Kalassa.net Keskustelut

Propilkki => Järvikohtainen keskustelu => Topic started by: Aappametsuri on April 13, 2008, 21:15:46

Title: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Aappametsuri on April 13, 2008, 21:15:46
Mitä pohjoisten vesistöjä toivotte PP2:seen? Osa Kilpisjärveä olis kova sana. Se legendaarinen "vain kaksi kalaa" kilpailu. Myös osa Lokkaa ja Porttipahtaa olis mielenkiintoisia kohteita. Eikä pidä unohtaa Inarijärveä. Mitäs toiveita muilla on?
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Shark on April 13, 2008, 21:41:49
Mitä pohjoisten vesistöjä toivotte PP2:seen? Osa Kilpisjärveä olis kova sana. Se legendaarinen "vain kaksi kalaa" kilpailu. Myös osa Lokkaa ja Porttipahtaa olis mielenkiintoisia kohteita. Eikä pidä unohtaa Inarijärveä. Mitäs toiveita muilla on?

Kilpisjärvi ja Inarinjärvi kokonaan olisivat kova sana.  :-D No, ainakin osa niistä. Jos vähäkalaista aluetta halutaan, niin Kilpisjärvestä vain se osa, missä kisakin pilkitään, eli se neliön/suorakaiteen muotoinen alue...

Lokka olisi myös hyvä, ja Väylästähän on pakko saada alue.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Mikko_-Procyon- on April 13, 2008, 22:35:02
Uuteen tulee "Vuolasniva". Se Inarin mesta on jossain määrin speksattu valmiiksi, mutta odottelen että Janne tekee kaikki tarvittavat lajit valmiiksi. Sitten voin pykätä siitäkin järven.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Pajari on April 13, 2008, 23:15:11
Ehdottomasti pätkä Väylää.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Hemulisoturi on April 14, 2008, 12:55:12
Kilpisjärvi ja Inarinjärvi ois mukava saada kyllä.  :-D Kilpisestä Ala-Kilpinen ois aika haasteellinen.
Lokka olisi myös mukava suurine ahvenine. Ja Väylästä pätkä myös.  :lol:
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: [Veke] on April 14, 2008, 14:16:18
Kyllä ehottomasti pitäis saaha joku osa Inarinjärvestä tähän pelii vaikka vieppisaaret,hillasaaret tai vaikkapa vallenkari :-)
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Mikko_-Procyon- on April 14, 2008, 16:46:01
No jos ajatellan väylää eli tornionjokea niin mahdollinen mappi pätkä voisi olla tuo tornion kaupungin siltojen välinen osuus,
missä esim suurpilkitkin järjestetään.Löytyy  isoa siikaa,harria,säynävää,madetta ,haukea ,ahventa.särkeä,kiiskeä ja nyt tänä keväänä löytyi jopa lahnaa jota en ole edes koskaan koko
joesta nähnyt kenenkäään saavat ,ilmeisesti kuitenkin  pieni kanta.Löytyy  syvyys vaihtelua yllin kyllin,virran reunaa ja miedompaa osuutta

