Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - joohn

Pages: [1] 2 3
1
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Re: sm ja mm kisat 2021
« on: March 18, 2021, 00:29:35  »
Miksi sitä ilmottautumista ei voi olla täälläkin tai vaikka kokonaan siirtää takas tänne? Aika moni jättää kisan väliin ihan vaan sen pelikaistan takia.

Tämä kysely siis ihan vaan siksi kun en tajua mitä pahaa kalanet on meille tehnyt ja miten pelikaista on tehnyt niin suuren vaikutuksen osaan pilkki väestä. Tämä ei myöskään ole valitus posti tai kenenkään henkilön arvostelua. Olis vaan kiva saada myös ne pelikaistan käytön totaali kieltäytyjät mukaan peleihin. Ellei sitten se pelikaista ole vain taktiikka karsia osa kovista tekijöistä pois ennen pelien alkua ;D


Mikä siinä Pelikaistalla on niin pahaa, ettei voi tehdä sinne tiliä ja käyttää sitä vain kisojen ilmoittautumisiin? Onhan se hieman sekava, mutta ProPilkki foorumin käytön oppii nopeasti ja tuo muu turha jää pois. Täytyy kyllä erityisen paljon inhota tuota, jos se on syy, ettei osallistu SM-kisoihin.

En minä pidä Facebookistakaan, mutta tili sinnekin on vain ja ainoastaan tiimiryhmän vuoksi.

j.

2
Moi!
Tuo "ilmaisuus" pätee, jos alkuperäinen win asennus on päivityskelpoinen. Eli jos asennus on tehty virallisella lisenssillä, eikä esim lisenssillä joka ei ole tarkoitettu myyntiin. Esim omani on "periytynyt" työsuhteen päättyessä ja päivitys ei ole ilmaiseksi mahdollista. Siis maksullinen lisenssi, jos haluaa....
Olikos se niin, ettei myöskään win 7 32 bittinen ollut päivtykelpoinen. Joku parempimuistinen vois vahvistaa?

-DX-

Moi.
En ymmärtänyt tuota "periytynyt" sanaa. Tarkoittanet jotain työpaikan VLK lisenssiä. Tavan tallaajalle Windows 7/ 8.1 voi päivittää OEM lisenssillä, joka on läppäreissä koneen alla tai akun alla ja pöytäkoneissa kyljessä. Asennus onnistutuu joko päivittämällä, joka säilyttää useimmat ohjelmat ja tiedostot tai puhtaana asennuksena. Myös 32 bittisen Windows 7/ 8.1 voi päivittää ja tarpeen vaatiessa muuttaa 64 bittiseksi puhtaana asennuksena, jos kone tukee sitä. Suurimmalla osalla lienee "Home Premium", josta tulee WIN 10 Home tai "Professional", josta tulee WIN 10 Pro. Näillä ei ole eroa tavalliselle käyttäjälle. Päivittävä sekä puhdas asennus löytää jopa vanhoihin koneisiin uudet ajurit automaattisesti ja vaatimukset ovat WIN 32 bittiselle 1GB muistia ja 64 bittiselle 2GB.
Luonnollisesti tuo WIN 7 ja 8.1 lisenssi sitten "poistuu käytöstä" ja käyttäjä voi milloin tahansa tehdä puhtaan asennuksen Windows 10, jos tarve vaatii, eikä mitään lisenssitietoja tarvitse syöttää enää, koska WIN 10 on aktivoitu digitaalisella käyttöoikeudella ja se on sidottu siihen yhteen koneeseen ja käyttöoikeus on Microsoftin palvelimella.
Jokainen halukas voi kokeilla tuota päivittävää asennusta. Sen voi palauttaa takaisin 30 päivän kuluessa, jos tuntuu toimivan huonosti tai muuta ongelmaa.

Edit. Tässä vielä sama linkki, jonka Jägermeisterkin laittoi. Siitä valitaan "Päivitä nyt". Kannattaa varata hieman aikaa, kun tuo tarkistaa muutamia asioita.
https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10?fbclid=IwAR08UwLYG5aK_UIOOQqFVMfXE0f5O6GHVmhLJ_rP_g4QLR2VLoFHDX2dKKg

3
Heitän ilmoille tällaisen ajatuksen viitaten tuohon Jägermeisterin postaukseen.

Windows 7 ja 8/ 8.1 käyttäjät voivat päivittää koneensa ilmaiseksi samalla tuoteavaimella Windows 10 versioon. Itse olen päivittänyt myös todella vanhan (2012) läppärin, ja se toimii paremmin kuin Windows 7, joka siinä oli.

