Kalassa.net Keskustelut

Alueittaiset keskustelut => Etelä-Suomi => Topic started by: Kalaboi on November 22, 2004, 16:27:06

Title: Porvoonjoki
Post by: Kalaboi on November 22, 2004, 16:27:06
siis ihan tosissaan. Onko porvoonjoesta tosiaan saatu jostain lahdenseudulla rasvaeväisiä kaloja? luin tossa, että sinne istutettaisiin keväisin kirjolohia? Ja jokihan on ilmainen kalastuskohde?

toinen ihmetys oli tuo Palojoki joka virtaa orimattilan läpi. Olen kyllä kuullut, että yhdessä onkikisassa sieltä on saatu taimen.
Itse olen saanut artjärven köylinjoesta pienen kultakalankokoisen taimenen.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kalastaja86 on November 23, 2004, 09:47:11
Palojoessa tosissaan on taimenia, harjuksia ja kirjolohia. Tosin taimenet ovat harvassa, mutta sitäkin kookkaampia (30cm) syy taimenten vähyyteen ovat onkijat jotka tappavat kaikki kalat siis taimenet ja harjukset mukaan lukien olivat ne minkä kokoisia tahansa. Itse en tee sitä koska harrastan c&r kalastusta. Harjuksia on runsaammin kuin taimenia ja jopa enemmän kuin kirjolohia. Porvoonjoessa on kirjoja ja taimenia ainakin virenojan myllyllä ja orimattilan vedenpuhdistamolla. Asun palojoen varrella joten tiedän asioista jonun verran.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Kalaboi on November 24, 2004, 16:36:43
kalastaja86 onko sun mainitsemat paikat sulana talvella jos pääsis sinne heitteleen? ja onkii.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: ggv on November 26, 2004, 09:33:25
eipä sinne taia kannattaa talvella mennä. omien kokemusten perusteella noista joista ei tuu kalaa kuin kesällä silloin kun on vesi suht matalalla. näin korkealla vedellä kuin nyt en ole ikinä jalokalaa saanut ja olen kalastellut siellä vähintään sen 10 vuotta. mutta keskikesällä kalaa tulee välillä oikein mukavasti. tosin koko on pientä paitsi istari kirjot nousee helposti yli kiloon lähemmäs kahtakin.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kalastaja86 on January 18, 2005, 09:13:42
En yhdy kaman kanssa samoille linjoille että haukia pitäisi ruveta verottamaan porvoonjoesta. Hauet ovat hyödyksi vaikka syövätkin lohikaloja tässä tapauksessa kirjoja, mutta ne verottavat myös porvoonjoen ylisuurta särkikantaa. kalakannan hoitamista tässä tapauksessa on särkikalojen pyynti ja niiden verottaminen ei haukien.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on January 18, 2005, 22:07:35
Quote from: kalastaja86
En yhdy kaman kanssa samoille linjoille että haukia pitäisi ruveta verottamaan porvoonjoesta. Hauet ovat hyödyksi vaikka syövätkin lohikaloja tässä tapauksessa kirjoja, mutta ne verottavat myös porvoonjoen ylisuurta särkikantaa. kalakannan hoitamista tässä tapauksessa on särkikalojen pyynti ja niiden verottaminen ei haukien.

Ajatukseni on virtapaikkojen haukikannan verottaminen, siis virtakalojen; (taimen, kirre, toutain (missä sitä on) ja turpa, eduksi. Tosin tuntemillani virtapaikoilla haukienkin kalastus tuntuu olevan jo varsin tehokasta. Porvoonjoen  haukien laitumista taitaa olla alle viisi prosenttia näitä virtapaikkoja ja muilla alueilla pyytäminen on vähäistä, joten  laidunta riittää.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena on January 20, 2005, 01:43:34
oisko hyvä homma jos pidettäs tätä keskustelua elossa pidemmälläki tähtäimellä? aina kuulee juttuja tyylii kuulin tos toril et kaveri oli kuullu et mitä kyseisestä joesta on saatu ja kaikkee tällästä. jos työki tuolla suurella valtavirralla käytte onneanne kokeilemas ni vois heitellä tänne vähä kommenttii. siitä tuskin on ainaskaa haittaa kellekkää. päin vastoin. esim jos joku bongaa et on istutettu johku ym. tällästen asioiten kertominen muille on tietysti vastaan kaikkien kalamiesten periaatteita mut... itsellä ei ainakaa oo mitää patoutumia siihen että se on mun joki ja muut ei sais saada mitää. paitsi onhan noita ryöstöklastajiaki nähty ketkä vie himaasa jotai kymmentä kirjoo ku on sattunu mato-ongelle tankkiauton käynnin jälkee.  ja mun mielestä porvoonjoen "jalokalat" on sen verran harvinaista herkkua että olisi erittäin fiksua päästää ne takaisin. mun mielestä kalan hinta nyt ei pitäs olla niin korkea etteikö sitä vois kaupasta ostaa. ja vielä kun huomioi mahdolliset makuhaitat niin eiköhän anneta niiten kirjojen polskia.[/u]
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kalastaja86 on January 21, 2005, 18:54:13
Tää alkaa muodostua hyväksi keskusteluksi. Tarkoittaako kama virtapaikoilla puhtaria, virenojan myllyä ja tönnön koskea. Mutta ei niistäkään kannattaisi tappaa haukia vaan siirtää ne joessa eri paikkaan, mikä ei kyllä paljoa auta sillä hauetkin vaeltavat ja saattavat tulla samaan paikkaan uudestaan. Olen samaa mieltä että lohikalat pitää laskea takaisin sillä niitä on tosiaan vähän porvoonjoessa ja vielä vähemmän palojoessa missä kalastan enemmän. Porvoonjoessa on mahollisuus todellakin päästä kymppirajaan haukien osalta. itselläni ennätys 7kg 2003 syksyltä.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Anonymous on January 21, 2005, 20:58:55
Quote from: kalastaja86
Tää alkaa muodostua hyväksi keskusteluksi. Tarkoittaako kama virtapaikoilla puhtaria, virenojan myllyä ja tönnön koskea. .

Tarkoitan virtapaikoilla sellaisia voimakkaan virran alueita joita toiset kutsuvat koskiksikin. Virtaus on sitä luokkaa, että heikkopäinen ei siihen veneellä menisi. Koskiksi lukisin tässä yhteydessä kuohuvat osuudet, joissa ei lippaa tai vaappua juuri uitella. Oikea tapa olisi kai mitata pintavirtaus metriä sekunnissa, mutta ei ole tullut tehtyä. Kulkevilla vesimassoilla ja veden syvyydellä on merkitystä; Kymijoen virta ja Porvoonjoen virta eivät ole yhteismitallisia.
Porvoonjoen haukikannoilla on laajat laitumet ja koskipaikat  edustavat vain vähäistä osuutta pinta-alasta. Hauet tulevat virtapaikoille syömään ja lokero täytetään jos kaveri poistuu rivistä, ne ovat siis parhaita passipaikkoja. Siirtämisestä tuskin on iloa. Porvoonjoella keskustellaan nyt taimenten lisäistutuksista jokialueen puroihin, se on mielestäni erittäin hyvä ajatus. Kunhan vain löydettäisiin riittävä määrä soveliaita kohteita. Ja onhan  Porvoonjoessakin on soveliaita kasvatusalueita.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena on January 24, 2005, 15:24:08
luin kanssa noista suunnitelmista tuon taimenen suhteen. erittäin hyvään suuntaan näyttäs homma olevan pikkuhiljaa menossa. muutenki olisi selvää edistystä jos jokeen alettaisiin kirrejen sijaan kippaamaan taimenia. voisin mielelläni kyllä maksaakin luvista jos vastapainoksi joessa olisi reilusti kalaa.
missä päi palojokea kalastaja kalastelee? tuleeko lähdepuiston koskesta mitään? itsellä ei oikein usko riitä kalastaa sitä virtaa kun tahtoo tuo vesi olla aika vähissä siinä kesällä. tosin alaosan suvannoissa tuntus kyllä kirre majailevan. ainakin siinä ison kiven juuressa on varsinainen ottipaikka.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena on January 24, 2005, 15:28:01
tossa muuten pari linkkiä liittyen aiheeseen. lainattu perhokalastajat.netistä

