Kalassa.net Keskustelut

Kalastuslajit => Kaikkea kalastuksesta => Topic started by: Yuz on May 19, 2007, 15:52:48

Title: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Yuz on May 19, 2007, 15:52:48
Millaisia kotisi lähellä olevat kalapaikat ovat? Itseäni harmittaa vähän, että satun asumaan juuri Kaukajärven vieressä. Sieltä ei haukea saa.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Mixxxu on May 19, 2007, 15:56:09
No itselläni on 6 kilometrin säteellä toistakymmentä metsälampea ja joitakin isompia järviä joten itselläni on ihan hyvät kalapaikat.. ainut mikä suoraan sanottuna v!tuttaa on se, että tässä lähellä ei ole yhtään paikkaa josta saattaisi saada esimerkiksi taimenta tai kirjolohta. Lähimpään tällaiseen paikkaan on matkaa 35km  :-(
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: kaivo on May 19, 2007, 16:06:16
"Polkupyörämatkan päässä" on vähän suhteellinen juttu... Jos ajatellaan asiaa niin että polkupyörällä mukana kulkevien varusteiden määrää on pakko rajoittaa verrattuna autoiluun, omat kalapaikkani ovat melko vähissä. 10 kilometrin säteellä kotoani (mitä pidän vielä kohtuullisena) on hauen tavoitteluun vain kaksi paikkaa, joilla pärjää pelkällä virvelillä + viehelaukulla. Veneellemme Oulujokisuistossa ei olisi pyöräilymatkaa kuin se kymmenisen kilometriä, mutta varustemäärän takia sinne on mentävä aina autolla.

No itselläni on 6 kilometrin säteellä toistakymmentä metsälampea ja joitakin isompia järviä joten itselläni on ihan hyvät kalapaikat..
Onnittelut hyvästä asuinpaikan valinnasta :)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Hemulisoturi on May 19, 2007, 20:11:35
Kilometrin päässä sijaitsee yksi suurehko järvi, josta haukea nousee tasaiseen tahtiin. Kesällä tulee siinä piipahdettua jopa parikertaa päivässä.
Kaksi metsälampea löytyy parin kilometrin säteeltä. Entisen asuinpaikan lähellä on kaksi järveä ja yksi lampi, jotka kaikki yhtyyvät toisiinsa. Siinä kaverin kanssa käydään aika tasaiseen tahtin myös. Kymmenisen kilometrin päässä on mökki, joka on järven rannalla ja vielä mökin lähellä keskellä metsää liplattaa pieni metsälampi ollen pullollaan haukia.  :-)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: humiru68 on May 19, 2007, 22:52:04
Hyvät kalastusvedet alle 2 kilsan päässä kotoa. Ja siitä veneellä avomerelle 3mpk. Silti vaan ei kalaa aina tuu.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: kumieemeli on May 19, 2007, 23:16:58
Kallavettä ympärillä yllin kyllin ja lisäks kartan mukaan pienempiä lamipia kymmenkunta. Näitä lampia olis meininki käydä kesän mittaan kummiveneellä ja sähkömoottorilla... Veneelle puolestaan matkaa on vaan muutama kilsa josta sitten lyhyitä matkoja (500-1500m): luodoille, saarien rantaan, kaislikoihin, syväteille... Komeita maisemia ja hyvin potentiaalisia kalapaiikoja aikas paljon lähivesillä. Lämpenis tuo vesi vielä muutaman asteen (nyt noin 6 astetta) ja tuuli asettus, ni veikkaan että "kotio kannettavaa" nousee kyytiin ihan omiks tarpeks... Kausihan aukes kommeesti 5,8kg hauella   eli nohevaa kalaa on  :-D
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: pilkkiäijä on May 19, 2007, 23:41:34
Kalapaikkoja lähellä kotia on tarpeeksi ,mutta mitään hirveän hyviä paikkoja ei ole. Lähin järvi alle 200m päässä ja sitten muutama järvi reilun 1km päässä. Pieniä järviä on 3 missä olen käynyt ja pari isompaa järveä noin 10km päässä on 2 : näsijärvi ja pyhäjärvi.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: SUURkalastaja jyväskyläst on May 19, 2007, 23:58:31
No itellä n.500m päässä on joku paska järvi josta saa haukee. Sit kymmenen kilsan säteellä on kymmenittäin kalapaikkoja jotka kyllä kin suurin osa ovat ihan paskoja!
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Kalkkis on May 20, 2007, 00:59:22
Tossa n.100m päästä löytyy tuttu ja turvallinen oja nimeltä kymijoki :-)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: ara_1 on May 20, 2007, 11:39:55
laajasalossa eli helsingin suurimmassa saaressaa asustellaan.Kaikenlaista kalaa voi tavoitella. Esim.kuhaa,meritaimenta,haukea ahventa 8-)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: samwagen on May 20, 2007, 11:57:20
Itselläni on vene satamaan matkaa noin 6km. Nyt kesällä laitetaan vene meren rantaan, sinne matkaa kotipihasta 2-3km.
Järvi jossa yleensä kalastelen eli Papinjärvi sijaitsee melkein 10kilometrin päässä täältä. Sitten on vielä yksi lammikko meren rannassa, sieltä tulee keväällä ihan hyvin kalaa, mutta siinä se sitten on, kesällä paikka on ihan tyhjä, sinne matkaa noin 3km.
Ei siis kovin montaa hyvää paikkaa pyöräilymatkan päässä, mutta nyt kun saan mopon niin vähän helpottuu tuo kulkeminen.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Miquel on May 20, 2007, 12:02:46
Noin 450 metrin päässä on Kuhmajärvi ja sieltä ei lähde, kuin kerran sadasta kerrasta ilman kalaa.  :-D
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Progamer on May 20, 2007, 12:05:37
Hyville paikoille täältä on pitkä matka, vene on 25km päässä Kallaveden rannassa. Lähin varteenotettava koski on Viannankoski, sinne matkaa 30km. On tässä lähelläkin järviä, mut eipä niistä tahdo mitään oikein tulla, haukia silloin tällöin. Täälläkin tuo ahvenen saanti kesällä lipalla, jigillä, vaapulla yms. voi olla hyvinkin tiukassa eikä isommista ahvenista voi edes haaveilla. Talvella saa lähijärvistäkin ahventa pilkillä kohtalaisesti.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: samwagen on May 20, 2007, 12:24:52
Minulla siinä mielessä hyvät kalavedet, kun kehuvat tuota Riuttua hyväksi kalapaikaksi ihan ympäri Suomea. Merestä nousee siikaa, taimenta ja joskus lohiakin, mutta yleensä vain verkolla, mutta jos niitä siellä on niin voihan ne ottaa uistimeenkin.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: lohen pyytäjä on May 20, 2007, 13:01:43
2km päässä on hyvä lampi. 10km päässä on temmesjoki.8km päässä on lintujärvi.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Rambo-Jonne on May 20, 2007, 13:04:47
Minulla lähin paikka on n.2km päässä oleva Kempeleenlahti. Kesällä isommat ahvenet tulevat venelaitureiden alle ja sieltä saa sellaista 200-350g ahventa, hyvinä vuosina :-) Syksyllä sitten samasta paikasta verkoilla siikaa, taimenta ja 1. lohikin tullut.
Papinjärvi sitten on n.5-10km päässä, aika iso haitari, mutta kun en ole yhtään varma.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: pro-onkija on May 20, 2007, 13:26:17
1km päässä on hyvä kala paikka siellä tulee melkein aina 1kg lahna ku menen sinne onkimaan. ja 5km päässä on toinen kala paikka sekin on hyvä kala paikka haukee tulee minkä kerkee nostamaaan.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Rautuseppo on May 20, 2007, 14:43:52
Itse olen kasvanut siinä mielessä onnellisessa paikassa kalastuksen kannalta, että kalapaikat eivät kotikulmiltani ole loppuneet. N. 5 km:n sisällä on ehkä 10-15 erittäin kalaisaa järveä, missä on madetta/haukea yli 5 kiloon asti. Oma mökki on 3 km:n päästä kototaloa, ja sinne olemme istuttaneet kirjolohta/taimenta/puronieriää ja harmaanieriää + yli kiloisia ahvenia (ahvenet nousseet merestä). Parhaat paikat on kuitenkin hieman piilossa, minne joskus ennen muinoin on istutettu harjusta/siikaa. Siellä ei sitten kukaan käynyt kymmeniin vuosiin kalassa, ja sainkin viiden vuoden aikana järvestä kymmeniä harreja ja siikoja (suurin siika 1,4 kg). Lapsena en edes ymmärtänyt miten hieno paikka oli. Nyt oulussa asuessani osaan arvostaa sitä, että on mahdollisuuksia valita mitä kalaa kalastaa ja minkälaiselle järvelle menee. Kotipuolessa kun oli valittavana suopohjaisista ja tummavetisistä järvistä kristallinkirkkaisiin soramonttuihin. Kotikyläni on niin korvessa + niin pieni, että muita kalastajia ei juuri koskaan näkynyt (paitsi tietysti omalla istutusjärvellä : )  . Lestinjoella tuli myös käytyä kalassa joskus, mutta kun oli mahdollisuus kalastaa suurehkoja haukia tai siikaa/harjusta, ei vastaistutetut kirjolohet jaksaneet kiinnostaa.  Alkaakin olla jo himo päästä istumaan järven rannalle - hyttysten hienoinen ininä korvissa istua nuotiolla ja katsella siikojen loputonta pintakäyntiä. Kuusimetsä peittää taakseen hiljalleen laskevan auringon, jonka valo heijastaa järven pinnasta harjuksen selkäevän jättämät tuikin renkaat. On aika lähteä kalaan.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: heittäjä on May 21, 2007, 14:23:17
Helsingin Vuosaaressa, kun asun niin on monenlaisia kalapaikkoja tarjolla kilsan säteellä. Ainoa koski, eli Vanhankaupunginkoski sijaitsee sitten jo 15km päässä. Sinnekin autolla 20 minsassa, ettei sekään kovinkaan kaukana ole.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: [Vision] on May 21, 2007, 14:41:14
1,5 km matka on tuohon pieliselle. Ja kymmenen kilometriä matkaa on pamilolle joka ihan mukavasti taittuu mopolla. Ja Ruunaallekkin on "vain" 100km matka :-D
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: perza on May 21, 2007, 14:59:18
No sanottakoon että Mikkelin seudulta löytyy useampi sata järveä/lampea, näin muistelisin jostain lukeneeni. Sitä en tiedä sitten että miten isolta alalta nuo lammet ja järvet on laskettu, mutta on on noita lampia/järviä tässä 5km säteeellä useampi kymmenen. Monessa paikassa vaan niin paljon mökkiä että ei viitti kalaan niihin mennä. Saimaaseen matkaa on 10km, Kyyvedelle 30km ja Puulalle 30km, Siinäpä nuo kolme isointa järveä. Tuo 30km matka ei minusta ole vielä pitkä eli on ns. "kotiseudulla".
Lähimmät kuhapaiakt löytyy n. 10km päästä, hauki paikat, 1,5km päästä, ahvenpaikat 2km pääsätä. Taimen/lohivedet 30km päästä. Lähin kirjolohi lampi on 10km päässä ja lähin koski kalastus paikka 25km päässä.
Siinäpä minun kalapaikkojen etäisyyksiä.

