Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ottivaappu

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Miten olisi esim Seiskarin Fr-23, 232 tai 242. Taitavat olla puoliliukuvia, mutta toisaalta matka taittuu hiukan joutusammin kuin ihan perinteisellä uppoumarunkoisella. Itsekkin tuota välillä miettinyt, mutta ehken en oo henkisesti vielä valmis hitaaseen matkan tekoon  :-P

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Mitä kelluntahaalareita suosittelette?
« on: January 18, 2012, 20:06:36  »
Itellä oli abun kaksiosainen kelluntahaalari ja yhteen käyttö kertaan se jäi. Oli sellainen michelin ukkomainen fiilis ja hiosti niin perhanasti. No onneksi sain sen myytyä ja tilalle ostin Ursuitin seahorse pelastuspuvun ja ursuitin light väliasun joka on "light"sta huolimatta tosi lämmin. Eipä ole hankinta kaduttanut.  :-)

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Television kalastusohjelmat
« on: September 22, 2011, 10:06:25  »
Muistutuksena foorumin lukijoille et kenraali pancho & pojat uudet jaksot alkavat ensiviikolla torstaina 29.9 klo 20 jim-kanavalla  :-D Siinä on ohjelma jossa mun mielestä on saatu se oikeanlainen tunnelma tuotua julki kalastamisesta.

4
Länsi-Suomi / Vs: Porin seudun kalastuspaikat & reissuraportit
« on: August 16, 2011, 10:18:25  »
Heippa, mistä päin poria löytynee hyviä jigipaikkoja mm. lampia . en ole varma löytyykö, mutta mielelläään vaan alle 15 km päässä keskustasta. Nuo kokemäenjoen haarat on tullut aika hyvin perattua, mutta sieltäkin voi toki ehdotella hyviä paikkoja.  :-)  HUOM. ei ole käytössä venettä.  :x

Myöhässä vinkkiä, mutta ainakin reposaaren maantiesillan & rautatiesillan nurkat ovat hyviä jiggailu paikkoja ajoittaisesta kansan paljoudesta päätellen. Muutaman kalamiehen olen nähnyt Kappelin suntistakin läpi ajellessa (toinen pienempi silta reposaareen mennessä).

5
Vetouistelu / Vs: Levittäjävavat
« on: August 16, 2011, 10:00:41  »
Semmoinen juttu näis levittäjä vapahommissa kannattaa muistaa et semmoisen 4m vavan käsittely voi olla "hiukan" kömpelöä pienessä veneessä. Itse aikoinaan ostin -90luvul daiwan black widow 4,20m vapoja heittokohon viskomiseen kirjolohi lammilla ja satunnaisesti niitä uistelussa on tullut käytettyä. Saahan niillä leveemmältä ronkittua, mut silloisessa 4m tasaperä paatissa meinas olla hiukkasen ahdasta hääräillä vapojen kanssa ja kalojen haavimistilanne on viel omanlainen operaationsa.

6
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: August 16, 2011, 09:50:12  »
Täällä kun jessen pyytävyyttä epäillään, niin allekirjoitttanut on saanu kaikki kesän kuhat jessen 11cm vaapuilla eri väreillä toki. Bomberit, vanhat rapalan shadrapit ja husky jerkit ovat saaneet uiskennella rauhassa ainakin allekirjoittaneen veneessä. Toki se voi vaikuttaa et kalastelen Porin edustalla merellä  :roll: Kalat ny ei mitään suuria oo, paljon alamittaa ja välillä seassa 43-56cm kuhia... Allekirjoittaneen "paletti" kuhan osalta muodostuu molemmin puolin venettä yhdet pikkuplaanarit ja kolme suoraa siimaa. Takiloita ei ole vielä tarvinnut kun kalat ovat olleet sen verran matalassa.

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ukkosella kalassa
« on: June 18, 2011, 20:11:20  »
Allekirjoittanutkin pötkii "kahva"pohjassa kohti rantaa ukkosella. Semmoisen huomion olen tehnyt et kuha aktivoituu ukkoskuurojen välissä... Syytä en tiedä, mutta monta kuhaa olen ukkoskuurojen välissä onnistunut nappaamaan.

8
Vetouistelu / Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« on: June 18, 2011, 20:08:06  »
Quote
aloittelen uistelua Puulalla ja minua kokeneemmat sanoivat, että pitkien hellejaksojen jälkeen lohi ja tane voi olla niinkin syvällä kuin 15-20 m. Syksyllä tilanne tietysti toinen.

Sen verran itsekkin nuorena & vanhempana on tullut järvivesiä seilattua ja taimenta&järväriä pyydettyä et kyseisten kalojen oleskelu syvyydet seurailee pitkälti muikkuparvia. En mikään guru ole mutta siinävaiheessa kun kalat ovat kympin tai syvemmällä niiden pyytäminen on kokolailla turhaa. Kevät, alkukesä ja syksyhän ne noiden osalta ovat sitä parasta aikaa kun kala on pinnantuntumassa.

