Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Panze

Pages: [1] 2 3
1
Heittokalastus / Vs: JERKKIKALASTUS A-Ö !!!
« on: September 07, 2009, 15:35:15  »
Jerkkiavuttomuudesta kärsivänä pyydän pari vinkkiä jerkeistä, jota A: pelittelee hyvin normisetilläkin ja B: eivät ole ihan hintahaitarin yläpäästä.

Salmo Slider pätee hyvin noista kumpaankin kriteeriin. Oma liike jerkissä on melko suuri, joten kalaa saat varmasti ihan pelkällä tasaisella kelauksellakin, mutta pienet pysäytykset, nykäykset tietysti antavat lisää näyttävyyttä uintiin. Hintahaarukkakin on melko alhainen, siinä kympin tienoilla, riippuen kaupasta. Tarjouksestakin noita aina väliajoin löytyy, esim. yhden löysin Prismasta hintaan 3e. 10cm malli taitaa painaa 46gr, 7cm mallin painosta ei tietoa. Kannattaa ostaa testiin.

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: August 15, 2009, 11:38:51  »
11.8.09     Pihlajavesi

Heräsimme Sebamedin kanssa n. klo 07.30, ajatuksissa lähteä ahventa kokeilemaan. Aamupalan jälkeen pistimme kamat kasaan ja suuntasimme veneen kohti eilis illan ottipaikkaa.

Heittelin UL-setillä 1koon meppsiä ja heti alkuun sain yhden n. kilon hauen, joka oli tartuttanut itsensä pyrstöstä kiinni + vajaa 100gr ahvenen. Tämän jälkeen oli hiljaista pidemmän aikaa, joten vaihdoimme paikkaa.

Seuraava paikkamme oli kaislikkoinen luoto, joka osoitteutui kelpo ahvenpaikaksi. Hetken heiteltyämme löysimme parven, josta saimme viitisen ahventa peräjälkeen, suurimman ollessa Seban 470gr. Enempää tapahtumia ei kuitenkaan tämän jälkeen tullut, joten oli taas vaihdon paikka.

Saavuimme "pöllänkivelle" n. 10min ajomatkan jälkeen. Suuren lohkareen lähistöllä oli vedenalainen heinikko, josta emme kuitenkaan kalaa tällä kertaa löytäneet. Saimaannorppa ja tuulihaukka kuitenkin osuivat näköpiiriimme. Kalan puutteessa suunnistimme kiveltä läheiseen, pieneen rantakaislikkoon, jossa vajaa kiloinen säyne kelpuutti 4cm Hornetin suupalakseen.

Lopuksi päätimme vielä käväistä laajalla kaislikkoalueella, jonka "sisällä" oli pieni poukama. Heittelin 2koon vibraxia, kunnes tärppäsi. Seba kysyi: "kala? onko iso?" Vastasin: "juu, ahven, on tää yli 50gr :)." (tässä vaiheessa ajattelin kalan olevan n. 200 grammainen, mutta en kehdannut liioitella sanomalla sitä suuremmaksi) Väitteeni osoittautui kuitenkin vääräksi, sillä vaisun alun jälkeen kala teki kunnon spurtin, jolloin ajattelin ahvenen olevan n. puolen kilon luokkaa. Loppujen lopuksi sain kalan kuitenkin haavimis etäisyydelle, ja kun kala tömähti veneen lattialle, huomasin uuden enkan syntyneen.

Puntari näytti lukemia 810-820gr ja mittanauha reilut 39cm. Kun kala oli sitten pamputettu, se vuosi melkoisesti verta. N. 10min päästä punnitsimme sen uudelleen ja hupskeikkaa 100gr kalan painosta oli häipynyt pois :-) Elikkäs kannattaa punnita kala ennen aina ennen verestystä :wink:


Tämä ei kuitenkaan jäänyt viimeiseksi, sillä samaan vibraxiin haksahti vielä n. 2kg hauki.