 
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Fiskare on May 21, 2007, 15:25:20
No täällä Helsingissä on kaikki kalapikat vähän vähissä...
Esim: Jos jalokaloja haluaa narrata niin 15-20 km matkaa vähintään.
Kuhaa täältä saa ihan kiitettävästi noin 5 km päästä.
Haukia pitää lähteä vähän kauemmas yrittämään.  :roll:
Ahventa saan hyvin täältä läheltä kotoani...
 :-D
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Mice on May 21, 2007, 15:35:54
100m päässä on järvi josta saa hyvin haukee. 1km päässä on lampi ja sen vieressä toinen järvi. 2km päässä on lampia jo useampia... 10km säteellä about 15 lampee ja 5 järvee eli iha kivast :-)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: imot90 on May 21, 2007, 18:58:51
Itse luulin tossa pari vuotta sitten ja vielä viime vuonnakin, että huono kalapaikkahan tämä imatra on, mutta tänä vuonna olen kyllä löytänyt uusia kalapaikkoja, kun olen niitä ensimmäistä kertaa ihan kunnolla etsinyt. Täällä on ihan mukavasti muutama pikkulampi, josta saa haukea ja saimaastahan sitä myös saa tietysti olisi myös vuoksi, mutta sen metkuja en ole vielä kerinnyt oppimaan  :-)

Eli ihan tyytyväinen olen kalapaikkoihin...
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: taildancer on May 21, 2007, 19:04:27
Lähimpään järveen matkaa ehkä oikasemalla 100m ja oikeeta rettiä pitkin vähän enemmän.
sitten poroveteen on ehkä 1-2km siihen satamaan.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Pescador on May 21, 2007, 23:16:45
Täältä Tyrnävän Murrosta  on semmoiset 17km lähinpään kalapaikkaan.Tai oikeastaan on 600m päässä uimalampi jossa on ruutanoita.


E: Löytyi sähkö linjojen alta kalapaikka, ja myös kun menee murskaamon läpi.Toinen n.1km päässä ja toinen 1,8km päässä.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Karski on May 22, 2007, 14:46:38
eipä meijänkää lähellä oo juuri yhtään kalapaikkaa(asun muute kempeleessä),lähimmät hyvät  kalapaikat on noin 20km päässä,no mutta ei se paljoa oo :-D
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Jonttu on May 22, 2007, 22:24:39
Ainoa hyvä kalapaikka meikäläisen lähistöllä on Vantaanjoen Nukarinkoski, jonne on sinnekkin sellaiset 13km. Pyörällähän se menee, mutta hiki pukkaa kesäpäivinä. Myllykoski olis huomattavasti likempänä, mutta sen ne meni pyhittämään perhostelijoille :x

Mökki sijaitsee reilun 400km päässä Lappajärvellä, ja sinnekin pääsee pirun harvoin kun ei muu perhe ole oikeen mökkeilykansaa. Kaiken kukkuraksi mökki sijaitsee kalastuksen kannalta pirun huonolla paikalla, ilmeetöntä ja matalaa ulappaa silmän kantamattomiin. Soutuveneellä ei kauhean kauaksi aina jaksa lähteä soutelemaan.

Sitten tulee aika paljon kalasteltua serkun kanssa Kyrkösjärvellä, jonne on serkulta vajaa 10km. Vene vaan pitäis hommata kun tuollaisen tekojärven rannalta heiteltäessä on saaliit vähän heikohkoja :|

Kokonaisuutena täytyy sanoa että meikäläisen kalapaikat on aika surkeita......
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: suspi on May 22, 2007, 22:35:53
2km päässä on hyvä lampi. 10km päässä on temmesjoki.8km päässä on lintujärvi.

