Kalassa.net Keskustelut

Muut keskustelut => Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia => Topic started by: Mikko_-Procyon- on December 15, 2003, 08:15:28

Title: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on December 15, 2003, 08:15:28
Ennenkuin valitat foorumin tasosta missään muualla, niin lue tämä ja vastaa tänne. Jos valittamista ei ole, tai et valittamisellasi pyri mihinkään muutoksiin, niin elä vaivaudu vastaamaan.
 
Tämän threadin tekeminen alkoi tuntua tarpeelliselta. Mitään suinpäin valittamista täällä ei siltikään sallita, vaan tätä moderoidaan siinä missä muitakin aiheita. Jopa voimakkaammin, sillä perusteettomat valitukset pääsevät bittitaivaaseen.

Syy tämän threadit perustamiselle on se, että foorumista jaksetaan narista jatkuvasti. Tämä thread ei ole aloitettu minkään yksittäisen tapauksen ansiosta, vaan niiden kaikkien narinoiden tuloksena.

Naristu on mm. moderaattoreista (yllätys, pitäähän sitä syyllinen löytää?). Toiset haluavat, että moderointia ei olisi ja kirjoittaminen olisi vapaata. Toiset taas ovat sitä mieltä, että sisältö on p*skaa ja deleteä saisi painella tiuhempaan. Näiden kahden ääripään välissä toimiminen ei tunnu siltikään kaikkia miellyttävän, vaan narinaa esiintyy.

Narinaa on tullut aiheista. Superlatiiviaiheista ollaan jo ohjeistusta annettu ja moderointia tiukennettu. Sama myös gallupeista. Olisi kuitenkin mukava tietää, mikä on se aihe mistä oikeasti jaksettaisiin tai haluttaisiin keskustella. Loppujen lopuksi kalastus on kaikessa laajuudessaankin varsin suppea harrastus. Kaikki perustuu kalan saamiseen ja mitä sen jälkeen, kun se on ylös otettu? Uusia aiheita ei voi sadella taivaasta, vaan kaikki on takuulla jo kertaalleen puhuttua.

Narinasta sanotaan, että "pitää kestää kritiikkiä". Kyllä sitä kestetään, mutta aiheetonta narinaa ei. Siksi tämä thread on juuri perustettu. Aiheellista kritiikkiä saa/pitää antaa, mutta ENNEN KUIN SITÄ ANNETAAN, VASTAA NÄIHIN KAHTEEN KYSYMYKSEEN JA PERUSTELE HYVIN. Perustelemattomat ja varsinkin kohtaan 2 vastaamatta jättäminen johtaa todennäköisesti "aiheettomana narinana poistamiseen".

1) Mitä mielestäsi pitäisi tehdä, että kukaan ei valittaisi tällä foorumilla mistään asiasta?

2) Mitä SINÄ olet valmis tekemään sen hyväksi?
Title: Re:Valittajien thread
Post by: Anonymous on January 01, 2004, 18:45:41
1, Ainoa tapa saada voorumi tilaan, jossa kukaan ei valita siitä, on sulkea voorumi ja vetää se netistä, silloin voorumilla ei kukaan valita mistään.

2, Pysyn pääsääntöisesti poissa.


/abo
Title: Re:Valittajien thread
Post by: Selenius on January 02, 2004, 16:33:56
Aivan, eipä enään särky haittaa.

Aina valitetaan, tekipä asiat ihan miten tahansa. Sen kanssa ei voi kuin elää, ja kenties miettiä mihin suuntaan (ja kelle) foorumia ohjaa.

Ja kakkos kyssäriin, kerron mielipiteeni (valitan) kun sen koen tarpeelliseksi aivan kuten ennenkin.
Title: Re:Valittajien thread
Post by: Salmo on June 22, 2004, 19:21:08
Jos vastauksesi kysymyksiin on tällainen kuin allaolevat, älä vastaa ollenkaan.
Miten nämä vastauksesi palvelevat keskustelua ?

Tässä vastauksia muutamissa viimeisissä threadeissa olleisiin kysymyksiin:

busteri... ---Vetouisteluveneestä

ahaa. hyvä tietää. mä mietinkin tota ilmaruuvin roolia...---Mercuryn käyntiongelmasta

eikös se riipu veden lämpötilasta ja ilmasta jne... ---Uistelusta syksyllä

niinhän toi on... ---Plaanarikeloista

eipä oikeestaa. noi edellä mainitut on hyviä... ---Jippoja uisteluun

onhan tota noussu... ---Uistelukausi on alkanut

ethän sä meidän lupaa tarttee. ei oo kokemusta...---Vedosta

vaikea sanoa. ei oo kokemusta... ---Onko tässä hyvä uistin

uusimmassa kalastus lehdessä oli hyvä juttu noista... ---Vaapun väristä


Joku moderaattoreistakin voisi puuttua tähän päättömään touhuun.

Olen seurannut samaa nyt jo vähän aikaa. Kyseessähän on erään kirjoittajan kommentteja, joista suurin osa ei todellakaan palvele keskustelua. Tästä oli juttua vähän aikaa sitten, mutta haluan vielä painottaa, että viestejä keräämällä ei hankita tällä keskustelupalstalla uskottavuutta tai mitään! Tuskin ketään kiinnostaa yllä olevien kaltaiset kommentit. Koitetaan luoda laadukasta keskustelua ja kirjoitetaan viestejä, joista on muillekin hyötyä!

Ja tämä koskee kaikkia, en kohdista tätä vain yllä olevien viestejen kirjoittajaan!
Title: Re:Valittajien thread
Post by: Reaper on June 27, 2004, 16:13:32
Ja itse haluaisin sanoa yhden sanan tähän asiaan:


"vaikea sanoa. ei oo kokemusta"

Tollaisia on tosiaan ihan turha lähetellä, koska se ei tosiaan mitenkään helpota tätä, joten!

Jos ei tiedä johonkin threadiin vastausta/ei tiedä asiasta, niin onko siihen aina sitten ihan pakko vastata? Siis olen nähnyt monia threadeja tuolla, jossa vastaajat eivät ole laittaneet kuin, että "no en tiedä koko hommasta mitään", niin ihan tälläisiä viestejä on monia tuolla joukossa.
Title: Re:Valittajien thread
Post by: Mokki on June 27, 2004, 20:58:11
Hmm, Niin mitähän mun piti kirjottaa? Unohdin jo. Noh, kesälomallahan ei mitään pidäkkään muistaa.  :)

Hmm, Niinjoo, munhan piti avautua siitä, kuinka tälläkin keskustelufoorumilla olevista topiceista on 90% aloitettu.... noh, suoraansanoen huonosti.

Esimerkkeinä muutama aloitusviesti:

Kerro hyvä uistin kuhalle?
Kun aloitusviesti on tämmöinen, myös vastaukset ovat samaa luokkaa.Paras esimerkki samasta threadistä; Kuha joku

Seuraavassa kysellään sitten mitä kalaa tulee kalastettua useiten:
Itse kalastan haukea ja ahventa eniten lähinnä huonolla menestyksellä.  


Hyviä taimenvieheitä etsitään koskelle:
mikä koko?
mikä väri ?

ja muutakin asialla ois vähän kiire!!!!!!


Yllättäen tämmöisellä avauksella on saatu hyvä vastaus.


Ymmärrän kyllä, että kaikille aiheille on vaikeahkoa keksiä ns.tarinaa, mitä kertoisin topicin avausviestissä, mutta jotain muuta kannattaa yrittää sisällöittää(voiks noin kirjottaa?), kuin vain ja ainoastaan pelkkä kysymys. Mä ainakin vastaan mielummin kunnon kysymykseen, jonka laatimiseen on selkeästi edes yritetty panostaa.
Mun mielestä moderaattorit vois ottaa vähän tiukemman otteen...

Esimerkkinä aiheeseen "mitä kalaa kalastat useiten"
Aloitusviestiin olisi hyvin voinut kertoa esimerkiksi missä päin kalastelee, heittokalastus, vetokalastus, perhokalastus, vaiko onkiminen tyylinä.... yms

http://localhost/forum/viewtopic . php?t=7282 (http://localhost/forum/viewtopic . php?t=7282)
Lukekaahan!

Niin ja vielä tuosta ylläolevasta linkistä sen verran, että siellä kehoitetaan haun käyttöön...; Vanhoja keskustelujahan voi hakea "Etsi!" -toiminnolla.
Kumma kyllä, vaikka itse olen ollut Kalassa.netin jäsenenä melkein puolisentoista vuotta, ja lueskellut keskusteluja sitäkin ennen, en vieläkään osaa käyttää hakua  :D Neuvoisin siis enemmänkin lueskelemaan aiheita, kuin käyttämään hakua.


Niin ja sitten asiasta seittemänteen... Reaperkin mainitsi niistä turhista viesteistä

Eilen (vai olikohan se tänään...hmm  :D) ilmestyi kalassa.nettiin muutama aivan järjetön aihe, missä ei selkeästikään oltu edes yritetty kysyä mitään järkevää. Niihinkin oli jo muutama vastaus ehtinyt tulla ennen kuin moderaattorit poistivat aiheet. Jos ja kun semmoisia järjettömiäkin aiheita keskustelufoorumille tulee, niin niihin tuskin tarvitsee rynnätä ilmoittamaan, että "pitäisköhän tämä viesti poistaa", koska kyllä moderaattorit varmasti tajuavat asian.
Eriasia on ilmoittaa vaikkapa linkki sivulle, jolla kyseisestä aiheesta on jo keskusteltu.

Eikai sitte tällä kertaa muuta.

EDIT. niin ja vielä. Ne uudet käyttäjät jotka eivät mahdollisesti ole foorumia pidempään selanneet, mutta ehdottomasti tarvitsevat nopean avun kysymykseensä, varmasti kannattaa kurkistaa kalassa.netin irc-kanavalle, johon pääsee ilman mitään ihme ohjelmia. Siellä se apu tulee nopeasti ;)
http://www.kalassa.net/irc/ (http://www.kalassa.net/irc/)
Title: Valittajien thread
Post by: HalDi on September 25, 2004, 16:21:54
IRC-kanavasta, aivan totta. Juuri nuo kymysykset, että mikä viehe taimenelle olis parempia ircciin, jossa se pyyhkiytyy pois nopeasti, eikä jää kummittelemaan.

Monella saattaa kaatua siihen, että menee irc-kanavalle ja sielä ei kukaan puhu yhtään mitään, nii ei kehtaa itekkää sanoa mitään. Miettikääpä, mikä jännite sielä on päällä, ku muutamat muutki tekee samalla tavalla!
Tässähän pitää vaan morjestaa ja kysyä aisansa. Kyllä, jos siinä listassa näkyy nimiä, nii kyllä sitä ruutua joku katteleeki ja yleensä hyvinki kokeneet tyypit. (minä en vielä aivan tässä kastissa ole, mutta empä irkkaakkaan juuri)

Joten ircciin kaikki hilut! Ne onki varsinainen maanvaiva aina joskus. Nyt kieltämättä porukka on alkanu oppia vähitellen kirjottaan...
Title: Valittajien thread
Post by: Putte on September 25, 2004, 17:59:14
Irkistä..

Nimiä listassa näkyy aina vähintään se parikymmentä, mutta valitettavan suuri osa on näistä pelkkiä idlaajia. Tosin joskus saattavat pyydettäessä todistaa olevansa elossa  :wink:
Tulkaa toki kaikki uudet ja koittakaa tuoda eloa kanavalle. Päivällä on yleensä aina hiljaisempaa, mutta illalla alkaa jo eloa löytymään kun ihmiset kotiutuvat töistä ja koulusta.
Ja kun tulette kanavalle. Tervehtikää(hyvä tapa), kysykää jos joku asia painaa mieltä ja jääkää odottamaan vastausta esim. 10 minuutiksi. Siinä ajassa kerkiää hitaampikin hämäläinen vastaamaan kysymykseen. Turha siis hätäillä, jos minuutin sisään ei kukaan vastaa.

Eipä siinä muuta, tulkaa vain puhumaan ja vaihtamaan kalakuulumisia kanavalle #kalassa.net
.
.
Ainiin, minut sieltä löytää nimellä Putte321
Title: Valittajien thread
Post by: --PROFESSOR--i on December 25, 2004, 18:01:59
Juuh...

Jos esimerkiksi joku laittaa tälläisen turhan, melkein päivittäin kuulevan viestin tällä foorumilla:"Kuinka monta kirjolohta olet saanut?", mielestäni moderaattoreiden pitäisi pistää kuria tähän asiaan, ja poistaa turhat p*ska topicit sivulta :evil: !!
Tiedän, että noita JÄRKEVIÄ topicceja on vähän hankala keksiä varsinkin kun ei ole mitään asiaa, siis jos ei ole mitään asiaa ei laita, eikä soperra turhia topicceja ja sun muita juttuja!(tosin voisin itsekkin parantaa tapani tekemällä mielenkiintoisempia, ja pidempiä juttuja), tehdään siis mielenkiintoisia ja hyödyllisiä juttuja joista on hyötiä kaikille sitä tarvitseville.

Tai sitten ikävin keino:sulkea koko foorumi poistaa sivu netistä ja unohtaa kaiken :( , mutta toivottavasti sitä keinoa ei käytetä ainakaan lähivuosina :) .

Ja vielä niistä turhista aiheista lisää, että jos on vasta rekisteröyitynyt foorumille ja alkaa innoissaan kirjoittamaan aivan päättömiä juttuja(niinkuin itse tein silloin tulokkaana, heh :D ), olisi syytä miettiä mitä ajattelee, kirjoittaa ja olisi myös järkevää ennen rekisteröitymistä tutustua niin foorumille kuin sivullekkin, ettei ne vain häiritsisi asia topicceja, eikä kiusaisi moderaattoreita.

Siis tätä olen mieltä asiasta.(piste) :) !!!
Title: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on December 28, 2004, 23:04:48
Mjoo.. mutta yksi seikka, minkä itse olen huomannut:

Uusia HYVIÄ moderaattoreita tarvittaisiin. Osa vanhoista ei enää hoida tehtäviään (syystä tai toisesta). Aika kuluu ja tehtävät muuttuvat, mikään ei kestä ikuisesti. Uusia tuulia tarvittaisiin mielestäni mode-puolellekin. Odotellaan se pääpiru intistä, jos vaikka sitten.
Title: Valittajien thread
Post by: rikurichard on June 27, 2005, 16:15:22
Jotkut moderaattorit sulkevat keskusteluja sanomalla että että tämmönen aihe varmaan on jo , että etippä, kannattaisikohan ensin itse tarkistaa onko sen tapaista keskustelua olemassa, että ei turhaa keskusteluja sulje, ei muuta! :P
Title: Valittajien thread
Post by: kaivo on July 10, 2005, 12:55:19
Sen mitä olen tätä moderaattorin hommaa tehnyt, tuntuu usein että itse on vähän hankalassa välikädessä. Moderointiin "leipiintyy" siinä mielessä ennen pitkää, että kun viestejä läpikäydessä tulee vastaan jälleen uusi "Paras uistin?" -aihe entisten jatkoksi, tulee joskus väkisinkin sellainen Deja Vu -olotila. Välillä iskee myös jonkinasteinen turhautumisen poikanenkin sen suhteen, ettei kysyjä ole hoksannut tai viitsinyt selvittää sitä, olisiko samasta asiasta ollut jo useampaankin otteeseen juttua, kenties ihan lähimenneisyydessäkin?

Asiassa kuin asiassa on kuitenkin aina kääntöpuoli, niin moderoinnissakin. Koska käsitykseni mukaan Kalassa.netin käyttäjäkunta on keskimäärin suhteellisen nuorta ja harrastuksessaan alkutaipaleella, olen yrittänyt ymmärtää sitäkin että alussa jokaiselle on tärkeää saada läheteltyä juuri niitä "mikä uistin on paras hauelle?" -juttuja. Kalastus on myös loppujen lopuksi alana sen verran suppea, että aivan uusia aluevaltauksia jutunaiheiden suhteen on hankalaa keksiä. Jos laittaisin lukkoon aiheen aina mikäli siitä on keskusteltu joskus ennenkin, taitaisi lukkoon meneviä keskusteluja olla suurin osa aiheista.

Eniten kaipaisin nimenomaan keskustelua, sen sijaan että liikuttaisiin juttujen suhteen lähinnä "hyvä" tai "huono" -linjalla, avataan turhia galluppeja tai kommentoidaan vain muutamalla sanalla, sen kummemmin mielipidettään perustelematta. Asioistahan voi olla mitä mieltä tahansa, kunhan osaa myös perustella näkökantansa.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on March 13, 2006, 01:51:09
Kaivo puhuu asiaa. Superlatiivi-threadit ovat edelleen ja yhä moderoinnin "suosikkikohteita". Kuitenkin siten, että "kerran kauteen mahtuu yksi uusi". Eli itse olen sallinut joka kesälle uuden "paras viehe hauelle" -threadin, koska vanhojen pitkien threadien läpikäynti on toivoton urakka.. ja ketään ei kiinnosta niitä enää käydä läpi. Mitä laadukkaampi on avausviesti, sitä todennäköisemmin thread jää keskusteltavaksi. Jos avaus on "mikä parast" ja sisältö" kerotajkaa parahaat haurki vieheetnne", niin takuulla lähtee hel..tiin täältä.  :-D
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: kaivo on March 13, 2006, 10:51:03
"Keskustelukulttuurin edistämisen nimissä" tulin laittaneeksi viime viikolla kaikkien lajikohtaisten keskustelualueiden alkuun pysyvän opastusviestin uusia käyttäjiä ajatellen, mutta tuskin lähellekään kaikki noteeraavat sitä. Saamme siis lukea "mikä uistin hauelle?" -kysymyksiä jatkossakin :)

Keskustelijan kehityskaari lienee samankaltainen foorumista riippumatta: tutustumisvaiheessa kaikki on uutta ja ihmeellistä, joka toiseen keskusteluun on "pakko" vastata jotain, mielessä pyörii uusia keskustelunavauksia laidasta laitaan jne. Ensihuuman mentyä ohi käyttäjä alkaa huomata, että keskustelut pyörivätkin paljolti samojen perusasioiden ympärillä, ja jossain vaiheessa alkaa "Käyttäkää Haku-toimintoa!!" -mieliala nostaa päätään...

Mutta eipä tässä ole syytä olla katkera ja moderoida hampaat irvessä. Minäkään en ole tainnut keksiä foorumihistoriani aikana yhtään uutta aluevaltausta kalastuksen saralta? :) On hyvä, että keskustelua yleensäkin syntyy, vaikkapa samoistakin aiheista. Ikägallup (http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=7736.0) osoittaa, että Kalassa.netin käyttäjäkunta on nuorta, ja tarve saada perustietoa on harrastuksen alkuvaiheessa suuri. Jos tämän foorumin käyttäminen antaa eväitä harrastuksessa kehittymiseen, se on positiivinen juttu pitkällä tähtäimellä. Maamme kalastavasta väestönosasta suuri osa alkaa olla varsin iäkkäitä ihmisiä, ja uusia innokkaita harrastajia tarvitaan.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: yugular on June 03, 2006, 11:32:34
Kieltämättä foorumia vaivaavat ns. turhat viestit ja tökeröt otsikot. Ikäjakaumaa en ole tarkastellut, mutta monesti viestejä selaillessa hiipii mieleen että aika nuoria keskustelijoita taitaa olla - mikä kieltämättä saattaa vaikuttaa keskustelun tasoon. (Eikä siinä mitään väärää ole - Emme harrasta ikärasismia?). Mutta tänään foorumi voi paremmin kuin vuosi tai kaksi takaperin.. Eli kiitos siitä moderaattoreille ja käyttäjille.

Jos jostain haluaisin valittaa se olisi hymiöiden käyttö jota en oikein ymmärrä, mutta toisaalta ihan sama. Ainainen ruikutus ei paranna asioita mutta asiallinen keskustelu voi tehota!

Eiköhän keksitä uusia mielenkiintoisia aiheita ja keskustella asiallisesti!
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on February 11, 2007, 12:28:58
Nyt on pakko mainita yhdestä asiasta, joka on minua vaivannut jo jonkin aikaa.
Nämä uudet hymiöt. Jotenki ne ovat vain niin kauheita minun mielestäni. Ei niitä tule juurikaan käytettyä, vaikka johonki viestiin tekisi mieli hymiö laittaa.

Eritoten seuraavat hymiöt ärsyttää eniten:  :-D  :-o  8-)  :evil:  :mrgreen:
Tuntuu, että näitä hymiöitä ei voi edes huumorilla laittaa mihinkään väliin.

Olisiko foorumille mitenkään mahdollista saada toisenlaisia hymiöitä? Vähemmän "lapsellisia"..
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jaska74 on February 11, 2007, 12:35:23
Olisiko foorumille mitenkään mahdollista saada toisenlaisia hymiöitä? Vähemmän "lapsellisia"..

ja samalla vaikka että maksimi 2 hymiöö per viesti
(http://personal.inet.fi/cool/pmr446/images/woohoo.gif)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Eetu_ on February 11, 2007, 13:15:57

Jos vastauksesi kysymyksiin on tällainen kuin allaolevat, älä vastaa ollenkaan.
Miten nämä vastauksesi palvelevat keskustelua ?

Tässä vastauksia muutamissa viimeisissä threadeissa olleisiin kysymyksiin:

busteri... ---Vetouisteluveneestä

ahaa. hyvä tietää. mä mietinkin tota ilmaruuvin roolia...---Mercuryn käyntiongelmasta

eikös se riipu veden lämpötilasta ja ilmasta jne... ---Uistelusta syksyllä

niinhän toi on... ---Plaanarikeloista

eipä oikeestaa. noi edellä mainitut on hyviä... ---Jippoja uisteluun

onhan tota noussu... ---Uistelukausi on alkanut

ethän sä meidän lupaa tarttee. ei oo kokemusta...---Vedosta

vaikea sanoa. ei oo kokemusta... ---Onko tässä hyvä uistin

uusimmassa kalastus lehdessä oli hyvä juttu noista... ---Vaapun väristä
Tähän lisäisin vielä todella pahan PP2-keskustelusta; "en tiedä kun peli ei toimi mulla" aihetta en muista.

Hymiöiden käytöstä sen verran, että omissa viesteissäni ei ole yhtään hymiöä, lukuunottamatta lainauksia.
Saisi tehdä tästä "hymiöttömän " foorumin, tyyliin AfterDawn (http://fin.afterdawn.com/foorumi).
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Salmo on February 11, 2007, 13:45:39
Hymiöt ovat niitä ihmisiä varten, jotka eivät osaa kirjoittaa tarkoittamaansa asiaa tekstimuodossa.

Siitä vaan käyttämään!

--ako

Tuossa hyvä kommentti Akolta aikoinaan, jonka halusin kaivaa esiin.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on February 11, 2007, 13:57:29
Seuraava askel on siis hymiötön foorumi?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Salmo on February 11, 2007, 16:25:58
Seuraava askel on siis hymiötön foorumi?

Seuraava askel lienee kokonaan uudistettu sivusto, kenties uusi foorumisofta(?) ym. Siihen samaan syssyyn mahtuu paljon, myös mahdollinen hymiöiden poisto, jos uudistus nyt koskaan toteutuu (Admin itse ainakin uskoo siihen).

Tuossa Akon kommentissa on järkeä. Kirjoittajan mielialan ja viestin merkityksen kyllä voi helposti lukea tekstistä, jos viesti on hyvin kirjoitettu. Esim. sarkasminkin tajuaa ilman hymiöitä useimmissa tilanteissa.