Windows 7 tuki on jo päättynyt ja Windows 8.1 tuki päättyy tammikuussa 2023.

Windows 10:n vastustusta en oikein ymmärrä, kun siinä toimii kaikki samat ohjelmat kuin noissa vanhemmissa ja päivitykset tapahtuvat automaattisesti. Jos joku ajattelee, että se on vain suuri vakoiluohjelma, kaikilla on kuitenkin älypuhelimissa soveluksia, jotka kerääväät dataa paljon enemmän jne.

Jos siis kaikki pelaajat olisivat valmiit siirtymään Windows 10 käyttöjärjestelmään, ei  tuota erillistä pakettia tarvitsisi lainkaan ja kaikilla olisi sama versio pelistä Microsoft Storesta.

Tähän voisi laittaa siirtymäajan vaikka ensi kaudelle 2021 - 2022.

Ajatuksia, komentteja ja kysymyksiä...

j.


4
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: pelikaista
« on: October 03, 2020, 13:32:24  »
Tässä on nyt tuo toivomani kirjaudu sisään ja rekisteröidy pysyvästi ylimpänä; +1 sille.

Jotta nämä keskustelut eivät aina ole niin vakavia, laitetaan pieni kevennys: "Tie Paremaan Pelaamiseen"

j.

5
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: pelikaista
« on: October 03, 2020, 12:58:07  »
Pelikaista on tehty vaikeaksi. Jos siellä on esimerkiksi jonkun postaama kuva keskustelussa, täytyy kirjautua sisään, että näkee kuvan täysikokoisena (hyvänä esimerkkinä toimii Ruotsi maaottelu; miksi näin ??). Myös jos esimerkiksi menee lukemaan jotain turnee juttua ja haluaisi lähettää yv:n eikä ole vielä tiliä ja haluaa rekisteröityä, joutuu vierittämään sivun ylös. Miksei tuo kirjaudu sisään ja rekisteröidy voi pysyä ylimpänä aina. Propilkin pelaajille Pelikaistan arvo on heikko tällä hetkellä; pelaajat käyvät ainostaan vilkaisemassa PP2 foorumin (joka sekin on "piilotettu" monen linkin taakse. Myös miten voi kestää huoltopäivitys useita vuorokausia (tämän alustan pitäisi siis toimia varalla mm. SM-liigassa jne.)

j.

Edit. Hieman off topic. Tänne kalassa nettiin ja Pelikaistalle voisi laittaa selvän linkin, mistä pelin uusin versio on ladattavissa win 7 ja 8.1 versioille. Store versio päivittää itsenä. Olen montaa pelaajaa neuvonut missä on linkki tuohon lataukseen.

6
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: TSK (Team Siiman Katkojat)
« on: May 31, 2020, 22:01:47  »
TSK Cup kevät 2020 lopputulokset 10/10.

Onnittelut Vilille sekä kiitokset kaikille osallistujille.

j.


7
Kertokaas viisaat miten saan sisäisen cupin niin, että se jatkaa siitä mihin jäi, eli ei nollaa tuloksia. Kaikkea jo yritänyt, mutta ei. Vai onko edes mahdollista?

j.

8
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Minimi specs pp2.
« on: September 22, 2011, 19:00:27  »
Osaiskohan joku sanoa, mikä on aivan minimi kokoonpano pelille; siis vanhoilla graffoilla?

j.

9
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: NVIDIA käyttäjät!!
« on: May 11, 2011, 23:55:54  »
Tasapuolisuuden nimissä fixsaus olisi paikallaan. Nykynäyttiksillä tuo 5%-? fps tiputus ei luulisi vaikuttavan oleelliselta pelin kannalta.

j.

10
Tutkin ja löysin tällaisen köyhän miehen projektin. Toimii vain, jos mokkulassa lisäantennille liitin.

http://www.ab9il.net/wlan-projects/wifi6.html

http://www.ab9il.net/wlan-projects/wifi6A.html

Sivut 1 ja 2 linkeissä.

Oma tekele valmis: parannusta signaaliin 1-2/5 palkista 3-4/5 palkkiin.

Hankintoineen hintaa 36€.