Lintujärvelle 20km, temmesjoelle 6km. Liminkajoki 200m Tuon lammenkin tiedän, mutta kalassa en ole siellä käynyt. Tuossa nuo merkittävimmät kalapaikat. Sais olla vaan enemmän kalapaikkoja täällä. Niitä ei ole koskaan liikaa.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Fiseri on May 22, 2007, 23:12:00
Nooo, Pattijoelle joku 1km, merelle joku 1-20km kans (riippuen kalapaikoista), tekoaltaalle n. 8km, isolle sekä pienelle viitajärvelle sama 8km. Sit on kaikkee mis käy ihan randomisti.  :roll: :lol:
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Nassikka on May 23, 2007, 12:19:03
Niin hyväs mallis on että ei väliä mihin suuntaan lähtee kävelemään niin on aina vesi vastassa. Kahta siltaa pitkin pääsee pois ja molemmat aina silloin tällöin hyviä kalapaikkoja :) Miinusta on että rannalta kalastuspaikkoja on vähä johtuen matalista rannoista/kalansaannista, veneellä mentävä jos kunnolla kalaa haluaa. Vene menee ens vkl veteen ja saa nähdä kelluuko  :-D
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: minnow on May 23, 2007, 13:13:38
Reilun 20 metrin päässä talon nurkasta virtaa Iijoki.  :mrgreen:
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: kalle on May 23, 2007, 14:36:17
 Mulla on pyhäjärvi vieressä, ja järvikin alkaa heti rannasta!!!
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Kalkkis on May 23, 2007, 16:26:45
Mulla on pyhäjärvi vieressä, ja järvikin alkaa heti rannasta!!!

Mikä niistä? Suomesta löytyy suunnillee 25 pyhäjärvee. Meil on mökki jaalan pyhäjärvel :wink:
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Miquel on May 24, 2007, 15:34:43
Itse olen kasvanut siinä mielessä onnellisessa paikassa kalastuksen kannalta, että kalapaikat eivät kotikulmiltani ole loppuneet. N. 5 km:n sisällä on ehkä 10-15 erittäin kalaisaa järveä, missä on madetta/haukea yli 5 kiloon asti. Oma mökki on 3 km:n päästä kototaloa, ja sinne olemme istuttaneet kirjolohta/taimenta/puronieriää ja harmaanieriää + yli kiloisia ahvenia (ahvenet nousseet merestä). Parhaat paikat on kuitenkin hieman piilossa, minne joskus ennen muinoin on istutettu harjusta/siikaa. Siellä ei sitten kukaan käynyt kymmeniin vuosiin kalassa, ja sainkin viiden vuoden aikana järvestä kymmeniä harreja ja siikoja (suurin siika 1,4 kg). Lapsena en edes ymmärtänyt miten hieno paikka oli. Nyt oulussa asuessani osaan arvostaa sitä, että on mahdollisuuksia valita mitä kalaa kalastaa ja minkälaiselle järvelle menee. Kotipuolessa kun oli valittavana suopohjaisista ja tummavetisistä järvistä kristallinkirkkaisiin soramonttuihin. Kotikyläni on niin korvessa + niin pieni, että muita kalastajia ei juuri koskaan näkynyt (paitsi tietysti omalla istutusjärvellä : )  . Lestinjoella tuli myös käytyä kalassa joskus, mutta kun oli mahdollisuus kalastaa suurehkoja haukia tai siikaa/harjusta, ei vastaistutetut kirjolohet jaksaneet kiinnostaa.  Alkaakin olla jo himo päästä istumaan järven rannalle - hyttysten hienoinen ininä korvissa istua nuotiolla ja katsella siikojen loputonta pintakäyntiä. Kuusimetsä peittää taakseen hiljalleen laskevan auringon, jonka valo heijastaa järven pinnasta harjuksen selkäevän jättämät tuikin renkaat. On aika lähteä kalaan.
Siis onko tuo järvi vai itse kaivama lampi mihin olette noita kaloja istuttaneet.  :? Kiinnostaa vaan sen verran, kun ollaan itekkin suunniteltu oman lammen kaivamista ja siihen kalojen istuttamista.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Perho95 on June 01, 2007, 19:21:10
Mä asun noin 35-metrin päässä järvestä. Kalaa tulee hyvin ja on siinä ihan kelpokokosia haukiakii!  :-)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Kuhastelija on June 02, 2007, 11:38:18
No tässä on 10km säteellä vaikka kuinka paljon kalaisia järviä, joista suurimpina kalavesinä mainittakoon näsi- ja pyhäjärvi. Myös muutamille koskille pääsee autolla nopeasti.. Eli olen tyytyväinen lähikalapaikkoihin.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: H.a.u.k.i on June 02, 2007, 11:58:02
Siinä järvessä, missä käyn kalassa.On noin 20km matkaa...
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: PäSSi on June 06, 2007, 19:24:48
hyvää on se että järvi sijaitsee kodistani noin 300m. huonoa on se että hauet on (enimmäkseen) pieniä ja oikukkaita. ahvenet taas ovat ihan hyvän kokoisia. on niitä haukia kuitenkin ollut pari isoakin siellä järvessä joita ei vain sieltä saa :cry:
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Himopilkkijä89 on June 06, 2007, 21:08:24
Mulla on pyhäjärvi vieressä, ja järvikin alkaa heti rannasta!!!

Mikä niistä? Suomesta löytyy suunnillee 25 pyhäjärvee. Meil on mökki jaalan pyhäjärvel :wink:
Tässä ilmeisesti on kyse Tampereen/Nokian/Lempäälän/Vesilahden/Pirkkalan Pyhäjärvestä.  :-D
Mulla matkaa tuolle järvelle vajaa 500m. Pidän Nokian kalavesiä aika huonoja ainakin verrattuna esim. Vammalan vastaaviin. Tosiasiassa en edes tunne tuota Pyhäjärveä kovin hyvin ja saaliit on siksi niin huonoja.  :roll:
On mulla tossa vene mutta se on ihan hajoamispisteessä, mökillä on sit parempi...
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Pete on June 06, 2007, 21:09:59
Asuinpaikkani suhde kalavesiin on ihan kunnossa, jokaiseen paikkaan mihin olen lähtenyt tai halunnut, olen jossain vaiheessa myös päässyt.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Rautuseppo on June 06, 2007, 23:06:08
Itse olen kasvanut siinä mielessä onnellisessa paikassa kalastuksen kannalta, että kalapaikat eivät kotikulmiltani ole loppuneet. N. 5 km:n sisällä on ehkä 10-15 erittäin kalaisaa järveä, missä on madetta/haukea yli 5 kiloon asti. Oma mökki on 3 km:n päästä kototaloa, ja sinne olemme istuttaneet kirjolohta/taimenta/puronieriää ja harmaanieriää + yli kiloisia ahvenia (ahvenet nousseet merestä). Parhaat paikat on kuitenkin hieman piilossa, minne joskus ennen muinoin on istutettu harjusta/siikaa. Siellä ei sitten kukaan käynyt kymmeniin vuosiin kalassa, ja sainkin viiden vuoden aikana järvestä kymmeniä harreja ja siikoja (suurin siika 1,4 kg). Lapsena en edes ymmärtänyt miten hieno paikka oli. Nyt oulussa asuessani osaan arvostaa sitä, että on mahdollisuuksia valita mitä kalaa kalastaa ja minkälaiselle järvelle menee. Kotipuolessa kun oli valittavana suopohjaisista ja tummavetisistä järvistä kristallinkirkkaisiin soramonttuihin. Kotikyläni on niin korvessa + niin pieni, että muita kalastajia ei juuri koskaan näkynyt (paitsi tietysti omalla istutusjärvellä : )  . Lestinjoella tuli myös käytyä kalassa joskus, mutta kun oli mahdollisuus kalastaa suurehkoja haukia tai siikaa/harjusta, ei vastaistutetut kirjolohet jaksaneet kiinnostaa.  Alkaakin olla jo himo päästä istumaan järven rannalle - hyttysten hienoinen ininä korvissa istua nuotiolla ja katsella siikojen loputonta pintakäyntiä. Kuusimetsä peittää taakseen hiljalleen laskevan auringon, jonka valo heijastaa järven pinnasta harjuksen selkäevän jättämät tuikin renkaat. On aika lähteä kalaan.
Siis onko tuo järvi vai itse kaivama lampi mihin olette noita kaloja istuttaneet.  :? Kiinnostaa vaan sen verran, kun ollaan itekkin suunniteltu oman lammen kaivamista ja siihen kalojen istuttamista.

