Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Vesku

Pages: [1] 2 3 4
1
Etelä-Suomi / Sipoonjoen meritaimen!
« on: September 03, 2004, 13:25:04  »
Juu, menee kyllä aprillijutuiksi tämä. Onhan siellä oikein nousuportaat rakennettu sinne Brobölen vanhalle myllylle, jossa olen muutamia kertoja käynyt heittelemässä, mutta erään ukon kanssa kun asiasta puhuttiin, niin sanoi ettei sieltä mitään lohikaloja nouse enää näin pitkälle. Joen varrella asuvat pitävät siellä kuulemma katiskoja ym pyydyksiä siihen malliin ettei lähellekään esim. Nikkilää nouse mikään.

Itse olen joitain kertoja joella ollut kalassa ja haukea + ahventa sieltä saa, mutta hyvät paikat on aika harvassa.

Ei siis kannata mistään lohi- tai taimenjoesta puhua.

"Vanha kansa" muuten väittää, että joessa on vallan hirveän kokoisia mörköhaukia, mutta niiden saaminen on kiven alla, koska joessa on valtava määrä muutakin pikkukalaa, joten saavat helpolla vatsansa täyteen. Pulskaa lahnaa mm löytyy paljonkin.

reilun kilon hauki on suurin jonka itse olen sieltä saanut. Keltaisella toukkajigillä tuli.

2
Kaikkea kalastuksesta / Kalalla: millä perusteella teet uistinvalinnan?
« on: September 03, 2004, 13:10:07  »
Kyllä se menee aina poikkeuksetta sen mukaan mitä kalaa ollaan pyytämässä ja se viehe, jolla sitä yleensä on saatu.

Eli: Ahvenien narraamiseen SalmoHornet ja jos ei ala irtoamaan, niin Senioreja sitten.

Hauen heittelyyn Minnow Spoon ja vetoon vaikkapa Jesse tai Hi-lo, Nilsu,Magnum jne.

Siialle Senioreja vetoon vaan ei vielä ole ensimmäistäkään noussut, perhana..

3
Muut kalastuslajit / Pönttö- ja sähkökalastus
« on: July 23, 2004, 08:35:23  »
Pönttökalastuksella tarkoitat ilmeisesti vaikkapa mehupönttöön sidottavaa siimaa, jonka päässä sätkii täkynä vaikkapa särjensintti. Olen kokeillut joitain kertoja ja hauskaa hommaahan se on, kun yhtäkkiä loiskahtaa ja mehukatti/ kossu/ ilmapallo tai joku muu kelluke alkaa vaeltaa ympäri järveä hauen iskettyä.

Lopetin tämän lajin kuitenkin viime kesänä, kun tukkakosklo oli huomaamattani hiiviskellyt kytikselle ja kun heitin systeemin veteen, niin tipuhan syösyi välittömästi särjen kimppuun ja painoi sitten ympäri järveä koukku nokassaan ja mehukatti perässään. Onneksi sai sen lopulta irti..

Lintua ja sukuaan joutui lahjomaan rankasti pullalla seuraavana päivänä  :)

4
Veneet ja veneilytarvikkeet / Millä veneellä uistelette?
« on: July 22, 2004, 13:44:25  »
Köyhät kyykkyyn, hehe :lol:

Käytössä siis ikuvanha lasikuitusoutuvene, josta maalikin alkaa mukavasti hilseillä. Moottorina 3,5hv Terhi ajalta jolloin Presidentit olivat vielä Kekkosia(airot AINA mukana).

Vedossa 2 vapaa kiinnitettynä tai irtonaisina missä milloinkin. Tänään olisi tarkoitus käydä Honkkarissa metsästämässä laitaan puristettavia vapatelineitä a´5e.

Johan alkaa kohta suurriistan metsästys !

