Kalassa.net Keskustelut

Kalastusvälineet => Talvikalastusvälineet => Muut talvikalastusvälineet => Topic started by: Anonymous on February 15, 2004, 20:35:50

Title: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Anonymous on February 15, 2004, 20:35:50
Nyt kun on puitu nuo pilkit, siimat, toukat...jne, niin siirrytäänpäs takaisin tuonne vaatetuksen puolelle.
Pilkkijän tärkeisiimpiin varusteisiinhan kuuluu nuo kunnon kengät, niin minkälaista tossua sitä kanssapilkkijät suosivat?
Itselläni on useammat saappaat(kumi), on tavalliset ja on rantilla, nastaiset ja jopa kumiterätkin löytyy.On Toppakenkääkin Hodgman ja Kamik, mutta mieluisimmat on kunnon nahkasaappaat vuorella, ei ole vielä sille kengälle voittajaa löytynyt.
Ovat lämpöiset ja pitävät kiitettävän hyvin vettäkin kun käsittelen ne pari kertaa kaudessa Biwaxilla tai Nixwaxilla, köykäset saappaisiin verrattuna tai noihin toppakenkiin jotka kestävät pakkasta -40. Kuinkas muilla, vai kuljetaanko perintösaappaissa pilkillä ja voivotellaan sitä kun kintut palelee...;)
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: kaivo on February 15, 2004, 21:28:37
Kengät ja vaatetus yleensäkin riippuu paljolti henkilön lämmöntarpeesta ja verenkierrosta. Omat pilkkisaappaani ovat olleet jo vuosia Nokian Kairat, siis ne joissa on irrotettava huopavuori sisällä. Muutaman sukan kanssa olen tarjennut niillä omat lyhyehköt 3-5 h pilkkikeikkani ihan mukavasti, pakkasta on ollut pahimmillaan reilut -20 astetta. Irtopohjalliset parantaisivat lämpimyyttä varmasti lisääkin. Kevään ja syksyn lämpimillä keleillä jalat tarkenevat parin villasukan kanssa tavallisissa kumppareissakin, jotka ovat huopavuorisaappaita kevyemmät ja mukavammat kävellä.

Velipoikani on mieltynyt Power Bootsien tyyppisiin saappaisiin, jotka ovat kuulema oikein lämpimät.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Putte on February 15, 2004, 21:59:06
Kengät on kyllä todella tärkeä osa pilkkipukeutumista. Ennen oli itsellänikin aivan tavalliset nokialaiset, joihin tungettiin villasukkia ja kaikkea niin paljon kun vain mahtui. Ei hjuva. Nelisen vuotta sitten sain kuitenkin Power bootsit. Ei mitään suurta valittamista tähän mennessä. sukkavaihtoehtoina on 3-erilaista: aivan ohuet sukat + ohuet villasukat, villapohjaiset froteesukat tai aivan lämpimillä keleillä pelkkä ohut sukka.

No joo, jos jotain valittamista pitää keksiä, niin jos kenkien sisusta pääsee kastumaan(hikoamaan) pahasti, niin kuivuminen voi viedä yllättävän pitkän ajan, koska ei ole irroitettavaa sisävuorta.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Salmo on February 15, 2004, 22:10:47
Power Bootseista olen kuullut paljon hyvää ja lukenut hyvää ja hieman pahaakin. Putte, ovatko PB:t liukkaat jäällä? Joku taisi joskus sanoa, että olisivat. Pohjan kestävyyttä taidettiin myös kritisoida.

Mulla oli tarkoitus hommata Power Bootsit tässä hiljattain, mutta koska 2 pilkkireissua vasta tänä talvena takana, tulee tuskin hankittua, vielä. Ihan asiallisen näköiset nuo kyllä ovat ja näyttävät kevyiltä. Nykyisin olen käyttänyt loskasaappaita (tai sen tyylisiä), joissa irroitettava huopavuori. Erittäin lämpimät, mutta turhan raskaat...
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Putte on February 16, 2004, 00:27:33
Njoo, siinä ehkä toinen mikä on huono puoli. Ovat liukkaat. Tai noh, harvapa kenkä sitä kirkkaalla jäällä pitää kovin hyvin. Täällä päin missä minä pääasiassa pilkin, on tuollaisia "pääkallokelejä" ehkä ekat kaks reissu talvesta(jos nekään). Muuten on kyllä lunta aivan riittävästi antamaan pitoa. Merellä tai muualle on varmasti noita liukkaita kelejä paljonkin, sillon pitänee kyseisiin saappaisiin ostaa kalossit, maksavat pari kymmentä euroa muistaakseni), ja eikun menoks.
Pohjan kestävyydestä tai mistään siihen liittyvästä en ole kuullut, että olisi mitenkään erikoisen heikko. Mutta ovatpa jotkut viisaat kehuneet, että ko. saappaat rupeavat hajoamaan nilkan kohdalta, koska kenkä taittuu siitä kohti(varsinkin juostessa), mutta itsellä ei tätäkään ongelmaa ole esiintynyt. Kuitenkin jo 4v enemmän tai vähemmän ahkeraa liikkumista jäällä, kisoissa juoksua yms.

Ja vielä plussaa ko. kengistä: Ovat todella uskomattoman kepeät, ei niitä edes juuri tunne että ovat jalassa.

Tulipa mieleeni vielä yksi miinuskin: Saappaat ovat aika ohuet varrestaan, ojten jos on paksut pohkeet ja paljon paksuja vaatteita, niin pohkeitten kohdasta saattaa ruveta ahdistamaan. Itsellä ei tätä ongelmaa, koska vaatetta yleensä suht vähän ja pohkeissa ei ylimääräsiä lihaksia ole kovinkaan paljoa ;)

Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Jigi on February 16, 2004, 15:55:14
Normaaleilla talvikeleillä jotkut win-tex nimiset kengät. Ei siis kumisaappaat vaan sellaiset jossa on nilkkaan asti kumia ja siitä ylöspäin jotain tekstiiliä. On ihan hyvät ja kevyet kävellä,mutta huonopuoli on se että päästää vettä sisään nilkasta ylöspäin. Hyvä puoli on että on irroitettava vuori kuivuu nopeasti jos pääsee kastumaan. Ja lämpimät ovat villasukan kanssa terästettynä... Kovilla loskakeleillä pidän ihan normaaleja kumisaappaita. Ei mitkään kepeät kävellä mutta parempaakaan ei tällähetkellä löydy.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: flyfisher14 on February 16, 2004, 16:53:00
Minulla on pilkillä aina perus kumi saappaat, ei kyllä mitkään parhaat. Aika kylmät ja liukkaat, mutta ei se haittaa kun en kovin hirveesti pilkillä käy. Alla aina villasukat ja jos kylmä niin kahet päällekkäin.

(Ps:Q miksi et rekisteröidy, oot jo niin pitkään vieraana kirjoitellut ja sulta tulee järkevää tekstiä)
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: petsku on February 16, 2004, 17:07:20
Minulla on käytössä Kanadalaiset Baffin-talvisaappaat.Pitäisi kestää -40 asteen pakkasta  :). Hinta on noiden saappaiden ainut huono puoli.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Järväri on February 16, 2004, 17:07:37
Mulla on kylmemmillä keleillä käytössä MP- nimiset, moottorikelkka käyttöön tarkoitetut kengät. Pakkasraja on -40 mut ei niillä yli 25 asteen pakkasissa ilman villasukkia tarkene.

Yleensä käytän Nokian huopavuorisaappaita pilkkiessä.

