Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - HuntaKilla

Pages: [1] 2 3 ... 9
1
Kaikkea kalastuksesta / Vs: uistin kalan suussa
« on: August 14, 2009, 15:19:24  »
Satunnaiskalastajan kans samoilla linjoilla, et ahvenhommissa ei peruketta käytetä. Tuleehan nuita uistintappioita, mut salmo hornetteja on nyt reilu kasa, mitä hauillekin syöttää. Kiiminkijoella kyseinen peli on aivan mainio ahvenkapula, et niitä on nyt tullu hommattua mukava kasa.
En tajua miksi niitä perukkeita sitten ei voisi käyttää ahventa uistellessa? Eikai se nyt niin paljoa uintiin vaikuta, ja ei aina tarvi sitä 30cm peruketta vaan pienikin on parempi, kuin ei mitään. Ja kyllä ne salmotki jossain vaiheessa loppuu. :D
Mielipidekysymys!

Ahvenela ei ole hampaita, joilla purra siima poikki. Jos hauki sattuu nappaamaan uistimeen ahvenen sijaan, niin sitten se nappaa. Jos hauki katkaisee siiman, niin sitten se katkaisee. Itse en ainakaan pidä ahvenen uistelussa peruketta, sillä jos uistin sattuu jäämään pohjaan, niin siinä menee vain hyviä perukkeita hukkaan.

Ja tämähän vain on oma mielipide..

2
Oulun lääni / Vs: Oulujoki-topic
« on: August 14, 2009, 15:13:19  »
Tarvitsee. Siellä kun on niitä arvokaloja (lähinnä taimenia). Varsinaisen luvan lisäksi pitää suorittaa valtion kalastuksenhoitomaksu.

3
Vieheet / Vs: Meppsin lipat
« on: August 06, 2009, 13:15:15  »
Hyvin on Meppsit kelvanu ahvenelle, kirjolohelle ja hauelle. Meppsejä onkin aimo kokoelma tuolla pakissa, josta on varaa valita mieluinen. Pienikokoinen, kuparinen ja punaisilla pilkuilla varustettu Meppsi on tuonut ahventa ja kirjolohta eniten, mutta tämä lippa makaa nytten Siikajoen pohjassa.

4
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« on: August 06, 2009, 00:29:47  »
Tänään kävin putkella jossain seitsemän aikaan illalla ja lähdin sitten kymmenen maissa. Syönti oli mitä surkein, viisi ahventa + yhden miehen lahjoittama ahven. Eli kokonaisuudessaan kuusi kalaa tuli. Veli kaverinsa kanssa napsi niitä kaloja, kun minä taas kylvin koukkuja joen pohjaan minkä kerkesin. Jospa sitten huomenna olisi syönti paremmin kohillaan...

5
Pyydyskalastus / Vs: Katiskavorot!
« on: August 05, 2009, 16:20:07  »
Hyvä konsti on myös laittaa metsästyskamera, joka lähettää sitten lähettää puhelimeen videokuvaa. Johonkin rannan puuhun sellainen kiinni, niin saattaa niitä syyllisiäkin jäädä kiinni.

Utajärvellä oli pakko laittaa sellainen puuhun kiinni, kun lohihäkistä alkoi yllättäen kaloja häviämään. Syylliset sitten narautettiin seuraavan kerran kameran avulla ja he joutuivat korvaamaan rahalliset tappiot.

6
Sekalaista juttua / Vs: Harrastukset...
« on: August 04, 2009, 16:22:50  »
1. Kalastus
2. Koskettimien pimputtelu.
    - Sellaista pientä soittelua ja biisien harjoittelua.
3. Tähtitiede
    - Myöhäissyksyn ja talven harrastus, jolloin on tarpeeksi pimeää kaivaa kaukoputki esiin ja etsiä planeettoja, tähtisumuja ja galakseja.
4. Pyöräily
5. Lintubongaus
    - Lintujen kuvaamista, tunnistusta, tarkkailua ja bongailua.
5. Eräily
    - Lähinnä patikoimista Lapissa päin.