5
Tästähän on saatu kunnon vääntö aikaiseksi, heh !

No sen verran tuosta eettisestä puolesta, että itse en oikein ole ymmärtänyt tuota c & r touhua. En suinkaan tarkoita sitä, että tapan kaikki kalat jotka saan, eli vapautan pienet aapoparat, jotka ovat senioriin innostuneet tarraamaan sekä pikkuruiset hauet ihan vaan sen vuoksi etten jaksa alkaa perkaamaan ja roaksi laittamaan tuollaisia tiitiäisiä. Kaikki muut sitä vastoin saavat patukkaa päähänsä ja lopetan kalastuksen kunnes saalis on riittävä. Riittävällä tarkoitan tässä sitä, että saalis mahtuu 10 litran muoviämpäriin ja kertaakaan en ole saanut ämpäriä edes kunnolla puoleenväliin, joten en ole siis mielestäni Suomen kalakantojen tuhoaja  ja yhteiskunnan vihollinen nro 1.

Näin kun toimin on mielestäni aivan helskutin hailee onko se kala hapoilla vai ei veneeseen tultuaan, kun pinnanalainen vaellus loppuu kuitenkin papin käsittelyssä tai jotenkin muuten ja äkkiä. Omilla "light" kamoillani nuo minikalat ei todellakaan pitkään sätki ja lähtevät takuulla suht terveinä jatkamaan eloaan ja kasvamaan. Isoja kaloja varten on isommat vehkeet, mutta pieniä varten on pienet kamat paikallaan. Se nyt on jo huonoa tuuria jos yrmyhauki innostuu "pikkusuolaisesta" eikä sille mitään sitten voi. Tulee jos tulee.

C & R UL- vehkeillä harrastettuna on mielestäni pelkkää pelleilyä. Itse ainakin kalastan ruoaksi enkä vaan lähde pitämään hauskaa jollain tulitikkuvavalla jossa ompelurulla kelana, jotta 20g ahvenienkin kanssa saa taistella.

Koko ul- hommeli on silkkaa jenkkihapatusta ja valmistajien kikkailua.

Kevyemmät vehkeet puoltavat paikkaansa kun niillä halutaan pienempää(ja makoisampaa) saalista. Yritin jigikalastusta ensin haukisetilläni eikä ollut harmainta haisua mitä siellä pinnan alla tapahtuu. Nyt kun on nuo kevyemmät välineet, niin jigailu onnistuu ja on selvä tuntuma vieheeseen ja mahdollisiin vierailijoihin siiman päässä.

RRäyhh !

6
Vetouistelu / Mitä kalaa Bomberilla?
« on: July 22, 2004, 08:22:39  »
Siinä muuten tuli hyvä pointti, jota en itse vieläkään ole oppinut, eli jos siimat ei kiristy, niin kannattaa todella ruveta penkomaan sitä pakkia ja laittamaan siiman jatkoksi vaikka minkälaisia vieheitä. Välillä voi yllättyä todella positiivisesti.

Itsellä tuppaa yleensä Minnow Spoon ilmestymään siiman päähän jos muuten on hiljaista ja saa ainakin sen yhden tai kaksi limapötköä jallitettua.

Tämä on vaan hieman liian helppo ratkaisu ja pitäisikin rohkeammin uskaltaa penkoa sitä pakin pohjaa..

7
No itse tulin hankkineeksi juuri tuollaisen 6 jalan pikkuvavan ja 1000- luokan haspelin koska halusin aloittaa ahventen jigikalastuksen.

Tässä hommassa tuo setti on ollut omiaan ja vahingossa iskeneet pikkuhauetkin ovat jättäneet siiman katkaisematta vaikkei siiman päässä leikaria isompaa suojaa olekaan.

Kalastaminen(jiggailu ja pienten vaappujen ja lippojen käyttö) on huomattavasti mukavampaa ja tuntuma parempi kuin jos yrittäisin haukiseipäälläni ja -kelalla samoilla vempeleillä.

Mitään tämän pienempää en koe tarvitsevani ja pikkuvapa käy hyvin vielä kevyeen vetouisteluunkin seniorien ym pikkuvaappujen kera.

Olen ollut hankintaan tyytyväinen enkä kyllä koe rääkkääväni ahvenparkoja vaan aika sukkana sieltä on kaikki kalat ylös tulleet näillä vehkeillä.
UGH !

