Kalassa.net Keskustelut

Kalastuslajit => Heittokalastus => Topic started by: Yuz on October 17, 2006, 08:38:15

Title: Naurettavia paikkoja?
Post by: Yuz on October 17, 2006, 08:38:15
Onko teillä tiedossa paikkoja josta saa melkein joka heitolla? Valkeakosken lauhdevesialtaat ovat ihan naurettavia, joka heitolla iso ahven tai toutain! Huom! Älkää vastailko esim. pohtiolampia sun muita, kiitos?

(http://img213.imageshack.us/img213/9103/toutainwk7.jpg)
Pyh, peruskokoa!
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Professor on October 17, 2006, 19:44:12
Onhan niitä paikkoija ,joskus tullut vastaan ,muttra kalaa on tullut jotain 10 kalaa putkeen.
Sitten kalan tulo on loppunut kun seinään :-D
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Eetu_ on March 18, 2007, 15:38:09
Täällä Loimaalla on sellainen paikka, josta saa lähes joka heitolla ahven, pääasiassa vaapulla (matalaa)

edit Taalikan koski
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Pete on March 18, 2007, 15:46:39
Täällä Loimaalla on sellainen paikka, josta saa lähes joka heitolla ahven, pääasiassa vaapulla (matalaa).
Onkohan tuolla paikalla mahdollisesti jotain nimeä ?
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Yuz on March 18, 2007, 18:49:41
Ai niin - kesällä Kaukajärveltä saa rannalta niitä kukkokokoisia ahvenia joka toisella heitolla Seniorilla..
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: [t-k] on March 18, 2007, 20:49:27
Kun hauki on syönillään se myös syö! Isäni veli sai 20heitolla 18 haukea! Tuntuu kyllä uskomattomalta, mutta ei se valettakaan ole. Tosin tapahtuneesta aikaa jo yli 10vuotta. Paikkana toimi Itä-Suomen Pyhäjärvi (Tarkempi nimi paikalle on Pellikanlahti). Ja sitten toinen tapaus samassa lahdessa, jonka näin/muistan itsekkin. n. 2-3min aikana hauki tärppäsi joka kerta, tosin ei jäänyt aina kiinni. Sinä aikana tuli n. 15haukea.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: perza on March 19, 2007, 00:14:16
Jos joskus satutte mikkelin kamaralle astumaan niin täällä on ainkain yksi paikka Loukeinen! Se on ns. "haukihelvetti" haukea saa tosiaan paljon tosin pientä, mutta isojakin on seassa. Myös ahvenia tulee aika paljon sivusaaliina. Paikka on tosi matala 0,5-2m. ja parhaimpia vieheitä heittelyyn on juuri lipat kun niitä on suht helppo uittaa ihan pinnassa. muistelen saaneeni tuolta joskus toistakymmentä kalaa ihan peräjälkeen! Parhaimpina reissuina useita kymmeniä haukia ja melkein yhtä paljon ahvenia! Suurimmat hauet mitä olen nähnyt saavan on ollut isäni 6kg ja kaverini 6,7kg. Itse olen muutamia yli 4kg haukia onnistunut saamaan ja lukuisia siitä pienempiä!
Paikka on vielä semmnoen että vesi on aika elohopea pitoista(tai ainakin ennen oli) ja tosi mustaa/ruskeaa, näkösyvyys jotain 10-15cm luokkaa!  :-o
Mutta Jos tuonne menee syksyllä vesien viilennyttyä niin saattaa olla että ei saa ainuttakaan kalaa! Huonoin reissu oli veljeni kanssa kun molemmat saivat 4 haukea+2 ahventa mieheen. Ja tämä oli nimenomaan myöhään syksyllä kun haukien pitäisi silloin ylensä syödä, mutta ei tässä paikassa.
Mitä kovempi helle/tyyni ilma sen paremmin kala syö! Isoimmat hauet tulleet juuri tuollaiella ilmalla.
Kuomionjoki on toinen aika helppo paikka saada kalaa ainakin jos perholla kalastaa. Jos virvelillä pientä vaappua/lippaa viskoo niin saatta olla että kalaa ei saa, mutta perholla kalastettaessa 10 kirjolohta ei ole mikään ihme!

Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: SUURkalastaja jyväskyläst on March 19, 2007, 15:56:45
 Merellä saa melkein joka heitolla. Setä ja mun serkku oli ollu kalassa merellä ja hauki oli syöny saakelin hyvin! Heittivät joka suuntaan ja yrittivät heittää sillain että hauki ei olisi kiinni. Eivät onnistuneet! Itsekin olen ollut siellä, mutta kumminkaan ihan joka heitolla ei tullut, koska silloin oli kuulemma huono syönti.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Yuz on March 19, 2007, 16:01:19
Kumlingen lossilaituri (Ahvenanmaalla) antoi elokuussa n. 400g ahvenen koko ajan noin 96% heitoista hyvän aikaa. Sitten aina hiljeni vähäksi aikaa (1min), mutta lossin käväisy ajoittui sopivasti aina vähän hiljenemisen jälkeen. Silloin nousi levää yms pohjasta -> lisää pikkukalaa paikalle -> lisää ahvenia paikalle. Päästettiin alle kolmesataset takaisin  :-o
Olin siis sedän kanssa siellä.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: pilkkiäijä on March 24, 2007, 17:15:12
Olen käynyt sellaisella paikalla,josta sain 11 ahventa peräkkäisillä heitoilla ja sitten seuraavalla heitolla oli kiinni,mutta pääsi irti ja sen jälkeen tuli taas muutama kala peräkkäin ja sitten hiljeni. Sieltä tuli usein viidellä peräkkäisellä heitolla kala. Kalat ovat pääasiassa pientä (noin 30-70g) ahventa mutta myös isompia ahvenia ja myös haukia sieltä löytyy. Paikka on tampereella oleva pyhäjärvi, ja tarkempana rajasalmen silta. Kaloja tulee eniten jigillä ja pienillä vaapuilla. Paikassa on syvää n.2-5m. Suurin ahveneni sieltä on 280g ja suurin haukeni 2,7kg. Muita kaloja en ole sieltä saanut mutta kaveri sai jigillä ravun XD.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: klobben on March 27, 2007, 16:02:45
Vietän hyvin paljon kesäaikaani ystävän mökillä Inkoon ulkosaaristosssa. Saaren niemestä (1-2 m vettä) tulee aina heinäkuun alussa ihan simona ahvenia 200-800 grammasia. Toissa kesänä saatin kahden päivän aikana 32kg ahvenia virvelillä uistin oli abu reflex ja BETE krokodil silakka väritys, suurin ahven oli silloin 900 g. Viime kesänä samasta paikasta suunnilleen samaan aikaan 15 min 6kg komeaa kyttyräniskaa...ahvenet fileiks ja voiseen pannuun ja uuttaperunaa ja kyllä maistui :-)....ens kesänä uudestaan. Katsotaan viihtyvätkä ahvenet vielä siellä...