9
Oulun lääni / Vs: Kiantajärvi
« on: June 17, 2011, 07:20:55  »
Pari reissua on tähän mennessä kiannalla tullut tehtyä. Saalista on tullut, toki kooltaan pientä. Kyl yksi järvilohi saatiin sävustuspönttöön asti. Järvilohta on siis saatu, ahventa ja haukea. Hauki tuli 20m vedeltä 7m takilassa vedetyllä hk-varmalla :-D Painoa "rokotiililla" oli rapiat 3kg ja pääsi viel kaaressa kasvamaan.... 8-)

10
Vetouistelu / Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« on: June 17, 2011, 07:09:49  »
Quote
Mietityttää vain saako Kala-Paltaan vähän järeämpää takilaa kiinni. Ymmärsin, että kevyttakiloitakin on, mutta niillä taitaa 10 m olla koko lailla maksisyvyys.


Rohkenen väittää et harvoin järvivesillä ronkitaan 10m syyvyyttä syvemmältä takilalla. Merellä tulee itselläkin käytettyä 15m mut eipä juurikaan sitä syvemmältä... Kyllä paltaankin saa takilan kiinni peräkulmiin ja siitä hyvä tuenta. Takila rohmuaa suuren osan budjetista, esim. cannon easytroll 2 metrilaskurilla kustantaa ~240ekee... Toisekseen ovat kyllä hyvät ja kestävät, omatkin cannonit olleet käytössä -90 alkaen ettei huonoja kannata hankkia. :-)

Aikaisemmin tuli joskus vanhal suomiveneellä verkkoja satunnaisesti pidettyä jossa oli vetokamoja kiinni niin voin omakohtaisesta kokemuksesta sanoa et ei siit tahdo mitään tulla kun verkko tarttuu tämän tästä vapatelineen pikakiinikkeisiin jne. :roll:11
Neljän ja puolenviikon kesäloma alkaa tulevana torstaina. Se vetää naaman leveään hymyyn  :-D

12
Oulun lääni / Vs: Yli-Vuokki ja Taivallampi
« on: June 06, 2011, 09:24:56  »
Olis aikomus sunnuntaina lähtä Yli-Vuokkiin ja pysähtyä yhdeksi illaksi tuonne Taivallammelle. ONko kokemuksia lammesta ? Ilmeisesti aika kirkas vesi joten meneekö ilta/yökalastukseen. Entäs yleensä Yli-Vuokin vesistöt ? Ehdotuksia.

Pilkillä on tullut käytyä ko. lammella kirreä narraamassa. Luulisin et esim. beten lotot toimii hyvin Taivallammellakin kun ne kelpaa Hossassakin ja muillakin kirren istutus lammella. Samalla luvalla saa kalastella mm. Saapaskoskella, Paasonkoskella ja Palokoskella. Noilta koskilta voi saada pienillä vaapuilla, lusikoilla jne taimenta, harjustakin

13
Oulun lääni / Vs: Kiantajärvi
« on: June 06, 2011, 09:16:27  »
Nostetaanpas tätäkin ketjua.

Ensiviikolla on tarkoitus mennä Kiannalle kokeilemaan et tuleeko taimenia&järvilohia. Parisenviikkoa ois tarkoitus Suomussalmella kesälomaa vietellä niin eiköhän siinä muutama kalareissukin tule tehtyä. :-)

14
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastus nettikaupat???
« on: May 20, 2011, 20:00:02  »
Kellään kokemusta fishers.fi nettikaupasta?

Paukkuliivit tilasin viimme syksynä tuolta ja kyl ne ihan perillekkin asti saapuivat matkahuollonkautta. Sen enempää kehuja tai haukkuja en osaa sanoa. Rialinnasta ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Samfishingin verkkokaupasta on tullut myös tilattua sekä tuontitukku.fi.

15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Seuraava kalastusreissu?
« on: May 17, 2011, 15:55:58  »
Jos säänhaltija suosii niin ensi sunnuntaina (22.5) Porin edustalle merelle jatkamaan merilohen uistelua.

16
Vetouistelu / Vs: Vapatelineet...
« on: May 17, 2011, 15:49:54  »
Quote
Jos vavassa on pohjassa se ihme "ristikko" ja vapaputken pohjassa se ihme "stoppari", eli se tappi sillai poikittain siellä niin eihän se vapa silloin pääse kääntymään.. Tosin noita ristikoita ei ole joka vavassa..

Noita vavan alapäässä olevia "ristikoita" tapaa yleensä takilakäyttöön suunnitelluissa vavoissa. Mitä tuohon vapaputken pohja stoppariin tulee niin ainakin targakaari asennuksissa ne ovat monesti tarpeen ettei iske "nuppiaan" vapojen kahvoihin.