8
Pete puhui aika lailla asiaa tuossa. Itselläni on sellainen historiikki, että vuosikausia kalastelin vanhalla abun umpparilla ja isoisäni vavalla uistimina muutamia peruslusikoita sekä lippoja ja pari hassua Rapalan vaappua. Kokonaispotti oli ehkä 40-50e. Kalaa tuli kuitenkin ihan suht mukavasti, kun vaan oli edes joltisillakin ottipaikoilla.

Noh, sitten hankittiin n.8v sitten mökki ja huomasin että kalan tulohan loppui siinä järvessä kuin seinään ja itseluottamus vajosi mutapohjaan. Hetken aikaa harkitsin jopa räjähdekalastuksen aloittamista.. Ehkä 1-5 tumppihaukea irtosi/ kesä(vanhoilla kamppeilla). Rupesin siinä sitten ihmettelemään ja kävin paikallisiltakin kyselemässä, että onkos täällä edes kalaa ja millä helkutilla sitä ylös saa. Kertoivat että kalaahan on ja katiskoilla revitään hirveitä ahvensaaliita ja verkoilla siikaa jne, että kyllä sitä siellä on.

Ei siinä sitten auttanut muu kuin ruveta uusimaan vieheiden värikarttaa ja hankkimaan lisää vaappuja ym. Sen jälkeen aloin lueskella tätä foorumia ja paria muutakin ja sain kullanarvoisia(kirjaimellisesti myös lompsalle, heh) vinkkejä vieheistä, ottipaikoista ym ja kalan tulokin parani jonkin verran(+ että mopedi lähti keulimaan rajusti hankintojen suhteen). Nyt kun on sitten 4 vapaa muutama kela sekä lätkäkassillinen muuta sälää, vieheitä, jigejä, jne, jne voin sanoa että kalojen saanti on niukasti parantunut, mutta olen edelleen mökkijärvellämme kaikkea muuta kuin saamamies. Helkutin innostunut kalamies silti. Tarinan opetus lienee se, että vähällä panostuksella pärjää mainiosti, kun hankkii ne perusuistimet ja vaikkapa muutaman erivärisen ja - kokoisen jigin. Toisaalta on kuitenkin mukavaa kun on hieman valinnan varaa eri kalastuslajeihin sekä eri kalojenkin tavoittamiseksi. Jospa niitä vaikka joskus jopa tavoittaisikin :)

Ei näissä hommissa silti raha ratkaise paljon mitään. Jos vain kalaa tahtoo, niin muutama ruohosuojattu Minnow Spoon kyllä pitää ainakin haukifileissä ja kustantaa n.10e. Nämä ovat ainakin minun maineeni pelastaneet monta, monta kertaa.

9
No eipä tarvinnut pelätä että olisi ruuhkaa ollut vavoissa...
Viikonlopun soutu-saldo 1 alle puolenkilon hauki ja vuoti kitusistaan ku pistetty sika vielä kaiken huipuksi, joten ei puhettakaan c & r touhusta. lokille päätyi.

Toinen samanmoinen tuli sitten vihreällä hile-toukka jigillä ahvenen jigailun yhteydessä ja ahvenista ei tietysti merkkiäkään.

Kumma juttu oli, kun vedin 2 senioria siikojen toivossa, niin ei minkäänlaista nykäisyä paitsi yhden kerran: Saaliina n. 10cm särki !

Kyllä oli taas intoa nostattavaa meininkiä, voi jee..

10
Vetouistelu / perämoottorissa vikaa
« on: July 19, 2004, 08:18:05  »
Kovaa ajoa ja huolimatonta huoltoa sitten vaan !

11
Ok, kiitokset. Olinkin juuri lähdössä ajelemaan mökille, joten tuli sopivaan aikaan vastaus. Ei muuta ku mitä sattuu vaan vaappuja sitten käteen löytymään ja siiman jatkoksi.

Kireitä siimoja viikonlopuksi kaikille !

12
Muut kalastuslajit / sukelluskalastusta
« on: July 16, 2004, 13:32:12  »
Tässä ei vielä ole käsiteltykään saaliin käyttäytymistä, eli minua kiinnostaa lähinnä se mitä tapahtuu kun tuollaista 6kg mörköhaukea ampuu ja osuu, niin eikös se kala vedä melkoiset hulabaloot ja rynnii sukeltajan kimppuun ?