Jos laittaisin rahaa kenkiin ,niin ostaisin Kamikit tai Baffinit, voittavat kyllä Powerbootsit liikkumisessa, lämmössä ja kestävydessä.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: knookala on February 16, 2004, 23:23:44
Kamikin lämpösaappaat itellä. Vaasasta ostin ja hintaa kerty alennuksella sellaset 50e. (ovh. 75e)
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Tasuriman on February 17, 2004, 08:55:59
Onko kellään käytössä näitä Ranskalaistekoisia lämpösaappaita.
 Minä ainakin olen enemmän kuin tyytyväinen. Saappaat ovat kevyet ja kestävät ( kestänet jo 9 vuotta ja täysin toimivat vieläkin ) . Todella lämpimät, yksi ohut sukka riittää kelillä, kuin kelillä.
materiaali on jotakin neopreenintapaista sulumuovia, joka ei kovetu pakkasissa, saumaton rakenne on vesitiivis, eikä saappaat vaadi mitään erityistä huoltoa.
 Eivät hiosta, eivätkä ole erikoisen liukkaat.
Ainut pieni haittapuoli on rakentaasta johtuva jäykähkö nilkan kohta, joka aluksi tuntui hiukan oudolta, siihenkin kyllä tottuu pian.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: jaba88 on February 17, 2004, 10:30:07
no minä käytän normaali kumisaappaita joissa on huopavuori ja sen alle vielä normaali sukat ja villasukat tai useammat villasukat jos on oikeen paukkupakkaset.
 
eikä ole varpaita palellut.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Vellamo on February 17, 2004, 12:32:18
Kälviäläisen Jokke-kengän valmistamat "manne-saappaat" (siis sellaiset nahkasaappaat... Kyllä, olen kuullut kuittailua niistä..) Kokonumero on paria isompi kuin normaalikengissä, joten tungen tuplavillasukat sisään. Vein ne äiskältä, joka joutui hankkimaan uudet puuntekosaappaat.

Ainut ongelma on, että saappaissa on turvakärjet. Jäätyvät mukavasti, ja joka kerta palelee varpaita. Pakkasella saattaa olla kunnon jääkimpaleet kärjissä. Muuten erittäin mukavat jalassa. Mielessä on käynyt, että investoisi uudet saappaat ilman metallikärkiä, mutta joka kerta ajattelee, että kyllähän nuilla ny vielä pari reissua menee.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Tornio_River on February 18, 2004, 11:30:21
itsellä jalassa kamikit
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Mäoonahvena on March 15, 2004, 14:22:33
Sorel Glacier, mahtavat! Kalliit tosin 140e
Kumiteräsaappaat, cordura varrella, 13mm irrotettava huopavuori ja pohjallinen, huopa muistaakseni 3 kerros laminointi, jossa erilaista huopaa yhdistelty, tarkenee kuulemma vielä -74 celssiuksessa. Itselläni on 44 koko joka päällisin puolin näyttää moonbootsilta, eli aikas kömpelön näköiset, tosin kyllä niiillä kävelee.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Anonymous on March 15, 2004, 14:43:17
Alle kymmenen asteen pakkasessa tavalliset Nokian kumikengät. Etenkin jos tietää, että reikiä pitää kairata reilusti.
muulloin irtovuorelliset Nokian huopakumisaappaat, jotka eivät näytä hajoavan milloinkaan. On ollut käytössä nimittäin lähes 20 vuotta, eikä reikiä ole vielä ilmennyt.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Anonymous on March 17, 2004, 10:35:23
Kamikin Hunterit 13 mm irtohuopavuorella.
Globetrotterista saa nyt erikoishalvalla!
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Anonymous on April 02, 2004, 15:26:40
mäntykengän fish-hunter vedenkestävälla irtovuorella kevyt kävellä pitävä kumipohja .käytän myös  camer puutseja mutta jäykät kävellä pitiä matkoja
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: raimo on April 02, 2004, 15:53:52
Power bootsit on mulla ja melkein kaikilla kavereilla jotka tunnen.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: matiaz on April 02, 2004, 16:03:15
Ite käytän tavallisia Nokialaisia, joiden alle sitten tungen villaa tarpeen mukaan...eivät siis todellakaan parhaat pilkki kengät, muuta kun pilkillä ei kovinkaan usein tule käytyä...
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Joona90 on October 31, 2004, 16:58:04
Mulla on sellaset jostai pörssistä ostetut saappaat 1cm vuorella...en tiiä merkkiä ku sellasta ei varmaa ees oo... :D
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Hemphöö on October 31, 2004, 17:13:06
Mulla on tommoset OTSO:n saappaat jossa on iroitettava sisävuori, on ollu kyllä hyvät pilkillä, ja plussana on suksi kärjet, saa vanhanmalliset sukset jalkaan ku käy saapas suoraan. huono puoli niissä on että ne on liukkaat, mutta jos on kirkasta jäätä niin käytän nastoja, sellasia sandaalimallisia jotka vedetään saappaan päälle.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: --PROFESSOR--i on October 31, 2004, 19:17:16
Salomon merkkiset talvi saappaat, alkaa olleen jo kovassa käytössä.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Risto87 on November 21, 2004, 20:21:20
kamikit on jalassa olleet jo kolmisen vuotta! ja hyvinhän tuo jalka eteenpäin potkii!! ei se kyllä kisamenestykseen vaikuta niinkään tai ehkä hiukan kun on lämmin niin että hiki jalkoihin tulee sillon kelpaa paikallaan olla vaikka kuinka kylmä tulee!!ja tulee siitä pilkkimisestäkin mieluisampaa kun ei tarvitse varpaat kalikkana värisytellä... no mutta ei se mitään seuraava aihe onkin sitten kädet ja ne jos joskus kunnolla palelluttaa niin tuskaa on tulevaisuudessa luvassa...voin kertoa itsellä tietyt sormet jäätyvät aina kun ne muutaman kerran on jäätyny kunnolla!! :) mutta se ei menoa estä eikä haittaa seuraava pilkkikausi täältä tullaan innokkaampana  ja energisempänä kuin koskaan!! :)
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Grouse on November 22, 2004, 19:04:42
Pilkillä kengät tulee olla lämpimät ja mieluiten vettäpitävät. Ite käytän eräilyssä goretex kenkiä, ne sopii pilkille ja mettälle.

Ei maksa nykyhinnoissa kuin vaivaiset parisataa euroa. Ne ovat hinnan väärti varsinkaan, jos ei jalka enään kasva.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Midgaard on November 26, 2004, 21:07:38
Vikingin Gore-texejä. Ollu nyt kaks vuotta käytössä, kertaakaan en oo villasukkaa laittanu sisälle ja aina on tarjennu. Merellä oli kahdet normaalit sukat. Erittäin tyytyväinen ollut. Huono puoli on pohjan pito.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Reaper on November 27, 2004, 21:16:34
Vikingin saappaita, joissa irroitettava sisävuoriset. Kaikkein parhaimmat, tosin voi olla nyt uusien osto, kun tuli vahingossa poltettua pienoinen reikä nuotiolla ollessa saappaan varteen.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Cordon -Mikko T- on November 30, 2004, 09:25:19
Powerbootsit ja luistonestot tarvittaessa. Tretornit oli edeltäjät mut powerit tuntuu paremmilta. Mulla on ohut sukka + villasukka, keväämmällä lämpimillä keleillä pelkkä sukka tai ei mitää :).
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: kalakunkku on December 14, 2004, 12:15:33
baffinin hunterit on hyvät (65e), lämpimät ja suht. kevyet
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Grandy on November 23, 2010, 18:08:58
Uusia vuorellisia pilkkisaappaita on nyt siis määrä saada, mistä kannattaisi hankkia ja mitkä? Pakkasrajaksi riittäisi ihan hyvin se -30, hinnassa aika lailla takarajana 60€, mitä halvempi sen parempi.
Omat kokemukset erittäin tervetulleita: mitä itse käytätte, miten kestänyt, mitä maksoi, mistä?

