Kalassa.net Keskustelut

Kalastuslajit => Kaikkea kalastuksesta => Topic started by: Toimitus on August 10, 2003, 23:01:01

Title: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Toimitus on August 10, 2003, 23:01:01
Toimitus: Päätin kopioida Mikko_Procyonin Kommentteja ja parannusehdotuksia-alueella aloittaman erittäin hyvän aiheen tänne, koska täälä alueella tapahtuu eniten näitä peeloiluja.


Mikko:
Alkaa olla koko foorumi täynnä superlatiivi-aiheita:

Paras...
Suurin..
Pisin...
Kaunein...

Olisikohan aika keskustella jostain muustakin kuin vain ennätyksistä tai jostain muusta? Onko kalastus pelkkää tulosten tekemistä ja urheilua? Eikö tarkoitus ole rentoutua...  Tämä EI tarkoita sitä, että kohta löytyisi thread "Rennoin kalapaikka" tjsp..  

Muutenkin keskustelu tuollaisella gallup-tasolla on rasittavaa. Ei mitään perusteluja, vaan vastaus koostuu merkistä, painosta, pituudesta, kalalajista, ajasta tms..  Onko se oikeasti edes kiinnostavaa? Voiko sitä sanoa kehittäväksi keskusteluksi?

Ei tämä valitus ole täällä ainoastaan sillä, että tuollainen ei olisi sallittua tai se pitäisi lopettaa. Tympii vain katsoa, kun jokainen uusi aihe on tavallaan gallup, johon vastataan yhdella sanalla. Luovuutta ja uusia näkökantoja yms. kaivattaisiin ja kipeästi.


Toimitus:
Moderaattorit alkavat nyt pitää kovaa linjaa näitä tarkoituksettomia aiheita kohtaan. Älkää vaivautuko laittamaan turhia aiheita, koska ne lähtevät lähes välittömästi pois foorumilta. Tämä ei ole pelkkä äänestyspiste, vaan foorumi josta ihmiset hakevat tietoa. Uskon käyttäjien tietävän, minkälainen aihe ei auta ketään missään ongelmassa.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Anonymous on September 03, 2003, 16:21:42
Jussin ja Mikon on aivan turha laittaa tuollaisia ohjeita tänne. Tämä palstahan on juuri sitä varten, että täällä voi puhua niistä asioista, jotka kalastuksessa ketäkin kiinnostavat. Jos siihen liittyy em superlatiivien käyttöä, niin mitä sitten. Tämän foorumin suurin käyttäjäkunta on varmasti alle 15-vuotiaita, joten hyväksykää se tosi asia, että sentyyppiset asiat nyt vaan sattuvat kiinnostamaan lapsia.

Tämä palstahan on vain tekijöidensä näköinen. Ei siinä sen kummempaa. Käykääpä katsomassa vaikkapa kalastus.comia. Siellä ei ole mitään turhia hymiöitä, YABBC-merkkejä tai muita sellaisia lapsellisia juttuja, jotka keskustelussa ovat toisarvoisia.

Ehkäpä tämä palsta palvelee ylläpitäjiään, jotka nostavat itsetuntoaan paasaamalla lapsille käytös- ja kirjoitussäännöistä.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Mikko_-Procyon- on September 03, 2003, 20:18:51
Niin.. ja foorumin ylläpitäjät eivät siis saa vaikuttaa siihen, mitä sisältö on?
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Selenius on September 03, 2003, 20:21:52
Turha juosta jos on jo housussa. Foorumin linja on jo vedetty, ja siinä lepää. Turha kai tässä vaiheessa enään on lähteä linjaa muuttamaan...?
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Pete on September 03, 2003, 20:22:06
Mihin se edellinen säälittävä vuodatus hävisi ?


Siinä vaiheessa kun keskustelu alkaa lyödään aihe lukkoon. Niin sitä keskustellaan.
(Pitäs vissiin olla turpa kiinni, niinkuin joku jo aikaisemmin sanoi)
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: M1kko on September 03, 2003, 20:30:55
Quote
Mihin se edellinen säälittävä vuodatus hävisi ?
Ehdin nähdä!  ;)

Mitäs, alkaako moderaattoreilla karata mopo käsistä..
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Potkuri on September 03, 2003, 20:38:20
Helmer:

Huomaa että kalastus.com:ssa moni käyttää hymiöitä vaikka ne ovatkin keskustelussa toisarvoisia.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Mikko_-Procyon- on September 03, 2003, 21:06:14
Quote
Mihin se edellinen säälittävä vuodatus hävisi ?

Sanotaan nyt niin, että alkoi vaan nyppiä kunnolla tuo valitusviesti... Hitto! Tuosta asiasta on ollut jo yhdet miljoona kertaa juttua ja taas joku viisastelee. Jos ei tyyli miellytä ja foorumin sisältöön ei saisi EDES puuttua, niin on melko ihmeellinen kyllä valittajakin. Ja ihmetyttää se, että mitä se täällä edes  tekee? No, kyllähän valittaminen on mukavaa, mutta pitäisi nyt edes vähän ajatella ensin... (h..vetti!).
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Salmo on September 03, 2003, 23:09:21
Ensin valitetaan, ettei ole mitään intoa lukea aina niitä "paras sitä, paras tätä" -juttuja. Sitten, kun kirjoittajia kehotetaan käyttämään hieman luovuutta aiheiden keksimisessä, se onkin aivan turhaa. Jahas...

Itse olen kehottavalla linjalla "paras sitä, paras tätä" -juttujen suhteen, en kieltävällä. En siis suoranaisesti poista niitä, ellei aiheista nyt sitten jo ole käyty keskustelua.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: RSL on September 26, 2003, 19:05:39
Pitäisi laittaa ikäraja niin saattaisi olla että nämä "superlatiivi-aiheet" karsiutuisivat pois tai laittaa niille oma osastonsa, sekä tehdä selväksi, että niitä ei päästetä muualle.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Selenius on September 26, 2003, 19:55:36
Kuten jo jossain aiemmin olen todennut, foorumi on "lastentarha". Mitään itselle oikeasti uutta ja informatiivista juttua on turha hakea, siksi en lue enään koskaan muuta kuin kymmenen uusimman viestin lista, harvoin yhtään viestiä.

Kun alettiin tehdä "oranssia portaalia" nuorille, onko kovinkaan ihme että sitä saa mitä tilaa?

Asiaa tai kokemusta ei näistä viesteistä juuri välity, mutta hyvä niin. Kun vain tällainen olisi ollut olemassa vajaat kymmenen vuotta sitten olisin digannut kympillä. Jos taas kovin montaa kokenutta ei kiinnosta junnujen jutut, voiko lukijoita syyttää?

Hyvä että kalassa.net on olemassa, se tarjoaa yhden (matalakynnyksisen) kanavan junnuille tutustua maailman ehdottomasti parhaaseen harrastukseen (I.M.H.O.), toisaalta kovinkaan pro-henkistä tästä on turhaa toivoa. Mutta miksi pitäisi?
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: HerraHame on September 26, 2003, 20:07:34
Tosiaan olen aika lailla samaa mieltä moderaattoreiden kanssa, Suurin osa foorumin käyttäjistä on tosiaan alle 15-vuotiaita, kuten minä itsekkin. Eikai nuorten tiedonjanolle mitään voi? Ainahan aloittelevat kalastajat haluavat vaihtaa tietoja, kehua ja vertailla isomuksiaan, ja yleensä jutella asiasta. Millä lailla ja tyylillä onkin sitten eri asia. Todellakin juttujen taso on monin paikoin foorumilla surkea. Mutta ei sitä aina tarvitse ikää syyttää? Itse olen 14 ja olen TOdellaKin kokenut paljon kalastuksessa, en nyt tarkoita että olisin saanut isoja kaloja (vaikka onhan niitäkin tullut..., vaan että olen todellakin perehtynyt harrastukseen ja omistanut sille paljon aikaa ja vaivaa/rahaa.
Tietenkään en voi väittää että nuorisolla olisi samanlaista ajan muokkaamaa kokemusta kuin parikymppisillä kalastajilla ja sitä vanhemmilla. Jokatapauksessa väittäisin että vaikka kuinka kokenut kalastaja olisikaan, näiltä foorumeilta löytyy silti silloin tällöin jotain uutta tietoa.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Pete on September 27, 2003, 17:56:57
Herra Hame: "..Ainahan aloittelevat kalastajat haluavat vaihtaa tietoja, kehua ja vertailla isomuksiaan, ja yleensä jutella asiasta. Millä lailla ja tyylillä onkin sitten eri asia. Todellakin juttujen taso on monin paikoin foorumilla surkea. Mutta ei sitä aina tarvitse ikää syyttää?.." Aloittelevat eivät juttele täällä kalastuksesta vaan kaikesta muusta paskasta. Ikää ei tarvitse sotkea tosiaan tähän, vaan nuorissakin on monia jotka osaavat kirjoittaa ja tarinoida hyvin. Hieman vanhempana vitu*taa lukea kaikenmaailman aiheita AIVAN turhista asioista ja kaikkein vähiten kalastukseen liittyvistä.

Herra Hame: "..Itse olen 14 ja olen Todellakin kokenut paljon kalastuksessa, en nyt tarkoita että olisin saanut isoja kaloja (vaikka onhan niitäkin tullut..., vaan että olen todellakin perehtynyt harrastukseen ja omistanut sille paljon aikaa ja vaivaa/rahaa!.."

Itse olet 14v. Olen kalastanut perholla/uistimella juuri tasan 2 kertaa sinun elämäsi verran. Ja olen perehtynyt harrastukseen ja myös omistautunut sekä voin sanoa että rahaakin on palanut hyvän auton verran varmasti, mutta se ei anna oikeutta paasata pas*kaa millään foorumilla ja varsinkaan kalastusfoorumilla sellaisista asioista mitkä eivät sinne kuulu kuten esim. MONTAKO LEUKAA VEDÄT--> ketä kiinnostaa tuo ?
Kaikkia kalamiehiä tottakai kiinnostaa se, että kuinka monta leukaa se kaveri sieltä Jurvasta Kalassa.netissä vetää. Voi Kiesus.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: HerraHame on September 27, 2003, 19:49:46
Pete: ''Aloittelevat eivät juttele täällä kalastuksesta vaan kaikesta muusta paskasta. Ikää ei tarvitse sotkea tosiaan tähän, vaan nuorissakin on monia jotka osaavat kirjoittaa ja tarinoida hyvin. Hieman vanhempana vitu*taa lukea kaikenmaailman aiheita AIVAN turhista asioista ja kaikkein vähiten kalastukseen liittyvistä''

''Itse olet 14v. olen kalastanut perholla juuri tasan 2 kertaa sinun elämäsi verran. Ja olen perehtynyt harrastukseen ja myös omistautunut sekä voin sanoa että rahaakin on palanut hyvän auton verran varmasti, mutta se ei anna oikeutta paasata pas*kaa millään foorumilla ja varsinkaan kalastusfoorumilla sellaisista asioista mitkä eivät sinne kuulu kuten esim. MONTAKO LEUKAA VEDÄT--> ketä kiinnostaa tuo ?
Kaikkia kalamiehiä tottakai kiinnostaa se, että kuinka monta leukaa se kaveri sieltä Jurvasta Kalassa.netissä vetää. Voi Kiesus. ''

Kuten sanottu, ikää ei tarvitse sotkea tähän?

Täällä ei todellakaan ole monia ''Montako leukaa vedät?'' aiheisia keskusteluja, tai jos on, niin niihin ei kovin aktiivisesti kirjoiteta ja ne pysyvät jossain foorumin kätköissä. Kuumimman, ja yleensä myös ne järkevimmän (tosin ikävä kyllä myös, paras, hienoin, isoin jne) tason aiheet ovat näkyvissä ensimmäisenä. Eikä tässä todellakaan ollut kyse Leukojen veto keskusteluista vaan juuri uudenlaisien kalastusaiheisten keskusteluiden keksimisestä. Yleensä jos joku tällä foorumilla jauhaa paskaa, niin on myös todella kokematon kalastaja,  kokeneemmat/(Kypsemmät?) kalastajat eivät mitenkään voisi saada päähänsä aloittaa ''Leuan Vedon'' kaltaisia keskusteluja täällä.

Vieläpä siitä että, 10-vuoden perhokalastukseesi kuluttamasi kalastus tunnit vastaavat aika lailla 1 vuotta mun kalastus tuntien määrässä, jos tajuat mitä tarkoitan. Eli turha niillä vuosilla on kehua, tosin turha se on tunneillakaan kehua. En itse tosin perhokalasta, vaan pääasiassa pilkin, ja virvelöin.