Loppusaldo oli 2 haukea, 1 säyne ja 7 ahventa. Kaksi suurinta ahventa otettiin ruokakaloiksi.


3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: August 12, 2009, 18:24:15  »
Oltiinpas taas vaihteeksi Pihlajavedellä käyttäjä Sebamedin mummin ja ukin mökillä. Eräänä kauniina aamuna sitten lähdimme ahventa kokeilemaan UL-vehkeillä. Ahvenia tuli vajaa kymmenen ja haukiakin jokunen ja säynekin mahtui sekaan. Sebamedin suurin oli 470gr ja meikäläisen kokoisin alla oleva reilu 39cm, 815gr ahvena.Enkathan siinä meni uusiksi :roll:

4
Vieheet / Vs: Meppsin lipat
« on: August 04, 2009, 14:13:52  »
Hyviä ovat Meppsit, hinta-laatusuhteeltaan ehkäpä parhaita lippoja, mitä suomen markkinoilta löytyy. Lipat lähtevät herkästi pyörimään ja niitä voi helposti ohjailla, sekä vaikuttaa niiden uintisyvyyteen. Oikeita jokamiehen lippoja, niin koski, että järvikalastukseen, oikeastaan kalalle kuin kalalle. Suosittelen.


5
Perhokalastus / Vs: Hyvä ja Halpa Perhosetti!
« on: July 13, 2009, 21:54:28  »
Tuohon viimeisimpään kysymykseen löytyi vastaus samalta sivulta hieman ylmepää...

Tarkotat siis peruketta. Se on pätkätavallista monifiili siimaa joka liitetään heittosiimaan, ja toisessa päässä tietenkin on sitten itse perho. Peruke siimoja myydään kyllä kaupassa, mutta voi sen valmistaa itsekkin. Oleellisinta on, että peruke ohenee perhoa kohti, jolloin se suoristuu heitoissa.
[/quote]

6
Lappi / Vs: Könkämäeno
« on: July 13, 2009, 11:17:19  »
Moe.

Meikäläisellä ois 17.7. lähtö Enontekiölle ja kalastus mielessä reissua tehdään. 18.7. saavun perille 5 päivää vietän lähialueiden joilla/järvillä kalastellen. Könlämäenollakin jossain vaiheessa varmaan pyörähdän, tämä ei vielä varmaa.

Kireitä siimoja!

7
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Avokela Shimano Solstace 2500RH
« on: July 12, 2009, 21:04:04  »
Haku on kieltämättä melko kätevä toiminto tällä sivustolla, jos sitä vain käyttää -.-'
Vaikka  olethan sitä jo saattanut käyttääkin
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=16027.0

http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=13288.0

Niin ja kelasta. Käytännön kokemusta ei ole, mutta mitä nyt juttuja katellut ja kuullut, niin hyvähän tuo kela on, jo ERÄ:n testivoitto kertoo sen. Miinuksena kelassa omasta mielestäni on takaliikkeelinen kampi, vaikkakin siihen on kiinnitetty pikaliipaisin, joka aina kelatessa taakse päin tulee suoraan sormen eteen.


8
Perhokalastus / Vs: Perho heittokohossa?
« on: July 02, 2009, 20:07:28  »
Kiitoksia tuhe vastauksesta, asia alkoi valkenemaan. Pitänee tuotakin varmaan muiden vieheiden ohella kokeilla.

9
Perhokalastus / Vs: Perho heittokohossa?
« on: June 29, 2009, 17:19:47  »
Moro. Juolahti mieleeni, että perholitka voisi olla oiva kapistus esim. harjuksen ja taimenen kalastukseen. Käytännön kokemusta ei kuitenkaan ole, joten olisiko mahdollista, jos joku voisi piirtää kuvan perholitkasta kokonaisuudessaan, jossa näkyy esim. tapsien välit ja pituudet + muu oleellinen. Olisin erittäin kiitollinen!