Kiitos!
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Aatami on November 23, 2010, 18:50:50
http://www.varuste.net/tuotetiedot2.asp?_prodid=119&nimi=Nokian+jalkineet+Kaira

http://www.metsastys-kalastus.com/artikkelit/talvisaapastesti.html

Itsellä on tuollaiset Kaira-mallin Nokian saappaat. On yli hintarajan, niin kuin on nuokin jotka tuossa toisessa linkissä on. Tahtoo olla vain sellainen juttu, että hyviä talvikenkiä ei saa oikein alle satasella. Voihan sitä aina koittaa halpasaappaita, mutta niihin palaa myös helposti satanen rahaa, kun ostaa viikon välein uudet. Appiukko osti tällaiset halpasaappaat kiinteellä huopavuorella. Kolmen käytön jälkeen alkoi vuotaa saumasta. Omat Kairat on kestänyt nyt jo neljättä talvea eli ei tule kalliiksi, kun jakaa hinnan neljällä. 25 € vuodessa on maksanut tällä hetkellä.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Himopilkkijä89 on November 23, 2010, 19:11:12
Omat powerbootsit (Ruotsin malli jossa musta yläosa) olleet käytössä nyt noin 300 reissua (70-80 reissua keskimäärin per talvi) eikä ole yhtään reikää tullut saappaisiin. Sisältä on se lämpövuori jonkun verran kulunut mutta hyvin pitäisi vielä tarjeta muutaman talven. Maksoivat tasan 50 euroa (tarjouksessa Karismaxissa). Vanhat powerit oli ranskalaista mallia ja niihin tuli eka reikä 2-3 talven jälkeen.

Ainoo huono puoli noissa on se että vähän haasteellinen saada kuivaksi jos pääsee kastumaan. Tämän vuoksi on toisien saappaiden osto nyt harkinnassa.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Maakari on November 23, 2010, 19:34:00
Itsellä tuli vuosi sitten ostettua kamikin icelandit.
Ei voi kyllä muutako kehua. Ei ole kertaakaan palellu varpaat oston jälkeen pilkillä.
Melko kestävätki tuntuvat olevan, mutta kuitenkin joustavuutta löytyy hieman enemmän kuin power bootseista, joita tuli testattua pari viikkoa takaperin.
Ei mitkään hiostavat kuitenkaan ole vaikka kävelee muutaman kilometrin hangessa.

Hinta muistaakseni jossain 80 euron tuntumassa, mutta todellakin kannattava ostos.
Nokialaisiin, enkä powereihin luultavasti enää sorru, näissä pysyn.  :-)
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Torro on November 23, 2010, 19:52:20
Kamikin lämpösaappaat on itellä ollut 2 talvea käytössä. Honkkarissa oli hinta siinä 50€ paikkeilla, en nyt kuollaksenikaan muista mallia.
Muttamutta perhanan tyytyväinen olen ollut. Huopavuori on kätevä irrottaa ja kuivata tai ottaa kokonaan pois jos siltä tuntuu. Koskaan ei ole tarvinnut lähteä jäältä varpaiden palelemisen takia. Vähän ehkä raskaan oloiset, mutta siinä sitä tulee jerkkua reiteen kun vetee hangella. Vielä ei ole minkäänlaista haurastumajälkeä nilkan kohdalla, josta yleensä saappat ensin pettävät.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Eris on November 23, 2010, 20:08:54
Onkos kellään kokemuksia noista Safarin saapikkaista? Kauhiasti niitä on mainostettu. Itellä ois nyt hankinnassa talvi/pilkkisaappaat joten kaipailisin noista kokemuksia, haku ei ainakaan asiaa yhtään auttanut.

Mitä eroa Safarin eri saappailla mahtaa olla muuta kun tuo pakkasenkesto?
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Rautuseppo on November 23, 2010, 20:29:12
Kuulemani mukaan powerbootsit 69€ kärkkäisellä. Voiko joku vahvistaa? (nettisivuista ei selvinnyt)
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: kala-ale on November 23, 2010, 20:46:26

Minun mielestäni kannattaisi ostaa safari termo saappaat. Hinta ei ole kovin kova, ja ovat ainakin omasta mielestä todellä hyvät jalassa. tarpeeksi taipuisat kävelyynkin. Nämä olivat ensimmäiset vettä pitävät saappaat, jossa ei minulla palellut varpaita pilkillä ollessa. Ja se on kyllä ihme. Taisi, jossain myös lukea, että markkinoiden keveimmät kengät.. Mutta jos ei ihan keveimmät niin ainakin tosi kevyet ne ovat. Ulos vedettävä vuori vähän hankaloittaa jalasta pois vetämistä, mutta kyllä ne jotenkin jalasta lähtevät. Ihan hyvä tuo ulos vedettävä vuori, sillä jos jalat pääsee hikoamaan tai muuten vain varren kautta kastumaan, on vuoret helppo vetäistä ulos kuivumaan. Jos ne joutuisi muhimaan koko ajan siellä kengän sisässä, oisi aromit kohta aika mahtavat.

http://www.rialinna.fi/index.jsp?pid=77&productid=2652
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: JuP3 on November 23, 2010, 21:14:00
Joo Powerit ehdottomasti. Taisivat ERÄn testinkin voittaa viime kerralla.  :wink:
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: kuha kalle on November 23, 2010, 21:40:45
Joo Powerit ehdottomasti. Taisivat ERÄn testinkin voittaa viime kerralla.  :wink:

Ei se ollut viime testi, joka oli numerossa 1-2010, se oli sitä edellinen, eli ei ollut viime testi.

Powerboots orginaal sai muistaakseni 3.5, safari termo polar sai joko 4.5 tai viisi, mutta ei voittanut. Oli testin ylivoimaisesti kevein kenkä.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Aatami on November 23, 2010, 21:41:01
Yllättävän vähän perinteisten Nokian kumppareiden kannattajia. Mieltymyksensä kullakin. Oma kriteerit olivat: Lämpö, pitkä varsi, vedenpitävyys ja irroitettava huopavuori :-)
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: KÖSTER on November 23, 2010, 22:00:01
KEVO by Safari oli heräteostos viime talvena,
 keposet kävellä ja lämpöset, hiukan jäykät mut ei haittaa.
 Irrotettavalla huopavuorella, aika näytää onko kerran vuodessa uusittava malli vai peräti pidempikin ilo?
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: RedRave on November 23, 2010, 22:22:36
Ei ole ehkä ihan tuon 60€ saapas, mutta on hyvä ja lämmin: Muckboot Tay Sport (http://www.varuste.net/tuotetiedot2.asp?_prodid=32341&nimi=Muckboot+Tay+Sport+%28arctic%29).
Noilla saappailla on menty pari talvea, eikä moitteen sijaa ole. Jalkaan vain saapassukka tai tekninen sukka.

Ps. Tämä saapas on Erän testivoittaja 1/2005  :wink:
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: perza on November 24, 2010, 01:12:13
Itellä kulunu 10 vuoden aikana viidet Powerbootsit. Eli käyttöikä noin 2 vuotta/pari. Saappaita käytän myös syksyn ja kevään uistelureissuilla eli reissuja saappaat jalassa tulee aikaspaljon.
50-70 reissua pelkästään pilkkireissuja. Kaikissa saappaissa on saumat alkaneet lahota suunnilleen samaan aikaan eli joku puoltoista vuotta. Toinen mistä lahoaa on pohja eli pohja halkeilee niin että vettä päsee sisään.
Versioista en tiedä mitä itellä on ollut mutta jos en ihan väärin muista niin oiskohan noita ollu kolmea erilaista käytössä ja sama vika. Nyt on käytössä nuo ranskalaiset, viimeeksi taisi olla ruotsalaiset. Hinnaltaanhan nuo on ihan samaa luokkaa. No n. 50-60€ nuo maksaa ja jos sen pari vuotta kestää niin hintansa ne on takaisin tuonut. Nämä saappaat vaan sopii omaan jalkaan parhaiten eikä palellu. Tosin jalat hikoilee ihan joka reissu niin että sukat kastuu.
Normaalia huopavuorisaapasta ei minulla tule olemaan ikinä. En tiedä miten jotkut noita pystyy pitämään, mutta itellä kyllä alkaa niissä palleltamaan heti jalkoja. Isäni osti just viikolla tuollaiset huopavuori nokialaiset. Hinta oli 120€.(no työsuhde etuja ko. saappaat) Tosin tais ostaa viimevuonna samaan aikaan samallaiset. Nekin kovassa käytössä ypärivuoden.