Saatoit jo huomata, kun pistin tuonne Kalakuvia topicin alle kirjoittelin. Mutta kyseessä on siis isäni kotitalon vieressä oleva järvi, minkä ruoppasimme ja kunnostimme kokonaan. Ensimmäisiin istutuksiin saatiin avustusta paikallisilta yrityksiltä, ja loput istutukset on voitu laittaa luvanmyyntirahoilla. Kalastajia ei kyllä paljoa ole, mutta sen verran että n. 300 kiloa saadaan vuosittain laitettua. Kaloja on haettu eri paikoista, mutta jos kaipaat tarkempaa tietoa, niin yv:llä voit kysellä, pari hyvää vinkkiäkin saattaisi irrota :)  Tuossa meidän lammessa (11ha) on se hyvä puoli, että ruokaa kaloille näyttää riittävän erittäin hyvin. Nytkin nousi 4,1 kiloinen taimen, vaikkei yli 1,2 kiloisia ole koskaan istutettu. Kalabiologi kävi katsastamassa järven ja totesi sen ihanteelliseksi jalokalan kasvulle. Järvestä löytyi jotain ötökkää (hankajalkainen tjsp) mikä tekee kalan lihasta punaista ja maukasta. Onnellinen olen että moinen istutus on onnistunut näinkin hyvin.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Mikko10 on June 06, 2007, 23:58:25
Itseläni on varvourinjuopa puolen kilometrin päässä, Kokemäenjoki kilometrin päässä, Mökki järvi 32km päässä, Meri 17-20km päässä. Eli ei huonot saumat päästä kalaan jos tahtoo ;)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: pege on June 07, 2007, 19:00:01
Itelläni on parinsadan metrin päässä surkea järvi ja vähän kaumpana 3km ja 5 km hyvät kalapaikat. harmi ettei ole kirreä.....
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Ernesti on June 07, 2007, 23:06:29
Kajaani :/
Sanotaanko suoraan vaan että ei ole hyvä.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: miseboy on June 08, 2007, 16:44:27
torniossa, ruohokariissa asustan ja tuossa 600 metriä omasta kodista on sellainen järvi/joki jossa on paljon haukia. jaonhan tässä paljonkin paikkoja.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Väenö. on June 08, 2007, 19:24:26
   Meri kymmenen kilometrin päässä,mutta kun harrastan enimmäkseen pilkintää,alue ei ole hyvä.Pilkkivesiin matkaa nyt, kun Luodonjärvi tyhjeni viimetalvena kaloista,on reilut 30 km.
Näyttää siltä,kun lukee noita viestejä,että yleensä asutaan huonon kalaveden äärellä.Sen vuoksi ei niin mahottomasti harmita.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: TuomasTheKalastaja on June 11, 2007, 20:33:15
N. 3 km:n päästä löytyy ihan hyvä harjus/taimen joki.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: kille9494 on June 14, 2007, 22:45:41
No on tässä Forssassa kun asun lähistöllä kaikenlaisia lampia joissa aktiivisen epäaktiivisesti kalastelen, ja oishan tässä tuo Loimijoki johon on istutettu oikein lohiakin, mutta siinä ei ole  tullut
myöskään oikein kalasteltua, mökki on tuolla saaristossa ja siellä tulee kalasteltua kesällä, sekä lapissa.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: maakka123 on June 19, 2007, 22:41:31
mä asun varkaudessa haiseva -nimisen ja unnukka -nimisen järvien rannalla. juuri tulin uistelemasta saalinani 700 g kuha. nappasi jesseen ;)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: seppä on June 20, 2007, 11:28:39
kyrönjoen rantamilla vähäskyrös. istutus kirrejä kalastelen
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: jusander on June 20, 2007, 15:52:39
Asun noin 1.5 päässä lepaan virralta. Ei ihan lähellä ole oikein muita kalapaikkoja. Mutta se riittää mulle.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Maailman paras on June 20, 2007, 16:18:24
asun ihan jonkun pienen vissiikii järven vieressä :? :lol: :x :oops: :evil: :| :wink: :evil: :-D :mrgreen: :mrgreen: :|
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: kaivo on June 20, 2007, 17:25:01
asun ihan jonkun pienen vissiikii järven vieressä :? :lol: :x :oops: :evil: :| :wink: :evil: :-D :mrgreen: :mrgreen: :|
Vähän vähempikin määrä hymiöitä riittää...
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Rapalapa on June 20, 2007, 17:31:45
asun ihan jonkun pienen vissiikii järven vieressä :? :lol: :x :oops: :evil: :| :wink: :evil: :-D :mrgreen: :mrgreen: :|
Vähän vähempikin määrä hymiöitä riittää...
Niinpä
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: JereJ on July 03, 2007, 11:53:40
n. 6 km päässä on Lahden vesijärvi, jossa olisi mukavasti kalaa ja muutenkin, mutta kun ei ole venettä ja hyviä rantapaikkoja ei ole (kaikki yksityisillä tms.), niin eipä ole paljoa kehumista. Pieniä järviäkin on, mutta niillä on tosi paljon yleisiä uimarantoja, joten se siitä. :x
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: duunari-91 on July 04, 2007, 11:34:22
Itellä semmonen alle 50 metriä matkaa järvelle  :-D Ja siitä järvestä on mun kaveri saanu noin 10kg hauen.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Torro on July 04, 2007, 12:01:38
Kunnon perhokalastuspaikkoja ei oo yhtään 200km säteellä ,kirkavetistä koskea siis. Isompaa järveä saa hakea melkein saman verran.
Kilsan päässä on rykelmä sellasia kauan sitten kaivettuja hiekka kuoppia, isoja ja matalia. ja yks sellanen metsä/suo-järvi (toiselta rannalta alkaa suo)missä yleensä uistinta käyn viskomassa koska siellä on enemmän kalaa kun niissä hiekkakuopissa ja ne rannat on kuopilla täynnä uimareita.(Rauhallinen paikka se suojärvi, keskellä metsää ja 1/30 paikkakuntalaisesta tietää edes sen olemassa olon )
Kalasto on aika yksi toikkoinen Ahven,Hauki,Lahna,särki niissä hiekka kuopissa ja metsäjärvellä lisäksi suutari.
Hauet on pieniä, oma enkka 2,5kg mutta ahvenet verrattai isoja olen saanut puolikiloisia ja tiedän pilkillä saataneen myös yli kiloisia. Lahnat ovat sellaisia pizza-lautasen kokoisia parhaimmillaan olen saanut 3 kg ongella. Joku legenda puhuu 8kg hauesta mutta se ei ole mahdollinen.

Tulipahan kyllä ruma ja sekainen viesti!
Pahoittelen
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: kalailma on September 09, 2007, 17:49:24
Asun 200 m päässä merenlahdesta, jossa on mitä mainioimmat haukipaikat, mutta ei järviä tai jokia lähimaillakaan, joissa juuri haluaisin pyydystää vaikka taimenta ja kirjolohta. :|
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Crice on September 09, 2007, 21:10:07
Asun 700 metrin päässä lähimmästä järvestä. Siellä olen aika vähän kalastellut. Onkinut pääasiassa ja saanut särkiä pelkästään ja pilkkinyt siellä kerran ja sain tusinan veran pikku ahvenia ja vain yhden kunnon kyrmyniskan. Eniten kalastan Kankarisvedellä naapurikunnassa.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Ilu on September 10, 2007, 18:00:12
Asun 700 metrin päässä lähimmästä järvestä. Siellä olen aika vähän kalastellut. Onkinut pääasiassa ja saanut särkiä pelkästään ja pilkkinyt siellä kerran ja sain tusinan veran pikku ahvenia ja vain yhden kunnon kyrmyniskan. Eniten kalastan Kankarisvedellä naapurikunnassa. Helkkarin hyvä kuha järvi!
Samat sanat, kun asun naapurissa samalla kujalla :-D
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Eetu_ on September 11, 2007, 15:37:57
Asun 200 m päässä merenlahdesta, jossa on mitä mainioimmat haukipaikat, mutta ei järviä tai jokia lähimaillakaan, joissa juuri haluaisin pyydystää vaikka taimenta ja kirjolohta. :|
Paratiisi!
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: osmanhauki on September 23, 2007, 10:45:16
No noin 20 kilometrin matkalla on järviä ja lampia ja jokunen koskikin.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Tosimies on September 23, 2007, 17:22:19
Mää muistelin vastanneeni tähä joskus  :?
Noh. 