PS. samasta paikasta tulee isoa haukea joka tekee hieman vaihtelevuutta kalastukseen, mutta niitä ei sentään tule yhtä usein kuin affenia..
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Aatami on March 28, 2007, 10:05:31
Naurettavina pidän sellaisia lohilammikoita(20m*20m), joita on siellä täällä ympäri suomea. Niistä saa kirren ihan millä vieheellä tahansa. Silkkaa kusetusta. Sellaseen paikkaan en veisi edes lapsiani, koska ei kalan saanti ole oikeasti niin helppoa, niin kuin varmaan tiedätte. Minusta se on enemmänkin kalojen rääkkäystä pitää niitä sellasessa uima-altaan kokoisessa lätäkössä kunnes joku tulee ja onkii ne ylös.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: fatoverboard on March 29, 2007, 16:07:26
Eiköhän se naurettavin paikka ole kuitenkin "laattajärvi" ja uistimena 10 euron seteli. Tuolta luulis kenen tahansa saavan...
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: tormentor on December 06, 2007, 01:17:02
Hmmm...En nyt millään muista sen järven nimeä, mutta Juankoskella on sellainen pienehkö metsä järvi, ja kaikista niistä kohdista mistä vaan suinkin pystyy heittämään, on ihan varmasti jokaisella heitolla sormen mittainen ahvenen tirri kiinni. Jos nyt ei mitään toistakymmentä senttistä haukivaappua visko.. Kerran isän kanssa ehkä pari tuntia viskottiin samoilta jalan sijoilta pikkuvaappuja ja lippoja, ja saaliina oli muovikassillinen ahvenen tirrejä :-D Siellä savossa kun vielä tehdään niitä kalakukkoja niin siitä järvestä hakee kyllä nopeasti kukko ahvenet mummolle :-D Siinä järvessä on myös melko suuria haukia, kun serkku on siitä saanut useita 5-7kg haukia. Samasta järvestä lähtee myös oja pahanen yhteen melkein umpeen kasvaneeseen rapakkoon, mistä saa niitä 20-50cm pikku haukia vähintäänkin joka kymmenennellä heitolla silloin kun syönti sattuu edes jonkinlainen olemaan.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Pete on December 06, 2007, 08:37:03
Kuomiokoski tulee heti mieleen kun puhutaan naurettavista paikoista. Koskesta ei ole tietoakaan, roskaa ja ihmisiä on kuin markkinoilla, pelkkää istukaskalaa, luonnon rauhasta ei voi edes puhua samassa lauseessa. Todellinen "istaribordelli".
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Crice on December 08, 2007, 21:44:58
Kuusamon järvestä kun kalastelin ongella pari vuotta sitten niin onki veteen ja saman tien nostetaan ja tätä jatkui kokoajan. Jatkuvasti särkeä ja salakkaa ja sen semmosta särkikalaa. Järvi on rehevöitynyt hirveästi mutta eise naurettava paikka ollut.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: iso <>< on December 09, 2007, 22:44:03
semmoiset joet ovat naurettavia joista tulee joka ikisellä heitolla pieniä puikkari haukia :-P
olin viime kesänä kaverin kanssa yhdellä pienellä järvellä kesän loppu puolella kalastelemassa H laiturilta laiturin pontoonin vierestä nousi joka ikisellä heitolla kuhaa,haukea ja 100-600g ahventa :-P
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Jopotus on January 06, 2008, 18:52:54
Eiköhän se naurettavin paikka ole kuitenkin "laattajärvi" ja uistimena 10 euron seteli. Tuolta luulis kenen tahansa saavan...

Kymmenen euron seteli? Tarkottaako tuo ihan oikeaa seteliä vai onko joku sisäpiirivitsi.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Torro on January 06, 2008, 19:17:04
Eiköhän se naurettavin paikka ole kuitenkin "laattajärvi" ja uistimena 10 euron seteli. Tuolta luulis kenen tahansa saavan...

Kymmenen euron seteli? Tarkottaako tuo ihan oikeaa seteliä vai onko joku sisäpiirivitsi.
Tarkottaa vissiin kalatiskiltä ostettua kalaa....aina saa jos on tarpeeks rahaa. Aina just sen kokoinen kuin haluaa :-D
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: ööö... on January 10, 2008, 12:22:07
mökillä olin ja hokasin tienvarressa lammen ja kyselin isältä et mikä se semmonenen suolampi joka on kymmenenmetrin päässä tiestä. Isä käski ottaa virvelin ja heitellä ja ahventa tulee ja mahoton. Mopolla kesällä ja kelekalla talvella sinne onkimaan.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Kuhastelija on January 12, 2008, 21:30:34
Hämeenkyrössä hiljaisesti virtaileva Pappilanjoki on aika naurettava paikka. Paikka on mainostanut itseään jonain "lohikalapitoisena kalastuspuistona"  ja jokeen istutetaan sen takia kirjolohia.
Tosiasia sattuu vain olemaan se, että istutetut kirjolohet valuvat joesta lähes välittömästi joen alapuoliseen järveen verkottajien saaliiksi. Niin ja tuleehan joesta kalaakin runsaanlaisesti, nimittäin joka kolmanella heitoilla on joku 10 cm ahvenen tirri siiman päässä.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: kalastan_kaikkea on January 14, 2008, 17:51:39
Kalastelin isän kanssa jollain ihme joella jossa pitäisi olla taimenta(ja väkeä oli uskomattomasti)vaan ei syönyt kenelläkkään paluu matkalla ylitettiin oja(ihan ylihypättävä)ja ihan vitsillä vähän perhoa siinä uitin, ja kas taimen2,5kg iski eka heitolla ja sitten toinen ja kolmas jne jne...
Sinnä vähän ajan päästä ohi käveli mies joka poimi marjoja ja ihmetteli meiän saalista ja lähti kotia, mutta puolen tunnin päästä se tuli takaisin verkkojen kanssa ja sitten koko kylä
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: SecurityWarning on January 18, 2008, 21:06:45
Tiedän yhden paikan mistä saa veto-uistelemalla Paljon kuhaa!