 

Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: JamiDaMan on November 24, 2010, 01:13:58
Powerit ollu nyt 2vuotta käytössä ja todella hyvin lämmittävät edelleen. Ei reikiä, eikä kulumia. Ainoa miinus, että powereilla ei pysty ajamaan autolla.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Mikko_-Procyon- on November 24, 2010, 01:24:30
Powerit ovat lämpimät ja kevyet, mutta siihen ne edut loppuvatkin. Ne ovat ihan järjettömän liukkaat ja jäykät nilkasta. Kuten sanottu, niiden kanssa ei juuri autoa ajella. Pitkien matkojen kävely, jossa nilkan pitää taipua, on tuskaisaa. Kovalla lumisella alustalla ovat ihan ok siirtymätaipaleilla. Materiaali on myös äärimmäisen heikkoa. Pienikin osuma kairanterään ja vekki on läpi asti. Liquisolilla tosin saa melko kestävän fiksauksen tehtyä.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Aatami on November 24, 2010, 08:33:40
Ite käytän kanssa noita saappaita ympäri vuoden. Uistelussa, sienestyksessä, marjastuksessa, heittelyssä jne. Koskaan ei ole jalkoja kylmänyt. Kovimmat pakkaset on ollut -25 päälle eikä lainkaan ole ollut kylmä. Tosin sellaista koodia olen käyttänyt alusta asti, että laitoin saappaisiin 6mm huopaa pohjalliseksi eli yhteensä siellä on yli sentti huopaa.

Mieltymyksistä kaikki on kiinni. Ite en noita muhkeita popoja pysty mitään mallia käyttämään, kun ei niillä pysty autoa ajamaan eikä niissä riitä varsi omaan käyttööni. Varmasti on lämpimät. Sitä en epäile, mutta jalkojen lämpöä on helppo säädellä oikeanlaisilla sukilla. Yleensä käytän teknistä sukkaa ja saapassukkaa päällekkäin. Ei hikoile eikä palele.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Vikke on November 24, 2010, 16:52:05
Power Bootsit ovat nyt pari talvea olleet eikä ole kyllä yhtään moittimista..

Varpaita ei ole ikinä palellut, eli hyvin lämpimät ja myös erittäin kevyet.
Olen pääasiassa käyttänyt pilkki-, ja mettäreissuilla.

Muista en tiedä, mutta omaan jalkaan sopivat todella hyvin.

Voin suositella.

Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Zintti on November 24, 2010, 17:14:42
Yllättävän vähän perinteisten Nokian kumppareiden kannattajia. Mieltymyksensä kullakin. Oma kriteerit olivat: Lämpö, pitkä varsi, vedenpitävyys ja irroitettava huopavuori :-)

Täältä ilmoittautuu yksi o/ Nokialaiset kumpparit ollu jalassa pilkillä aina kun on ollut vähän märempiä kelejä tiedossa. Niissä semmonen huopanen se sisus. Liekkö samanlaiset kuin nuo sinun. Mallista en tiedä. Sitten kun on ollut noita kuivempia kelejä ettei ole tarvinnut vedessä lotrata, on ollu sitten tommoset Sievin nahkasaappaat.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Ruutti on November 24, 2010, 17:25:57
Safari Thermot ollu nyt 3 vuotta käytössä. Pilkkireissuja takana yli 100kpl eikä vielä vuoda. Parhaimmat käytössäni olleet pilkkisaappaat kyllä nuo. Ei palele varpaita, kevyet & helposti kuivuvat.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Tasuriman on November 24, 2010, 19:02:42
Ittelläni on nyt nuo Powerit, ruotsalaisversio. Nää lähtee nyt neljännelle talvelle ja hyvin on kestäneet. Edelliset olivat fransmannien tekemät ja silloin jo tykästyin, huolimatta tuosta liukkaudesta jääkeleillä.
  Huonot puolet ovatkin juuri tuo liukkaus ja nilkkajäykkyys.
  Hyvät taas lämpimyys ja keveys.

Talvessa tulee tehtyä 40 -50 reissua ja hyvin on saappaat mukana pärjänneet. jalat pysyvät lämpiminä ja kuivina. Ohut sukka riittää ja kun saappaassa on hieman tilaa, niin  jalka ei hikoa, eikä saappaan varren jäykkyys juurikaan haittaa.

Power bootsin hinta/laatusuhde on kohtalainen, joten ei mikään hukkainvestointi, vaikka niihin päätyisikin.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Mind_Flayer on November 24, 2010, 20:40:41
Yllättävän vähän perinteisten Nokian kumppareiden kannattajia. Mieltymyksensä kullakin. Oma kriteerit olivat: Lämpö, pitkä varsi, vedenpitävyys ja irroitettava huopavuori :-)
Itselläni on myös ollut pari paria Nokian kairaa siivittämässä metsästys/kalastusreissuilla. Irtohuopavuori ja lämmönpito ovat olleet ominaisuuksia, joita arvostin nokialaisissa. Muuta hyvää ei sitten niistä jalkineista löytynytkään, koska ainakin itselläni Nokialaiset olivat käytännössä entisiä ensimmäisen ja viimeistään toisen vuoden käytön jälkeen. Saumat eivät jostain syystä kestäneet ja vettä tihkui saappaiden sisään. Sen hintaisista kumppareista ei tarvitse löytyä tällaisia vikoja, kun puhutaan jo yli 70e jalkineista.

Nyt on kesä- ja syyskäytössä sievin kumisaappaat, joihin olen ollut ainakin tähän asti tyytyväinen. Saappaat ovat olleet vajaat puoli vuotta käytössä ja ainakaan metsästyskaudella en löytänyt niistä moitteen varaa. Talvihommiin ja pilkkijäille ko. kumpparit laskevat kylmän turhan helposti läpi puuttuvan huopavuoren takia, mutta niihin olosuhteisiin löytyy PowerBootsit.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Aatami on November 24, 2010, 20:48:33
Yllättävän vähän perinteisten Nokian kumppareiden kannattajia. Mieltymyksensä kullakin. Oma kriteerit olivat: Lämpö, pitkä varsi, vedenpitävyys ja irroitettava huopavuori :-)
Itselläni on myös ollut pari paria Nokian kairaa siivittämässä metsästys/kalastusreissuilla. Irtohuopavuori ja lämmönpito ovat olleet ominaisuuksia, joita arvostin nokialaisissa. Muuta hyvää ei sitten niistä jalkineista löytynytkään, koska ainakin itselläni Nokialaiset olivat käytännössä entisiä ensimmäisen ja viimeistään toisen vuoden käytön jälkeen. Saumat eivät jostain syystä kestäneet ja vettä tihkui saappaiden sisään. Sen hintaisista kumppareista ei tarvitse löytyä tällaisia vikoja, kun puhutaan jo yli 70e jalkineista.

Nyt on kesä- ja syyskäytössä sievin kumisaappaat, joihin olen ollut ainakin tähän asti tyytyväinen. Saappaat ovat olleet vajaat puoli vuotta käytössä ja ainakaan metsästyskaudella en löytänyt niistä moitteen varaa. Talvihommiin ja pilkkijäille ko. kumpparit laskevat kylmän turhan helposti läpi puuttuvan huopavuoren takia, mutta niihin olosuhteisiin löytyy PowerBootsit.