Asun 7km päässä viheristä, 30km päässä Tainionvirrasta ja 5km Päässä omasta rantakaistaleesta. Tuo rantakaistale siis on suonteeta.
Ihan hyvi mielestäni. Sitten tuossa 50m päässä kotoa on oja jossa uiskentelee haukia ja sinne istuttamiani ruutanoita ja ahvenia.

Ojaan on kaivettu levike jossa mahtuu hyvin heittelemään vieheitä.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Golfster on September 23, 2007, 20:24:12
Ensimmäiset 18 vuotta tuli asusteltua 500 metrin päässä Oulujoen rannasta, nykyisin matkaa on enää huikeat 100 metriä, joskin hyvät ottipaikat eivät ole juurikaan tuolla kohdalla. Eli noin 6km mereltä Oulujokea yläjuoksuunn asustelen. Lähistöllä ei nyt kovin kummoisia kalavesiä ole joten autolla tulee usein huristeltua 30- 100 km säteellä, kun haluan hieman vaihtelua saaliskantaan. Mutta asuinpaikkaa valitessa tuo vesistön/vesistöjen läheisyys on kyllä tärkeä kriteeri.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: .henkka. on October 13, 2007, 18:36:47
1km päässä hyviä lampia jossa käyn kesäisin melkeen päivittäin :roll:
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Haukihunter on October 13, 2007, 20:43:00
Tässä on lähimmälle järvelle noin 60m ja kävelymatkan päässä saimaa ja kymmeniä järviä. 8-)
Ei tule kalasta puutetta ja lähimmässä lammessa on ne isoimmat mutta koukkuun iskevät harvoin ja taas noilla toisilla järvillä tulee paljon kalaa mutta pieniä.
Löytäisikin paikan jossa kuhisisi isoja jurrikoita.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: El Samu on October 13, 2007, 21:10:32
Forssan/Tammelan Pyhäjärvi on tuossa 150m päässä. Taitaapi olla melkein Etelä-suomen parhain kuha-järvi. Ja jos istutus kirreä haluaa niin matkaa on 5km. Ja Pyhäjärvestä suora yhteys Kuivajärveen, josta taas pääsee joelle jossa asustelee taimenta. Ja kun kolme kilometriä "jaksaa" polkea niin pääsee Kaukjärvelle sekä Mustialan-lammille, josta oma enkka ahven ja kuha saatu. Melko mukavalta siis tilanne tuntuu.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: H.A.U.K.I. MAN 97 on October 15, 2007, 18:25:46
No jaa asun 7m päässä järvestä ja 2km säteellä täältä löytyy 4 mettälampea. :mrgreen:
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Hemulisoturi on October 15, 2007, 20:49:59
No jaa asun 7m päässä järvestä
Saako noin lähelle rantaviivaa edes rakentaa taloa?
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Kalkkis on October 16, 2007, 20:40:54
No jaa asun 7m päässä järvestä
Saako noin lähelle rantaviivaa edes rakentaa taloa?
Ennen SAI rakentaa, nykyään EI. Meillä mökki 2m rannasta :-)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Yuz on October 16, 2007, 22:22:38
Meillä mökin luo tulee vesikaivanto. Terassilta voi hypätä veteen, jos haluaa 20cm veteen ja 50cm mutaan... Mukavaa siinä on se, kun jaloissa ui sorvaa ja lahnaa!
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Hemulisoturi on October 16, 2007, 22:24:34
No jaa asun 7m päässä järvestä
Saako noin lähelle rantaviivaa edes rakentaa taloa?
Ennen SAI rakentaa, nykyään EI. Meillä mökki 2m rannasta :-)
Keväällähän pystyy mökin ikkunasta laskemaan katiskat pyyntiin?  :-D
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Hemulisoturi on October 23, 2007, 18:46:07
tässä parin sadan metrin päässä on pienehkö lampi johon syksyisin istuttavat kirjolohta jota saa kalastaa aivan ilmaiseksi ^^
Pommi?
Että keskustan Valkeinenko. Aka. Pommi-Valkeinen.
Tuoltahan on kaivettu jotain sodan aikaisia pommeja.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: saury on October 29, 2007, 14:02:46
Kalapaikat on kyllä tiukassa. Järviä/lampia ei mailla halmeilla. Ainoa postiivinen asia on Vantaanjoen läheisyys, 20km lähimmille koskille.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Kuha-Eki on October 29, 2007, 20:31:17
No Seinäjoki on 100 metrin päässä, mutta ei kai sitä kalapaikaksi voi sanoa, kun roskaa sieltä vaan tulee...Kyrkösjärvi 2km:n päässä, mutta en kutsuisi sitäkään kalapaikaksi, kun sieltä saa vain kantoja... Toisvesi 100km:n päässä ja sieltä sitä kalaa tulee!
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Perca on October 29, 2007, 20:45:21
No jaa asun 7m päässä järvestä
Saako noin lähelle rantaviivaa edes rakentaa taloa?
Ennen SAI rakentaa, nykyään EI. Meillä mökki 2m rannasta :-)

Ja meidän mökin rantasauna on aivan veden rajassa. Jos ikkunalaudalta tiputtaisi kiven niin se molskahtaisi veteen  8-).

Asiasta toiseen. Helsingissä asuvalle tarjoutuu hyvät mahdollisuudet jokikalastukseen Vantaanjoella, merikalastukseen Helsingin edustalla eivätkä Espoon järvetkään ole pahan matkan päässä. Kyllähän kalavesiä löytyy, pitäisi vaan löytää kunnolla aikaa niiden koluamiseen..