Ei kait sitä nyt mitään Wilhelm Tellejä kuitenkaan olla, että laaki ja vainaa.

Itse kyllä vähän aikaa miettisin siinä tähtäimen takana ennenkuin antaisin palaa jos tuommoisia isompia luupäitä kohdalle osuisi.

Siinä on paha lähteä "takavyötä, junttaa tai kravattia" hakemaan, kun on noin liukas vastus, heh !!!

13
Heittokalastus / KÄYTTÄJILLE: Kysymysten laatimisesta...
« on: July 16, 2004, 12:06:13  »
Jotenkin tuo hakukone ei kyllä oikein toimi, eli parhaiten olen löytänyt tiedon otsikoita pikaisesti selailemalla.

Jonnin verranhan tässä on tullut itsekin avattua uusia aiheita ja varmaan noissa vanhoissakin olisi tarinaa ja joitain vastauksia löytynyt. Ongelma on vaan siinä, että joku vastaus esim. vetouisteluun liittyen saattaa löytyä välillä vaikka "ahvenen jigailu"- otsikon alta tai aivan jostain muusta topicista, jossa keskustelu on lähtenyt rönsyämään sivupoluille.

Olen kyllä ainakin omalta kohdaltani koettanut pitää nuo avaukset jossain määrin järkevinä, kaikkia hyödyttävinä ja sellaisina, että muillekin kuin minulle olisi hyötyä niihin tulleista vastauksista.

Nuo "suurin ahvenesi", "suurin ahvenesi jigillä", "suurin lahnasi dynamiitilla" ym on kyllä aika turhia aiheita tai koetetaan vaikka pitää 1 topic koskien yhtä kalalajia ja sen jättiläistä oli vermeet, joilla se saatiin sitten ihan mitä hyvänsä.

Nuo "paras viehe"- jutut on sen sijaan paremmin ymmärrettävissä, koska niillähän sitä kalaa saadaan tai ollaan saamatta, joten pakkohan niistä on tiedustella, jotta saaliit eivät iänkaiken jää minimaalisiksi. Paljonhan niitäkin toki on..

14
Kaikkea kalastuksesta / Mikä on paras kellonaika kalastaa?
« on: July 16, 2004, 10:43:22  »
Veikkaan että johtuu todennäköisesti omasta vireystasosta, eli se kalastus taitaa olla aamuväsyn takia enemmän sellaista "huohhoijakkaa, kun väsyttää ja ohhoijaa ja sinne päin"- kalastusta, kun taas iltasella on enemmän sellainen saalistajan olo ja ajatus sekä kädet toimivat paljon skarpimmin. Tappajan vaisto herää iltaisin  8)

15
Kaikkea kalastuksesta / Millainen olet kalastajana?
« on: July 16, 2004, 09:59:23  »
Tässähän ollaan jo lähes veteraaniluokassa:

IKÄ: 33
KALASTUKSEN ALOITIN: 7 vuotiaana mato-ongella sen jälkeen rauhallisempaa. Mopo lähti keulimaan rajusti n. 5 vuotta sitten ja tää vaan pahenee  :lol:
MISSÄ PÄIN KALASTAN: Mökki Hartolassa, eli siellä(Salajärvellä) eniten. Sen lisäksi kaikenlaiset rannat ja pusikot joita löytyy kodin lähistöltä.
PALJONKO KALASTUSKERTOJA / VUOSI: Vaimon mielestä liikaa, omasta mielestä liian vähän.Ehkä niitä joku 30-50 tulee vuodessa.
KALASTUSTAVAT: UL-kalastus, soutu- ja moottoriuistelu, katiskointi, mehupönttöily toisinaan(hullun hauskaa).
KOHDEKALALAJIT: Eniten pukkaa haukea, tavoitteena alkaa saada HUOMATTAVASTI enemmän ahventa ja siikaa ja ainoastaan isompia haukia.
PARASTA KALASTUKSESSA: kalan saanti, luonto, rauha, uusien ottipaikkojen ja -vieheiden löytäminen, jatkuva kehittyminen "suamamiehen suuntaan".
MUUT HARRASTUKSET: kitaran rämpyttely ja hoilotus, lukeminen, urheilu monissa muodoissaan, reissaaminen, perhe.