Täytyy siis kiittää omaa tuuriani. Sain vahingossa kestävän parin :-) Ei pisaraakaan ole vuotanut näiden vuosien aikana, kun niitä olen käyttänyt.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Meukku_ on November 24, 2010, 20:58:56
Ostin noi Macbookin neopreeni pillkki saappaat ja (taisi voittaa erälehden 2009 pilkkisaapas testin) on hyvät saappaat menee syksyllä kuin talvella.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: kuha kalle on November 24, 2010, 21:08:08
Edelleen 2010 vuonna tullut erän edellinen saapastesti erässä, niin kuin viimeksi sanoin.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Tornio_River on November 24, 2010, 21:59:58
Itse liputan vahvasti kamik:kin puolesta,ensimmäiset kamit  tähän talouteen tuli vuonna 2000,olivat käytössä aina viime vuoteen asti eli n.9+ vuotta,nykyään ovat ansaitulla eläke päivillä niin sanottuina navetta saappaina. Tuonna kuleneena aikana toimineet niin pilkkihommissa kuni kesäkäytössä ja taatusti ovat saaneet runsaasti kipeää tuona aikana,ainoa vika jonka takia joutuivat ns. reserviin oli pohjien kuluminen loppuvuosina josta johtuen pohjasta murtui kumiosuus ja tuki ranenne tuli hieman esille.

Lämpöiset ovat olleet koko ajan ja ovat edelleenkin,itselle sopiva lestikoko ja istuvuus jonka vuosi uudetkin kulkimet ovat edeleen tuttua kamikin laatua.Iso plussa tulee juuri lämpönpitävyydestä ja kirestettävästä ns. lumilukosta yläosassa.

9 vuoden aikana on myös tullut tutustuttua bower bottseihin vai  mikkä ne ny on,aluksi tuntuivat ihan jees kamppeilta mutta lopulta jotenkin niiden "rimpuloisuus" ei mielyttänyt,no heräte ostos kaikin puolin olivat,kyllä ne ihan lämpimät olivat mutta, kävellessä tuntui kuin olisi mennyt jotenkin pienen naperon ensiaskeleilla eteen päin,siksipä vaihtoivat omistajaansa kohtuu pian,ongelmia aiheutti osaltaan myös hiukan itselle ahistava lestimalli ja turha timmi istuvuus minun "mäski jaloille,keveydestä ja  lämpimyydetä kuitenkin jonnin verran plussaa.

Paljon tullut esille seikkoja kuinka vaikea ajaa autolla ja jne,itsellä ei ainakaan tulisi mieleenkään ajella tommoset lämpösaappaat tai vastaavat jalassa,johan siinä tuntuma katoaa ja ajo on mitä on.Mutta tämä on pieni
oma mielipiteeni,itellä kun tahtoo nro 46 saappailla värkätessä olla ne kaikki 3 pedaali pohjassa.Paljon helpompi laitella haltin puvut ja muut kamppeet päälle ja perillä sitten vaihtaa jalkineet pilkintään sopivimmaksi,ja kun muistaa ettei sitä auton kapiinia lämmitetä saunaksi niin ei ala hikeäkään viskomaan ennen pilkkijäitä.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Tasuriman on November 26, 2010, 09:36:53
Itse liputan vahvasti kamik:kin puolesta,ensimmäiset kamit  tähän talouteen tuli vuonna 2000,olivat käytössä aina viime vuoteen asti eli n.9+ vuotta,nykyään ovat ansaitulla eläke päivillä niin sanottuina navetta saappaina. Tuonna kuleneena aikana toimineet niin pilkkihommissa kuni kesäkäytössä ja taatusti ovat saaneet runsaasti kipeää tuona aikana,ainoa vika jonka takia joutuivat ns. reserviin oli pohjien kuluminen loppuvuosina josta johtuen pohjasta murtui kumiosuus ja tuki ranenne tuli hieman esille.

Lämpöiset ovat olleet koko ajan ja ovat edelleenkin,itselle sopiva lestikoko ja istuvuus jonka vuosi uudetkin kulkimet ovat edeleen tuttua kamikin laatua.Iso plussa tulee juuri lämpönpitävyydestä ja kirestettävästä ns. lumilukosta yläosassa.

9 vuoden aikana on myös tullut tutustuttua bower bottseihin vai  mikkä ne ny on,aluksi tuntuivat ihan jees kamppeilta mutta lopulta jotenkin niiden "rimpuloisuus" ei mielyttänyt,no heräte ostos kaikin puolin olivat,kyllä ne ihan lämpimät olivat mutta, kävellessä tuntui kuin olisi mennyt jotenkin pienen naperon ensiaskeleilla eteen päin,siksipä vaihtoivat omistajaansa kohtuu pian,ongelmia aiheutti osaltaan myös hiukan itselle ahistava lestimalli ja turha timmi istuvuus minun "mäski jaloille,keveydestä ja  lämpimyydetä kuitenkin jonnin verran plussaa.

Paljon tullut esille seikkoja kuinka vaikea ajaa autolla ja jne,itsellä ei ainakaan tulisi mieleenkään ajella tommoset lämpösaappaat tai vastaavat jalassa,johan siinä tuntuma katoaa ja ajo on mitä on.Mutta tämä on pieni
oma mielipiteeni,itellä kun tahtoo nro 46 saappailla värkätessä olla ne kaikki 3 pedaali pohjassa.Paljon helpompi laitella haltin puvut ja muut kamppeet päälle ja perillä sitten vaihtaa jalkineet pilkintään sopivimmaksi,ja kun muistaa ettei sitä auton kapiinia lämmitetä saunaksi niin ei ala hikeäkään viskomaan ennen pilkkijäitä.

  Tämä  Tornio_Riverin viesti on mielestäni malliesimerkki hyvästä vastauksesta.

Halutut asiat on esitetty selkeästi ja perustellusti. Viestissä ei mollata, eikä ylistellä aiheettomasti. Kuvataan vain omakohtaisen kokemuksen pohjalta ja perustellusti.
   Tämän viestin luettuani, milelenkiintoni tuohon Kamikiin virisi ja aionkin tutustua saappaaseen tarkemmin.

   Kiitokset Riverille  hyvästä vastauksesta.

Tässä yksi vertailu.http://www.metsastys-kalastus.com/artikkelit/talvisaapastesti.html
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Grandy on November 26, 2010, 20:21:00
Safari Termot tuli nyt sitten hankittua, kiitos kaikista vastauksista ja keskustelua voi tietysti jatkaa edelleen!
(39,90€, Motonet)
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Zalbeer on November 28, 2010, 20:53:09
Laitahan sit omaa arviota noista safareista. Kaveri on ostamassa itelleen saappaita.   :wink:

Itse ostin viime talvena motonetistä noi kamik iceland saappaat. Oon niihin ollu tosi tyytyväinen.  :-D
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Grandy on November 30, 2010, 14:18:57
Kyllä ekojen pilkkireissujen jälkeen täytyy raportoida, että ihan huikeet reissut on ollu Safareilla. Pirun kevyet, päälle viitisentoista astetta pakkasta + 7m/s tuuli ja yks ohut sukka jalassa eikä tietookaan kylmästä. Kyllä nää ostamalla on paljon pelastettu.
Kahtellaa ku reissut alkaa oleen 2-3 numeroisissa luvuissa.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: markus on December 01, 2010, 00:42:04
Pitää kai se itsekkin kehua sitten Safareita, tänään kävin ensimmäisen reissun heittämässä -13 asteessa ja kuuma lähinnä jaloilla oli vaikka muuten meinasi vilu tullakkin, ja mukavat oli kävellä!  :-D
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Pilkkijä99 on December 01, 2010, 16:43:03
Safari Termot tuli nyt sitten hankittua, kiitos kaikista vastauksista ja keskustelua voi tietysti jatkaa edelleen!
(39,90€, Motonet)

Mielästäni teit pahan virheen ku noi ostis itellä ollu kahet tollaset tänä vuonna ja molemmat ollu kuukauden molemmat molemmista menne tikku saappaan läpi ja vettä tulee sisään sen minkä ehtii. Itse käytän noita myös metsästys reissuilla (kuljen paljon metsässä) niin siinä tulee varsinkin reikiä saappaisiin ja varpaat palelee kans hirveesti  :x
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: kuha kalle on December 01, 2010, 16:50:33
No, noilla hinnoilla ei ole mikään kovin huono ostos. Ja ei noihin nyt jäällä varmaan hirveesti tikkuja tule, mutta esim. koukkuja varmaan voikin tulla.
Käytätkö siis reikäisiä lämpösaappaita metsässä? Ja safarit on varmaankin keveydestä päätellen tarkoitettu liikkuvalle pilkkijälle.

