eiköhän ruskee-muikku-pinkki-kulta akselilta löydy parhaat...  :roll: Voin kirjoitella illalla jos saan koneen mukaan miten minäkin päivänä jos se nyt ketään kiinnostaa...
Title: Vs: Siian uistattelu + saaliit
Post by: kalagalle on June 28, 2011, 07:57:26
Eilen kolmen tunnin alotus pisto ja mukava alku! Veneessä kävi 14 siikaa joista 4 oli mukavaa yli puolen kilon kalaa. Karkuutuksia toinen mokoma ja kerran päästiin taluttelemaan oikein pötikkää mutta kala oli meitä taitavampi!
Kuitenkin hyvä alku!
Ottiväreinä valosampaan aikaan ruske, muikku ja kulta/musta.
Hämärämpään aikaan papukaija ja pinkki/musta.
Tänään illalla uusiks ja päivä koskihommissa..
Title: Vs: Siian uistattelu + saaliit
Post by: kalagalle on June 30, 2011, 01:25:05
Tiistai meni joella, mutta ke- ilta taas jahdattiin siikaa ja kotiiin viemisiksi lähti 5kpl isoin karvan vajaa kilo. Ottipeleinä samat tutut. Upee reissu oli vaikka pari reilua kilon kalaa karkuutettiinkin, toinen haavin vierestä.. Mutta tällä kertaa ei olis kahta kiloo hätyytelty vaikka kaikki olis veneeseen saatu. Kasvakoon ens vuoteen!! :wink:
Title: Vs: Siian uistattelu + saaliit
Post by: Qkkeli on July 04, 2011, 20:30:38
Uistattelukausi korkattu eilen ylläksen kesänkijärvellä. Sää oli lähes täydellinen; puolipilvistä ja illemmalla jatkuvaa auringonpaistetta, kevyt tuuli joka rikkoi vedenpinnan ja paljon ötökkää ja elukkaa veden päällä. Mutta liian kylmä, vain +13.. Kolme puukonmittaista kävi kääntymässä. Seuraavan kerran uudestaan heti, kun sää lämpenee +20 paikkeille eikä tuule liikaa.

ps.
Kaikki siiat nappasi oranssin värisiin vaappuihin..
Title: Vs: Siian uistattelu + saaliit
Post by: Qkkeli on July 10, 2012, 22:46:00
Kittilän korkeudella kuulema nappaa siika vaappuun, eli varmaan muuallakin on kaloja tullut..
Title: Vs: Siian uistattelu + saaliit
Post by: pilkkijä96 on June 18, 2013, 00:20:51
Jokos sitä siikaa on käyty uistelemassa? Itellä olisi tarkotus mennä tällä viikolla kokeilemaan.
Title: Vs: Siian uistattelu + saaliit
Post by: Karhumies on September 10, 2014, 13:38:26
Loman johdosta olen päässyt siikavesien ääreen ja kaipaisin muutamaa neuvoa. Aloitetaan siitä että syökö siika viehettä enää tähän aikaa vuodesta? Useamman reissun olen nyt tehnyt Joensuun lähettyvillä olevaan järveen jossa pitäisi olla hyvin siikaa. Järvi on todella kirkasvetinen karu ja syvä. Senioria olen uittanut ja tuloksena on ollut ainoastaan ahvenia ja särkiä (kyllä, järven erikoisuutena näyttää olevan vaappuun pureva särki). Kannattaisiko vaihtaa taktiikkaa johonkin toiseen pyyntimuotoon vai onko vetämällä mahdollista saada siikaa vielä tähän aikaan?
Title: Vs: Siian uistattelu + saaliit
Post by: hauki000 on September 10, 2014, 13:51:07
Onhan se mahdollista saada siika tähän aikaan vuodesta uistellen, mutta tietääkseni paras ajankohta tähän on juhannuksen tienoilla. Verkolla niitä ainakin saa tähän vuodenaikaan, ongella myös tullut muutama mutta joesta.