Oltiin siellä kerran, Niin oli ainakin 15 vapaa käyränä samaan aikaan!  :-o  Ei varmaan teille ammatikalastajille mitään  :evil:
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Kaivo on January 19, 2008, 09:04:22
Jos kokemusvarastossanne sattuu olemaan noita "liian helppoja" kalapaikkoja, niitä kannattaa ilman muuta hyödyntää: mikäli seurassanne on pikkulapsi tai isompikin tuttava, joka ei ole aiemmin juuri kalastanut, mielestäni varmin tapa harrastuskipinän sytyttämiseksi on viedä henkilö juuri tällaiseen paikkaan.

Harrastuksen aloittamisen kannalta kriittisessä vaiheessa into voi lopahtaa, jos saaliiksi ei tule mitään. Kalojen helpolla saaminen on siksi aivan alussa mielestäni se tärkein juttu. Sitten myöhemmin, kun henkilö on jo saatu "tartutettua" kalastukseen, voidaan ruveta puhumaan hänen kanssaan mm. siitä, että kala ei olekaan syömäautomaatti.

- Kaivo
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Juseli on January 20, 2008, 17:39:03
Kun kesällä kuivasojan suulle rakennettiin sitä toista puusiltaa, siitä sillan alta sai isoa ahventa melkein jokaheitolla.
Mukaan tarvi vain lipan ja virvelin. Ahvenet oli pannukarkeita, noin 200-500 grammasia.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Toniski on February 17, 2008, 18:39:12
keiteleeseen laskee eräästä todella tummavetisestä lammesta puro ja tällä alueella, johon puro laskee on paljon ruohikkoa, joka on kuitenkin sen verran harvaa, että veneellä pääsee sinne ja minnow spoon ei jää kiiinni. sieltä saa keskellä kesää aivan tolkuttomasti pientä haukea 0,3 - 1,5kg! viime vuonna en jäänyt kertaakaan ilman haukia ja parhaana reissuna sain useita haukia perättäisillä heitoilla ja yhteensä parikymmentä haukea. eli määrä on kokoa ei!
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: PäSSi on June 05, 2008, 16:15:53
Viime kesänä oli eräs hyvä onkipaikka (kerron nyt vaikka tämä onkin Heittokalastus kategoriassa(ko)) josta ei tarvinut odottaa edes kymmentä sekuntia kun ahven tai särki oli koukussa. Se oli siis Erkkis järven eräs ranta kaislikko jossa oli paljon pieniä ahvenia ja särkiä tosin joukossa oli myös isompiakin. Tänä vuonna kalaa ei enää tule samasta paikasta sillä järvi niitettiin viime kesänä ja tämän kalapaikan kohdalta nostettiin vesikasvit pois. Pahinta oli se että niittäminen ei auttanut mitään. Tänä vuonna kasveja näyttäisi olevan jopa vieläkin enemmän :|
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Murmeli on June 05, 2008, 17:17:11
Keminmaassa jos käy "puttaalla" (mikä lie oike nimi), niin sieltä saa aina kalaa, pääasiassa haukea. Vesi on ruskeaa ja siellä kelluu jotain ruskeita lönttejä. Ite en ole käynyt tuolla, mutta isoveljen kaveri asuu siinä rannalla. Ei ole ollenkaan mukava paikka.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: vainaja on June 08, 2008, 15:43:29
Daiwan kanssa oltiin joskus semmosella pikkujoella ongella, ni aina ku laski syötin veteen oli koho jo veen allla. Kalaa tuli niin paljo ku jakso kerätä :-D
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: prå-kalastaja on July 02, 2008, 14:22:12
Meijän mökkijärvellä on semmonen paikka missä säyneet tulee syömään salakan mätiä ja tuloksena on joka heitolla säyne.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: xyu on July 02, 2008, 15:23:07
Jos kokemusvarastossanne sattuu olemaan noita "liian helppoja" kalapaikkoja, niitä kannattaa ilman muuta hyödyntää: mikäli seurassanne on pikkulapsi tai isompikin tuttava, joka ei ole aiemmin juuri kalastanut, mielestäni varmin tapa harrastuskipinän sytyttämiseksi on viedä henkilö juuri tällaiseen paikkaan.

