Kalassa.net Keskustelut

Kalastuslajit => Kaikkea kalastuksesta => Topic started by: Denis on August 10, 2015, 16:55:56

Title: En ymmärrä
Post by: Denis on August 10, 2015, 16:55:56
moi,

minulla on käytössä sufix sfx braid/thresse kuitusiima. Vetoluujus 11.4kg muistaakseni.
miksi ihmeessä se menee solmuun joskus??? Ennen heittoa vaikuttaa ihan normaalilta mutta kun heittää, yhtäkkiä onkin solmu
muodostunut ja täytyy sitten katkoa ja laittaa perukkeet ym. uuestaan. siis tosi outoa. Varmaan siihen selitys löytyy ja kiinnostais
kyllä kuulla.

ps. solmu ei ole pieni vaan sellainen iso ja siimat siinä roukkuu ja kun yritän korjata niin jää solmuksi..hmm....

-Denis
Title: Vs: En ymmärrä
Post by: SJ on August 10, 2015, 18:17:56
Tuulisolmuksi sitä kuvittelisin. Jossain kohti heittoa siima on löysänä, ja jos/kun siinä on kierrettä niin solmu syntyy.
Muistaakseni sitä jossain epäiltiin myös huonon siimanohjaimen aiheuttamaksi. Taisi olla punotuista kyse.
Pelkkä arvaus siis......... Kierteen olemassaolon näet kyllä kun lasket siimaa löysäksi hiukan pidemmän matkan kuin vavan pituus.
Vastatuuleen heitätteäessä saattaisi syntyä ilman kummoista kierrettäkin jos uistimen vauhti loppuu kuin seinään ja siimaa on ulkona liikaa.
Title: Vs: En ymmärrä
Post by: Thenextone on August 11, 2015, 21:58:46
"Pehmeille" ja löysään punotuille kuitusiimoille tuo on minusta enemmänkin ominaisuus  :roll:

Vielä jos heittäjän heittotyyli on ruuskasmaisen repivä + nopeatoiminen vapa ja heitetään vavan suosituksen alarajoilla olevia kevyitä tai painoon nähden suuren pinta-alan uistimia niin noita tulee kyllä todella helposti. Myös katkottainen (kalastava) kelaustyyli jossa puolalle tulee muutaman kiekan löysiä kerroksia on omiaan noiden tuulisolmujen synnyttämiseen. Esmes nyt vaikka kaislatärpistä vedetään uistin vavalla irti ja se lentää ilmassa vaikka 5m veneen viereen, sitten kelataan pikana löysät pois ja tempastaan uusi heitto.

Tuulisolmuille vähemmän herkkä "jäykkiä" punottuja on ainakin Berkleyn Fireline ja Exceed ja Strenin Microfuse. Itse ostin viikko sitten tukevampaan vertikaalisettiin törkeen kallista Daiwan 8 Braid kuitua, kuitenkin niin että heitin sillä kahtena päivänä sillä puskahaukea ennen vertsusettiin siirtoa. Tuulisolmuja taisi tuon paripäiväsen pusikoissa rymyämisen lomassa tulla liki puolenkymmentä vaikka muuten laatusiima onkin.
Title: Vs: En ymmärrä
Post by: Mikko_-Procyon- on August 12, 2015, 00:20:00
Itse olen kiroillut fuusiosiimojen kanssa pari kautta. Alkaa tuntua että niillä kalastaminen on enemmän kärsimystä kuin nautintoa. Jos ei muuta, niin ne ovat aina kärkirenkaan ympäri pyörähtäneenä tai sitten joku epämääräinen pikkusilmukka puolalla. Välillä nekin katkeavat ihan itsestään, vaikka solmua uusii sopivin väliajoin. Pelkät punotat (vaikka dyneema) siimat taas eivät saaneet aikaan minkäänlaista riemunkiljahtelua. Nyt kalastelin pitkästä aikaa monofiililla ja voi olla että siihen myös palaan takaisin... todella monen vuoden jälkeen.
Title: Vs: En ymmärrä
Post by: KÖSTER on August 12, 2015, 14:13:04
Niin ne vaan siimat kehittyy, suuber hyber joka mennee solmuunkin ihan ittekseen