-Perca
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: iso <>< on October 29, 2007, 21:07:51
omistetaan kilometrin pätkä jokea jonne 800m kävelymatka haukee sieltä tulee ja yläjuoksunpäin kilsa niin siinä on rapulammikoita eli rapuja kin aika paljon  :-D
ja lähijärville on matkaa tietäpitkin 3-8 km semmonen sopiva matka jos kalastaa tahtoo 8-)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Micko on December 10, 2007, 06:48:52
No 50m päässä virtaa ivalonjoki josta tulee taimenta, siikaa, harria, ahventa, haukea, matikoita ja joskus saattaa järvilohtaki tulla. Pienempiä järviä ja lampia on joka suunnassa. Inarinjärvi 30km päässä. Tenojoki 170km. Kyllähän mulla täälä kalapaikkoja riittää. :wink:
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Timpe on December 10, 2007, 07:25:55
Näsijärvi ja Pyhäjärvi ovat ne suurimmat, eikä matkaa sinne ole kuin poronkuseman verran  :-D
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: {Team-Reikä}Eke on December 10, 2007, 18:36:28
Joelle matkaa 200m järvelle 200m ja pikkulampia on niin paljon, että en ole käynyt kuin puolissa niistä.
Paikka on... Ähtäri
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Arska_1 on December 16, 2007, 18:38:24
Kalastuksen kannalta ihan mukavat olosuhteet. N.100m päässä ois ranta. Istuttivat tänä vuonna vielä taimenia niin ihan kiva jos niitäkin alkaisi saamaan. Tosin joku pari vuotta saa kait oottaa, että on otettavan kokosta, mut ei siit sen enempää ettei mee offtopiciks. Sitten täs parin kilsan päässä ois toinen pikkujärvi, jossa ei ookkaa nii kummonen kalalajisto. Pääasiassa ahventa ja haukea saa sieltä.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: puupää on December 16, 2007, 20:27:13
Saimaan rannalla tässä asuskellaan :-D
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: tonko__ on January 29, 2008, 18:35:58
ite asun kuivasojasta noin 100 metrin päässä ja merelle rajahautaan on noin 1 kilometri.  kuivasjärvelle on matkaa on jotai 2-3 km.   asun oulussa
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Pere on January 29, 2008, 18:51:54
Keiteleen alapään rannalla asustelen, rantaan on matkaa 20m, "Äänekosken kalakeitaalle" (Äänejärvi) matkaa 100m, muutamalle lammelle ja naarajärvelle ja koskelle noin 5-9km. Ja Äänekoskella asun.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Janxu on January 29, 2008, 20:43:53
viikis asustelen joten VKK on tuossa ihan vieres..kalaa olen saanut huimat 3 mittakuhaa ja niitä hemmetin myrkkyaburoita..ei syksyllä edes yhtä lohi/martsari tärppiä vaikka istuin suhtpitkiä iltoja siellä..täkyillä ja vaapuil heittelin.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: siilinki on January 29, 2008, 22:32:12
Tuusulassa asustelen ja lähin kalapaikka rusutjärvi noin 2km päässä josta tulee useimmin haukia ja harvemmin kuhaa.
Toisena tuusulanjärvi noin 5km päässä jossa en ole käynnyt vaikka, sitä on kehuttu kuha pitoiseksi vedeksi.
Vielä vantaanjoki noin 10km päässä jonne joskus pyöräilen.............
(Pikkuveljellä oli sielä 5kilon taimen tai kirjolohi kiinni mutta ei päästy sen ennempiä katelee kun pääs irti kun, oli tylsät koukut.)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Toniski on January 30, 2008, 14:48:30
tuossa on keitele vieressä, mutta ne parhaat kuhapaikat löytyvät kunhan menee tästä meidän korkeudelta parikymmentä kilometriä pohjoiseen. paremmat taimen vedet ovat toki tässä aivan lähistöllä veden kirkkauden vuoksi.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Pere on January 30, 2008, 14:51:46
Missä päin asut Toniski?(Sori offtopick)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Toniski on January 31, 2008, 09:14:35
Missä päin asut Toniski?(Sori offtopick)
Äänekoskella asun. :-)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: hauki_ on January 31, 2008, 09:22:53
Mulla menee Liakanjoen loppu Oman kodin läheltä . Siitä jatkuu tietääkseni salmenkoski.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Pere on February 01, 2008, 15:42:50
Missä päin? (Lisää offtopickia)Asun katos itekki.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Murmeli on February 13, 2008, 17:58:21
Mulla on noin 4km päässä papinjärvi, josta nousee hyvin kalaa pilkilläkin. Kempeelenlahelle on matkaa 1-2 km ja riutunkariin n. 10 kilometriä, mistä saa ahvenia ja haukea keväällä ison läjän. Eli hyvin on kalapaikkoja, mutta virtavesi puuttuu.  :cry:
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: KKim on February 13, 2008, 20:57:10
Tässä aivan parin sadan metrin päässä on suht iso järvi, mistä ahventa ja haukea nousee, vissiinkin myös tuolta kauempaa selältä nousee taimenta ja järvilohta. Ja sitte jonkun ajomatkan päässä toinen pieni samea järvi josta nousee hyvin isoa haukea.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Juzpeliini on February 22, 2008, 08:47:53
Nykysin heikkeni kalapaikkojen tietämys kun JOUTUI muuttamaan mikkeliin opiskelujen perässä  :cry:  Onneksi täältä muutaman vuoden kuluttua pääsee pois  :wink:  No mutta asiaan. Asuinpa vielä puoli vuotta sitten Äänekosken ja Saarijärven rajalla, pyhäjärven rannalla. Ei mikään mahtava viehekalastus järvi, mutta löytyy sieltä kalaa kun paikat tietää  :wink:   Ja olihan tuossa sitten muutama muukin pieni järvi/joki, ja sitten tietenkin keitele jos pari kymmentä km jaksoi taittaa matkaa.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: El Dorado on February 22, 2008, 13:23:07
Oulu on just hyvä, vaikka esim Helsinki Oulusta on lyhyt matka pohjoiseen ja etelään.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Juseli on February 22, 2008, 13:41:40
Oulu on just hyvä, vaikka esim Helsinki Oulusta on lyhyt matka pohjoiseen ja etelään.
Näinhän se on.

Parin kilometrin päässä on melko suuri järvi ja oja johon nousee keväällä ahvenia kutemaan.
Oulujoki on melko kaukana, mutta sielläkin käyn.

Ainoastaan se kunnon jalokalapitoinen koski puuttuu.  :|
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Vikke on June 29, 2008, 18:35:09
Paikkoja heittokalastukselle riittää todella paljon, neljän kilometrin säteellä monta eri jokea.
Pääkalalajit ovat hauki ja ahven.

Muutamia taimen ja harjuspaikkojakin löytyy viiden kilometrin säteeltä, näitä käytän perhokalastukselle usein.
20- kilometrin säteellä on sitten jo järviä.  :-)

Eli ihan tyytyväinen olen kalastuksen suhteen asuinpaikkaani.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Lipp4 on June 29, 2008, 23:52:09
Asun järven "rannalla" (n.90m rantaan) ja kalaa on järveen istutettu harjuksesta siikaan!
N. 5km säteellä taitaa olla pari kolme koskea, pari muuta järveä ja muutama lampi.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: UppoPerho on June 30, 2008, 10:30:59
Kotini lähellä on vain paljon erilaisia jokia, joista tulee yleensä aika hyvin ahventa ja haukea, mutta haluaisin että lähellä olisi jokin järvi..

Lähin järvi on ikkeläjärvi ja sekin on n. 20 km päässä, joten en viitti lähteä sinne pyörällä.. :oops: Ja kaverini käy veneellä siä isänsä kanssa ja saa sieltä yli 3kg haukia...
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Eetu93 on June 30, 2008, 16:00:57
1km järven rantaan. Mummola saman järven rannalla ja sieltä kyllä saa ongella ahventa ja virvelillä haukea. Eli hyvät mahdollisuudet kalastamiseen.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Daiwa on June 30, 2008, 18:18:41
Noin 100m päässä on pyhäjoki, jossa olen kalastellut ikäni haukia ja ahventa. No onhan siitä tullut 2 taimenta ja papukirjo. Sitten kun jokia menee
ylös ja alaspäin, niin löytyy ihan hyviä harripaikkoja.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: kuhakalastaja on August 09, 2008, 20:43:38
mökki jonkun 30 km päässä ja sieltä kalaa tulee. puolen kilometrin päässä sitten tommone järvi josta pilkkimällä saa jo jotain!
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Rapsutiini on August 10, 2008, 09:43:34

Rappusilta matkaa rantaan noin 40 metriä  eli siis voin piipahtaa kalassa usein ja helposti.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: kumikeijjo on September 15, 2008, 14:31:54
kilsan sätteillä on lampia jossa on kalaakin mutta 15 kilsan päässä on muutama joki!
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: El Dorado on September 15, 2008, 14:52:06
10km säteellä on muutamia hyviä kalapaikkoja.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: NightPiker on September 27, 2008, 12:51:06
Nyt kun muutan uuteen taloon niin järvi on n. 25m päässä ja siinä vene. Ja kotijärvestä pääsee, jos haluaa niin vaikka kymijoelle tai päijänteelle  :-P
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Timpe.mp3 on October 01, 2008, 19:22:48
Täältä meiltä 5-6km Kymijoelle, jossa lähes joka viikonloppu käyn kalastamassa.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: vainaja on October 01, 2008, 19:40:24
n.300m päässä Pyhäjoen Vääräkoski, josta tulee hyvin Taimenta, Harjusta ja kirjolohta. Hyviä suvantoja on myös lähellä ja n.20 km jos liikutaan ympäristöön, löytyy todella mainioita pullakalalampia Taimen- ja kirjolohikoskia, sekä jokunen järvenruppanakin.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Jaakko94 on October 04, 2008, 13:03:39
n400m. kalaa tule mato-ongella todella runsaasti tosin pieniä pää asiassa. Lahnoja joskus kivasti ja hauet pääasiassa pieniä mutta lähivuosina saatu kuitenkin yli 6kg haukia. Hankasalmi,Ristijärvi
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: unatco on October 08, 2008, 20:46:10
itelläni on äärettömän hyvät kalavedet lähellä ! meri on tuossa 4km päässä, kirjolohta ja taimenta saan 7km päästä ja loput paremmat paikat ovat 100km säteellä..
kaikkia kalalajeja on saatavilla :) ennen kun asusin eurassa, niin oli hyvä käydä kalassa.. säkylän pyhäjärvi oli n 300m päässä pihasta veneelle :)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Calico Cat on October 12, 2008, 19:55:35
Morjesta itse kullekin! Pitkästä aikaa tännekin kirjoittelen...

