Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Juggis

Pages: [1] 2 3 4
1
Heittokalastus / Vs: Millä vieheellä sait ensimmäisen haukesi?
« on: October 31, 2007, 09:48:01  »
Joku merkitön pieni punainen lusikka, jonka keskellä meni valkoinen aaltokuvio. Toinen puoli oli hopean värinen.

2
Heittokalastus / Vs: kuhan jigaus
« on: August 18, 2007, 13:47:09  »
Sanokaas mielipiteenne; vaikuttaako teräsperuke kuhan jiggauksessa ottiin :?

3
Jalokalaa, pääasiassa taimenta ja kirreä jahtaamassa koko päivän. Saaliina 6 ahventa. Onneksi muutkaan eivät näyttäneet oikein saavan mitään :roll:

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: August 12, 2007, 14:24:18  »
Juggis toi sun hauki on nätti mikä on paino ja pituus

Ei tuo ollut kuin tasan 2,560kg. Pituudesta ei tietoa. Voin jossain vaiheessa laittaa kuvan vitosesta, joka on myös hyvin musta.

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: August 11, 2007, 20:18:56  »


Pistetään nyt se kuva missä näkyy kylkeäkin sitten :-)

Kyllä sieltä mahan seudulta kuviotakin alkaa erottumaan. Ja tuo todella on pienehköstä hyvin mustasta metsäjärvestä.

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: August 11, 2007, 12:55:28  »
Onko tämä teidän mielestänne jotenkin erikoisen musta hauki :?Meinaan tuota ihmeteltiin pariltakin taholta ja eräs sanoi, että samanlaisessa tapauksessa yhtä musta hauki lähetettiin johonkin tutkimuslaitokselle. Itselleni tuo ei mikään yllätys ollut. Kun nostin ylös niin en edes ajatellut, että tuossa jotain outoa olisi, koska ko. vesistä on perinteisesti tullut mustia haukia.

7
Heittokalastus / Vs: Kalojen vammat ja catch & release
« on: July 07, 2007, 17:13:23  »
Niin ja tarkennuksena vielä, että itsehän en vapauttele kaloja siksi, että en haluaisi ottaa saalista mukaan. Syyhän on se, että pyrin pitämään kalavedet kalaisina jatkossakin. Vihdin puolella, missä itekkin tulee metsäjärvillä usein liikuttua, on muutama varoittava esimerkki siitä, että mitä liika kalastus saattaa teettää joskus niin kalaiselle vedelle. Muutama lampi on nykyään täysin tai lähes kalattomia.

8
Heittokalastus / Vs: Kalojen vammat ja catch & release
« on: July 06, 2007, 17:51:11  »
No hyvä, että sai vihdoin konkreettista juttua aiheesta. Itsehän verestän kalan siten, että katkaisen valtimon sydämen vierestä. Lähinnä rupesi mietityttämään tuo kiduksien oleminen paikaltaan, koska sain joskus hauen, jolta oli valmiiksi yksi kidus irti ja poikittain suussa, eikä se vuotanut siitä verta. Se kidus oli vain menettänyt punaisen värinsä. Olisiko kala kuollut tähän kuitenkin jossain vaiheessa?

Itsellänihän on se nyrkkisääntö, että otan ainoastaan vaurioituneet kalat ylös. Jos kala irtoaa nätisti niin en koskaan ota moisia kaloja mukaan.

9
Heittokalastus / Kalojen vammat ja catch & release
« on: July 05, 2007, 18:19:17  »
Olen tätä usein pohtinut, mutta en ole koskaan saanut selvää vastausta. Eli miten pahoja vammoja kärsineen hauen voi vielä päästää takaisin? Jos kidukset vuotavat verta ja joku kidus on kenties pois paikaltaankin, niin tuleeko hauki toimeen, vai onko se lokin ruokaa? Tuollaiset kalat ovat usein tuosta huolimatta aivan virkeinä lähdössä takaisin kasvamaan. Jos viehe on vain suupielessä kiinni niin kala pääsee oitis takaisin kasvamaan. Pahemmin kiinni olevien kanssa menee usein arpomiseksi ja olisi kiva siis saada faktapohjalta vastauksia.

