Kalassa.net Keskustelut

Kalastuslajit => Kaikkea kalastuksesta => Topic started by: Mikko_-Procyon- on September 30, 2008, 20:14:32

Title: Ei näin..
Post by: Mikko_-Procyon- on September 30, 2008, 20:14:32
Jotkut ne sitten osaa:

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id103079.html

...eli oltiin sitten niin fiksuja ja kirjoiteltiin provo ja poliisia kiinnosti. Kannattaa varmaan täälläkin miettiä, ettei ihan älyttömyyksiä suustaan aleta laukomaan.

Tässä linkki threadiin, josta tuo tutkintapyyntö on lähtenyt liikkeelle:

http://www.eralehti.fi/keskustelu/t8845
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Migelis on September 30, 2008, 20:29:32
Ei ei ei ei ei ei ei todellakaan näin.  :|
Tietääköhän tuo äijä minkälaista tuhoa se on pahimmillaan saanu aikaan?
Title: Vs: Ei näin..
Post by: HuntaKilla on September 30, 2008, 22:39:27
Ei ei ei ei ei ei ei todellakaan näin.  :|
Tietääköhän tuo äijä minkälaista tuhoa se on pahimmillaan saanu aikaan?

Sitä tässä itsekkin mietiskelin. Sitten kun se kannusteli muitakin menemään kalastelemaan sinne. Älytöntä touhua sanon minä. :x
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Tuhe on September 30, 2008, 23:01:13
Eihän normaali kalamies pyydä kaloja, jos on rauhoitusaika, saatika kehu saaliilla yleisillä saiteilla. Vielä kehtaavat noin harvinaisia kaloja repiä ylös, joten omasta mielestä polliisit perään. Tuota pöljyyttä vois verrata, et täällä joku alkas kehuun et on ampunu kymmeniä hirviä salaa. Onneksi tällä saitilla ei kukaan pullistele tommoisilla asioilla. Pyydetään me kun laillisesti saa pyytää.
Title: Vs: Ei näin..
Post by: M-A-K-E on September 30, 2008, 23:02:34
Toivon mukaan ei säästy sakoilta vaikka provo olikin.
Title: Vs: Ei näin..
Post by: JK on October 01, 2008, 00:05:22
Tällä koko jupakalla saattaa loppujen lopuksi olla positiivisia vaikutuksia, kun järvilohi ja -taimen saadaan tällä tavoin ihmisten huulille. Toivon, että tämän kautta hieman useampi ihminen kiinnostuisi lohikalakantojen suojelusta.
Title: Vs: Ei näin..
Post by: SUURkalastaja jyväskyläst on October 01, 2008, 15:16:17
Voi jumankauta, jollain pellellä ollu taas hauskaa. Ja vielä poliisijuttu...Sakot tuolle pitäs antaa, vaikka ei olekkaan saanut noita kaloja.
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Mind_Flayer on October 02, 2008, 07:49:52
Siinä on tuhlattu virkavallan aikaa, joten eiköhän siitä jonkinlainen sakkorangaistus ole tiedossa.
Title: Vs: Ei näin..
Post by: remolux on October 02, 2008, 17:29:49
törkeää tosiaankin!!

Title: Vs: Ei näin..
Post by: Pete on October 02, 2008, 21:18:44
törkeää tosiaankin!!
Siinä on tuhlattu virkavallan aikaa, joten eiköhän siitä jonkinlainen sakkorangaistus ole tiedossa.