Joki, joissa tuppaan käydä kalassa on n. 2,5 km päässä kotitalosta. Parhaimmat paikat ovat kumminkin n. 5-8km säteellä. Matkat taitan useimmiten polkupyörällä, pisimmät menee mopolla. Tosta joesta saa aika lailla niitä normikaloja, eli siis hauki, ahven, särki, lahna jne. Merelle, jossa kanssa tulee kesällä useimmiten käytyä, on sitten jo pidempi matka. Yleensä ollaan käyty Strömmassa ja Sauvossa.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Jake-zxc on October 12, 2008, 19:58:01
2-4 km päässä on piipsjoki ja järvi on noin 9 km päässä.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: jompsu on November 13, 2008, 19:06:03
2-4 km päässä on piipsjoki ja järvi on noin 9 km päässä.

Korjataan sen verran.että kyseinen joki on Piipsanjoki :-D
Sitten asiaan:

Asun piipsjärven rannalla.Ranta veteen matkaa 200m.Sieltä kalastan pääasiassa haukea :-DPiipsan-joelle noin 4km ja sitten 6km päässä on yksi pienempi järvi josta käyn kirjolohia pilkkimässä :-)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Jake-zxc on November 14, 2008, 16:39:34
2-4 km päässä on piipsjoki ja järvi on noin 9 km päässä.

Korjataan sen verran.että kyseinen joki on Piipsanjoki :-D
Sitten asiaan:

Asun piipsjärven rannalla.Ranta veteen matkaa 200m.Sieltä kalastan pääasiassa haukea :-DPiipsan-joelle noin 4km ja sitten 6km päässä on yksi pienempi järvi josta käyn kirjolohia pilkkimässä :-)

Joo kiitos. Käykkö sä piurukassa pilkkimässä vai?
Sori OT.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Kalamiesville on November 14, 2008, 16:43:58
Minulla on vaan muutama järvi 3km säteellä ja niistä tulee vaan paljon särkiä ja pikkusia ahvenia.
Joskus munkilla hauki. :wink:

Kirre lammet 30-50km päässä :cry:
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Torro on November 14, 2008, 19:04:39
Minulla on vaan muutama järvi 3km säteellä ja niistä tulee vaan paljon särkiä ja pikkusia ahvenia.
Kirre lammet 30-50km päässä :cry:
Vain muutama 3km säteellä!? Jos keskistä järvisuomea ei lasketa mukaan niin harvalla on yhtään lutakkoa kolmen kilsan säteellä.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: jompsu on November 14, 2008, 22:00:29
2-4 km päässä on piipsjoki ja järvi on noin 9 km päässä.

Korjataan sen verran.että kyseinen joki on Piipsanjoki :-D
Sitten asiaan:

Asun piipsjärven rannalla.Ranta veteen matkaa 200m.Sieltä kalastan pääasiassa haukea :-DPiipsan-joelle noin 4km ja sitten 6km päässä on yksi pienempi järvi josta käyn kirjolohia pilkkimässä :-)

Joo kiitos. Käykkö sä piurukassa pilkkimässä vai?
Sori OT.

Joo siellähän sitä tulee käytyä.Ihan suht hyvä paikka :-D
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: simosalakka on November 14, 2008, 22:11:36
Paikkoja heittokalastukselle riittää todella paljon, neljän kilometrin säteellä monta eri jokea.
Muutamia taimen ja harjuspaikkojakin löytyy viiden kilometrin säteeltä...
20- kilometrin säteellä on sitten jo järviä. 
Sama juttu Viken kanssa, koska asun melko lähellä häntä. Kesäisin käyn joskus joella kalassa, mutta useammin kuitenkin mökillä.