Hymiöiden poistosta ja rajoituksista on Kalassa.netin historiassa väännetty peistä. Rajoituksia on ollutkin ja tarjontaa on supistettu. Minua hymiöt eivät häiritse, jos niitä ei ole viestissä sitä paria enempää. Mutta minulle käy myös hyvin niiden poistaminen. Keskustelualueen asetuksissa ei näytä olevan mahdollisuutta estää hymiöiden näkyminen - sen sijaan avatarit ja allekirjoitukset saa pois näkyvistä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pilkkijä90 on February 12, 2007, 11:34:48
Mjoo-o. Tämä hymiöspämmi on aika sanonko mistä. Alkaa oksettamaan, kun ihmiset eivät osaa kirjoittaa.
Kielioppiin pitäisi panostaa enemmän. Hymiöitä saisi olla vain 2 per VIRKE.

Tässä vielä tämä, jotta kaikki voisivat lukea sen.

Eli lause alkaa aina isolla alkukirjaimella, tässä on todella suurella osalla teistä aivan helvetinmoinen ongelma, ison alkukirjaimen lisääminen ei tarkoita kuin yhtä ylimääräistä painallusta ja on taatusti sen arvoista, miksi ihmeessä haluaisit vaikuttaa kielitaidottomalta idiootilta?

Lause loppuu aina pisteeseen, ja lauseiden olisi muutenkin oltava sopivan pituisia, ei liian lyhyitä tai liian pitkiä. Tämän pisteenkään lisääminen ei voi olla vaikeaa, edelleenkin vain yksi ylimääräinen painallus. Pisteen jälkeen tulee aina välilyönti!

Mutta pelkät pisteet ja isot alkukirjaimet eivät välttämättä saa tekstiäsi näyttämään edes hieman koulutusta saaneen henkilön tekstiltä, vaan siihen tarvitaan myös välimerkkejä, joista tärkein lienee pilkku. Pilkku tulee aina että, jotta, koska, kun, jos, vaikka, mutta, sillä, vaan sanojen eteen, ja sivulauseiden eteen, sekä luetteloihin. Pilkun jälkeen tulee aina välilyönti!

Mutta vaikka kirjoituksesi täyttäisi kaikki edellä olevat kriteerit, saatat silti vaikuttaa idiootilta, jos et osaa kirjoittaa sanoja oikein! Esimerkiksi yhdyssanavirheet pistävät pahasti silmään, mutta niistäkin pääsee eroon jos vain haluaa. Otetaan esimerkiksi vaikka sana vetouistelu. Mistä tietää että se on yhdyssana? No, lisääpä sanoihin veto ja uistelu päätteen -ssa. Kuulostaako järkevältä, vedossa uistelussa? Ei niin, joten vetouistelu on yhdyssana. Mieleeni tuli myös eräs täälläpäin liiankin yleinen kirjoitusvirhe, eli sana "enään"! Sitä ei kirjoiteta noin, vaan se kirjoitetaan näin: enää! Menikö perille, pitääkö minun valittaa tästä enää? Huom! Paras tapa välttää kirjoitusvirheet on lukea viestinsä läpi ennen sen lähettämistä, tee siis näin!

Selvä, tuossa oli muutama ohje, joita nuodattamalla saatat saada astetta enemmän rispektiä muiden käyttäjien keskuudessa. Huomauttaisin myös, ettei sinulla ole mitään syytä olla noudattamatta näitä, eikä mitään "En voi kirjoittaa oikein koska mulla on äikkä nelonen!"-selityksiä, kyllä sinä näin yksinkertaiset asiat voit oppia.

Tämä on keskustelufoorumi, jossa puhutaan kalastuksesta suomeksi!
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: miigu on February 12, 2007, 12:49:04
No on se ny kumma ku jossain kalastus foorumilla ruetaa opettaa miten pitää kirjottaa, itse en juurikaan kyllä kiinnitä huomiota miten muut kirjottaa ja onko virheitä vai ei, kai nyt jokainen kirjoittaa joskus väärin. että ei täällä tarviis kyllä rueta neuvvoo et miten kirjotetaan kuhan teksti on asiallista niin se kait on pääasia. noista  hymiöistä olen kanssa sitä mieltä et ei niitä joka paikkaa tarvii laittaa ja jos laittaa nii yks riittää.. ja sen oman tekstin jos lukee läpi enne ku lähettää nii enimmät virheet tippuu pois.

sama ku kaupassa olisit käymässä ja kassatäti rupeis sulle opettaa jotain miten pitää syödä kunnolla ja tervellisesti. Olis varmaa kiva käydä kaupas ku aina ku tuut kassalle nii alkas sama nalkutus et mitä pitää syödä ja mitä ei.

ja pilkun N*****T voi vetää sen toisen hernee nenää.. :evil: (ei täällä olla mitää kielioppii oppimassa)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pilkkijä90 on February 12, 2007, 13:01:46
Ajatellaampa asiaa nyt siltä kannalta, että ketään tuskin haittaa se, että kaikki kirjoittaisivat oikein.

Toisia taas kuumentaa se, että joku kirjoittaa väärin, ja haluaa puuttua asiaan.

En minä nyt sitä sano, että täällä pitäisi kielioppia oppia, mutta eihän siitä itse kullekkaan haittaakaan olisi.

Sovelletaampa tätä esim. johonkin työhakuun.

Mieti, kumman vaihtoehdon he valitsisivat.

1. Mo mu nimi o matti meikäläine,ja mää oon 19 vuatta vanha ja mulla on ajo kortti ja kaikki nii pääsen hyvi töihi ja määhä haluan töihi!lupaan käydä töissä.päästäkää mut pliis!!!

2.
 
Tervehdys!

Nimeni on Matti Meikäläinen, iältäni olen 31 vuotias, ja olen hyvässä työkunnossa. Minulta löytyy alaa vastaavaa kokemusta, ja olen säännöllinen töissäkävijä.Nuo olivat vain esimerkkejä, toki vastaavassa tilanteessa kirjoitettaisiin vähän pidemmin.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: pullasorsa on February 12, 2007, 14:57:25
Ajatellaampa asiaa nyt siltä kannalta, että ketään tuskin haittaa se, että kaikki kirjoittaisivat oikein.

Toisia taas kuumentaa se, että joku kirjoittaa väärin, ja haluaa puuttua asiaan.

En minä nyt sitä sano, että täällä pitäisi kielioppia oppia, mutta eihän siitä itse kullekkaan haittaakaan olisi.

Sovelletaampa tätä esim. johonkin työhakuun.

Mieti, kumman vaihtoehdon he valitsisivat.

1. Mo mu nimi o matti meikäläine,ja mää oon 19 vuatta vanha ja mulla on ajo kortti ja kaikki nii pääsen hyvi töihi ja määhä haluan töihi!lupaan käydä töissä.päästäkää mut pliis!!!

2.
 
Tervehdys!

Nimeni on Matti Meikäläinen, iältäni olen 31 vuotias, ja olen hyvässä työkunnossa. Minulta löytyy alaa vastaavaa kokemusta, ja olen säännöllinen töissäkävijä.Nuo olivat vain esimerkkejä, toki vastaavassa tilanteessa kirjoitettaisiin vähän pidemmin.
joo,niin kun katsoo palstan keski-ikää ikä menee siihen 11-16 iän paikkeille, niin kaikki ei ole varmaan hakemassa ihan heti viel töihi ja ovat vasta opettelemassa näitä sinun piste ja pilkku hommeleita. Opettejat opettavat nämä seikat.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on February 12, 2007, 15:03:00
Omasta koulunkäynnistä on kyllä aikaa, mutta hämärä muistikuva on, että ala-asteelta kun yläasteelle siirtyy, niin olisi jokseenkin hyvä ja jopa suotavaa, että tuo kirjoitustaito olisi hallussa ainakin pohjimmiltaan. Ja siihen mielestäni kuuluu nämä pisteet, pilkut ja lauseen aloittamiset isolla kirjaimella. Ne eivät voi olla ylitsepääsemättömiä juttuja 12-16 vuotiaille, saati sitten sitä vanhemmille.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: miigu on February 12, 2007, 15:13:08
Nii ei siitä kellekkää haitta ole jos kaikki kirjoitaa oikein, mutta onko siitä nyt haittaa kellekkää jos ei niitä isoja alkukirjaimia laita. Tuskimpa vaan, ja tuskin kannattaa mitään työnhakua verrata tähän palstalla kirjoitteluun... kun tämä keski ikä on täällä aika nuorta... 
Onhan se totta että on se mukavampi lukea jos on kirjoitettu oikein. mutta kun täällä ei olla porukkaa töihin hakemassa..
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pilkkijä90 on February 12, 2007, 15:16:04
Vertauskuvien käyttöhän on sitä varten, ettei niiden tarvitse aina olla todellisia.
Ja sehän oli nyt vain vertaus.
Sitäpaitsi, kyllä tuo työhönkinhaku on suurimmalla osalla teistä jossain kohtaa edessä, joten eiköhän se kielioppi nyt olisi viimeistään siihenmennessä haltsattava.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on February 12, 2007, 15:39:15
Nii ei siitä kellekkää haitta ole jos kaikki kirjoitaa oikein, mutta onko siitä nyt haittaa kellekkää jos ei niitä isoja alkukirjaimia laita. Tuskimpa vaan, ja tuskin kannattaa mitään työnhakua verrata tähän palstalla kirjoitteluun... kun tämä keski ikä on täällä aika nuorta... 
Onhan se totta että on se mukavampi lukea jos on kirjoitettu oikein. mutta kun täällä ei olla porukkaa töihin hakemassa..

Voiko tämän ottaa sitten niin, että turhaan sitä koulussa mitään opettelee, kun eihän se ole mitään työtä, työ on erikseen. Turhaan sitä maailmassa tekee mitään turhaa, eihän siitä mitään ilmeisesti hyödy.
Turhaan niitä lumiakaan pihalta kolailee pois, sulaahan ne keväällä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pilkkijä90 on February 12, 2007, 15:44:00
Ja lisätäänpä tähän nyt vielä, että on todettu, että 4/5 peruskoulussa opituista asioista kaikki ei tule tarvitsemaan elämänsä aikana.
Tähän 1/5 kuuluu mm. lukeminen, kirjoittaminen ja laskeminen.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: miigu on February 12, 2007, 15:49:31
No voi v**** pitääpä hommata tänne joku äikän kielioppi kirja nii voi sit rueta kyttää et mitä porukkaa kirjottaa ja miten,,. eikös tämä ole kalastus foorumi missä pitäisi keskustella kalastuksesta eikä puuttua toisten kirjotus taitoon.
 ja oonko nyt väittäny jotain että koulussa ei kannata mitää opetella ja en pidä mitään äidinkieltä turhana.. ja ei voi... jokainen tekee ja oppii miten haluaa..

Voiko tämän ottaa sitten niin, että turhaan sitä koulussa mitään opettelee, kun eihän se ole mitään työtä, työ on erikseen. Turhaan sitä maailmassa tekee mitään turhaa, eihän siitä mitään ilmeisesti hyödy.
Turhaan niitä lumiakaan pihalta kolailee pois, sulaahan ne keväällä.
[/quote]
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on February 12, 2007, 15:51:10
Sitten kannattaa "miigun" joko rauhoittua tai opetella kirjoittamaan. Tälläkin palstalla on jokin raja jossain kohdin, ja henkilökohtaisesti näen sen jo...

Jos herralla on jotain erityistä vi´ttuilun aihetta niin laita YV:llä tulemaan, et ole ensimmäinen.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on February 12, 2007, 15:57:03
Vedoten ensimmäiseen viestiin ja sen sisältämään informaatioon:

Tämä thread on menossa harhateille. Siivousta tulee pian.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on February 12, 2007, 16:06:33
Naristu on mm. moderaattoreista (yllätys, pitäähän sitä syyllinen löytää?). Toiset haluavat, että moderointia ei olisi ja kirjoittaminen olisi vapaata. Toiset taas ovat sitä mieltä, että sisältö on p*skaa ja deleteä saisi painella tiuhempaan. Näiden kahden ääripään välissä toimiminen ei tunnu siltikään kaikkia miellyttävän, vaan narinaa esiintyy.

Narinasta sanotaan, että "pitää kestää kritiikkiä". Kyllä sitä kestetään, mutta aiheetonta narinaa ei. Siksi tämä thread on juuri perustettu. Aiheellista kritiikkiä saa/pitää antaa, mutta ENNEN KUIN SITÄ ANNETAAN, VASTAA NÄIHIN KAHTEEN KYSYMYKSEEN JA PERUSTELE HYVIN. Perustelemattomat ja varsinkin kohtaan 2 vastaamatta jättäminen johtaa todennäköisesti "aiheettomana narinana poistamiseen".

1) Mitä mielestäsi pitäisi tehdä, että kukaan ei valittaisi tällä foorumilla mistään asiasta?

2) Mitä SINÄ olet valmis tekemään sen hyväksi?

Title: Vs: Valittajien thread
Post by: miigu on February 12, 2007, 18:33:41


1) Minusta toisten kirjoitus taitoon ei tarvitsisi henkilö kohtaisesti puuttua, ja tämähän on kalastus foorumi.
   ja noita huomautteluja toisille miten kirjoitetaan ne vois pitää omassa päässään..

2) Itse en rupea toisten kirjoitus tyyliin puuttumaan enkä toisten mielipiteisiin juurikaan enää...
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Salmo on February 12, 2007, 20:27:48
Ongelmahan on siinä, että palstalla näkee säännöllisesti kirjoituksia, joita ei yksinkertaisesti ymmärrä, tai sitten ne voi ymmärtää monella eri tavalla. Ja kuitenkin suomea kirjoitetaan. Kielioppivirheitä löytyy varmuudella jokaisen käyttäjän viesteistä, mutta osa ei viitsi edes sen vertaa panostaa, että tulisi ymmärretyksi.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Kiiskinen on August 12, 2007, 17:10:43
Vastauksia
1. Tuolle ei mahda mitään aina jollain on "se" huono päivä. :-D
2. Kielen käyttöä tulisi jokaisen harkita. Tuskin ketään kotonakaan vanhemmilleen/tyttö/poikaystävilleen soittaa suutaan.
 :-D

Niin ja valitusta....... Missä kaikki kalastus leidit on palstalta??  :cry: :-D
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Kiiskinen on August 12, 2007, 20:05:14
Eikä ku stoukilla vaan laitoin.. :-D Eihän tämä mikään deitti palsta ole.. :-D :-D
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Timpe on December 19, 2007, 10:35:45
Mihinkäs ihmeeseen mun tekemä threadi "Tampereen Näsijärvi" on tuolta Länsi-Suomen alueen kalapaikkakeskusteluista on hävinny?
Joku mode poistanut, mutta ei sitten oo vaivautunut ilmoittamaan että miksi?
Ihme touhua  :x
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko10 on December 19, 2007, 12:31:13
Olisko siksi koska lähes joka alueella on niin monta samaa kysymystä jotka modet poistaa ja säilyttää vain alkuperäiset..?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on December 19, 2007, 12:40:42
JAa, enpä tiedä, mutta jos sulle kone herjasi sen "connection problems", mitä tämä foorumi nykyään ilmoittelee, niin viesti ei pakosta ole koskaan minnekään edes mennyt.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Timpe on December 19, 2007, 13:20:25
JAa, enpä tiedä, mutta jos sulle kone herjasi sen "connection problems", mitä tämä foorumi nykyään ilmoittelee, niin viesti ei pakosta ole koskaan minnekään edes mennyt.

Ei se silloin sitä herjannu kun sen tein, siitä on jo melkein kuukausi aikaa jolloin loin ko. ketjun.

Käytin hakue ennen ketjun luomista, ja samanlaista ketjua ei ollut ko. alueella, ja tuossa Etelän-Suomen aluekeskusteluissa oli pari yleistävää aihetta..eli ei pelkästään nässystä.. Ja tarkoituksena oli saada aikaan samanmoista keskustelua kuin tässä topicissa http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=13111.0

No..oli miten oli, eiköhän valitukset jo ala riittää omalta osalta  :-P
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Salmo on December 19, 2007, 18:20:04
Muistan Timpen aiheen, jos se koski Nässyn pilkkipaikkoja. Ei siinä alkujaan mitään "väärää" minusta ollut, ihan hyvin avattu aihe.

Jos kukaan mode ei tunnusta ja selitä poiston syytä, niin on mahdollista, että tuo on vain yksinkertaisesti kadonnut jonnekin. Noista katoamisistahan on ennenkin valitettu tällä bugisella foorumilla.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on December 20, 2007, 16:14:34
Itse eilen luin tätä threadia ja en todella löytänyt sitä "Nässy" otsikkoa ja aihetta tosiaan mistään. Itse en muista ainakaan sitä poistaneeni, ja miksi olisikaan, koska se oli ihan asiatopicci. Mihin lie kadonnut ja miten.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jaska74 on January 06, 2008, 17:19:28
ois kiva tietää missäpäin maapalloa nämä kuvat on otettu, joten jonkinlaisia kuvatekstejä kaivattas tonne kuvaosioon
http://www.kalassa.net/perhokalastus/kalastuskuvat/maisemat/maisemat1.shtml
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Murmeli on April 05, 2008, 21:57:49
Valitus:
Nämä (enimmäkseen 8-15v), jotka kirjottaa viestin kuukaudessa, pitäis saada pois täältä. Monet tulee Pro Pilkin perässä ja ne kirjoittaa, että mitä tehdään, kun joku ei toimi tai miksi en saa kalaa. Rekisteröitymisen yhteyteen pitäis laittaa, että jos ei kirjoita kahtakymmentä asiallista viestiä vuodessa, niin tulee lasku. Nytkin löytyy paljon käyttäjiä, jotka on kirjautunut aikoja sitten, mutta järkeviä viestejä ei ole lähetetty kuin muutama. Muutenki vioista johtuvat kysymykset pitäis lähettää sähköpostilla jollekkin (vaikka Mikolle).
Tämä oli vain valitus, johon ei ole pakko vastata tai kommentoida mitenkään.  
Mutta välillä tuntuu, että mitä tuoki täällä tekee jos on kirjautunut eikä ole lähettänyt kuin muutaman tarpeettoman viestin, mikä kuitenkin hukkuu kaikkien muitten viestien joukkoon. Mitä muutama viesti merkkaa täälä? Vain noin 20% tänne kirjautuneista on lähettänyt yli 5 viestiä nopeasti laskettuna. Kannattaakohan kirjautua, jos ei kuitenkaan ole koskaan täällä?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Juzpeliini on April 09, 2008, 20:24:58
Heittäsin tohon Murmelin viestiin.. Itse olen ollu rekisteröitynä jo jonkin aikaa, mutta en ole hirveästi kirjotellut.. Toi on kyllä totta, että jos ei ole asiaa, niin ei ole pakko turhia viestejä (kuten ehkäpä tämäkin on) laittaa.

Mutta! Nythän tuo Murmelin ehdotus todennäköisesti aiheuttas vaan sen, että turhien viestin määrä kasvais, jos tietty määrä viestejä vuodessa pitää laittaa. Tähän vois sanoa, että jossei ole asiaa niin ei tarvitse kirjoittaa ollenkaan...


-Juzpeliini-
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Eetu_ on April 19, 2008, 15:13:48
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=18165.0 (http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=18165.0)

Siis oikeasti, ketä voi kiinnostaa kun aloittelijamme keräävät viestejä arvostellen toisten kuvia. Onhan se hienoa, että on monta viestiä, mutta siitä ei ole, eikä pitäisi olla mitään hyötyä "foorumiuskottavuuden" kannalta.

Asioita, joita on hyvä muistaa kirjoittamisen suhteen
- Kun kirjoitat, aloita aina lause isolla, ja pisteen jälkeen tulee "väli".
- Myös erisnimet tulevat isolla.
- Käytä pilkkuja korvaamaan ja-sanaa, tai liitä se konjunktion edelle.
- Älä käytä peräkkäin useita kysymys- tai huutomerkkejä.
- Jokaiseen viestiin ei ole tarkoitus saada neljää hymiötä.
- Vältä lainauksia, ellei kommenttisi liity tiettyyn viestiin.
- Älä puutu pikkuseikkoihin.
- Mieti aina, onko topicissasi järkeä.
- Jos joku haastaa selvästi riitaa, sano että asia on näin, sinun ei tarvitse perustella vastaustasi.
- Älä puhu rasistisesti haukkuen muita kansalaisuuksia, tai uskontoja
- Kirjoita puhe- ja kirjakieltä oikeassa suhteessa.
- Käytä Capslockia harvoin.
- Älä "raiskaa" värejä tai fontin kokoa.
- Kalassa.net ei ole chat, hoida yksityiset keskustelut yksityisviestillä, tai sähöpostilla.
- Älä vastaa viesteihin tyyliin "Wanha!!!1", "Google!!11", tai "En tiedä".
- Tarkoitus ei ole kerätä viestejä, vaan keskustella järkevältä tuntuvista asioista.
- Yritä laittaa tietosi niille tarkoitettuihin topicceihin.
- Älä käytä Q-kirjainta korvaamaan k- ja u-kirjainta.
- Älä käytä X-kirjainta korvaamaan k- ja s-kirjainta.
- ÄLÄ KERÄÄ VIESTEJÄ!
- Käytä editointia, jos lisäät vain vähän tekstiä.

By Blueshit (http://jaaari.no-ip.com/foorumi/memberlist.php?mode=viewprofile&u=4810) @ Jonneweb

Tuollaisen ohjenuoran antaisin kaiille tällä foorumille pyöriville.

Moderaattorit voisivat reilusti tuollaisi topickeja karsia?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Kaivo on April 19, 2008, 16:25:49
Moderaattorit voisivat reilusti tuollaisi topickeja karsia?

Mahdoton tehtävä. Viestejä tulee päivätasolla sen verran paljon, ettei kenenkään aika riitä oikeinkirjoitusasioiden yms. tarkisteluun. Modet voivat korkeintaan esittää kainon toivomuksen siitä, että itse kukin käyttäisi harkintaa sen suhteen, millaisia viestejä foorumille lähettelee. Foorumin käyttäjistä suurin osa menee ikähaarukkaan 10 – 15-v., joten on ymmärrettävääkin että keskustelu ei ole aina ihan yhtä perusteellista kuin ns. aikuisten foorumeilla.

Mitä tulee Kalassa.netin keskustelujen yleiseen tasoon, se on mielestäni tällä hetkellä korkeampi kuin koskaan. Jos jätetään asiattomat porno- yms. mainosviestit (joita tulee nykyään kiusaksi asti) pois laskuista, varsinaista häiriköintiä näkee foorumilla enää hyvin harvoin.
 
-- Kaivo 
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Perca on April 28, 2008, 10:43:14
Miltäs kuulostaisi jos noita aiheita, mihin on tullut viimeinen viesti ennen vuotta 2006 alettaisiin karsia jossain määrin enemmän kuin nyt? Vai onko sillä mitään merkitystä?

-Perca
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on April 28, 2008, 10:52:56
Miksi? Siellä seassa on hyviäkin aiheita, joiden sisältö ei ole vanhentunut. Jos vaikka joku vaapputhread vetäistään kyykkyyn, niin sitten taas joutuu samat lakkajutut kertomaan sadannen kerran. Tietenkin kaikenlaiset wanhaksi menneet jutut voi poistaa, mutta eiköhän sieltä ole huonoimmat jo viety aikoja sitten saunan taakse ja teloitettu.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Kaivo on April 28, 2008, 11:00:09
Miltäs kuulostaisi jos noita aiheita, mihin on tullut viimeinen viesti ennen vuotta 2006 alettaisiin karsia jossain määrin enemmän kuin nyt? Vai onko sillä mitään merkitystä?

-Perca

Tuossa kevättalvella kävin urakkaluontoisesti läpi kaikkien keskustelualueiden kaikki sivut. Poistin kaikki aiheet, joihin oli tullut 0 vastausta, poislukien keskustelualueen ensimmäisen sivun uusimmat aiheet. Samassa viitseliäisyyden puuskassa poistelin jonkin verran muitakin aiheita, jos otsikko oli mitä sattuu ja keskustelu ei ollut aikoinaan edennyt yhtä-kahta viestiä pidemmälle. Tällaisia aiheita näytti löytyvän foorumin alkuhistoriasta v. 2002 – 03 huomattavan paljon enemmän kuin ihan viime vuosilta. Moderointi toimii.. :)

Kaikkiaan siivouksen myötä poistui melkoinen nippu viestejä.