Juuri tuossa päästin yhden hauen menemään, joka oli mielestäni siinä ja siinä vammojensa kanssa. Ei kuitenkaan parin päivän päästä samassa paikassa kellunut kuollutta haukea, vaikkakin lokit varmaan keräävät moiset aika nopeasti talteen.

Puhuin tuossa nimenomaan hauesta, koska yleensä hauet joutuvat astetta isompien koukkujen kaltoin kohtelemiksi, kuin lohikalat, jotka usein lähtevät varsin nätisti irti. Kuitenkin käsitykseni mukaan hauki kestää enemmän vammoja, kuin vaikkapa taimen.

Ärsyttävää vaan tuo suspeillakin kalastus juuri siitä syystä, että viehe on usein ihan kurkussa kiduksissa asti kiinni ja se ei sieltä ihan nätisti lähde yleensä irti.

10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 29, 2007, 23:02:53  »

Uusi ennätys! Sellaiset 700g, otti keltavalkoiseen kalajigiin. Ahvenella oli kaksi isoa salakkaa mahassa.

No on komea! Itsellä enkka lähes puoltoista kiloinen joskus 15 vuotta sitten :roll:

11
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« on: June 29, 2007, 23:00:08  »
Mä en ole noissa minnareissa havainnut kovin suuria eroja eri sävyissä. Eli toisinsanoen tummat (varsinkin musta) toimii kirkkaassa vedessä ja räikeät sitten tummiin humuspitoisiin vesiin. Tuolla pakit osiossa näkyy aika monta meikäläisen minnaria ja niitä on myös monen monta edes mennyttä.

Kuten aiemmin mainitsin, niin tuo musta tuossa kuvassa on ehdoton kirkkaissa vesissä. Merellä MBT, eli tuo sini/hopea, on ollut merellä myös kova sana joskus.

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Punapään arvostus
« on: June 29, 2007, 16:21:33  »
Joskus merellä juurikin tuolla kuvan kaltaisella Magnumilla tuli haukea joka toisella heitolla jonkun saaren ympäriltä varhain keväällä.
Ilma oli täysin pilvinen ja vettä tihutti. Muuten ollut aika peruskamaa, mutta tuolloin tuon värin "taika" ilmeisesti heräsi.

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kelasi
« on: June 28, 2007, 02:57:36  »
Löytyy Okumaa, Shimanoa, Abua, Mitchelliä, Shakespearea, Viva, jotain Cobelcon halpista.... :-D

14
Sellaisia reissuja, joista ei kerrota muille (tai varsinkaan jälkipolville) sattuu varmasti joskus jokaiselle kalastajalle :-D
Tuntuu, että silloin kaikki mahdollinen menee pieleen. Varmaan inhottavinta on vanhan luottovieheen menetys - varsinkin jos sitä ei enää valmisteta tai muuta vastaavaa.

Samaten "sen ison" tai muun vastaavan menetys, kun kaverin haavitsemisyritys tms. menee pieleen. Tuon takia nostan nykyään aina itse kalat ylös. Jos jotain menee pieleen niin voi syyttää vain itseään :roll:

15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Rapala Boxi!
« on: June 27, 2007, 18:53:24  »
Juuh, ihan asiallinen boksi tuohon hintaan. Piti itsekkin ostaa. Hyviä vieheitä, lisäpakki ja tuo dvd:kin oli ihan viihdyttävä  :-)

16
Heittokalastus / Vs: Veltic lipat
« on: June 27, 2007, 16:50:41  »
Loistavia lippoja. Mulla taitaa olla kolme tuollaista musta - vihreää. Kaksi sellasta hmm.. "isompaa" ja yks ihan pieni ul.

Ahvenia antavat todella hanakasti ja joskus on haukikin repinyt heiveröisen koukun keturalleen.

17
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« on: June 27, 2007, 16:04:50  »
Eilen kävin tuossa lähijärvellä vähän pulikoita kiusaamassa ja muut eivät kelvanneet kuin kupari Räsänen ja isompi musta luotto minnari kirkkaaseen veteen :roll:


18
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: paras kelamerkki?
« on: June 27, 2007, 01:44:06  »
Okuma ja Shimano.

