Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Tonnimiäs

Pages: [1] 2 3 ... 13
1
Mainostus Sallittu! / Tmi Tarvaisen vaappu ja vehje
« on: June 11, 2015, 14:59:05  »
Heipähei kalastavat miehet ja naiset! Vanha aihe oli jokseenkin jumissa ja heitti virhettä ruudulle kirjoitinpa mitä tahansa, joten on aika uuden aiheen.

Edustamani yrityksen nimissä ilmoitan, että Tmi Tarvaisen vaappu ja vehje tarjoaa edullisesti laadukkaita vaappuja kalojen pään menoksi. Juhannusperjantaihin (19.6.2015) saakka on voimassa tarjous, joka oikeuttaa 20% alennukseen mistä tahansa tilauksesta. Esimerkiksi apassirunkoinen TAR11 8e/kpl ja balsarunkoinen TAR8 vain 6,4e/kpl!

Toimituskulut sisältyvät hintoihin. Jokainen tilaus pakataan siten, että se pääsee ehjänä perille.

Halutessaan voi vaappuja käydä hipeltämässä ja uittamassa välillä Jyväskylä-Äänekoski-Viitasaari, mikäli näin erikseen sovitaan.

Vaappuja on varastossa pieni määrä valmiina, ja valmiina olevien vaappujen värit löytyvät alta. Tilaamalla saat juuri mieleisesi värin mieleiseesi runkoon täsmälleen samaan hintaan kuin valmiina varastosta löytyvän.

Yhteyttä voi ottaa joko yksityisviestein tai osoitteesta www.tarvaisenvaappujavehje.com (sähköposti, puhelin).


2
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: September 18, 2012, 00:22:08  »
Ei viittis kovin alkaa vääntää, mut pakko vähän. Ihan pikkusen.

Kyllä se lakka sinne imeytyy ilmankin , on ilmeisesti joku uskomus että se on pakko imeyttää että tulee hyvä

Ku ei se vaan imeydy. Imeytystä voi verrata siihen kun upottais toisen raa'an aihion veteen ja toisen jukurttiin. Jos pientäkään päättelykykyä omaa ja pystyy vähän ennakoimaan mitä tapahtuu niin voi ihan hyvin päätellä miten se köntti lakka imeytyy sinne aihioon sen viiden minuutin aikana kun se lakka on kosteeta, verrattuna sitten siihen liruun lakkaan jolla aihioita on tavallista imeyttää ainakin sen vuorokauden verran. Jokasen omassa päätäntävallassa on sitten se, että suorittaako tän ylimääräsen, mut kuitenki omalla hyvin sairaalla tavallaan tarpeellisen välivaiheen vaiko ei. Se, että jättää imeyttämättä, ei meinaa suoraan sitä, että vaappu ois jollain muotoa huono, tekijä ois huono, tai mikään muukaan ois huonoa. Mää saan mielenrauhan sillä, että annan niiden aihioiden lillua siellä lakassa vuorokauden verran. Ja sitä voi jokainen ihan tykönään miettiä, että mitä se puun huokosissa oleva lakka sit auttaa, jos semmonen isompi kala sattuu tekemään lakkapintaan reiän, josta menee vesi runkoon.

en kyllä tosiaankaan ymmärrä tuota 15 kerrosta ei sitä viittä kerrosta kuule sormin kasaan painella..

Sitä ei vissiin kukaan oo vaatinukaan. Miks ihmeessä mä sanoisin niin, että rungon saa painettua sormilla lyttyyn vielä viiden lakkakerroksen jälkeen, jos asia ei ois niin? Miks mää tuhlaisin omaa kallista aikaani siihen että vedän jotain ylimääräsiä hifistelykerroksia lakkaa vaapun pintaan, jos vaappu ois yhtä kestävä, silonen ja muutenki kaikin puolin vähintään yhtä hyvä jo viidellä kerroksella lakkaa? Outo juttu.

Mä en tiedä mitä lakkaa te käytätte. Kympin pönttö cabin hardia mulla on käytössä ja oletan, että se on ihan samaa tavaraa ku se cabi jota muun kokosissaki pöniköissä toimitetaan. Jos te teette runkonne apassista niin ei ole mikään ihme jos ei se runko mee ruttuun kun sormilla siitä painatte. Saatika sit jostain koivusta. Balsa menee kuopille, eikä tarvi ees kovasti puristaa. Jos te teette aihionne ite puukolla ja hiomapaperilla, niin en ihmettele pinnan silosuutta vähienkin kerrosten jälkeen. Mun sorvatuista aihioista nousee piikit pystyyn kun ne lakkaa ja niiden röpöjen peitto vaatii lisää lakkaa, tai hiomista. Ite meen sillä lakalla, se kun samalla lisää sitä kestävyyttä.