Kumpi teko on törkeää..?   :evil:
Title: Vs: Ei näin..
Post by: remolux on October 03, 2008, 08:50:11
virkavallan ajantuhlaus tiettyki mitä nyt muutamalla lohenpoikasella tekee..  :wink:

Title: Vs: Ei näin..
Post by: leijonanmieli on October 03, 2008, 09:19:35
Uskoisin että tuokin kaveri on saanut melkohyvin sitä lohta ja innoissaan tullut asiasta kertomaan nettii et nyt tulee kalaa (eli uskoisin että melko uusi kalastaja koska ei rauhoitusajoista mitää tiennyt.) No vähän saanut lohta ja sitten vähä isompia numeroita perää ja hehkuttaa muille. Sitten kuin totuus ilmeni että rauhotusaika on niin sit kerrotaan että no ei se ketää haittaa jos käy en tiennyt, no haittasipa se. Sitten joku keksi "haukkua" kaveria provoksi, josta kyseinen poju sai vähän otettua kiinni, kun porukka alkoi painostaa ja hengittää niskaan. Siinä kohti tarina ja puheen sävy alkoi muuttua ja ruvettiin esittämään itseään provoksi, näin se ei vain ollut, kyllä kaveri on käynyt hakemassa sitä lohta- tietämättään rauhoituksesta.

No mitä tästä opimme? 
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Olli83 on October 03, 2008, 09:40:21
Parempi pitää mölyt mahassa :-D
Title: Vs: Ei näin..
Post by: RedRave on October 03, 2008, 12:14:21
Juttu alkaa saamaan julkisuutta ympäri nettiä. Tällä kertaa juttu osui silmiin Digitoday (http://www.digitoday.fi/viihde/2008/10/02/olli_sn-kalajutut-johtivat-rikostutkintaan/200825720/66)-sivustolla. Suurella mielenkiinnolla odotan mimmonen sankari paljastuu tämän tapauksen tiimoilta. Kirjoitusasusta päätellen kyseessä on joku juniori, joka ei tietenkään ole rikosoikeudellisesti vastuussa mistään.
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Murmeli on October 03, 2008, 15:24:48
Ite en ainakaan usko, että kyseinen kaveri ei olisi ollut kalassa Pielisjoella ja saanut kalaa, vaikka hän näin väittää. Toivottavasti tulee isot sakot.
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Mikko_-Procyon- on October 03, 2008, 15:43:46
Erikoinen on se kohta, jossa Ari Manninen sanoo tyypin olleen asiallisen oloinen täysi-ikäinen mies ja pahoillaan teosta. Eli oli siis soittanut Arille ja puhunut tilannetta selväksi. Toivottavasti asia kuitenkin tutkitaan virallisesti. Mullakin tuli siitä avausviestistä mieleen, että joku saaliista huumaantunut nuori kalamies on mennyt ja möläyttänyt. Kun käry on käynyt, on muutettu strategiaa ja joku toinen vakuuttavampi (isä? isoveli?) on sitten soittanut jne jne.. vaan nämä on kaikki ihan mutu-pohjalta ja arvattua. Antaa virkavallan tehdä tutkintansa ihan rauhassa.

Eipä tuo nyt minun mielestä mitenkään kovin vakava rikos ole, varsinkaan jos kyseessä on nuori ja tietämätön tapaus. Kuvastaa vain sitä, että ohjeistusta ja tiedottamista pitäisi entisestään lisätä. Toisaalta myös kalamiehen käytöstä pitäisi parantaa, ts. ei aleta teurastamaan kalaa tai ottamaan niitä pilvin pimein, jos ne ovat "liian hyvällä" syönnillä. Minun mielestä tuo kalapönö-kulttuuri pitäisi eliminoida muutenkin. Se kannustaa turhaan kalojen tappamiseen (otetaan kaikki 50 haukea kuvan vuoksi jne..).  Itse en ole enää pariin vuoteen kalakuvia ottanut, koska tuo on koko harrastuksen eettisesti arveluttavin piirre. Miksi niitä otetaan? Muistoksi? Eikä oteta! Ne otetaan vain siksi, että kaveri saadaan kateelliseksi saaliista, ts. todistusaineistoksi. Tämä on sitä jatkuvaa turhaa kisailua, jossa lahdataan kaloja ilman päämäärää. Kun tästä ilmiöstä päästäisiin eroon, myös nuorten ylilyönnit vähenisivät. Ja jonkun pitää näyttää esimerkkiä, eli vanhempien (ja varsinkin median ja _lehtien_). Siksi nämä "suurin kala" kilpailut pitäisi myös vähitellen kuopata pois (joita on maakuntalehtiä ja vaikka mitä myöten).