Voisitko määritellä kalastukseen liittyvän ''turhan'' aiheen?
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Pete on September 27, 2003, 20:09:24
Turhia aiheita löydät tältä(kin) foorumilta aivan helposti. Oletko itse aloittanut sellaisia aiheessa pysyviä threadeja?
Tässä vastausten perusteella TOP 10:
Haukien heittely rannoille on syvältä!129
Mistäpäin olet? 120
Matojoen hauki 113
Minkäs ikäistä porukka on? 110
Seppo Suuronen Kalassa.netissä! 104
Suurin kalasi mato-ongella 99
Kalassa.net - T-Paita 99
Eläinrääkkäystä, sanovat... 96
minkälaista musiikkia kuuntelette? 93
Ennätyshaukesi...? 84
 
Montako näistä on oikein kalastukseen liittyviä? Onko edes 50% ? Tätä tarkoitan sillä paskanjauhamisella.
"..Täällä ei todellakaan ole monia ''Montako leukaa vedät?'' aiheisia keskusteluja.." Mitä ovat nuo 3 musiikki,pituus ja asuinpaikka threadit TOP 10:ssä sitten?

Mitä helvettiä kalamies tekee sillä tiedolla mitä musiikkia joku kuuntelee,  tai mikä on suurin Matojoen haukesi. Se ei ole edes oikeassa elämässä !

Jos kopioit kirjoittamaani tekstiä niin kopioi se edes sitten oikein. Toiseksi sitten kun erotat tunnit vuosista voidaan puhua kokemuksesta siinä kalastuksessa.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Selenius on September 27, 2003, 23:49:59
Hmm.. Ja MrHame edellä toteaakin kaiken tarpeellisen. Lastetarha mikä lastentarha. "mä oon kalastanut NIIN paljon enemmän kuin kukaan muu. Ja vaikka oon vasta 14 EI KUKAAN oo voinut kalastaa enempään kuin MÄ"

Hyvä MrHame, itse olen suht junnu kalastusessa (vasta 16 aktiivivuotta takana) ja joskus mustakin tuntui tuolta, silti olen aika nöyrä kokeneenpia kohtaan, miten olisi asenteen tarkistus?

Itsellä tänä vuonna reilu 40 kalapäivää takana, kun ei kerkeä kovin usein kalalle... Joskus oli yli 120 kalapäivää vuodessa, vaan tuskin enään into riittää moiseen, laatu on myös tärkeämpääkin itse akti.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: HerraHame on September 28, 2003, 08:19:23
Lähettäjänä: Selenius  Lähetys ajankohta: 23:49:59  
Hmm.. Ja MrHame edellä toteaakin kaiken tarpeellisen. Lastetarha mikä lastentarha. "mä oon kalastanut NIIN paljon enemmän kuin kukaan muu. Ja vaikka oon vasta 14 EI KUKAAN oo voinut kalastaa enempään kuin MÄ"

Mahtoikohan joku väittää noin? Kyseisellä lauseella tarkoitin kalastaneeni enemmän kuin moni muu itseäni jopa kauemmin kalastusta harrastanut. Miltäköhän minusta sitten tuntuu?
Itsekkin olen nöyrä Tosiaankin Kokeneita kalastajia kohtaan.
Asennettani en aio muuttaa ainakaan ennenkuin saan siihen syyn.

Ja petelle vielä että kyllä tunnit ja vuodet erotetaan aika selvästi toisistaan. Vertaappa sitä nyt sitten kun joku käy muutaman kerran kuukaudessa kalassa vaikkapa kymmenen vuoden ajan. Toinen käy vaikkapa 4-6 kertaa viikossa kalassa parin vuoden ajan, niin kerrohan, kummalle heistä voisi ajatella enemmän kokemusta/taitoa?
*Noista aiheista tänne voisi jättää: ''Matojoen hauki?'' (Kunhan löytyy propilkki-keskusteluista..) ''Eläinrääkkäystä, sanovat'' (Kalastuksen eettisen puolen keskustelu.. ? ) ja ''Ennätyshaukesi'' Mistä muuten olet nämä muut aiheet löytänyt? itse en ole foorumilla nähnyt kuin pari noista...
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Pete on September 28, 2003, 13:20:24
Tuolla sivun alalaidassa on tällaista tekstiä:
Yhteensä Aiheita: 3422      Yhteensä Viestejä: 29250
Uusin viesti:"Vantaanjoen loppupään-..." (Tänään klo 12:47:50)
Näytä BBS:n 20 uusinta viestiä.
[Lisää tilastoja]

Napauta tuota lisää tilastoja, niin löytyy ihmeellisiä asioita.

Hyvä HerraHame
Aikaisemmin omat kalareissuni olivat myös sellaisia 3-6 tunnin keikkoja joelle järvelle tai merelle. Se oli sitä aikaa kun ei tarvinnut aamulla/illalla/yöllä lähteä töihin. Nykyään onneksi työaikakin on niin, että tehdään 12 tuntia ja huilataan, sitten 12 tuntia töitä, ja sitten 3 vapaata. Tämän takia nuo lyhyemmät kikkailut kalalle menossa ovat jääneet pois. Yleensä mennään 3-7 päiväksi sitten kerralla.
Tänä vuonna ollaan tehty 6 reissua ja niistä 4 ollut viikon ja kaksi niistä 10 päivää. Nuo 3 päivän vapaat yleensä menee kahdelta viimeiseltä päivältä kyllä kalassa.

Nämä nyt pieneksi selvityksesksi Sinulle HerraHame ennenkuin innostut jutustelemaan lisää.

Tuollaisena vähän reipas 10 vuotiaana itsekkin kuvittelin, että ollaanhan tässä kierretty vähän muutakin kuin tahkoa, mutta mutta, maailmassa on ihmeellisiä asioita, ja niitä on paljon. Aikoinaan luulin osaavani kalastaa perhovälineillä, kävin tuolla Kalliovuorilla parin viikon reissulla ja otin pikallisen oppaan. Hän OSASI kalastaa. Hävetti se oma ajatuskin omasta osaamisesta. Kalastuksesta ei olisi tullut mitään ilman sitä opasta, en olisi varmasti saanut kalan kalaa. Piti vain niellä se, ettei kaikkea voi tietää/osata ja piti kysyä joku apuun sekä opastamaan.
Sellaisia kaikkia voi tosiaan sattua.

Mutta hyvä jos Sinulla jo 14 vuotiaana on sitä kokemusta,tietoa,taitoa ja osaamista, niin ei tarvitse sitten vanhempana kuin ajella paikasta toiseen ja kalastella. Voi vain aika tulla pitkäksi kun ei oikein uutta asiaa ei tule vastaan.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Pete on November 17, 2003, 21:54:19
Joo, jokainen taaplaa tyylillään. Mutta jos kirjoittelee näille palstoille ja haluaa saada vielä vastauksenkin olisi aihetta kirjoittaa Suomen kieltä.
Kaikenlaista siansaksaa täällä on nähty ja sellaisia kysymyksiä(tai mitä ne nyt sitten ovatkaan) mistä ei saa edes selvää mitä siinä kysytään.
Minusta on aivan oikein, että kaikki sellaiset kysymykset tai kirjoitelmat jotka eivät ole edes Suomen kieleksi tulkittavia ja kirjoituksissa lähes kaikki kirjoitusvirheetkin esiteltynä joutaa pois.
Kuten sanoin jos haluaa vastauksen kysymykseensä olisi vähintä se että kysymyskin olisi tehty huolella/asiallisesti.

Mielipiteensä saa ja pitääkin esittää, siinä olet aivan oikeassa.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Anonymous on November 18, 2003, 06:59:41
Miksi viestini poistettiin,mutta kuitenkin vaivauduitte vastaamaan siihen?
Alkaa meneen jo aika lapselliseksi,kuunnellaan/luetaan vain mitä halutaan
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Mikko_-Procyon- on November 18, 2003, 07:23:47
Quote
Miksi viestini poistettiin,mutta kuitenkin vaivauduitte vastaamaan siihen?
Alkaa meneen jo aika lapselliseksi,kuunnellaan/luetaan vain mitä halutaan

Herran itsensä käytös on lapsellista. Täällä ei oteta vastaan mitään natsi-viitteitä. Jos itse koet kuuluvasi johonkin ääriryhmittymään, niin täällä ollaan puolueettomalla maaperällä.

Tuollaisten kommenttien vuoksi olisi melkein syytä ottaa ennakkosensuuri käyttöön. Joillain foorumeilla olisit jo päätynyt bannin puolelle.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Anonymous on January 09, 2004, 17:41:44
Käykääpä joskus katsomassa www.jippii.fi kalastuskeskusteluja. Siellä se oikea lastentarha on. Mielestäni täältä kuitenkin löytyy monia keskusteluun kykeneväisiä ihmisiä ja vieläpä ihan mielenkiintoiseen sellaiseen. Se on niin helppo kliksauttaa hiirtä ja vaihtaa toiseen aiheeseen, jos joku asia ei kiinnosta. Ei aina voi miellyttää kaikkia, mutta hyvä kun jokaiselle on kuitenkin jotain. Eniten minuakin nyppii tuo aiheisiin puuttuminen. Ymmärtääkseni kanava on tosiaan heille, jotka sitä lukevat ja jotka siihen kirjoittavat, eikä valvojien iloksi. Ilmeisesti enemmän vaivaksi.... Ehkä tosiaan nämä tällaiset topicit voitaisiin lopettaa ja paneutua siihen tärkeämpään ja siihen mihin tämä keskustelufoorumi on todella tarkoitettu.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Pete on January 09, 2004, 18:06:29
Hyvä Anti/./Sara tai kukanäistä sitten olet tai et ole.

Tämä topicci on aloitettu Toimituksen eli sivun ylläpidon toimesta.
Jippiin keskustelut ovat lähes moderoimattomia, katsoit sitten mitä palstaa siellä hyvänsä.

Vielä tähän että on kaikille jotain.
Pitääkö kaikki sotkea Kalastus-otsikon alle? Varmasti on voimailun harrastajille parempia foorumeita kuin myös mopoilusta kiinnostuneille. Myös erilaisille extreme-laitteista kiinnostuneille on omia foorumeita. Siellä voi sitten ohimennen kysyä harrastaako toiset kalastusta.

Kirjaudu ensi kerralla niin voidaan keskustella . Muuten tämä jää minun puolelta tähän.

PS. Sinun tekstit muuten hävisi, ei minun. Kumma juttu ?


On aivan moderaattoreiden/adminin päätettävissä mikä pysyy täällä ja mikä deletoidaan. Näin se vaan on ja pitääkin olla. He ovat siihen valtuutettuja ja se on oikein.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Anonymous on January 10, 2004, 00:17:28
"Kaikille jotakin" lausahduksella tarkoitin, että kaikille kalastuksesta kiinnostuneelle asiaa kaikenlaisesta kalastamiseen liittyvästä asiasta. Huh mikä lause pukkasi pihalle :)  Helpotti...

Mutta mutta hyvä siis näin...
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Anonymous on January 12, 2004, 16:31:06
Hei!
Nyt ymmärrän,että valvoja poisti viestini ja myös jatko keskustelu aiheeni.
Jos teillä foorumi,jossa sana vapaa! Niin miksi ihmeessä txtit sensuroidaan??? Varsinkin,jos itse kaipaatte muutakin kuin galluja!!! Ja ilmeisesti naisilta koko sivu on sensuroitu!? >:(
Laittaisitte ihmeessä ikärajan varsinkin yläikärajan,että kuka saa sivuja katsoa,kirjoittaa niihin ja mitä sukupuolta pitää edustaa?
Ilmeisesti ette itse kestä kritiikkiä,kun asialliset vastaukset poistetaan,samaten kysymykset,oli ne sitten kasvattavia tai suuntaa antavia!!!
En jaksa riidellä asiasta! Mutta en kyllä mainosta sivujannekaan!
Niin hyvältä kuin ne alkuun vaikuttikin!
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Jigimies on January 12, 2004, 17:31:02
tähän juttuun kyllä ei saada mitään selkoa kun kaikki on eri mieltä parempi vaan että moderaattorit päätävät juttunsa ja sillä selvä
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Anonymous on January 12, 2004, 23:57:05
niinpä...se mikä kolhtaa niin se kannattaa poistaa...oisko syytä ottaa rakentavana palutteena ja tehdä itse jotain kehittävää  ;)
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Anonymous on January 13, 2004, 00:31:02
Jos sinulla Susa on noinkin paljon asiaa ja vielä tuollaista ole hyvä ja rekisteröidy tänne. Kukaan ei voi tietää kuka kirjoittelee sinun nimimerkilläsi.
Yläikäraja tai alaikäraja ? Mistä tiedetään kuinka vanha esim. Sinä olet? Jutuista ja kirjoitelmista päätellen et ole varmastikaan ylittänyt ajokortti ikää.