En ole mikään rasisti. Viiden kerroksen miehet on ihan yhtä hyviä ku muutki. Ihmettelin vaan miten jotkut pääsee niin vähillä kerroksilla, enkä oman käsityksen mukaan missään vaiheessa ole mollannu tai halveksinu vähemmillä lakkakerroksilla eteenpäin meneviä vaappunikkareita.

Jos tällanen vääntö ei tänne kuulu niin poistakaa. Jos joku haluaa vääntää lisää niin vastaan kyllä vaikka yksityisviesteihin mielelläni.

3
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: September 17, 2012, 16:32:08  »
Juu mitä sitä turhaan lakkailemaan jos se viis riittää, muutenkin jo pitkä prosessi tuo vaapun teko. Se ei vaan tunnu riittävän.  Rapalafolion päälle pitää vetää vähintään kolme kerrosta ohentamatonta että folion röpelö ei enää tunnu läpi ja valuta maaleja. LGH-foliokin tarvii monesti kolme, harvoin kahdella tulee vielä siistiä. Eri juttu tietysti mitä kukin vaatii.  Ei kalat välitä jos maalit valuu tai vaapun pinta on röpelöä, mut mä en siitä tykkää.

Taidanpa vetää satsin viidellä kerroksella ja kattoa miltä vaikuttaa.

4
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: September 17, 2012, 11:36:30  »
Noissa on 15 kerrosta. Ei sitä ihan senttiä ole. Kuivatusajat 12-30h, pintakerroksilla voi olla lyhkäsemmätkin kastovälit. Viiden lakkakerroksen vaapun painaa kasaan vielä sormilla, vaikka ois hyvin imeytetty.


5
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: September 17, 2012, 09:21:30  »
Tarpeeks paksulla probilla hoituu uran täyttö yhellä ruuttauksella, kun pursuttaa sitä sen verran, että "tuoreena" uran päälle jää pieni patti liimaa. Kun se kuivuu, se tasottuu tasaseks eikä jälkiä tarvi hioa tai uralle ei tarvi tehdä muitakaan taikatemppuja ennen lakkauksia ja jää yks ylimääränen välivaihe pois. Ite vedän imeytyksen jälkeen ennen langan laittoa kerroksen vähän ohuempaa, että varmasti tarttuu ja menee joka paikkaan ja päälle sit niin tuhtia tavaraa loput kun vaan ruutasta saa pihalle ilman taistelua. Mitään perus puuliimoja en lähtis vaappuihin sotkemaan, korkeintaan johonki folion liimaukseen.

Nyt kun on lukenu näitä juttuja täällä ni ihmetyttää miten vähillä lakkauskerroilla porukka menee. Jotkut sanoo että pohjille 4 kerrosta ja pinnalle 2. Mulla tulee niitä imeytyksen jälkeen 15, ohentamattomana, ja silti monesti tuntuu ettei oo tarpeeks. Tasureihinki tulee kymmenen kerrosta, vaikkei niissä sen rungon kestävyyden puolesta tarvis olla kerrostakaan lakkaa.

6
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: September 10, 2012, 15:42:49  »
Isommalla jatkuu! 36 grammaa ja runko 70mm.  :-)


7
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: September 09, 2012, 16:16:42  »
Tänne pienen paussin päätteeks taas jotain.


8
Rakentelu / Vs: kuvia verstaalta
« on: September 04, 2012, 20:26:54  »
Tosi vanha kuva ensimmäinen, mut noin suunnilleen noista lähtökohdista otin vasaran ja pensselin kauniiseen käteen ja siitä se ajatus sitte lähti. Ei kaunista, mut verstas se on.

Budjetti noin 100€ kaikkineen, sisältää juomat. Ei pössyä lakat eikä maalit enää.

9
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: September 04, 2012, 19:28:42  »
Tollanen setti lähti uusiin koteihin aamulla.


10
Mainostus Sallittu! / Vs: Tarvaisen vaappu ja vehje!
« on: September 04, 2012, 15:18:25  »

11
Mainostus Sallittu! / Vs: Tarvaisen vaappu ja vehje!
« on: August 25, 2012, 12:45:07  »Lisäksi tasureita alkaa nyt valmistua talven varalle ja alla jotain mahdollisia värejä joita niihin voi saada. Kaikenlaiset fantasiat ja variaatiot mahdollisia, kysy reilusti lisää jos yhtään kiinnostaa. Hintaa 5,00€/kpl ja määräalennuksia alkaa tulla 10kpl kohdalla (40€/10kpl). Karvojen värit vaihtelevat, jos haluat juuri tietynväriset karvotukset niin mainitse. Pituutta koukun pohjasta toisen koukun pohjaan vajaa 5cm ja massaa noin 14g.