17
Vetouistelu / Vs: kaikuluotain soutuveneeseen???
« on: May 17, 2011, 15:45:50  »
Mitenhän kauan tuossa laitteessa kestä sitten nuo patterit?  :-)

Kyllä uskaltaisin väittää et muutaman reissun ainakin, en ny äkkiseltään osaa sanoa tuntimäärää kun ei koskaan oo tullut niin sitä seurattua. Pattereiden kestoon vaikuttaa myös ilmanlämpötila. Kylmällä tyhjenevät äkempään. Ja jos miettii patereiden kulumista niin voi hankkia ladattavat akkuparistot.

18
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Veneen kiinnitys laituripaikalle
« on: April 30, 2011, 10:06:47  »
Keulaan karbiinihaalla tällainen teräsjoustin http://www.motonet.fi/web/guest/etusivu#productid=38-7334 ja molempiin peräköysiinhttp://www.motonet.fi/web/guest/etusivu#productid=38-7356 joustin ja sellaiset 10mm vahvuiset narut niin eiköhän vene pysy tuulellakin laiturissa. Noiden joustimien ideanahan on ettei vene liikkuessa/heiluessaan repisi niin kovin knaappeja, keulasilmukkaa.

19
Vetouistelu / Vs: Servo ohjauksesta kysyisin.
« on: April 30, 2011, 10:00:03  »
Täällä puolen taitaa olla rauhallista servokaasu keskustelun osalta, mutta ainakin tuolla vetouistelu.comista löytyy hakutoiminolla paljonkin juttua.

20
Palautuksia näköjään tulossa takaisin reipas 1600e, joten kyllä vähän vetää naaman virneeseen..  :-)

Kyl miehen kelepaa kala vermeitä hankkia  :-D

21
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Moottorit
« on: April 27, 2011, 22:20:23  »
Kiitoksia molemmilla vastauksista!

Tämänpäivän aikana päädyttiin jo tosin ottamaan tuo 5hv moottori, joten saa nähdä miten sen kanssa tullaan toimeen. Kalakaverina kuitenki usealla reissulla tulee olemaan n. 100kg karhunvoimat omistava karpaasi, joten jospa se tasottaa sitten mahdollista "keulimista".

Sano minun sanoneen, mutta tulet huomaamaan sen et vene hytkyy koneen "iskun" tahdissa  :-D

22
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Moottorit
« on: April 27, 2011, 22:17:38  »
OTTIVAAPPU  vastaus:

Okey, myönnetään olen väärässä sinä oikeassa ,niinkuin minä tavallisesti :-P.
Harhauduin lukemaan pelkkiä teknisiä tietoja> eikä kyllä itselläni tod. näk. tule olemaan kumpaakaan härveliä.

Sähköllä mennään hiljaa ja yammulla vähän kovempaa> autoilussa bensalla pestään pensselit ja dieselillä tehdään voimaa. Siinäpä tärkeimmät moottoriopit joista jo kokemustakin muutama vuosikymmen.

KÖSTER

Eikös se niin ole et kaikki kehuvat omiaan  :-D Sattumalta itse olen "molempien" mootorimallien kanssa ajellut nuoruudessani ennen kuin ollaan siirytty näihin nykyisiin kolminumeroisiin... Muijan broidi kyl tosiaankin jatkaa Hondan laatu testailua vitosen osalta, myös kun sen käynnistinlaitteen takia viimme syksynä uusi -06vm koneen joka näytää uutena  samanlaiselta kuin ennenkin. Toivotaan et uudessa ois kehitystä tuossa kohdassa.  :-) Allekirjoittaneen 2hp:n honda jatkaa palvelusta satunnaisten käyttökertojen myötä. Sen  verran vois sanoa et eniten olen kalaa saanut kun olen ajellut kakkos hondalla ilman luotaimia  :lol: No siin yhdes ollaan samaa mieltä: dsl power Audi a4 avant 125kw -10...  :wink:

23
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Moottorit
« on: April 27, 2011, 21:44:20  »
KÖSTER.

Olen edelleen eri mieltä... Jos siirtymä vauhdilla ole väliä niin ehdottomasti 2,3. Allekirjoittanut omistaa edelleen -91 uutena ostetun 2hpn hondan josta tuo 2,3 kehitetty ja kertaakaan se ei tähän päivään mennessä ole soudattanut takaisin. Normi öljy huollot vaan tehty ja jokunen sytytystulppa.

Sen sijaan viitos hondasta löytyy itseltä ja myös appiukolta huonoja kokemuksia: käynnistin laite kelvoton (Muovipyörä nousee yli vauhtipyörän hammastuksen) Ja kaikista pahin ravistaa hitosti ainakin terhin 385 venettä... Ja siitä meluisuudesta ei voi puhua 2&5 koneen kohdalla... Hiljaisia ne ovat.