Kuvia omasta härvelstä:

http://img715.imageshack.us/g/p1010026wt.jpg/

Tarvikkeitta saa esim. 3G antennit.

Tässä on linkki mokkulan signaalin ym. tutkimiseen.

http://www.nerve.org.za/mdma/j.

P.S. Jos kysyttävää, autan mielelläni.


11
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Mahdollista huijausta...
« on: April 30, 2011, 10:23:53  »
Pescatoren tiimiissä aloitin pp2 urani. Ei ainakaan silloin ollut havaintoja, että hän olisi pärjännyt muita paremmin. Käväisi TLV:ssä. Rehti ja reilu, eikä siedä kiroilua ym. sopimatonta. Käsittääkseni, ellei ole muuttunut, Pescatoren yhteys ei ainakaan muutama vuosi sitten ollut hostaukseen sopiva: lagia, pätkimisiä, kaatuilua.

Mutta, täällähän voi esittää ketä ja millaista vaan; en puolustele häntä, enkä tuomitsekaan tässä vaiheessa.

j.


12
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: NVIDIA käyttäjät!!
« on: April 17, 2011, 11:39:15  »
Minulla tuo Nvidian kortti 9800GTX+, gigan muistilla. Käyttis W7 Ultimate 64. Kaikkeni kokeiltua, en saanut pilkkiruudussa tökkimistä pois.

Asensin rinnalle XP:n, ja voila, toimii erinomaisesti.

Jos joku haluaa asentaa XP:n rinnalle, EN KEHOITA asentamaan, ellei ole hyvää kokemusta, koska, jos asentaa vanhemman Windosin myöhemmin kuin uuden, uudempi Windows ei käynnisty, ilman bootmanagerin muokkamista, joka tehdään asennus/ palautuslevyiltä boottaavana ja command prompista erikoiskomennoila.

Hyvin onnistuu, jos on mahdollisuus asentaa ensin XP, ja sen jälkeen Vista/ 7. Molemmat siis puhtaana asennuksena.

j.

13
Aina kun yritän avata buddya se kaatuu eikä tule mitän tekstiä voisiko joku auttaa?

Toimii hyvin 7 ultimate x64, kiitos.

Tyhmin kysymys ikinä: enkat tulevat siis reaaliajassa, kun Buddy on ladannut ne (alhaalla vilisee ladataan...)?

j.

Sama ongelma kuin käksyllä. Latailin jälleen tuosta ascon linkistä uusimman ja ihan sama juttu.. kun buddy pyytää pp2 ohjelmatiedoston ja sen valitsee, niin buddy kaatuu. Koitin myös ajaa adminina. Käyttis sama kuin joohnilla. Ainoa mikä tulee enää mieleen, että pitääkö pp2:n olla asennettu C:lle? kun koitan asentaa buddyn asemaan J:, niin jo asennus kaatuu.

-7

Mulla on Buddy asennettu eri kiintolevylle ja toiminut alusta asti OK. Oletteko ladanneet nuo linkin tiedostot Ascon ohjeista; Visual Basic C++. Kokeilkaa myös ladata Windos update ja sieltä valinnaiset ja net framework 3.5 sp1 tai sinnepäin. Siihen ruksi ja lataa päivitykset.

j

14
Toimii hyvin 7 ultimate x64, kiitos.

Tyhmin kysymys ikinä: enkat tulevat siis reaaliajassa, kun Buddy on ladannut ne (alhaalla vilisee ladataan...)?

j.

15
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: 0.851 "bugeista"
« on: March 08, 2011, 10:56:15  »
10. Kannattaa ehdottomasti myös tehdä säännöllistä levyn eheytystä (noin 2 x kk ), tsekata onko viruksia tai muita malwareja. Poistella tarpeettomia ohjelmia, (oikein, siis lisää/poista sovellus).

Myöskin taustalla saattaa pyöriä turhia ohjelmia, jotka käynnistyvät automaattisesti, mutta niitä en suosittele poistelemaan, ellei ole kokemusta.

Työpöydällä ei kannata pitää muitakuin "shortcutteja", koska tiedostot  työpöydällä syövät yllättävän paljon resusseja.

Vaikka olisi tuliterä mylly, joka nauraa uusille peleille, ei sekään toimi ilman säännöllistä oma-aloitteista "huoltoa".