Ootko tosissas että varpaat palelee, vaikea uskoa. Oliko ees sukkia välissä?  :-D
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: pilkkiäijä on December 01, 2010, 17:46:30
http://www.rialinna.fi/index.jsp?pid=77&productid=2652

Tässä saapasmalli jota en aio enään vaihtaa, ellei tarvi. Nyt 4 vai 5 vuotta muistaakseni ollut käytössä kahdet tuollaiset, toisista tuli liian pienet joten hommattiin isommat. Pienemmät menee lämpösemmillä keleillä ilman villasukkaa kun unelma, ja isommat sitten taas kylmällä villasukan kanssa. Jalat ei palele, ellei ole kastunut. Saappaat on todella joustavat, pehmeäpohjaiset (ei liukkaat) ja ultrakevyet joten kävely pitkienkin matkojen päähän on mukavaa.

Kummissakaan saappaissa ei minkäännäköisiä reikiä ja ulos vedettävä vuori tietysti hyvä lisä! Ei yhtä ainuttakaan miinuspuolta tule näistä saappaista mieleen ainakaan tuon käytön jälkeen. SUOSITTELEN!
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Rautuseppo on December 01, 2010, 17:50:59
Käväisin Motonetissä tarkoituksena ostaa juurikin nuo Safari Termot, mutta toisinpa kävi. Kengät olivat juurikin niin halvan ja hentoisen oloiset, mitä ounastelinkin. Kaikki kehut ja hyvät kommentit unohtuivat kun veti saappaat jalkaan, tai viimeistään kun niillä yritti kävellä. Vieressä olleet Kamikin Icelandit vakuuttivat taasen laadullaan tämän pilkkijän, eikä hintaerokaan ollut esimerkiksi Powerbootseihin kuin 10 euroa (tosin nettikaupassa hinta näyttää olevan sama kuin PBootseilla, eli 69€).

Varmasti saappaat ovat lämpimät, mutta kävelemisestä en saanut näillä miellyttävää mitenkään. Kestävyyskin nojaa liikaa tuuriin, kun selvästi jokin vähänkään terävämpi esine voi helposti rikkoa saappaan.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Pilkkijä99 on December 01, 2010, 17:55:59
No, noilla hinnoilla ei ole mikään kovin huono ostos. Ja ei noihin nyt jäällä varmaan hirveesti tikkuja tule, mutta esim. koukkuja varmaan voikin tulla.
Käytätkö siis reikäisiä lämpösaappaita metsässä? Ja safarit on varmaankin keveydestä päätellen tarkoitettu liikkuvalle pilkkijälle.

Ootko tosissas että varpaat palelee, vaikea uskoa. Oliko ees sukkia välissä?  :-D

kahet villasukat
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: pilkkiäijä on December 01, 2010, 17:59:49
Käväisin Motonetissä tarkoituksena ostaa juurikin nuo Safari Termot, mutta toisinpa kävi. Kengät olivat juurikin niin halvan ja hentoisen oloiset, mitä ounastelinkin. Kaikki kehut ja hyvät kommentit unohtuivat kun veti saappaat jalkaan, tai viimeistään kun niillä yritti kävellä. Vieressä olleet Kamikin Icelandit vakuuttivat taasen laadullaan tämän pilkkijän, eikä hintaerokaan ollut esimerkiksi Powerbootseihin kuin 10 euroa (tosin nettikaupassa hinta näyttää olevan sama kuin PBootseilla, eli 69€).

Varmasti saappaat ovat lämpimät, mutta kävelemisestä en saanut näillä miellyttävää mitenkään. Kestävyyskin nojaa liikaa tuuriin, kun selvästi jokin vähänkään terävämpi esine voi helposti rikkoa saappaan.

Pakko puollustella, ainoa millä olen onnistunut saappaan rikki saamaan, on kun potkaisin vahingossa kairan terää.. Ja tuo kävely, varsi on jäykkä eikä välttämättä tunnu niin täydeliseltä kävellä.. Mutta se jäykkyys aiheuttaa saappaaseen automaattisen ponnautusliikkeen joten kävely on todella helpon oloista. Ja pienen käytön jälkeen tuo muotoutuu ja tuntuu jalassa paljon paremmalta! Halvathan ne on, ja kevyet niinkun jo aiemmin todettu, mutta niinhän se on tarkoituskin.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Janxu on December 01, 2010, 18:18:02
No, noilla hinnoilla ei ole mikään kovin huono ostos. Ja ei noihin nyt jäällä varmaan hirveesti tikkuja tule, mutta esim. koukkuja varmaan voikin tulla.
Käytätkö siis reikäisiä lämpösaappaita metsässä? Ja safarit on varmaankin keveydestä päätellen tarkoitettu liikkuvalle pilkkijälle.

Ootko tosissas että varpaat palelee, vaikea uskoa. Oliko ees sukkia välissä?  :-D

kahet villasukat

Tiedäthän että puhtaus jaloissa tekee paljon ja liiallallisella sukkien määrällä saat jalat palelemaan.Puhtaat jalat puhtaisiin sukkiin niin auttaa paljon..
Joillekin itsestäänselvyys mutta monille uutta tietoa.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Himopilkkijä89 on December 01, 2010, 18:41:11
Näköjään selvästi jakautuu kahtia mielipiteet onko Safarit hyvät jalkaan vai ei. Eiköhän tuo sitten selity ihan jalkojen muotoeroilla, tuskin on jalkinetta joka sopii jokaisen jalkaan. Tuskin esim. juoksutossuistakaan kaikki sopii omaan jalkaan vaikka muuten olisi oikea koko.

Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Zalbeer on December 01, 2010, 18:57:01
Käväisin Motonetissä tarkoituksena ostaa juurikin nuo Safari Termot, mutta toisinpa kävi. Kengät olivat juurikin niin halvan ja hentoisen oloiset, mitä ounastelinkin. Kaikki kehut ja hyvät kommentit unohtuivat kun veti saappaat jalkaan, tai viimeistään kun niillä yritti kävellä. Vieressä olleet Kamikin Icelandit vakuuttivat taasen laadullaan tämän pilkkijän, eikä hintaerokaan ollut esimerkiksi Powerbootseihin kuin 10 euroa (tosin nettikaupassa hinta näyttää olevan sama kuin PBootseilla, eli 69€).

Varmasti saappaat ovat lämpimät, mutta kävelemisestä en saanut näillä miellyttävää mitenkään. Kestävyyskin nojaa liikaa tuuriin, kun selvästi jokin vähänkään terävämpi esine voi helposti rikkoa saappaan.

Ja näihin saappaisiin ei tartte tunkee ylimääräsiä sukkia. Ainakin viime talvena 25 pakkasilla ohut sukka riitti eikä palellu jalkoja.   :-D
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: kuha kalle on December 18, 2010, 15:29:28
No niin, nyt ollaan ittellenikin katselemassa pilkkisaappaita. Tähän mennessä löytynyt kamik hunter, tarjous 50 euroa. Sitten safari termot neljällä kympillä. powerbootsit 77 euroa. Näistä itselleni parhaimmilta tuntuisivat olevan noi kamikit, sillä irrtotettava vuori ja lumilukko ovat tosi hyviä ominaisuuksia. Kamikit myös tuntuivat ja näyttivät kestäviltä. Eikös tuo hunter malli sovi pilkkimiseen hyvin? Sitten nuo safarit kympin halvemmalla. Kevyet ovat ja ihan mukavat jalkaan, mutta löytyykö täältä ihmisiä joilla kestänyt pitkään? Power bootseja joutuu miettimään, kun hinta kolmekymppiä noita toisia enemmän, ja kestävyys ei kuullosta kovin hyvältä. Toki jos joku saa vakuutettua minut että kestää, niin sitten pohditaan lisää.