24
Länsi-Suomi / Vs: Porin seudun kalastuspaikat & reissuraportit
« on: April 27, 2011, 21:32:11  »
Nostetaanpas topiccia vaikkei ihan Porin nurkissa ollakkaan... H:valta-Kokemäki väliltä työkaveri sai tulva&sekaisesta vedestä huolimatta kilosen hauen ja parin kilon kuhan.  :-)

25
No veroehdotus oli plussan puolella, sain saaristolaivurin tentin läpi ja kaiken hyväksi katkeamatonta 2-v työtätekevän vapaat alkoivat...  :-D

26
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Moottorit
« on: April 27, 2011, 20:42:16  »
Moro!

Olen uusi tällä foorumilla, joten en tiedä meneekö kysymykseni aivan oikeaan ketjuun. Asiana on kuitenkin seuraava: Uusi paatti on hommattu ja jollana tulevana ja seuraavina kesinä toimii Näpsä 460 SMV. Pituutta löytyy 4,56m, Leveyttä 1,5m, Painoa 115kg. Henkilöluvuksi on ilmoitettu 4 ja moottorisuositus on 2-8hv.

Moottorivaihtoehtoja tuohon paattiin on kaksi. Joko Hondan BF 2.3 http://www.honda.brandt.fi/marine/mallisto.php?m=1 tai Hondan BF 5 http://www.honda.brandt.fi/marine/mallisto.php?m=2 Molemmat siis 4-tahti moottoreita.

Kysymys kuuluukin, kumpaa suosittelisitte kyseiseen paattiin? Tai pikemminkin, pääseekö 5hv moottorilla tarpeeksi hiljaa tuolla paatilla, että se soveltuisi mm. kuhauisteluun? Toivoisin pikaisia vastauksia ja kiitoksia jo etukäteen!  :-)


Sanoisin näin jos et halua kyntää "nokkapystyssä" niin ehdottomasti osta hondan 2,3 ja samalla säästyt hondan viisiheppaisen ns. jytkyttävältä tyhjäkäynnin aiheuttamalta resonansilta... Jos päädyt viiteen hevosvoimaan niin sitten osta koneeseen kavitaatiolevyyn lisäsiivet. Ne estävät jonkin verran sitä keulapystyssä menoa...

27
Vetouistelu / Vs: Mikä kela vetouisteluun?
« on: April 27, 2011, 19:44:42  »
Allekirjoittaneen kelakalusto koostuu mitä olen jo johonkin keskusteluun kirjoitellutkin seitentonnisista& seveneistä abun dööreistä. Keveämpään uisteluun löytyy sitten -90luvun daiwan "miljonääri" hyrriä, muutama penn ja vanhempi 6000-sarjan ambassadeur. 8-) Niin ainut kela mikä on ns. hajonnut on -90luvun Penn 9M hyrrä. Siitä meni se ainut muoviosa siimaohjurin liikuttelusta jo 15v sitten van onpahan tuo pelittäny ilmankin... :-D

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: 2011 avovesikauden avaukset
« on: April 27, 2011, 19:38:46  »
Avovesikausi avattu veneilyn muodossa, pariinkin otteeseen Kokemäenjoella. Työkaveri kerkisi jo  kyseisestä joesta h:valta-kolsi väliltä uistelemaankin kilosen hauen ja parin kilon kuhan  :-o

29
Heittokalastus / Vs: Saako säynettä uistimilla?
« on: April 25, 2011, 11:07:50  »
Itse sain uistinta vetämällä viimmekesänä Porin pihlavanlahdelta 2310g Säyneen. Aikaisemmin en olekkaan säynettä saanut niin piti miettiä et mikäs kala tämä olikaan. Pakollisten fotojen jälkeen päästin säyneen takasin kasvamaan :-D

30
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Uisteluvene
« on: April 25, 2011, 11:00:32  »
Yksi varteen otettava vaihtoehto on esim Suomi 410. Niitä on sekä pulpetilla ja ilman. Aikoinaan kun em. veneen ostin käytettynä(-93) maksoin siitä 500mk ilman konetta, joten varusteluunkin jäi rahaa. Vene edelleen satunnaisessa mökkeilykäytössä joten hintansa väärti on ollut. :-D

Pikaisella vilkaisulla nettiveneessä näyttäisi jonkin verran tarjontaa olevan, mutta hinnat näköjään muutuneet suoraan markoista>euroiksi... :-o Tuollaiset uudemmat ovat muistaakseni jo tuplapohjalla joten ovat hiukan jämäkämpiä kuin vanhemmat yksipohjaiset, toki hintakin heti kovempi.

Pages: [1] 2 3 ... 5


center>