Ccleaneriä (valmistaja Piriform ), suosittelen kaikille, ilmainen ja helppokäyttöinen peruspuhdistaja. Salittakoon tässä mainos.

j.

16
"mikäänhän ei estä laittamasta esim IVP 2 tiimiä mukaan."


Maksimiin en ota kantaa, mutta kohtahan täällä on vain muutama kova tiimi. (Tiimi A: I, II ja III. Tiimi B: I, II ja III, jne.

j.

17
Oletko Lape muistanut tallentaa muutokset?

j.

18
"Ne joilla tuo avanto-ikkuna tökkii, muuttakaapa resoluutio vanhaan (640x480)  muokkaamalla settings.dat -tiedostoa
Resolution = 1280x720
--->
Resolution = 640x480"

Minulla tuo Mikon ehdotus toimii mainiosti, tosin uutuudet grafiikan puolesta jäävät, mutta parempi pelata, kuin olla pelaamatta. Täälläkin geforce 9800, mutta luulen että johtuu näytöstäni, joka on vanha; ei tue 1280 tilaa.

j.

19
Pyydyskalastus / Vs: taitettava katiska
« on: February 22, 2011, 11:26:44  »
On.

Nimeltään avantokatiska; hintaa noin 50 ekee. Sateenvarjon tyylisesti saa kasaan. Googleta; en viitsi mainostaa valmistajaa.

j.

20
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Latokartanon koski...
« on: February 06, 2011, 12:17:40  »
Tosiaan. Voi niitä aikoja, kun Perniössä asuessani 1970 luvulla tuli isäni ja kavereideni kanssa käytyä ongella siellä koskella. Aika kultaa tosin muistot, mutta paikka oli idyllinen.

j.

21
Etelä-Suomi / Vs: Hämeenlinnan pilkkipaikat
« on: January 26, 2011, 16:00:02  »
Tässä on Katuman syvyyskartta, jos siitä olisi apua.Uploaded with ImageShack.us

Kuva otettu osoitteesta: http://www.hormajarvi.fi/Pro%20gradu_Forsell.pdf

j.


22
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Mokkulan käyttäjille vinkki.
« on: January 26, 2011, 09:49:45  »
Jos tunnet olevasi katvealueella tai mokkulan signaali on huonohko, ota noin 3:n litran teräskattila ja laita mokkula sinne pohjalle. Itselläni signaali parani noin 10 dbm ja HSPA+ verkko pelittää nyt ok.

j.

23
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: Pp2 SM-kisa chat thread
« on: January 08, 2010, 14:45:09  »
joohn. Muistin vähän liian myöhään, miten olen toiminut aiempina vuosina. Palautin sen käytännön voimaan. Mielestäni on turhaa pelata lohkoja, jos siellä on 10 pelaajaa ja 8 pääsee jatkoon. On parempi, että kaikki halukkaat saavat mahdollisuuden yrittää. Siksi lohkossa on etusijalla aina ne, jotka ovat sinne arvottu. Jos näistä osa jättää tulematta (syystä tai toisesta), niin lohkoja voidaan ihan hyvin täyttää varasijoilta.

Kuten sanoin, olen ollut tämän syksyn kiireisempi kuin koskaan eläissäni. Tai saa sitä kokeilla sitä väitöskirjaa tehdä, pp2:sta, hoitaa lapsia jne.. kyllä siinä aika ja yöunet käy vähiin. Ei ihan jokainen sääntö ja toimintamalli kisoista ole kirkkaimpana mielessä. Pääasia että kisat ovat nyt käynnissä ja etenevät.

Asiassa ei ole mitään epäselvyyttä, tosin jos sen haluaa tulkita hankalasti niin sen kyllä voi tehdä niinkin. En jaksa kirjoittaa raamattua säännöistä, kuten kv-liigassa oli. Jos joku asia on muka liian pahasti sorsiva, niin ottakaa yhteyttä niin katsotaan miten tehdään. En minä halua ottaa diktaattorin roolia vaan pidän pelit sopivan kevyinä ja sallin vähän väljempää menoa kuin kv-liigassa.