http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=13408&lan=en


 
http://www.uusimaa.fi/paakirjoitus/
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kalastaja86 on January 24, 2005, 16:33:28
Joo toi olis hyvä idea jos taimenia istutettais porvoonjokeen tai vaikka sen sivujokeen palojokeen. Luvistakin vois maksaa sitten, mutta taimenten pitäisi olla 20-30 senttisiä etteivät joutuisi niin helposti haukien kitaan. kalastan palojoessa ylävirralla lähdepuiston viereisessä koskessa ja siitä alaspäin.Penalle että lähdepuiston viereisestä virrasta saa perholla turpaa, särkeä, ahventa joskus kirrekin voi napata. iso kivi on hyvä paikka kirrelle samoin hennumin ranta, lemmensilta ja piikainkyrö ja puhtari.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena on January 24, 2005, 16:49:21
mun mielest taimenet sais istuttaa kylmästi pyyntikokosina 40>cm. voisin kuvitella et ainaki näissä ihan poikasina istutetuissa on niin ankara hävikki ettei se ois kauheen kannattavaa. mut oisha se tietysti haastellisempaa ku ois melkei luomuu. mut kyllähä noi isoina istutetutki aika nirsoiks oppii. kirjot ainaki muutamas viikos. tai sitte niit ei vaa oo siel enää ku muutama ni saakkaa niin helposti.
missä tää hennumin ranta on? ite en oo piikainkyrössä koskaa käyny. onks sielä virtapaikkoja? lemmensillal majailee hiton isoja turpia ainaki mut ehkä vähä turhan keskeisel paikal mun makuu. kalastatko muuten perholla vai koneongella?
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kalastaja86 on January 25, 2005, 08:42:18
Hennumin ranta on isolta kivelta 20 metriä alavirtaan päin. Piikainkyrössä on semmonen pieni virta paikka mistä saa kirjoja ja vähän alempana on semmonen suvanto mistä voi saada kirjon. Lemmensilalla on isoja turpia ja isoja kirrejä. kalastan perholla ja mato-ongella kirrejä ja turpia.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena on January 25, 2005, 14:54:15
juu se hennumin ranta on kyl tuttu mesta. mistäpäi sinne piikainkyrön apajalle parhaiten pääsee? itekki perholla lähinnä kalastelen. ei oo kyl viel toista kalamiestä porvoon/palojoella vastaa tullu kuka perholla kalastas. virvelimiehet pitää vähä laholatvasena mut kyl ne sitte on aika vakavaa poikaa ku huomaa et kummal sitä kalaa tulee:) itte mä fisustelen enimmäksee virenoja puhdistamo tönnö akselilla.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kalastaja86 on January 28, 2005, 15:44:55
Sinne pääsee käkelästä ja taitaa tiekin olla ihan piikainkyröntie mikä sinne menee. Täytyy myöntää että en ole itsekään käynyt siellä kuin kerran. Joo perho on kyllä aika tehokas jopa tehokkaampi kuin virveli.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: jusse on February 15, 2005, 22:57:19
vuodesta 1990 ollaan kalasteltu porvoonjoessa ja vähän huvittaa se että ne yrittää saada porvoonjokeen taimen kantaa en usko koko hommaan koska vesi on huono laatuista syynä lahden jätevesi päästöt jokeen mutta mielummin kannatan porvoonjokeen päästöt kuin kymijokeen.
ja eihän se kannata istuttaa taimenen poikasia keväällä (maarin eteen poikais istutukset!) hauen kudun jälkeen kun muutenkin koko joki on täynnä haukia hyvinä päivinä voi saada parikymmentä haukea eli hyvä hauki joki isojakin on. kerran sain kaksi seitsemän kiloista haukea peräkkäin olin yksin veneellä ja oli hiukan vaikea saada ylös mutta molemmat tuli ylös asti kovan taistelun jälkeen. niin ja perhokalastajille jotka hyväksyy kaikenlaiset kalat eikä halveksi särki kaloja löytyy virtaalan koski kuohuista isoja turpia :wink: .
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Paas on February 16, 2005, 10:28:10
Quote from: jusse
vuodesta 1990 ollaan kalasteltu porvoonjoessa ja vähän huvittaa se että ne yrittää saada porvoonjokeen taimen kantaa en usko koko hommaan koska vesi on huono laatuista syynä lahden jätevesi päästöt jokeen


Minun käsittääkseni porvoonjoen vesi ei ole nykyään enää niin huonolaatuista(en tosin ole suorittanut mitään tutkimusta). Aikoinaan kun lahden jätevedet tuli suoraan jokeen joki olikin melko saastainen mutta nykyään taitaa tilanne olla hieman toinen kun jätevedet kuitenkin puhdistetaan. Kyllä vedenlaadun pitäisi nykyään olla paljon parempi.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on February 16, 2005, 13:20:55
Quote from: Paas
Quote from: jusse
vuodesta 1990 ollaan kalasteltu porvoonjoessa ja vähän huvittaa se että ne yrittää saada porvoonjokeen taimen kantaa en usko koko hommaan koska vesi on huono laatuista syynä lahden jätevesi päästöt jokeen


Minun käsittääkseni porvoonjoen vesi ei ole nykyään enää niin huonolaatuista(en tosin ole suorittanut mitään tutkimusta). Aikoinaan kun lahden jätevedet tuli suoraan jokeen joki olikin melko saastainen mutta nykyään taitaa tilanne olla hieman toinen kun jätevedet kuitenkin puhdistetaan. Kyllä vedenlaadun pitäisi nykyään olla paljon parempi.


Porvoonjoen veden laatu on varmasti parantunut takavuosista. Lähdeveteen ei päästä, vaikka kuivana kautena merkittävä osa virtaamasta onkin alunperin pohjavettä. Jäteveden mukanaolo tuntuu ajoittain nenässä pienen virtaaman aikana, mutta ei enää Pukkilan korkeudella. Vuoden 2004 tulvat huuhtoivat pohjamudat alavirran tulva-alueille osin suomenlahteen, joten lähtökohdat ensi kesälle ovat paremmat.
Ilman lisävettä (osat Hollolaa,  Lahtea ja Nastolaa = Salpausselän pohjoispuolisten alueiden jätevedet), laimennusvesi ja käsitellyt jätevedet virtaama voisi kuivina kausina olla varsin mitätön. Salpausselän eteläpuolinen osuus on Porvoonjoen luontaista valuma-aluetta.[/img]
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on February 16, 2005, 13:32:14
Quote from: jusse
.....
ja eihän se kannata istuttaa taimenen poikasia keväällä (maarin eteen poikais istutukset!) hauen kudun jälkeen kun muutenkin koko joki on täynnä haukia hyvinä päivinä voi saada parikymmentä haukea eli hyvä hauki joki isojakin on. kerran sain kaksi seitsemän kiloista haukea peräkkäin olin yksin veneellä ja oli hiukan vaikea saada ylös mutta molemmat tuli ylös asti kovan taistelun jälkeen. niin ja perhokalastajille jotka hyväksyy kaikenlaiset kalat eikä halveksi särki kaloja löytyy virtaalan koski kuohuista isoja turpia :wink: .