-- Kaivo
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jorska on April 29, 2008, 18:44:07
Valitus:
Nämä (enimmäkseen 8-15v), jotka kirjottaa viestin kuukaudessa, pitäis saada pois täältä. Monet tulee Pro Pilkin perässä ja ne kirjoittaa, että mitä tehdään, kun joku ei toimi tai miksi en saa kalaa. Rekisteröitymisen yhteyteen pitäis laittaa, että jos ei kirjoita kahtakymmentä asiallista viestiä vuodessa, niin tulee lasku. Nytkin löytyy paljon käyttäjiä, jotka on kirjautunut aikoja sitten, mutta järkeviä viestejä ei ole lähetetty kuin muutama. Muutenki vioista johtuvat kysymykset pitäis lähettää sähköpostilla jollekkin (vaikka Mikolle).
Tämä oli vain valitus, johon ei ole pakko vastata tai kommentoida mitenkään.  
Mutta välillä tuntuu, että mitä tuoki täällä tekee jos on kirjautunut eikä ole lähettänyt kuin muutaman tarpeettoman viestin, mikä kuitenkin hukkuu kaikkien muitten viestien (n. 1,2 milj.) joukkoon. Mitä muutama viesti merkkaa täälä? Vain noin 20% tänne kirjautuneista on lähettänyt yli 5 viestiä nopeasti laskettuna. Kannattaakohan kirjautua, jos ei kuitenkaan ole koskaan täällä?

Itsekkin haluan hieman kommentoida tähän viestiin. Minä olen itse ollut käyttäjänä vuodesta 2002 saakka ja lähettänyt yhteensä 46 viestiä foorumille. Ovatko viestini olleet järkeviä, siihen en osaa kommentoida, mutten ole sitä mieltä että käyttäjätunnukseni pitäisi vähäisen viestimäärän takia poistaa. Jos muut, minua tietävämmät kalamiehet kirjoittavat tänne mielipiteitään etc. ja minä luen niitä, pitäisikö siitä rangaista? On varmasti totta, että on myös niitä käyttäjiä, jotka häiritsevät muita ja hölmöilevät foorumilla, mutta sehän on moderaattorien homma hoitaa ne pois päiväjärjestyksestä kunhan kiireiltään ehtivät. Ei mulla muuta sitten, kun paremman foorumin puolesta ja kireitä siimoja tulevalle keväälle/kesälle =).
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Tom on May 23, 2008, 20:05:00
Nyt sanoisin tähän väliin, että tekeeko viestien määrä jotenkin suuremmaksi kuin muut, jotka ovat kirjoittaneet vähemmän. Ei se viestien määrä, vaan se laatu.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: OsPa on July 08, 2008, 22:08:55
Miksi kalassa.netin sivulle ei pääse? On jo kauan lukenut että "Kalassa.netissä vaihdetaan serveriä"
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on July 08, 2008, 22:31:21
Olet varmasti ainut, joka ei siitä enää tiedä?

Nämä threadit liittyvät hyvin vahvasti siihen:
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=19564.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=19112.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=18880.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=18180.0
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on July 08, 2008, 22:31:30
Miksi kalassa.netin sivulle ei pääse? On jo kauan lukenut että "Kalassa.netissä vaihdetaan serveriä"

Jussi ei halua sitä "vanhaa ja päivittämätöntä" sivua enää pistää sellaisenaan. Sillä on melko pitkälle tehty päivitetty versio, mutta siitäkin puuttuu vielä yhtä jos toista. Se aikoo nyt pohtia jotain vaihtoehtoista tapaa pistää uusi kalassa.net näkyville (ts. joku ulkopuolinen taho tekee koodailut). Katsotaan ny, miten tässä käy ja millä aikataululla.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Vikke on July 18, 2008, 23:53:21
En tiedä onko tämä täysin oikea threadi sanoa, mutta katsoin tämän parhaimmaksi.  :-)

Foorumin "kellohan" on nyt 12 h käytössä, ja siksi ehkä hieman "epäselvä".
Siis esimerkiksi 14.00 näkyy täällä 2.00.

Minulla olisi ohje, miten sen saisi 24 h näyttöön, jos tätä sitten ei joku ylläpitäjä tai moderaattori jo tiedä.

1. Mene keskustelualueen asetuksiin.
2. Oletus aikaformaatti kohdassa on jotain tekstiä, se pitää poistaa.
3. Siihen kohtaan pitää laittaa %B %d, %Y, %H:%M:%S

Olen tietoinen tästä, kun on tuolta oman foorumin puolelta kokemusta.  :-) Mutta jos tätä ei tehdä, niin sitten ei vaan tehdä.
Ajattelin muuten vain ilmoittaa.  :-)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Yuz on August 19, 2008, 23:53:57
Olisi suurhelpotus moderaattoreille, jos tänne viimeinkin tulisi jonkinlainen bottisuoja, esim. "kirjoita seuraavat kirjaimet"-systeemi, kaikki varmaan tietävät. Moderaattoreille tulee jokaisesta(?) uudesta käyttäjästä sähköposti, ja tänne rekisteröityy botteja paljon. Parikymmentä bottia olen poistanut, enkä ole yhtäkään käyttäjää vielä aktivoinut.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on August 20, 2008, 08:12:15
Olen kaimallesi tästä asiasta toistuvasti laittanut mailia, että KUKAAN ei tahdo niitä maileja saada. Ei ole vastannut siihen mitään.

Se tarkistusjuttu on rasittava käyttäjille lähinnä..

ps. Itselläni on toimimaton mailiosoite tuolla profiilissa tällä hetkellä, niin eipähän tule spämmitkään perille... kalassa.net -maili lakkasi toimimasta serverimuutoksen myötä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: vainaja on October 18, 2008, 23:10:31
Minkä ihmeen takia aivan normaaleja järkeviä viestejä poistellaan? Esimerkiksi tosta kalastuskuntatopicista katos mun, kasiaisen ja daiwan viestit taivaan tuuliin. Viestien aihe oli jokirannan pusikoitten raivaus. Elikkä mikä ihmeen järki tommosia viestejä on poistella? Ei varmasti yhtään mikään. Ottaa päähän. :x
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 19, 2008, 01:07:30
Minkä ihmeen takia aivan normaaleja järkeviä viestejä poistellaan? :x
Se mua ottaa enemmän päähän, että miksi nuita turhia aiheita ei poisteta? Tässä muutamia esimerkkejä:
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=16121.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=3938.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=16074.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=19398.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=3533.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=15446.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=19601.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=7199.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=2081.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=19918.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=20193.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=18071.0 JNE... Älkää huolestuko, vaikka niitä innostuin kopioimaan.
Ykskään näistä ei ole "Sekalaista juttua" keskustelusta.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Crice on October 19, 2008, 12:51:18
Edelliseen listaan lisäisin vielä nämä aika turhat:
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=14824.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=15078.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=607.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=18356.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=15167.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=20022.0
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=19931.0
Ihan sama minkälaisella veneella kalastaa. Se kala ei katso veneen mallia ja kalastajaa. Se on myös jokaisen oma asia minkälainen vaatetus on pilkillä. Käsien asento tiedollakaan ei kukaan tee yhtikäs mitään. Ja trailerin rengas paineita voi kysellä vaikka muualta. Se on makuasia mitä laittaa termariin.
Ei nuita poistaa pidäkkään, mutta turhia topicceja mistä ei ole kalastukseen mitään apua. Ei niiden poistamisessa ole tässä vaiheessa mitään hyötyä kun on jo neljä sivua viestejä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: simosalakka on October 19, 2008, 12:56:42
Ei nuo kaikki aiheet turhia ole. Totta on kuitenkin että aiheita saisi jonkin verran karsia, mutta ei nyt sentään kaikkia. Kyllähän nuo jotkut aiheet on ihan "tarpeellisiakin".
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 19, 2008, 12:59:53
Kyllähän nuo jotkut aiheet on ihan "tarpeellisiakin".
Esim.. Mitkä nuista? No kyllä minä muutamia ihan OK aiheita löysin tuosta Cricen viestistä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Hemulisoturi on October 19, 2008, 13:03:07
Kyllähän nuo jotkut aiheet on ihan "tarpeellisiakin".
Esim.. Mitkä nuista?
''Minne haluaisit kalaan nyt''- aiheeseen saa pätevää keskustelua kun noudattaa aloitusviestiä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 19, 2008, 13:06:34
Kyllähän nuo jotkut aiheet on ihan "tarpeellisiakin".
Esim.. Mitkä nuista?
''Minne haluaisit kalaan nyt''- aiheeseen saa pätevää keskustelua kun noudattaa aloitusviestiä.
No mitä ihmettä siinä hyötyy kalastuksessa, jos katselee minne toiset haluaa kalaan? Eihän siinä ole niinku mitään järkeä. Enneminki nuita turhia aiheita tehdään siksi, että saatas kerätä viestejä ja jos niitä turhia aiheita ei ois, niin voitas enemmän perehtyä järkeviin aiheisiin.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Hemulisoturi on October 19, 2008, 13:09:11
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=18937.0

Hyötyykö tällä aloittamallasi aiheella kalastuksessa, jos katselee mitä toiset tekee lahnoilleen?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 19, 2008, 13:13:28
Kyllähän nuo jotkut aiheet on ihan "tarpeellisiakin".
Esim.. Mitkä nuista?
''Minne haluaisit kalaan nyt''- aiheeseen saa pätevää keskustelua kun noudattaa aloitusviestiä.
No mitä ihmettä siinä hyötyy kalastuksessa, jos katselee minne toiset haluaa kalaan? Eihän siinä ole niinku mitään järkeä. Enneminki nuita turhia aiheita tehdään siksi, että saatas kerätä viestejä ja jos niitä turhia aiheita ei ois, niin voitas enemmän perehtyä järkeviin aiheisiin.

No mitä ihmettä siinä hyötyy kun katselee toisten kalastuskuvia  tai reissuraportteja?  :-o
Moni haluaa katella toisten reissujen tapahtumia ja kyllähän muutenkin kalamiehiä/naisia aina kiinnostaa mitä muut saa ja kuinka isoja jne..
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 19, 2008, 13:15:26
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=18937.0

Hyötyykö tällä aloittamallasi aiheella kalastuksessa, jos katselee mitä toiset tekee lahnoilleen?

 :evil: :evil: :evil:  Propsit Hemulille!             Sori ot.
Koska lahna on särkikala ja niinku yleensä niitä ei syödä, koska ne on ruotosia ja elää "paskan seassa". Ite kun pyydän paljon isoa lahnaa ja halusin tietää vihtiikö niitä yleensäkään syödä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: simosalakka on October 19, 2008, 13:15:59
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=18937.0

Hyötyykö tällä aloittamallasi aiheella kalastuksessa, jos katselee mitä toiset tekee lahnoilleen?
Olen samaa mieltä. Jos jokaisesta aiheesta valitettaisiin niin lopputulos olisi se että miksi edes luet koko foorumia jos toisten kalastustavat ei kiinnosta. :roll:
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 19, 2008, 13:17:37
Kyllähän nuo jotkut aiheet on ihan "tarpeellisiakin".
Esim.. Mitkä nuista?
''Minne haluaisit kalaan nyt''- aiheeseen saa pätevää keskustelua kun noudattaa aloitusviestiä.
No mitä ihmettä siinä hyötyy kalastuksessa, jos katselee minne toiset haluaa kalaan? Eihän siinä ole niinku mitään järkeä. Enneminki nuita turhia aiheita tehdään siksi, että saatas kerätä viestejä ja jos niitä turhia aiheita ei ois, niin voitas enemmän perehtyä järkeviin aiheisiin.

No mitä ihmettä siinä hyötyy kun katselee toisten kalastuskuvia  tai reissuraportteja?  :-o
Moni haluaa katella toisten reissujen tapahtumia ja kyllähän muutenkin kalamiehiä/naisia aina kiinnostaa mitä muut saa ja kuinka isoja jne..

Moni haluaa katella myös toisten pilkkilakkeja ja hansikkaita  :-o

Ja kyllähän muutenkin kalamiehiä/naisia kiinnostaa se, millaiset rengaspaineet muilla kalamiehillä/naisilla on trailereissa  :-o
Joo ja näkikö Ruttonalle, että sanoin näin "Jotkut aiheet oli ihan Ok"? No kyllä kaikki osaa ite valita omalle päälle sopivan pipon!
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: eza1992 on October 19, 2008, 13:22:35
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=18937.0

Hyötyykö tällä aloittamallasi aiheella kalastuksessa, jos katselee mitä toiset tekee lahnoilleen?

 :evil: :evil: :evil:  Propsit Hemulille!             Sori ot.
Koska lahna on särkikala ja niinku yleensä niitä ei syödä, koska ne on ruotosia ja elää "paskan seassa". Ite kun pyydän paljon isoa lahnaa ja halusin tietää vihtiikö niitä yleensäkään syödä.

No eikö tuo selviä paremmin itse maistamalla kuin muilta kyselemällä? :lol:

ps. lahna on hyvää ainakin savustettuna.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 19, 2008, 13:23:02
Joo, mutta tiedän että jos täällä joku saa 5kg ahvenen, niin sinä kuvan siitä haluat ja ehkä raporttia siitä. Millä tuli, mikä viehe, mistä...
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 19, 2008, 13:24:47
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=18937.0

Hyötyykö tällä aloittamallasi aiheella kalastuksessa, jos katselee mitä toiset tekee lahnoilleen?

 :evil: :evil: :evil:  Propsit Hemulille!             Sori ot.
Koska lahna on särkikala ja niinku yleensä niitä ei syödä, koska ne on ruotosia ja elää "paskan seassa". Ite kun pyydän paljon isoa lahnaa ja halusin tietää vihtiikö niitä yleensäkään syödä.

No eikö tuo selviä paremmin itse maistamalla kuin muilta kyselemällä? :lol:

ps. lahna on hyvää ainakin savustettuna.
Mistä ihmeestä minä sitten voisin tietää, että lahna on parasta savustetuna? Oisko mun pitäny kokeilla jokaista eri konstia lahnan valmistukseen?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 19, 2008, 13:28:10
Joo, mutta tiedän että jos täällä joku saa 5kg ahvenen, niin sinä kuvan siitä haluat ja ehkä raporttia siitä. Millä tuli, mikä viehe, mistä...

No jos joku kalamies/nainen 5kg ahvenen saa, niin ilman muuta haluan kuvan  :-o
Sanoit, että "kyllä kaikki osaa ite kalastuskuvia ottaa ettei toisten kuvia tarvi katella" Ja myös sinä siitä ahvenesta haluaisit kuvan saada. Monesti täällä isojenki kalojen kuvia laitetaan ja moni niitä myös haluaa katella.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Morripoika on October 19, 2008, 13:33:29
Joo, mutta tiedän että jos täällä joku saa 5kg ahvenen, niin sinä kuvan siitä haluat ja ehkä raporttia siitä. Millä tuli, mikä viehe, mistä...

No jos joku kalamies/nainen 5kg ahvenen saa, niin ilman muuta haluan kuvan  :-o
Sanoit, että "kyllä kaikki osaa ite kalastuskuvia ottaa ettei toisten kuvia tarvi katella" Ja myös sinä siitä ahvenesta haluaisit kuvan saada. Monesti täällä isojenki kalojen kuvia laitetaan ja moni niitä myös haluaa katella.
Kyllähän niitä isoja kaloja mielellään kattelee, mutta edelliinkin kuinka moni haluaa lukea tai hyötyy aiheesta mitä joku tekee lahnoille. :-o
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 19, 2008, 13:34:13
Joo, mutta tiedän että jos täällä joku saa 5kg ahvenen, niin sinä kuvan siitä haluat ja ehkä raporttia siitä. Millä tuli, mikä viehe, mistä...

No jos joku kalamies/nainen 5kg ahvenen saa, niin ilman muuta haluan kuvan  :-o
Sanoit, että "kyllä kaikki osaa ite kalastuskuvia ottaa ettei toisten kuvia tarvi katella" Ja myös sinä siitä ahvenesta haluaisit kuvan saada. Monesti täällä isojenki kalojen kuvia laitetaan ja moni niitä myös haluaa katella.
Kyllähän niitä isoja kaloja mielellään kattelee, mutta edelliinkin kuinka moni haluaa lukea tai hyötyy aiheesta mitä joku tekee lahnoille. :-o
No lue sinäki se miksi tein sen aiheen! Oon kyllä vastannut siihen.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 19, 2008, 13:36:21
Joo, mutta tiedän että jos täällä joku saa 5kg ahvenen, niin sinä kuvan siitä haluat ja ehkä raporttia siitä. Millä tuli, mikä viehe, mistä...

No jos joku kalamies/nainen 5kg ahvenen saa, niin ilman muuta haluan kuvan  :-o
Sanoit, että "kyllä kaikki osaa ite kalastuskuvia ottaa ettei toisten kuvia tarvi katella" Ja myös sinä siitä ahvenesta haluaisit kuvan saada.

Niin... Nyt ei puutu enää kun se 5kg ahven (http://img264.imageshack.us/img264/1142/nuijaer1.gif) (http://imageshack.us)

Joo eli sinäki haluaisit katella niitä kalastuskuvia.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Morripoika on October 19, 2008, 13:37:54
Joo, mutta tiedän että jos täällä joku saa 5kg ahvenen, niin sinä kuvan siitä haluat ja ehkä raporttia siitä. Millä tuli, mikä viehe, mistä...

No jos joku kalamies/nainen 5kg ahvenen saa, niin ilman muuta haluan kuvan  :-o
Sanoit, että "kyllä kaikki osaa ite kalastuskuvia ottaa ettei toisten kuvia tarvi katella" Ja myös sinä siitä ahvenesta haluaisit kuvan saada. Monesti täällä isojenki kalojen kuvia laitetaan ja moni niitä myös haluaa katella.
Kyllähän niitä isoja kaloja mielellään kattelee, mutta edelliinkin kuinka moni haluaa lukea tai hyötyy aiheesta mitä joku tekee lahnoille. :-o
No lue sinäki se miksi tein sen aiheen! Oon kyllä vastannut siihen.
Itse maistamalla se yleensä selvitetään, miten kalat haluaa syödä. En ole vielä sellaista ihmistä tavannut joka on tykännyt kaikesta mistä muutkin. Lyö se lahnan länttis sinne pannulle ja maista kannattaako sitä tehdä toista kertaa samalla tavalla. Sinullahan varaa tuntuisi olevan, kun kerran niin paljon niitä saat.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 19, 2008, 13:39:44
Joo, mutta tiedän että jos täällä joku saa 5kg ahvenen, niin sinä kuvan siitä haluat ja ehkä raporttia siitä. Millä tuli, mikä viehe, mistä...

No jos joku kalamies/nainen 5kg ahvenen saa, niin ilman muuta haluan kuvan  :-o
Sanoit, että "kyllä kaikki osaa ite kalastuskuvia ottaa ettei toisten kuvia tarvi katella" Ja myös sinä siitä ahvenesta haluaisit kuvan saada. Monesti täällä isojenki kalojen kuvia laitetaan ja moni niitä myös haluaa katella.
Kyllähän niitä isoja kaloja mielellään kattelee, mutta edelliinkin kuinka moni haluaa lukea tai hyötyy aiheesta mitä joku tekee lahnoille. :-o
No lue sinäki se miksi tein sen aiheen! Oon kyllä vastannut siihen.
Itse maistamalla se yleensä selvitetään, miten kalat haluaa syödä. En ole vielä sellaista ihmistä tavannut joka on tykännyt kaikesta mistä muutkin. Lyö se lahnan länttis sinne pannulle ja maista kannattaako sitä tehdä toista kertaa samalla tavalla. Sinullahan varaa tuntuisi olevan, kun kerran niin paljon niitä saat.
Tiedän sen! Ja haluanki näin yleisesti tietää miten se kannattaa laittaa ja kyselin siitä. Kokeilen eka sitä, mitä eniten suosittiin.. Ja kyllä sen pitäs hyvä vaihtoehto olla sillon, jos melkein kaikki suosii sitä savustettuna.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on October 19, 2008, 17:25:14
Samoista asioista on puhuttu useissa threadeissa. Siitä mitä haluaa kysyä ja missä mittasuhteissa sekä pysyyko koko threadi edes siinä aloittajan haluamassa asiassa vai rönsyileekö se aloitusviestin säälittävyydestä johtuen aivan johonkin muuhun asiaan.
Siksi on korostettu sitä miten aloittaja viestinsä muotoilisi ja rajaisi.

Jokainen näiden esim. "lahna"-aiheiden sekä muiden mitä ihmeellisimpien threadien aloittajat voivat pienessä mielessään miettiä; oliko aiheen aloittaminen sittenkään mikään tarpeellinen, vai tuliko se tehtyä vain aiheen aloittamisen ilosta. Niitäkin on nähty paljon...!

http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=3959.0
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: vainaja on October 19, 2008, 17:49:46
Kylläkai kaikki aiheet on tarpeellisia, jos niistä on hyötyä jollekkin tai niitä on jonkun mielestä mukava lukee. Mun mielestä se ei oo tärkeetä, että pysytäänkö aiheessa vai ei. Kuhan nyt jollaki tavalla aiheeseen pohjautuu. Ei kai niistä "turhistakaan" aiheista kellekkään mitään suurempaa haittaa oo. Eikö ois sama lopettaa koko höpötys tästä nyt?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on October 19, 2008, 17:58:00
Jokainen näiden esim. "lahna"-aiheiden sekä muiden mitä ihmeellisimpien threadien aloittajat voivat pienessä mielessään miettiä; oliko aiheen aloittaminen sittenkään mikään tarpeellinen, vai tuliko se tehtyä vain aiheen aloittamisen ilosta. Niitäkin on nähty paljon...!

http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=3959.0
Niin, toistan mielipiteeni ja hyvin pitkälti pysyn siinä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 19, 2008, 19:29:52
Jokainen näiden esim. "lahna"-aiheiden sekä muiden mitä ihmeellisimpien threadien aloittajat voivat pienessä mielessään miettiä; oliko aiheen aloittaminen sittenkään mikään tarpeellinen, vai tuliko se tehtyä vain aiheen aloittamisen ilosta. Niitäkin on nähty paljon...!

http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=3959.0
Niin, toistan mielipiteeni ja hyvin pitkälti pysyn siinä.
Selvä.. Mutta jos jokaisen pitää morkata mun "lahna aihetta", niin poistakaa ihmeessä se! Oon vastannut siihen miksi tein sen. Tiedän että modeilla on paljon työtä tällä foorumilla, eikä ne aina perehdy turhempiin aiheisiin. Väitätkö, että minä oon aloittanut turhia aiheita paljon?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on October 20, 2008, 08:22:19
Minä en väitä mitään.
Kerroin vain, että ne jotka aloittavat threadeja, voivat myös aina miettiä onko aihe yleensäkään tarpeellinen tai muuten informatiivinen muille lukijoille.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 20, 2008, 10:58:05
Ok. Siinä on vain se ongelma, että jotkut ei käytä "hakukonetta" ja kato sillä onko aihetta olemassa tai aiheeseen liittyvää tietoa tällä foorumilla. Sitten tehdään joku aihe esim: "Villasukka vai pipo" ja kysellään, että kumpi on pilkkivarustuksessa tärkeämpi.

Ja vastauksia tulee...
-Pipo
-Villasukat
-Pipo
-Villasukat koska ne lämmittää.
-Pipo
-Pipo pitää olla ettei pää jäädy.