Minusta voit sanoa aivan mitä Sinua huvittaa, koska omalla nimellä kirjoittelen. Voin myös kirjoitella sinun nimelläsi, siis rekisteröidytään molemmat.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Mikko_-Procyon- on January 13, 2004, 08:01:57
Tämä aihe on mennyt ohi aiheen, joten muistuttaisin myös seuraavasta threadista:

http://localhost/forum/viewtopic . php?t=4834

Ja parahin vieras Anti. Onhan se ymmärrettävää olla vihainen teini ja haistatella kaikille, mitkä vain jotain tulevat sanomaan... siihen kuuluu varmaan isi, äiti, opettajat ja pussikaljat maahankaatava poliisisetäkin. Mutta elä tule tänne sitä vihaasi purkamaan vaan opettele ihan ihmisten tavoille jossain toisaalla. Minä todellakin poistin sinun viestisi, koska menit jälleen sille yksityisihmisten nimittelylinjalle, mitä olet ennenkin harrastanut. Ei sinulla tunnu paljoa olevan sanottavaa kalastamisesta, koska kulutat foorumilla kaiken aikasi ja voimasi pelkästään toisten ihmisten kritisoimiseen? Kokeilisit kalastamista joskus, niin ehkä se vanne pääsi ympärilläsi hellittäisi hieman ja oppisit jotain...

Banneja ei ole vielä sinullekaan, vieras-Anti, jaettu, joten voit nukkua yösi täysin rauhassa. Yleensä varoitus banneista on täällä annettu privaviestinä. Sinun kohdalla, vieras, se on kuitenkin mahdotonta. Toisekseen, olet huomannut että viestejäsi on poisteltu, mutta et ole oppinut siitä mitään? Et ole siis huomannut, että tällä foorumilla ei ihan kaikkea SILTIKÄÄN julkaista, vaikka sisällöstä voidaankin kritiikkiä antaa? Sen sijaan, että muuttaisit kirjoittamistyyliäsi, alatkin vain vaahtoamaan kaikille muille käyttäjille? Onko se mielestäsi oikea tapa lähestyä asiaa?

Toivoisin, että hieman kypsää harkintaa lisää tuollaiseen toimintaan. Ei varmaan ole liikaa vaadittu, edes Sinulta, vieras-Anti?

edit: Vieras-Anti:n vastine tähän viestiin vahvisti vain sitä, mitä jo oli havaittavissa.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Selenius on January 13, 2004, 22:36:49
susa:
jos yli 2000 teiniä on onnistunut rekisteröitymään niin ei luulisi olevan amerikan tempun, vai? Ja pliiiiiiis, voi skrivaa puhekieltä mutta ei tää oo chatti, lisäksi max hymiö/rivi
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Anonymous on January 13, 2004, 22:43:02
selenius!
Yritänpä parhaani,kirjakielel ja asialinjal...
Mutta eikö pääasia ole,että tulee ymmärretyksi???
Voitasko aloittaa alusta ja antasitte aikaa perehtyä sivustoon,ennenkuin registeröidyn???
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Selenius on January 13, 2004, 22:45:31
Juu, toki. Kannatta kuitenkin mahd nopeesti hoitaa oma nicci jottei peelot huutele...
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: susavm66 on January 13, 2004, 22:50:17
jee...näinköhän tuo onnistui??? :D
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Anonymous on January 14, 2004, 04:09:45
Peruskoulu jäi kesken, mutta kirjoitus sujuu kuitenin suuremmitta vaikeuksitta. Miten Sinulla? Olethan jo aikatyttö.
Kiva huomata ettei tuo rekisteröityminenkään ole kovin vaikeaa, vaikka olemmekin lähes samanikäisiä. Itseasiassa olen muutaman vuoden vanhempi, mutta älä anna sen haitata.

Onko Sinulla oikein kalastukseen liittyvää asiaakin?
Olen täysin valmiina vastailemaan.
 
V`ttuilut voit osoittaa sitten aivan muualle.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Sara on January 14, 2004, 14:42:53
Miksi ihmeessä tuosta rekisteröitymisestä tehdään niin kamalan iso juttu? Tuskin kanavan taso sillä nousee, että pistetään muutamia faktoja itsestä taustatiedoksi.
No tuli se nyt itsekkin sitten tehtyä... ja seuraavan kerran sitten yritän nostaa kanavan tasoa tietämykselläni.
Susa: Mukava nähdä että täällä on muitakin naispuoleisia kalastajia... meitä on ihan liian vähän!
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: susavm66 on January 14, 2004, 21:26:09
olli kuhta!
No kalastuksen takiahan tälle sivulle aloinkin kirjoittaa  :)
Pilkkimisestä tietoutta hain...ja pilkintä foorumilta sitä nyt sitten löytyykin...Kiitos vaan kaikille,jotka tahtovat auttaa harrastuksen parissa viihtyjiä  :)
Kesemmäx ko mennään,niin palaan vetouistin asioissa ja jossain vaiheessa perhostuksesta kyselen,kun sen ajan kohta...Siitä reilu kuusi vuotta,kun amerikassa perhoo heittelin ja luulen olevani sen suhteen hieman tai aika paljon ruosteessa...
sara Pitäähän vähemmistönki yrittää saada näinkin "miehisessä" harrastuksessa kuin kalastus,saada naisten ääni edes hieman kuuluville  :)
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Perhosmies on March 07, 2004, 21:27:18

Noh täytyy kai se ottaa tähänkin kantaa!!
Itse olen aika vähän käyttänyt aikaani täällä,mutta se aika ei ole mennyt hukkaan.Mielestäni "Foorumin vetäjät" ovat onnistuneet hyvin pitämään esim.asiattomat viestit y.m kurissa eli siisti linja on se mikä minua täällä on viehättänyt ja paljonhan täällä on tietoa kalastuksesta,kalapaikoista.perhoista n.j.e.Mutta ehkä tuo "tietyn linjan" ajaminen viesteihin on arvelluttavaa.Perustelen tätä sillä koska "käyttäjäkunta" on erittäin kirjavaa.Toisaalta tämä "kirjava" käyttäjäkunta poistaa n.s kliinisen keskustelun vaaran,joka piilee jos keskustelut/kannanotot patistetaan tiettyyn raamiin.Se voi mennä todella mauttomaksi oppineiden höpinäksi.Jokainen voi itse päättää/määritellä mitä täältä on hakemassa /mihin ottaa kantaa.Ja kyllä kritiikki/ kannanotto täytyy kestää ilman kirjattua nimimerkkiä.
Tämä on hieno juttu,joten ei pilata sitä turhilla höpinöillä heh
Keskustellaan ja kalastellaan niinkuin ennenkin
Ja oikein hyvää kalakevättä/kesää/syksyä kaikille :D
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: kaivo on April 01, 2004, 13:02:50
Quote
Pitäähän vähemmistönki yrittää saada näinkin "miehisessä" harrastuksessa kuin kalastus,saada naisten ääni edes hieman kuuluville  :)
Ilman muuta, toivotan kaikki kalastajattaret tervetulleiksi kalassa.nettiin!
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Anonymous on April 07, 2004, 19:34:42
Kyllä mun mielest siit on aika pal hyötyy jos kysytään vaik parasta vapaa. Ei ainakaa tartte vinkuu et tuli turha ostos välineet on tietty ihan oman maun mukasia mut kyl täältäki jotai vinkkei voi ammentaa.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Rapsutiini on June 14, 2004, 16:12:33

Kaiken kaikkiaan olen tältä palstalta saanut hyviäkin vinkkejä ja ideoita mutta ei tää voita www. vetouistelu .comia eikä www.kalastus.comia mut täydentää mukavasti, jotenkin täällä on vaan pikkusen pojanviikarimainen meininki!

Luulisi silloin että Luovuutta hyviin aiheisiin löytyisi
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Salmo on June 14, 2004, 23:14:45

Kaiken kaikkiaan olen tältä palstalta saanut hyviäkin vinkkejä ja ideoita mutta ei tää voita www. vetouistelu .comia eikä www.kalastus.comia mut täydentää mukavasti, jotenkin täällä on vaan pikkusen pojanviikarimainen meininki!

Luulisi silloin että Luovuutta hyviin aiheisiin löytyisi

Joo, Kalassa.netin käyttäjäkunta on tosiaan varsin nuorta, kirjoitustyyli ja sisältö ovat pääasiassa sen mukaiset. "Paras sitä, paras tätä" -tyyliset thredit ilmeisesti kiinnostavat enemmän nuorisoa kuin esim. "Potkurin nousu". Vetouistelucomiin ja Kalastuscomiin on mielestäni turha verrata.

Minulla on Bookmarksissa kaikki nämä kolme palastaa. Jos kyllästyttää meininki, vaihdan toiseen. Pääasia on mielestäni, että jokaiselle löytyy jotakin, siis nuorillekin.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Mikko_-Procyon- on June 14, 2004, 23:20:34
Jep. Välillä kyllästyy totaalisesti johonkin, jolloin pitää siirtyä toiseen paikkaan. Veto.comista en jostain syystä pidä, vaikka keskustelu siellä onkin laadukasta. Kuten myös kala.comissa. Täällä touhu on vain rennompaa ja vaikka välillä ei jaksaisikaan niin itse pidän tästä foorumista (ainakin toistaiseksi) eniten. TOivottavasti myös tulevaisuudessa. Jotenkin liian totinen linjaus ei oikein sovi minun mielikuvaan kalastuksesta, joten muiden foorumeiden "armeijakuri" ja "tieteellisyys" ei oikein ole minua varten. Tehdään tiedettä töissä ja vapaalla löysytetään sitä nappia paidan kauluksessa ja "heitetään läppää" jos vaikka sitä öögaa ei tarttis enää heittää... niinku, tietsä...   niinku.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: KatchU on June 18, 2004, 15:07:27
Jep. Välillä kyllästyy totaalisesti johonkin, jolloin pitää siirtyä toiseen paikkaan. Veto.comista en jostain syystä pidä, vaikka keskustelu siellä onkin laadukasta. Kuten myös kala.comissa. Täällä touhu on vain rennompaa ja vaikka välillä ei jaksaisikaan niin itse pidän tästä foorumista (ainakin toistaiseksi) eniten. TOivottavasti myös tulevaisuudessa. Jotenkin liian totinen linjaus ei oikein sovi minun mielikuvaan kalastuksesta, joten muiden foorumeiden "armeijakuri" ja "tieteellisyys" ei oikein ole minua varten. Tehdään tiedettä töissä ja vapaalla löysytetään sitä nappia paidan kauluksessa ja "heitetään läppää" jos vaikka sitä öögaa ei tarttis enää heittää... niinku, tietsä...   niinku.

musta mikolla on tässä aika hyvä pointti. mustakin kalastus.com ja vetouistelu.com on laadukasta mutta hieman liian "suoralinjaista" ja toi "armeijakuri" kuvaa sitä aika hyvin. toi keskustelu siirtyi "asiasta omenaan" tossa yhdessä kohdassa kuten sanonta kuvaa. siis, miettikää kahdesti tarvitaanko taas uutta ennätyshauki kyselyä, kusetko avantoon keskustelua tai viehe vs toinenviehe galluppia. noita on foorumi pullollaan. esimerkiksi vaapun rakennuksesta on montakin aiheta vaikka voisi jatkaa entisessä aiheessa. noi on kumminkin aika lailla samanlaisia keskenään.

jos itse kirjoitat viestin joka keskittyy toisten haukkimiseen tai muuten menee asiattomaksi/laittomaksi ja ihmettelet miksi se poistettiin, kannattaa mennä itseensä ja miettiä hetkinen. noi turhat aiheet voi käydä vaikka jippii:n foorumeilla tai ircissä. eikös moderaattorit ole tämän fooumin valvojia. minusta heillä on oikeus poistaa aiheita/viestejä ja meidän käyttäjien on parasta tottua siihen että keskustelu pitää pysyä asiallisena/laillisena tai se on deleteä. tollanen vieraana huutelu musta ei ole mitenkään kunnioitettavaa toimintaa...
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Anonymous on June 28, 2004, 17:36:39
Mielestäni tänne pitäis laittaa säännöt mistä saa keskustella ja mistä ei saa..! niinku esim. chateissakin on.. nii säästytään alyttömiltä kysymyksiltä mikkä ei kuulu tänne..!  ;)
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: kaivo on June 29, 2004, 11:38:32
Keskustella ja kysyä saa (edelleenkin) kaikesta, kunhan käyttää aluksi omaa harkintaa: onko kysymykseni kysymisen arvoinen? Olisiko siitä hyötyä muillekin käyttäjille, onko sitä perusteltu riittävästi jotta siihen on ylipäätään mielekästä vastata? Pelkät mielipiteeseen perustuvat gallupit ja "mitä mieltä" -kysymykset eivät tätä välttämättä ole.