Nyt on jo näyttöä siitä, että istutetut taimenet ovat selvinneet Porvoonjoessa ainakin jonkin aikaa. Kun hoitovaroja on käytettävissä, on vaikea arvailla mitä kalaa jokeen istutettaisiin taimenen, harrin tai kirjolohen sijasta. Haukikanta on todella suuri  koko joen mitalla, riittäähän sinä ainakin saalista useammallekin ja kunnon vonkaleitakin.
Alavirrasta alkaneet kalatiet parantavat monien kalalajien nousua yläjuoksulle päin. Hyötyviä lajeja ovat ainakin taimen ja turpa. Turpa on aivan hyvä kalastuskohde, se iskee lujaa ja antaa hyvän vastustuksen kokoonsa nähden ja syöntiä on keväästä elokuulle, jopa keskipäivällä.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: jusse on February 16, 2005, 17:06:50
joo en väitä ettei se olisi parempaan päin menossa mutta on se vielä aika kuraränni. siitä se on lähteny parempaan päin kun Lahti onnistui poistamaan tappavan myrkylliset ammoniumtyppipulssinsa uuden jätevesien tasausaltaan avulla. kyllähän se niin on että monia vuosia siinä menee kun aletaan elvyttämään kalakantoja varsinkin taimen kantaa. porvoonjoki kuului vielä 2000- 2003 käyttökelpoisuusluokituksessa välttävään tasoon.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on February 16, 2005, 18:22:15
Quote from: jusse
joo en väitä ettei se olisi parempaan päin menossa mutta on se vielä aika kuraränni. siitä se on lähteny parempaan päin kun Lahti onnistui poistamaan tappavan myrkylliset ammoniumtyppipulssinsa uuden jätevesien tasausaltaan avulla. kyllähän se niin on että monia vuosia siinä menee kun aletaan elvyttämään kalakantoja varsinkin taimen kantaa. porvoonjoki kuului vielä 2000- 2003 käyttökelpoisuusluokituksessa välttävään tasoon.

Itse olen kalastanut Porvoonjoella vasta parina vuotena, joten en aiemmalta ajalta kalakantoja tunne. Isot hauet ja kookkaat turvat ovat sikäli yllätys, että takavuosina oli Lahden jätevesitunnelin huuhtelusta johtuvia pulsseja liikkeellä, aiheuttaen jopa  kalakuolemia. Turpa on suhteellisen hidaskasvuinen joten pulssit eivät ole voinaat tappaa kovin suurta osaa kalakannasta.
Nämä savialueen vedet saavat joskus aiheetta savisameudesta likaisen leiman. Savisameus ei ole kuitenkaan saaste vaan ominaisuus. Vuoden 2004 voimakas ruskeus tuli lahoavista kasvinjätteistä ja osin monenmuotoisten jätevesien vaikutuksesta(huuhtouma). Virkistyskalastusmahdollisuuksien paraneminen toisi lisäpaineita käyttökelpoisuuden tarkempaan silmälläpitoon ja vedenlaadun ylläpitoon.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena_ on February 16, 2005, 19:30:55
kyllä tuolla taimen elää. kutemisesta en sitte tiiä onnistusko. nimittäin viime kesänä saamani taimenen poikaset olivat sen verran isompia kuin toissa kesänä saadut et eiköhän nuo ole vuoden ainakin siellä hengissä selvinny ja komeesti lihonnu. kirjoja tulee kyllä sen verran vähän loppukesästä että herää epäilys miten nuo tuolla selviää vai kalastetaanko ne vain niin vähiin heti istutuksen jälkeen? jos kirjot menestyy porvoonjoessa niin aika porsaita pitäisi olla muutama vuosi sitten istutetut:) vesi on matalammalla vedellä välillä tosikirkastakin sellaisissa paikoissa missä on vähä pitemmän matkaa sorapohjaa. tieteellisesti en tiiä mut jos ajattelee että lahden, nastolan ja orimattilan jätevedet ton kokosee ojaa pumpataa niin ei tuo nyt ihan hirveen puhdasta voi olla vaikka kehitystä parempaan tietysti tapahtuu jatkuvasti.
c&r joki minulle jalokalan puolesta. toivottavasti muutkin ajattelisivat samalla tavalla niin ei ne kirjot häviäisi sieltä viikossa istutuksen jälkeen. jos haluu syödä kalaa niin menee kalatiskille mutta koitappas mennä sinne kalaan:)
onko muuten tietoa kellään että onko porvoon tai palojoella mitään sumaritoimintaa?
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kalastaja86 on February 17, 2005, 14:23:14
Kyllä kirjot ainaki puhtarilla talven yli elää kuulemani mukaan ja piikainkyröstä niitä on jopa saatu pilkillä talvella. Ja taimenet elää hyvin ja harjukset, siitä en tiedä kutteko ne, mut hyvin ne ainaki elää. Hyvä olis jos muutkin kuin pena ja minä harrastaisimme jalokalojen osalta c&r kalastusta
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on March 17, 2005, 13:39:14
Oletko sä lukenut tän keskustelun alusta loppuun? Tuolla edempänä ainakin sanottiin että siellä kasvatettais jotain ja sieltä olis joku jotain saanutkin.

Quote
Tavallinen uloste joki.

Tässä olet aivan oikeassa! Minäkin ihmettelen miten siellä voi kala elää kun on vesi täynnä pee-aata :?[/quote]

Porvoonjoen yläjuoksulle tehdään velvoiteistutuksia jätevesilupien (Lahti) ehtojen mukaan, sielläkään ei ole kalankasvatusta perinteisessä mielessä (altaat, kassit).
Toisekseen vedenlaatua voi arvostella sekä ulkonäön, että sisällön perusteella. Jotkut eivät erota savisameutta saasteesta. Savi ei ole saaste.

Kalat sinänsä voivat hyvin, ravintoa on runsaasti tarjolla, kasvu on nopeaa ja kalatiheydet voivat olla suuria. Takavuosina jätevesistä tuli purkuhuippuja, jotka aiheuttivat happikatoa Lahden eteläpuolella. Piikit ovat vähentyneet, tosin vuonna 2004 happikatoa oli yläjuoksulla kesätulvan yhteydessä, tekijänä kuormituksen ja kuolleiden kasvijätteiden yhteisvaikutus.

Porvoonjoki on raskaasti kuormitettu jätevesillä, se on myönnettävä. Jokeen johdetaan mm. 85000 lahtelaisen ja 10000 HOLLOLALAISEN puhdistetut jätevedet.