Tässä esimerkki turhasta aiheesta ja viestien keräämisestä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Morripoika on October 20, 2008, 11:34:51
Jokainen näiden esim. "lahna"-aiheiden sekä muiden mitä ihmeellisimpien threadien aloittajat voivat pienessä mielessään miettiä; oliko aiheen aloittaminen sittenkään mikään tarpeellinen, vai tuliko se tehtyä vain aiheen aloittamisen ilosta. Niitäkin on nähty paljon...!

http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=3959.0
Niin, toistan mielipiteeni ja hyvin pitkälti pysyn siinä.
Selvä.. Mutta jos jokaisen pitää morkata mun "lahna aihetta", niin poistakaa ihmeessä se! Oon vastannut siihen miksi tein sen. Tiedän että modeilla on paljon työtä tällä foorumilla, eikä ne aina perehdy turhempiin aiheisiin. Väitätkö, että minä oon aloittanut turhia aiheita paljon?
Itsehän tämän morkkaamisen aloitit..
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on October 20, 2008, 12:13:24
Jokainen näiden esim. "lahna"-aiheiden sekä muiden mitä ihmeellisimpien threadien aloittajat voivat pienessä mielessään miettiä; oliko aiheen aloittaminen sittenkään mikään tarpeellinen, vai tuliko se tehtyä vain aiheen aloittamisen ilosta. Niitäkin on nähty paljon...!

http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=3959.0
Niin, toistan mielipiteeni ja hyvin pitkälti pysyn siinä.
Selvä.. Mutta jos jokaisen pitää morkata mun "lahna aihetta", niin poistakaa ihmeessä se! Oon vastannut siihen miksi tein sen. Tiedän että modeilla on paljon työtä tällä foorumilla, eikä ne aina perehdy turhempiin aiheisiin. Väitätkö, että minä oon aloittanut turhia aiheita paljon?
Itsehän tämän morkkaamisen aloitit..
EiEi.. Halusin vain sanoa näistä turhista aiheista, että pitää saada kovempaa kuria niiden kanssa ja niiden tekemiseen. Tämä on valittajien thread ja eikö tämä aihe ole sitten sitä varten tehty, että saan valittaa tästä asiasta? Ja ottaa päähän, kun mun aihetta käytetään esimerkkinä ja en oo sitä ihan omaksi ilokseni tehnyt!
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: vainaja on October 20, 2008, 14:01:30
Eiköhän tän jaskanjauhannan oo jo sama loppua. Jokainen joka temkee aiheen miettii onko siitä oikeesti kellekkään hyötyä tai iloo. Jos ei oo ni sama jättää tekemättä? Tiiän kans että näin tää systeemi ei toimi (aika varmasti suurin osa ei mieti tarkasti minkälaisen aiheen tekee).
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: kirjolohikäärme on October 25, 2008, 21:37:11
Nuo moderaattorien valitukset on aika syvältä pilkittyä jöötiä.Tämä oli kommentti joka on totta, turha peten bannata mua uuestaa
Meinaatko ihan tosissas :-o ?  Jos oieesti tarkotat, että tuo, mitä modet huomauttelee, on turhaa, niin haluan parista turhasta huomautuksesta heti pari esimerkkiä!

Miksi sitten kirjaduit foorumille, jos et pysty noudattamaan sääntöjä? Se on kato nii, että foorumilla foorumin tavalla. Ei sun tarvi tänne rekisteröityä inisemään.

HAH! Ja vielä huomasin, että olit sanonut Torrolle, että elä valita. Ja Torro ei edes valittanut, vaan huomautti vain. Eikä asia koskenut edes sinua. Ja sinä täällä nyt itse iniset.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Yuz on October 25, 2008, 21:39:41
Kenessähän se vika mahtaa olla, jos moderaattori bannaa käyttäjän..? :roll:
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Vikke on October 25, 2008, 21:45:48
Moderaattorihan bannaa silloin käyttäjän, jos se ei ole osannut noudattaa foorumin sääntöjä.
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=12004.0 (http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=12004.0) Tuon kun lukee oikein ajatuksella, niin pitäisi osata käyttäytyä foorumin sääntöjen mukaisesti, ja varmasti välttyy banneiltakin.

Ei tästä tämän enempää, tai ainakaan minä en meinaa enää osallistua tätä aihetta koskevaan keskusteluun...
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Nismox on October 25, 2008, 21:59:50
Kenessähän se vika mahtaa olla, jos moderaattori bannaa käyttäjän..? :roll:
No moderaattorissa tietysti. Mehän ollaan niitä pahan alkuja ja juuria, mulkkuja, pilkun n****oita, turhan valittajia.
Täällähän tarttisi saada kirjoittaa asiasta kuin asiasta juuri niinkuin mieli tekee.
Ensin porukka töpeksii, saa varotuksen ja kun ei tehoa määräajaksi pois foorumilta.
Siittähän se kauhea poru alkaa, priva viestiä tulee solkenaan ja jopa omaan sähköpostiin kun, se ja se moderaattori on niin mulkku että, bannasi mut, pliz poista se panni oo ny järkevä.

-Nismox-
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on October 26, 2008, 03:36:54
Nuo moderaattorien valitukset on aika syvältä pilkittyä jöötiä.Tämä oli kommentti joka on totta, turha peten bannata mua uuestaa

Kyseiselle herralla "Kalaton mies" joka nyt esiintyy nimimerkillä "Ukkopekka14", kerroin kaksikin eri kertaa palstan säännöistä, mutta vastineeksi saa juuri tätä Nismox:in kertomaa paskaa. Ihmettelenkin kenessä on vika jos ei osata käyttäytyä kuten palstalla pitäisi.
YV:llä yritin parikin kertaa herraa saamaan ajatuksesta kiinni, mutta ei onnistu, ilmeisesti moderaattoreiden vika kun ei mene ohjeet jakeluun.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pressure on November 10, 2008, 09:24:44
Lopettakaa nyt se screamereiden laitto foorumille, turhia ja lapsellisia, eikä kukaan niistä mitään saa itselleen.
Foorumilla on myös vanhaa käyttäjäkuntaa ja tuollaiset voivat käynnistää millaisen vaan sairaskohtauksen periaatteessa kenelle vaan.

Screamer on siis video tai kuva, jossa on alussa esim. jotain rauhallista musiikkia tms. jonka jälkeen tulee verinen naama kirkumaan ruutuun.

Tämän viestin jälkeen lähetetyistä screamereista viikon bannit. Minulle (ehkä myös muille moderaattoreille) voi linkata yksityisviestissä näitä, jos itse en ole huomannut.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Kipster on November 10, 2008, 10:25:31
Lopettakaa nyt se screamereiden laitto foorumille, turhia ja lapsellisia, eikä kukaan niistä mitään saa itselleen.
Foorumilla on myös vanhaa käyttäjäkuntaa ja tuollaiset voivat laittaa käyntiin millaisen vaan sairaskohtauksen periaatteessa kenelle vaan.

Toi on totta. Mun isoisä kuoli sydänkohtaukseen tuollaisen takia...
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pressure on November 10, 2008, 11:12:54
Eiköhän rauhoituta nyt. Kaikki lähtee pikkuasioista ja niihin tulee kiinnittää huomiota, mutta liian kärkäs suhtautuminen ei tietystikään ole hyvästä, nimim. kokemusta on.
Eipä täällä ketään mielipiteiden takia olla bannattu, mutta haukkua ja flameta ei kannata. Pete on moderoinut palstalla jo pitkään enkä usko että asian suhteen on tarvis tehdä muutoksia.

Lisätäkseni aiempiin keskusteluihin:
Foorumikirjoittelu todellakin on verrattavissa työnhakuun. Miksi osaisit kirjoittaa ymmärrettävää suomea työhakemukseen, jos et osaa sitä edes keskustelupalstalla tehdä? Miten niin ketään ei haittaa väärinkirjoitus? Minua ainakin kiehuttaa tällainen teksti: "mun mielstä räsäne o paras jiki!!1mitä niilä pilkuila tekee ku voi kirijotaa ilmanki ja isot kirjamet o iha turhii sama kirjai se kuiteki o ja piste o kans toine pannahine aiva turha vekoti sinne lausee loppuu e se ketää haitaa jos sitä ei siä o"
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Timpe on November 15, 2008, 22:34:25
Hmm..pitääpä valittaa tästä asiasta, eli, kirjautuneena sisään yririn sepostaa vastausta Kuva-arvoitus threadiin http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=12684.630 niin jostakin kumman syystä vaikka olen kirjautuneena en voi vastata ko. ketjuu koska "vastaa" namiskuukkeli puuttuu! http://img259.imagevenue.com/img.php?image=81333_kirjautuneena_122_112lo.jpg
V**U tää kalassa.net kusee aika ajoin ja aika huolella!
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Perca on November 15, 2008, 22:36:42
Hmm..pitääpä valittaa tästä asiasta, eli, kirjautuneena sisään yririn sepostaa vastausta Kuva-arvoitus threadiin http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=12684.630 niin jostakin kumman syystä vaikka olen kirjautuneena en voi vastata ko. ketjuu koska "vastaa" namiskuukkeli puuttuu! http://img259.imagevenue.com/img.php?image=81333_kirjautuneena_122_112lo.jpg

Saattaapi johtua jossain määrin siitä että lukitsin aiheen, ts. siihen ei voi vastata. Eli vastaa-namiskuukkeli puuttuu. Alkoi sen(kin) threadin juttujen taso laskea niin paljon että antaa rauhoittua hetken.

-Perca
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on November 15, 2008, 22:41:15
Hmm..pitääpä valittaa tästä asiasta, eli, kirjautuneena sisään yririn sepostaa vastausta Kuva-arvoitus threadiin http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=12684.630 niin jostakin kumman syystä vaikka olen kirjautuneena en voi vastata ko. ketjuu koska "vastaa" namiskuukkeli puuttuu! http://img259.imagevenue.com/img.php?image=81333_kirjautuneena_122_112lo.jpg

Saattaapi johtua jossain määrin siitä että lukitsin aiheen, ts. siihen ei voi vastata. Eli vastaa-namiskuukkeli puuttuu. Alkoi sen(kin) threadin juttujen taso laskea niin paljon että antaa rauhoittua hetken.

-Perca
Ja tätä minä olen odottanut kauan... Kiitos Percalle, kun lukitsit sen.  :wink: Ja ei haittaa, vaikka ei aukeaiskaan koskaan.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Timpe on November 15, 2008, 22:41:51
Hmm..pitääpä valittaa tästä asiasta, eli, kirjautuneena sisään yririn sepostaa vastausta Kuva-arvoitus threadiin http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=12684.630 niin jostakin kumman syystä vaikka olen kirjautuneena en voi vastata ko. ketjuu koska "vastaa" namiskuukkeli puuttuu! http://img259.imagevenue.com/img.php?image=81333_kirjautuneena_122_112lo.jpg

Saattaapi johtua jossain määrin siitä että lukitsin aiheen, ts. siihen ei voi vastata. Eli vastaa-namiskuukkeli puuttuu. Alkoi sen(kin) threadin juttujen taso laskea niin paljon että antaa rauhoittua hetken.

-Perca

No asiaa puhut eli taso laski kuin lehmän häntä. Minä vaan "tyhmänä" en tajunnut katsoa "etusivun" kautta jolloin olisi tuonkin lukituksenkin huomannut..asia siis kunnossa..turha valitus  :oops:

Edit: mites toi "isi" alku toho viestiin jäikin :P (editoitu pois)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: vaaputtaja on November 25, 2008, 20:11:53
Eipä tässä muuta valittamista oikein ole, kuin että yhdyssanat pitäisi kirjoittaa yhteen. Koska käyttäjiltä tällaista vaaditaan, niin minun mielestä moderaattoreidenkin tulisi osata yhdyssanat kunnolla.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on December 04, 2008, 22:05:14
Justiinsa Pressuren kanssa oli kova YV keskustelu ja en nyt voi vastata sille vähäänaikaan. Tällainen tulee..."Olet lähettänyt maksimimäärän 20 yksityisviestejä tuntia kohden." Voiskohan tuota rajaa nostaa hiukan ylemmäs?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Toimitus on December 04, 2008, 23:47:59
Nyt on raja nostettu viiteenkymmeneen, mutta pitäisiköhän se IRC herättää uudelleen henkiin?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: vainaja on December 05, 2008, 06:47:14
Nyt on raja nostettu viiteenkymmeneen, mutta pitäisiköhän se IRC herättää uudelleen henkiin?


Ehdottomasti pitäisi. Ois mukava jutella muitten käyttäjien kanssa vähän muistakin asioista ku mistä foorumilla keskustellaan.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on December 05, 2008, 09:11:07
No jaa.. sen harvan kerran kun olen ircissä nyt ollut, niin siellä ei ONNEKSI ole ollut niitä "kalastaja" nickillä kirjautuvia, jotka 1min ajan kyselevät jotain ihan ufo-juttuja, jonka jälkeen poistuvat kun kukaan ei vastaa heti mitään. Irc on idlailua ja sivutoimista satunnaista juttelua. Ei mitään aktiivista chattailyä. Satunnaiset kävijät aloittavat sen "onko täällä ketään" -shown AINA ja se taas ärsyttää kanavan vakituisia käyttäjiä, jolloin lopputuloksena on v**tuilua ja naljailua.

Voihan sen ircin sinne pistää, mutta varoituksen ja etiketin kanssa. Ircin sisältö on usein "painokelvotonta".
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Perca on December 05, 2008, 21:20:05
Jussi, tällä hetkellä viestin maksimimerkkimäärä on 20 000. Laajimmat (laadukkaimmat?) artikkelit eivät näin ollen mahdu ollenkaan sivuille, asialle voinee tehdä jotain?

Kiitokset  :-)

-Perca
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Toimitus on December 05, 2008, 22:57:49
Artikkeleja varten on suunnitteilla parempi systeemi, julkaisen näitä sitämukaa kun edelliset lähtevät toimimaan, eli hetki pieni... :)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on December 06, 2008, 02:27:03
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=18937.0

Hyötyykö tällä aloittamallasi aiheella kalastuksessa, jos katselee mitä toiset tekee lahnoilleen?

 :evil: :evil: :evil:  Propsit Hemulille!             Sori ot.
Koska lahna on särkikala ja niinku yleensä niitä ei syödä, koska ne on ruotosia ja elää "paskan seassa". Ite kun pyydän paljon isoa lahnaa ja halusin tietää vihtiikö niitä yleensäkään syödä.

Ai hitto, olipas kiva eksyä tälle aihealueelle. En o näitä ennen lukenutkaan. Ja nyt kommaan tota lahna-asiaa... ja muutenkin sivuan "TURHIA" aiheita:

Olisiko kannattanut otsikoida jotenkin muuten kuin "syötkö lahnat". Jo otsikolla saa aikaan turhan vaikutelman. Tosiasiassa aihe on kiinnostava, koska lahna on harvemmin ruoaksi laitettava ja olisi kiva tietää miten laitetaan siitä maittavaa sapuskaa. Mutta miksi et otsikoinut vaikkapa "Lahna-ruokareseptejä", "miten valmistat lahna ruoaksi", lahnasta ruokaa" jne jne...
Pipoaiheeseen: Kenellä oikeesti voi olla sellainen perversio, että kiinnostaa lukea keskustelupalstalta millaista pipoa joku käyttää?Tai millaisia hanskoja. Hyi yök,. Eiköhän nyt jumal**** jokainen osaa pipon ostaa paikalliselta essolta ilman uteluitakin?

Kiitos ja hyvää yötä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Murmeli on December 06, 2008, 13:01:56
Täytyypä jatkaa ite, kun en ole kommentoinut tuota lahanjuttua.

Syötkö lahnat -threadista saa jokainen kalastaja enemmän irti, kuin esim näistä:

"Laiva on lastattu..." – kalastusaiheisilla asioilla
Mikä SINUA hatuttaa, potuttaa tai ketuttaa juuri nyt?
paljon penkistä
Mikä sinua ilostuttaa, Hymyilyttää Juuri nyt?
Mitä kuuntelet juuri nyt/kuuntelit viimeksi ?
Mikä mopo?
Pituus
Mitä lehtiä luette ?
Omistatko moottorikelkan ?
Onko teillä ollut tyttö- tai poikaystävää.
Toiveet/hankinnat jouluksi 2008 --->
Opettajienne lempinimet?
Arvostele edellinen käyttäjä
Yleisövessan seinä
kuka vie mestaruuden?
Tuttuja Kalassa.Netin foorumilla???
Arvostele edellisen avatar.
Yöeläjien chat
Minkä levyn ostit viimeksi? Arvostele se!
Kulutetuimmat sanonnat
Paras energiajuoma?
Rahapelit-thread
Mitä kalastukseen liittyvää ostit viimeksi?
Seuraava kalastusaiheinen ostoksesi?
Mikä on mielestäsi inhottavinta kalastuksessa?
Isoin haukesi lusikalla?
Viimeisin pettymyksesi kun olit kalastamassa?
Hauki lemmikiksi?
Kaunein kala
tupakoitko kalassa?
"Lättypitsasta" gourmet-ateria?
Anagrammeja käyttäjänimistä
Puulaaki-porukka TRE?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Hemulisoturi on December 06, 2008, 15:16:07
No tottakai jokainen kalastaja saa tuosta ''Syötkö lahnat''- aiheesta enemmän irti kun noista listaamistasi.
Nuo listaamasi aiheet kaikki löytyvät sieltä paskanjauhanta ja sekalaista juttua- alueelta. Siellä tuommosia aiheita pitääkin olla.

Lahnan syömiseen liittyvä aihe on siellä Onginta- alueella.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Murmeli on December 06, 2008, 18:19:12
No tottakai jokainen kalastaja saa tuosta ''Syötkö lahnat''- aiheesta enemmän irti kun noista listaamistasi.
Nuo listaamasi aiheet kaikki löytyvät sieltä paskanjauhanta ja sekalaista juttua- alueelta. Siellä tuommosia aiheita pitääkin olla.

Lahnan syömiseen liittyvä aihe on siellä Onginta- alueella.

Nuo ei ainakaan ole paskanjauhanta osiosta: :roll:

Mitä kalastukseen liittyvää ostit viimeksi?
Seuraava kalastusaiheinen ostoksesi?
Mikä on mielestäsi inhottavinta kalastuksessa?
Isoin haukesi lusikalla?
Viimeisin pettymyksesi kun olit kalastamassa?
Hauki lemmikiksi?
Kaunein kala
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Hemulisoturi on December 06, 2008, 18:44:07
Nojoo, onhan siellä juu poikkeuksiakin.  :-P

Mutta noista ''ei-paskanjauhanta''- aiheista joita tuossa nyt muutama oli, nii saa kyllä ainakin osasta mun mielestä juttua enemmän irti kuin tästä ''Syötkö lahnat?''- aiheesta.

Kalastusostokset, tulevat ja tehdyt. Ne kyllä ovat ikikeskusteluja eikä niistä pätevää juttua kyllä voi lähteä tekemäänkään.
Superlatiiviaiheista nyt ei juttua voi saada irti jos aloitusviestikin on juosten kusemalla tehty.
Hauen lemmikiksi ottamisesta nyt edes jotenkin voi keskustella, samoin viime reissun pettymyksistä ja kalastukseen liittyvistä inhoista voi keskustella myös laadukkaasti ja pidemmillä kuin kahden tai kolmen sanan vastauksilla, jotka nyt tässä tapauksessa riittäisivät ''Syötkö lahnat?''- keskusteluun.

Kuten jarmoankka tuossa aikasemmin sanoi tuon lahnan syömiseen liittyvän aiheen olisi toki voinut paremminkin pohjustaa, kuten monen muunkin aiheen, mutta mikäs siinä jos juttu luistaa.. edes vähän aikaa.

Title: Vs: Valittajien thread
Post by: eza1992 on December 07, 2008, 14:56:38
Anteeksi että sotken taas muiden keskustelua omalla kysymykselläni mutta:

sain YV:n joka oli lähetetty toiselle käyttäjälle?

Quote
«  Lähetetty käyttäjälle: Arttu[TNL]  : eilen kello 10:23:23 »

Arttu sai myös sen saman viestin, mutta eksyi näköjään myös minulle. :?


PS. Kiitos Jussille päivityksestä! :-)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Siikapossu on February 12, 2009, 19:09:51
Mitä ihmettä, mun profiilissa lukee et mulla on vaan 380 viestiä ja mulla on oikeesti n. 550???  :?

Onko muilla tullut esille?

Vaadin selityksen...
Onko ne v*tun viestit muka nii tärkeitä?!

Pari pahinta, toiselle kymmenelle sivulle yltänyttä paskanjauhanta aihetta nollattiin. Ja mm. meikäläisen virtuaalipippeli lyheni ensimmäiselle tuhannelle asti. Ennen aiheiden nollaamista se oli pitkällä yli kahdentonnin. 
Eli sinun viesteistäsi lähes puolet oli siellä ''ilostuttaa - ärsyttää''- aiheiden sisällä.
Juuri näin. Ainakin minulle on aivan sama onko niitä viestejä siellä profiilissa kymmenen vai kymmenetuhatta. Määrällä ei sitä rispektiä saavuteta vaan sisällöllä. Minun puolestani nuo viestiluvut saisi poistaa profiileista kokonaan. Saisi loppua tuo viestien keräily ja turha wannabe-egomania lopullisesti.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on February 12, 2009, 20:04:24
Joo nimenomaan: VIESTIMÄÄRÄT POIS!!! Ja vaikka keskustelijan ikä niiden tilalle.

Mitä v****n iloa kerätä viestejä ja itkeä jos niitä katoo? Niilä ei saa kunniaa, respektiä,rahaa, voita autoja....
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Aatami on February 12, 2009, 20:17:01
On siinä sekin, että jos viestimäärä ei näy, niin saattaa käydä kävijäkato. Junnut tuntuvat rakastavan viestien keräilyä ja voin vain kuvitella mitä tapahtuisi jos ne poistettaisiin.

Todentotta olen aina ollut sitä mieltä, että viestimäärällä ei tee mitään. Ennemmin haluaisin vaikka iän näkymään viestimäärän tilalle. Ikä auttaisi ymmärtämään joitain ihmisiä paremmin. Enkä tarkoita mitenkään pahalla vaan nimenomaan hyvällä, koska eri ikäiset ihmiset käyttäytyvät "yllättäen" erilailla. Enkä tarkoita sitä, että nuori on tyhmä ja vanha viisas. Sillä tuolla osastolla tietotaito menee aika sekaisin.

Luulen silti että julkaistavan tekstin taso kasvaisi, jos viestimääriä ei olisi?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Murmeli on February 12, 2009, 20:22:58
Vastaväite:

Ei viestimääriä pois! Roska-aiheet tyhjäksi. Niihin niitä ylimääräisiä viestejä kertyy.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Rambo-Jonne on February 12, 2009, 20:24:25
On siinä sekin, että jos viestimäärä ei näy, niin saattaa käydä kävijäkato. Junnut tuntuvat rakastavan viestien keräilyä ja voin vain kuvitella mitä tapahtuisi jos ne poistettaisiin.