Korostaa täytyy myös, että ensiksi tulisi tarkistaa onko aiheen tiimoilta aiempia keskusteluja, ja kysyä vasta sitten jos ei ole. Useimmista perusasioista kuten näistä "hyviä haukiuistimia" -jutuista on varmasti keskusteltu moneen kertaan, kenties ihan vähän aikaa sitten.
Title: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: nakkiva on July 12, 2004, 20:13:20
no niin aihe kalastus kaikella kunnioituksella palvelee meitä kaikkia.... kuta mitenkin. jos joku saa mielihyvää kehukaloilla tai muilla ilmaisuilla niin se heille suotakoon.sillä kalastus on monipuolinen harrastus ja jokainen nauttikoot siitä tavallaan.juttu vaan vapaaksi.
Title: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: hesep on January 30, 2005, 22:43:22
Tottahan tuo on että Kalassa.netin porukka on etupäässä varsin nuorta.

    Siinä on omat hyvät ja huonot puolensa näin jo hieman vanhemman kannalta. Ensinnäkin on erittäin hyvä että nuorille löytyy kaltaistansa seuraa ja heitä itseään kiinnostavia juttuja sisältävä foorumi. Täällähän meno on yleensä melko rentoa.
Omalta kannalta katsoen kuitenkin kallistun yleensä ennemmin Kalastus.comiin tai Vetouistelu.comiin. Mikä johtuu etupäässä juuri kirjoitus tyylistä (pidän asiallisesta kirjoitusasusta) ja juuri näistä nuorten (missä ei sinällään mitään vikaa ole) "Mikä on paras" tyyppisistä kysymyksistä. Olen huomannut että noilta aikaisemmin mainitsemiltani foorumeilta saan paremman ja nopeamman vastauksen, johonkin mieltä askarruttavaan kysymykseen. Tämä on hyvin ymmärrettävää sillä harvalla nuorella löytyy useinkaan niin pätevää tietopohjaa kuin vanhemmanpolven kalastajilta, joita täällä pyörii vähemmän. Yksi noiden foorumeiden vetonaula on suht vilkas kaupustelu foorumi.
     Mutta mutta tämä Kalassa.net toimii ainakin omalla kohdallani tällaisen rennon letkeänä jutustelu paikkana, johonka on kiva tulla jos muilta foorumeilta jää aikaa. Täällä voi heittää juttua hieman muustakin kuin kalastukseen liittyvästä. Mutta en kyllä täältä ala ensimmäisenä kysymään neuvoja, ne hoidan toisten foorumien kautta.
    Olipas harvinaisen epäselvää tarinankerrontaa taas mutta ehkäpä mielipiteeni tuli selväksi. Säilyköön Kalassa.net vaan tällaisenaan, erottuupahan joukosta ja hyvähän se on olla nuorillekin oma paikkansa..
Title: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: puolisukeltaja6 on February 01, 2005, 14:48:46
Quote from: hesep
Tottahan tuo on että Kalassa.netin porukka on etupäässä varsin nuorta.

    Siinä on omat hyvät ja huonot puolensa näin jo hieman vanhemman kannalta. Ensinnäkin on erittäin hyvä että nuorille löytyy kaltaistansa seuraa ja heitä itseään kiinnostavia juttuja sisältävä foorumi. Täällähän meno on yleensä melko rentoa.
Omalta kannalta katsoen kuitenkin kallistun yleensä ennemmin Kalastus.comiin tai Vetouistelu.comiin. Mikä johtuu etupäässä juuri kirjoitus tyylistä (pidän asiallisesta kirjoitusasusta) ja juuri näistä nuorten (missä ei sinällään mitään vikaa ole) "Mikä on paras" tyyppisistä kysymyksistä. Olen huomannut että noilta aikaisemmin mainitsemiltani foorumeilta saan paremman ja nopeamman vastauksen, johonkin mieltä askarruttavaan kysymykseen. Tämä on hyvin ymmärrettävää sillä harvalla nuorella löytyy useinkaan niin pätevää tietopohjaa kuin vanhemmanpolven kalastajilta, joita täällä pyörii vähemmän. Yksi noiden foorumeiden vetonaula on suht vilkas kaupustelu foorumi.
     Mutta mutta tämä Kalassa.net toimii ainakin omalla kohdallani tällaisen rennon letkeänä jutustelu paikkana, johonka on kiva tulla jos muilta foorumeilta jää aikaa. Täällä voi heittää juttua hieman muustakin kuin kalastukseen liittyvästä. Mutta en kyllä täältä ala ensimmäisenä kysymään neuvoja, ne hoidan toisten foorumien kautta.
    Olipas harvinaisen epäselvää tarinankerrontaa taas mutta ehkäpä mielipiteeni tuli selväksi. Säilyköön Kalassa.net vaan tällaisenaan, erottuupahan joukosta ja hyvähän se on olla nuorillekin oma paikkansa..


Itse en käy kalastus.comissa tai vetouistelu.comissa. Kalassa.net on juuri täydellinen näin. Saa kalastuksesta tietoa ihan tarpeeksi nopeasti. Ei siinä ole se nopeus tärkeintä, ja nuoret saattavat tietää jotain, jota vanhemmat eivät. Esim jostain uudesta kalastustavasta. Ja sitten Sekalaisista jutuista, että siinä saa tietoa, millaisia "ystäviä" täällä oikein liikkuu. Tietää, kuka on saman ikäinen, ja paljon muutakin. Olen kalassa.netin kannalla!
Title: vanha pappa
Post by: ritu on April 03, 2005, 09:35:44
no moro nuoret ei kannata ottaa vakavasti kaikkia mieli piteitä on hyvä että keskustelu käy ja jokainen mieli pide tulee esiin itse olen jo vanha pappa (58v) mutta seurailen mielenkiinnolla tätä keskustelua ja vanhoilla turskilla on ehkä kokeilun halu vähän laimeaa mutta nuoret innokkaatkalamiehet kokeilee ja etsii vastauksia kaiken mailman kysymyksiin ja se on vanhalle papalle aika innostavaa ja mitä tulee hyniöihin  niin ne krtoo vähän viestin luonteesta vakavaa leikki mielestä juu nou joten hymiöt mukaan nyt haluaisin kysyä ambassodoor neon kelasta onko kellään mitään kokemusta olen ostamassa kyseesä olevaa kelaa ja haluaisin vähän tietoa että kanattaako vastauksia odotellen Pappa :oops:
Title: Kyllä täällä vanhempaakin kaartia on !
Post by: valilyonti on April 27, 2005, 15:44:37
Minä esim. 50vee. Olen tehnyt 20 vuoden tauon jälkeen gom bagit kalastukseen. Nyt harrastan passiivista sekä aktiivista kalastusta.

Olen aina ollut kilpailuhenkinen. 100 ekua on lyöty vetoa että otan paikallisesta järvestä tänä vuonna karpin. Saas nähdä kuinka äijän käy. Se tiedetään että niitä on järvessä.

Kotitarvekalastukseen voin sanoa, että katiskat, rysät tehdään itse. Aikoinaan jo 12 vanhana tein katiskat ja nyljin biisamit. Onneksi edellä mainittuja ei ole täällä päin vahinkoa tekemässä.

Se vielä kalastuksesta. Se otetaan mitä käytetään ja loput lasketaan takaisin kasvamaan.
Title: Re: Todella säälittävää
Post by: taos on April 27, 2005, 18:30:08
Quote from: P.appa

Pilkut, pisteet ja isot kirjaimet eivät ole tulleet vieläkään muotiin. Olikohan niitä silloin edes keksitty kun "pappa" kävi koulujansa ?


Uskomatonta, mutta pilkut ja pisteet olivat olemassa jo ennen meitä. Teimme niitä kansakoulussa mustekynällä, jota kastoimme mustepulloon. Dikikamera on reissussa, mutta etsinpä jostakin vanhan kuvan laitteista.
(http://koti.mbnet.fi/tgv/taos/mustekyn%e4.jpg)

Kannossa on mustepullolle tila. Sinne mahtuvaa pulloa ei enää löydy. Karhun pään takana on mustekynän varsi, jonka olen pöllinyt isoäitini äidin jäämistöstä alakouluaikana. Se on tehty siisnatuohesta ja koivunoksista. Lyijykynän teroituskone on tuossa etualalla.

Kotiaineet oli kirjoitettava mustekynällä ja myöhemmin mustetäytekynällä sekä kaunokirjoituksella. Kuulakärkikynät olivat käsialan pilaajan maineessa koko kouluajan.

Sprii- ja vahaskopio aikana joutui kirjoittamaan taululta, tai sanelun mukaan lliian nopeasti. Pilkut ja pisteet eivät aina ehtineet mukaan ja käsiala tuli lääkärimäiseksi vähän samalla tavalla, kuin chatissa nykyään.
Title: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: jättihaukimanniskan on May 22, 2005, 17:53:35
laittakaa tänne galleria niin täst tulis kiinnostavampi paikka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Title: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: daiwa2 on May 22, 2005, 20:13:53
Jättihaukimanniska, etkö oo seurannut tuota kalassa.netin parannus(tai mikä nyt onkaan)http://www.kalassa.net/forum/viewtopic.php?t=3324


Quote
Lupasin tosiaan taannoin kyseisen toiminnon ja teinkin sen lähes valmiiksi. Eri toimintojen julkaisu on kestänyt kauan juuri siksi, että ne konfiguroidaan toimimaan yhdessä Kalassa.netin kokonaisvaltaisen uudistuksen yhteydessä. Haluamme, että kaikki toiminnot toimivat samoilla käyttäjätunnuksilla. Monet muutkin toiminnot, odottavat valmiina julkaisuaan, joka tapahtuu viimeistään uusien grafiikoiden julkistamisen yhteydessä. Samalla myös koko sivuston tekniikka muutetaan uudenaikaisemmaksi. Paljon on työtä mutta reilusti suurin osa on jo tehty.

Mikäli mielenkiintoa ja osaamista löytyy, niin Kalassa.netin tiimissä on myös tilaa osaaville ohjelmoijille ja sisällöntuottajille. Jos myös ideoita palveluihin löytyy, niin kertokaa ihmeessä! Mutta koetamme saada nämä vanhemmat ideat nyt ensin julkaistua.

Halukkaat voivat ottaa yhteyttä minuun mieluiten pikaviestillä tai sähköpostilla!Quote
Sen verran voin valottaa asiaa, että ensimmäinen ohjelmaversio on valmiina ja töitä tehdään. Samassa tulee myös muita vastaavia toimintoja. Pyrimme saamaan valmista mahdollisimman pian. Lupauksia en halua antaa rikottavaksi.


Eli Jussi on ottanut asian käsittelyyn ja mitä sen kaa tuli keskusteltua tuosta"galleriasta", niin hyvä pitäis tulla.
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: pappa on August 01, 2005, 09:32:10
Quote from: Potkuri
Helmer:

Huomaa että kalastus.com:ssa moni käyttää hymiöitä vaikka ne ovatkin keskustelussa toisarvoisia.
 Voi ne hymiöt olla tois arvoisia mutta kertoo ne vähän jutun luonteesta.Täytyy myöntää että jutut on välillä pelkkää toisintoa,joten otsikko on kyllä aiheellinen.mutta eisitä tarvii pipo tiukkana noudattaa.Ja on tämä ihan hyvä foorumi nytkin :lol:
Title: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: lapa on November 04, 2005, 19:05:31
Quote from: Anonymous
Jussin ja Mikon on aivan turha laittaa tuollaisia ohjeita tänne. Tämä palstahan on juuri sitä varten, että täällä voi puhua niistä asioista, jotka kalastuksessa ketäkin kiinnostavat. Jos siihen liittyy em superlatiivien käyttöä, niin mitä sitten. Tämän foorumin suurin käyttäjäkunta on varmasti alle 15-vuotiaita, joten hyväksykää se tosi asia, että sentyyppiset asiat nyt vaan sattuvat kiinnostamaan lapsia.