10
Rakentelu / Vs: Mistä puusta teet vaappusi?
« on: June 29, 2009, 13:17:01  »
Yleensä teen vaappuni saunanlaudepuusta elikkä apassista. Balsaakin käytän, jos sattuu olemaan, mutta apassia suosin, sen kestävyyden ja painavuuden takia. (Dremeli on suuri apu apassin työstämisessä.)

11
Rakentelu / Vs: Koulussa tehdyt kalastusaiheiset työt.!
« on: June 14, 2009, 12:36:02  »
Nostokoukun tein menneellä lukukaudella, kuvan voisin pistää, kunhan jaksan ottaa, strategiset mitatkin voin laittaa myöhemmin...:roll:

Hieman laiskalla tuulella, näin kesäloman alussa

12
Rakentelu / Vs: paras väri lusikkauistimelle
« on: June 03, 2009, 20:29:55  »
Parasta väriä ei voi oikeastaan suoraan sanoa. Siihen mikä väri on milloinkin hyvä, vaikuttaa monta tekijää. Kalareissu kannattaakin yleensä aloittaa ns. ottivärin etsimisellä, eli kokeilet erilaisia ja värisiä uistimia, jolloin huomaat, mihin kala tykästyy.

Kuitenkin, jos perusväriä haet lusikallesi, niin ei varmaan olisi ollenkaan hullumpi idea jättää lusikka materiaalin luontaiseksi väriksi. Eli toisin sanoen kiilloitat vain lusikan pinnan kirkkaaksi.


13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Uitto-ajat top3
« on: May 25, 2009, 14:09:49  »
Pistetäämpä omaakin listaa...

Heittokalastus: Rapala Skitter Pop, Storm WildEye Seeker Shad, Kuusamo Räsänen
Vetouistelu: Jesse, Salmo Hornet, Nils Master Invincible
Pilkintä: Nils Master Jigger, Rialinna Viima, Puustjärven Valio

Tässä oikeestaan tämänhetkiset, listat saattavat toki ajan mittaa muuttua...

14
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: May 24, 2009, 20:45:52  »
Eilen tuli heitettyä reissu läheiselle järvelle isoveljen ja naapurin poijjaan kanssa ja kauden avauskalatkin saatiin veneeseen.
Vähän ennen ilta kahdeksaa pistettiin kamat kasaan ja suunnattiin auto kohti venerantaa. Reilu kahden tunnin heittelyn ja uistelun tuloksena oli 6 haukea, kaikki siinä puolenkilon molemmin puolin + yksi ahven. Tuli kokeiltua sitten pintakalastustakin veljen popperilla ensimmäistä kertaa. Varsin mukavaa puuhaa. Näkee, milloin kala iskee ja saa itse tehdä uintiliikkeen vavalla. Päivän komein kalakin tuli kyseisellä 7cm Skitter Popilla, ahven 36cm/550grIlme kohillaan :roll:

15
Vieheet / Vs: Popperit
« on: May 24, 2009, 15:18:56  »
Eilen tuli käytyä läheisellä järvellä isoveljen ja naapurin kanssa. Siinä tuli viskottua millon mitäkin veteen ja kalaakin saatiin. Sanoin sitten isoveljelle, että kokkeile ihmeessä sitä Skitter Poppia, voi olla toimiva peli. No sanat meni, kun kuuroille korville, eikä popperia näkynyt siiman päässä. Myöhemmin, jo reissun loppuvaiheella muistutin veljeä uuestaan ja hän lupas kokeilla miten se toimii. Peruin kuitenkin sanani ja sanoin, että annahan sittenkin, kun mie kokkeilen sitä. No ei ollu isoveljellä Skitter Poppiin vielä oikeen luottoa, joten antoi sen sitten miulle kokkeiltavaks. Siinä sitten heittelin popperia ja vavalla tein pärskeitä ja ei aikaakaan, kun eka hauki oli veneessä. Tokasin sitten , että hyvinhän tää toimii. Lähestyttiin jo vene rantaa, kun heitin taas 7cm Firetiger Skitter Popin veteen. Heitto jäi kaislikosta vähän vajaaksi ja ajattelin, että nyt ei ihan osunu minne piti. Kuitenkin siinä vavalla vispasin heiluttelin ja taas tärppäs. Perus puikula lausahdin ja välähti punaset evät, isoveli tokas: "Ahvenhan tuo on". No niihän se oli aapo ja kelasin veneen viereen. Nostin perukkeesta veneeseen ja komia aapohan sieltä tuli, taktiset mitat 36cm/550gr. Kyllä näytti popperi kyntensä, ensimmäistä kertaa, kun kokeilin. Varmasti ostan oman, sen verran mukavaa tuo pintakalastus tuntui olevan :-)

