Kalassa.net Keskustelut

Kalastuslajit => Kaikkea kalastuksesta => Topic started by: Kuhan kalastaja on December 09, 2016, 15:49:25

Title: Värien näkyvyys vedessä ja kalojen värinäkö
Post by: Kuhan kalastaja on December 09, 2016, 15:49:25
Värien näkyvyydestä vedessä ja kalojen värinäkö. Näistä syntyy epäselvyyksiä.  Kuinka värit näkyvät sameassa vedessä kalan silmin? Esimerkiksi vihreä ei näy vihreänä syvässä humusvedessä. Uistinvalmistajat tekevät, mitä hienoimpia väriyhdistelmiä, mutta onko niiden tarkoituksena miellyttää vain ostajan silmää? Montako valkoista uistinta mustilla raidoilla olette nähneet kaupassa... todellisuudessa tämä valko-musta vaappu on kunnon ottipeli, mutta valko-mustaa vaappua ei tehdä, koska tiedetään että sitä ei osta kukaan, koska se näyttää tylsältä.
Mitä mieltä olette tästä?
Title: Vs: Värien näkyvyys vedessä ja kalojen värinäkö
Post by: jcuster on December 09, 2016, 20:07:46
Tiedä en mutta huomannu oon monta kertaa että raidoilla on joskus väliä. kuhavaapuista löytyy monestakin samanlaiset raidoilla ja ilman. Joskus kolisee pelkästään raidallisissa selästä välittämättä joskus tarvii oikean selkävärin, eikä raidoilla väliä tai kaikkia noita yhdistelmiä ja muitakin. altapäinhän se kala vaappua yleensä katsoo ja valkosia ne mahat hyvin usein on.

Sama toimii maali- ja metalliväreissäkin joskus kun lusikkaa nakkaa, niistäkin on noita raitavärejä jonkin verran kun se joskus vaatii raitoja joskus ei...

Laitetaan viel sellanen sivukutina että näinköhän olis että raidalliset toimii paremmin aurinkoisella tai kirkkaalla kelillä? varma en ole mut sellasta arvelua vois laittaa.
Title: Vs: Värien näkyvyys vedessä ja kalojen värinäkö
Post by: Thenextone on December 09, 2016, 21:35:49
Yks kotimainen pienvalmistaja tekee mulle välillä customvärejä jättivaappuihin ja sen kanssa on tullu turistua myös noista väreistä. Kaveri oli käyny vierailulla CAB Coatingsilla joka tekee noita vaappumaaleja, ilmeisesti aika monet niiden värit on uv aktiivisia. Reissusta oli jäänyt mieleen se, että monet valmistajat teke varmaan aika paljon "liian räikeitä" uv aktiivisia fluorivärejä jotka toimii toki huippusyönnillä, mutta ovat toiminnaltaan aika jyrkkiä on/off värejä.

Ainakin hauelle kontrastit on pop, jollain tavalla raidoitettuja on melkein aina vedossa. Veden kirkkaudesta ja yleisestä muudista riippuen sitten tuo kontrastin määrä. Valkoinen johdannaisineen on tosi hyvä haukiväri, esim. kuvan väriyhdistelmä on antanu useita todella komeita haukia. Yhden yli kympinkin.

(https://c1.staticflickr.com/1/644/22169787506_e0406411de_z.jpg)
Title: Vs: Värien näkyvyys vedessä ja kalojen värinäkö
Post by: Kuhan kalastaja on December 10, 2016, 14:56:03
No, laittakaa muutkin kommentteja mitä mieltä olette?
Title: Vs: Värien näkyvyys vedessä ja kalojen värinäkö
Post by: Alvarado on February 13, 2018, 11:44:04
I want to know about the content I want to learn more help me?