Niin, tuo vasemmalla oleva kala on viime vuotista saalista Porvoonjoesta 9,4 kg ja metrinen.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on March 17, 2005, 17:40:27
Tuossa 16.3.2005 kirjoituksissa porvoolainen ja hollolalainen kirjoittaja pitävät Porvoonjokea aivan p-ojana.
Mielenkiintoinen havainto mielipiteeksi. Olisin erittäin iloinen jos muutkin hollolalaiset ovat samaa mieltä ja ovat valmiita omasta puolestaan panostamaan jätevesiensä puhdistamiseen, tai johtamaan Salpausselän pohjoispuolisen alueen jätevedet luontaiseen suuntaan eli Vesijärveen, siis omalle tontille.
Porvoolaisten jätevesien purkupaikaksi suosittelisin vaikka Porvoonjoen Henttalankoskea, että tulokset olisivat hyvin esillä..
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kalastaja86 on March 18, 2005, 10:53:04
Minun mielestäni orimattilalaisten, lahtelaisten, hollolalaisten ja porvoolaisten pitäisi ryhtyä vaikka talkoovoimilla puhdistamaan porvoonjokea ja vaatimaan että jätevedet lasketaan muualle, tosin tätä on jo tehty mutta tuloksia ei ole syntynyt, päättäjien mielestä porvoonjoella ei ole mitään arvoa eikä väliä.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena_ on March 18, 2005, 15:53:18
asiassa on tietysti aina se toinen puoli että jossain se paska kuitenki vaikuttaa. eiköhän se rehevöittäs veskua aika kivasti. mutta ehkä tämä pienimmän haitan teoria tässä olis hyvä. ei kyllä ole mitää hajua että mikä noista vaihtoehdoista olisi se mikä vähiten aiheuttas ongelmia luonnolle. eiköhä lohikalojen kutemiselle ole suurin este porvoonjoessa mutapohja. pelkkää omaa spekulaatiota eli ei mitää faktaa pohjalla joten älkää ottako kauheen tosissaa.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena_ on March 18, 2005, 21:31:46
on sielä sentään muutamassa "koskessa" sorapohjan tapainen mutta todella vähissä määrin
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on March 18, 2005, 23:02:20
Lainaus /En ole asiantuntija mutta eiköhän lohikaloille riitä että virta(koski)paikat ovat sorapohjaisia(eli kutupaikat). Joten kunnostustöillä pitäisi saada lisääntymiseen tarvittavat olosuhteet kuntoon. Tosin sitä liejuahan tulee varmaan jossain määrin virran mukana ja osittain peittää alleen näitä sorapohjia koskiosuuksissa.[/quote]

Virtapaikoille lietteet tuskin kertyvät.
En tiedä onko alueella toimiva ilman- ja vesiensuojeluyhdistys tehnyt kokonaiskartoitusta mahdollisista soveliaista kutualueista. Koekalastuksia sähköllä on Porvoonjoella viime vuosina tehty, samalla on varmaan "sillä silmällä" katseltu mahdollisia kutupaikkoja. Joen latvaosilla on kutupaikkoja sorastettu paikallisille kannoille. Kalateiden mahdollistaessa vaelluskalan nousun merestä entistä pidemmälle mahdollisuudet kutupaikoiksi kannattaa hyödyntää.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Mie1 on March 19, 2005, 11:36:54
No joo..kunnon keskustelu syntynyt...
Itte oon käyny kalastamassa tuolla varmaanki 2 tai 3 kertaa muutama vuosi sitten.Ja nimenomaan Virenojalla..tais olla jokin vanhan tyyppinen mylly siinä paikoin.
Kalaa tuli todella hyvin.Saatiin yhdellä muutaman tunnin reissulla 7 haukea 3 mieheen,ne olivat semmoisia 1,5kg-2,7kg kaloja.Lisäksi kaverini sai upean 1,2kg ahvenen ja 1,2kg säynävän.
Taisi olla kesän loppua kun tuolla käytiin ja haju oli aivan hirvittävä sekä vesi kaamean sameaa :x .
Sekä sitten kaverini oli jokin muukin kerta tuolla käynyt,niin sillä oli ollut hyvän kokoinen kirjolohi kiinni,mutta ei aivan saanut ylös asti.

Ja siitä ahvenesta on kuva UrheiluKalastus -lehdessä 3/2003 sivulla 27 :wink:
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena_ on March 23, 2005, 12:37:10
onko kellään mitään havaintoa edellis vuosilta on porvoon/palojoella mitää sumari toimintaa? ötököitä kyl varmaa on mutta onko kalat kiinnostunu niistä?
 :?:
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: fizuztaja on March 28, 2005, 11:11:58
Oon joskus ollu siinä virenojan myllyn niiden kahden kosken välissä mäski-ongella. Siitä tulee turpia ja komeita lahnoja, mutta nyt kiinnostais tietää mistä te siitä myllyn ympäristöstä ootte niitä haukia saanu? Voisin tossa kevät puolella lähtee vähän haukijahtiin sinnepäin. Onko haukia tullut paremmin myllyn yläpuolelta kun joki kulkee peltojen keskellä? Siitä koskien välistä vai sieltä alapuolelta? Minkä kokoista kalaa siinä on? Mistä muualta porvoonjoen latvoilta ootte saanu haukia ku sieltä myllyltä? En nyt siis kysele sattuma kaloja vaan missä olette kalastanut niitä?
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on March 29, 2005, 14:08:04
Muutamia kuvia Porvoonjoelta/ muualta/ kaloista.
http://www.freewebs.com/kalankuva/
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: fizuztaja on March 29, 2005, 14:22:34
Nojoo, noissa kuvissahan ne paikat missä oon ollu näkyikin. Eli ongittu ollaan pääasiassa siinä koskien välissä olevassa syvemmässä kohdassa, alajuoksulta katsottuna oikealla rannalla. Muidenkin suosima paikka, ainakin jäljistä päätellen. Mutta onko noi kalakuvat kaikki tuolta virenojalta? Kuinka paljon siellä oikein on noita haukia?
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on March 29, 2005, 21:46:26
Quote from: fizuztaja
Nojoo, noissa kuvissahan ne paikat missä oon ollu näkyikin. Eli ongittu ollaan pääasiassa siinä koskien välissä olevassa syvemmässä kohdassa, alajuoksulta katsottuna oikealla rannalla. Muidenkin suosima paikka, ainakin jäljistä päätellen. Mutta onko noi kalakuvat kaikki tuolta virenojalta? Kuinka paljon siellä oikein on noita haukia?

Isoin on Virenojalta, muut alempaa jokivarresta. Tokihan kaloja on tullut "useampaankin kassiin", mutta koskaan niitä ei mennä hakemaan, kala tulee jos on tullakseen. Tarkemmat ottipaikathan ovat kuin poroluku; kahen puolen puuta.
Mutta kalaa Porvoonjoessa kaikkiaan on. Itselläni on joelta kokemuksia vain parilta kesältä ja Virenojalta vain yhdeltä. Viime kesän sadejaksot saattoivat laittaa reviirit aina uusiksi ja ehkä siksi parhaat haukien kyttäyspaikat pysyivät miehitettyinä kaiken kesää.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: fizuztaja on April 02, 2005, 11:03:13
Ei oo vielä tullu käytyä. Toukokuun alkua odotan että pääsen virvelin kanssa haukia jallittamaan. Onko muuten tuo paljon puhuttu puhdistamo missä? Jokea seuraten virenojalta ylä- vai alajuoksuun päin?
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena_ on April 03, 2005, 21:51:05
ajat orimattilaan ja käännyt oikealle ympyrästä ja sillan jälkeen vasemmalle niin oot aika lähellä. mikäli tuut lahesta päin siis...
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kalastaja86 on April 04, 2005, 08:46:50
En oo käyny porvoonjoella, mut yks päivä kävin palojoella yhdessä kevät paikassa mistä tulee aina turpia keväällä, mut nyt ei tullu mitään. En kyllä odottanutkaan että saisin mitään muuta kuin kokemusta.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Duracell on April 12, 2005, 09:20:03
Ongintaa on tullut harrastettua n.25v ko. paikalla. Kalaa on paljon ja lajisto runsaahko. Paskaisuudesta sen verran, että eikös joskus ole pidetty näkinkengän esiintymistä jonkinlaisena mittarina? Sitäkin nimittäin esiintyy.

