Kalassa.net Keskustelut

Alueittaiset keskustelut => Etelä-Suomi => Topic started by: Vilperi on June 30, 2018, 17:09:17

Title: Helsinki - Kivinokka / Vanhankaupunginselkä
Post by: Vilperi on June 30, 2018, 17:09:17
Juu, elikkäs muutin hiljattain Helsinkiin ja into kalastukseen syttyi jostain kumman syystä, vaikka taukoa harrastukseen on jo useampi vuosi ollut. Nyt kuitenkin hankin alkajaisiksi mato-ongen, joskin ilman saalista olen toistaiseksi jäänyt, nyt kuitenkin harkitsen vakavasti heittovavan hankkimista ja etsiskelin josko asuinpaikkani (Viikki) läheltä löytyisi jokin mainio paikka - joko ongelle tai sitten heittovavalle.

Foorumirottailun ja lueskelun jälkeen totesin että tuo Vanhankaupunginselkä / Kivinokka / Kulosaaren ympäristö ovat mahdollisia tärppipaikkoja. Nyt olisikin kokeneemman kalamiehen tai eukon neuvot ja vihjeet paikalleen, että onko muita mukavan kulkuyhteyden päässä olevia paikkoja?

Katseskelin tuossa noita lupa-asioitakin, ja olen ymmärtääkseni suhteellisen selvillä ollessani siinä uskossa, että tarvitsen vain Valtion kalastonhoitomaksun sekä Helsingin Viehekalastusluvan, jos heittokalastaa halajan (niin ja sitten tietenkin vielä ne heittovälineet). Lisäksihän on vielä sitten erikseen määräykset siitä, mitä kaloja tuosta (Vantaanjoesta) saa ottaa (esimerkiksi rasvaevällinen taimen on kokonaan rauhoitettu), koskevatko nuo rajoitukset kuitenkin vain joki-aluetta - eli esimerkiksi tuosta Kivinokasta heiteltynä voisi nostaa kalaa kuin kalaa?

Kiitos vielä etukäteen kaikista vinkeistä ja neuvoista.
Title: Vs: Helsinki - Kivinokka / Vanhankaupunginselkä
Post by: mianka on July 27, 2018, 12:59:37

Ja tarvitset vain kalastonhoitomaksun, jos yhdellä vavalla kalastat.
Siinä on sitten se Saunalahden luonnonsuojelualue, jossa käsittääkseni
kalastus on kokonaan kielletty, mutta eihän sieltä Kivinokasta sinne
kalastellakaan.

Ja Vanhankaupunginkoskelle tarvitset erillisen luvan, jos sinne meinaat mennä.

Korjatkaa joku paremmin tietävä, jos jotain virheitä.