Muuten hyvä ja todnäk mielenkiintoinen osio, mutta ongelmana on mm. siltagraffojen teko, kaupunkimaisema (ts. talot, tiet, lyhtypylväät yms) pitäisi kaikki tehdä. Liian työlästä, että kannattaisi. Ja jos kyseessä on joku virallinen kisa, niin silloin pitäisi olla joku sponsorisälä tiedossa. Ihan ilmatteeks me ei mainosteta mitään toisten tapahtumia tässä pelissä.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Mikko_-Procyon- on April 14, 2008, 20:54:28
Aika masentava tuo tuollaisena on.. 1:1 ruutu, jossa ei näy juuri mitään. Peli ei oikein "iske" tuollaisena, tulee mieleen pp1:n meri. Jotain enempi siinä pitää olla. Muuten hyvä, mutta..
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Aappametsuri on April 14, 2008, 23:24:48
Tuolla Lokassa on mahdollista rikkoa ahvenissa 2 kilon raja. Pari kertaa on Lapinkansan kalakilpailussa suurin ahven saatu sieltä, tosin verkoilla. Siikakanta on myös hyvä ja niiden lajisto monipuolinen.  Matikkaa saadaan myös hyvin jokisuista, varsinki kutuaikaan ui madepatoon kuulemma isoja yksilöitä. Tuosta Lokan ja Porttipahtaan yhdistävästä kanavasta löytyy myös säynettä.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: sanzkuu on April 15, 2008, 14:31:24
inarinjärvestä ois liinassalmi kova paikka ja hirvassaarienympäristö tässä tulee kuva ja oon ympyröiny ne kohdat. muuten meidän mökki on siinä pyöreässä saaressa.(http://img228.imageshack.us/img228/6629/img08901va2.jpg) (http://imageshack.us)
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Mikko_-Procyon- on April 21, 2008, 14:15:38
Ei ole kovin kestävää kehitystä tehdä peliin vain järviä, joissa on ennätyskaloja ja kaameita tappomestoja. Realismin nimissä seassa pitää olla myös vähän kehnompiakin lätäköitä. Minun intressejä ei pakosta herätä se, että "sieltä saa 15kg haukia, 8kg taimenia ja 12kg kuhia ja naapurin Esko-Ruunappi sai sieltä verkolla sammen vuonna 1898". Paikka tulee olla monessakin mielessä mielenkiintoinen ja pelin kannalta myös sellainen, että siinä on mielenkiintoista järjestää myös usean eri kisatyypin kilpailuja.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: KitkanViisas on April 21, 2008, 15:10:02
Kitka vois olla aika hyvä paikka, ku sieltä saa 5kg haukia ja joitain lohikaloja.

Kaverilta kuulin paikan...ite en oo käyny siellä eli en tiedä missä se on mut jos joku tietää nii voisiko kertoa mulle...Luultavasti se on kuusamossa tai jossain siellä päin

Kitka on suurimmaksi osaksi kuusamon puolella ja vähän posion puolella.
Minä kans toivoisin kitkasta jotain lahtea tms...

Se on hyvä paikka kalastaa mutta en tiiä sieltä mitään hyviä pilkkipaikkoja.

Kalalajistona on mm.Hauki,Ahven,Siika,Harjus,Lohi,Taimen,Kiiski,särki yms...
KERTOKAA joku hyvä paikka jos joku tietää.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Kobe on April 23, 2008, 22:12:31
Oltiin tuossa mennä viikolla 5 päivää pilkillä tuolla käsivarren lapissa. Majoituttiin asuntoautoon eräälle vikkuri nimiselle leirintäalueelle aivan suoraan rajajoen eli "väylän" viereen. Siellä sitten aamusta aloitettiin tiputtelemaan koukkua veteen ja illalla tultiin myöhään pois ja kaljaakin meni alas kori tolkulla. Mutta voi pojat sitä ahvenen määrää ja kuinka isoja. Puhdasta fileetä on vieläki jälkellä siitä reissusta. Tein myös reissulla oman ahven ennätyksen miesmuistiini, 486g ja se ei hirveää etsimistä vaatinut.

Tietoa paikasta: Ylempänä mutkassa on virtaus, josta saa harjusta, viime kesänä saatu kymmeniä yli 1kg:n. Syvyys oli max 1.3m
                       Suoralla on sitten syvänne, mistä on vedetty (ja vedettiin) 100g- 600g ahventa ja muuta hauen poikanen. Syvyyttä oli max 17m.
                       Alempana on sitten matalampaa josta on vetetty 1kg-4kg kirjoja ja muutama 2kg siika. Syvyyttä max 10m.

                       Kalalajeja on varmasti monia, tiedä edes kaikkia ku osa saattaa olla ruotsin puolelta kotoisin :)

                       
Mutta siinä olisi minun ehdotukseni.