Muitakin saappaita saa esittää, joita ei ole tässä ketjussa mainittu. Toki tiedöän, että esim muck bootit olisivat huippuostos, mutta kai tää jalka vie kasvaa, niin ei ihan huippuja viitsi vielä ostaa.

Saappaat siis tulisivat pilkkimiseen, sienestykseen/marjastukseen ja partioon. Näissä tulee liikuttua paljon muuallakin kuin jäällä, joten kuten joku jo sanoikin, noi safarit on huonoja siihen hommaan. Joten onko muita hyviä vaihtoehtoja kuin kamikit?
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Mr Ponu on December 18, 2010, 16:26:05
   Itsellä oli nuo Kamik Hunterit muutamia vuosia sitten, ja olivat kaikkien aikojen huonoimmat omistamani saappaat. Alle vuoden varret kuluivat sivusta puhki ja kumiaines alkoi pykimään vähän kaikkialta. Huovat kyllä kestivät ihan kohtuullisesti. Noista Kamikin kalliimmista malleista käyttäjät näyttävät kylläkin antavan paljon hyvää palautetta. Jos metsissä/risukoissa/ hakkuuaukeilla liikuskelet pilkkimisen lisäksi, niin Nokian jotkut huopasaappaat voisi olla sopivat, jos löydät sopivaan hintaan.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Zalbeer on December 18, 2010, 19:37:57
  Itsellä oli nuo Kamik Hunterit muutamia vuosia sitten, ja olivat kaikkien aikojen huonoimmat omistamani saappaat. Alle vuoden varret kuluivat sivusta puhki ja kumiaines alkoi pykimään vähän kaikkialta. Huovat kyllä kestivät ihan kohtuullisesti. Noista Kamikin kalliimmista malleista käyttäjät näyttävät kylläkin antavan paljon hyvää palautetta. Jos metsissä/risukoissa/ hakkuuaukeilla liikuskelet pilkkimisen lisäksi, niin Nokian jotkut huopasaappaat voisi olla sopivat, jos löydät sopivaan hintaan.
Omat Kamik Iceland.it (motonetistä 69.90€) on kyllä vielä hyvin kasassa. Näitä käytetty viime talvi/kevät ja syksyllä taas jatkettiin ku alko kelit viilenemään. Mut nää onkin ne "kalliimmat" kamikit. :D

Edit. Lisätään tähän nyt vielä että tänään tuli pilkillä oltua joku 4h. Karvan vajaa 20 oli pakkasta ja tuulikin mukavasti. Jalassa icelandit ja ohut sukka. Loppu ajasta alko hieman tuntumaan jo kylmältä jaloissa kun istu pitkään paikoillaan ja kelekalla suoritettiin siirtymät. :-D
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: kuha kalle on December 18, 2010, 22:28:59
Plussa keleillä kyllä pärjää ihan normaaleilla kumisaappailla, mutta sitten kun on lunta, niin äkkiä tulee kylmä jos on normaalit kumisaappat. Varsinkin pilkille semmoisilla ei voi mennä. Itse en välttämättä tuomitsisi huntereita yksien parien kehnolla laadulla, sillä voivat olla ns. maanantai kappaleita. Hunterit makso 80 euroa sporttia pekassa, joten eivät ne mitkään halvat musta ainakaan ole. Onko muilla kokemuskia huntereista? Nokioita en viitsi alkaa etsimään, kun on jo hyvät vaihtoehdot tarjolla.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Kvaari on December 19, 2010, 14:26:04
Ostin viime kevääksi Motonetistä ensin halvemmat pilkkisaappaat, saattoivat olla tuollaiset Safarit. Kotiin päästyäni pistin jalkaan ja kiristin hihnasta, niin heti ratkesi varresta. Palautin saappaat, pistin kympin lisää rahaa, ja ostin Kamikit ja ihan hyvin ovat palvelleet tähän asti. Hieman tuli kerran kylmä varpaille, kun olin tunkenut liikaa sukkaa alle.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: kuha kalle on December 20, 2010, 18:03:57
Hunterit tuli ostettua, 45 euroa makso tinkimisen jälkeen.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: raigi on December 23, 2010, 23:35:21
Onko täällä muck boot tay sportsia jollakin. ite tarvii ostaa joulun jälkeen kunnon pilkkisaappaat. sitten on kyllä vaihtoehtona vähän edullisemmat kamik iceland - popot. Varmaan molemmat ihan hyviä kun ovat saaneet hyvät pisteet testissä. Tosiaan MuckBoot on testivoittaja ja vuoden saapas 2010 suomessa. hintaakin on sitten 119 halvimmillaan. Mutta laatuunn kannattaa satsata, jos saa pitkän käyttöiän samalla.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Mr Ponu on December 24, 2010, 10:10:39
 On ollut nuo Muckit muutaman vuoden, keväällä tulee 5 vuotta täyteen.  Saappaat ovat vielä ihan hyvässä kunnossa, ainakin tämän talven vielä menevät. Ei ole ääripakkasilla tullut pilkittyä, -20 celsiusta ollut maksimit ja silloin pärjäsi vielä ihan hyvin. Jos on tarkoitus käyttää kenkiä esim. metsästykseen, silloin ko. Muckit ei ole hyvät, varret menee silpuksi risujen tökkiessä toistuvasti varsiin. Myös sukka on oltava mieluusti joku esim. tekninen vaellussukka, tennissukan kanssa tuntuvat kylmiltä vaikka olisi nollakeli. Kävellessä ovat todella miellyttävät ja kevyen tuntuiset, olen ollut suht tyytyväinen saappaisiin. Myös seuraavat saappaat ovat todennäköisesti samanlaiset.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: raigi on December 31, 2010, 17:23:30
Nyt tuli haettua motonetistä kamik icelandit. olivat hyvin tukevat jalassa. hyvät on kävellä ja hinta 69e.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Tuozz R on February 20, 2011, 22:01:46
Igloo Termo ++ huopakumpparit. Todella kevyet sekä lämpimät. Lisäksi vielä
hyvin toimivat lumilukot. Suosittelen. :wink:
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: mosse835 on February 22, 2011, 09:39:39
mulla on kans nuo igloo thermot, ne raskaammat, -60celcius mallit. painoa jotain 450grammaa per kenkä ja pirun lämpimät. hintakaan ei päätä huimaa, 59e. suosittelen. ei oo tarvinnu vielä villasukkaa laittaa jalakaan vaikka pakkaset paukkunu yli 30asteen.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Himopilkkijä89 on February 22, 2011, 15:43:26
Jalas S2 Suunnistuspiikkarit nykyään käytössä aina jos on sellainen keli/olosuhteet että niitä kannattaa käyttää. Plussakelillä tulee olemaan aina jalassa ja pakkasellakin aina noin -15 asti jos on tarkoitus mennä pitkälle (5km+).

Mukavat on ainakin omaan jalkaan ollut. Vedenpitävät sukat vaatii vaan alle kun ei noi vettä pidä.

Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Miikkali on November 02, 2011, 22:31:24
Pilkillä käytän semmosia parin euron kumisia kenkiä. ei tavallisia kumikenkiä vaan sellasia jänniä. Ne on kevyet ja pitää kylmää ja vettä hyvin.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Kattokassinen on November 03, 2011, 08:27:24
Safarit on ollu käytössä jo jonkun aikaa. Hyvin tarkenee -30 pakkasilla istua matikkapilkillä. Ja ohjeeksi semmonen, että elkee tunkeko kenkää täyteen sukkia! Itellä yhet "työsukat" kengissä ja tarkenee.

Ja sitte pari huonoa puolta. Alkuun kengät on jäykät ja aivan pirun liukkaat. Mutta kävellessä ne notkistuu ja pohjasta tulee karkeampi. Ja sitte ne kiinteet vuoret... Ei niistä sen enempää...