Ei tässä mitään hätää ole. Olen vain luonteeltani hyvinkin analyyttinen, ja puutun joskus pieninpiinkin epäkohtiin. Parasta asiassa olisi ollut selvitä kierrokselta 1 jatkoon. Toivon sinulle Mikko tsemmpiä väitöskirjaan ja jaksamista perhe-elämään ja pp2 porukoihin :wink:

joohn

24
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: Pp2 SM-kisa chat thread
« on: January 07, 2010, 19:29:46  »
Quote from: Mikko Procyon
Minulta kysyttiin, että miten varasijat jatkokierroksille... Noh. Koska pelaajia on tällä kertaa näin paljon, otetaan jatkokierrosten varasijat (eli ne täyttöpaikat, että pelataan aina täysi lohko) käyttöön vasta kierroksen 2 jälkeen. Eli kierrokselta 2 pääsee 8 parasta suoraan jatkoon/lohko ja sijat 9-10 päätyvät varasijalle. Koska itse en hostaa lohkoja, niin varasijat menevät tällä kertaa arvalla siten, että sijat 9 arvotaan ensin ja sijat 10 sen jälkeen. Laadin näistä listan, kunhan kierros 2 on pelattu. Kierrokselta 1 ei siis pääse varasijoilla eteenpäin.


Kyllä on. Eli jos lohkoon ei tule kaikkia 16 pelaajaa, host poimii varapelaajia mukaan peliin. Jos varapelaajia on useampi kuin vapaita paikkoja, niin sitten vaikka esim. arvalla mukaan.

No, YV:llä asioimaan... Eiköhän nuo asiat hoidu, jos ovat hoituakseen. Nyt on sentään useampi mukana, aiempina vuosina olen yksin hoitanut koko rumban ja silloinkin se tuli hoidetuksi, joskin vei aikaa todella paljon.

Jotain ristiriitaista tässä on. Ensin kierrokselta 1 ei voi päästä. Sitten voikin. YV:llä asioi siis hosti vai kärkkyvä vai missä se oli.

joohn

25
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: Propilkin SM-kisat 2009
« on: December 31, 2009, 04:43:25  »
Onko lohkojen 9. sijoitus varapaikka?

joohn

26
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: Pp2 SM-kisa chat thread
« on: December 21, 2009, 16:45:02  »
Mo.

Riittääkö, että ilmoittautuu ko. hostille,jossa pelaa,  vai pitääkö myös Mikolle ilmoittaa?

joohn

27
Kaikki mitä kirjoitin, oli minun omaa tekstiäni ja seison sen takana. Rähinäpeikko ei ollut oikolukemassa, eikä korjaamassa tekstiäni. Muutoksen aikoja ehkä eletään PP2:n osalta, ja jokaisen tulisi hyväksyä asia. Lisää asiaa osoittessa:

http://www.kalassa.net/keskustelut/uutiset-ja-pelin-kehitys/anna-aanesi-pelin-kehityksen-jatkon-puolesta/?topicseen

joohn


28
Ei voi vaatia Mikkoa ja tekijätiimiä jatkamaan peliä vain sen takia, että  me pelin käyttäjät pettyisimme, jos pelin teko päättyy. Tämähän loppuu joka tapauksessa joskus. Mikään asia ei jatku ikuisesti. Jos mikä tahansa muu taho olisi aloittanut tämän pelin tekemisen ja kehittämisen, emme olisi näin pitkällä.

Onko se heti mulle kaikki ja nyt niin vallalla, että unohdetaan pelin tekijät, ja siitä seuranneet mahdolliset perhe-elämän joistain asioista luopuminen, ainainen miettiminen pelin kehityksen suhteen, seurata foorumia päivittäin ja vastata foorumin kysymyksiin, antaa pelin ja sen suunnittelun ja toteutuksen hallita jokapäiväistä elämää. Pysähtykää pelaajat joskus miettimään elämää tekijätiimin silmin. Olsiko teistä ollut tähän kaikkeen?

joohn

29
Katsohan Tuomari myös tuota toista ketjua, jossa auon päätäni ja kadun.

http://www.kalassa.net/keskustelut/uutiset-ja-pelin-kehitys/anna-aanesi-pelin-kehityksen-jatkon-puolesta/?topicseen

joohn

30

MISTÄ EN TIEDÄ!
 
Sen tiedän että auot täällä usein päätäsi ja sitten kadut!
Poimihan nuo minun päänaukomiset. Jos kriittinen keskustelu, joka on ollut pyrkimykseni laajempaan keskusteluun, tulkitaan päänaukomiseksi, silloin vastaanottaja ei ole ehkä kykeneväinen sisäistämään asiasilältöä.

joohn

Pages: [1] 2 3


center>