16
Pahus kun jouduin taas avaamaan uuden viestin, mutta luin kaikki nämä aiemmat otsikot eikä vastausta löytynyt, eli:

Parilla vavalla siis uistelen, joista toinen on aika lähellä UL-kamaa ja toinen taas kunnon haukipeli. Yleensä olen pitänyt "suht" samankokoisia vaappuja kummassakin, esim. toiseen vaikka 4cm countdown ja toisessa ollut esim. 10cm Jesse.

Rupesin tuossa miettimään, että onko sillä mitään väliä mitä siellä laahaa samanaikaisesti, eli voiko vaikka toiseen sitoa Seniorin ja toisessa uittaa  15cm Super Shad Rapia. Sopiiko isolle vaapulle sama nopeus kuin pikkuvaapulle vai mennäänkö metsään toisen kanssa ?

Mikä olisi kokemuksenne mukaan hyvä pikku ja iso vaappu- yhdistelmä ?

Tarkoitus olisi siis poimia ahventa ja haukea samalla reissulla. Nöyrän kiitollisena otetaan taas kerran vinkit vastaan.

17
Kaikkea kalastuksesta / Mikä on paras kellonaika kalastaa?
« on: July 16, 2004, 08:27:21  »
Jos olet aamuvirkku, niin painut kalaan aamuviideltä ja pommitat vettä vaahdoksi jonnekin 8-9 välille. Hyvä ottiaika.

Minun ruumiinrakenteelleni ei sovi tällainen touhu, joten itse käyn osapuilleen 18-22 välisenä aikana joka muutenkin taitaa olla se paras ajankohta syönnin suhteen.

N. tunti ennen ja jälkeen auringonlaskun on kaiketi aika optimaalinen ajankohta, mutta kyllä ne eväkkäät syö milloin vaan kun jotain sopivaa osuu kohdalle. Eivät vaan taida muina ajankohtina juuri takaa- ajosta innostua, eli syövät sen mikä suuhun ui ja muuten antaa olla.

18
Onginta / Syötit
« on: July 15, 2004, 14:38:15  »
Jos tosiaan särki kelpaa ja määrä korvaa laadun, niin vettä ja vehnäjauhoja ja siitä taikina ja jo alkaa tapahtumaan. Joskus muksujen kanssa laiturilla ongitaan tuolla taikinalla ja kyllä saa koho kovaa kyytiä. Särjet vaan on niin ovelia, että ne nirhii sen taikinan irti ja koko ajan saa olla pyörittämässä uutta taikinapalloa koukkuun. Otti on kyllä ihan järjetön.

Kärpäsentoukilla saa myös hyvin ja maissilla.

Matojen rimpuilu iljettää..vaikka lieneekin ykkössyötti ongenkoukkuun.

19
Kaikkea kalastuksesta / Kalastus ja vaimot/ tyttöystävät
« on: July 15, 2004, 13:33:17  »
Niin veljet:

Mitenkäs se naisväki on suhtautunut harrastukseenne, siitä aiheutuviin välttämättömiin kuluihin sekä siihen käytettyyn aikaan ?

Ovatko nämä tuttuja lausahduksia:
- ..ja taasko sä olet menossa ?
- Ei sieltä kuitenkaan mitään tule.
- ..meillä on sit sauna valmiina puolen tunnin päästä..
- 10e tuollaisesta pienestä puupalasesta, oletko hullu ?!
- siellähän sataa.
- ei  muka ollut rahaa lastenvaatteisiin, mutta uistimiin kyllä näyttää aina riittävän !
- meinasit sitten yksin grillata yöllä, vai ?
- jne, jne, jne.

Niin että minkäslainen tilanne muilla kala- ja saamamiehillä on ? Ovatko vaimot ja tyttöystävät innolla mukana kalassa vai ovatko vastahankaan.

Oma kultani tulee mielihyvin kanssani veneeseen, kun ollaan kahdestaan möökillä ja onkin ollut luottosoutajani uistellessani. Sitten kun ollaan koko perhe mökillä(2 lasta meidän lisäksemme), niin on silloin tällöin kuultu joitain valittuja kommentteja hiipiessäni venerantaa kohti...