Ahvena täytti myös yhden tavoitteistani avovesikaudelle 2009. Omat tavoitteesi voit kirjoitta tuonne: http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=21117.0

16
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Daiwa Tornado Max...
« on: May 21, 2009, 20:10:19  »
Kiitoksia larvanen vastauksesta.

Kyseinen vapa ilmestyi Savonlinnan Intersportiin muiden kesäkalastusvälineiden mukana, joten pääsin itsekin kokeilemaan, miltä vapa tuntuu kädessä. Melko jäykähköksi, mutta tunnokkaaksi voisi vapaa sanoa. Viehesuositus näytti olevan 210cm vavalla -30gr, vaikka nettikaupoissa samaisella on -40gr, sillä tuskin mitään merkitystä, sillä luulisi vavalla lentävän mukavasti vielä 40gr vieheetkin jämäkkyydestä päätellen. Hinta oli Intersportissa vain 34e ja rapiat, joten käyn varmaankin piakkoin tuon sieltä hakemassa...(Dumppihan sen tais jo keritä ostaakkin)

17
Sekalaista juttua / Vs: Esittele itsesi!
« on: May 21, 2009, 15:32:57  »
Nimi: Panu
Syntymävuosi: -94
Kotipaikkakunta: Savonlinna
Kouluaste: 8lk
Harrastukset: Salibandy, kalastus + kitaran/rumpujen soitto
Kalastustyylit: Heittokalastus, soutu/vetouistelu, pilkintä, onginta
Kalastuspaikat: Lähi lammet/järvet, saimaan vesistö...
Kohdelajit: Hauki, ahven, kuha, lahna + kirjolohi, taimen, harjus
Enäätykset: Katellaan kesän jälkeen...:roll:

18
Sekalaista juttua / Vs: Harrastuksena juoksu
« on: May 18, 2009, 18:56:18  »
Salibandy kausi lopuillaan ja kesäreenit alkavat...

Ohjelmassa on kesän mittaan mm. intervalliharjoituksia(?), eli juostaan 400m:n kenttää ympäri yhteensä 2km, silleesti, että joka kierroksen ekat 100m niin paljon kuin kintuista lähtee. Sitten on ihan perus juoksua aina joku kilometri, välillä viivoja tms. Kotona pitää sitten joka viikko juosta 40-60min putkeen ilman pysähdyksiä ja tehdä lihaskunto harjoituksia.

Jotain tuollasta menossa/tulossa...:roll:

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Television kalastusohjelmat
« on: May 16, 2009, 11:57:34  »
MTV3 Maxiltahan noita kalastukseen liittyviä ohjelmia taitaa tulla ihan joka lähtöön. Itse en kuitenkaan tuota kanavapakettia omista, mutta katson oikeastaan kaikki maksuttomilta kanavilta tulevat kalastusohjelmat.

JIM: Perjantaina klo 18.00 Kalareissuja ja klo 18.30 Eräkuksa.
       Lauantaina klo 10.35 tai klo 10.40 Koukussa Kalastukseen.
       Sunnuntaina klo 10.00 Koukussa Kalastukseen.