Kalat todellakin mutaisen makuisia, mutta mato-ongessa 2kg Turpa antaa sellaisen jännitysmomentin, että on sen arvoista. Onneksi on muutama vesikilpikonna, joita voi käyttää syynä onkimiseen ja sinttien kotiinkiikuttamiseen.

Paljon se vesi on vuosien varrella puhdistunut, mutta kyllä siinä vielä puhdistumisenvaraa on. Nykyine kesämökki on laskualueella ja jopa merellä on selkeästi havaittavissa veden runsasravinteisuus. Levä ja kaislakannat erittäin hyvinvoivia vielä Emäsalon kohdalla.

Toiveissa olisi joen tilan paraneminen, sekä kalastajien tasaisempi jakautuminen, Virenojalla alkaa olla ajoittain jopa tukkoista ja tämän seurauksena hieman epäsosiaalista käytöstä. Tönnössä useita hyviä paikkoja, mutta niissä harvoin tullut kalamiestä/naista vastaan. Muista alueista ei juurikaan havaintoja, mitä nyt ajoretkillä joskus katsellut esim. Pukkilan ja Askolan houkuttavia kivikkoja.

Su 10.4 oli vesi korkealla ja mutaista, eikä kalaa saa ellei syötti sattumalta osu suoraan suuhun, mutta piakkoin se siitä laskee, eiköhän nämä lumet ole nopeasti ohi.

Onnekasta kalakesää kaikille.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Råtta on May 26, 2005, 09:55:36
Muuttettiin helmikuussa Orimattilaan ja kyselisin asioita lähinnä Palojoesta (ostamamme talon kirjojen mukaan on "osuus yhteisiin vesialueisiin" eli Palojokeen).

Erkontien sillalta "jokea" katsellessa tulee ensiksi mieleen, että ihanko oikeasti sinne istutetaan jalokaloja? Nastolan paskaränniin?

Ja kalastaja86, kysymyksiä sulle. Niistä harjuksista, missä ne majailee Palojoessa? Ei tartte ihan tarkkoja koordinaatteja antaa, paikan kuvailukin piisaa... Entä kirbelit, joko on pyttyauton jälkiä näkynyt jokirannoilla? Onko istutuksia enemmänkin kuin 1 per kesä, ja paljonko kerralla kipataan kalaa jokeen?

Jos Palojokea (tai Porvoonjokea) ei ole määritelty lohi- ja siikapitoiseksi virtavedeksi niin kaippa madon uittaminen on silloin OK. Ja virvelillä huiskiminen yli 16 vuotiaalla onnistuu ihan vaan läänintiketillä. Nuo oli ajatuksia, mutta kysymys kaikille Orimattilalaisille perhokalastajille. Paikkakunnan järjestöluettelossa oli mainittu joku "perhokerho", mutta mainittiin "toiminnan olevan pysähdyksissä". Syy? Eikö olisi porukalla intoa perustaa Orimattilaan järjestäytynyttä perhokalastusseuraa, tai herätellä entistä eloon??? Voisi rupatella asiasta vaikka joella kunhan porukkaa saisi samaan aikaan liikkeelle...

Nyt taidan lähteä joelle katseleen paikkoja tarkemmin ja ottaa jopa kepin mukaan...
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Råtta on May 27, 2005, 22:18:54
Johan ny o markkinat, ja huamenna toripäivät!!! Toinen kerta Porvoonjoella ja kirre eräks, eikös sen pitäny olla kolmas kerta joka toden sanoo, häh... Pari pientä luupäätä, pieniä (ja takas) ensin ja sitten toi. Oli Carlin- merkki selässä... Ed. iltana jokunen "turpa" (vai olikohan na säyneitä). Olihan tuo aika kiva alku tän seudun kalastukseen.

Kamalle, joo, Viljamaalta ostettiin talo. Mistäs ihmeestä sais tietää ne yhteisten alueiden rajat? Vaikkei vaikutusta viehekalastukseen, niin mitä muuta "bonusta" saattaa olla?

KIREITÄ KAIKILLE
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on May 28, 2005, 13:16:05
Quote from: Råtta
.

Kamalle, joo, Viljamaalta ostettiin talo. Mistäs ihmeestä sais tietää ne yhteisten alueiden rajat? Vaikkei vaikutusta viehekalastukseen, niin mitä muuta "bonusta" saattaa olla?

KIREITÄ KAIKILLE

Muita yhteisiä alueita voi olla mm. soranottopaikkoja, venevalkamia (joita Viljamaalla ei kyllä ole).  Yhteisalueosuuksia voi alkaa penkoa kaupunginvirastolta, sieltä löytyy alustavaa tietoa, sitten on maanmittauslaitos. Yhteisalueita on kyläkohtaisia tai joihinkin kylän taloihin kohdistuvia, niitä on sitten ajan mittaan luovutettu kaupan yhteydessä tai ei ole, yksinkertaista eikö totta. Kalastuksellisesti yhteisalueiden rajoja ei tarvitse tietää jos hankkii läänikohtaisen luvan, lukuunottamatta erityislupa-alueita kuten Tuhkuri.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Råtta on June 11, 2005, 00:07:51
Joo, se on ihan ihme juttu kuin sitä jokea ei ole saatu "erityis lupien" piiriin. Madon liottajia on joka paikassa eikä "kunnon kalamiehet" pääse virittelemään perhojaan kunnon paikkoihin, sama meininki kuin takavuosina Sarvikkaan koskilla, oman kylän miehet ensin ja sitten muut "yrittämään".

Muuten, sain kirrejä perhollakin. Mutta kahluukengät haisi vielä viikonkin jälkeen ihan PASKALTA, ei ihan lahtelaissonnalta, vaan sianpaskalta, joka valuu suoraan jokeen pelloilta, kun ei ole kunnon EU suoja-alueita tehtykään...

Ja ymmärrän "pakastimien täyttäjiä" siinä suhteessa, kun kerta mato-onginta on jokamiehenoikeus, kirre maksaa marketin matalikolla 8-10 € pär kiilo, ja kun SAA ILMAISEKSI samaa rehukalaa...

Että näin, tää ei ole provokaatio.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on June 12, 2005, 12:29:54
Quote from: Råtta
Joo, se on ihan ihme juttu kuin sitä jokea ei ole saatu "erityis lupien" piiriin...

 Mutta kahluukengät haisi vielä viikonkin jälkeen ihan PASKALTA, ei ihan lahtelaissonnalta, vaan sianpaskalta, joka valuu suoraan jokeen pelloilta, kun ei ole kunnon EU suoja-alueita tehtykään...

Että näin, tää ei ole provokaatio.