Abut hajonneet kaikki. Ostin sitten Abuun kyllästyneenä rikkoutumisten vuoksi kalleimman "nevahööd" -merkkisen haspelin honkkarista, jonka löysin. Sillon markkojen aikaan maksoi muistaakseni jotain 500-600 markkaa. Edelleen täysin kunnossa 8-)

Kevyemmissä vehkeissä mulla on sitten Shimanoa. Jotenkin nimenomaan kevyessä kalastuksessa olen tykästynyt Shimanon -tuotteisiin. Onhan noita keloja melkonen läjä, mutta ei niitä tule käytettyä kuin vain noita muutamaa :-)

19
Heittokalastus / Vs: rapala shad rap
« on: June 26, 2007, 21:54:37  »
Joka paikan höylä. Yksi suosikeistani. Paras varmaan hauelle ja kuhalle. Pienet koot maistuvat myös lohikaloille ja pannukarkeille abborille.

20
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« on: June 25, 2007, 22:01:08  »
Joku tuossa kyseli väreistä. Tulee tuskin yllätyksenä, mutta meikäläisen kokemusten mukaan juuri minnarissa korostuu se, että kirkkaaseen veteen tummaa minnaria ja sameaan / humuspitoiseen sitten jotain firetigerin tapaista väritystä. Itselläni on kirkkaisiin vesiin sellainen koko musta, kultaisella ahvenvärityksellä ja hileellä varustettu minnari (BGT). Hampaanjälkiä täynnä :wink:

Mökillä mustissa vesissä sitten firetiger on lyömätön väri.

21
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« on: May 22, 2007, 12:32:41  »
Niin tosiaan, tunnen tapauksen, joka käyttää aktiivisesti minnaria meritaimenen kalastuksessa ja saakin kalaa. Kovin yleisesti minnaria ei taideta taimenpyynnissä käyttää? Itse en ainakaan ole ikinä jaksanut edes kokeilla jostain syystä.

22
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« on: May 06, 2007, 21:49:45  »
Onkohan tämä minnow enemmän lasten uistin, harva raavas mies tuota käyttää tai ainalaan nähnyt. Ja suurin osa ei edes tuota tunnista.

Noh jos joku ajattelee noin, niin se on kyllä melkoisen fossiilista ajattelua :roll: Menee samaan sarjaan sen kanssa, että "kyllä sen nilsun invinsiple pitää olla" tai "ampassödööri on se ainut ja oikea" :-D

Enivei, olin tuossa eilen heittelemässä ja kala tuntuu alkavan ottamaan pikkuhiljaa. Kovin on vielä hauet tosin kohmeessa, varovaisia ja aivan rannassa. Ainoastaan minnarilla pääsin hätyyttämään passiivisia haukia. Ensimmäisessä lumpeikossa sama hauki hyökkäsi kaksi kertaa ja irtosi isohkosta minnarista molemmilla kerroilla. Hampaan jäljet jäivät muistoksi. Hetken päästä toisessa kohtaa tuli terävä tärppi, mutta se jäi siihen.

Jonkin ajan päästä jälleen toisessa kaislikossa keskeytin kelauksen hetkeksi ja tunsin, kuinka viehe lähti menemään sivulle. Uusi heitto ja sieltä nappasi puikkari ja tällä kertaa jäi kiinni. Kauden avaus näin järven osalta :-) Pääsi toki takaisin kasvamaan heti...Tosiaan kuten sanoin, niin syönti oli hyvin varovaista ja ainakin ekan tärpin kohdalla taisin vastaiskun johdosta "vetäistä" vieheen pois hauen suusta. Tuon tarttuneen kanssa en sitten pitänyt niin suurta kiirettä vastaiskun kanssa ja kiinnihän se jäi. Sattumaa, vai mitä...?


23
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastustarvikeliike vs. Halpamarket
« on: May 06, 2007, 21:42:36  »
Ennen vanhaan käytin mm. Tyrskytaimenta paljonkin, kun tarvitsin apua vehkeiden oston kanssa. Nykyään yleensä tiedän mitä ostan ja eipä tule erikoisliikkeissä pahemmin käytyä enemmänkin siitä syystä, että hinnat ovat TODELLA suolaiset verrattuna esim. honkkariin. Honkkarissa on aina joitain laatuvieheitä tarjouksessa korikaupalla. Moiset tarjoukset ovat keskustan erikoisliikkeissä hyvin harvassa.