7
Pyydyskalastus / Vs: Saimaannorppa
« on: August 04, 2009, 16:01:54  »
Voivoi.. Mr. Teini tulee tänne selittämään norpista..

...Ja sinä tulit tänne aukomaan päätäsi?

8
Heittokalastus / Vs: Tyhmin paikka mihin jätit uistimesi
« on: July 15, 2009, 15:02:55  »
Tyhmimät paikat, johon olen uistimia saanut kylvättyä on puut ja tiheät pensaikot sekä lohihäkki. Lohihäkissä niitä roikkuu muutama tusina, mutta ei ole mitään, millä hakea uistimia pois, koska laiturilta käsin ei yllä niitä noukkimaan. Muutaman oman uistimen olen löytänyt vahingossa nuista pusikoista, kun taas puuhun jääneet uistimet roikkuvat siellä puussa vieläkin.

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ihmeellisin tapahtuma kalassa?
« on: July 15, 2009, 00:17:17  »
Viimeviikonloppuna olin Utajärvellä kirjolohia ja taimenia kalastamassa. Huomasin, että aivan laiturin vieressä meni noin kilon kokoinen kirjolohi. Hain atraimen rannasta mahdollisimman hiljaisin äänin, etten karkottaisi kalaa tiehensä. Kun tulin takaisin, kala oli hetkeksi kadonnut, mutta kun se tuli taas näkyviin laiturin vierustalle, iskin sitä atraimella. Nostin sitten kalan ylös ja kala olikin hieman suurempi mitä aluksi olin arvioinnut. Kirjolohella oli painoa 1,5 kg.

  Irrotin kalan rannassa, etten vahingossa tiputtaisi sitä jokeen. Kun käänsin kalan toiselle kyljelleen, huomasin rintaevän kohdalla valtavan, vaaleanpunaisen kasvaimen(?), joka ulottui hieman vatsan puolelle. Mitä nyt sitä vertailin, niin kasvain oli melkein kirjolohen pään kokoinen. Siinä mietiskelin hetken, että kannataakohan kalaa ottaa syötäväksi, mutta päätin kuitenkin vetää sitä papilla päähän ja perkata sen, sillä en raaskinnut päästää sitä tuollaisena takaisin. Ties mikä tauti sillä olisi ollut. Kotona sitten leikkasin puukolla pois sen oudon kyhmyn, leikkasin kalan fileiksi ja suolasin, jonka jälkeen sitten jääkaappiin odottamaan savustusta. Kalan maku ei mitenkään ollut poikkeavaa, eikä siitä mitään pahoinvointia ym. tullut. 
 Kaippa tämä kasvain oli sitten ennen istutusta jokeen tullut häkistä, jossa kirjolohet tuppaavat puremaan toisiaan ja kun haava parantuu, siitä jää tuollainen kyhmy arveksi. Tiedä siitä sitten.

10
Ostin Keski-Suomen reissullani tuon samaisen Rapalan työkalurasian ja olen ollut todella tyytyväinen siihen. Puntari, puukko, pihdit, sekä kolme peruketta ja lukkoja tuli tarpeeseen. Saksilla olen vain pari kertaa ahvenia perannut. Siinä minunkaan pakin mukana ei tullut sitä timanttiviilaa, mutta eipä tuo pahemmin haittaa..

11
Sekalaista juttua / Vs: Youtube
« on: July 10, 2009, 00:01:18  »
Lainaan hieman vahmempaa, mutta...

Mikä siinä "Converts to" kohdassa pitää valita, että saa myös äänen mukaan siihen videoon ?
Ja mikä silloin jos haluaa pelkän äänen, eikä videota ollenkaan ?  :-)

Olen muutamia kertoja kokeillut, mutta aina on tullut pelkkä video ilman ääntä... vaikka kohta onkin ollut eri.