Liekköhän olisi paha asia ollenkaan... Näyttäisi yleensä käyvän siten, että kun nämä junnut jakavat foorumilla "tietämystään" niin siitä ei tule kuin paha mieli heille.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Murmeli on February 12, 2009, 20:34:15
No mitä, jos kaveri ilmoittaa iäkseen vaikka 10-12, jopa 13 vuotta? Melko moni saatta katsella, että tuolta ei voi kyllä kovin paljon mitään odottaa ja siitä saattaa kehittyä sitten kaikenlaista jännää. Moniko yleensä kertoo ikäänsä täällä? Aika harva, siitä olen varma. Ei edes monet vanhemmat ihmiset kerro.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Aatami on February 12, 2009, 20:36:39
No joo tämä ikäasia oli vain mielipide enkä mitenkään ala ajamaan asiaa eteenpäin, mutta edelleen haluaisin kuulla, että miksi niin kovasti haluat viestimäärien näkyvän? En ole koskaan keksinyt mitään hyötykäyttöä niille.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Crice on February 12, 2009, 20:40:06
Joo nimenomaan: VIESTIMÄÄRÄT POIS!!!
Kannattaisin itse ajatusta että Sekalaista juttua osion viestejä ei lasketa viesti laskuriin. Vain pelkät kalastusalueisiin menneet viestit näkyisivät. Jotkun kun vain kirjoittelevat sekalaiset osiossa puolet enemmän kuin kalastukseen liittyvillä osioilla.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Aatami on February 12, 2009, 20:44:26
Edelleen, jos joku osaa sanoa yhdenkin hyödyllisen asian viestimääristä, niin valaiskaa nyt minua  tyhmää, kun en keksi? Auttakaa nyt?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Murmeli on February 12, 2009, 20:44:29
...miksi niin kovasti haluat viestimäärien näkyvän?...
Ei sitten, luovutan. Viekää tuhkatki pesästä. :-D

Kyllähän ne viestit ja niiden määrä kuuluu tänne. Laitetaan vaikka äänestys pystyyn, niin nähdään mitä muukin porukka ajattelee.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on February 12, 2009, 20:45:29
Niin todellakin:  Kertokaa joku YKSIKIN SYY miksi viestimäärä on oleellinen? Edelleenkään, sillä ei voita mitn jne....
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on February 12, 2009, 20:45:49
Joo nimenomaan: VIESTIMÄÄRÄT POIS!!!
Kannattaisin itse ajatusta että Sekalaista juttua osion viestejä ei lasketa viesti laskuriin. Vain pelkät kalastusalueisiin menneet viestit näkyisivät. Jotkun kun vain kirjoittelevat sekalaiset osiossa puolet enemmän kuin kalastukseen liittyvillä osioilla.
Meneväthän ProPilkki-keskustelutkin viestilaskuriin. Ihmettelen vain (edelleen) kuka jaksaa tuijottaa viestimääriä, pitäisikö tehdä asiasta oikein äänestys ;) ?

Kuka tuijottaa viestimääriä ?

1. Ei mitään väliä                   [ ]
X. Erityisen tärkeä tieto         [ ]
2. Ainoa kirjoittelun syy         [ ]
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Murmeli on February 12, 2009, 20:47:48
Poistakaa sitten. Ei niillä tee mitään. Mut pitäkää nuo tähret kuitenki.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on February 12, 2009, 20:49:10
Galluppiin 1:

Mitäs muuten noilla tähdillä on virkaa....  ihan näin sivumennen kysyen...
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Hemulisoturi on February 12, 2009, 20:54:46
Profiilin alle vaikka se rekisteröitymispäiväkin ja vaikka nyt ne tähdet tms. osoittamaan aktiivisuuden?
Näkeehän niistä viestimääristä toki sen kirjoitusaktiivisuuden mut sillähän ei nyt oo paskanvertaakaan väliä jos se kaikki sama olis voitu jauhaa siellä #ircKalassa.netissä.
Ja mun puolesta tuo viestimäärä joutais piiloon. Aktiivisuus vain jollain muulla tavalla esille..
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Aatami on February 12, 2009, 20:58:43
Arvaa saisiko noihin oikeita vastauksia vai tulisiko tuota ylintä ainoastaan?

En vain jaksa saada päähäni muita syitä kahden sanan vastauksille kuin sen, että niillä keerryttää viestimäärää nopeasti. Niillä ei pitäisi olla mitään väliä, mutta näin ei valitettavasti ole. Ne laskee tekstin tasoa. Se on 99%:sti fakta. Foorumeilla joilla on korkeampi keski-ikä, sillä ei varmasti ole väliä, mutta täällä meillä on ikä vähän alhaisempi, niin siinä vaiheessa viestien vaikutus alkaa näkymään.

Tämä on sitten ihan tervettä mielipiteiden vaihtoa. Tästä ei kenenkään tarvi imaista rypäleitä nenäänsä.

Niin ja älkää hätääntykö. Ei niitä viestimääriä kukaan poista.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Murmeli on February 12, 2009, 21:03:19
Kyllähän niiistä tähdistä näkkee, että ketä ei kannata kuunnella.

TAI
Otetaan sitten käyttöön esim. vastavalo.fi:n systeemi.
Toreimmat kirjautuneet ovat E-luokkaa ja laatujäsenet yms. aktiivit A-luokkaa. Loput siltä väliltä (B,C,D(jos ette hoksanneet)). Sitten voi nakella luokituspyyntojä jonnekkin, ja luokittelua tapahtuu jonkun tietyn säännön mukaan, esim. viestien laatu.

TAI
 Infojen systeemi. Aktiivi titteli yms. kunniamerkit, joita modet jakelee "omaksi ilokseen".
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Aatami on February 12, 2009, 21:11:28
Tuo mitä sanoit kalakauhu, niin on kyllä tavallaan totta, mutta se pitää ymmärtää kehittävänä/rakentavana kritiikkinä. Oli kyse mistä tahansa, niin "keltanokkia" sorsitaan, mutta ei pahassa tarkoituksessa.

Ja sekalaisia juttuja-osio on hauska lisä foorumilla, jos sitä käyttää oikein.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on February 12, 2009, 21:22:06
Juu-u. Jokainen kirjoittaa joskus sen ensimmäisen viestinsä, jokainen aloittaa kalastusnetteilun jossain vaiheessa. Kun aloitin kalastuksen niin nettikalastus, saati sitten tällaiset palstat olivat vielä tulevaisuutta. En sitten tiedä mikä on raja nuorelle ja missä kohdin alat olla vanha.

Näitä jätti-threadien nollauksia tai uudelleen aloituksia voin kommentoida tämän verran; kuka tai ketkä katselevat aikaisempia postauksia 16 sivun takaa, esim. aiheessa "Mitä kuuntelit viimeksi ?" Voin veikata ettei kukaan, siis mikä on aiheen päälimmäinen tarkoitus ? Sen on joku joskus aloittanut ihan aloittamisen ilosta, sitten siihen parhaimmillaan oli vastannut sama henkilö 18 kertaa, vajaassa 16 sivussa... saattoi olla muutama sivu ilman postausta, mutta sitten oli sivuja joille sama hemmo oli laittanut musiikkimakuaan esille jopa kaksi-kolmekin kertaa. No, se siitä.

Olen seurannut myös tätä sivua ensi kesänä 7 vuotta. Ja tämä tulee sitten minun omana mielipiteenäni; se mitä tällä palstalla moderoitiin 3 vuotta sitten oli kevyttä hommaa, se mitä sait palautetta YV:nä oli kevyttä kamaa. Nykyään vittuillaan ihan suoralta kädeltä, jos annat ohjeita, vittuillaan lisää. Pistät tyypin hetkeksi huilille, laittaa tyyppi kaverinsa kyselemään että mikäs perkele minua vaivaa. Käyttäjät tekevät tämän palstan, ja jos ei osaa palstaa käyttää voi vapaasti siirtyä johonkin muualle ennenkuin moderaattorit pistävät kokonaan pihalle.

OK, se siitä. Yritetään nyt pärjätä  :oops:
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on February 12, 2009, 22:01:57
Kyllähän niiistä tähdistä näkkee, että ketä ei kannata kuunnella.Jaa mitä?  Että jotkut tähdet kertoo, kuka puhuuasiaa ja kuka ei.  En usko horoskooppeihin, enkä myöskään mihinkään tähtiin...

Kaikki noi "kumpi parempi yms" tai "mikä on lempi...yms"- aiheet joutas siivoamaan 2 viimestä sivua lukuunottamatta. Ketä kiinnostaa lukea jonkun aiheen 20 ekaa postaussivua....ei ketään...

Ugh :)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: TUOMARI on February 12, 2009, 22:20:17

Vähän tilastoja!

- aiheita= 9 683
- viestejä= 143 420
- uusia viestejä tammikuu 2009= 8 696
- uusia aiheita tammikuu 2009= 248

Varmaan kaikki on tosi tärkeitä(heh!). Miten voi olla noin paljon asiaa kalastuksesta tai siihen liittyvästä?
Ei ole ihme jos uusi vierailija(iästä riippumatta) menee sekaisin näillä sivuilla, kun aiheita on joka lähtöön.
Mielestäni aiheet pitäisi liittyä kalastukseen, ehkä jonkun kevennysaiheen voisi säilyttää.
Viestienmäärä pois ja tilalle rekisteröintipäivä/vuosi, ehkä myös täällä vietetty aika(vaikka näkyy profiilista).
Hyvä täällä on ehdotella, kun itse en tee mitään :-)
Aihe olikin "Valittajien thread".


Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Torro on February 12, 2009, 22:30:47
Tuosta viestilaskurin poistosta/profiilin sisälle siirtämisestä muistaakseni Aatamin ja Peten kanssa joskus vaihdettiin mielipiteitä.

Oma kantani on aina ollut: Viestilaskuri johtaa paskanjauhantaan.

Useathan siis haluavat heti ison määrän viestejä rispektin nostamiseksi, mikä sinäänsä on aivan järjetöntä. Ne joilla ei ole mitään annettavaa kalastuspuolen keskusteluissa, ottavat sekalaista juttua -osion hiekkalaatikoksi ja kirjoittelevat sinne kaikkea turhaa

Viestilaskurin tilalle vaikka asuinpaikka. Viestilaskurin voisi sijoittaa profiilin sisälle, eli se ei pongahda näkyviin mutta on kuitenkin luettavasissa jos joitain kiinnostaa.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on February 12, 2009, 23:27:16
Ihan hyviä pointteja Rossolla. Varsinkin tuon viestilaskurin vaikka tuonne profiiliin siirtäminen, ja vaikka poistokin, koska tuolta ns. "muista tilastoistahan" kuka hyvänsä voi tutkiskella juuri mitä päähän pälkähtää ja tehdä omia NASA:nkin pakahduttavia päätelmiä.

Tuomarille tiedoksi, palstalla on sellaisiakin jäseniä, jotka eivät ole kirjoittaneet ainoatakaan viestiä ProPilkki-keskustelujen ulkopuolelle.


Vaikkakin ProPilkkiä en tältä palstalta halua millään tavalla, enkä missään tapauksessa pois.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: TUOMARI on February 13, 2009, 01:25:37
Se on siinä!
Viestilaskuri profiilin puolelle, niin on siellä muiden tilastojen joukossa.
Toivottavasti toteutetaan :-)

P.S. Viestimäärä näkyy tällä hetkelläkin profiilissa, eli ei mitään varsinaista siirtoa tarvitse tehdä.
P.P.S. Poistin yhden oman aiheeni, joka oli turha näillä sivuilla!

Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on February 13, 2009, 08:14:34
Jos asia "oikeasti" on tärkeä, niin siitä vain adminille viestiä. Mie en jaksa enkä halua siltä mitään pyytää.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Perca on February 13, 2009, 13:51:38
On noi viestimäärät kyllä tosi tärkeitä! Mun henkinen tasapaino varmaan järkkyis niiden poistamisesta, eihän täällä kuitenkaan tule otetuksi vakavasti ilman nelinumeroista lukua. Alapääkin pitenee aina sentillä jokaisen sadan viestin jälkeen. En mä ainakaan keksi mitään muuta keinoa muiden auttamiseen, omien käytäntöjen kertomiseen ja kokemuksien jakamiseen kuin viestimäärä!

-Perca
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on February 13, 2009, 19:07:13
Tähdet ja viestimäärät kylmästi pois näkyviltä, jopa profiilista. Silloin uskoisin viestien keräämisen todella vähenevän.

Mie voin laittaa jussille viikonlopun aikana viestiä menemään.


ps. Ilman Pro Pilkkiä koko kalassa.net olisi kuollut jo monta vuotta sitten.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on February 13, 2009, 19:45:33
Tähdet ja viestimäärät kylmästi pois näkyviltä, jopa profiilista. Silloin uskoisin viestien keräämisen todella vähenevän.
Aika "raakaa"... Viestilaskuri saisi poistaa, mutta parempi ois jos tähdet näkyis, kun sitten tietäis kuinka kokeeneelta käyttäjältä kyselee tietoa. Tällä kannalla minä olen ainakin vahvasti.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on February 13, 2009, 19:54:19
Tähdet ja viestimäärät kylmästi pois näkyviltä, jopa profiilista. Silloin uskoisin viestien keräämisen todella vähenevän.
Aika "raakaa"... Viestilaskuri saisi poistaa, mutta parempi ois jos tähdet näkyis, kun sitten tietäis kuinka kokeeneelta käyttäjältä kyselee tietoa. Tällä kannalla minä olen ainakin vahnasti.
samaa mieltä

Mie olen ymmärtänyt, että ne tähdet perustuu nimenomaan viestimääriin? Eli käytännössä sillä ei ole mitään merkitystä poistaako tähdet tai viestilaskurin. Tai jopa molemmat.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Rambo-Jonne on February 13, 2009, 20:18:36
Tähdet ja viestimäärät kylmästi pois näkyviltä, jopa profiilista. Silloin uskoisin viestien keräämisen todella vähenevän.
Aika "raakaa"... Viestilaskuri saisi poistaa, mutta parempi ois jos tähdet näkyis, kun sitten tietäis kuinka kokeeneelta käyttäjältä kyselee tietoa. Tällä kannalla minä olen ainakin vahnasti.
samaa mieltä

Mie olen ymmärtänyt, että ne tähdet perustuu nimenomaan viestimääriin? Eli käytännössä sillä ei ole mitään merkitystä poistaako tähdet tai viestilaskurin. Tai jopa molemmat.

Parhaiten käyttäjän kokemus selviäisi josko tuossa viestimäärän ja tähtien tilalla näkyisi ikä ja tunnuksen luontiaika.
Mutta täytyy myös muistaa että kokemus = taito ei ole totta läheskään aina.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on February 13, 2009, 20:24:51
Tähdet ja viestimäärät kylmästi pois näkyviltä, jopa profiilista. Silloin uskoisin viestien keräämisen todella vähenevän.
Aika "raakaa"... Viestilaskuri saisi poistaa, mutta parempi ois jos tähdet näkyis, kun sitten tietäis kuinka kokeeneelta käyttäjältä kyselee tietoa. Tällä kannalla minä olen ainakin vahnasti.
samaa mieltä

Mie olen ymmärtänyt, että ne tähdet perustuu nimenomaan viestimääriin? Eli käytännössä sillä ei ole mitään merkitystä poistaako tähdet tai viestilaskurin. Tai jopa molemmat.
No eikö kannattais ensin kokeilla, että poistaa pelkän viestilaskurin ja jos homma ei parane, niin sitten molemmat. Vai?  :roll:
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on February 13, 2009, 20:27:00
Joo, ei kai tuo tähtimäärä kerro kokemuksesta? Täällä saattaa olla kirjoittajia, jotka kommentoi vain ja ainoastaan FAKTAA. Pohjana vaikka vaatimaton 30-40 vuoden kalastuskokemus.  Ja sitten kun hän ei kommentoi joka juttuun, ei kerry viestejä ---> ei kerry tähtiä ----> hän ei ole kokenut, jota kannattaa uskoa?

Tähdet ja viestilaskuri pois.  Jos joku haluaa uskottavuutta, sitä saa parhaiten asiaan liittyvillä, tietoa ja kokemusta sisältävillä viesteillä.

Itse en tuijota viestimääriin vaan olen huomannut ilman niitäkin, että Torolla, Aatamilla, Petella,Perzalla,Percalla  (joitakin mainitakseni) on kokemuspohjaa ja heidän kirjoittamiaan vinkkejä jne voi aika luottavaisin mielin sisäistää... Eli kyllä se rispekti lähtee sisällöstä, ei määrästä...
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on February 13, 2009, 20:34:21
Ja tämän sivuston adminin tuntien "kokeiluista" tulee kerralla pitempiaikainen ratkaisu.

Jarmoankalla on yllä sen verran hyvää faktaa, että jos kukaan ei pysty paremmin perustelemaan, miksi tähdet ja/tai viestilaskuri pitäisi säästää, niin pistän adminille ehdotuksena poistaa molemmat kokonaan.

Toisena asiana viestiin suunnittelin tästä threadistä: http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=17408.0

Tuostakin kaivattaisiin keskustelua ja mielipiteitä!
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Crice on February 13, 2009, 21:17:26
Eihän viestimäärällä ole mitään väliä kuten jo monesti todettukkin. Ihan sama vaikka poistuisi. Mutta jotenkin tuntuu että foorumi ilman viestilaskuria on kun auto ilman ovia. En tällä halua sanoa mitään viestilaskurin puolesta tuli vaan todettua... Aika radikaali muutos ehdotus, mutta olen varma että tämä keino toimisi erittäin hyvin. Viestien määrä putoaa reilusti. Ja tähdillä ei ole mitään merkitystä. Niitä en ole oikeen koskaan ottanut edes huomioon.
Title: Tekstien lainaamisesta (kuvat)
Post by: jarmoankka on February 22, 2009, 16:51:09
Onko AIVAN PAKKO lainata kuviakin, jos kommentoi niitä/niihin liittyviä juttuja?  Jossain ketjuissa sama kuva 5-6 kertaakin lisättynä jollain pienellä lauseella....tyllin "niin määkin", "hiano kuva" jne...

Eli lainatkaa tekstiä, jos haluatte, mutta ÄLKÄÄ SAMAA KUVAA KOKO AJAN!!!

Ärsyttävää, kun sama kuva latautuu samaan ketjuun miljoona kertaa!

Comments?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Torro on February 22, 2009, 17:09:22
Toinen asia kuviin liittyen:

Onko ne kuvat pakko laittaa postimerkin kokoisena laatikkona? Niitä pitää sitten klikkailla ja avata uusia sivuja ja odottaa niidne latautumista.... samalla vaivalla kuvanhaltija laittaisi sen selkeässä koossa viestiin. Onko vika ymmärryksessä ja osaamisessa?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: sami552 on February 22, 2009, 21:17:31
Noista viestilaskureista sun muista vielä vähän.

Näinhän se on, että kyllä kirjoittajan kokemuksen näkee parhaiten viestien laadusta. Muutamalta tyypiltä olen huomannut todella asiallisia viestejä, vaikka niitä on todella vähän verrattuna siihen kuinka kauan he ovat olleet käyttäjiä (esim. käytäjä Tasuriman). Todella asiallisia viestejä hänellä ja niistä on saanut todella hyviä vinkkejä etenkin tasuri pilkinnästä, kiitos niistä hänelle. Eli ei ne tähdet ja viestimäärät kerro yhtään mitään siitä, että minkälaisen jannun kanssa sitä ollaan tekemisissä.

Itsekkin olen yrittänyt panostaa enemmän viestien laatuun kuin määrään, vaikka mikään kalastusviisas en olekkaan ja muutenkin melko kokematon kalastaja vielä. Mutta eikös se juuri niin pitäisikin mennä, että osallistuu keskusteluun vasta silloin, kun on jotain todellista sanottavaa aiheeseen liittyen. Ja tästä hyvin ja asiallisesti kirjoitetusta viestistä voi joku muu, vaikka saada vinkin omaan harrastukseensa. Eikös tämä juuri ole se pääasia, vai olenko väärässä?

Ei muuta tällä kertaa, pysytään asialinjalla.  :-)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: [TSK]Topa on February 23, 2009, 13:00:08
Aikasten samaa mieltä Sami552:n kanssa.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on February 23, 2009, 20:06:09
Lähtikös  Herra Isoherralle viestimäärästä ja tähdistä pyyntöä ja vastasko jo?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: lareman on February 23, 2009, 20:50:14
Alkaisiko olla aika maistattaa banaanilla?
Varo, se saattaa ajatella tuonkin kaksimielisesti... (http://www.kalamies.com/foorumi/images/smiles/buahahaha.gif)

Tiedän, ja osittain siksi muotoilinkin viestini noin.  :-P
Parrikaatin tunnus on näköjään poistettu!  :lol:
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on February 23, 2009, 20:59:31
Parrikaatin tunnus on näköjään poistettu!  :lol:
Vai olisiko sittenkin itse tajunnut häipyä.....(http://img9.imageshack.us/img9/8383/keskari.gif) (http://imageshack.us)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on February 24, 2009, 09:46:24
Lähtikös  Herra Isoherralle viestimäärästä ja tähdistä pyyntöä ja vastasko jo?

Kuten aiemmin sanoin, ainakaan minä en aio ottaa tästä murheita. Joku muu taho saa soitella ja ruinuta siltä muutoksia.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on February 24, 2009, 10:30:50
Jeah. Joku modeista vain tuossa sanoi, että ottaa asian tiimoilta Jussiin yhteyttä=)   
Eipä asia mulle ole mitenkään tärkeä, kunhan uteliaana vain.
Title: Vs: Tekstien lainaamisesta (kuvat)
Post by: Crice on February 25, 2009, 21:32:09
Onko AIVAN PAKKO lainata kuviakin, jos kommentoi niitä/niihin liittyviä juttuja?  Jossain ketjuissa sama kuva 5-6 kertaakin lisättynä jollain pienellä lauseella....tyllin "niin määkin", "hiano kuva" jne...

Comments?
Tässä (http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=13936.msg259191#msg259191) loistava esimerkki miten EI pidä tehdä. Ärsyttävää kun esim "Kalastus kuvia/Reissuraportit tänne" topiceissa kone joutuu lataamaan jonkin aikaa ennen kun kaikki kuvat ovat auki. Lisäksi jos laittaa suoraan ison kuvan niin pääsee myös helpommalla :wink:
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: kalastan_kaikkea on February 26, 2009, 23:43:38
Viestilaskuri raakasti pois. Mutta olisikohan mahdollista että tähtien määrä kasvaisi keskustelualueella vietetyn ajan mukaan, ja moderaattorit voisivat antaa käyttäjille ns "miinusta" huonoista aiheista tai viesteistä. Jos miinuksia olisi vähän se voisi näkyä tähtien perässä vaikka + merkkinä, kun taas jos miinuksia olisi paljon siinä olisi - merkki.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on February 27, 2009, 00:02:49
Jolloin tähtiä saisi kerättyä pitämällä kalassa.netin koko ajan auki yhdessä selainikkunassa.... ei kuulosta hyvältä. Mitä tarkoitusta tähdilläkään on loppupeleissä?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: [TSK]Topa on February 27, 2009, 00:53:30
Minulle nuo tähdet sun muut on ihan sama, että onko ne vai eikö ole. Itse en ainakaan tähtien ja kirjoitettujen tekstien määrällä katso, millainen henkilö siellä nimimerkin alla häärää. Pääasia siellä tekstissä on se kokonaisuus mm. kielenkäyttö, asiallinen ja sen semmoinen. Ja ihan sama minulle, jos jotkut henkilöt kilpailevat keskenään viestien määrästä ja tähdistä. Tuskimpa se ketään muuta häiritse, kuin toisia kilpailijoita. (Per**** toi on parempi ku minä). Ei näin :evil:. Tässä lyhykäisyydessää minun mielipiteeni.

Topa
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Eetu93 on February 28, 2009, 09:42:17
Saisi luopua koko tähti jutusta ja laittaa tilalle hyvin toimivan plussa jutun. Eli käyttjälle voi antaa yhden plussan viikkoon. Itselle ei voi antaa plussaa. Tämä toimii hyvin mm. muusikoiden.net issä. Tälläinen järjestelmä tännekin!!
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on February 28, 2009, 10:15:39
Saisi luopua koko tähti jutusta ja laittaa tilalle hyvin toimivan plussa jutun. Eli käyttjälle voi antaa yhden plussan viikkoon. Itselle ei voi antaa plussaa. Tämä toimii hyvin mm. muusikoiden.net issä. Tälläinen järjestelmä tännekin!!
Kannatan! Kerrankin joku sai hyvän ehdotuksen tänne. Toivottavasti saatais nopea muutos tuohon, niin loppuis tämäkin jupakka.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on February 28, 2009, 13:18:45
Mää en ymmärrä että miksi meitä pitäis mitenkään luokitella? Edes millään plussilla/miinuksilla?  Selittäkää mulle koko asian ydin ja pointti, jookos kookos?