Istutukset perustuvat Lahden jätevesilupaan. Vesialueen omistajat eivät tietääkseni ole laittaneet lanttiakaan istutuksiin.
Sinä yhteisalueiden osakkaana voit vaikuttaa asiaan...

Käsitys sianlannan valumisesta pelloilta suoraan vesistöön on täyttää p..aa, vanhakantainen urbaaniasukkaiden klisee. Eri vesialueilla periaatteessa samantasoinen kuormitus tuottaa erilaisen likaisuustunnun. Vesistö johon johdetaan sinänsä vaatimukset täyttävää puhdistamovettä muodostaa haja-asutuksen ja pelloilta ja metsistä tulevien ravinteiden kanssa kimaran joka näyttää tehostavan likaisuuden vaikutusta, haju on tarttuvampaa. Vähäjärvisillä alueilla pienetkin tulvat huutovat pienten ojien ja joenkin pohjamudat liikkeelle ja vaikutus kertautuu.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Joona90 on June 30, 2005, 14:29:56
Onko jollain tietoa,että onko tullut haukia. Minkä kokosta ja paljon?
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena_ on July 28, 2005, 01:25:50
no minkäslaisia saaliita on kesän  mittaa nosteltu?
itellä ainaki ollu saaliiten suhteen oikein onnistunut kesä.on niitä kirrejä aika reilusti sinne alkukesästä kipattu. nyt on vast ollu pari viimestä reissuu sellasia etten oo yhtää saanu. tietysti siis sellasia reissuja kun niitän olen lähtenyt yrittämään. nimittäin välillä olen jopa "kyllästynyt" kirrejen perhosteluun kun eipä tuo kovin lähellä "oikeaa" perhokalastusta ole (punainen liitsi ei sitä mielestäni ole :oops: ). muutaman kirren olen ruuaksi ottanut ja yhdelläkään ei ole ollut vatsassa mitää että ei ne taia oikein luonnon ravinnolle oppia ja sitämyöten hyönteisjäljitelmät saa säästää turville. eikä sekään huono vaihtoehto ole. nimittäin tollanen kilon turpa pinturiin vastaa mun mielestä kymmentä liitsi kirree.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on July 30, 2005, 09:31:59
Quote from: pena_
no minkäslaisia saaliita on kesän  mittaa nosteltu?
.