Jos et halua videota, niin otat sieltä listasta MP3 (audio only), eli siinä tulee vain äänet mukana. Jos haluat videon äänineen päivineen niin ota sieltä valikosta AVI for Windows (DivX+MP3). Huonona puolena tuossa vain on se, että sinun täytyy ladata DivX ohjelma.

Ohjelman voit löytää tältä sivulta: http://www.divx.com/en/products/software/windows/divx ohjelma on ilmainen, mutta Pro-versio täytyy sitten ostaa.12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Seuraava kalastusreissu?
« on: July 09, 2009, 17:28:04  »
Ylihuomenna Utajärvelle perhostamaan/uistelemaan kirjolohta. Isompaa taimentakin olisi tavoitteena saada.

13
Sekalaista juttua / Vs: Äänestys: Harrastatko metsästystä?
« on: June 12, 2009, 14:30:05  »
Kyllä metsästys kiinnostaa ja tavoitteena olisikin hankkia metsästyskortti. :)

14
Kirpputori / Vs: Luotettavat kauppakumppanit, ruusut & risut
« on: June 09, 2009, 21:44:33  »
luotetavaa kapankäyntii henkilöltä Zoltan8D
suosittelen++++++++++++++++++++

Täältä myös iso ruusukimppu käyttäjälle Zoltan8D. Vieheet oli hyvin pakattu ja tulivat nopeasti.  :-)

15
Pyydyskalastus / Vs: Saimaannorppa
« on: June 08, 2009, 01:19:04  »
Nehän tutkijat on aika monenlaista versiota esittäneet tuosta saimaannorpan tilanteesta. Itsekkään en oikein usko tuohon, että saimaannorppia ei enää mahtuisi Saimaaseen. Onhan tuolla Saimaassa vielä lääniä vaikka millä mitalla ja sinne kyllä nuo norpatkin mahtuvat vielä.

Olen monesti netissä sellaisiin väitteisiin, että kalanpyydykset olisi norpille vakava uhka, jonka vuoksi kalastajilta olisi kiellettävä pyydyskalastus. Enemmänkin taudit ja erilaiset myrkyt, mitä teollisuus on aikojen saatossa tuottanut, on syynä kannan pienenemiseen. Nyt on myös ilmastonmuutos lisätty saimaannorppaa uhkaaviin tekijöihin, sillä norpan pesintähän kokonaan riippuu jää- ja lumitilanteesta.

16
Pyydyskalastus / Vs: Saimaannorppa
« on: June 08, 2009, 00:52:55  »
Sehän se ongelma onkin, kun joidenkin ammattikalastajien tulot tulevat verkkokalastuksesta. Jos verkot vaihtuvat katiskoihin tai muihin pyydyksiin, niin tottakai myös tulotkin pienenevät. Ja verkkoihin ei välttämättä norppia jää, mutta ne yleensä syövät kalat verkoista, mikä pienentää myös ammattikalastajien tuloja.

Ehkäpä verkkokalastusta täytyisi rajoittaa siten, että tietty kappalemäärä saa olla verkkoja per ammattikalastaja. Tai sitten verkkokalastus jätettäisiin ainoastaan ammattikalastajille niillä alueilla, missä esiintyy saimaannorppia, sillä kalastajien tulot ovat pääasiassa kalastuksen varassa.17
Sekalaista juttua / Vs: Tyhmin tekonne ikinä?
« on: June 07, 2009, 22:24:37  »
Nyt tuli kaverilta todella tyhmä teko. Se rupesi leikkimään tulitikulla minun naamani edessä ja kuinkas kävikään: minulta paloi yli olkapäiden menevät etuhiukset toiselta puolelta päätä. Siinäpä kaveri pahoitteli tekoaan, mutta lähellä oli, etten nakannut häntä jokeen! Noh, eiköhän ne hiukset äkkiä kasva päähän takaisin..