Eikö voitas vaan kirjuutella tänne ilman arvoasteikkoja?

Edelleen asiat ratkasee kuka otetaan vakavasti, kuka ei. Ei viestimäärät,tähdet,plussat...
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Murmeli on February 28, 2009, 13:33:02
Edelleen asiat ratkasee kuka otetaan vakavasti, kuka ei. Ei viestimäärät,tähdet,plussat...
No onhan sitä helpompi lähteä kyselemään neuvoa, kun näkee jo näistä merkeistä (plussat miinukset tähdet tms.) keneltä kannattaa kysyä.
Aloittelija löytää luotettavat asiantuntijat heti. Kyllähän ylempienkin (modet, ylläpitäjä) pitää erottua joukosta. Senhän tietää jokainen. Näinhän se on oikeassakin elämässä, kun rikkaammat ostavat isoja taloja ja ajavat jagulaareilla muilla isoilla autoilla.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on February 28, 2009, 13:37:23
Vaan kun se, että jos mä kirjotan tänne 10000 viestiä ei tee musta asiantuntijaa!!!!   Se oliskin helppoa, kirjoita keskustelupalstalle ja tule kalastuksen asiantuntijaksi...

Kyllä täällä jokainen osaa mielipiteensä muodostaa siitä, ketä kannattaa kuunnella, ketä ei. Ilman mitään tingentangeleita.

Modet toki saa ja pitää erottaa joukosta. Olkoot sitten merkkinä vaikka sheriffin tähti.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on February 28, 2009, 13:40:05
Vaan kun se, että jos mä kirjotan tänne 10000 viestiä ei tee musta asiantuntijaa!!!!   Se oliskin helppoa, kirjoita keskustelupalstalle ja tule kalastuksen asiantuntijaksi...

Kyllä täällä jokainen osaa mielipiteensä muodostaa siitä, ketä kannattaa kuunnella, ketä ei. Ilman mitään tingentangeleita.

Modet toki saa ja pitää erottaa joukosta. Olkoot sitten merkkinä vaikka sheriffin tähti.
Olet täysin oikeassa, ei voi paremmin sanoa ! Asiantuntija...

Ei niiden moderaattoreidenkaan periaatteessa tarvitsisi sen enempää erottua.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Murmeli on February 28, 2009, 13:46:15
En kirjoittanut viestimääristä mitään tuohon edelliseen postaukseen! :x
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on February 28, 2009, 13:51:09
Juu et. Mutta vaikka mulla olisi 1000  plussaa, 700 tähteä + muut hilavitkutinmerkit niin siltikin: Mun tietojen ja postausten arvostus lähtee niiden sisällöstä.   Ja sama pätee kaikkiin.

Tuo modejen erottuminen kuitenkin olisi hyvä, koska itse ainakin olen oppinut pikkuhiljaa antamaan niille painoarvoa  :-D

Mutta eipä tästä enää jaksa tää hemmo jauhaa.... meen viritteleen pilkkejä huomista Säkylän koukkausta varten.

Kireitä vaan, niin tähdellisille kuin tähdettömillekin !
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Murmeli on February 28, 2009, 15:21:40
Tässä yksi viesti, jonka kirjoitin jo aikaisemmin. Tässä olis ideaa, miten ne arvomerkit kertyy. Näihin ei viestimäärät vaikuta koinkaan.

...Otetaan sitten käyttöön esim. vastavalo.fi:n systeemi.
Toreimmat kirjautuneet ovat E-luokkaa ja laatujäsenet yms. aktiivit A-luokkaa. Loput siltä väliltä (B,C,D(jos ette hoksanneet)). Sitten voi nakella luokituspyyntojä jonnekkin, ja luokittelua tapahtuu jonkun tietyn säännön mukaan, esim. viestien laatu.

TAI
 Infojen systeemi. Aktiivi titteli yms. kunniamerkit, joita modet jakelee "omaksi ilokseen"...(ellette jarmoankka ymmärrä tahallaan väärin, niin sanon, että tuo "omaksi ilokseen" ei tarkoita mitään. Sen tilalla pitäisi lukea jotain tällaista: aktiivislle, auttavaisille, mukaville ja hyvänhengen luojille käyttäjille.)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Kalamään on February 28, 2009, 18:59:55
Kaikki viestien määrät ja arvomerkit vain pois! Ja kyllä kysymyksiin vastauksia saanut osaa erottaa asiaa puhuvan ja hommaan perehtyneen käyttäjän ilman tähtiäkin, kuten Jarmo totesikin. Jos totta puhutaan, niin ei moderaattoritkaan välttämättä tarvitse mitään erotusmerkkejä.  :-)


Hieman noista Murmelin viesteistä paistaa semmoinen juttu esille, etteikö vain koittas pitää noista omista tähtösistä irvistäen kiinni?  :wink: Voin toki olla väärässäkin.  :-)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Siikapossu on March 01, 2009, 12:09:03


Hieman noista Murmelin viesteistä paistaa semmoinen juttu esille, etteikö vain koittas pitää noista omista tähtösistä irvistäen kiinni?  :wink: Voin toki olla väärässäkin.  :-)
Pakostakin tuli mieleen täälläkin päin.

Kummasti mies on kaipaamassa kunniamerkkejä ja plussia. Kyllä niiden viestien sisällöstä näkee heti missä mennään. Tähtiä ja viestejä voi yrittää keräillä ihan mielin määrin, mutta loppupeleissä ratkaisee se sisältö eikä määrä.

Tottakai tietyt nimeltämainitsemattomat mallikäyttäjät haluavat pitää kovalla työllä ansaituista tähdistä kiinni, ja se onkin aivan inhimillistä. Ja jos käy niin surkeasti että ne tähdet ja niiden mukana kaikki katu-uskottavuus katoaa, niin äkkiä jotain korvaavia arvo- ja kunniamerkkejä, A-luokituksia sekä plussia kehiin.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: vainaja on March 01, 2009, 12:46:36
Kyllä noista tähdistä ja viestimääristä on nii vähän haittaa kuitenki että kyllä ne mun puolesta saa olla näkyvillä. Jos esim. noi viestimäärät piilotetaan ni näkeehän sen sitte suunnilleen siitä rofiilista ku laittaa että viimeset viestit tältä käyttäjältä. Jos taas toi poistettas ni siinä ei ois enää mitään järkee. Mää vaan ihmettelen MIKS noita tähtiä summuita pitäs piilottaa? Ei kait niistä oikeesti oo mitään isompaa haittaa? Mukavahan se vaan on ku näkee suunnilleen kuinka paljon jätkä tänne kirjottelee jne. Moteraattorit on kans hyvä erottua muusta rahvaasta, onhan ne sentään foorumin pieniä "kuninkaita".
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on March 01, 2009, 13:07:20
Miksi pitää jotain "vähänkään haitallista", josta ei kuitenkaan ole mitään hyötyä?  :roll:

Ei todellakaan tarvitse olla mikään Sherlock tajuamaan parin viikon seuraamisella, että ketkä niitä asiallisia viestejä yleensä kirjoittaa.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Torro on March 02, 2009, 18:31:25
Hyöty-haittasuhde noissa viestilaskureissa on kuitenkin pahasti pakkasella, koska auttamatta se että viestimäärät on tossa tyrkyllä, johtaa paskanjauhantaan.

Junnut tahtoo kaikkihetinyt -periaatteella paljon viestejä ja jos ei ole mitään annettavaa kalastuspuolella, mennään keräämään niitä viestejä sekalaista juttua -osioon
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on March 02, 2009, 18:36:01
Sen huomaa jo siitä, että eilenköhän se oli vai joku lähipäivä, kun oli tullut uusi käyttäjä, niin koko tuo etusivun "viimeiset viestit" luettelo oli täynnä kyseisen nimimerkin postauksia eri aiheisiin ja kun niitä luin, niin ainakin puolet olisi ihan hyvin voinut jättää kirjoittamatta.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on March 02, 2009, 18:48:55
Tuli muuten mieleen tällainen asia kun tässä luin näitä eri postauksia, niin näissä pisti silmään eräät välimerkki virheet. On vaan edelleen hieman ärsyttävää lukea tekstiä jos siinä ei ole välimerkkejä ja suurin osa isoista alkukirjaimista puuttuu. Ainahan toki inhimillisiä virheitä tulee, mutta tuntuu, että kukaan ei välitä. Siksi laitankin tähän linkin josta jokainen voi niitä kerrata.

Anteeksiannettavampaa mielestäni on jos tulee puhtaita kirjoitusvirheitä, niitä sattuu jokaiselle, mutta kyllä isot kirjaimet ja välimerkit pitäisi edes 80% onnistumisella saada osumaan oikeisiin kohtiin, vai mitä olette mieltä ? E ikai peruskoulun kielenopetus voi olla niin surkeaa nykyään, etteikö niitä oppisi ?

Ja ei kai oikeasti voi olla niiin vaikeaa ymmärtää mikä on yhdyssana ja mikä ei ?

Luki- ja kirjoitushäiriöt on oma lukunsa ja pitääkin huomata, että niistä kärsivät eivät ole muita kummallisempia ja heiltä ei voi, eikä saa vaatia lähellekkään täydellistä kielten kirjoitusta.

http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/index.html
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Tonnimiäs on March 02, 2009, 18:53:09
Sen huomaa jo siitä, että eilenköhän se oli vai joku lähipäivä, kun oli tullut uusi käyttäjä, niin koko tuo etusivun "viimeiset viestit" luettelo oli täynnä kyseisen nimimerkin postauksia eri aiheisiin ja kun niitä luin, niin ainakin puolet olisi ihan hyvin voinut jättää kirjoittamatta.

Ja eräs nimeltä mainitsematon ensimmäisenä päivänään rekisteröityneenä käyttäjänä kirjoitteli noinabaut 80 viestiä, ja arvatenkin iso lohko siitä kasasta oli aivan turhia, yhden sanan vastauksia sekakeskustelun alueella. Ei jaksanut kaikkia viestejä ruveta lukemaan, ensimmäisten 10 viestin perusteella jo näki, että mikä on viestien taso (ja ihan kuin olisi omat viestit tasokkaampia)..Kaikenlaisia veijareita niitä onkin. Yllättäin se puppuviestien suoltaminen loppui aivan kuin seinään, kenties joku huomauttanut yyllä ja veellä kyseistä tyyppiä?

Ja viestimäärät piiloon niin profiilistakin kuin jokaisesta viestistäkin, tilalle vaikka jotain hiukkasen hyödyllisempää, esim. ikä ja asuinpaikka. Nekään ei mitään hirmu tärkeitä tietoja ole, mutta jotenkin fiksumman oloisia kuin viestimäärät.

Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Torro on March 02, 2009, 20:58:41
(tai poistettaisiin koko roska, tämä on kalastusfoorumi  :roll: )

Tuota en kyllä kannata, on siellä ihan hyvääkin juttua ja ei sitä leirinuotiolla aina kalastuksesta puhuta :wink:
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Aatami on March 02, 2009, 21:09:36
Mietin tässä vain, että taitaa olla moderaattorien homma seurata muiden kirjoittelua :roll:

Tärkeämpää olisi itse kunkin seurata omaa kirjoittamista. Olisi hyvä uudistus jos tähdet ja viestimäärät piilotettaisiin, mutta vielä hienompaa olisi jos kirjoittamiseen satsattaisiin enemmän. Mielestäni meidän ei pidä pyrkiä täydelliseen kielioppiin. Kaikki tekevät virheitä. Ei niitä kaikkia huomaa. Tietysti mitä luettavampaa teksti on, niin sen parempi. Ainakin tekstiasun valvominen pitäisi jättää täysin modeille. On hassua kun porukka huomauttelee toisillee ja saa sillä aikaan vain riitaa. Se on varma, että vaikka kuinka asiallisesti tekstin virheistä kertoo, niin aina se aiheuttaa ärtymystä. Sellainen on ihmisluonne.

Voitaisiin ottaa ihan tavoitteeksi, että jokainen koittaisi muistaa katsoa esikatselun omasta tuotoksesta ennen kuin julkaisee?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Perca on March 02, 2009, 21:18:19
Mietin tässä vain, että taitaa olla moderaattorien homma seurata muiden kirjoittelua :roll:

Tärkeämpää olisi itse kunkin seurata omaa kirjoittamista. Olisi hyvä uudistus jos tähdet ja viestimäärät piilotettaisiin, mutta vielä hienompaa olisi jos kirjoittamiseen satsattaisiin enemmän. Mielestäni meidän ei pidä pyrkiä täydelliseen kielioppiin. Kaikki tekevät virheitä. Ei niitä kaikkia huomaa. Tietysti mitä luettavampaa teksti on, niin sen parempi. Ainakin tekstiasun valvominen pitäisi jättää täysin modeille. On hassua kun porukka huomauttelee toisillee ja saa sillä aikaan vain riitaa. Se on varma, että vaikka kuinka asiallisesti tekstin vrheistä kertoo, niin aina se aiheuttaa ärtymystä. Sellainen on ihmisluonne.

Voitaisiin ottaa ihan tavoitteeksi, että jokainen koittaisi muistaa katsoa esikatselun omasta tuotoksesta ennen kuin julkaisee?

Kiitos ja amen. Tuohon viestiin olisi hyvä lyödä koko threadi lukkoon, mun mielestä on niin täyttä asiaa. Kiitokset Aatamille suorista sanoista.

-Perca

Oli pakko  :-D
...asiallisesti tekstin vrheistä kertoo...
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on March 02, 2009, 21:30:08
Jussille on nyt pistetty viestiä menemään yv:llä, sähköpostilla ja puhelimella. Saa nähdä tapahtuuko mitään..  :roll:
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on March 02, 2009, 21:37:11
Mietin tässä vain, että taitaa olla moderaattorien homma seurata muiden kirjoittelua :roll:


Voitaisiin ottaa ihan tavoitteeksi, että jokainen koittaisi muistaa katsoa esikatselun omasta tuotoksesta ennen kuin julkaisee?

Vaan kun joskus tuntuu, että joidenkin pilkuttomuuksiin ja muihin ei puututa vaikka niitä on joka postauksessa. Mutta älkää silti modet ottako tätä kettuiluna ! Se ei ole sitä. Olen tyytyväinen toimintaanne.
Modet ei kuitenkaan ehdi joka postausta lukemaan ja kun näitä aina käsittämättömän epäselkoista tekstiä kirjoittavia on aktiivina, niin heitä olisi jonkun toimesta hyvä usein muistuttaa peruskieliopista. Joskus ne sitten varmaan jää päähänkin. Ja yhä korostan, että ei munkaan kirjoittelu ole aina virheetöntä.

Saisikohan tuota esikatselua pakolliseksi toiminnoksi?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on March 02, 2009, 21:37:56
Ehdotin pakollista esikatselua adminille..  :wink:
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Aatami on March 02, 2009, 23:26:54
Ei se Jussikaan mikään ihmemies ole. Aina löytyy uusia niin sanottuja haitallisia asioita, joita pitäisi olla muuttamassa. Tuollainen pakollinenkin esikatselu on niin helposti ohitettavissa, jos ei oikeasti halua laatua tarkistaa. Sen pitäisi olla omaaloitteista, että siitä on oikeasti hyötyä.

Yritän nyt sanoa, että jos jokainen yrittäisi ilmaista itseään kirjallisesti niin hyvin kun osaa, niin A: se auttaisi suunnattomasti valvovan silmän työtä ja B: se vähentäisi kitkaa foorumilaisten välillä. On valitettavaa, kun joka päivä sivulla on joku kinastelu käynnissä ja monesti se johtuu siitä, että joku toinen on puuttunut jonkun tekstin laatuun.

O tempora, o mores!
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Perca on March 03, 2009, 06:58:43
Vaan kun joskus tuntuu, että joidenkin pilkuttomuuksiin ja muihin ei puututa vaikka niitä on joka postauksessa.

Kyllä niihin yllättävän paljon puututaankin kulissien takana. Joillain ei vain ole iän tai muiden syiden takia valmiuksia ymmärrettävän ulosannin tuottamiseksi. Ei heitä voi / kannata kieltääkään kirjoittamasta.

-Perca
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on March 03, 2009, 12:19:22
Ihmettelen vain tuota +- systeemin kannatustakin.. se ei ole kuin yksi omituinen ranking-systeemi muiden joukossa. Tavoitteena vain eriarvoistaa käyttäjiä.

Mulla olisi mahdollisuus kaiketi säätää tähtien "rajoja". Nostanko 2. tähden rajan vaikka 10000 viestiin? :)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on March 03, 2009, 12:40:29
Kaikki rankinkit vaan pois. Kuka noita ehtisi valvomaan, ettei höpöteltäs jonnin joutavia saadakseen 200 kirjainta täyteen. Esimerkin vuoksi kuvitteellinen viesti aiheeseen "syötkö lahnat"

Syön.
Tuli muuten mieleen naapurin vanha rouva. Sen jo edesmennyt puoliso kävi usein mato-ongella sellasella vihreellä mopolla, jossa oli polkimet. No kuitenkin niin se aina sai lahnoja, kun sillä oli lahnaonki. Sellainen pitkä lasikuituvapa ja matoja jotka se laittoi pieneen koukkuun. Joo niin tosiaan se kun sai lahnaa, niin se aina toi meille ne. No ne me sitten aina syötiin, kun isä on alkoholisti ja äiti työkyvyttömyyseläkkeellä niin pakko oli syödä. Ei ole rahaa ruokaan. Muuten en kyllä lahnaa söisi. Ihan vaan niille tiedoksi, jotka ihmettelee miksi lahnaa syön. Eli pakon edessä syön.


Kuten huomaat, hyvä ehdottaja, tuossakin viestissä olisi reippasti 200 kirjainta.  Kuvitteellinen viesti ei edes ole OT:a, sillä se täydentää vastausta "syön" joka sinänsä on typerä. Olkoonkin,että on kysymykseen vastaus.  Mutta, onko tuossa täydentävässä osassa oikeesti mitään oleellista? Ei, pelkkää merkkien keräilyä, sillä ketään ei oikeasti kiinnosta  miksi kirjoittaja syö lahnaa. Eikä sitä edes kysytty.

Ymmärtänet nyt, että ei merkkeihin perustuvaakaan arvoasteikkoa voi luoda... :-D
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Aatami on March 03, 2009, 12:42:59
Pistä Mikko mielummin viiden tähden raja 10:een  :-)
Eipähän ainakaan kellää ole mielenkiintoa enää jahdata niitä tähtiä, kun tulee kaikille yhtä monta.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on March 03, 2009, 12:50:07
Luulempa, että modeilla on tarpeeksi työtä pornospämmeissä ja muussa paskassa. En usko että ehtivät joka viestiä lukemaan. Korjatkoon, jos olen väärässä.  Modet tekee käsittääkseni korvauksetta työtä, jotta palsta pysyisi siistinä. Jokaisen viestin lukeminen olisi mahdottomuus ja vaatisi modetointia 24/7...  otaksun näin.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Aatami on March 03, 2009, 12:58:05
Itse ainakin käyn kaikki viestit läpi mitä vain kerkeän. Siis jos olen koneen lähellä. Se on vähän pakko. Päivän aikana saattaa tulla vaikka minkälaista skeidaa, mutta kaikkea ei välttämättä huomaa. Ei pitäisi rutinoitua liikaa.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on March 03, 2009, 13:00:53
Onko tästä tullut nyt uusi viestien keräys threadi vakio inisijöille ? (http://img26.imageshack.us/img26/8039/modpower.gif) (http://img26.imageshack.us/my.php?image=modpower.gif)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on March 03, 2009, 13:06:43
Nyt osuit asian ytimeen =)
Niin, osuinko tosiaan ?
Tätä samaa jargonia on jauhettu nyt jo liki viisi sivua.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on March 03, 2009, 13:35:09
Onko siitä enemmän haittaa vai hyötyä jos tämä aihe laitetaan lukkoon.
Olisiko siitä hyötyä ? Kerro sinä kun noinkin pätevän tavan keksit. Tämähän on inisijöiden threadi, siitä vaan jatkoa minun puolesta, yksikään meistä täällä olijoista ei vain voi asialle mitään. Mielipiteitä saa ja pitääkin esittää, mutta jossain rajoissa kuitenkin. Se on aivan toinen taho joka kykenee muuttelemaan tätä palstaa ja sen systeemejä. Se tapahtuuko mitään, on yksin hänen käsissään.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on March 03, 2009, 13:38:44
...ja sen toisen tahon (mihin Pete viittasi) facebook -status oli että "kyllästyttää flunssa ja kylmyys, muutan Kyprokselle".

Meidän pp2 tiimin varakapteeni asustelee myös Kyproksella ja sen myötä on tullut tutuksi valitettavan huonot nettiyhteydet. Pelkäänpä, että tämänkin sivuston admin-taso pakosta kärsii, jos tuon kehitysmaa-saaren nettiyhteydet ovat tuollaisia. Sen verran siitä on etukäteiskokemuksia.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on March 03, 2009, 13:47:59
Ei mulla ole aikaa (eikä taitoa) hoitaa sellaisia asioita. Ja toisekseen, tämä on Jussin serverillä ja sen vastuulla se silloin on.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on March 08, 2009, 12:36:33
Ja Jussin aktiivisuus on kaikilla tiedossa. Viimeksi on kirjautunut foorumille tammikuussa ja ei ole vastannut missään muodossa minun viesteihin(oli kyllä odotettavissa).. :roll:

Itse kaipaisin erittäin paljon niitä artikkeli osioita itse kalassa.nettiin, mutta saa nähdä saadaanko sitä aikaan ennen seuraavaa vuosikymmentä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pescador on March 11, 2009, 19:20:15
Hieman ketuttaa kun postaa hitusenkaan aiheesta poiketen niin heti ollaan päivittelemässä pa*kaa! :x
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Eetu93 on March 11, 2009, 19:57:43
Joo tuon kyllä ihan totta. Olen kanssa huomannut (en välttämättä juurikaan itseni kohdalla, mutta muuten) että pieniinkin OT:in puututaan todella ärhäkästi. Turhan jäykkää käyttätymistä kun ei anneta kommentoida muuten kuin aiheeseen jos ei kirjoita viestiinsä "sori ot". Tuostakin päästäisiin eroon jos poistettaisiin viestien laskuri, koska hiemankaan aiheesta poikkevat viestit luetaan viestien keräämisenä. Sekalaiset osioonkin voisi vastata vapaammin jos ei olisi viestilaskuria kun heti alkaa joku läski vinkumaan. IMO
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on March 11, 2009, 20:11:24
Tuolla "sori OT" saa jo paljon anteeksi. Eli sitä kannattaa käyttää. Tuskin täällä nyt kuitenkaan mitään superniuhoja ollaan niitä OT kohtaan, kunhan ne pysyy asiallisuuksissa ja edes pikku aasinsillalla on aiheeseen kytketty...
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Eetu93 on March 12, 2009, 15:37:59
Mitä itse olen seurannut niin pieninmästäkin sivutuksesta tulee jolta kulta noottia. Ei läheskään aina samoilta kuitenkaan.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pescador on March 12, 2009, 21:06:10
Mitä itse olen seurannut niin pieninmästäkin sivutuksesta tulee jolta kulta noottia. Ei läheskään aina samoilta kuitenkaan.
Totta. Yhden nimeltä mainitsettoman tiedän joka on lähes aina vineämässä. Ja joskus kirjottaa jotain ''Sori OT'' niin silti tulee päivitystä.

Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pete on March 12, 2009, 22:29:09
Mäkin tiedän useamman nimeltä mainitsemattoman, jotka kirjoittavat liki jokaiseen topic:iin jotain "sorry OT". Onpa ihme juttu, tiedätkö sä monta ?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pescador on March 18, 2009, 13:59:50
? En.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Torro on March 18, 2009, 17:43:11
Ei voi kuin ihmetellä kuinka kovia hintoja täällä pyydetään käytetyistä uistimista. Siis saahan sitä pyytää, mutta ei sitten kannata ihmetellä jos kauppa ei käy.
Välillä on jotain huutokaupan tapaista (tai ei niistä aina selvää ota) joissa lähtöhinta on jo sama kuin uudella kaupassa!

Onhan se totta että kaikilla ei ole markettia lähellä mistä ostaa.... mutta jos jostain vanhasta, naarmuisesta Magnumista pyydetään 5€ + postit jo lähtöhintana? Sehän nyt on selvää että ei niistä käytetyistä saa millään enää omia sijoituksia takaisin. Äly hoi....
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Aatami on March 18, 2009, 17:49:16
Olen samaa miettinyt kanssa. Uudet ja itsetehdyt ansaitsee hintansa, mutta käytetyt tehtaan valmistamat vaaput? Ei niille voi mitään ryöstöhintaa laittaa. Multa saa hakea 1euron/kpl rapalan vaappuja. En niitä kenellekkään lähetä. Tämä on siis myyntiilmoitus, jossa on jotain järkeä. Ei Rapalalla voi nykyään kuin pyyhkiä persettä ja siihenkin se on huono.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Panze on March 18, 2009, 17:52:26
Tororosso kyllä myi noita tasureitaan sen verran pillkahintaan, että olisin kyllä ottanut, mutta nopiat syövät hitaat. Niin ja noista "ylihinnoista" puheen ollen eihän se ole tyhmä, joka myy, vaan se, joka ostaa, mutta en ainakaan minä osta noilla hinnoilla. Sitten vielä tuota offtopicci asiaa, kun sitä tosiaan tungetaan joka ikiseen paikkaan, esim. jos joku, jossain, joltain, jotain kysyy, niin nää jotkut pistää joka vastaukseensa "Sori OT" tms. vaikka miun mielestä vastata saa ilman anteeksipyyntöjäkin...:roll:
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Torro on March 18, 2009, 18:14:31
Olen samaa miettinyt kanssa. Uudet ja itsetehdyt ansaitsee hintansa, mutta käytetyt tehtaan valmistamat vaaput? Ei niille voi mitään ryöstöhintaa laittaa. Multa saa hakea 1euron/kpl rapalan vaappuja. En niitä kenellekkään lähetä. Tämä on siis myyntiilmoitus, jossa on jotain järkeä. Ei Rapalalla voi nykyään kuin pyyhkiä persettä ja siihenkin se on huono.
onkos sulla viel noita vaappuja ja missä åäin asut laita YV:llä tulemaan ---->

Tässäkin on yksi hyvin yleinen vitutuksen aihe kun ei ihmiset osaa lukea ja ajatella

Aatami kirjoitti Rapaloistaa 20min sitten joten tuskin ne nyt mihkään on vielä lähtenyt. Ja asuinpaikka paistaa profiilissa jos sen verran viitsii vaivautua.

ajattelu on sallittua ja hyvin suotavaa....
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on March 19, 2009, 08:53:55
Ei Rapalalla voi nykyään kuin pyyhkiä persettä ja siihenkin se on huono.

*päivän repeäminen*   Jees. Itsekin olen tuolla linjalla ollut, mutta kyllä sillä vieheellä jotain saa. Jostain syystä Nilsua kohtaan ei ole tuollaista asennoitumista VAIKKA en ole IKINÄ saanut Nils Master vaapulla EVÄÄKÄÄN !!!

Modeille, että pitäsköhän tätäkin threadia joskus jaksaa siivota? Aika paljon vanhentunutta asiaa ja turhaa suunsoittoa. Jos jollain on ylimääräistä aikaa, niin saapi kääriä hihat.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Torro on March 19, 2009, 14:52:40

Minusta tuntuu siltä, että tää foorumi "polkee paikallaan"....
Keskustelut tuntuvat pyörivän muutamien vakioaiheiden ympärillä ja uutta materiaalia ei oikein tahdo tulla.

Pitäisikö noita vanhoja aiheita vuosien takaa, kaivella esille? Eräs päivä niitä selailin ja ihan hyvääkin juttua siellä on.... ihan kehityskelpoisia keskusteluja.
Siinä vaan voi tulla porukalle pieni mielikuva viestienkeräilystä jos joku alkaa nostelemaan joukoittain vanhoja aiheita.
PS. Joku ylempi arvoinen modulaattori voisi pistää "Roope-Ankalle" yyveetä koskien kaverin kirjoittelua. Minä en enää viitsi huomautella yyveellä ihmisiä kun paria kaveria neuvoessani olen saanut jo tarpeeksi lokaa niskaan, joten päätin jättää ne opastelut modeille.... :roll:
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on March 19, 2009, 15:30:55
Kyllä vanhoja aiheta saa nostaa asiallisilla viesteillä ja jos tuntee tuovansa niihin jotain uutta, mutta samalla aiheellista.

En tiedä mitä meinasit foorumin "paikallaan polkemisella", mutta ainakaan adminia ei tunnu kiinnostavan paikan päivittäminen(yllätys?). Muutenhan foorumi "elää" kuin se kuuluisa junan vessa..

Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on March 19, 2009, 15:35:37
Jokainen kalastusfoorumi polkee enemmän tai vähemmän samojen aiheiden ympärillä. Samoin kuin kalastuslehdet, kirjat jne.. vaikka aihealue äkkiseltään tuntuu laajalta, niin se on kuitenkin hyvinkin suppea. Ja jopa yksinkertainen.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Torro on March 19, 2009, 15:40:09
En tiedä mitä meinasit foorumin "paikallaan polkemisella"...

Sitä lähinnä tarkoitan, että uutta matskua (eli hyviä aiheita) tulee kovin vähän. Hyvin ymmärrän miksi täältäkin on kokeneempaa porukkaa poistunut... ei täältä saa silloin enää uutta tietoa. Jos kahden päivän aikana kirjoittettuihin viesteihin vastaa kaikkiin ja viikon päästä painaa tuosta "näytä edellisen käynnin jälkeen kirjoitetut viestit -kohdasta", saa eteensä ne samat aiheet joihin vastasi viikko sitten.
"kehityksen" kannalta tarvittaisiin tietenkin uusia sisällön tuottajia, joita ei tietenkään kasva puussa.

Nojoo, ei ketään pakoteta täällä roikkumaan, mutta tulipahan silti sanottua omi näkökulma...
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on March 19, 2009, 16:10:17
Mitä se uusi, hyvä matsku sitten sisältää? Pitääkö alkaa jakamaan jokainen aihe pieniin murusiin, jotta saadaa uusia aiheita enemmän? Kalassa.netistä löytää tietoa paljon, jos vain viitsii etsiä ja vieläpä monipuolisesti. Ja kukaan ei kiellä tekemästä aihetta jostain "murusesta", jos pystyy perustelemaan aiheen tarpeellisuuden ja saa aikaan keskustelua.

Esimerkiksi kalastus.com on ollut vitsin tasolla jo vuosia, joka päivä ihmiset v*ttuilevat surutta avoimesti ja sotkeudutaan toisten aiheisiin, provoisaan häpeilemättä ja itketään surutta. Bannit hoidetaan arpomalla. Myyntiosio taitaa tuolla olla enää järkevä alue, joka sekin toisinaan kärsii paskanjauhajista.

Se, miksi kalassa.netin foorumin keski-ikä on alempi kuin muutamassa muussa paikassa, johtuu mitä todennäköisemmin kahdesta asiasta: Propilkistä ja sivuston saamattomasta administa. Edes vähänkään aktiivisellammalla adminilla kalassa.nettiä saataisiin kehitettyä siihen suuntaan, että "kokeneemmatkin" viihtyisivät pidempään. Ylläpitoporukkaan pitäisi ilman muuta kuulua enemmän kuin yksi ihminen. Ilman propilkkiä kalassa.net olisi kuihtunut jo vuosia sitten.
Propilkkiä pelaavat ihmiset ikään katsomatta, mutta nuoremmilla ihmisellä on enemmän halua keskustella siitä. Valitettavasti osa nuorista on kärsimättömiä pelin suhteen ja he tulevat foorumille "kaikkimullenytheti" asenteella ja antavat tahtomattaan huonompaa "kuvaa". Toisaalta sen kautta on tullut myös monta uutta ja loistavaa persoonaa foorumille mukaan! Lisäksi peli on niin erinomaisesti toteutettu, että sitä voidaan kutsua palvelukseksi yhteiskunnalle.

Siksi pyydänki käyttäjiä ottamaan yhteyttä ylläpitäjään vaikkapa sähköpostilla ja vaatimaan enemmän toimenpiteitä sivuston hyväksi.

Jussi Mäntylä
jussi.mantyla{a}fiksuhuuto.fi
Puhelin(Ensisijainen nyt): (+358)40-7000002
Puhelin: (+66)8-3593 8273

Nuo tiedot löytyvät fiksuhuudon sivuilta.

"Kehitetään sivustoa yhdessä!"
Title: Vs: Valittajien thread!
Post by: Pescador on March 28, 2009, 17:07:12
Ja nyt nyppii jälleen! Modet puuttuvat viesteihin helposti. LIIAN helposti! :x

Edit. Minun mielestäni.
Title: Vs: Valittajien thread!
Post by: Qkkeli on March 28, 2009, 17:18:37
Ja nyt nyppii jälleen! Modet puuttuvat viesteihin helposti. LIIAN helposti! :x

Mikäs nyt on mennyt "pieleen"?  :-o
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on March 28, 2009, 19:06:54
Ilmeisesti ei mikään..  :?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Torro on March 29, 2009, 13:17:18
Nenän kaivajalla nyt tuntuu olevan noita ongelmia ....pitäiskö miehen(?) nyt ensin vähän miettiä niitä sensurointien syitä ennen kuin avautuu tänne?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Aatami on March 29, 2009, 13:31:52
Ja jos ei osaa perustella sanojaan, niin voi lentää jäähylle helposti,  LIIAN helposti.

Ei me mitään täältä poisteta ellei siihen nähdä syytä. Lukekaa tuota netikettiä. Alaasteen ensimmäisillä luokilla opetetaan lukemaan. Järjen käyttöä ei varsinaisesti missään opeteta, mutta sen pitää tulla meistä jokaisesta. Kaikilta järjen käyttö ei aina onnistu ja siihen on sitten meidän moderaattorien puututtava. Asiallisia tekstejä ei koskaan poisteta. 
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Pescador on March 30, 2009, 20:58:19
Täytyypä jatkaa ite, kun en ole kommentoinut tuota lahanjuttua.

Syötkö lahnat -threadista saa jokainen kalastaja enemmän irti, kuin esim näistä:

"Laiva on lastattu..." – kalastusaiheisilla asioilla
Mikä SINUA hatuttaa, potuttaa tai ketuttaa juuri nyt?
paljon penkistä
Mikä sinua ilostuttaa, Hymyilyttää Juuri nyt?
Mitä kuuntelet juuri nyt/kuuntelit viimeksi ?
Mikä mopo?
Pituus
Mitä lehtiä luette ?
Omistatko moottorikelkan ?
Onko teillä ollut tyttö- tai poikaystävää.
Toiveet/hankinnat jouluksi 2008 --->
Opettajienne lempinimet?
Arvostele edellinen käyttäjä
Yleisövessan seinä
kuka vie mestaruuden?
Tuttuja Kalassa.Netin foorumilla???
Arvostele edellisen avatar.
Yöeläjien chat
Minkä levyn ostit viimeksi? Arvostele se!
Kulutetuimmat sanonnat
Paras energiajuoma?
Rahapelit-thread
Mitä kalastukseen liittyvää ostit viimeksi?
Seuraava kalastusaiheinen ostoksesi?
Mikä on mielestäsi inhottavinta kalastuksessa?
Isoin haukesi lusikalla?
Viimeisin pettymyksesi kun olit kalastamassa?
Hauki lemmikiksi?
Kaunein kala
tupakoitko kalassa?
"Lättypitsasta" gourmet-ateria?
Anagrammeja käyttäjänimistä
Puulaaki-porukka TRE?

Jatkaen:
Mitä kuuntelet juuri nyt/kuuntelit viimeksi ?
Lempimusiikki tyylisi?
Veikkauksen pelit
Arvostele edellinen ostamasi peli


Title: Vs: Valittajien thread
Post by: kalastan_kaikkea on March 30, 2009, 21:06:57
Noista suurin osa on sekalaista juttua puolella eikä siellä yksikään aihe ole kovin hyödyllinen, sillä sehän on sekalaista juttua. :wink:
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Rambo-Jonne on March 31, 2009, 21:34:13
Tuolla "sori OT" saa jo paljon anteeksi. Eli sitä kannattaa käyttää. Tuskin täällä nyt kuitenkaan mitään superniuhoja ollaan niitä OT kohtaan, kunhan ne pysyy asiallisuuksissa ja edes pikku aasinsillalla on aiheeseen kytketty...

Meikäläistä alkaa vaan vituttaan ku joka ikinen jantteri pistää viestin loppuun ihan vain varmuuden vuoksi että "sori OT" vaikka viesti ei edes offtopiccia olisi.. *Hohhoijjaa*
Uusimmat käyttäjät varmaan jo luulevat että se on vain sellainen tapa että viestin loppuun kirjoitetaan "sry OT" ja pistävät sen siksi sinne. Jos oikeasti on offtopic, sama jättää kirjoittamatta/modet kyllä poistaa sen. Voisitte jokainen, joka lähiaikoina on kirjoittanut viestinsä loppuun kyseisen fraasin, miettiä vähän. Hyi hyi.
No tämmönen vuodatus nyt..
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on April 01, 2009, 22:29:42
Miksi tehdä jokaisesta asiasta ongelma? Yksi varoitus ja sen jälkeen, jos homma ei parane, niin jäähylle! Nyt kun ite olen kulkenut eri foorumeilla, niin meinaa aina vähän naurattaa, kun klikkaa kirjoituksesta "Näytä edellisen käynnin jälkeen kirjoitetut viestit." Siellä on yli puolet aiheista sellaisia, että sain poistaa heti ja ne tekevät foorumista sekavan ja tylsän, eli ei tahdo kiinnostaa aina vaikka muuten parhaimpia foorumeita on.

Jokainen kalastusfoorumi polkee enemmän tai vähemmän samojen aiheiden ympärillä.
Niin kalastusaiheissa, mutta täällä poletaan turhien aiheiden ympärillä enemmän, kuin missään muualla kalastusfoorumeilla.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Murmeli on April 01, 2009, 22:40:08
Niin kalastusaiheissa, mutta täällä poletaan turhien aiheiden ympärillä enemmän, kuin missään muualla kalastusfoorumeilla.
Tuo on muuten enemmän kuin tosi. Tämä saattaa kuitenkin selittyä sillä, että suurimmalla osalla porukasta ei ole ikää kovinpaljon. Sitten jotku näistä nuoremmista tekee juuri näitä ei kalastus - aiheita, jonka ympärillä pyöriminen hätistää vanhemmat porukasta muualle. Kovin moni ei viitsi olla täällä kauaa, jos täältä ei oikein irtoa mitään oikeaa juttua (eli vanhemmat puuttuu, jotka tekee näitä kalaretkiä ja kirjoittelee jatkuvasti raporttia jne. mukavaa luettavaa).

Ottakaa tämä puolitosissaan:

Koko voorumi pyörii oikeastaan suuressa pyörteessä. Jonkun pitäis pysäyttää laittamalla jotain väliin, niin pyöriminen lakkaisi. Tuo "laittamalla jotain väliin" tarkoittaa sitä, että sekalaista juttua topikkia siivotaan rajusti poistelemalla vaikka nuo topikit ensin, jotka mainitsin aiemmin ja joiden perään Pescador lisäsi muutaaman turhan topikin.

Ps. Aloitin jonkin aikaa sitten omien viestieni poistelemisen sekalaista juttua -aihealuen aiheista. Tarkoituksena poistaa lähes jokainen tuon aihealueen viesteistä. (kukaan ei sitten kato, että voinhan mäki laitella turhia viestejä tuonne, kun tuollakin on niitä noin paljon.)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on April 02, 2009, 07:07:55
Ps. Aloitin jonkin aikaa sitten omien viestieni poistelemisen sekalaista juttua -aihealuen aiheista. Tarkoituksena poistaa lähes jokainen tuon aihealueen viesteistä. (kukaan ei sitten kato, että voinhan mäki laitella turhia viestejä tuonne, kun tuollakin on niitä noin paljon.)
Taidampa tarttua mukaan samaan hommaan.

Keksi-ikä täällä on pieni ja tietenkin se ymmärretään, mutta samat säännöt ne nuoremmilla on mitä meillä vähänkin vahnemmilla. Samaa mieltä olen siinä Murmelin kanssa, että meinaa mielenkiinto loppua totallisesti juuri näiden asioiden takia.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Junkkari on April 07, 2009, 08:37:32
Minkä ihmeen takia moderaattorit laittaa lukkoon aivan hyviä ja uusia aiheita esim: tuo paras viehe ahvenelle järvelle, oli niin hyvä listaki vaihto ehtoja. Antakaa uusien aiheitten olla ja poistakaa niitä vanhoja joihin ei kukaan enään vastaa.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Daiwa on April 07, 2009, 08:49:38
Varmaankin sen takia, jos siellä puhutaan jostain muusta, kun ahvenen kalastuksesta tai sitten sinne ei synny tarpeeksi päteviä tekstejä. Nuo vanhat aiheet on sitä varten, että sieltäpä saat sinäkin käydä bongaamassa tietoa, ettei uutta aihetta tarvitse aloittaa. Hakukoneen kautta pystyy vaivattomasti etsimään tietoa siitä aiheesta mistä juuri sinä haluat. Toki siellä on ihan turhia jotkut vanhat aiheet.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Don Miguel on April 14, 2009, 14:47:09
Pakko kysäistä mieltäni askarruttanut kysymys moderoinnista liittyen uusien topicien luomiseen:
Ilmeisesti kalassa.netin keskusteluissa ei ole olemassa "ketjunavaus kieltoa" jolla voitaisiin huonoja topicien aloittajia hieman karsia.

Tämä siis tarkoittaa sitä, että tietystä määrästä heikkoja avauksia joutuisi ketjunavaus kieltoon, jolloin kyseiselle käyttäjälle annettaisiin määrä-ajaksi tälläinen rangaistus.  Kun rangaistus on kärsitty, olisi taas lupa luoda uusia aiheita -tietenkin sillä ehdolla että niistä keskustelua aikaiseksi. Toistuva ketjunavaus kiellon rikkominen huonoilla aiheiden alustuksilla johtaisi hieman rankempaan rangaistukseen(viikon bannit?)

Tästä voi tietenkin käyttää hieman lievempää versiota: ehdottoman avauskiellon vaihtoehtona voisi olla "moderaattorin kautta" tapahtuva topicin avaus. Selvennettynä: Avauskiellossa oleva käyttäjä saisi luoda topicin, kunhan tämän topicin aiheellisuus olisi moderaattorille perusteltu. Ehkä hiukan inhimillisempi, mutta moderaattorille työläämpi(?) toimintatapa

En tosiaan tiedä toimitaanko näin(muutamien esimerkkien perusteella olen päätellyt ettei tehdä), jos toimitaan niin hyvä niin, ja peukku siitä.
Jos ei toimita, voisiko joku minua arvovaltaisempi perustella miksi ei? Minusta tällä saataisiin parannusta keskustelun tasoon, ja paljon.

Pallo moderaattoreille (http://img8.imageshack.us/img8/568/kalahymiqf7.gif)

-Don Miguel
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on April 15, 2009, 11:57:32
No ei tuosta aiheiden avaamisesta saa tehdä liian pelottavaakaan. Ja jokainen käyttäjä on aikansa "aloittelija" täälläkin, joten pieniä hairahduksia ja huonoja avauksia sallittakoon. Kyllä aktiivit oppivat talon tavoille, ennemmin tai myöhemmin. Ja jos sitten kokee tämän foorumin huonommaksi kuin jonkun toisen, niin aina voi vaihtaa sinne tai pysyä molemmissa. Itsekin käytän suurta osaa kalastus-foorumeista, mutta kalastus.comia en.

Jonkin verran tässä pohdin näitä wanhoja threadeja, että jos joku "ahven-viehe" -thread on ollut hiljaisena jo vuodesta 2004 asti, eikä sen sisältö ole mitään maailmoja mullistavaa, niin aina niitä voi deletoida ja heitellä hittoon.. toisaalta, moderaattoreilla tulisi olla mahdollisuus siirtää hyvät threadit ja niiden valikoitu "laadukkaampi sisältö" jonnekin arkisto-alueen alle.  Sellainen voisi olla jopa toimiva ratkaisu, mutta jotenkin olen enemmän kuin skeptinen, että tämän foorumin rakenteeseen koskaan saadaan näitä toivottuja muutoksia. Jusan henk. koht. mielipide kun näyttää olevan se, että Oulun lääni on "Lappia" (kuten kalassa.netin varhaisina aikoina tuo oli luokiteltu). Nykyinen "Pohjois-Suomi" on melko avoin käsite, koska se kattaa 1/2 maan pinta-alasta ja kalapaikkoja lähes saman verran. Ei luulisi olevan iso työ tuota muuttaa, eikä sitä ole pyydetty/vaadittu kuin jostain 2003-2004 vuodesta asti, mutta eipä tuolle näemmä mitään ole tehty.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Tuhe on April 23, 2009, 00:03:29
Itse olen vanha äijänkääppänä, mut kalahommissa näkee monenlaista ihmeteltävää. Itse sain eka hauen nelivuotiaana ja juoksin esittelemässä sitä kaikille. Tuo karmea peto paino ehkä 100g, mut se oli eka hauki ja sitä ihmettä piti esitellä. Jarmoankalle voisin sanoa, et täällä on monen ikäistä kalamiestä ja kalamiehenalkua, et ei kannata puuttua asiaan, vaikka itteä hymyilyttäis. Omakohtaisetkin kalaseikkalut naurattaa näin jälkeen päin, mut silloin ne oli ihmejuttuja, mut nyt jälkikäteen naurattaa. Jarmoankalle voisin sanoa, et lähetäppä rapsaa seuraavasta kalareissustasi, kun en sinun kalahommista ole pahemmin perillä. Omaltakohin toivoisin, et kun kalareissulla sattuu ihmeitä, niin niitä ei aliarvioida, sillä se limaniekka kiiski saattaa olla saajan ensimmäinen, niin onhan siinä ihmeteltävää. Tärkeintä on et siinä sitä oppii tunnistamaan ja tuntemaan eri kalarodut, eikä se oppikoulu aivan heti lopu.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Aatami on April 23, 2009, 00:59:49
Pidetään nyt kaikki mielessä threadin alkuperäinen idea:

1) Mitä mielestäsi pitäisi tehdä, että kukaan ei valittaisi tällä foorumilla mistään asiasta?

2) Mitä SINÄ olet valmis tekemään sen hyväksi?

------------
(koittakaa nyt hyvät ihmiset sopia kärhämänne jossain muualla eli siis YV:nä tämä ei ole vittuilkaa toisillenne-aihe)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on May 20, 2009, 16:54:48
Artikkeleja varten on suunnitteilla parempi systeemi, julkaisen näitä sitämukaa kun edelliset lähtevät toimimaan, eli hetki pieni... :)

Aika mahtavia nämä "pienet hetket", kohta puoli vuotta mennyt tästäkin.. (http://www.kalamies.com/foorumi/images/smilies/reps.gif)

Olisko käyttäjien aika ottaa(jälleen) yhteyttä Jussiin?