Tämä palstahan on vain tekijöidensä näköinen. Ei siinä sen kummempaa. Käykääpä katsomassa vaikkapa kalastus.comia. Siellä ei ole mitään turhia hymiöitä, YABBC-merkkejä tai muita sellaisia lapsellisia juttuja, jotka keskustelussa ovat toisarvoisia.

Ehkäpä tämä palsta palvelee ylläpitäjiään, jotka nostavat itsetuntoaan paasaamalla lapsille käytös- ja kirjoitussäännöistä.

Erittäin hyvin sanottu!!!
Title: Vs: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Himopilkkijä89 on April 12, 2006, 08:05:40
Turhia aiheita löydät tältä(kin) foorumilta aivan helposti. Oletko itse aloittanut sellaisia aiheessa pysyviä threadeja?
Tässä vastausten perusteella TOP 10:
Haukien heittely rannoille on syvältä!129
Mistäpäin olet? 120
Matojoen hauki 113
Minkäs ikäistä porukka on? 110
Seppo Suuronen Kalassa.netissä! 104
Suurin kalasi mato-ongella 99
Kalassa.net - T-Paita 99
Eläinrääkkäystä, sanovat... 96
minkälaista musiikkia kuuntelette? 93
Ennätyshaukesi...? 84
 
Montako näistä on oikein kalastukseen liittyviä? Onko edes 50% ? Tätä tarkoitan sillä paskanjauhamisella.
"..Täällä ei todellakaan ole monia ''Montako leukaa vedät?'' aiheisia keskusteluja.." Mitä ovat nuo 3 musiikki,pituus ja asuinpaikka threadit TOP 10:ssä sitten?

Mitä mettikköä kalamies tekee sillä tiedolla mitä musiikkia joku kuuntelee,  tai mikä on suurin Matojoen haukesi. Se ei ole edes oikeassa elämässä !

Jos kopioit kirjoittamaani tekstiä niin kopioi se edes sitten oikein. Toiseksi sitten kun erotat tunnit vuosista voidaan puhua kokemuksesta siinä kalastuksessa.
"Toiseksi sitten kun erotat tunnit vuosista voidaan puhua kokemuksesta siinä kalastuksessa."
Hmmm.... tarkoitatko että se jos käy esim. 10 kertaa pilkillä 5 vuoden ajan niin siitä saa enemmän kokemusta kuin yhden vuoden aikana käymällä 50 kertaa? Olen itse 16 vuotias ja käyny erittäin aktiivisesti pilkkikisoissa/pilkillä joka talvi. Olen siis käynyt neljän talven aikana pilkillä yhteensä noin 250 kertaa. Etkö myönnä että monet viisi vuotta vanhemmat pilkkijät ovat kokemattomampia?
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Tasuriman on April 12, 2006, 10:55:32
Tottapa turiset Maajoukkuepilkkiä 89.

Kyllä pitkälti pilkkikokemus karttuu juuri pilkillä käyden.
Mutta...jotta kaikki olisi suhteellista heitetään soppaan hiukan lisää pippureita.

Oletetaan, että sinulla on kaveri, joka " onnekseen " asuu juuri sen kaikkein kalaisimman järven rannalla ja istuu saunalaiturin päässä vetämässä paistiahvenia kaikkina mahdollisina hetkinä.

Sensijaan sinä onneton joudut etsimään kaikki mahdolliset järvet ja lammet pysyäksesi kalakeiton maussa mukana.

Kaverisi istuu ainakin tuplaten aikaa sinuun verraten, uittaa sitä iänikuista valoitaan ja saa kalaakin hitosti enemmän.

Sinä taas joudut kokeilemaan ja kehittelemään kaikennäköistä jippoa ja aikaa myöten olet oppinutkin saamaan heikoiltakin kalavesiltä saalista.

Siis kaverillasi on kokemusta ainakin tuplasti sinuun verraten, mutta sinun kokemuksesi on laadultaan niin paljon vankempaa, että tasapäisissä olosuhteissa hakkaat kaverisi kisassa, kuin kisassa.

  Se siitä kokemuksen määrästä.  No tämä tietysti oli voimakkasti karrikoitu, eikä siis paljoakaan todellisuuden kanssa tekemisissä, mutta tarkoitus on osoittaa, ettei aina määrä korvaa laatua.

   Kyllä sinulla selvästi on tietoa ja kokemusta kalastuksesta ja on hienoa, että olet halukas sitä täällä jakamaan.
Uusille kalamiehille ja -naisille on iso apu, kun ei tarvitse kaikkea käydä kantapääoppikirjan avulla lävitse .
Ja kyllä meille vanhoilleparroillekin uudet niksit kelpaavat .
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: HalDi on April 12, 2006, 11:13:56
Ja oikeikirjoituksenhan pitäisi itte asiassa olla itsestäänselvyys, eihän siitä sopis ehkä puhuakaan tähän sävyyn, ainakaan kovin paljoa. Kyllä ne jotka ei kirjoita hyvin saa aika äkkiää otsaansa tyhmän leiman.

Tärkeintä on, että tekee itsensä ymmärretyksi, se on totta. Loppu onki sitten ihan tyylikkyyden tavoittelua ja sen tuloksena tekstiä on mukavampi, nopeampi ja mielekkäämpi lukea, eihän sillä muuten mitään väliä.

Ihmiset, olkaa tyylikkäitä niin saatatte saada muut suhtautumaan teihin itseenne paremmin!
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Tasuriman on April 12, 2006, 11:51:27
Totta tämä HalDi:n huomautus. Oikeinkirjoitukseen kannattaa kiinnittää huomiota, hyvä ja nautittava tekstikin menettää viehätystään kirjoitusvirheiden vuoksi.

Minulle sattuu jatkuvasti tekstin sekaantumista. Kirjaimet vain vaihtavat paikkaansa, enkä välttämättä edes huomaa tarkastaessani virheitä.
 Tuo oli tietysti jo paha, että  Maajoukkuepilkkijä89:n  nimimerkin kirjoitin väärin. Juuri tuontyyliset virheet, joissa erityisesti pyrin olemaan tarkkana ja joita ei minulle satu koskaan ja taas kävi noin.

Valiopilkkiähän minä tietysti tarkoitin, vaikka Valoista puhuinkin.

Murteet ja joidenkin henkilöiden omintakeiset sanankäyttötyylit kannattaa mielestäni kyllä sisällyttää tekstiin sellaisenaan antamaan lisämausteita juttuihin . Vaikkei niiden kieliopillinen oikeellisuus välttämättä aina toteutuisikaan.

Kalastusaiheisin terveisin Tasuriman.

Ps. tälläkertoo pyrin olemaan jo tarkempoo poekoo.
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Himopilkkijä89 on April 20, 2006, 16:00:43
Tottapa turiset Maajoukkuepilkkiä 89.

Kyllä pitkälti pilkkikokemus karttuu juuri pilkillä käyden.
Mutta...jotta kaikki olisi suhteellista heitetään soppaan hiukan lisää pippureita.

Oletetaan, että sinulla on kaveri, joka " onnekseen " asuu juuri sen kaikkein kalaisimman järven rannalla ja istuu saunalaiturin päässä vetämässä paistiahvenia kaikkina mahdollisina hetkinä.

Sensijaan sinä onneton joudut etsimään kaikki mahdolliset järvet ja lammet pysyäksesi kalakeiton maussa mukana.

Kaverisi istuu ainakin tuplaten aikaa sinuun verraten, uittaa sitä iänikuista valoitaan ja saa kalaakin hitosti enemmän.

Sinä taas joudut kokeilemaan ja kehittelemään kaikennäköistä jippoa ja aikaa myöten olet oppinutkin saamaan heikoiltakin kalavesiltä saalista.

Siis kaverillasi on kokemusta ainakin tuplasti sinuun verraten, mutta sinun kokemuksesi on laadultaan niin paljon vankempaa, että tasapäisissä olosuhteissa hakkaat kaverisi kisassa, kuin kisassa.

  Se siitä kokemuksen määrästä.  No tämä tietysti oli voimakkasti karrikoitu, eikä siis paljoakaan todellisuuden kanssa tekemisissä, mutta tarkoitus on osoittaa, ettei aina määrä korvaa laatua.

   Kyllä sinulla selvästi on tietoa ja kokemusta kalastuksesta ja on hienoa, että olet halukas sitä täällä jakamaan.
Uusille kalamiehille ja -naisille on iso apu, kun ei tarvitse kaikkea käydä kantapääoppikirjan avulla lävitse .
Ja kyllä meille vanhoilleparroillekin uudet niksit kelpaavat .
Asun itse lahden rannalla, josta Nokian mestaruuskisoissa sai yleisen sarjan voittaja 220 grammaa ahvenia.

Kyseisellä paikalla syönninvaihtelut ovat melkoisia eri vuodenaikoina: alkutalvesta ensijäillä ahven otta hyvin tasapainoihin ja pystypilkkeihin, mutta heti kun lunta on satanut yli 10 cm ahven passivoituu eikä anna mitään merkkiä alkutalvesta kelvanneisinn välineisiin.
 Tällöin potkin itse lahdelle lumettomia paikkoja(mikäli railot eivät ole niitä jo tehnyt) ja vetelen pannukarkeita ahvenia pelkällä morrilla. Tätä kestää yleensä maaliskuun alkupuolelle asti, jonka jälkeen ahvenien saanti kyseiseltä paikalta on kaikkein hankalinta, sillä lumien sulaessa särjet ehtivät nappaamaan lähes aina ennen ahvenia.
 Kuitenkin kyseiseltä alueelta saadaan suurimmat ahvenet aivan viimejäillä - viime viikolla tein uudeksi ennätyksekseni 312 grammaa. Totuus on, että kyseisessä paikassa saa kokenut pilkkijä joka kerta puoli kiloa ahvenia, kun vain tietää mistä ja millä pilkkii.
Olen käynyt ko. paikalla tänä talvena pilkillä n. 25 kertaa - vain kerran ahventa on tullut alle puoli kiloa. Syynä oli se, että kokeilumielessä otin mukaan pelkkiä värikoukkuja ja jätin morrit kotiin.
Täytyy sanoa, että sillä lahdella kertyy erittäin monipuolista taitoa: pilkinkö pohjasta vai heti jään alta, kuinka saan ahvenia kun ahven on huonolla - mutta särki hyvällä syönnillä, missä vaiheessa vaihdetaan pystypilkki morriin.
Paikassa kehittyy siis kaikki neljä pilkintätyyliä: morri, tapsi, pysty ja tasapaino.

Mielestäni pilkkikilpailuissa kehittyy taidot enemmän kuin missään muussa. Varsinkin jos kisapaikat ovat erityyppisiä. Esim.  Lapin Narvijärvellä ahven ottaa vain, jos käyttää pelkkää morria ja istuu sitkeästi samalla reijällä.
Vammalan Rautavesi on toinen ääripää: hulmutin siellä kolme tuntia morria tuloksetta(luulin että syönti olisi huono), kunnes lopulta
älysin koittaa tasapainoa ja kiskaisin välittömästi jäälle 300 gramman ahvenen. Ahven oli siis sellaisella syönnillä, ettei se jaksa huomata/innostua niin pienestä ärsykkeestä kuin mormyska.

Voin sanoa, että pilkkitaidoiltani olen erittäin monipuolinen: suurimpina todisteina 4,5 kg Narvijärveltä, kun yleisen sarjan voittaja sai vain 3,5 kg. Paikan ahvenet siis tulevat pelkällä morrilla metrin syvästä(ahvenen keskipaino reilu 50 grammaa). Maajoukkueen loppukarsinnassa Kylliönjärvellä sen sijaan voitin 6 metrin syvyydestä ja alle 20 gramman ahvenilla. 8-)

Alkaa jo melkein olla sellainen tunne, että ahvenen pilkinnässä kaikki on jo opittu, vaikka se ei ole mahdollistakaan...
Sen sijaan esim. hauen ja kuhan pilkinnässä minulla on vielä runsaasti opittavaa ja Taimenen/Nieriän/Harjuksen pilkintä on vielä kokonaan kokematta...