Samaten jos olen illalla menossa jonnekin pääkaupunkiseudun rannoille  heittelemään, niin välillä on kannustusta puuttunut, heh.

Noh, itse olen kyllä melkoinen fanaatikko ja kalastaisin joka päivä jos se suinkin olisi mahdollista ja ymmärrän, että rouvalla silloin tällöin pinna meinaa katketa.

Minkälainen tilanne on muilla veljillä ja miksei sisarilla. Mahtaako joukosta löytyä hurjia kalanaisia ?

20
No näinhän se taitaa olla, eli jompikumpi ylös vaikka entten,tentten meiningillä ja kädet ristiin toista varten.

Kyllähän sillä moottorilla tietysti voi hiljaa puksutella samalla rähinällä, mutta kun olen vaan niin mieltynyt tuohon soutu-uisteluun..

Harva asia on niin hienoa kuin upea auringonlasku peilityynellä järvellä soutu-uistellen !
No on ainakin yks:
- Se, että vapa(-vat) vielä taipuisi ja jarru(t) parahtaisi samaan aikaan ison kalan(-jen) toimesta. :D

21
Heittokalastus / "Tärppi, jota ette unohtais koskaan"
« on: July 15, 2004, 09:31:46  »
Itse haluaisin saada vain revanssin muutama kesä sitten kärsimästäni kirvelevästä tappiosta.

Kaverin kanssa oltiin mökillä soutu- uistelemassa ja kun kaverini vuoro oli soudella(oltiin siis hällä väliä asenteella vain 1 vapa kerrallaan uistelemassa), niin päätin sitoa siiman perään semmoisen 20cm pinkin Nilsun, jossa mustia täpliä. Ajatus oli lähinnä vaan huvin vuoksi ja urheilun kannalta olutpullo kädessä katsoa kun vapa kerrankin taipuu(siis uistimen painosta). Noh, perk...hetken päästähän se sitten taipui ja urakalla, hyvä ettei katkennut. Karjuin kaverilleni, että lopeta äkkiä se soutu ja kaveri huopasi vauhdin pysähdyksiin. Kiristelin siinä sitten hieman jarrua lisää, kun tiesin että siima kyllä kestää.

Yritin sitten ruveta pumppaamaan ja veto tuntui niin tasaiselta, että luulin jo uppotukiksi saalistani kunnes yhtäkkiä tuli muutama RA-JU  ja useita sekunteja kestänyt riuhtaisu/ veto ja taas alkoi jarru ulvoa ja siimaa meni metritolkulla ulos. Sehän on JÄR-KÄ-LE tuumimme molemmat ja aloimme ihmetellä millä hitolla tuon saa edes ylös kun jäi tottakai nostokoukku ja haavi laiturille, great !

No siinä sitten mentiin ensin kala ja sitten me + vene. Luulin nimittäin että kaverini on taas alkanut soutamaan ja karjuin uudelleen että älä nyt jukulauta souda ku mä täällä muutenkin olen tiukoilla ja hätää kärsimässä :x . Kaverini vaan totesi airot ilmassa, että tää on aika kaukana soudusta vaikka mentiinkin yllättävän hyvää vauhtia uistimen perässä.

Noh, siinä sitten myllättiin ehkä n. 10-15min kalan ollessa koko ajan aika selvästi niskan päällä tehden val  :shock: ...siis WALTAWIA vetoja ja pysytellen sinnikkäästi pohjan tuntumassa, kunnes sitten vaan ykskaks tuntuikin enää pelkkä Nilsun uinti ja homma oli ohi :cry: . En tiedä mikä tai kuka siellä tappeli, mutta tämän "Nessien" kyllä vielä aion ottaa sieltä ylös :wink: . Voitot on nyt 0-1, mutta vielä se joskus on minun vuoroni. Pari kesää tämän jälkeen saamani 6kg:n hauen pyristely nimittäin vaikutti tähän monsteriin verrattuna lähinnä ahvenparan rimpuilulta.

