Kalassa.net Keskustelut

Muut keskustelut => Sekalaista juttua => Topic started by: Tasuriman on March 09, 2018, 11:58:40

Title: Halapoo ja hyvvee
Post by: Tasuriman on March 09, 2018, 11:58:40
Ei sitä semmosta oo olemassakaan.  :evil:
      Tiesinhän minä sen, mutta taas kerran piti kokkeilla jotta onko se varmasti noin. Paikallisesta halpisketjusta ostin nastakengät. Varmistin toki, etteivät nastat ole alumiinipiikkejä :-o :-o, eivätkä olleet ja kenkä tuntui istuvan hyvin jalkaan, kevytkin oli. Eivätkä maksaneet paljoo, oppirahat vaan taas kerran. Marraskuun lopulla ostin, kun oli pahuksen liukkaat kelit. Hyviltä tuntuivat ja toimivat paremmin, ku pendoliinon vessa. Olinpa tyytyväinen, taisipa vihdoin löytyä se hyvä ja halpa. Ja löytykin todella. Ensin löyty se halpa ja sen hajottua sitten piti käydä ettimässä se hyvä ja sehän sitten maksokin.

  Halpiskengät merkiltään SAFARI hajosivat siis normaalissa ulkoilukäytössä saumoistaan reilussa kahdessa kuukaudessa.  Todennäköisesti sattui kohdalle ne kuukuisat maanantaikappaleet, mutta suosittelen SAFARI nastakenkiä vain siinä tapauksessa, että tarvetta niille on kerran tai pari talvessa. Olivat kyllä kevyet ja hyvät jalassa. Pakko myöntaa, paremmat kuin nämä kalliimmat :?.
Title: Vs: Halapoo ja hyvvee
Post by: Mikko_-Procyon- on April 19, 2018, 14:33:47
Mitkäs ne hyvät kengät sitten olivat?

Safarin saappaitahan monet ovat ostaneet pilkille, itse en ole oikein uskaltanut crocseilla lähteä jäille. Jotenkin on tuntuma siitä, että yksi kairan hipaisu ja kenkä on entinen.
Title: Vs: Halapoo ja hyvvee
Post by: Tasuriman on April 21, 2018, 12:21:39
Mitkäs ne hyvät kengät sitten olivat?


  Safarin saappaitahan monet ovat ostaneet pilkille, itse en ole oikein uskaltanut crocseilla lähteä jäille. Jotenkin on tuntuma siitä, että yksi kairan hipaisu ja kenkä on entinen.
[/quote]

   Joo Safarin saappaat on itelläkin ja nyt kolmen talven kokemus niistä. kevyet ja lämpimät ovat. Tuo on taatusti noin, jos kairan terä sattuu viiltämään. Voi siinä mennä muutakin rikki kuin saappaan pinta. No, kolme talvee ovat kestäneet ja sitä pitää jo olla tyytyväinen.

  Sitten tuo toinen asia: mitkä ne hyvät on? Siinä aletaan liikkua jo heikoilla jäillä, jos lähden nimeämään. Se, mikä yhdelle on hyvä, voi toiselle olla aivan muuta. Varsinkin kengissä, jotka tietty ovat hyvinkin käyttäjäkohtaiset toimivuudeltaan. Jos nimeän nyt jonkun tunnetun merkin, ja joku hankkii samanlaiset, eivätkä ne toimi niin ....

   Esim. Nämä safarin kengät olivat hyvät ja kevyet jalassa. Ulkonäöltään asialliset ja jopa joku Goretex tyyppinen suojauskin piti olla. Pidin niiden joustavasta ja notkeasta pohjasta, mutta rakenne ei kestänyt omaa käyttöäni. Kenkien saumat alkoivat hajota, joten roskiskamaa niistä tuli nopeasti. Hankin tilalle tunnetumpaa merkkiä olevat, mutta ne ovat jäykempirakenteiset, ehkä valmistustavasta ja kovemmasta materiaalista johtuen. Toivottavasti kuitenkin kestävämmät.
Title: Vs: Halapoo ja hyvvee
Post by: enema on April 22, 2018, 08:31:38
Nuo myytiin muistaakseni Safareina:

(http://kuvanjako.fi/mqm4i-1920.jpeg)

Ihan on hintaisekseen palvelleet hyvin, otin 46:t 44/45 jalkaan, niin menee kahdet sukat sisään eikä ole tarvinnut palella. Nuo erikseen hommatut huopa/foliopohjalliset auttanevat myös eristämään kylmyyttä altapäin. Ei oikein näy kuvassa, mutta pohjassa lukee vain "Demar". Vissiin joku puolalainen puoti nuo valanut. Tuo pehmeä kumipohja on peilijäällä yllättävän pitävä, pari kertaa ilman ylimääräisiä liukuesteitä joutunut kokeilemaaan, eikä heittänyt katolleen vaikka käveli lähes normivauhtia.