Eiköhän siinä sitä kokemuksen LAATUA jo ollutkin...? :wink:
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Tasuriman on May 02, 2006, 11:44:54
Maajoukkuepilkkijä 89:lle

Tuo kaikki vahvistaa käsityksiäni siitä että, olet nuoresta iästäsi huolimatta varsin kokenut- ja nimenomaan taidoiltasi kehittynyt kalamies.

   Itse edustan tätä vanhempaa kaartia ja en enää ole aikoihin panostanut paljoakaan saaliin määrään. Aikaisemmin, kun intoa oli enempi, tein itse pilkit , mormuskat ja värikoukut.
 Ja, kyllä sitä kalaakin niillä sain, ehkä jopa turhankin paljon. Pilkkireissuilta tahtoi tulla sitä pikkuahventa usein repuntäydeltä.
Mukana tietysti muutakin kalaa ja joitakin pannukarkeita ahveniakin.

   Sukulaiset ja tuttavat tuli pidettyä kalanmaussa, usein oli vaikeuksia saada kalat kaupiteltua ja niitä piti sitten tunkea kompostiinkin.

   Sitten siirryinkin käyttämään pelkästään tasapainopilkkejä. varsin nautinnollisia hetkiä olen saanut viettää näinkin.
Kalaa tulee, joskus paremmin, joskus huonommin. Joka talvi olen saanut kokeilla jonkin suuremmankin kanssa omia taitojani.

Tälläerää kausi taas on ohi.

   Nautinnollisia kalaelämyksiä sinulle jatkossakin.
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Email on June 21, 2006, 01:08:56
Hymiötten tehtävä on luoda hyvää ilmaa piiriä tai mitä se netissä on ja keskustelut auttavat myös niitten tekiöitä ja vastaajia koska jos joku kertoo saaneensa ison kalan vaikka nilsmasterin 11cm niin kai muut kokeilee samaa viehettä ja kaikkea ei kannata uskoa mitä netissä kirjotellaan vaikka se olisi hyväkin foorumi. Ja eihän tämä mikään martta kerho ole :-D
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Tosimies on July 30, 2006, 12:07:48
ja nääkö ihmettelee et mixxx tekstejä sensuroidaan...no oiskoha sellasta tekstiä kiva lukea jossa kiroillaan joka käänteessä ja jakotoinen kirjain on pölkky,ja mitä kukaan tosiaan tekee tälläsillä tiedoilla:missä asut? suurin kiiskesi thaimaasta? :| tää menee jo väh niinko hölmöks. annetaanko jooko niitte modetaattorien päättää mitkä viestit poistetaan ja mitä korjataan?
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Mikko_-Procyon- on September 07, 2006, 20:12:44
No minä ainakin olen vain modannut sinun aloittamasi otsikon paremmin aihetta kuvaavaksi.
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: ShadowDust on October 11, 2006, 14:10:25
Itse olen hyvin uusi täällä foorumilla, Minulla ei ole juuri huomautettavaa viesteistä, luen ne mitkä itseäni kiinnostaa enkä huomioi useimpia viestejä millään tapaa. Lueskelin viestejänne tuossa ja aloin miettimään että olenko edes oikealle foorumille tullut, tarkoittaen että luulin että täällä voi kysellä ja jakaa kokemuksia, neuvoja, jne?
Minkä tasoista keskustelua te sitten kaipaatte täällä oikein? mennäänkö jo filosofian puolelle?  :-D
Minusta aina neuvot ja vinkit on tervetulleita kuhan kalastuksen puolella pysytään.
Tässä vinkki, ottakaa rennosti, nauttikaa syksystä ja kireitä siimoja kaikille !  :-)
Title: Vs: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Siikapossu on February 20, 2007, 17:34:35
Pitäisi laittaa ikäraja niin saattaisi olla että nämä "superlatiivi-aiheet" karsiutuisivat pois tai laittaa niille oma osastonsa, sekä tehdä selväksi, että niitä ei päästetä muualle.
Ja tämähän se vasta rohkaisisi nuoria kalastusharrastuksen pariin?
Title: Vs: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: kaivo on February 20, 2007, 21:59:50
Pitäisi laittaa ikäraja niin saattaisi olla että nämä "superlatiivi-aiheet" karsiutuisivat pois tai laittaa niille oma osastonsa, sekä tehdä selväksi, että niitä ei päästetä muualle.
Ja tämähän se vasta rohkaisisi nuoria kalastusharrastuksen pariin?
Superlatiiviaiheet tyyliin "mikä on paras / huonoin X ?" ovat yleisiä harrastuksen alkutaipaleella varsinkin nuoremmilla henkilöillä, eikä siinä sinänsä ole mitään pahaa. Keskustelut ovat sisällöltään kieltämättä usein hieman yksipuolisia, mutta ainakin itse olen yrittänyt suhtautua niihin ymmärtäväisesti, ja pyrkinyt ohjaamaan keskustelua aiheesta mahdollisesti jo löytyviin keskusteluihin.

Alkuvaiheessa harrastusta on tyypillistä halu saada ehdottomia ja yksinkertaisia totuuksia käytännön kalastamisesta sekä kalastusvälineiden hyvyydestä ja huonoudesta, kun omia kokemuksia ja näkemyksiä ei vielä ole kertynyt. Pikkuhiljaa, vuosien myötä kokonaiskäsitys kalastuksesta jäsentyy ja kalastaja alkaa huomata, että kalastukseen ja välineisiin liittyvät asiat eivät olekaan absoluuttisesti "hyviä" tai "huonoja", vaan suhteellisia ja aina sidoksissa mm. kalastustilanteeseen ja kalastajan omiin mieltymyksiin. Mielestäni tämän ajattelutavan sisäistäminen on avain, jolla päästään harrastuksessa pintatasoa syvemmälle. Pikkuhiljaa superlatiiviaiheetkin vähenevät.   
Title: Vs: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Tosimies on February 20, 2007, 22:11:57
Pikkuhiljaa superlatiiviaiheetkin vähenevät.   

Eihän ne periaatteessa vähene yhtään. Jos Herra X on nyt 11 vuotias ja haluaa tietää mikä on paras vaappu ahvenelle ja postaa siitä kirjoituksen tänne.Vuoden kuluttua Herra X on tajunnut että vaapun väri ja koko on kiinni vähän kaikesta ja poistaa tämän viestinsä. Pian tulee Herra Q joka kysyy "mikä on paras vaappu ahvenelle".. Kun hänkin tajuaa että se on kiinni vähän kaikesta tulee jälleen uusi kysyjä joka kysyy "mikä on paras vaappu ahvenelle?"...

Jossette ymmärtänyt ni tätä tarkotin : Nuoria kalastajia tulee koko ajan lisää (toivottavasti) ja he ovat luultavasti yhtä tiedonhaluisia kuin edellisetkin nuoret jotka ovat jo saaneet tietoa asiasta..

Sitte vielä lyhyt yhteenveto : Ihmisiä syntyy koko ajan lisää ja kukaan ei syntyessään tiedä mitään kalastuksesta.

Oliko mahdollisimman epäselvästi kirjoitettu?
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: kaivo on February 20, 2007, 22:24:31
Tarkoitin superlatiiviaiheiden vähenemistä yksilötasolla, siis yhden kalastajan kehittymisen kannalta. Foorumitasolla superlatiiviaiheita tulee varmasti olemaan niin kauan kuin uusia kalastajanalkuja syntyy, mikä on hyvä asia tulevaisuutta ajatellen. Olisi pelottavaa tajuta joku kaunis päivä, että foorumille ei ole tullut enää aikoihin yhtään superlatiiviaihetta... :wink:
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Tosimies on February 20, 2007, 22:36:18
Tarkoitin superlatiiviaiheiden vähenemistä yksilötasolla, siis yhden kalastajan kehittymisen kannalta. Foorumitasolla superlatiiviaiheita tulee varmasti olemaan niin kauan kuin uusia kalastajanalkuja syntyy, mikä on hyvä asia tulevaisuutta ajatellen. Olisi pelottavaa tajuta joku kaunis päivä, että foorumille ei ole tullut enää aikoihin yhtään superlatiiviaihetta... :wink:

Niin tosiaan jos jokainen tämänhetkisistä foorumin käyttäjistä lopettaisi melko turhien superlatiiviaiheiden lähettelyn ja opastaisi uusia käyttäjiä, ni vielä joskus Kaivo ja muut modetaattorit saisivat ilokseen / surukseen huomata että superlatiiviaiheita ei ole tullut yhtään kappaletta! Surukseen siksi koska mode työt vähenee  :wink:
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Eci on February 24, 2007, 23:30:46
Ei millään pahalla mutta nyt alkaa olla jo aika turhia topikkeja monta kymmentä.....Esim. mitä syöt pilkillä ja mitä juot ois voinu vaikka laittaa samaan viestiketjuun! Ja jatkuvasti joku avaa uusia "Mikä on paras kala" tai "mitä kalaa mieluiten pilkit" yms. viestejä.

Veikkaan seuraavaksi avaukseksi "Minkä väriset rukkaset sulla on pilkillä!" Ei sais tietysti valittaa mutta tuntuu nykyään aika turhalta ees keskustella mistään....
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: allu_ on February 24, 2007, 23:44:53
Ei millään pahalla mutta nyt alkaa olla jo aika turhia topikkeja monta kymmentä.....Esim. mitä syöt pilkillä ja mitä juot ois voinu vaikka laittaa samaan viestiketjuun! Ja jatkuvasti joku avaa uusia "Mikä on paras kala" tai "mitä kalaa mieluiten pilkit" yms. viestejä.

Veikkaan seuraavaksi avaukseksi "Minkä väriset rukkaset sulla on pilkillä!" Ei sais tietysti valittaa mutta tuntuu nykyään aika turhalta ees keskustella mistään....

Ihania aiheita kun ruuasta puhutaan  :-) Hyvä ideä muuten tuo rukkastopicci. Myös sohjokauhaa, pipoa, tai vaatekerroksien määrää voisi kysyä.
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Pilkkijä90 on June 27, 2007, 10:57:55
Lisätään tähän nyt vielä, ettei niitä aiheita tehdä sen takia että juuri sillä hetkellä nyt vaan on pakko tehdä _JOKU_ aihe, vaan aiheita tehdään silloin kun on joku juttu mielessä.

Tässä vähän asioita, joita kannattaa miettiä aiheita tehdessä.

1. Onko aiheesta mitään hyötyä kenellekkään

2. Kiinnostaako se oikeasti ketään? Entä kiinnostavatko sen vastaukset ketään?

3. Syntyykö sen tiimoilta oikeaa _KESKUSTELUA_, vai ovatko kaikki vastaukset alle viiden sanan?
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Perca on October 29, 2007, 20:56:25
3. Syntyykö sen tiimoilta oikeaa _KESKUSTELUA_, vai ovatko kaikki vastaukset alle viiden sanan?

Vaikka aihe olisi hyvä, keskustelunaloitus kattava, perusteltu ja kirjoitettu hyvin, aina edellä mainitut herrat Q, X ja Z löytävät tiensä LÄHETÄ-napille... Sitten saamme lukea "emmä tiä ainaska mulla toiminna" -tyyppisiä viestejä. Eli vika, jos sitä halutaan hakea, ei ole keskustelunaiheissa tai niiden keksimisessä, vaan valopäisissä osallistujissa  :-P. Ymmärrän kyllä tämän rukkas-pointin, mutta esimerkiksi siitä 0.38 sekunnin pohdinnalla johdettu topic "Varustus talvipakkasille" on ihan fiksun oloinen. Riippuen tietysti aloitusviestistä, mikä melkolailla määrää keskustelun tason.

-Perca
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: jarmoankka on December 06, 2007, 20:40:06
Mikäs V****n oikeus  näil moderaattoreil loppupeleis on päättää aiheista niin kauan ku ne on asiallisia eli laillisia?