Täysikokoinen kuva


Yhteydet mielellään sähköpostiin atte(ät)tarvaisenvaappujavehje.com tai vaihtoehtoisesti yksityisviestillä.

12
Mainostus Sallittu! / Vs: Tarvaisen vaappu ja vehje!
« on: August 03, 2012, 20:04:35  »
Kaikki loppu.

13
Kirpputori / M: Polypropyleeninauhaa sitojille
« on: August 03, 2012, 13:41:24  »
Väri vähän tyyliä "ahven", mun värisokeat silmät sanoo että siitä löytyy vihreetä ja mustaa. Hiukkasen ohuempaa ku ns. normaali myytävä nauha, mutku kaksinkerroin kääntää ni saa ihan reilun tupsun vaikka klinkkeihin!

Hintaa alla.

20m - 5,00€
50m - 10,00€
80m - 15,00€
100m - 18,00€Yhteydet yksityisviestein tai osoitteeseen atte(ät)tarvaisenvaappujavehje.com

14
Mainostus Sallittu! / Vs: Tarvaisen vaappu ja vehje!
« on: August 02, 2012, 17:52:49  »
Pieni satsi vaappuja kansalle taas tarjolle. Hintaa 10,00€/kpl. Yhden kappaleen ostajille yksi euro (1,00€) toimituskuluja päälle, kahden tai useamman ostajalle liikkuu paketit kuluitta ykkösluokassa.


Kaikkia vaappuja tosiaan vain yksi kappale, numeroin 1-9. Myynnissä myös muualla. Lisätietoa mallista alla.Loppukesälle mahtuu vielä jokunen tilaus, toivevärit samaan hintaan sikälimikäli eivät vaadi mitään erityistoimia maalauksen suhteen.

15
Vieheet / Vs: Uistimet liian kalliita?
« on: July 08, 2012, 10:40:58  »
Vielä tähän vaapunvalmistusasiaan palatakseni...

Runkolankaa elannokseen vääntävien hinnoittelu täytyy olla kohdallaan mikäli leivän päälle haluaa jotain muutakin kuin ylähuulen. Kun puhutaan pienistä perinteisin menetelmin ilman suurempia lisälaitteita valmistavista vaappunikkareista, on kymppi vaapusta aika pieni hinta eikä siitä jää juuri mitään käteen. Totta on se, että yrityksen omistava saa painettua materiaalikustannukset reilusti puolet alaspäin siitä, minkä perus samfishing-rakentajat maksaa, mutta se on aika laiha lohtu kaikkien niiden lisäkulujen jälkeen.

Hullut kalastajat maksaa mitä vaan jos hinta kohtaa laadun + jo mainitun maineen kanssa. Hyviä esimerkkejä tästä löytyy kun vähän selaa nettiä. 30-40€/kpl ei ole isokaan hinta eräista renkuttajista, ja silti tilauksia on valmistajalla jonoksi asti.

Sen vaan sanon, että markkinat saavat olla todella laajat ja vetävät ja omien valmistusmateriaalien kohdalla on tehty laaja-alaista hintavertailua ja kilpailutusta, mikäli 13€/kpl vaapuilla tienaa saman verran kuin perus palkkatyöläinen. "Jokunen" prosentti kuitenkin suosii vielä "kaupan vaappuja", eli liukuhihnatyönä tehtäviä Rapaloita sun muita muovihärpäkkeitä, joiden kate on valmistajalle ja kaikille välikäsille riittävä vielä 3€ myyntihinnan jälkeen.

Ja uistimien hintojen kalleuteen vielä aihetta sivuen totean, että sitä saa mitä tilaa.

16
Mainostus Sallittu! / Vs: Tarvaisen vaappu ja vehje!
« on: June 30, 2012, 18:16:45  »
Pilkkimiehille tulossa elokuun aikana tarjolle tasureita. Ennakkovaraukset ja tilaukset, sekä kaikenmaailman kyselyt ja toiveet osoitteeseen atte(ät)tarvaisenvaappujavehje. Rungon pituus vähän vajaa 35mm ja massaa löytyy valmiilta härpättimeltä noin vajaa 14g sikälimikäli halppispuntari paikkansa pitää. Hintaa tulee löytymään 5€/kpl. Ei tarvitse varmaksi lyödä mitään/tehdä tilauksia, pienikin vinkki mahdollisesta kiinnostuksesta auttaa suhteuttamaan valmistusmäärät niin ettei tuu järjetöntä yli- tai alituotantoa.