Jimin ohjelmat katson joko TV:stä noihin aikoihin, tallennan dikiboxille ja katson myöhemmin, tai katson nettitv:stä

Ikävä kyllä taitaa nuo TV2:en kalastuohjelmat olla loppuneet ja väitän, että Kalamiehen Paratiisit ja Kireitä Siimojakin, olivat erittäin asiallisia ohjelmia, jotka siis tulivat kyseiseltä kanavalta vielä jonkin aikaa sitten. Noista kuitenkin aika monet jaksot olen säästänyt digiboxin muistiin ja niitä välillä katselen, kun on tylsää :-)

20
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: kumpi etu-vai takajarrullinen kela
« on: May 07, 2009, 17:56:40  »
Itselläni nykyinen kela, jota käytän on takajarrullinen ja siihen olen sitten tottunutkin. Kun on tilanne päällä jarrua voi helposti säätää kelan alta muun toiminnan ohessa, eikä ongelmia sen suhteen ole ollut. Etujarrullisesta kelasta ei ole mitään käytännön kokemusta tositoimissa, mutta juuri eilen tilasin etujarrullisen Abu Cardinal 304- haspelin :roll: Uskon, että tuohon etujarruunkin totun, vaikka se voi viedä vähän aikaa, mutta kuitenkin. Muuten en sitten tiedä onko jarruilla muuta eroa, mutta eiköhän sekin selviä, kun pääsee uutta, vaihteeksi etujarrullista kelaa kokeilemaan :-)

21
Sekalaista juttua / Vs: Arvostele edellinen käyttäjä
« on: May 03, 2009, 00:11:31  »
SLN:

+ Varsin mukava tyyppi
+ Asiallisia viestejä, ei lyhyitä töherryksiä, yleensä myös kuvia mukana
+ Aktiivinen käyttäjä/kävijä
+ Osaa kertoa/neuvoa hyvät kalapaikat ja muutakin, jos tarvetta
+ Monipuolinen kalamies

Kyllähän noita plussiakin varmaan vielä olis, mutta tuossa nyt oikeestaan pääpointit/piirteet.

Miinuksia ei tule mieleen.

22
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Daiwa Tornado Max...
« on: April 27, 2009, 20:53:24  »
Upitaas pikkasen.Tahtoo nuo jäät sulaa meleko nopsaan tuolta järven päältä, niin kiireen meinaa pukata virvelipolitiikan suhteen...Kelaksi oisin ite aatellut Abu Cardinal 304 tuon vavan kanssa, siitäkin saapi kokemuksia laittaa, jos siltä tuntuu.

23
Kelat & Vavat & Siimat / Daiwa Tornado Max...
« on: April 25, 2009, 16:52:23  »
Moro!

Ensi kesäksi oli ajatuksissa hankkia Dumpin kanssa kyseiset vavat 210cm:nä. Vapaa ei päästä kädessä oikeastaan missään kokeilemaan, joten pieni informaatio kokemusten pohjalta olisi tarpeen.

Kiitoksia kaikille vastaajille!

24
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kuinka paksu siima heittelyssä?
« on: April 20, 2009, 19:49:21  »
No laskisin ainakin 0.30mm - 0.25mm monofiiliin. Kun heität tuolla 0.25mm siimalla tuon 0.45mm jälkeen, niin kyllä huomaat eron heittopituuksissa. Kuitusiimana voisi toimia esim. 0.20mm ihan hyvin.

25
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Viima
« on: April 14, 2009, 16:51:51  »
Tompakki/Hopeisen Viiman ostin viime viikolla ja hyvin on toiminut, tapsissa on hopeinen volrafmi morri, jossa yleensä jokunen kärpäsentoukka mukana. Voipi olla, että tuo volframi morri estää hieman tuota leijuvaa likkettä painamalla painollaan Viimaa alaspäin, mutta kyllä silti kalat ovat ihan tykänneet.