Jussi Mäntylä
jussi.mantyla{a}fiksuhuuto.fi
Puhelin: (+358)40-7000002

"Kehitetään sivustoa yhdessä!"
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Kampele on June 29, 2009, 18:48:13
Mitäs täällä on tapahtunut kun statsit on nollattu.. ? :)

e. Miten kellon saa oikeaan aikaan, mulla on -12h..en saa automaattista tunnustista päälle (NaN) ja kun laitta a+12h, mitään ei tapahdu.. =|
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: jarmoankka on June 29, 2009, 20:22:55
Eikös ne profiilin asetuksista vaihdu kellon ajat.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: ris_to on June 29, 2009, 20:28:49
Mitäs täällä on tapahtunut kun statsit on nollattu.. ? :)

e. Miten kellon saa oikeaan aikaan, mulla on -12h..en saa automaattista tunnustista päälle (NaN) ja kun laitta a+12h, mitään ei tapahdu.. =|

Varmaankin pyrittiin vähentämään viestienkeräämistä ja parin sanan vastauksia.....
Minä oon laittanu 24h näytön sellain että Profiili>Keskustelualueen asetukset>Ajanmuotoilu>Kuukauden päivä,Vuosi,TT:MM:SS(24h),jos sitä tarkotit...
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Kampele on June 29, 2009, 23:24:07
Mitäs täällä on tapahtunut kun statsit on nollattu.. ? :)

e. Miten kellon saa oikeaan aikaan, mulla on -12h..en saa automaattista tunnustista päälle (NaN) ja kun laitta a+12h, mitään ei tapahdu.. =|
Kiitos, nyt toimii. Mutta emmä täällä mitenkään floodannu ole, tuskin yli 20:ta postausta ollu..
Varmaankin pyrittiin vähentämään viestienkeräämistä ja parin sanan vastauksia.....
Minä oon laittanu 24h näytön sellain että Profiili>Keskustelualueen asetukset>Ajanmuotoilu>Kuukauden päivä,Vuosi,TT:MM:SS(24h),jos sitä tarkotit...
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on July 14, 2009, 23:56:05
Onko kenelläkään mitään erityisiä ongelmia tällä hetkellä siirtyä etusivulta esim. foorumille?

Edit.
Tai ylipäätäänsä siirtyä etusivulta minnekkään?

Edit2.
Ja kertokaa jos toimii moitteettomasti, koska silloin minulla failaa pahemman kerran eräs ohjelma..
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: kirjolohikäärme on July 15, 2009, 00:02:18
Onko kenelläkään mitään erityisiä ongelmia tällä hetkellä siirtyä etusivulta esim. foorumille?

Edit.
Tai ylipäätäänsä siirtyä etusivulta minnekkään?
On. Kun painaa "Keskustelut", niin se pysyy siinä samalla etusivulla eikä mene minnekkään. Ja sama homma, kun painaa "Propilkki." Muut toimii kunnolla.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on July 15, 2009, 00:06:18
Tjoo. Ihtellä auttoi, kun poistin evästeet.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Toimitus on July 15, 2009, 00:16:18
Morjens,

Tein juuri hakukoneoptimointia ja muuttelin url-osoitteita hakukoneystävällisempään muotoon ja se sitten vähän töksäytti välillä tuota foorumia... Nyt on taas kunnossa :)
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: lareman on July 15, 2009, 11:35:28
Propilkin sivulta "Keskustelu" - linkkiä painamalla voisi mennä koko foorumille, sillä tällä hetkellä linkki johtaa Propilkin vanhaan foorumiin, joten tulee virhe: "Aihe tai alue jota etsit on joko poistettu tai sitten se on oikeuksiesi ulkopuolella. "
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on August 14, 2009, 23:19:36
Tuo ongelma on ollut jo tiedossa viikon verran, Jussi hoitaa varmasti kun kerkeää.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Murmeli on January 07, 2010, 00:11:37
Valitampa tästä asiasta taas, ettei unohu.

Tuo lisätoiminnot nappula ei toimi. Monella muulla foorumilla toimii ihan moitteettomasti. Onko iso homma laittaa kuntoon, vai eikö oo aikaa? Jos tuo saadaan toimimaan, niin samalla tuo liitteiden koko sais nousta johonki ainaki tuhanteen (1000) kilotavuun, ettei tarvi montaa viestiä kirjotella peräkkäin muutaman kuvan takia
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on March 17, 2010, 22:23:03
Pukkaako muilla tätä ilmoitusta?

"Seuraavat virheet tapahtuivat lähetettäessä viestiä:
Istuntosi vanheni sillä aikaa kun kirjoitit. Ole hyvä ja yritä lähettää viesti uudelleen.
Aihe puuttuu.
Viesti jäi kirjoittamatta.
Vastaanottaja puuttuu."

Minulla tuntuu iskevän joka toisella kerralla, kun lähettää viestiä aiheeseen tai yv:nä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Tonnimiäs on March 18, 2010, 18:18:10
Samoja huikkailee mullekin sikälimikäli satun jotain joskus jonnekin kirjottamaan, ei aina mutta usein. Selaimen uudelleenkäynnistys avittaa asiassa.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: cpt miller on March 18, 2010, 19:24:21
Mulle tulee sama ilmoitus aika usein, kun lähettelen yv:tä. Ja yleensä kun chatti heittää minut ulos niin foorumillakin istuntoni vanhenee.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on April 05, 2010, 21:30:38
En nyt keksi parempaakaan paikkaa, niin laitetaas tänne..

Eli ainakin kun ilmoitatte jostain viestistä valvojille(moderaattoreille), niin laittakaa siihen "Ilmoituksen syy: " kohtaan se syy! Kaikista ilmoituksista ei selviä heti miksi niistä on ilmoitettu ja mitä niille tehdään..
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: El Dorado on May 04, 2010, 10:58:29
En tiedä, mihin aiheeseen tämän olisi voinut pistää, mutta laitan nyt tänne...
Voisiko tuota kalassa.neti omaa kelloa siirtää tunnin nyt eteenpäin. Kello on nyt 11.00.00, nii tuossa näyttää 10.00.00
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on May 04, 2010, 11:03:36
Eikös sen voi tehdä itse profiilissa.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: JamiDaMan on June 16, 2010, 20:49:57
Propilkki2 latautuu todella tuskaisesti! 32kbit/sec. Jossakin taitaa olla häikkää, koska normaalisti latausnopeuteni on 500-900kbit/sec sivustosta riippuen.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on June 16, 2010, 21:15:56
Lataa toisesta mirrorista.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on September 19, 2010, 14:17:17
Valitan siitä, että admini ei ole ollut missään kontaktissa koko sivustoon hyvään toviin. Kävisi edes kertomassa mitä kiireitä painaa päälle tms. Mutta ei, paitahommat kusee, kalapedian kilpailut kusee, kalassa.netin toiminnot kusee.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on September 19, 2010, 17:27:32
Kyllä se mulle vastasi, kun tää foorumi näytti valkoista ruutua tuossa joku päivä takaperin..
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on September 19, 2010, 19:07:32
Kyllähän se vastailee, ei siinä mitään, mutta kun ei mitään tapahdu. Paitojen graffat hukassa, kalapedian kisabannerit, chätin uudistus.. Se tekis jo paljon, jos kävis silloin tällöin foorumillä tyyliin "Moro jätkät, miten menee? On tässä vähän kiirettä pitänyt, haastetta sieltä ja oikeusjuttua täältä, kalastaakkin pitäis.." Kuitenkin lupauksia tulee lähes aina kun jotain kysyy, joka sinällään herättää aina toiveita, jotka murskautuu kuukauden sisällä kuin kurkkupastilli maininnoususaappaan kantapäässä..  :cry:
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: cpt miller on September 19, 2010, 19:20:03
Talveksi luvattiin Kalapedialle tukku päivityksiä.. Jos sitten foorumipuolellekin tulis jotaki.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: kirjolohikäärme on September 19, 2010, 22:28:53
Talveksi luvattiin Kalapedialle tukku päivityksiä.. Jos sitten foorumipuolellekin tulis jotaki.
Jos joku vielä luottaa näihin adminin lupauksiin ihan tosissaan, niin se on kyllä jo ihan hatun noston arvoista.
Minussa nämä lupaukset herättää luottamusta nykyään yhtä paljon, kuin ruosteiset junan säiliövaunut, missä on venäjän kielistä tekstiä.
Kaikkien näiden lupausten ja niiden "toteuttamisien" jälkeen alkaa uskottavuus olemaan jo kohtalaisen pohjilla.  

Ja näille viimisimmille paita hässäköille on saanut jo nauraa, mitä nyt oon sivusta niitä seurannut. Sama kuvio tuntuu toistuvan aina. Miten varmalla pohjalla homma nyt ikinä onkaan ollut, niin homma on kuitenkin aina kussut. Mikä/kuka tahansa niitä enää alkaa kauppaamaan, en jaksa uskoa, että homma vois toimia.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: cpt miller on September 19, 2010, 22:34:26
Talveksi luvattiin Kalapedialle tukku päivityksiä.. Jos sitten foorumipuolellekin tulis jotaki.
Jos joku vielä luottaa näihin adminin lupauksiin ihan tosissaan, niin se on kyllä jo ihan hatun noston arvoista.
Minussa nämä lupaukset herättää luottamusta nykyään yhtä paljon, kuin ruosteiset junan säiliövaunut, missä on venäjän kielistä tekstiä.
Kaikkien näiden lupausten ja niiden "toteuttamisien" jälkeen alkaa uskottavuus olemaan jo kohtalaisen pohjilla.  

Adminilla on oikeasti todella paljon kiireitä nykyään. Osa selittyy sillä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Qkkeli on September 19, 2010, 22:49:46
Millerillä vielä paljon opittavaa sivun "perusasioista"..  :wink:
Kyllähän Jussilla tekemistä piisaa, ei sitä kukaan kiellä, mutta kun meillä oli jo se teknikkokin hetken aikaa käytössä ja mulle tuli sellainen kuva, että hän olisi pidempiaikainen tekijä siinä jopissa. Siinä mielessä Jussi on rehellinen, jos talveksi lupaa, talvihan on suomessa sen 6kk pitkä..
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: cpt miller on September 19, 2010, 22:51:48
Millerillä vielä paljon opittavaa sivun "perusasioista"..  :wink:
Kyllähän Jussilla tekemistä piisaa, ei sitä kukaan kiellä, mutta kun meillä oli jo se teknikkokin hetken aikaa käytössä ja mulle tuli sellainen kuva, että hän olisi pidempiaikainen tekijä siinä jopissa. Siinä mielessä Jussi on rehellinen, jos talveksi lupaa, talvihan on suomessa sen 6kk pitkä..
Dooh.. On ne päivityksetki odottanu lataajaansa kohta vaivaset 4kk. Noh.. Kai ne sitten joskus sinne ilmestyy. Toivossa on hyvä elää sano lapamato. Sitten Toivo kuoli.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: kirjolohikäärme on September 19, 2010, 22:58:17
Talveksi luvattiin Kalapedialle tukku päivityksiä.. Jos sitten foorumipuolellekin tulis jotaki.
Jos joku vielä luottaa näihin adminin lupauksiin ihan tosissaan, niin se on kyllä jo ihan hatun noston arvoista.
Minussa nämä lupaukset herättää luottamusta nykyään yhtä paljon, kuin ruosteiset junan säiliövaunut, missä on venäjän kielistä tekstiä.
Kaikkien näiden lupausten ja niiden "toteuttamisien" jälkeen alkaa uskottavuus olemaan jo kohtalaisen pohjilla.  

Adminilla on oikeasti todella paljon kiireitä nykyään. Osa selittyy sillä.
Joo, niin tuntuu olevan. Ja niin niitä on tuntunut olevan niin kauan mitä olen foorumia selaillut. Mutta kuitenkin kannattaisi muistaa yks perus juttu. Lupaa sen vain, mitä pystyy toteuttamaa.
Onhan Jussi saanut tästäkin asiasta varmaan ihan tarpeeksi paskaa niskaan, mutta mieli tekis vielä pari sankollista nakata...  
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Fisumees on December 06, 2010, 20:03:29
Sitä vaan, että tuolla alaalla oleva galluppi sukupuolijakauma on jo päättyny ja se jankuttaa siitä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Eris on February 23, 2011, 15:56:40
Avasin "Turvan onginta" -aiheen, sillä en sellaista löytänyt haulla. http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=24789.msg363821;topicseen#new

Ilmeisesti aihe lukittiin, koska sellainen on jo, mihin en kyllä usko. Seuraavanlaisia linkkejä tarjottiin:
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=5480.msg42806#msg42806
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=4433.msg34378#msg34378
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=8020.msg60305#msg60305
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=20354.msg235975#msg235975

YKSIKÄÄN näistä linkeistä ei liity turvan ongintaan. Ensimmäinen liittyy ilmeisesti yleisesti turpaan (kalan tai ihmisen), vaikka otsikosta päätellen sen pitäisi liittyä aamuyön grillijonokeskusteluihin. Toinen aihe käsittelee turvan heittokalastuksessa käytettäviä uistimia. Muistaakseni onginnassa uistimet ovat melkoisen hyödyttömiä. Kolmas aihe on "Heittokalastus" -osiossa, joten eikö tämä tarkoita että se liittyy turvan heittokalastukseen? Neljäs aihe puolestaan käsittelee säyneen ja turvan perhokalastusta.

Miksei siis turvan onginnasta saa keskustella foorumilla, sille kuuluvassa aiheessa?
Niin, ja kävin koko onginta -osion läpi ennen aiheen avaamista.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Perca on February 23, 2011, 16:07:16
Avasin "Turvan onginta" -aiheen, sillä en sellaista löytänyt haulla. http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=24789.msg363821;topicseen#new

Ilmeisesti aihe lukittiin, koska sellainen on jo, mihin en kyllä usko. Seuraavanlaisia linkkejä tarjottiin:
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=5480.msg42806#msg42806
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=4433.msg34378#msg34378
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=8020.msg60305#msg60305
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=20354.msg235975#msg235975

YKSIKÄÄN näistä linkeistä ei liity turvan ongintaan. Ensimmäinen liittyy ilmeisesti yleisesti turpaan (kalan tai ihmisen), vaikka otsikosta päätellen sen pitäisi liittyä aamuyön grillijonokeskusteluihin. Toinen aihe käsittelee turvan heittokalastuksessa käytettäviä uistimia. Muistaakseni onginnassa uistimet ovat melkoisen hyödyttömiä. Kolmas aihe on "Heittokalastus" -osiossa, joten eikö tämä tarkoita että se liittyy turvan heittokalastukseen? Neljäs aihe puolestaan käsittelee säyneen ja turvan perhokalastusta.

Miksei siis turvan onginnasta saa keskustella foorumilla, sille kuuluvassa aiheessa?
Niin, ja kävin koko onginta -osion läpi ennen aiheen avaamista.
En ole ko. aihetta lukinnut, enkä tiedä varsinaista tarkoitusperää. Omasta puolestani voin kuitenkin esittää mielipiteen.

Mikäli ensisijaisena tavoitteena pidetään turvan specimen-kalastusta länsinaapurin tai Brittein saarien taitajien malliin, on suomalaisessa versiossa vielä hieman tavoittelemisen varaa. Toisin sanoen jokaisesta käytetystä syötistä tai siimanpaksuudesta ei tarvitse avata uutta threadia, sillä se vaikeuttaa huomattavasti valvojien toimintaa, threadien tasoa eikä kenelläkään ole juuri mitään sanottavaa kovinkaan tarkoin rajattuun ja spesifiin aiheeseen.

Aikaisemmissa, linkitetyissä threadeissa puhutaan samasta aihepiiristä. Keskustelua voi vauhdittaa ja virkistää hieman toinen näkökulma kuin millä alkuperäinen viesti on rajattu.

mode.edit
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=8020.0
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Don Miguel on March 10, 2011, 23:56:58
Minusta viime aikoina viestittely on mennyt entistä sekavammaksi ja trollaamisilmiötä on ollut havaittavissa enemmän kuin koskaan ennen. Kiinnostaisikin tietää, ovatko muut käyttäjät samaa mieltä. Onko kirjoitusten taso laskenut entisestään vai kuvittelenko vain?
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Aatami on March 11, 2011, 07:47:42
Näinhän se taitaa olla. Syykin on mielestäni aika selkeä. Uusi versio PP2:sta julkaistiin. Se nostaa hetkellisesti kaiken maailman häröilijät esiin. Uskoisin, että tilanne tasoittuu taas kuukauden parin päästä. Ne oppii käyttäytymään, jotka foorumia haluaa jatkossa käyttää ja ne poistetaan, jotka ei halua sopeutua.

En nyt oikein keksi miten tuohon voisi vaikuttaakaan. Epämääräistä tekstiä kyllä poistetaan melkein sitä mukaa kun sitä tulee, mutta aina on pieni viive.
Title: Liitetiedostojen latauskansiota ei pysty käyttämään!
Post by: Satunnaikalastaja on January 05, 2012, 19:13:29
Otsikon mukainen virheilmoitus kun yrittää laittaa kuvallisen viestin foorumille.
Title: Vs: Liitetiedostojen latauskansiota ei pysty käyttämään!
Post by: Timpe on January 05, 2012, 19:22:23
Otsikon mukainen virheilmoitus kun yrittää laittaa kuvallisen viestin foorumille.

Liitetiedostot ei viesteissä toimi, vaan joudut käyttämään jotakin "ulkoista" palvelua, esim imageschackia, jonka kautta  saat viestiisi kuvat liitettyä.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Yrjö on March 05, 2013, 12:28:29
Google Grome herjaa ProPilkki osassa että haittaohjelmaa on sisällä.
 Eli sisältöä osoitteesta www.fishers.fi, joka on tunnettu haittaohjelmien levittäjä Googelin mukaan......
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on March 05, 2013, 12:35:32
Tuosta on jo monessa paikassa.. admin on kuulemma fiksannut täällä päässä asiat, mutta google ei kai ihan joka päivä päivitä noita tietoja. Vain chrome herjaa tuosta.

Fishers.fi ylläpito oli muistaakseni Karri Timgren tms, laitoin sillekin FB:n kautta viestiä että siivoaa sivunsa mahdollisista haittaohjelmista. Ei ole vastausta kuulunut.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: proDoseCaffeine on March 05, 2013, 13:55:18
http://i.imgur.com/RKR5n9K.png

Kyseisten kuvien poistaminen tai vanhojen uutisten siirtäminen etusivulta arkistoon poistaa tuon varoituksen. Chromella ja Firefoxsilla on melkein yhtä suuri käyttäjäkunta niin tuollainen varoitus vaikuttaa varmasti http://www.kalassa.net/propilkki2/ liikenteeseen varsinkin kun tuolla on 2 kuvaa fishers.fi:sta, joista kummastakin tulee varoitus. Eli siis "Lisäasetukset -> Jatkat omalla vastuullasi" klikkailusta tulee yhteensä 4 klikkausta lisää ennenkuin sivulle pääsee, joka varmasti vähentää liikennettä.

Ongelma on ainakin nykyisessä stable Chrome 25 ja vanhemmassa Chrome 24. Muita en ole testannut.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Lape_ on March 05, 2013, 15:50:31
Onkohan miun chromen tietoturva sitten jotenkin vanha tms. kun ei missään välissä ole tuota ilmoitusta ProPilkin sivulla tullut  :-P
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on March 05, 2013, 22:16:07
Jussi korjasi. Kuulemma tuo oli jo kertaalleen korjattu, mutta sama oli tullut takaisin, epäily siis jossain serverin päivityksessä, jossa on pykälän vanhempi backup otettu käyttöön. No, toivotaan että ongelma olisi nyt korjautunut.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Nisu on March 10, 2015, 15:59:29
Chatissa meni päivityksen myötä jotain pieleen. Nakkelee porukkaa vähän väliä pihalle, ilmoittaen syyksi "virheellinen IP-osoite". Tätä ei ennen päivitystä juurikaan tapahtunut.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: SJ on March 10, 2015, 16:14:55
TÄÄ on niin tätä :-o :-o :-o.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on March 11, 2015, 23:15:15
Tiputtaako muilla koko ajan pois täältä foorumiltakin nyt? Eli heti kun sulkee välilehden ja avaa uudestaan, on "ikuisesti" kirjautuminen nollaantunut.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on March 11, 2015, 23:16:13
Havaintona myös se, että tuolla alhaalla viimeisimmissä viesteissä on propilkki-viestit ja kaikki muut viestit sekaisin, ts. 2 identtistä osiota ilman erottelua.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on March 12, 2015, 09:05:45
Näyttää myös siltä, että tuo kirjautuminen tälle foorumille uudella tietokoneella ilmoittaa aina 1. kerralla että "salasana oli väärä", vaikka se olisi oikea. On toistunut jo 2:lla koneella, joten kyseessä on joku häslinki.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: SJ on March 12, 2015, 09:27:19
Tiputtaako muilla koko ajan pois täältä foorumiltakin nyt? Eli heti kun sulkee välilehden ja avaa uudestaan, on "ikuisesti" kirjautuminen nollaantunut.
Toissapäivänä ja eilenkin teki. Nyt on vikakorjattu ?, ja oma nikki on käytössä.
Jopa ilman kirjautumista, jota en eilen viitsinyt tehdä.

Kaksinkertainen kirjanpito nytkin päällä viesteissä....
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on March 13, 2015, 17:24:50
Ei toimi täällä. Aina saa kirjautua uudestaan. Tympeä homma, ei ole ainoa nettisivu joka teettää tuota.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: SJ on March 13, 2015, 18:37:58
Ei toimi täällä. Aina saa kirjautua uudestaan. Tympeä homma, ei ole ainoa nettisivu joka teettää tuota.

Kokeileppa pelkästään klikata "kirjaudu"....... Ainakin täällä toimii, kone eikä googeli käytä salasanojen hallintaa, joten niistä ei ole kyse vaan yhdestä bugista lisää foorumin softassa.....Kellonaikaa on turha edes yrittää säätää, eikä automaattinen ajanasetus toimi oikein.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Toimitus on March 13, 2015, 21:48:27
Huhhahhei, sain kaksinkertaisen kirjanpidon korjattua kun lisäsin kolmen tunnin miettimisen jälkeen yhteen koodiriviin yhden kirjaimen. Sitten kohti seuraavia haasteita...
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Mikko_-Procyon- on March 14, 2015, 00:14:48
Oorrait, mutta silti tämä potkaisee kirjautumisen pihalle, kun sulkee välilehden ja palaa takaisin..
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: Toimitus on March 14, 2015, 08:28:52
Itselläni ei semmoista ongelmaa ole. Laitoin kuitenkin nyt yhden asetuksen joka saattaa auttaa, seurataan tilannetta.

Tuo Facebook-kirjautuminen toimii nyt erinomaisesti ja on huomattavasti mukavampi kuin normaali kirjautuminen!
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: SJ on March 14, 2015, 09:03:53
Itse en kuulu tykkääjiin ja linkin jakajiin  :roll: :roll:.....
Vaatii edelleen kirjautumisen kun foorumille tulee, onnistuu kyllä pelkällä klikillä. Joten sinällään ei ole haitta tai mikään.
Bugi silti.
Title: Vs: Valittajien thread
Post by: anzeR on July 29, 2015, 16:39:13
Missä ongelma, en näe keskusteluiden viestejä foorumeilla, enkä voi asettaa itselleni avatar-kuvaa? Aina valitessani kuvan ja tallennettuani sen profiiliini, kuva ei jääkään siihen ja palautuu "ei avatar-kuvaa"- kohtaan.

Foorumit puolestaan näyttävät tältä:
(https://imagizer.imageshack.us/v2/1040x551q90/537/GORQec.png)

Kun kirjaudun ulos, tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole ja kaikki viestit näkyvät normaalisti. Missä vika :x laitetaan valivali-threadiin, en jaksa aloittaa uutta.. :D

Edit: eli siis suomenkielinen kielipaketti temppuilee näköjään. Heti kun vaihtoi englanniksi, niin viestit palastivat..