Ja nämähän ei oo tarkotettu millään lailla metässä kävelyyn. Mehtäkengät erikseen.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Aatami on November 03, 2011, 09:01:52
Onkos jollain kokemuksia noista Nokian Naali saappaista? Täytys ostaa toiset lämpösaappaat, kun ei jaksa aina edestakaisin mökiltä tuoda noita Kaira-merkkisiä Nokialaisia. Minä kun olen tällainen jäärä etten arvosta kuin aitoja saappaita, niin vaihtoehdot on aika vähissä. Naalia oli testeissä kehuttu vieläkin paremmiksi kuin Kairaa, joten vakaasti miettinyt, että pitäisiköhän kokeilla.

Se on kyllä huomattu miinuksena noissa nokialaisissa, että jäävät herkästi verkkoon kiinni lumilukon lukosta. Vanhat kairat on ollut nyt jo viisi vuotta käytössä ympäri vuoden ja edelleen vesi pysyy poissa kengästä vaikka venettä laskiessa tulee seistyä järvessä pitempiäkin hetkiä.

Tuo Kamik Goliath alkoi kyllä kiinnostamaan myös, mutta mietityttää mitenkä istuu leveään jalkaan. Testeissä puhutaan, että ei sovi "lättäjaloille". Löytyykö kokemuksia?
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Salone on November 03, 2011, 16:34:08
Ei minulla ole mitään lämpösaappaita, vaan normaalit kesäsaappaat. Kyllä niilläkin tarkenee, kun laittaa parit villasukat. Ainakin tähän mennessä olen tarkentunut.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Himopilkkijä89 on November 03, 2011, 16:59:05
Jalas S2 Suunnistuspiikkarit nykyään käytössä aina jos on sellainen keli/olosuhteet että niitä kannattaa käyttää. Plussakelillä tulee olemaan aina jalassa ja pakkasellakin aina noin -15 asti jos on tarkoitus mennä pitkälle (5km+).

Mukavat on ainakin omaan jalkaan ollut. Vedenpitävät sukat vaatii vaan alle kun ei noi vettä pidä.
Tuli toistaiseksi luovuttua sittenkin piikkareiden käytöstä ja kokeilen lämpimillä keleillä ja kauas mentäessä tästä lähin ihan tavallisia goretex-pinnoitettuja tossuja. En vain tykästynyt siihen että se kylmä vesi pääsee jalkineen sisään, vaikka sukat pitivätkin hyvin vettä. Kylmille keleille on saappaat hakusessa, koska noin 300 reissua palvelleista power bootseista murtui kantapää ihan vikoilla reissuilla viime keväänä. Tarkoitus testata seuraavaksi Igloo(/Safari) Termoa tai sitä ++ mallia.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Zintti on November 03, 2011, 17:05:28
Nahkasaapas mun mielestä paljon lämpimämpi verrattuna kumisaappaaseen pilkillä. Noi sievin saappaat aina jalassa kun  ei oo vettä kovinpaljoo jäällä. Sitten pitää pistää kumpparit, mutta ovat paljon kylmemmät. Vaikka ois villasukat jalassa :-)
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Nileksi on November 30, 2011, 00:21:13
Powerbootseja tulee yleensä pilkillä pidettyä. Ei palele, kun laittaa vielä villasukan väliin. Sievin nahkasaappaat villavuorella todettu myös erittäin hyväksi! (Ennen kun viilsin ilmeisesti kävellessä kairalla siihen jalkaterän kohalle viillon, jota iskä sitten käytti tehtaalla, ja totesivat ettei sitä oikeen voi korjata. Tykkäsin kyllä kovasti kun se jätti ne sinne, oli kuulemma aatellu ettei niillä yli satasen maksavilla kengillä enää mitään tee, kun siinä on viilto reunassa, johon olis vaikka voinu ilmastointiteippiä tai jotain patenttia itse laittaa. :) )
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Survari on December 01, 2011, 23:12:36
Itselläni on tällä hetkellä käytössä Muckbootsin taysportit. Kengissä ei ole ollut tähän mennessä mitään moitittavaa  ja olen erittäin tyytyväinen niihin. Lämpöä pitää hyvin, ei ole liian painavat(vaikkei ihan kevyimmästä päästä olekkaan), vedenpitävyys ollut erinomaista, tukee jalkaa, on pitävät ja kaikin puolin muutenkin loistokengät.
Aikaisemmin käytin Safarin termoja ja hyvät kengät nekin on. Safarit oli erittäin kevyet ja mukavat jalassa, tosin aluksi oli vähän tönköt, mutta käytössä muotoutui. Safareissa oli ongelmana vaan se kestävyys, jotenkin olin saanut aikaiseksi toiseen kenkään jalkaterän reunaan reiän  :-( . Varmaan joku keppi tökännyt, kun ei viiltoreikä ollut. Reikää yritettiin paikkailla erilaisilla paikka-aineilla ja omilla patenttisysteemeillä, mutta ei se sitten kestänyt kuitenkaan tarpeeksi hyvin ja edessä oli uusien kenkien osto ja Muckbootsit tuli sitten hommattua.
Muckbootseja voin suositella kaikille muilllekkin, erittäin hyvät kengät ovat.  :wink:
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Järvilohi on February 22, 2012, 21:39:40
Ite käytän noita Termon safareita eikä ole palellut varpaita. Ostin ne koska olivat halvat ja kevyet, paksussa lumihangessa kevyempi juosta/kävellä! Ei kaikki välttämättä tykkää, mutta itse kyllä lämpimästi suosittelen  :-)
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Himopilkkijä89 on February 22, 2012, 23:08:20
Safarit myös ollut pääasiassa käytössä tänä talvena. Muuten ei pahemmin pahaa sanottavaa mutta pohjat menevät todella helposti rikki jos astuu esim. terävän tikun päälle. Itsellä meni parin sentin syvyyteen pohjaan joku tikku, mutta ei mennyt onneksi pohjasta läpi asti niinku isälläni meni omissa saappaissaan.

Eli jäällä kävelyyn/juoksuun ovat ihan ok, mutta ei noilla hirveästi uskalla metsärisukkoja pitkin metsäjärville suunnistaa.

Vähänkin isommalla pakkasella mulla kyllä jalat noissa palelevat vaikka pitäisi mitä sukkia sisällä. Riippuu toki ihan siitä paljonko liikkuu. Mukavalta kyllä tuntuvat jalassa Safarit.
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Alkeis on February 22, 2012, 23:15:04
Itse vetelen Columbian talvivaellus kengillä. Erittäin lämpivät ovat ja pitävät vettä ylös saakka eli noin 30cm. Varmaan 3 sentin vuori noissa on joten alta kympin pakkasissa tulee jalkaan ihan kuuma.. Tällöin olen itsekin Safareita käyttänyt ja ne erittäin hyviksi todennut, mutta nämä columbiat ovat mielestäni paremmat jalkaan(tottakai).
Title: Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
Post by: Himopilkkijä89 on February 27, 2014, 22:44:57
Päivitystä saapastilanteeseen. 2010 keväällä tosiaan meni useita vuosia palvelleet Powerbootsit rikki kantapäästä ja paluuta Powereihin ei ole ainakaan hetkeen tiedossa. 2011 lähtien käytössä on ollut Safari Termot, ja tästä päivästä lähtien kylmille keleille Safari Kevo Pro. Safari Termoista itellä meni kolmen aktiivisen käyttövuoden jälkeen sisävuori sen verran pahasti rikki, että jalkineen lämpöominaisuudet ei enää riitä kylmemmille keleille. Pikkupakkasilla varmaan käytän niitä vieläkin.

Kevään lämpimillä keleillä kuitenkin pääasiassa on jalassa Nike Air Pegasus goretex-lenkkarit, tosin ajattelin kokeilla kestäisikö jalkapohjat kovapohjaisia Jalas S2 suunnistuspiikkareita, jos laittais useat pohjalliset alle. Aiemmin tuli jalkavaivoja kyseisien piikkarien vuoksi. Nyt vain on kelit jäällä niin liukkaita, että kokeilen jos piikkareilla saisi paremman pidon kuin lenkkareiden ruuvinastoilla.