Taas OT. :|

18
Kaikkea kalastuksesta / Vs: tupakoitko kalassa?
« on: June 07, 2009, 01:25:49  »
En polta, enkä tule polttamaankaan. Kalastus on sen verran aktiivista hommaa joskus, ettei jää mitään röökitaukoja. Terveys siinä vaan mennee kessutellessa..

19
Sekalaista juttua / Vs: Erä VS. Metsästys &Kalastus
« on: June 05, 2009, 15:01:22  »
ERÄ-lehdelle lähtee ääni täältäkin. Lehdessä tehdyt testit ovat monipuolisia ja kalastuksen artikkelit ovat melko laajoja ja niissä riittää lukemista. ERÄ-lehdessä ei niinkään käsitellä metsästystä, mutta minua se ei haittaa.
 M&K-lehti taas painoittuu hieman liikaakin metsästykseen ja kalastuksesta ei jää kuin muutama sivu luettavaksi. Testitkään eivät ole niin hyvää luokkaa kuin ERÄ-lehdessä.

Molemmat ovat hyviä lehtiä ja niiden lukemisessa menee aikaa ihan mukavasti, mutta tälläkertaa ERÄ veti pidemmän korren.

20
Heittokalastus / Vs: Ensimmäinen kalasi virvelillä
« on: June 05, 2009, 14:52:53  »
1. Milloin?
- Olisikohan ollut vuosi 1995-96 välillä. Eli siinä kahden vuoden iässä.

2.Mistä?
- Lievestuoreenjärvi, Lievestuore.

3. Kalan koko ja laji?
- Kala painoi noin kilon ja haukihan se oli.

4. Millä ja miten sait?
- Ensimmäisellä metrin mittaisella virvelilläni sain hauen. Kala otti suureen, hopean väriseen Mepps lippaan. Samaa lippaa käytän nykyäänkin haukivesillä.

6. Mitkä fiilikset kalaa kelatessa?
- Huusin onnesta soikeana isälle: "Isi mulla on kala! Tuu kattomaan! ISI TUU KATTOO!" Ja samalla kun kelasin kalaa ylös, hypin jatkuvasti, kun oli niin mahtava fiilis saada ensimmäinen kala. Oi niitä aikoja...

21
Sekalaista juttua / Vs: Youtube
« on: June 05, 2009, 14:07:29  »

Se voi tosiaankin johtua siitä Vistasta, koska nuo ohjelmathan on tarkoitettu Windows XP:lle. Oletko kokeillut tätä? http://vixy.net/

Tuo vixy voisi ehkä toimia vistalla.

22
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: June 04, 2009, 22:18:20  »
Miksi facebook ei anna mun ladata itselleni profiilikuvaa? Ei pitäisi olla koossa mitään valittamista, se vaan lataa ja lataa niin kauan kuin jaksan odotella eikä mitää tapahdu.
Juuri vaivauduin tekemään tunnuksen mutta antaa olla sitten stana kun en kelpaa....

Yritä myöhemmin uudelleen. Se facebook lagii itsellänikin, jos aion vaihtaa profiilikuvaa tai lisätä uuden kuvan. Siellä kenties on yhteydet niin tukkeutuneet, että kuvan lataaminen on tajuttoman hidasta.

23
Sekalaista juttua / Vs: Youtube
« on: June 04, 2009, 21:12:48  »
Nyt menee vähän OT:ksi, mutta löytyykös kellään koneelta Youtube downloader ohjelmaa? Näitähän löytyy googlettamalla vaikka kuinka monta erilaista, mutta olen kokeillut melkein niitä kaikkia ja mikään ei oikein tunnu toimivan... tietäisikö joku sellaisen ohjelman joka toimisi? :)

Minulta löytyy Youtube Downloadereita kaksi kappaletta, mutta musiikille ja videoille on eri Youtube downloader-ohjelma.

http://www.dvdvideosoft.com/guides/dvd/convert-YouTube-to-MP3.htm tuossa MP3 ym. musiikkitiedostoille ohjelma.

http://www.dvdvideosoft.com/guides/dvd/convert-YouTube-FLV-video-to-iPod-MP4-video.htm tuossa sitten youtubesta ladattaville videoille.