Taas tuli yksi hyvä syy vähentää tääl palstal käyntei...
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: jarmoankka on December 06, 2007, 20:42:00
Niin joo. EIKÖS SUOMES OO SANANVAPUS niin kauan kun ei ketään loukata,kansaa kiihoteta jne...
Eli mikäs helvatun idea täs palstas on jos yhtäkkii aletaan sensuroimaan toisien juttuja?
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Pete on December 06, 2007, 20:48:25
Niin joo. EIKÖS SUOMES OO SANANVAPUS niin kauan kun ei ketään loukata,kansaa kiihoteta jne...
Eli mikäs helvatun idea täs palstas on jos yhtäkkii aletaan sensuroimaan toisien juttuja?
Tämän palstan ideana on keskustella ja jakaa tietoa kalastukseen liittyvistä asioista.
Vaihtaa mielipiteitä puolesta ja vastaan.
Moderaattoreiden tehtävänä taas on seurata, että keskustelut menevät asiallisesti, kirjoitusasullisesti sekä threadeihin ei joudu/tule sellaisia postauksia jotka eivät sinne kuulu tai ne eivät keskustelua vie mitenkään eteenpäin.
Jos sinulla on vielä epäselvää mitä tällä palstalla tehdään, miten täällä asioita tehdään sekä mikä on asiallista ja sopivaa niin lue aikaisempia treadeja ja opi jotain niistä, jos se mitenkään on mahdollista.
Lähes turhaa on edellisien postauksiesi tapaisia oksennuksia tänne heittää, koska ne enemmän naurattavat kuin vievät asioita mihinkään suuntaan.
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: jarmoankka on December 06, 2007, 20:53:22
Niin,noh... mä lopetan a: tän palstan lukemisen ja B: mainostamisen. Palaan tuttun ja turvalliseen kalastus.com:iin. Siel ei o  lastentarhameininki.

Edelleen sitä mieltä, että REKISTERÖINTI ja maksullisena ainoa keino pitää kakarat pois tälltä ja keskustelut siten muunakin kuin "mul  o isompi ku sul"- tasolla!

Heippa hei tälle palstalle, luojan kiitos tuol naapuris ei aiheita rajata vaik keskusteluja asiallisesti siivotaankin!
Pitäkää kakkanne!
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Pete on December 06, 2007, 20:54:58
Niin,noh... mä lopetan a: tän palstan lukemisen ja B: mainostamisen. Palaan tuttun ja turvalliseen kalastus.com:iin. Siel ei o  lastentarhameininki.

Edelleen sitä mieltä, että REKISTERÖINTI ja maksullisena ainoa keino pitää kakarat pois tälltä ja keskustelut siten muunakin kuin "mul  o isompi ku sul"- tasolla!

Heippa hei tälle palstalle, luojan kiitos tuol naapuris ei aiheita rajata vaik keskusteluja asiallisesti siivotaankin!
Pitäkää kakkanne!
Hyvä että taso paranee molemmilla saiteilla. C U, V R happy.
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Mikko_-Procyon- on December 06, 2007, 21:57:40
Niin,noh... mä lopetan a: tän palstan lukemisen ja B: mainostamisen. Palaan tuttun ja turvalliseen kalastus.com:iin. Siel ei o  lastentarhameininki.

Edelleen sitä mieltä, että REKISTERÖINTI ja maksullisena ainoa keino pitää kakarat pois tälltä ja keskustelut siten muunakin kuin "mul  o isompi ku sul"- tasolla!

Heippa hei tälle palstalle, luojan kiitos tuol naapuris ei aiheita rajata vaik keskusteluja asiallisesti siivotaankin!
Pitäkää kakkanne!

En tiedä, mitä tapahtui, mutta oletko ylpeä käytöksestäsi? Miksi haukut teinejä, jos itse käyttäydyt noin? Ja sitten menet toiselle foorumille sättimään ja moittimaan, vaikka omat jälkesi ovat tuota tasoa?

Luulisi hävettävän..

edit. Ja kappas, nyt se aloitettu ja oikein kirjoitettu "takaisin aplstalle" -thread .comissa on sensuroitu näemmä? Johtaakohan se tuolla apsltalla samanlaiseen avautumiseen kuin täällä? Onneksi täällä on niin lastentarha meininki ja teinimeininki, ettei tuo asia oikeasti edes kiinnosta.  :roll:
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: kaivo on December 07, 2007, 14:07:02
"jarmoankka" otti moderoinnin henkilökohtaisesti, vaikka puhutaan foorumitasolla. Kyse ei minun(kaan) mielestäni ole niinkään siitä, millaisia viestejä kukainenkin lähettelee, vaan siitä, mikä tyyli milläkin foorumilla toimii.
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Perca on December 07, 2007, 14:33:44
"jarmoankka" otti moderoinnin henkilökohtaisesti, vaikka puhutaan foorumitasolla. Kyse ei minun(kaan) mielestäni ole niinkään siitä, millaisia viestejä kukainenkin lähettelee, vaan siitä, mikä tyyli milläkin foorumilla toimii.

Mitäköhän jarmoankalla on ikää  :-D ?

Itse luovuin kalastus.com:sta juuri niiden idioottimaisuuksien takia, mitä siellä viljeltiin. Meininki on suurimmaksi osaksi täällä paljon rennompaa ja avoimempaa.

Moderaattoriksi tuskin valitaan sellaista henkilöä, joka riistää sinulta "sananvapuden". Tuollaiset pellekommentit kylläkin. Pidä jarmo hauskaa kalastuscomissa!

-Perca
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Pete on December 07, 2007, 14:35:51
Fyysiseltä iältään täysi-ikäinen..... profiilin mukaan ainakin. Ja kalaseurakin kelpaa, näköjään. Ei muuta kuin ilmoittautumaan.
http://www.kalastus.com/cgibin/keskustelu/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=jarmoankka-yleinen
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Kalanluinen Kantele on February 23, 2008, 20:52:21
Ohoh. Täällä onkin aikamoinen sota käynnissä. Taidan ottaa asiaan kantaa, vaikken kovin vanha kalassa.netissä olekaan.

Keskustelun taso on osaltaan aika heikkoa (erityisesti tässä ketjussa; aikamiehetkin yltyvät syyttämään nuorempia ja nuoret aikamiehiä (ja naisia)). Keskustelun alkupuolella joku totesi foorumin linjan olevan jo vedetty. Ehkei nyt kuitenkaan. Foorumithan tuntuu olevan aina ikuisuusprojekteja, joten suunta vain ylöspäin! Keskustelun tasoa voidaan aina parantaa, tuhoamalla "turhia ketjuja" tai suuntaamalla off-topic tehokkaasti pois aihekeskusteluista. Moderaatio on kuitenkin jokaisen foorumin elinehto, eikä moderaattoreita kannata syytellä ketjujen tuhoamisesta. He näkivät aiheen turhaksi tai samanlainen oli jo tehty. Ei siinä parane urputtaman.

Ehkäpä jokaisen tulisi kuitenkin ajatella asiaa omalta kohdaltaan. Syyttely vie vain aikaa ja voimia. Kannattaakin sen sijaan tutkia omaa kirjoittamistaan ja pohtia, miten saisi paremman, selvemmän ja mahdollisimman hyvän aiheen tai vastauksen aikaiseksi. Vanhempien kalamiesten (ja naisten) tulisi auttaa aloittavia, ja opastaa heitä, mikäli homma tahtoo mennä pieleen. Banneilla ja jäähyillä saadaan aikaan vain vihaa ja kiukkua. Sekä roppakaupalla pahaa mieltä, tottakai. Otetaampa esimerkki:

Kirjoittaja Aloittelevafisumies kirjoitti aiheen: "Mix kaikki kalapaiqat on niin kaugana Ylivieskasta????" Ensimmäiseksi luultavasti iskee moderaattorin nyrkki tai ensimmäinen moittija, joka sanoo että aiheeseen tarvitaan lisää syvyyttä. Moittimisen sijaan, asiasta voisikin mainita ystävällisesti, ja opastaa paremman kirjoittamiseen. Se, että foorumin ikäjakauma suuntautuu 15 ikävuoden suuntaan, ei välttämättä ole lainkaan paha asia, sillä vanhemmat parrat saavat mahdollisuuden opastaa nuorempia ja jaella vihjeitä, kokemuksensa pohjalta.

Esille tuli myös HerraHameen viesti, jossa 14v. kalastaja kertoi olevansa hyvin kokenut. Omassa ikäluokassaan hän saattaa olla todellinen eliitti. On totta, ettei hän yleisellä tasolla varmastikaan ole "kokenein" tai paras. Tästä on tietysti hyvä huomauttaa, ettei oma "kaikkivoipaisuus" riistäydy käsistä. Ei kuitenkaan viesti, jossa "oon kalastanut 2,5 kertaa yhtä kauan ku sää oot vanha" varmastikaan ole lainkaan hyödyllinen.

Aiheesta vielä, tämä aihe on hyvinkin tarpeellinen. Olisi toivottavaa, jos moderaattorit, ylläpito tai joku muu kirjoittaisi jokaiselle alueelle "Ohjeita kirjoittamiseen - Lue tämä ensin" ohjeen, joka käsittelisi hieman alueella käytävää keskustelua, antaisi ohjeita hyvän keskustelun aloittamiseen ja toimivaan vastaamiseen. (Mikäli ylläpidolla ei ole aikaa, voi minuunkin ottaa yhteyttä spostilla tai yv:llä, niin voin tehdä jotakin asian hyväksi.) Ei se kaikkien huonojen aiheiden poistaminen ratkaise asiaa kuitenkaan kokonaan eikä lopullisesti. Täyssensuuri ja laajamittainen lukitus- ja poistoaalto aiheuttaisi vain "kapinointia".

Joten, vanhemmat kalastajat, auttakaahan tästä lähtien nuorempia harrasteen ensiaskeleilla ja kertokaa, opastakaa ja ohjatkaa heitä. Se ei ehkä aina ole helppoa, muttei mikään tässä maailmassa kait ole? Ja nuoremman polven kalastajapojat ja tytöt, älkäähän hermostuko heti, kun teitä neuvotaan. Eliitiksi ei kuitenkaan pääse tuosta vain, ja jo edelläolevien neuvoja kannattaa varmasti kuunnella. Vanhemmalta kalastajalta oppii varmasti uusia niksejä, ja joskus saattaa jopa käydä niinpäin, että vanha koira oppiikin keltanokalta uusia jekkuja.

Ollaanhan me kaikki kalastajia, ei aikaa kuuluisi riitelyyn käyttää, vaan tietenkin pääasiaan; kalastukseen!

Toivottavasti hieman kiireellä kirjoitettu viestini valaisi kantani tarpeeksi selkeästi,

-KK
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Pete on February 23, 2008, 20:56:33
Likimain jokaisen palstan alussa on oma osio ohjeita kirjoittelemiselle, ynnä muulle palstan toimivuuden ja selkeyden kannalta olennaiselle asialle. Kiva että sinäkin olet tutustunut palstaan !

Se on tämä : http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=12004.0
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Perca on February 23, 2008, 21:07:14
Hyvä teksti KK:lta, mutta..

En tiedä, mutta voisin kuvitella että useissa bannitapauksessa monotus on aiheellinen. Vaikka on kaunis ajatus että vanhemmat opettavat nuoria, sitä tuskin tarvitsee tehdä jokaisella kerralla erikseen omassa threadissaan. Valitettavasti monetkaan eivät tunne tuota yläpuolella komeilevaa haku-toimintoa, ja vielä tuntemattomampi käsite on kalassa.netin netiketti.

Pienellä keskittymiseltä enemmän nuorien mutta myös vanhojen taholta saataisiin varmaan vähennettyä melkoisesti turhaa ärtymystä, kun oma "paras haukiviehe"-thread meneekin lukkoon alta aikayksikön.

-Perca
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Pete on February 23, 2008, 21:15:49
Täytyy vielä lisätä että suurimmassa osassa banneita on YV:llä tai muuten jo aikaisemmin yritetty tehdä asialle jotain. Ja jos ei nuorelle ihmiselle, ja vielä huonommassa tapauksessa aivan aikuiselle ihmiselle mene sellainen asia jakeluun, niin vaihtoehdot ovat hyvinkin vähissä.
Kuten tekstit "like this one":
Mikäs V****n oikeus  näil moderaattoreil loppupeleis on päättää aiheista niin kauan ku ne on asiallisia eli laillisia?
Taas tuli yksi hyvä syy vähentää tääl palstal käyntei...
Oikea paikka on silloin olla jäähyllä vähän aikaa ja miettiä mikä meni pieleen, jos se vaikka kirkastuisi siinä pienen kirjoittelu tauon aikana.
Kaikki se mitä moderaattorit ja admin tekee ei aina näy täällä palstan etupuolella, se viimeinen keino eli bannaus sitten näkyy. Jos siellä joku vielä luulee, että niitä banneja heitellään ihan tuosta ja milloin ja kenelle vain, niin kyllä 90% tapauksista on ensin yritetty jotain muuta.
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Kalanluinen Kantele on February 24, 2008, 10:34:22
Quote
Se on tämä : http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=12004.0

Tästä on hyvä lähteä, mutta ohje on vähän liian suppea minun mielestäni. Se kaipaisi muutaman esimerkin sekä hieman lisää selkeyttä. Olin kyllä tämän lukenut jo aikaisemmin, pointtini on se, että suosittelisin aluekohtaisen ohjeistuksen tekemistä, jolloin palstojen keskustelua olisi helpompi rajata ja ennenkaikkea seurata. Ymmärrän toki, että moderaatiolla ja vanhemmilla käyttäjillä menee hermot junnujen kanssa. Mutteivät asiat "raivoamalla" tai kiukuttelemalla parannu. Se, että ohje-osio on jo, ei tarkoita tietenkään sitä, ettei niitä voitaisi parantaa, eh?