Muutamat hauet joista parikiloinen taitaa olla suurin, joku kirre, pari mukavankokoista ahventa, turpia joista suurin 45 senttinen/1050 grammainen, lipalla puolitoistakiloinen lahna.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on May 21, 2006, 22:50:26
. mikä on kurmoottaja?
Kala joka käy näykkimässä viehettä tarttumatta siihen, iskee harvoin uudelleen. Alkuperä taitaa tulla etelä-pohjanmaalta; tukkapölly, pieni selkäsauna, kakaroiden kurissapitämiseksi, annetaan joskus varmuuden vuoksi, on ne tehneet kuitenkin jotain pahaa.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: JanneK on June 08, 2006, 08:44:26
Morjensta! Teen graduani jätevesien vaikutuksista Porvoonjoen kaloihin, erityisesti ahveneen. Aloitimme kalastuksen Porvoonjoessa toukokuun 15. päivä kymmenellä katiskalla, mutta ahvensaalis on jäänyt melko laihaksi. Kalastuskohteita projektissamme on yhteensä yhdeksän koko joen matkalta. Joki on vaikuttanut todella sameavetiseltä tänä vuonna verrattuna esim. viime vuoteen ja varsinkin Tönnössä katiskat limoittuivat jo yhden päivän aikana aivan hirveään kuntoon, mikä varmasti heikentää niiden pyytävyyttä. Olisiko kellään tiedossa hyviä ahvenpaikkoja Orimattilassa, Pukkilassa tai Lahdessa Ali-Juhakkalan puhdistamon yläpuolella? Kalastaja tässä alkaa vain pikkuhiljaa turhautua :-D.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on June 08, 2006, 14:43:06
Morjensta! Teen graduani jätevesien vaikutuksista Porvoonjoen kaloihin, erityisesti ahveneen. Aloitimme kalastuksen Porvoonjoessa toukokuun 15. päivä kymmenellä katiskalla, mutta ahvensaalis on jäänyt melko laihaksi. Kalastuskohteita projektissamme on yhteensä yhdeksän koko joen matkalta. Joki on vaikuttanut todella sameavetiseltä tänä vuonna verrattuna esim. viime vuoteen ja varsinkin Tönnössä katiskat limoittuivat jo yhden päivän aikana aivan hirveään kuntoon, mikä varmasti heikentää niiden pyytävyyttä. Olisiko kellään tiedossa hyviä ahvenpaikkoja Orimattilassa, Pukkilassa tai Lahdessa Ali-Juhakkalan puhdistamon yläpuolella? Kalastaja tässä alkaa vain pikkuhiljaa turhautua :-D.
Vedet ovat olleet tänä vuonna poikkeuksellisen korkealla, viime vuonna keväästä matalalla. Kevätkauteen viileän veden aikaan on liittynyt usein joidenkin levälajien voimakas kasvu, viime vuonna matalamman veden aikana se esiintyi pitkinä "naavoina" virtakivissä. Kasvustot loppuivat kun vesi lämpeni.
Mato-ongella kalaa on tullut hyvin huonosti, erityisesti viimeisen parin viikon aikana. Turpa ei ole ollut syöntipäällä matoon, eikä vieheeseen, tämä viittaisi veden alhaiseen lämpötilaan. Samaa syömättömyyttä tuntuu olevan muissakin alueen vesissä. Ahvenpaikkoja en valitettavasti tiedä.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: JanneK on June 09, 2006, 11:54:43
Eli odotellaan siis kärsivällisesti ilmojen ja vesien lämpiämistä :-). Todella huonosti on tosiaan kala syönyt mato-onkeen, kun sitäkin olemme epätoivoissamme yrittäneet. Ahvenet tuntuvat viihtyvän joessa aivan rannan tuntumassa lumpeiden tai kortteiden suojissa ja kovin pieniä suurin osa kaloista on ollut. Juhannukseen mennessä pitäisi kevätkalastus saada päätökseen ja elokuusta aloitetaan syksyn kalastusjakso. Hauskaa ja kalaista kesää kaikille!  8-) 
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: rehtori on June 26, 2006, 15:05:07
ihan vinkkinä, tönnön kosken padon alapuolelta tulee ajoittain erittäin isojakin ahvenia. Tosin sinne on turha mennä katiskaa laittamaan, koska alue on "yksityisomistuksessa". Tänäkesänä on noussut kyllä aika niheästi kalaa, mutta kuulin että virenojan myllyllä olisi tehty näköhavaintoja kirrestä ja mitallisista tammukoista. Veden värikin on kuulemma ko. paikassa kirkastumaan päin. kannattaa mennä kokeilemaan jos vaikka sattuisi nappaamaan :P
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: JanneK on July 12, 2006, 17:06:39
Kiitoksia vinkeistä! Tönnön padon alapuoli oli yksi vaikeimpia paikkoja saada ahventa ja ainakin joitakin kertoja katiskamme siellä tyhjennettiin (katiskat olivat luukut auki vedessä miten sattuu). Juhannuksena päättyi tutkimuksemme kalastuksen kevätjakso ja syyskalastusjakso aloitetaan näillä näkymin elokuun puolivälissä. Aurinkoista kesän jatkoa kaikille kalamiehille ja -naisille :-D!
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: imot90 on August 24, 2006, 19:08:03
serkkupoika sai porvoonjoesta eka 4kg hauen ja sit 7.7kg hauen ja kuulemma on ollu muitakin hyviä tärppejä  :-)
anteeksi offtopic
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kalastaja86 on October 10, 2006, 16:29:00
Joo.. haukia on tullu nyt ihan hyvin suurin joku 7kg (ei punnittu), suurin punnittu 6,2kg.. ja muuutamia yli neljän kilon haukia..
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena_ on January 16, 2007, 01:57:46
aina kun vesi on normaalia korkeammalla niin se on tosi kuraista ja kalastus turhaa ainakin omien kokemusteni perusteella.
saikos kukaa kirjolohia 2006? itse en ainakaan jos nyt en montaa kertaa kalassa käynytkään. sitä vaan että näiköhän niitä istutettu ollenkaan viime vuonna?
mikä taas voipi luvata hyvää tulevalle kesälle :-D
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: sander on April 23, 2007, 15:45:27
Mikäs se tilanne alkaa nyt olla Porvoonjoen Orimattilan alueella? Kevät on vähän etuajassa, onko turvat? Mistähän niitä nyt alkukeväästä parhaiten saisi (ja millä)? Kokeneemmat voisi vähän valaista. Itse ei noi Porvoojoen rasvaeväiset niinkään kiinnosta, mutta joen monenkirjavat särkikalat sitäkin enemmän. Kirrejä, taimenia ja harjuksia saa sieltä täältä, mutta esim. noi turvat on oikeestaan jo harvinaisempaa herkkua. Mitäs kaikkia särkikaloja (perus särjen, salakan, lahan ja pasurin lisäksi) Orimattilan alueelta helposti saa? Semmoset hot-spotit olis mukava tietää.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on April 27, 2007, 23:20:38
Mikäs se tilanne alkaa nyt olla Porvoonjoen Orimattilan alueella? Kevät on vähän etuajassa, onko turvat? Mistähän niitä nyt alkukeväästä parhaiten saisi (ja millä)? Kokeneemmat voisi vähän valaista. Itse ei noi Porvoojoen rasvaeväiset niinkään kiinnosta, mutta joen monenkirjavat särkikalat sitäkin enemmän. Kirrejä, taimenia ja harjuksia saa sieltä täältä, mutta esim. noi turvat on oikeestaan jo harvinaisempaa herkkua. Mitäs kaikkia särkikaloja (perus särjen, salakan, lahan ja pasurin lisäksi) Orimattilan alueelta helposti saa? Semmoset hot-spotit olis mukava tietää.
Vettä on runsaasti ja savensameaa, kestänee pari viikkoa seljetä, ellei sada. Turpa alkaa syödä vasta toukokuun lopulla kun vedet lämpenevät, sitten se syökin elokuulle saakka. Turpa pitää virtapaikoista, etenkin "niskoista", virrassa turpa iskee keskellä päivääkin.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Bulifisu on April 30, 2007, 07:19:47
Hauenveitikoita näyttää Palojoessa mulivan ihan kiitettävästi. Vasta muuttaneena en tunne pyyntikeinoja ja
tiedustelenkin millä vieheellä tai syötillä mokomat sieltä nousevat? Ei tässä nyt sentään ihan lippoamaan voi ruveta.   :evil:
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on April 30, 2007, 17:01:30
Hauenveitikoita näyttää Palojoessa mulivan ihan kiitettävästi. Vasta muuttaneena en tunne pyyntikeinoja ja
tiedustelenkin millä vieheellä tai syötillä mokomat sieltä nousevat? Ei tässä nyt sentään ihan lippoamaan voi ruveta.   :evil:
Pienet vaaput ja lipat tuntuvat kelpaavan isoillekin otuksille. Värillä ei taida olla paljon väliä. Sameissa vesissä hauet taitavat iskeä enemmän kylkiviiva-aistin kuin nän mukaan. Jokien pohjissa on aika paljon kasvien juuria ja puita joten vihehukkaan on syytä varautua.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Bulifisu on May 26, 2007, 16:04:04
Noniin ystävät ja muut kalamiehet.  Taimenta nousee Porvoonjoen sivujoesta Palojoesta.  Sain tänään26.05 tavallisella ongella Orimattilan
Lemmensillalta 7kpl noin kilosia veitikoita noin 1½ tunnin sisällä. Syöttinä veteentehty vehnäjauhotaikina.
Ja okei, okei, kaloista kolme pyristeli itsensä irti ja palasi takaisin jokeen, m utta 4kpl tuli kotiin asti.Ja tämä on tosi.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Bulifisu on June 14, 2007, 17:19:42
Joo, sanoin tossa ylempänä että taimenta, mutta kirjojahan ne tietysti oli Palojoessa. Tietääkseni Helluntain kieppeillä laskettu jokeen.
Vielä ainakin pari päivää sitten sain heti yhden n. 800 grammaisen.  Samalla reisulla turpaa ja muitakin hyvän kokoisia särjen sukullaisia.
Syöttinä vehnäjauhotaikina (muutamalla hermesetaksella makeutettuna).  Jatkuvaa syötinlaittoa, mutta kalaakin tulee. :evil:
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Bulifisu on September 14, 2007, 09:57:08
Elokuun viimeisellä viikolla kaksi harjusta Palojoesta. Enemmänkin olisi tullut, mutta käyttämäni taikinapallot oli varmaan liian isoja harriveitikoitten suuhun kun sitten pyristelivät itsensä irti. Painosta en tiedä, mutta pituutta 38cm kumpikin, joten ylämittaisia.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena_ on September 20, 2007, 16:01:11
Elokuun viimeisellä viikolla kaksi harjusta Palojoesta. Enemmänkin olisi tullut, mutta käyttämäni taikinapallot oli varmaan liian isoja harriveitikoitten suuhun kun sitten pyristelivät itsensä irti. Painosta en tiedä, mutta pituutta 38cm kumpikin, joten ylämittaisia.