edit. Siis en tarkoita sitä, etteikö kalastuskuvia saisi ottaa. Kyllä ne on ihan ok, mutta nämä "hauet verissä veneen pohjalla" tai muuten vain rumat lahtauskuvat pitäisi kieltää. Kyllähän kalan voi vapauttaa kuvan ottamisen jälkeenkin, mutta tuskin se 10kg enää lähtee kylpyhuoneen kaakeleilta enää uimaan koskaan. Ja sekin kala on tapettu vain kalakisaa varten, että saa yhden kämyisen 10-kerho-vaapun! Ja sitten se hauki annetaan koirille, kun ei sitä puunmakuista pa*kaa pysty ihminen syömään..  Eikä kukaan naapurikaan suostu avaamaan ovea, kun taas ne tuo sitä limatuubia.

edit 2. Siis tarkoitan nyt sitä, että nämä tietyt riman alittavat kalakuvat tulisi kieltää julkaisemasta esim. lehdissä.
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Pete on October 03, 2008, 17:36:29
Kirjoitusasusta päätellen kyseessä on joku juniori, joka ei tietenkään ole rikosoikeudellisesti vastuussa mistään.
Ei ehkä rikosoikeudellisesti, mutta korvausvelvollisuus säilyy kyllä, vaikka koko iän.
Title: Vs: Ei näin..
Post by: leijonanmieli on October 04, 2008, 11:38:33


Eipä tuo nyt minun mielestä mitenkään kovin vakava rikos ole, varsinkaan jos kyseessä on nuori ja tietämätön tapaus.

kyllähän se on suuri rikos ikää katsomatta. Juurikin tuo salakalastus (vahingossa tai tahaltee) on sitä minkätakia lohikannat heikkenee jatkuvasti. Ja vissiin saimaan lohikanta on jo nyt lähellä sukupuuttoon kuolemista, niin sinne ei yhtää tämmöstä ois tarttenu
Title: Vs: Ei näin..
Post by: unatco on October 31, 2008, 00:37:23
eipä voi poliisit mitään tehdä, kun ei ole mitään näyttöä asiasta.. ellei henkilö sit ite myönnä tekosijaan..
ja eipä sille mitään voi, jos joku tietämätön on kalassa käynyt... noh. turhaan tässä murehditaan paria lohikalaa. ei ne maailmasta kesken lopu !  ainakaan yhden kalamiehen takia !
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Kaivo on October 31, 2008, 08:55:12
turhaan tässä murehditaan paria lohikalaa. ei ne maailmasta kesken lopu !  ainakaan yhden kalamiehen takia !

Kysymyshän on nimenomaan siitä, että uhanalainen kalakanta voi vaarantua jo yhden kalastajan tietämättömyyden / ajattelemattomuuden / piittaamattomuuden takia.

On hyvä, että asia sai julkisuutta, olkoonkin että todisteiden puutteessa tekijä taisi päästä kuin koira veräjästä. Osaltaan tämä voi kuvastaa sitäkin, että kalastusasioista tiedottaminen ja opastus yleisemminkin on edelleen puutteellista.

-- Kaivo
Title: Vs: Ei näin..
Post by: garfunkel on December 12, 2008, 09:17:18
No toivottavasti tällä herätettäisiin virkailijoita pyörimähän usemmain joilla, ja muissakin paikoissa, jotta tälläinen kielletty kalastaminen saataisiin kuriin!
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Makko on December 12, 2008, 16:28:20
No kyllä suomesa kaloja riittää. Ei se muutama lohi sinnä tai tänne ketään haittaa taikka sitte se mies ei tienny että oli rauhotus ajat meneillää.
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Morripoika on December 12, 2008, 16:39:59
No kyllä suomesa kaloja riittää. Ei se muutama lohi sinnä tai tänne ketään haittaa taikka sitte se mies ei tienny että oli rauhotus ajat meneillää.
Mitäs luulet, miten kävisi, jos kaikki ajattelisivat kuten sinä? Mitä järkeä olisi pitää edes rauhoitus aikoja, jos niitä ei noudateta? Säännöt koskevat varmasti kaikkia jopa tuota miestä..
Title: Vs: Ei näin..
Post by: jarmoankka on December 12, 2008, 20:01:21
jaa että jos et tiiä,että kadun varteen pysäköity auto on naapurin niin saat viedä sen?
Title: Vs: Ei näin..
Post by: M-A-K-E on December 12, 2008, 20:04:01
Entäpä jos se ukko ei tienny että oli rauhotus ajat meneillään