:)

24
Sekalaista juttua / Vs: Tyhmin tekonne ikinä?
« on: June 04, 2009, 14:23:31  »
Tyhmin teko tais olla kun isä ja veli oli ampumassa ilmakiväärillä. Tietenkin juoksin piipun eestä ja samalla kuului "PAM". Lyijy lens jnt.20cm päästä. :-o Hyvä ettei henki lähteny.  :-D

Hieman OT:tä, mutta pakko sanoa tähän väliin, että isoveljeni oli ampumassa vanhalla mökillämme ilmakiväärillä, ja kun äiti leikkasi ruohoa , niin isoveljeni ampui äitiä ohtaan!:D Siinä ehkä isoveljen tyhmin teko!

Mitä kävi?

Ei siinä mitään. Ilmakiväärin lähtönopeus oli silloin niin heikko, niin ei muutakun sairaalassa luoti pois.

Onse mahtanu ainakin kipiää käyä ku impun kuti nasahtaa otsaan? O_o

Sry OT.

25
Onginta / Vs: Onginnan sm-kisat kimola!
« on: June 04, 2009, 01:16:22  »
EI V*TTU JOS TOSSA LUKEE SM-KISAT KIMOLA NIIN MISSÄKÖHÄN V*TUSSA NE SILLON MAHTAS OLLA

Ei tuosta kuitenkaan tarvitse päreitään lopullisesti polttaa. Tuohon kysymykseen olisi voinut vastata edes vähän kohteliaammin!

26
Vieheet / Vs: paras uistin mitä teillä on tai on ollu
« on: June 04, 2009, 00:27:25  »
Löysin nyt uuden uistimen, joka on nyt yksi parhaista vieheistäni. 1 & 2 koon pronssin värinen ja punaisilla pisteillä varustettu Meppsin lippa. Tässä alkukesästä kaikki ahvenet ovat tulleet juuri tuolla värillä ja hyvin kirjolohillekkin on tuo lippa kelvannut.

27
Heittokalastus / Vs: Jokihauet
« on: June 04, 2009, 00:22:04  »
Mitenkä tuosta Oulujoesta sitä haukea saa rannasta? Värtön rantaan olisin huomenna menossa kokeilemaan, jospa sieltä jotain pannukarkeaa saisi tänään saatujen Kuivasojan ahventen rinnalle. :-P

28
Vieheet / Vs: Paras ruohikkoviehe hauelle?
« on: June 03, 2009, 16:59:26  »
Ihan ylivoimaisesti minnow spoon.

Samaa mieltä. Hyvin hauelle kelpaa myös ruohosuojattu Räsäsen ja Professor.

Minnow Spoonit tarttuu mun mielestä joka ruohoon mikä on 10 metrin säteellä.  :roll:

Jokaisessa ruohosuojauistimessa kannattaa hieman säätää sitä "viikseä", jotta se ei takertuisi niihin kaisloihin..

29
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kuinka kauan olet kalastanut?
« on: June 03, 2009, 15:26:19  »
Kaksi vuotiaana perehdyin mato-ongintaan ja siinä samana vuonna sain ensimmäisen virvelini. Ja siitäkös se innostus lähti, kun sain ensimmäisen haukeni ensimmäisellä virvelilläni. Eli 13 vuotta on tullut kalasteltua aktiivisesti.

30
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: paras kelamerkki?
« on: June 03, 2009, 15:13:00  »
Shimanon avokelat ja Abu Garcian hyrräkelat ovat kestäneet itselläni parhaiten. Tosin tuolla hyrräkelalla en ole paljoa heittokalastusta harrastanut, mutta usein se on ollut vetouistelussa mukana.

Edit: Niin ja Shakespearen umpikelat ovat myös hyviä. Itselläni on yksi sellainen ja hyvin on säilynyt ehjänä.

Pages: [1] 2 3 ... 9


center>