 :-o melkei kuvan vaatis et uskois. no eivaa kai se ihan mahollista on. ittekki saanu porvoonjoest harjuksia mut jotai 10 senttisiä vaa
mistä kohtaa tollasia tullu?
ovat muuten kuulemma istuttaneet viimeviikolla taas kirjolohia porvoonjokee. saaneet yli kolmekilosiaki. ite kävin tunnin heittämäs perhoa eikä mittää tullu vaikka yleensä istutuksen jälkee on saanu "riittävästi" tapahtumia, missä lienee vika? sameeta on vesi.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Bulifisu on September 22, 2007, 18:42:47
Elokuun viimeisellä viikolla 2 harjusta Palojoesta.  KYLLÄ!
Huhuja olin kuullut että joskus niitä on ollut siellä, mutten itsekään meinannut ensin uskoa saalistani kun suht lyhyessä ajassa tulivat sitten. Samalla kertaa oli useampiakin tärppejä, mutta irti pääsivät! (liekö syynä että käytin tavallista ongenkoukkua, en mitään monihaaraista)
Tuossa ylempänä epäillään että olisin nostellut vain turpia joesta, mutta niin yksinkertainen kalamies en sentään ole että erehtyisin niin pahasti lajimäärityksessä.
Tosin ensihetkellä, kalan vielä potkiessa koukussa katselin että: kato siika perkele! SUURTA PILKULLISTA SELKÄEVÄÄ lukuunottamatta siika ja harri ovatkin äkkiseltään samannäköisiä. Jos joku on erimieltä katsokoon vaikka googlen kalakuvastosta mikä on mikä.
Harrin alamitta onkin sitten se 30cm joten viistoistasenttiset päästetään takaisin vai mitä? Vai mitä???      UGH!
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Bulifisu on October 08, 2007, 20:13:48
 Hmm, eipä näytä Palojoki vieläkään pettävän.
Taikinalla taas muutama muhkea turpa (n. 300-500g) sekä 1kpl kirjolohi.
Turvat päästin kotiinsa takaisin, mutta n. 1kg kirren pistin poskeen.
Vielä ei istukkaassa muta maistunut!!!
Varsinaisista myrkyistä Palojoessa en tiedä. Löytyykö jostain nettitietoa.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Bulifisu on October 23, 2007, 13:30:47
21.10 Palojoesta taas yksi kirjolohi. En punninnut kun ei ole vaakaa, mutta vaikutti noin kiloiselta. Pyyntivälineenä koholla varustettu onki jossa
nro 7 koukku taikinasyötillä.  Onkiaika 1 tunti, muuta kalaa ei tullut.
PS. Siivotessa saalista löytyi vatsasta n. kahvikupillinen kullankeltaista mätiä jonka siivilässä huuhtelin ja laitoin pakkaseen. (Tiedän kyllä ettei kirre
luontaisesti lisäänny näillä leveysasteilla, mutta herkullista mätiä kyllä löytyy!)
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: pena_ on June 09, 2008, 10:47:06
pari kertaa tullu kirjolohia käytyä perhostelemassa vedenpuhdistamolla. joskus toukokuussa on istutettu. muutama haksahti perhoon. isoin oli n. 1,5 kg.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: saury on June 10, 2008, 21:09:11
Viikonloppuna koitin kuhaa jigata huonolla menestyksellä. Jotain kuitenkin tuli :-P
Joku ulkomaalainen mies kiskoi ongella isoja sorvia, ensi kerralla varaudun ongella itsekin.
(http://img99.imageshack.us/img99/2385/img0268wm0.jpg) (http://imageshack.us)
(http://img99.imageshack.us/img99/2385/img0268wm0.4da5a5e822.jpg) (http://g.imageshack.us/g.php?h=99&i=img0268wm0.jpg)

Muuten, missä päin tuo penan mainitsema veduenpuhdistamo on?
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: JT1979 on August 17, 2008, 14:08:04
Tänään kävin tönnön koskella, ja olin n. 45 min ja sain yhden n.1kg turvan, pari muutakin oli kiinni mutta pääsi karkuun,siellä on nykyään paljon venäläisiä myös kalassa...ja valtaa rannat ja jättä roskia sinne...kesän aikan myös saanut olen muutaman isohkon hauen ja yhden kirren...
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Pkv on September 10, 2008, 16:46:51
Viikonloppuna koitin kuhaa jigata huonolla menestyksellä. Jotain kuitenkin tuli :-P
Joku ulkomaalainen mies kiskoi ongella isoja sorvia, ensi kerralla varaudun ongella itsekin.
(http://img99.imageshack.us/img99/2385/img0268wm0.jpg) (http://imageshack.us)
(http://img99.imageshack.us/img99/2385/img0268wm0.4da5a5e822.jpg) (http://g.imageshack.us/g.php?h=99&i=img0268wm0.jpg)

Muuten, missä päin tuo penan mainitsema veduenpuhdistamo on?

(http://xs331.xs.to/xs331/08373/4a398.gif)

Katso seuraavasta linkistä a4 vai tiedätkö jo?

http://www.orimattila.fi/kaupunki/kartat/Kartta_main.htm

Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: esku on January 17, 2009, 18:19:54
Kyllä haukia on tullut .Viikko sitten 7 kg peto pystypilkillä.Myös kuhaa on tullut
mukavasti.Joten pilkille jos kalaa haluaa.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: kama on July 10, 2009, 11:38:31
Virenojan Myllynkoski ei vastaa Veikon kuvausta, enemmän tarua kuin totta. Viimeinen vakava happikato oli 2004 elokuussa suuren tulvan yhteydessä, pientä kalaa kuoli vähäisiä määriä, hapenpuute johtui suurelta osin tulvavesien alle jääneiden kasvustojen hajoamisesta. Kuhaa ja toutainta en ole kuullut kenenkään saaneen, joki lienee liian pieni. Porvoonjokea kalastetaan näillä korkeuksilla ankarasti, se näkyy voimakkaasti luonnonkalojen saalismäärissä, pienikin ahven alkaa olla saannissaan. Raatoja on kyllä nähty, joillain on tapana nostaa kala vedestä ja jättää se rannalle muiden jätösten kanssa lojumaan, siis varsinaisia roskakalastajia.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Pkv on July 24, 2009, 15:51:11
Itse asun Orimattilassa, aivan siinä Virenojan myllynkosken vieressä.
En ole sieltä muuta kuin ahventa saanu, siis isompia.
Kun menee pari kilometriä sitä jokea ylöspäin, niin sieltä tulee isoja kaloja.
Itse olen saanut sieltä semmosen pari kilosen toutaimen, yksi iso kirre katko siimat ja iskä on saanu semmosen kilosen kirjolohen.
Tästä on jo muutama vuosi kun nuo on saatu. Se pilasi kalakannan vähäksi aikaa, kun ne laskivat niitä jätteitä sinne jokeen.
Vaikka olihan se kiva soudella ja katella, kun ISOJA kaloja oli kuolleena siinä pinnalla :-D

E: Meinasi unohtua, että kyllähän sieltä isoja kuhia ja lahnoja kanssa nousee :wink:

Mie kuulin tänää exältä, et olivat käyneet siel ja poika saanut lohen lipal. Saaneet myöskin tönnön koulun jälkeen kanssa. Taitaa olla kolme vuotta aikaa kun itse olen käynyt siel. Olen mie sieltä saanut haukia. Ei mitään isoja. Millanen paikka se paikka on mistä mainitsit pari kilmometriä?   
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: JT1979 on June 08, 2010, 14:25:18
missä on niemisten sillat?

Kävin toisen kerrran joella ja saaliiksi monta haukea ja 2 kirjoa, isoin kirre oli 59cm pitkä:)
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: wild miguel on June 08, 2010, 17:20:52
missä on niemisten sillat?

Kävin toisen kerrran joella ja saaliiksi monta haukea ja 2 kirjoa, isoin kirre oli 59cm pitkä:)
Missä päin oot ollu? Niemistenkylän sillat, koivulankioskilta eteen päin n. 500m.
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: JT1979 on June 21, 2010, 18:58:50
Tönnönkoskelta on tullut varmaankin n.8 kirrea, ihan hyvän kokoista, haukea ja tietysti turpaa
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: Juketsi on June 21, 2010, 22:20:41
Tönnönkoskelta on tullut varmaankin n.8 kirrea, ihan hyvän kokoista, haukea ja tietysti turpaa

Oliko Tönnönkoski jossakin Tönnön koulun takana? Luvatko sinne piti hankkia? Mikä on veden kunto?
Title: Vs: Porvoonjoki
Post by: couri on May 31, 2012, 19:57:27
Onko Lahden kohdilla mitään paikkaa josta kalaa saisi nostettua ylös mato-ongella taikka virvelillä? vai pitääkö ihan Orimattilaa mennä jos kalaa haluaisi saada joesta ylös?