Harrastuksen aloittamisen kannalta kriittisessä vaiheessa into voi lopahtaa, jos saaliiksi ei tule mitään. Kalojen helpolla saaminen on siksi aivan alussa mielestäni se tärkein juttu. Sitten myöhemmin, kun henkilö on jo saatu "tartutettua" kalastukseen, voidaan ruveta puhumaan hänen kanssaan mm. siitä, että kala ei olekaan syömäautomaatti.

- Kaivo

No no, Kaivo. Semmonen gorillan kokoinen apina selässä pistää kalastuskuumeen loppuiäksi päälle. Ikinä ei oo saanut riittävästi ja riittävän isoja, niin into syttyy. Siitä se harrastus lähtee, eikä kalastus ole harrastus, vaan pakkomielle  :wink: Omat ensivuodet kalastuksen parissa olivat todellista puurtamista kalojen perässä. Sitä se on kyllä edelleenkin, hih.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Vilppeli on July 09, 2008, 03:21:48
Onko teillä tiedossa paikkoja josta saa melkein joka heitolla? Valkeakosken lauhdevesialtaat ovat ihan naurettavia, joka heitolla iso ahven tai toutain! Huom! Älkää vastailko esim. pohtiolampia sun muita, kiitos?

(http://img213.imageshack.us/img213/9103/toutainwk7.jpg)
Pyh, peruskokoa!

Missähän päin tuo paikka mahtaa olla? Olisko sulla jotakin karttaa tai jotain? Olis kiva käydä piruuttaan kokeileen kalaonnee tuolla.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: jcuster on July 10, 2008, 01:05:12
vain yhden paikan tiedän. josta saa jotain joka heitolla. joko pohjaa tai kalaa. siinä ei kalat talvea elä, mutta keväällä sinne nousee yhtä sun toista, 5-kiloinen hauki on kolkattu kudulta sen rannasta. vettä taitaa olla metrin verran syvimmässä kohdassa, siihen johtavat ojatkin ovat syvempiä. jos heitto ei ota rehua, siihen iskee ahven, sorva tai hauki. suurin ahven lienee 400g. ojista 350g.

muuten kertoisin nimenkin, mutta se on myös pirun hyvä sorsastuspaikka, jos se saa olla kesän ajan rauhassa. edellinen kalastusreissu tuotti kahteen henkilöön 19kpl paistiahvenia ja muutaman tanakan hauen.

eikä ole muuten päältä katsoen kalapaikan näköinen, ei ollenkaan.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: Yuz on July 10, 2008, 13:24:02
Missähän päin tuo paikka mahtaa olla? Olisko sulla jotakin karttaa tai jotain? Olis kiva käydä piruuttaan kokeileen kalaonnee tuolla.
Valkeakoskella sulkujen alapuolella, mutta tuosta ovat nyt hävinneet toutaimet johonkin. Kokeiltu tänä kesänä useampi kerta eikä mitään.. Ja tuollahan on nyt tehovalvontaa, voi tulla sanomista jos sinne nyt menee. En kyllä ole varma onko tuo kiellettyä aluetta.
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: remolux on July 11, 2008, 19:50:08
itä suomessa, koloveden kansallispuistossa, kirkkoranta nimisessä mestassa, entinen tukinpudotus paikka...

viitisen vuotta sit olin kaverin kans jigiä heittelemäs, saalis n. tunnin aktiivisen heittelyn jälkeen. 66kpl 300-500g väliltä aborreja. seuraava päivänä yks kaveri lisää, saalis yli 50kg samanlaista pannukarkeeta.. oli siinä melkonen siivous, päästiin me siitä paikalliseen itä savo lehteenki  :-D
Title: Vs: Naurettavia paikkoja?
Post by: hauki000 on September 09, 2013, 20:46:49
Täällä päin on yksi joki, jos se saa kesällä olla n. 2 viikkoa rauhassa kalastukselta niin haukea tulee todella hyvin. Tänävuonna tuolta 10 haukea ja monta muuta karkuun. Toinen on onkipaikka, keväällä jos siellä on n. 3 tuntia putkeen niin syönti ei heikkene yhtään ja kalaa tulee koko ajan. Suuria ahvenia, lahnoja, kiiskiä, särkiä ja sorvia. Yleisimpiä näistä ovat lahnat, harvinaisimpia säret.