No, lisään tohon listaan kuitenkin Kristiinankaupungin. Voisi sanoa että siellä on parhaat kalastusmahdollisuudet, koska meillä on siellä mökki. Eli kesäisin pääsee kalaan melkeimpä aina. Se lahti missä meidän mökki sijaitsee, on melko hyvää kalastusaluetta. Kalalle pääsee hyvin meidän soutuveneellä, koska mökkimme on melko pienessä lahdessa, eikä siellä ole kovaa merenkäyntiä. Tavallisella soutuveneellä pärjää siis jo hyvin. Kalastakaan ei ole puutetta, koska sieltä nousee hyvin haukea, ahventa, säyneä ym..
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Hauzi on November 14, 2008, 22:17:37
Tässä muutaman kilometrin päässä on kohtuullisia jokia. Sitten tuonne missä pääsääntöisesti kuljen kalassa niin onkin 300km.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Makko on November 17, 2008, 18:00:54
20 metrin päässä virtaa joki. Katiskalla kevät kesällä suuria särkiä ja ahvenia ja jokunen hauki vuosittain.lähin järvi 8 km
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: pro-onkija on November 19, 2008, 22:47:05
(http://img80.imageshack.us/img80/7007/kuvahp5.jpg) (http://imageshack.us)
(http://img80.imageshack.us/img80/kuvahp5.jpg/1/w1024.png) (http://g.imageshack.us/img80/kuvahp5.jpg/1/)
Siitä voitte ite päätellä paikkoja. Ympyröidyt on hyviä kalapaikkoja, punainen piste on kotipaikkani, mustat viivat ovat teitä. Pääsen helposti liikkumaan jokaiseen merkattuun paikkaan, koska liikun mönkiällä.  :wink:
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Arttu (fin) on November 19, 2008, 22:57:38
Onhan tuossa tuommonen Inarijärvi-niminen rapakko 50m päässä ulko-ovelta...  :-D
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Kippari Jussi on November 21, 2008, 18:35:36
Ei ole muuta kuin muutama pikku lampi josta tulee vähän kalaa ja pieniä.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: El Dorado on November 21, 2008, 18:39:15
Onhan tuossa tuommonen Inarijärvi-niminen rapakko 50m päässä ulko-ovelta...  :-D
On jätkä kyllä onnekas! :-o
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Acke on January 25, 2009, 22:06:55
Noh.. Tuossa vieressä on Huruslahti, josta saa ihan hyviä ahvenia. Sitten mökki on unnukassa. Automatka kestää n. 20min ja venematka sitten n. 5min.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: korppa on January 29, 2009, 22:43:33
joki on n. 1km päässä ja lähimmälle järvelle matkaa n. 4-6 km merelle n. 40 min ajomatka autolla
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: *HenTeri* on January 29, 2009, 22:52:26
Lähin järvi on 100m päässä ja toinenkaan ei kaukana ole  :-) Tästä järvestä joka on 100m päässä ei saa kuin pieniä sinttejä ja toisesta järvestä on niin pusikkoiset rannat, ettei sieltä kertakaikkiaan voi heittää... Pitäisi olla vene siellä :|
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: moikkapoika on June 09, 2009, 10:33:19
Minulla on tuo saimaa tuos 200 metrin päässä. :-)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Kipster on June 09, 2009, 10:40:30
Tästä ulvilasta (porin vierestä) kun lähtee harjavallan suuntaan, johon on matkaa noin 20km, niin matkan varrella on useita koskia. Löytyy Arantila, Kistu, Pämppi, Tyni, Ruskila ja vielä 1 jonka nimeä en nyt muista. Porissa pääsee viskelee sitten taas merelle. Eikä Merikarviallekaan ole kovin iso matka
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Migelis on June 09, 2009, 12:08:17
Muuramessa asun ja Päijänne sekä Muuratjärvi lähellä. Myös pieniä metsälampia jopa pari tässä 2 km säteellä..
Mökkitontti on Laakajärven rannassa missä kuhaa,taimenta,haukea ja perus kalat. Siellä matkalla Sonkajärvelle (60km) on 4 eri koskea/jokea.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: A. B. Korhonen on June 09, 2009, 15:21:42
Raision ja Naantalin rajalta on kummankin kunnan kalavesille muutama kilometri. Taloani vastapäätä on pieni metsälämpi, mutta ei siellä kalaa ole :x
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: darpeee on June 09, 2009, 20:11:47
Joitain pieniä metsälampia 7km säteellä. Lähimmät järvet ovat Kuusamojärvi, Torankijärvi ja Leskelänjärvi. Mökin vierestä, joka sijaitsee Kitkalla (50km Kuusamosta) löytyy Kitkanjärvi, joka on hyvin kalaisa järvi. Siellä kalastelen melkeimpä enemmän kuin noissa lähimmissä järvissä. :-) Sieltä on saatu suht. koht. hyvin lähelle kymmenkiloista haukea (suurimmat siinä n. 13kg kieppeillä, ei oo kuitenkaan varmaa, mutta näin ukki sanoo ja kyllä uskonkin varmasti, sillä hän on asunut koko ikänsä Kitkanjärven rannalla, ja hän on melko kova kalamies. :-)).
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Harkkis on June 09, 2009, 20:48:22
Sinäsä aika huono kun lähin koski on 25km päässä ja järvi ehkä 8km päässä. Mutta meri on ihan 1500m lähettyvillä, mutta kun ei ole venettä. Rannalta heittelyyn on kyllä mukavat mahdollisuudet.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: kalastelija10 on June 10, 2009, 15:11:43
Tästä on sellanen 20m Suurjärven rantaan. Harmi vaan, että kyseinen järvi ei ole niitä kalaisimpia mahdollisia. Mutta kalaan voi mennä aina kun haluttaa ja se on hyvä.
Ja tää Suurjärvi on sitte n.800hehtaaria pinta-alaltaan.
Sen lisäksi täällä on noin 2 km säteellä laskujeni mukaan 7 muuta järveä ja pari lampea. Jokia on kolme. Että pitääkin tästä lähteä kalaan... :-D
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: kalastelija10 on June 10, 2009, 16:25:15
Oisko mitään tietoo mistä kohin?
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: PenZa on June 10, 2009, 16:33:51
Oisko mitään tietoo mistä kohin?

Itte olin tuola kerran yhdissä pilkkikisoissa ja ainakin sillon joku ukko oli saanut komeita ahvenia kuulemma tosi syvästä vedestä, tarkkaa paikkaa ei kertonut. Eikös tuossa Suuressajärvessä ole myös muikkua? Jos on, niin eiköhän ne isot ahvenet ole niiden muikkujen perässä syvänteissä.

Ja jottei ihan offtopicicsi mene: Oman asuinpaikan suhde kalavesiin on ihan hyvä, Haapavesi lainehtii tuossa muutaman sadan metrin päässä ja pienempiä ja vähän isompiakin järviä on 20kilometrin säteellä varmasti kolmenumeroinen määrä.


Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: kalastelija10 on June 11, 2009, 23:31:05
Juu, muikkuahan Suurjärvessä piisaa... Mutta syvyyttäkin löytyy parhaimmillaan 40 metriä. Kävin juuri verkot kokemassa ja pari lahnaa ja 300 grammanen sorva löytyi pulikoimasta, virveliin ei vaan iskenyt...
Liekköhän ollu Lahnalahti josta niitä isoja assuja on noussut..
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: madtrue on May 29, 2012, 15:56:50
4.5km järvelle, 200m joelle ja 7km myllykoski ja alle 18km nukarinkoski :)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: tyhjän soutaja96 on May 29, 2012, 17:05:07
hyvä hauki paikka on tuossa 300 metrin päässä ja muonio joki virtaa poulen kilometrin päässä, ja 10 km sisällä arviolta 8-12 koskea ja 2 erittäin siika pitoista järveä. ja kosket on tietenkin täynnä harria  :wink: ja on siellä seassa muutama taimenkin varmaan...  :|
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Uistelu alottelija on May 29, 2012, 17:19:33
20 metrin päässä sijaitsee oulunjoki :) josta saa haukea,ahventa,särkikaloja ja taimenta . Kolme kilsaa merelle , kuusi kilsaa hyvälle heittopaikalle . :)
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Hurttarautu on May 30, 2012, 21:04:17
Loimijoki (jossa yleensä kalastelen) virtaa tuossa noin 50 m päässä. Kotipihalta, (joka on korkealla paikalla) näkee hyvin joelle. Lähin järvi on tuossa 6-7 kilometrin päässä, mutta se ei kalapaikkana ole kovin mairitteleva, ainakaan rannalta kalastavalle. Ne järvet, joissa itse kalastan, ovat noin 15-20 km päässä.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: eetu98 on June 14, 2012, 22:11:55
itelläni kalapaikat ovat suht. harmillisen kaukana n. 15 km :|
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: hauki000 on April 28, 2013, 20:04:56
Paras paikka: n. 5 kilometrin päässä on joki/puro jossa on runsaasti haukia ja hieman taimeniakin. Joessa lisäksi ainakin ahvenia, särkiä, lahnoja, kiiskiä, salakoita, säyneitä ja vimpoja. Kesäisin varma kalapaikka, keväällä ja syksyllä sieltä ei saa mitään.

Toiseksi paras paikka: n. 5 kilometrin päässä on joki, josta saa keväisin paljon haukia ja isoja ahvenia. Lisäksi sieltä tulee vielä lahnoja, särkiä, sorvia ja salakoita. Kesäisin siellä on niin paljon kasveja ettei kalastus ole mahdollista.

Kolmanneksi paras paikka: n. 5 kilometrin päässä Vilniemen silta, josta tulee joskus haukia. Keväällä ja syksyllä tulee joskus haukia, ei paljon. Kesällä niin täynnä kasveja ettei kalastus ole mahdollista.

Neljänneksi paras paikka: n. 100 metrin päässä Kirkkojärvi, niin paljon kasveja että kalastus mahdotonta ympäri vuoden. Keväällä saa sillan alta käsineen ahvenia ja särkiä.
Title: Vs: Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
Post by: Tapza on June 11, 2013, 10:25:22
Itse harrastan ainoastaan heittokalastusta ja välillä perus ongintaa. Täten varusteet on helppo pakata olalla hyvin kulkevaan urheilukassiin ja vapa menee kädessä. Tällä setillä n.6km päässä on 3 pientä järveä, joihin pyörällä suhaa kunnosta riippuen sen 15-25min. Junalla pääsee kivasti 2km päähän lätäköistä ja juna-asema on 300m päässä kotoolta. 40min junailun päässä on eräs kiva järven tapanen, josta ahventa, ja haukea olen saanut. Kolleegat nappivat myös isoja karppeja. Sitten n. 50min junailun päässä on joki, josta olen kuullut, jotta sieltä nousee hyvin taimenta, kirreä ja kuhaa. Jopa isoja monneja on sieltä saatu sekä ankeriasta ja karppeja.