17
Mainostus Sallittu! / Tarvaisen vaappu ja vehje!
« on: June 27, 2012, 14:34:50  »
Tarvaisen vaappu ja vehje tuottaa nimensä veroisesti pääosin vaappuja ja sen lisäks vehkeitä kaikenkarvaisille kalamiehille vesiin lilluteltavaksi. Tuotantomäärä on melko pieni ja suuri osa tuotannosta päätyy omaan käyttöön. Paras tapa saada itselleen haluamansa väritys on ottaa reilusti yhteyttä ja toivoa väriä tehtäväksi. Toinen vaihtoehto on sinnikkäästi odottaa, että unelmiesi väri hyppää värikarttaani.

Verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tarvaisenvaappujavehje.com. Sieltä et löydä verkkokauppaa, et blogia, et saaliskuvia etkä palauteboksia - ainakaan vielä. Saaliskuvia voi jokainen oma-alotteisesti heitellä facebookin ihmeelliseen maailmaan, FACEBOOK, jonne lisäksi itse lisäilen kuvia silloin tällöin.

Jos mieltä painaa jokin, ota reippahasti yhteyttä! Yhteystiedot löydät sivuilta yllättäen yhteystiedot-nimellä varustetusta paikasta.


18
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: September 28, 2010, 17:11:57  »
Parin viimeaikaisen illan tuotokset.
19
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: August 11, 2010, 11:43:34  »
Perzalla hienoja. Oon huomannu omalla kohalla sen että mitä enemmän on vaappuja tullut tehtyä ja mitä enemmän on tullut kokemusta niin sitä enemmän vaapuissa on ryppyjä ja kuoppia ja muhkuroita ja foliot ei asetu tasasesti ja vaikka mitä. Kun kattelee aiempia kauan sitten tehtyjä vaappuja niin lakkapinta on ihan sileä ja runkolangan urasta ei mitään jälkeä, nykysellään vähän jokaisessa jotain kuhmuraa ja kuoppaa vaikka miten niitä on yrittänyt hioa ja paikata.

Mutta, paremmin nämä nykyset pyytää kuin entiset. :-)


20
Rakentelu / Vs: kalat itse tehdyillä vieheillä
« on: June 27, 2010, 11:08:34  »
Tuommonen parikiloinen 85 senttinen otus erehty eilen omavalmisteeseen.


21
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: May 04, 2010, 19:30:11  »
Sitten sitä 8 ohennetta, ja tuliko sitä 1:1 eli pistän 50ml maalia ja 50ml ohennetta samaan purkkiin?

Ei ole noin tarkkaa, jostain purkista otettuna saattaa vaatia paljon enemmän ohennetta kuin ite maalia ja vastaavasti toisessa purnukassa saattaa olla jo valmiiksi melko ohutta maali, jolloin sitä ohennetta ei tarvi kovinkaan paljon. Silmällä ja kokeilemalla se oikea suhde löytyy, tai oikeastaan ohennussuhteista ei kannattais loppupeleissä puhua ollenkaan, sotkevat vaan ihmisten ajatuksia.

22
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: April 19, 2010, 20:16:55  »
23
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: April 17, 2010, 19:52:31  »
Vähän lisää. Joissain selkälenkeissä häikkää.


24
Rakentelu / Vs: Morrin valmistusta
« on: March 31, 2010, 18:37:03  »
Mutta ei tartu kamasan koukkuun.

Pinnan karhennus tinattavasta kohdasta esim. hiomapaperilla avittaa vähän. Suola- ja sitruunahappoakin käyttäneet ja sen avulla näytti tarttuvan oikein hyvin.

25
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: March 24, 2010, 17:41:04  »
Etkai vielä väitä että tuo homma on hakusessa? :-o

Tekemällä yritetään tässä oppia...toivottavasti.

26
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: March 24, 2010, 16:32:34  »

27
Samoja huikkailee mullekin sikälimikäli satun jotain joskus jonnekin kirjottamaan, ei aina mutta usein. Selaimen uudelleenkäynnistys avittaa asiassa.

28
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: March 15, 2010, 19:01:00  »
Vähän on vielä hakemista tää homma.


29
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: March 14, 2010, 12:15:00  »
Näitä kesäks rasiat täyteen.


30
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: March 08, 2010, 07:54:36  »
Muutama taas. Kuva on vähän...huono.


Pages: [1] 2 3 ... 13


center>