Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kiekura

Pages: [1]
1
Onginta / Vs: "oikeaoppinen" madon pujottaminen
« on: August 19, 2008, 17:58:01  »
Tänään kävin ongella tuossa läheisellä järvellä ja tulihan sieltä kalaa. Mato vain "poimuttamalla" koukkuun. Saaliksi lukuisia särkiä, ahvenia ja lahna :). Tosin lahna oli todella pieni, ehkä 500-700g. Kaikki päästin takaisin. En malta odottaa, että pääsen pilkille sinne :)

2
Muut kalastuslajit / Vs: Tuulastus
« on: August 19, 2008, 17:52:20  »
Todella hienoa. Olisi kiva kokeilla, mutta ei ole venettä ja kaverit ei kalasta. Pittääppi sitte aikuisena katella tuota enemmän. Muutenkin kalastusta hankkia kunnon vehkeet sun muuta.

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: August 19, 2008, 12:07:12  »
Ai tuo joka on männyssä? Todellakin on isompi. 7.3 kg.

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: August 19, 2008, 11:34:37  »
Pakko päästä ite joskus tonne.
Aivan mahtavia kuvia ja kaloja.
Missäpäin Norjaa tuo paikka on?
Hmm pikkuveli lähtee isän kanssa norjaa yleiurheilu kilpailuihin :D. Vois lähtee. Aivan uskomattoman upeita noi kuvat tuolla ja kalat myös

5
Länsi-Suomi / Vs: Kalastuspaikat Jyväskylässä?
« on: August 18, 2008, 21:40:07  »
isoja ahvenia on saraavedellä laukaassa200-500 grammasia.
Ite ajattelin tuossa talvella aloittaa pilkkimisen tuolla saravedessä. Lisäksi olisi vuojärvi ihan vieressä. Eli jos joku tietäisi hyviä paikkoja noissa järvissä ja minkälaisella pilkillä, niin voisi mennä kokeillee. Ajattelin lähte siitä satamasta/messunrannasta kävelee. En viitsinyt tehdä uutta aihetta. Tarkoituksena olisi näin aluksi saada vain kalaa ja sitten miettiä näitä isompia kaloja. Ja mistäs saataisiin tuommoiset hyvät "aloittelijan" vehkeet.

6
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: August 18, 2008, 17:28:28  »
Muistan kun 6 luokalla tehtiin puukäsitöissä. Sain arvosanaksi 9. Viikko sen jälkeen samalla reissulla kaksi pientä haukea. Ikävä kyllä jokin kala sen myös vei ;(.

7
Ison hauen. Noin 8 kg. Olisi todella loistavaa. Sitten pilkillä saada esim 2kg hauki olisi jotain upeaa.

8
Ei toimi tuolta. 505 tulee

9
Heittokalastus / Vs: Millä vieheellä sait ensimmäisen haukesi?
« on: August 17, 2008, 15:47:58  »
hehe, Muuttettiin uuten taloon ja siinähän oli jörvi joka oli osa keitelettä (vatia) Noh käytiin rannassa ja huomattiin vene. Kysyttiin naapureilta saakos lainata. Noh saatiin lainata seuraavana päivä city-markettiin ostaa lasten virveli (olin noin 6 vuotias). Mentiin heittelee isän ja äidin kanssa ja isä siinä nyt veteli ahvenia ja särkiä ja minä heittelin omalla. Sitten ihmettelin jäikö se lumpeeseen kiinni, kun on niin jäykkä. Isä testas ja haukihan siellä oli. Virveli minulle ja kelasin sen veneeseen. Painoa oli ehkä 500-700g, mutta olin todella iloinen.

10
Itellä on 2 konetta netissä. Noh adsl modeemina toimii A-link ja sitten on Wippies Wifibox. Pääsen Wifiboxin niihin asetuksiin, mutta en A-linkin. Olen myös hukannut A-linkin ohjekirjan.... Eli miten pääsis. ja onko rr21 mallissa NAT? Kun ei voi hostata...

11
Onginta / Vs: Väkäset pois!
« on: August 16, 2008, 18:47:15  »
Olikos tuo erä lehti vai missä luin, että tulitikku askin sitä raapaisu pintaa vasten saa sen väkäsen pois hiomalla. Tai eikös kynsiviila aja saman asian?

12
Onginta / Vs: Täkykaloista
« on: August 16, 2008, 16:17:55  »
Särki on se paras. Se kestää hyvin ja ei kuole heti.

13
Onginta / Vs: Oletko saanut Haukea mato-ongella?
« on: August 16, 2008, 16:17:15  »
Aivan uskomattomalla tuurilla sain noin 2.1 kg painavan hauen. Ensin tarttui ahven nostin ja ahven oli jo pinnalla. Samalla hauki hyökkää ja ottaa ahvenen suihin. Onneksi ei mitään katkennut, vaan vedin hauen veden pintaa pitkin rantaan ja käellä kiinni. Ei edes taistellut vastaan

14
Onginta / Vs: "oikeaoppinen" madon pujottaminen
« on: August 16, 2008, 16:15:08  »
Kannattaa muuten aina jättää se koukun kärki näkyviin. Kala jää kiinni PALJON paremmin. Pienenä luulin että kala ei saa nähdä koukkua vaan se hylkää sen :lol:.

15
Onginta / Vs: Tuulensuunnan vaikutus.
« on: August 16, 2008, 16:11:53  »
Vastaanpa kuiteinkin, vaikka ongintaan tämä ei kuulu.
Tuulen suunta itsessään ei mielestäni ole vaikuttanut huomattavasti, eri tuulilla kalat on vaan eri paikassa ja mikä siihen mielestäni on vaikuttanut, ainakin kuhan ja lohen/taimenen uistelussa, on veden lämpötila, eli siellä mihin tuuli on painanut lämpimän veden, sieltä myös kalaa on paremmin saatu. Näin ollaan todettu, ei se tosiaan aina paikkaansa pidä, mutta on sillä oma vaikutuksensa. Toivottavasti selitys oli mahdollisimman hankala ymmärtää  :wink:
Tuuli siirtää lämmintä vettä, elikkä  kalatkin saattavat siinä samalla liikuskella. Tuulisina päivinä kannattaisi kokeilla käydä lahnaa onkimassa. Isoveljen kanssa vedettiin 8 lahnaa semmoiselta mutapohjaiselta paljon kasvillisuutta olevalta rannalta. Laineet nostivat pien eliöitä sieltä pohjasta ja lahnaa tuli. Tavallinen onko ja syöttinä kastemato.

Pages: [1]


center>