Tuskinpa tuolla jätillä on enää muutenkaan mitään luontaisia vihollisisa, joten siellä se minua ja pinkkiä Nilsuani odottaa jossakin :wink: . Jos sen joku muu mökkinaapuri olisi saanut, niin sen kyllä tietäisi koko Hartolan pitäjä enkä vielä ole tällaisesta kuullut. Toivo siis elää :wink:

22
Heittokalastus / Saaliin käsittely
« on: July 15, 2004, 08:57:17  »
Häh, miten te maltatte ruveta perkaamaan kesken kalastuksen..Jätkät on hirveitä saamamiehiä tietenkin ja kalaa pukkaa koko ajan...

Itselle noita kaloja tuppaa tulemaan sen verran hiljaisempaa tahtia, että kun sieltä jotain saa, niin äkkiä pois koukusta ja pussiin tai ämpäriin ja pikapikapikaa uistinta uudelleen samaan paikkaan. Perkaukset sitten vasta reissun päätyttyä mökkirannassa. Noh,, toki reissutkin on yleensä, varsinkin jos on perhe mukana, 2-3h joten ei siinä rigor mortis pääse iskemään vielä.

23
Heittokalastus / Jiggaus
« on: July 15, 2004, 07:52:09  »
Niin ei kai sinä muu auta kuin etsiä vaan niitä parempia apajia ja vaihtaa vähän pienempiin toukkiin, josko vaikka ensin pienet ja sitten isommatkin affenat kiinnostuisivat. Vieheen pienentäminenhän se on se wanha ja hywä konsti jos ei homma toimi. Toisaalta välillä tuntuu ettei auttaisi kuin kasapanos, hehe ! Saattaa muuten olla Salmo, että matalapaine vaikuttaa hommeliin. Olen kuullut muiltakin että kalojen saanti on viime aikoina ollut melkoista tuskaa.

Toisaalta nyt ainakin lupailtiin Heinolan suuntaan aurinkoista viikonloppua, joten  8)

24
Kaikkea kalastuksesta / Turhauttavin kalareissu?
« on: July 15, 2004, 07:39:41  »
Tähän voi kyllä laittaa omasta puolestani lähestulkoon kaikki rannoiltaheittely- reissut.

Joskus ollut uistin puussa,toisinaan on vapa katkennut,välillä on pudottu veteen ym.

Viime syksyinen venereissu kaverin kanssa oli myös masentava. Kaikki vimpaimet mukana ja taimenet + jättihauet mielessä suunnistettiin merelle.

Oltiin semmoiset 8h ympäriinsä heitellen, vedellen ja jigaten vaikka millä ottipaikoilla ja lopputulos oli nolla tärppiä ja nolla kalaa. Kaiken huipuksi auringon laskettua tuli aivan helevetin kylmä ja paluumatkalla satamaan meinasi jo naamakin näyttää samalta kuin Miedon Jussilla Holmenkollenilla. Käsistä katosi tuntokin vähäksi aikaa. Se oli takuulla se turhauttavin reissu. Nyt kesällä pitäisi päästä kyllä kostamaan tuo nöyryytys..

25
Heittokalastus / Jiggaus
« on: July 14, 2004, 16:21:30  »
Nonni !

Innostuinpas viime kesänä hankkimaan sitten itsellenikin jigauskamppeet ja tein kuten käskettiin. Jigi pohjaan, vavan nosto rauhallisesti n. olkapäiden korkeudelle ja vavan laskuvaiheessa löysät pois. Alku sujuikin hyvin ja sain pari haukea ja ahventa, mutta

SITTEN LOPPUI.

Mikähän se nyt mahtaa olla se paras tyyli, kun tosiaan viime kesänä tein orjallisesti tuota pohjaan, nosto, kelaus, nosto jne.ja ei vaan saalista tullut. Jigipäitäkin on monenkokoisia ja värisiä samoin kuin itse jigejäkin ja kyllä vaihtelinkin niitä ahkerasti.

Nyt olen lueskellut, että toinen(parempi?) strategia aapojen jallitukseen voisikin olla heitto ja pohjaan, kelaus, pysäytys, kelaus, pysäytys jne.