Saa sitä asiantuntevaa palvelua honkkaristakin, tai ainakin itse olen ne kerrat saanut kun jotain apua johonkin olen kysellyt mm. kelan ja kaikuluotaimen kanssa.

24
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« on: May 02, 2007, 19:58:17  »
Ruohosuojattu papukaija melkolailla lyömätön tummissa rehevissä vesissä.
Jos siihen vain jäisi kiinni kalat. Vähän heikkoa sen yhden ison ja aivan liian tylsän ja paksun koukun kanssa.

Multa ei ole tainnut minnarista koskaan irrota kala, tosin suurin hauki minnarilla on vain n. 5kg hauki metsäjärvestä. Merellä yleensä heittelen jotain vaappua, joten siellä minnari ei paljoa aikaa ole saanut. Jostain minnarista olen kylläkin teroitellut tuota koukkua joskus ja muutenkin niitä pitää huoltaa jonkin verran. Yhden kunnon otin jälkeen ruohosuoja on yleensä ihan keturallaan.

25
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: April 16, 2007, 16:10:00  »
eli tässä olis avovesikauden avaushauki,jolla painoa 2,05 kg.Myös kaksi muuta haukea pääsi irti,joista toinen about 3 kg.Hauki otti kopiolusikkaan ja tuli rannalta heitettynä.Ottiko tuo mereltä vai sisävesiltä? Ainakin kalan värin perusteella veikkaisin, että merestä :?

26
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« on: April 15, 2007, 17:08:17  »
Ruohosuojattu papukaija melkolailla lyömätön tummissa rehevissä vesissä.

27
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Mitenkäs hauen kutu edistyy?
« on: April 15, 2007, 17:05:20  »
Sisävesissä kutu täydessä käynnissä. Kävin eilen yhden järven kutulahdella ja siellä oli melkoiset orgiat menossa. Voisi sanoa, että paikka oikein kuhisi kutevia haukia. Hirveä meno ja kun kävelin polkua pitkin niin ojassa kävi kamala mosahdus, josta on 20m järveen.

Rannasta lähti raadeltu hauki uimaan. Näin ollen pyrin tarjoamaan hitaasti uivia isohkoja vieheitä, joita hauki voisi luulla uhaksi. Järvellä nälkäänsähän nuo eivät oikein tällä hetkellä syö, niin kokeilin tuota, mutta tuloksetta. Niillä oli muut asiat mielessään, kuin kalamiehen vieheet :wink:

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: April 01, 2007, 21:52:28  »
Off topic!

Omien testejen mukaan nuo Lucky Johnit ovat varsin ottavia pelejä edullisuudesta huolimatta. Kestävyydestä hauen hampaissa en sitten sano mitään...

29
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kannettavat kaikuluotaimet
« on: February 24, 2007, 14:39:30  »
Lidlin kaikuluotain on ihan susi. Kaikenlisäksi kuulemma niitä palauteltiin takuuseen hirveä määrä, kun näyttö tuppasi pimenemään :-D

Itselläni on kannettava kaikuluotain. Bottomline Fishin´ Buddy 1101 ja hintaansa nähden aivan yliveto. Perussoudussa pysyy aika hyvin mukana, mutta hieman nopeammin mentäessä putoaa kyydistä. Yllätyin todella piirron tarkkuudesta, koska en niin paljoa tuolta odottanut. Ahvenparvetkin paikallistaa hyvin pohjan tuntumasta. Näyttö on taustavalaistu, herkkyys säädettävissä jne.

Saa kätevästi veneen laitaan kiinni ja olen kokeillut tuota tosiaan pilkilläkin kerran.

30
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Heinälampi - mahdollisuus saada kalaa?
« on: February 23, 2007, 22:18:48  »
Pilkille jos menet moiseen paikkaan ja löydät sen lammen ns. "montun", voi sinne olla kerääntynyt kamala määrä kaloja ja saalis olla sen mukainen. Eivät nuo kairojen vaihtoterät niin hirveitä maksa. Itse voisin ottaa sen riskin ja mennä kokeilemaan.

Pages: [1] 2 3 4


center>