Se olisi jo rikollista huolimattomuutta, eikä oikeuttaisi tekoa yhtään sen enempää.
Title: Vs: Ei näin..
Post by: M-A-K-E on December 12, 2008, 20:23:07
Jos yhden emokalan arvo on määritelty n. 30 000 euroksi niin sakot myös sen mukaiset.
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Makko on December 12, 2008, 20:54:50
Ei kai nuo kalat nuin arvokkaita voi olla, kohta käy niin että eläimet on arvokkaampia kuin ihimiset  :roll:
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Pete on December 12, 2008, 21:35:03
Ei kai nuo kalat nuin arvokkaita voi olla, kohta käy niin että eläimet on arvokkaampia kuin ihimiset  :roll:
Mikähän olisi sitten ihmisen/ihmishengen hinta ? Ziisus....
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Aatami on December 12, 2008, 22:10:08
Asiahan on kuitenkin niin, että ei niitä rauhoitusaikoja ja alueita kenenkään kiusaksi koskaan määrätä. Tavalliselle tampiolle se voi olla vaikeaa käsittää, mutta kyllä oikea kalastuksen ystävä tajuaa syyt ja seuraukset. Ihmishengelle ei tietenkään voida määrätä arvoa koska jokainen on ainutlaatuinen. Kaloista yksilöinä ei voida ajatella ihan samoin, mutta näinkin ainutlaatuisesta lajista, josta nytkin on kyse, mielestäni raha ei niitä tuo takaisin. Jonkin sortin yhdyskuntapalvelu voisi olla kohdallaan tällaisia säädöksiä rikkovia idiootteja varten. Esimerkiksi laitettaisiin ne putsaamaan jokien ja järvien rantoja. Aika karkeaa, mutta suuntaa antavaa.

Ongelmakohtia on aika helppo löytää, että miksi ihmiset tekevät tällaisia järjettömyyksiä. Yksi selvä syy on se, että asioista ei tiedoteta tarpeeksi. Kaikki eivät tiedä syitä rauhoituksiin. Erinäiset tiedotuskyltit kalastus kielletty- kylttien ohella voisi olla helpottava tekijä ongelmaan. Tietysti täytyy myöntää, että on olemassa niitä järjen riemuvoittoja, jotka tietävät syyt, mutta eivät välitä seurauksista. On se vaan niin väärin.
Title: Vs: Ei näin..
Post by: Hagge on December 13, 2008, 11:37:02
Kyllä se niin on, että jos näyttöä löytyy niin varmasti tulee kovat sakot. Paitsi että virkavallan aikaa on kulutettu niin myös taloudelliset vahigot ovat niin suurta luokkaa, että ei kovin moni uskoisikaan. Toivottavasti saadaan vielä kuulla tästä jutusta enemmänkin. Alla vielä lainaus erälehden sivuilta.

"Tutkintapyynnön poliisille teki Pohjois-Karjalan TE-keskus, jonka mukaan valtio koki arviolta yli sadantuhannen euron vahingot, mikäli miehen väitteet pitävät paikkansa."
"Yhden emokalan arvoksi on laskettu noin 7000 euroa, Erä-lehden sivusto kertoo."

Title: Vs: Ei näin..
Post by: Janezzo on December 17, 2008, 21:08:49
Aika säälittävä suoritus Ollilta  :lol: Taitaa olla kyseessä aika idiootti.