Olen iloinen, että moderaatio ilmoittaa yrittävänsä yleensä jotakin muuta bannia ennen. Aivan hakusessa ei siis olla. En tosin tiedä sävyä, jolla asiaa on viety eteenpäin, mutta iso käsi moderaatiolle hyvästä yrityksestä! Ja ihan totta muuten, jos nuorelle/aikuiselle ei asia tahdo lukuisista kerroista huolimatta mennä perille, bannin paikkahan se taitaa olla, kunhan ensin kokeillaan jotakin muuta. Ihmisiä me kaikki olemme, joten uskoisin suurimmassa osassa tapauksista järkevän keskustelun auttavan edes vähän.

Tämä "parrat" opettavat "siloposkia" ajatus toimii, kun riittävän moni avustaa heikkolaatuisten topicin kirjoittajia esimerkiksi ohjaamalla heidät linkin avulla topicciin, joka käsittelee kirjoittamista opastavaan sävyyn.

-KK
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Pete on February 24, 2008, 17:57:07
Tästä on hyvä lähteä, mutta ohje on vähän liian suppea minun mielestäni. Se kaipaisi muutaman esimerkin sekä hieman lisää selkeyttä. Olin kyllä tämän lukenut jo aikaisemmin, pointtini on se, että suosittelisin aluekohtaisen ohjeistuksen tekemistä, jolloin palstojen keskustelua olisi helpompi rajata ja ennenkaikkea seurata. -KK
Keskustelua rajataan mielestäni juuri sillä mitä OTSIKOSSA sanotaan, eli esimerkiksi "Onginta" tai "Rakentelu". On jotenkin outoa jos kirjoittaja ei ymmärrä, että "Onginta" osion alle kirjoitellaan ongintaan liittyvistä asioista tai "Rakentelu" osiossa jutellaan kalastukseen liittyvien kapistusten rakentelusta. Threadeissa itsessään sitten voi olla lipsumista mitä pyritään ohjailemaan ja kaikkein turhimmat kohellukset sieltä siivotaankin pois, samoin kuin täysin väärällä aihealueella olevat siirretään oikeaan osoitteeseen ja silloin threadiin jää merkinta "Aihe siirretty XXXX-osioon ".
Jos sinulla on joitakin oikein mainioita ja käyttökelpoisia konkreettisia muutosehdotuksia niin olemme jokainen moderaattori varmasti viemässä asiaa eteenpäin ja ehdottamassa sitä ylläpidolle, jos häntä muutos vaikka jotenkin kiinnostaisi.
Palstaahan pitäisi tehdä juuri käyttäjien ehdoille sopivaksi, ei vain palstan olemassaolon takia.
Kiukuttelua tulee juuri siitä, kun jotain poistetaan ja kirjoittajalle ei perustella poistoa tai kirjoittajan mielestä hänen yritelmänsä olisi ollut liki seuraavan "Pulizer"-palkinnon arvoinen. Syy poistamiseen joissain tapauksissa leivotaan siihen seuraavaksi postaukseksi ja samalla juttu lukitaan niin että tämä aloittaja sen kerkeää mahdollisesti lukemaan. Jonkin ajan päästä tämä lukittu juttu poistetaan palstalta sen kummemmin siitä ilmoittamatta. Toisinaan palstalta häviää postauksia aivan siitä syystä, että kirjoittaja ei ole osannut/viitsinyt/yrittänyt edes käyttää HAKU-toimintoa, saati sitten osaa/halua osata, edes yritä osata välttävästi äidinkieltä tai suomen kielioppia. Niitä on ikävä ta-va-ta edes tällä omalla osaamisellani.
Täällä palstalla "muutaman vuoden" olleena nämä "Paras haukiuistin", "Paras Rapala", "Millä lipalla tulee ahventa" tai "Paras vapa" threadit lähtevät kyllä hyvin kiivaasti, eikä siinä juuri kiukutella.
Ennemmin mielestäni kannattaisi käyttää aikaa siihen sen oman kysymyksen tai kirjoituksen oikeakielisyyteen, siihen mitä haluaa tietää tai siihen mihin käyttöön kalastusvälinettä tulee tarvitsemaan. Helpottaisi vastaajia ja vähentäisi niin kirjoittajan kuin moderaattoreidenkin hommaa poistettaessa ns.kysymyksiä joista ei tiedä edes mitä niissä kysytään.
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Kalanluinen Kantele on February 24, 2008, 18:23:26
Ennemmin mielestäni kannattaisi käyttää aikaa siihen sen oman kysymyksen tai kirjoituksen oikeakielisyyteen, siihen mitä haluaa tietää tai siihen mihin käyttöön kalastusvälinettä tulee tarvitsemaan. Helpottaisi vastaajia ja vähentäisi niin kirjoittajan kuin moderaattoreidenkin hommaa poistettaessa ns.kysymyksiä joista ei tiedä edes mitä niissä kysytään.

Puhut asiaa. Kielioppi tuntuu olevan pahasti hakusessa, ainakin osalla. Ehkäpä sitä on ruohonjuuritasolta lähdettävä nyhtämään niin, että kirjoitusasu ensin kuntoon ja sitten asioihin sisältöä lisää. Se on kyllä hyvä jos nopeasti tulee lukkoa ja perusteluita lukitsemisesta aiheisiin, joista ei tahdo saada selvää.

Quote from: Pete
Keskustelua rajataan mielestäni juuri sillä mitä OTSIKOSSA sanotaan, eli esimerkiksi "Onginta" tai "Rakentelu". On jotenkin outoa jos kirjoittaja ei ymmärrä, että "Onginta" osion alle kirjoitellaan ongintaan liittyvistä asioista tai "Rakentelu" osiossa jutellaan kalastukseen liittyvien kapistusten rakentelusta. Threadeissa itsessään sitten voi olla lipsumista mitä pyritään ohjailemaan ja kaikkein turhimmat kohellukset sieltä siivotaankin pois, samoin kuin täysin väärällä aihealueella olevat siirretään oikeaan osoitteeseen ja silloin threadiin jää merkinta "Aihe siirretty XXXX-osioon ".

Et aivan ymmärtänyt pointtiani. On toki oikein siirrellä aiheet oikeille alueille ja sitärataa, mutta pääasia, jota hain, olisi näissä ohjeissa jotakuinkin seuraavanlainen; Ohjeen tulisi mielestäni antaa myös niitä paljon puhuttuja esimerkkejä hyvistä aiheista, sekä opastaa hyvän aiheen kirjoittamiseen. En missään nimessä tarkoittanut, että nykyinen ohje olisi huono, vaan sitä voisi mainiosti kehittää. Aluekohtainen ohje taasen opastaisi siihen, minkälaista keskustelua alueella käydään. Onginta on oikein hyvä ja selvä rajaus, muttei se välttämättä tarkoita sitä, että käyttäjä osaisi tämän perusteella kirjoittaa muunlaista tekstiä kuin "Mikä on paras mato? sellane mitä piretää nälässä ensin vai häh?". Kuten itse totesit, tähänkin aiheeseen vastaaminen olisi luultavasti mahdotonta. Kunhan tästä ehdin, niin laitan moderaattorin (itsehän moderaattori olet, joten laitan sinulle) kautta tulemaan sen tyylisen ohjeen, mitä itse tarkoitan. Sopiiko?

Se on mukavaa, kun asioista voidaan jutella rakentavasti, kiitos siitä.

-KK
Title: Vs: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Kahvimuki on July 31, 2008, 11:58:58
Jussin ja Mikon on aivan turha laittaa tuollaisia ohjeita tänne. Tämä palstahan on juuri sitä varten, että täällä voi puhua niistä asioista, jotka kalastuksessa ketäkin kiinnostavat. Jos siihen liittyy em superlatiivien käyttöä, niin mitä sitten. Tämän foorumin suurin käyttäjäkunta on varmasti alle 15-vuotiaita, joten hyväksykää se tosi asia, että sentyyppiset asiat nyt vaan sattuvat kiinnostamaan lapsia.

Tämä palstahan on vain tekijöidensä näköinen. Ei siinä sen kummempaa. Käykääpä katsomassa vaikkapa kalastus.comia. Siellä ei ole mitään turhia hymiöitä, YABBC-merkkejä tai muita sellaisia lapsellisia juttuja, jotka keskustelussa ovat toisarvoisia.

Ehkäpä tämä palsta palvelee ylläpitäjiään, jotka nostavat itsetuntoaan paasaamalla lapsille käytös- ja kirjoitussäännöistä.

Eivätköhän itse ylläpitäjät tiedä parhaiten että mitä varten tämä palsta on  :wink:
Title: Vs: Re:Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Ammattilainen on July 04, 2009, 22:04:00
Jussin ja Mikon on aivan turha laittaa tuollaisia ohjeita tänne. Tämä palstahan on juuri sitä varten, että täällä voi puhua niistä asioista, jotka kalastuksessa ketäkin kiinnostavat. Jos siihen liittyy em superlatiivien käyttöä, niin mitä sitten. Tämän foorumin suurin käyttäjäkunta on varmasti alle 15-vuotiaita, joten hyväksykää se tosi asia, että sentyyppiset asiat nyt vaan sattuvat kiinnostamaan lapsia.

Tämä palstahan on vain tekijöidensä näköinen. Ei siinä sen kummempaa. Käykääpä katsomassa vaikkapa kalastus.comia. Siellä ei ole mitään turhia hymiöitä, YABBC-merkkejä tai muita sellaisia lapsellisia juttuja, jotka keskustelussa ovat toisarvoisia.

Ehkäpä tämä palsta palvelee ylläpitäjiään, jotka nostavat itsetuntoaan paasaamalla lapsille käytös- ja kirjoitussäännöistä.

Eivätköhän itse ylläpitäjät tiedä parhaiten että mitä varten tämä palsta on  :wink:

Samaa mieltä Kahvimukin kanssa - foorumin tekijät / hallitsijathan täällä päättävät, kun kerran ovat foorumin "rakentaneetkin" ja täällä valvovat. Tosin en tajua mitä pahaa siinnä on, että kalastus aiheisella sivustolla on juttua hieman jostain muustakin? Tietysti onhan täällä muutamia aivan turhia aineita, mutta esim. joku aihe jossa keskustellaan tyyliin "Mistä päin olette?" ei välttämättä ole yhtään pahaksi? Tuollaisen kautta voi saada vaikka uusia kalakavereita tms. Tosin en kyllä ymmärrä miksi yllläpito (kuulemani mukaan) valittaa jostain aiheista, joita täällä käyvät ovat tehneet? Eikö se ole ihan hyvä että porukka viihtyy ja juttelee sellaisista asioista joista itse ovat kiinnostuneet, jos sentään hieman liittyy kalastukseen - tarviiko kaikkien aiheiden miellyttää ylläpitäjiä? Toista kiinnostaa ennätyskalat, toista taas ottivieheet yms. Itse ainakin pidän siitä, että foorumilla voi keskustella hieman vapaammin, eikä sellä tavalla että heti jos aihe hiemankin poikkeaa kalastuksesta muualle, niin tulee joku ylläpitäjä valittamaan siitä. Jos täällä menee tälläiseksi homma, niin toki vaihdan kalastus foorumia, ja kehotan myös kalakavereita pysymään kaukana tästä foorumista !
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: oleppahyvä on July 03, 2010, 14:16:09
kalaa kun saadaan niin reseptejä vois kysellä ja oma blogi niille. itse kerään siikareseptejä.tykkään kalastaa sitä ja valmistaa.
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: Savinen on February 07, 2013, 22:30:08
Oliskohan tarvetta/ kiinnostusta vanhoja uistimia käsittelevälle topiikille?
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: marjaleena112 on September 16, 2017, 20:51:52
Itse käyn vain aina vilkaisemassa nopeasti uudet viestit ja vastaaminen tahtoo jäädä usein siihen yhteen sanaan  :-D
Title: Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
Post by: marjaleena112 on November 26, 2017, 10:36:51
Tämä on kyllä aivan totta