-Kobe
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Aappametsuri on April 26, 2008, 12:56:28
Miten olis tämä meikäläisen kotijärvi eli Orajärvi mikä sijaitsee tässä Sodankylän lähettyvillä? Tavallisin pilkkisaalis on pieni ahven, jota on niin runsaasti, että yli 100 g on harvinaisuus. Päässy kääpiöitymään nuo ahvenet ku niitä on niin paljon. Parhaimmillaan saa 10 cm mittasta ahventa lappaa ihan solkenaan. Harvemmin tulee löydettyä sellainen ahven parvi jossa olis niitä paistikarkeita. myös särkiä tulee ja kiiskiä. Tulipa tässä eilen saatua pikku siikaki, joka oli harvinaisuus ku edellisen sain joskus 2002 v. Matikkaaki on järvessä, mutta koko on ollu viime vuosina pientä. Neljä vuotta sitten sain koukusta 3 kilosen matikan, että on siellä isompiakin. Haukikanta on myös hyvä, mutta siitä hyötyy verkkomiehet. Lähes 10 kilosia ovat parhaimmillaan saaneet, mutta yleensä koko on 1-3 kilon välissä. Muita kalastoon kuuluvia lajeja ovat taimen, muikku ja nyt istutettu kuha. Sai yks kyläläinen kerran verkosta ravun joskus pari vuotta sitten. Tämmönen olis ehdotus, mutta vain ehdotus, koska kyseessä on sellainen järvi jossa pilkkikisa voitettiin tänä vuonna vajaalla 300 g. Ite sain 98 g. Kisan pituus oli tunti. Tuli huomattua siinä, että vaikka sitä pikku ahventa tulis vaikka kuinka paljon niin yhteispainossa se ei näy. Voittaja sai pari isompaa särkeä ja se riitti voittoon.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Aappametsuri on April 29, 2008, 14:40:57
Olis tässä meikän kotipaikan läheisyydessä sitte noita metsälampia. Kalasto vaihtelee ahvenesta k-lohiin. Sitte Orajärvestä lähtee tuo Orajoki, jossa on monipuolinen kalalajisto. Ongelma on vain se, että syvyyskarttoja ei ole noista lammista ei joesta. Järven syvyyskartta kyllä löytyy.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: .Ville on August 14, 2008, 20:37:06
Taivalkoskella sijaitseva Kalajärvi olis kova. Siellä on erittäin runsaasti särkeä, paljon ahventa kaikki yli 100g (muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta) ja tietenki paljo pikkuhaukea.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: lareman on November 21, 2008, 16:09:26
Ehdotan kitkajoen harjakosken osaa. Istari-taimenia tulee joskus paljonkin, yleensä kilon kokoluokkaa. Vanhempiinkin 2-3kg taimeniin on mahdollisuus.
Koskesta tulee pientä harria, mutta jos ei ole alamittainen, se on sitten iso. Alueella on joskus ollut suuri haukikanta ja pappa on saanutkin 8kg hauen.
Viime aikoina hauet ovat kuitenkin vähentyneet rajusti. Alueella on ylisuuri särkikanta, joka vaeltaa suurissa parvissa, joissa keskikoko on melko hyvää,
50-100g. Ahvenia tulee pääsasiallisesti särkien joukossa. Siikaan on pienet mahdollisuudet.
Lisäksi siinä 200m päästä harjakoskelta on arvunkilampi, josta tulee pientä ahventa ja suurempaa haukea.
Jos on tuuria, isompiinkin ahveniin (300-550g), on mahdollisuudet. Lampeen istutettiin aikoinaan taimenta ja lohta, sillä Kekkonen tykkäsi pilkkiä siellä.
Eihän sitä tiedä, vaikka pieni taimenkanta siellä olisi vieläkin.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Jokuvaiin on September 10, 2009, 19:57:42
Yli-Suolijärvi!
Haukea, taimenta, ahventa, lohta, särkeä, seipeä, siikaa ja kirjolohta (ei aivan varma tuo kirjolohi) löytyy sieltä!
Hauet suurimmillaan ehkä jopa 17 kiloa (Keskellä järveä hyppäsi kerran todella iso kala, en ole varma oliko hauki vai lohi)
Lohista en oikein tiedä kun en ole koskaan saanut ja siika tulee syksyllä hyvin.
Ahventa tulee vaikka muille jakaa, mutta pientä (8g-100g), mutta särjet ovat sitä 400g luokkaa jo!
seipiä ei tule koskaan varmaan yli 50 grammaisia ja taimenistakaan en oikein tiedä.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: ongella.com on September 22, 2009, 16:29:10
Kitka vois olla aika hyvä paikka, ku sieltä saa 5kg haukia ja joitain lohikaloja.

