Kalassa.net Keskustelut

Alueittaiset keskustelut => Lappi => Topic started by: Kalastaja_! on April 29, 2009, 18:00:59

Title: Meekonjärvi ja Termisjärvi
Post by: Kalastaja_! on April 29, 2009, 18:00:59
Elis, elokuussa reissu pohjoisiin, paikka pitäisi valita näiden kahden välillä.....ehkäpä....Lentokone/kopteri kulkuvälineenä.  En vaan oikeen ole löytänyt tietoa kalakannoista, ottipeleistä tms. Olisikos jollain vinkkiä näihin liittyen. Matkaan lähtee perhosetti ja virbeli vehkeet. Kaikki tieto kelpaa. Kiitos.
Title: Vs: Meekonjärvi ja Termisjärvi
Post by: risto on May 03, 2009, 23:36:45
Ei kumpikaan, vaan lennä samantien 5 km Terbmisjärvestä eteenpäin Kutturankurun alaosaan Kutturajärven rannalle tai Terbmisjoen varrelle.Tosin Meekojärvesä en ole kalastanut ja Terbmisjärvesäki vain pari kertaa virvelillä kokeillut, mutta sen osalta asiantuntevat ovat sanoneet,että se on niin syvä ja vaikia kalastettava. Enkä yhtenäkään vuonna ole kenenkään nähnyt siinä kalastavan(sentään 98 vuodesta lähtien melkein joka vuosi olen sen ohi vaeltanut tai lentänyt). Terbmisjoesta ja sen alkupuolen lompareista sen sijaan on kokemusta ja pidän itse tätä tienoota parhaimpana suurharripaikkana(yli kilosia, jopa 1,5kg ja siikaa ja taimenta myös läheltä "pikki Kaitsalta"). Ehkä nykyinen Sieddinjohka entinen Kaitsajohka(Kaitsajärven yläpuolinen joki) saattaa mennä edelle, mutta epäilen sitäkin. En vain ole Kaitsalla asti vähään aikaan käynyt. Eikä Termbmisjoelta ole pitkäkään matka Kaitsalle(siinä kartan kalankuvan kohdalla hyvä ylikilosten paikka ja oliskohan 5-7km, riippuu miten mutkin kävelet varrien rinteitä). Kaikki pikkujokien terbmisjokeen laskupaikat on tosi hyviä isojen harrien paikkoja, mutta tulipa tuo 1,5 kilonen isomus ekasta terbmisjoen suvannosta (on kyllä oikeastaan järvi ja saaliin sai 15 kesänen poika enkä minä). Kutturanjärvestä saimme myös monta yli kilosta. J a olemme saaneet aina kun olemme leiriytyneet tälle paikalle, vaikka usein alussa lentäjä tai paikalliset ihmettelivät miksi menemme sinne kivien sekaan niin vähästä vedestä kalaa yrittämäänkään. No, nykyisin eivät ihmettele, kun ovat saaliistamme kuvia nähneet. Heinäkuun lopulla tai elokuun alussa aina olemme olleet paikalla. Kokemusta on myös Valtijoesta vähän, Kummajoesta ja Bealcanjohkasta vähän enemmän ja tietysti mennen tullen Könkämäenosta, mutta mitkään näistä eivät mene edelle Termbmisjohkaa!Nyt kyllä valehtelin: tietysti Rosto ylittää kaiken, mutta eihän sellasten kalansaaliiden saanti enää ole hauskaa:wink:Muuten sekä perholla että virvelipelillä saa kalaa.
Title: Vs: Meekonjärvi ja Termisjärvi
Post by: risto on May 05, 2009, 12:24:07
Vielä tuohon "kalastajan" kyselyyn,jos ny satut näitä vastauksia kattelemaan,että Pekan kopterikyyti(Heliflite)makso viime syksynä mennen tullen yhteensä jotain 400e ja 5 kalastajaa tavaroineen mahtuu kerralla. Joten "pekkaa" päälle(ei tuo lentäjä-pekka,joka muuten on sitte 6.kyytisä:)tulee kuluja tästä n.80e.Siis Terbmisjoelle aika lähelle Kutturankurua.Perhoista vihreä pupu tai larvat ja tietysti mustapunaset esim.zulu tai redtag kelpaa harrille.Huonommalla syönnillä hyvin pienet mäkäräismatkijat ja harmaa-valk sääski tms.Mustat lipat on poikaa,mutta yli haluttu on ollut jo parin vuoden ajan pantteri(muistaakseni musta-puna vai meniköhän edelle sitteki joku metalliväri,ku muistas?)Lotto on kans aika varma vehe!Alueella pitäis olla muuten iso pyöreä savustuspönttökin, joka jätettiin joskus taannoin sinne, mutta viime syksynä emme poikain kans löytäneet sitä enää. Jää on voinut kuljetella sen järviin tai tietysti Holopainen on itse omistajana voinut siirtää pöntön muualle:)Luulisin, että on tarkoitettu kuitenkin käytettäväksi, jos löytää...mutta siivotkaa siitä jälkenne,kiitos!Kerran löysimme sen vaivalla jostain jorpakosta ja saimme siivota monta tuntia sitä toisten jäliltä:(Itekin olen menossa varmaan Kilpisjärvelle, mutta vasta elokuun puolivälissä, enkä ole varma joudanko Terbmikselle asti,ku aika niin lyhyt.Mutta toivottavasti etes Könkämäenon Lammaskosket pääsen kokemaan!Kireitä siimoja vaan sullekin"kalastaja",minne sitten menetkin:)
Title: Vs: Meekonjärvi ja Termisjärvi
Post by: Kalastaja_! on May 05, 2009, 20:14:55
Kiitos hyvistä vinkeistä...Kyllähän tuo paikka saattaa muuttua, sen verran hyvästä paikasta kerroit....Hieno homma ja kiitoksia viel kerran. Kireitä myös itselles.