Mitenkäs se on muilla jigaajilla homma toiminut parhaiten ? Teoriassa kun näillä madoilla ym toukilla pitäisi loogisesti ajatellen tulla isoa aapoa sen kun pois nostelee vaan(kun kerran madoista pitävät ja tällä pääsee syvemmällekin), vaan kun ei tule ja alkaa jo hatuttamaan itsetunnosta nyt puhumattakaan.

Tahtoo ahvenia.. :(
(nimenomaan jigaamalla siis)

26
Heittokalastus / Oudoin kala virvelillä?
« on: July 14, 2004, 15:31:18  »
Pikkuinen särki suustaan kiinni jossain tosi pienessä lipassa.
Oli aika outo juttu, mutta minkäs teet jos nälkä yllättää.

Joskus olen saanut myös 10cm taskuhauen. Taisi olla joku pikkuvaappu muistaakseni mihin iski, kun aikaa on sen verran kulunut tuon pygmin hyökkäyksestä.

27
Niin rupesin tässä semmoista miettimään, kun yleensä 2 vavalla soutu-uistelua harrastan yksinäni, että mitäs tehdä jos siellä sattuu vaikkapa kumpaankin vapaan kala yhtäaikaa.

Miten yleensä toimitte, eli keskityttekö näppituntumalla suurempaan rauhanhäiritsijään ja otatte ensin sen veneeseen, jonka jälkeen toista rintamaa rauhoittamaan, vaiko miten ? Tapahtuuko paljon karkuutuksia näissä härdelleissä ja entä tilanne, jossa kala tulee ainoastaan toiseen vapaan. Itse olen aina keskittynyt siihen kalavapaan ja antanut toisen uistimen mennä sillä aikaa tyhjänä omia menojaan. Jotkut myös ottavat äkkiä sen tyhjän pois ja vasta sen jälkeen kalan kimppuun.

Itse en ole joutunut kuin yhden rintaman sotaan johtuen lähinnä hauen yrityksestä, mutta nyt kun olisi tarkoitus tosissaan ruveta pikkuvaappuja hinaamaan tavoitteena siika ja ahven, niin voisin kuvitella tällaisenkin tilanteen uhriksi joutuvani.

Mitenkäs te "ammattimiehet" olette tilanteet hoitaneet ? Kaikki muutkin vinkit uistelusta otetaan kiitollisuudella vastaan(toki olen lukenut hienot artikkelit siian uistelusta sekä mökkiuistelusta myös). Käytössä on myös pieni perämoottori, mutta sitä olen käyttänyt lähinnä paikkojen vaihtelussa, kun ei ole vapaa-vaihdetta ja kamat on tosi kaukana lohivermeistä.

28
Kaikkea kalastuksesta / Tekeekö kukaan kalasta itse ruokaa?
« on: July 14, 2004, 10:52:42  »
Kiitti Venne ja kireitä!

Takuulla muuten nollareissu tulossa viikonloppuna, kun rupeaa pyytelemään etukäteen ruoka-ohjeita kaloille...

29
Kaikkea kalastuksesta / Tekeekö kukaan kalasta itse ruokaa?
« on: July 14, 2004, 09:35:17  »
Mitenkäs tuota graavikalaa laitetaan, kun savustus, paistelu, grillaus ja uuni onnistuvat, mutta etenkin tuo graavisiika ruisleivän päällä toi veden kielelle ?

Siis yleispätevä graavausohje kalalle viikonloppua varten jos saan pyytää. Kiitokset.

30
Kaikkea kalastuksesta / "Köydenvetoa" mörköhauen kanssa
« on: July 13, 2004, 12:26:15  »
Juuri näin, eli se räjähtävän nopea syksy saaliin kimppuun oli se mikä meinasi tipauttaa kalastajaparan veteen. Siinä ei pahemmin vaanittu vaan annettiin vaan mennä urku auki. Uskomaton nopeus sillä kalalla on hyökätessään ja mielessä kävikin, että mitäs jos olisinkin istuskellut mökkilaiturilla jalkoja vedessä liottaen...eipä olisi ennättänyt varvastaan liikauttaa ennenkuin olisi ollut kintussa kiinni.
huh !

Pages: [1] 2 3 4


center>