Kalassa.net Keskustelut

Kalastusvälineet => Rakentelu => Topic started by: Ville12 on November 26, 2004, 21:56:41

Title: Pilkkikoppi!!!
Post by: Ville12 on November 26, 2004, 21:56:41
Joo aattelin tossa alkaa rakentaa pilkkikoppia tonne kuusamon kylmille järville ku ei siellä kerkeä ees evää vilauttaa ku on persettä myöten jäässä. Niin jos te olette itse niitä rakentaneet niin mitä "ainetta" olette käyttäneet ja miten sen ylipäätään rakensitte. Itsellä on tullu aivan älyttömiä ideoita päähän ja alkoin aatteleen et kannatteeko tota ees alkaa rakentaan? Kiitos vastauksista!!!
Title: Pilkkikoppi!!!
Post by: nenone on November 27, 2004, 19:39:14
No katoppas vaikka tota artikkelia jos ois apua

http://www.kalassa.net/artikkelit/pilkkikopit/pilkkikopit.shtml
Title: joo
Post by: Ville12 on November 28, 2004, 16:44:14
joo kiitos vastauksesta.
Title: Pilkkikoppi!!!
Post by: HalDi on November 29, 2004, 09:40:22
On muuten aikas nerokas keksintö tää pilkkikoppi. Itekkin ajattelin joskus ruveta tekemään semmosta mallia vesisäiliö. Hyvin suunniteltuhan on puoliks tehty, joten puoliväliinhän se homma sitten jäi, ku ei tahtonu löytyä värkkiä oikeen. Ja mitenkäs sen roikaleen kuljetat mökkijärvelle? (varsinkin, ku oot 16 v. ajokortiton. Mutta tämän artikkelissakin esiintyvän Aholan Aarnen koppi näytti oikeen kodikkaalta. Semmosen ku sais käyttöönsä...
Title: Pilkkikoppi!!!
Post by: Ernesti on November 29, 2004, 19:21:09
Eikö kannattais sinne seinään johonki väliin laittaa Gyproc levyy nii ei ainakaan tuuli pääse puhaltamaan läpi. Ja jos oikein kivan kopin aikoo tehdä niin ostaa vaan jotaki rakennusvillaa ja väliin vaan.
Title: noo
Post by: Ville12 on November 30, 2004, 18:39:51
No jaa veikkaan et taidan ensin kokeilla tuommosta lauta/pressu hökötystä ja jos se pysyy pystyssä vois ehkä jotain virityksiä sinne hankkia esim. mainitsemianne eristyksiä. Kuitenkin saattaa alkaa täkäläisten kala miesten silmissä hävettä jos sinne jotain mökkiä suksilla alkaa raahata "vain sauna puuttuu!!!!"
Title: joo
Post by: Ville12 on November 30, 2004, 18:44:36
Aloin muuten jo hieman suunnitelemaan tota hökötystä mitat olisivat n. Korkeus:150cm Pituus:250 Leveys:150 mut aloin ajattelemaan et eihän toi paska vaan kaadu jos sitä kelkan perässä raahaa kuitenkin järvelläkin löytyy niitä lumen tekemiä "dyynejä" vai käytetäänkö maalaisjärkeä ja kierretään?. ehdotuksia noin mittojen suhteen???
Title: Pilkkikoppi!!!
Post by: jaba88 on December 01, 2004, 08:02:04
Mitäköhän tulisi jos laittaisi vanhan ulkohuussin jäälle ja pilkkisi vaikka siitä pöntöstä tai miksikä sitä paska-aukkoa kutsutaankaan:).

Olisi helpompi kuljettaakkin kun ruuvaisi lattiaan pujottelusukset kiinni.
Title: Re: noo
Post by: HalDi on December 19, 2004, 17:38:38
Quote from: Ville12
Kuitenkin saattaa alkaa täkäläisten kala miesten silmissä hävettä jos sinne jotain mökkiä suksilla alkaa raahata "vain sauna puuttuu!!!!"


Eikä ees sauna puutu! Luepa tarkemmin se artikkeli, ku tällä Aholan jäppisellä oli sielä kiuaski!
Ja sitten ku halutaa upgreidata meininkiä, nii Harviat vaan peliin ja niin pois päin... Kutsutaan naapuriki pilkille.

Mutta joka tapauksessa ajattelin pitemmällekin sitä kiuassysteemiä. Tien pari piirustustaki, kuinka tiiltä vähän kravataan ja lykätään sinne ulkotuli ja päälle semmosen pienen reiän päälle se kivipesä, eli tölkin pohja, johon tietty kivetkin. Ja ei ku löylyä heittämään!

Ei kyllä mahda olla enää pilkintää, ku kosteus on niin kova, että alkaa kastua aivan, joten ei siitä sitten sen enempiä.
Title: Pilkkikoppi!!!
Post by: daiwa2 on December 26, 2004, 23:03:30
No itse tulee käytettyä talvisin aika paljon tota Mantereen pilkkikoppia. Jos omistaa kelkan niin suosittelen tuollaista vaihtoehtoa.Se on älyttömän kätevä pilkillä ja sinnehän mahtuu kaveri kans.Siinä on toi lämmityspuoli hoitunut aivan tavallisella kaasupolttimella.Se riittää ahkeras käytös noin yhden talven sitten pitää käydä täyttämäs.Ja oon nähnyt ton Aholan Aarnen kopin aika läheltä koska asuu mun veljen naapurissa.Se on ihan kätevä kuljettaa aivan tavallisella potkirillakin.
Title: Pilkkikoppi!!!
Post by: Ernesti on December 27, 2004, 14:37:44
Ideoita.

Entä kesäpilkintään koppi?  :)  Veneen perässä vaan joku kelluva koppi. Täytyisi kyllä olla aikamoinen arkkitehti, että sellaisen pystyisi tekemään.
Title: Pilkkikoppi!!!
Post by: taos on December 27, 2004, 20:04:03
Quote from: Ernesti
Ideoita.

Entä kesäpilkintään koppi?  :)  Veneen perässä vaan joku kelluva koppi. Täytyisi kyllä olla aikamoinen arkkitehti, että sellaisen pystyisi tekemään.


Käviskö katamaari ilman mastoa, pienellä perämoottorilla. Pohjaton teltta keskelle ja eikun mastonreijästä pikkuahvenia morrilla. :roll:
Title: JOO
Post by: Ville12 on January 05, 2005, 18:40:33
Ei ei ei... Taitaapi pojat olla oikeita ruudin keksijöitä. Kesä pilkintään koppi siinä olikin tyhmin juttu sitten sen jälkeen kun kuulin että mustekaloista tehdään jäätelöä.
Title: Re: JOOpa joo
Post by: Anonymous on January 05, 2005, 20:08:17
Quote from: Ville12
Ei ei ei... Taitaapi pojat olla oikeita ruudin keksijöitä. Kesä pilkintään koppi siinä olikin tyhmin juttu sitten sen jälkeen kun kuulin että mustekaloista tehdään jäätelöä.


No minkäs sille voi, että kesällä kaatosateella kala käy pilkkiin. Ukkossateella kaikitenkin.
Title: JOO
Post by: Ville12 on January 06, 2005, 19:12:17
Joo no onnea vaan sitten teidän kesä pilkki kopillenne pistäkäähän kuvia tuleen ku ootte saanu sen valmiiksi. Saattaa järvellä tai missä lie sitä sitten uitattekin olla pientä vinoilua teidän koppianne kohtaan siinäpä vasta näky :D  No en halua olla mikään unelmien murskaaja onnea vaan kopillenne.