26
Vieheet / Vs: Mitä mieltä Rapalan: "Kireitä Siimoja" pakeista?
« on: April 13, 2009, 19:42:47  »
Eipä ole minua ainakaan vielä vastaan tullut, eiköhän nekin tule kevääksi/kesäksi, kun jäät alkaa lähtemään...Jos haluat tietää varmasti, niin käyppä kattomassa läheisestä kalastuskaupasta tai sitten Citymarketista/Prismasta tms.

27
Vieheet / Vs: Mitä mieltä Rapalan: "Kireitä Siimoja" pakeista?
« on: April 13, 2009, 18:40:58  »
Tulla näkyis myöskin ensi kesän uudet boxit, sun muut systeemit, jos kiinnostaa ---> http://www.normark.fi/tv/

28
Sekalaista juttua / Vs: Unet.
« on: April 13, 2009, 09:15:54  »
Viime yönä nukahdin ERÄ-lehden ääreen ja valo jäi päälle. Toivottavasti tämä ei ole enne-uni. Menimme pilkille läheiselle järvelle naapurini kanssa (jonne mennään tänään oikeasti) ja kairasimme muutamia reikiä, sitten minä ajattelin mennä normaaliin tapaan vähän lähemmäs virtapaikkaa, jolloin jää rusahti. En tietenkään juossut rantaan päin, vaan läksin selälle päin pakoon, jonka seurauksena humpsahdin jäihin. Siinä sitä sitten rupateltiin naapurille muina miehinä. Tässä vaiheessa heräsin valoon, joka oli jäänyt päälle, mutta en sitten jostain syystä jaksanut laittaa sitä pois päältä, nukahdin. Toinen uni. Serkkujen kanssa olimme pellolla pomppimassa onget mukana. Pelto oli märkä ja siellä oli paljon vesi/kuralammikoita, jolloin sanoin serkuilleni, että tuosta lätäköstä vedetään kauden isoimmat ahvenet. No laskin syötin veteen, joka oli jonkinlainen pussi täynnä töhnää, serkkuni upotti sen lätäkköön ja heti nappasi kauden eka 500g+ ahvena. Naureskeltiin siinä vähän aikaa ja laitettiin syötti takaisin veteen ja taas iski samanlainen ahven. Tämän jälkeen ei siitä lätäköstä enää mitään tullut, joten lähdettiin kotia kohti. Matkalla hiekkatietä pitkin näin lätäkön edessäni ja ajattelin katsoa onko siellä fisuja. Tongin kuraa jaloillani, kunnes hauki tuli näkyviin ja nostin sen käsilläni ylös. Menimme kotiin, jolloin heräsin valoon, joka oli jäänyt illalla päälle.

Nyt sitten pitäisi lähteä pikille, toivottavasti selvitään :roll:

29
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: March 22, 2009, 15:36:41  »


Tässä olisi nyt ensimmäiset itsetehdyt apassiaihiot, toiseen olen jo runkolangankin ehtinyt taittelemaan. Laitoin kuvan näistä keskeneräisitä tekeleistä, koska on tullut mietittyä, että onkohan tuo uintilevy sopivan kokoinen tuohon 13cm aihioon, vai kannattaisiko tekaista oma, ehkä hieman suurempi esim. rosterista? Oikean kulman kanssakin on vielä hieman miettimistä. Kiitoksia!
30
Rakentelu / Vs: Koulussa tehdyt kalastusaiheiset työt.!
« on: March 22, 2009, 11:55:50  »
Jäänaskalit olivat päässeet häviämään, joten ajattelin sitten tehdä koulussa uudet.Hieman omalaatuiset, mutta sehän se idea onkin. Noissa "tupeissa" on reiät, eli ne saa kätevästi yhteen työntämällä terät tuppeihin.
 ___________
|    ______|   |
|__|________| <--- Tuohon tyyliin :-)

Pages: [1] 2 3


center>