Kaverilta kuulin paikan...ite en oo käyny siellä eli en tiedä missä se on mut jos joku tietää nii voisiko kertoa mulle...Luultavasti se on kuusamossa tai jossain siellä päin


Ala-kitkalta vois laittaa jonkun pikku-saaren kuppeen
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Olli83 on September 22, 2009, 16:32:27
Yli-Suolijärvi!
Haukea, taimenta, ahventa, lohta, särkeä, seipeä, siikaa ja kirjolohta (ei aivan varma tuo kirjolohi) löytyy sieltä!
Hauet suurimmillaan ehkä jopa 17 kiloa (Keskellä järveä hyppäsi kerran todella iso kala, en ole varma oliko hauki vai lohi)
Lohista en oikein tiedä kun en ole koskaan saanut ja siika tulee syksyllä hyvin.
Ahventa tulee vaikka muille jakaa, mutta pientä (8g-100g), mutta särjet ovat sitä 400g luokkaa jo!
seipiä ei tule koskaan varmaan yli 50 grammaisia ja taimenistakaan en oikein tiedä.Hienoa että mainostus pelaa.  :-D
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Deeku on September 22, 2009, 16:48:55
Laahtanen!
Eihän tuo missään kovin pohjoisessa ole mutta ei aivan etellässäkään kun kerta Kainuussa on. Olen aina ihmetellyt miksi tätä järveä ei pelissä ole. Kalakantaan kuuluu esim. hauki, ahven, harjus, siika, kirjolohi, taimen sekä järvilohi. Istutus järvihän kyseessä on.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: .Ville on September 22, 2009, 16:54:43
Olen aina ihmetellyt miksi tätä järveä ei pelissä ole.

Siksi, että Pohjois-Suomessa on tuhansia ja taas tuhansia järviä?
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Mikko_-Procyon- on September 28, 2009, 09:59:58
Laahtanen!
Eihän tuo missään kovin pohjoisessa ole mutta ei aivan etellässäkään kun kerta Kainuussa on. Olen aina ihmetellyt miksi tätä järveä ei pelissä ole. Kalakantaan kuuluu esim. hauki, ahven, harjus, siika, kirjolohi, taimen sekä järvilohi. Istutus järvihän kyseessä on.

Tuon kaltaisia mestoja on jo niin monta, ettei liene syytä lisätä yhtä kopiota enää joukkoon. Niemisjärvet ja Iso-Ruuhi ovat jo niin lähellä tätä, että mieluummin kokonaan uudenlaista.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: jarmoankka on September 28, 2009, 13:43:48
Yli-Suolijärvi!
Haukea, taimenta, ahventa, lohta, särkeä, seipeä, siikaa ja kirjolohta (ei aivan varma tuo kirjolohi) löytyy sieltä!
Hauet suurimmillaan ehkä jopa 17 kiloa (Keskellä järveä hyppäsi kerran todella iso kala, en ole varma oliko hauki vai lohi)
Lohista en oikein tiedä kun en ole koskaan saanut ja siika tulee syksyllä hyvin.
Ahventa tulee vaikka muille jakaa, mutta pientä (8g-100g), mutta särjet ovat sitä 400g luokkaa jo!
seipiä ei tule koskaan varmaan yli 50 grammaisia ja taimenistakaan en oikein tiedä.


Onko sulla OIKESTI mitään tietoa tuosta järvestä? Noilla tiedoillahan mikon olisi hyvä alkaa tekeen järveä. Saattaisi  laitta lohta,mut ei olis varma laittoko. Laittoi myös kirreä...vai jos ei laittanutkaan... :roll:
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Jokuvaiin on September 28, 2009, 16:23:51
Yli-Suolijärvi!
Haukea, taimenta, ahventa, lohta, särkeä, seipeä, siikaa ja kirjolohta (ei aivan varma tuo kirjolohi) löytyy sieltä!
Hauet suurimmillaan ehkä jopa 17 kiloa (Keskellä järveä hyppäsi kerran todella iso kala, en ole varma oliko hauki vai lohi)
Lohista en oikein tiedä kun en ole koskaan saanut ja siika tulee syksyllä hyvin.
Ahventa tulee vaikka muille jakaa, mutta pientä (8g-100g), mutta särjet ovat sitä 400g luokkaa jo!
seipiä ei tule koskaan varmaan yli 50 grammaisia ja taimenistakaan en oikein tiedä.


Onko sulla OIKESTI mitään tietoa tuosta järvestä? Noilla tiedoillahan mikon olisi hyvä alkaa tekeen järveä. Saattaisi  laitta lohta,mut ei olis varma laittoko. Laittoi myös kirreä...vai jos ei laittanutkaan... :roll:
Edittiä muuten tuohon lohi kohtaan.
Äiti sai sieltä joskus 5kg lohen.  :-)
Eli kirjolohesta ja taimenesta en oe enää varma.

E: Nyt olen aika varma että se mikä hyppäsi keskellä järveä, olisi lohi.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: KalamiesMika on September 30, 2009, 21:44:26
Märkäjärvi! Kalalajeina siellä on ahven, särki, hauki siika, made (tosi harvinainen) ahvenet on yleensä sitä 50g perusassuu ja suurimmillaan0,5kg. Haukea täynnä semmosta 100g-500g, harvoin yli 1kg, mutta joskus sieltä tulee yli 2kg (harvinaista) ja pieni mahdollisuus 5kg haukeen. särkeä täynnä jopa isokokoista suurimmillaan 400g. Siikaa tulee myös ajoittain. Made tosi harvinainen mutta on saatu
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: Jokuvaiin on October 14, 2009, 12:35:09
Yli-Suolijärvi!
Haukea, taimenta, ahventa, lohta, särkeä, seipeä, siikaa ja kirjolohta (ei aivan varma tuo kirjolohi) löytyy sieltä!
Hauet suurimmillaan ehkä jopa 17 kiloa (Keskellä järveä hyppäsi kerran todella iso kala, en ole varma oliko hauki vai lohi)
Lohista en oikein tiedä kun en ole koskaan saanut ja siika tulee syksyllä hyvin.
Ahventa tulee vaikka muille jakaa, mutta pientä (8g-100g), mutta särjet ovat sitä 400g luokkaa jo!
seipiä ei tule koskaan varmaan yli 50 grammaisia ja taimenistakaan en oikein tiedä.


Onko sulla OIKESTI mitään tietoa tuosta järvestä? Noilla tiedoillahan mikon olisi hyvä alkaa tekeen järveä. Saattaisi  laitta lohta,mut ei olis varma laittoko. Laittoi myös kirreä...vai jos ei laittanutkaan... :roll:
Edittiä muuten tuohon lohi kohtaan.
Äiti sai sieltä joskus 5kg lohen.  :-)
Eli kirjolohesta ja taimenesta en oe enää varma.

E: Nyt olen aika varma että se mikä hyppäsi keskellä järveä, olisi lohi.
Eli nyt tähän kalalajit: ahven, seipi, särki, hauki, lohi, harjus, made ja ennen ainakin oli kirjolohta, mutta ei ole varmaa, onko enää.
Title: Vs: Pohjoisen vesistöjä
Post by: OdeFish on November 05, 2012, 05:40:07
Hieman vanha ketju jo, mutta vastailempa silti   :-)

Mun mielestä pätkä Ounasjokea vois olla aika jännä paikka pilkkiä PP2. Ei taida olla yhtäkään lätäkköä täällä vielä, jossa valtakalalajit olisivat hauki ja harjus. Lisäksihän löytyy taimenia, jotka paikoin on niitä yli 5kg mötköjä, mutta osittain reilusti alamittaisia. Maisemat on aika yksinkertaiset, metsää ... ja metsää. Ainakin pääasiassa  :-D Syvyyskarttakin vois näyttää aika mielenkiintoiselta, kun napsastais pala jostain semmosesta kohdasta, josta koski vasta alkaa tms.
Ahventa ja siikaakin löytyy suvantokohdista joissain määrin.