Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kalamees

Pages: [1] 2 3
1
Kaikkea kalastuksesta / Tenojoen lohi piirrustus.
« on: October 16, 2004, 12:07:00  »
Ois tullu hienompi jos oisit käyttäny esim. puuvärejä, mutta siihen kuluu sitte taas enemmän aikaa.

2
Etelä-Suomi / Toutaimen perhokalastus pääkaupunkiseudulla
« on: October 10, 2004, 20:14:56  »
Joo tästä hotakaisen tyylistä oon kuullukki. Eikös toi ookki joku ns. runkkaus tyyli?  :wink: Nojoo, millos ne tällasella tekniikalla toutamia sieltä vetää? En oo ikinä nähny ite. Ainiin se runkkaus tyyli olikin se missä vapa laitetaa haarojen väliin ja samalla tyylillä vedetään siimaa 2- käsin jollain hyvin kelluvalla perholla esim. supertinseli. En oo ikinä nähny tätä tekniikkaa käytössä vanhiksella, millos tätä siellä käytetään?

3
Etelä-Suomi / Toutaimen perhokalastus pääkaupunkiseudulla
« on: October 08, 2004, 10:00:15  »
Kyllä niitä mun mielestä siellä on liikkunu, mutta ei mitää suuria määriä. Jotkut ulkomaalaiset sai niitä ongella suvannosta ja on joku perhonviuhkijakin niitä kehunu saaneensa.

4
Etelä-Suomi / Vantaan ja pitkäkosken harjukset
« on: October 05, 2004, 20:43:39  »
Ei ihan pitkä tai vantaankoskelta oo sattunu kummosempia harjuksia siiman päähän. Mutta jos jaksat lähtee nurmijärvelle myllykoskelle ( n. 25min ajo Hesasta) niin siellä niitä luuraa ihan hyvän kokosia.

5
Etelä-Suomi / Toutaimen perhokalastus pääkaupunkiseudulla
« on: October 05, 2004, 14:15:06  »
Joo, elikkä näin vähän aikaa sitten kakkosella ohjelman jostain nokialta missä siiman päässä rimpuili noita 2-3 kilosia toutaimia ja kiinnostus heräs heti. Eli tietääkö kukaan mitää mestoja toutaimelle? En pääse lähtemään pääkaupunkiseudulta lähes minnekkään eli jotain paikkoja lähellä Helsinkiä ja Vantaata lähinnä haeskelen. Ei oo venettä käytössä eli rannalta pitäis päästä heittämään. Lähinnä kiinnostais virtapaikoissa kalastus. Käytössä mulla on vaan 5 luokan vava eli ei kovin isoihin kuohuihin pääse heittelee. Perhoista tiedänkin jo jonkin verran, mutta voi niitäki tässä mainita. Entä mites onko tää aika kaudesta otollinen toutaimen kalastuksessa? Kiitti vastauksista.

6
Perhokalastus / Eniten käyttämäsi vapa?
« on: July 19, 2004, 22:49:21  »
Sama mulla, vision merkkinen.

7
Etelä-Suomi / Vantaankosken ABC
« on: July 17, 2004, 17:59:19  »
Entä mites on nyt istutettu? En oo vantaankoskella vielä käyny perhostelemassa ja voishan sitäkin koittaa tässä lähiaikoina. Onks siellä mitään lupamäärää mitä myydään per päivä? Entä onko perho ja viehe päivät erikseen? Ja mistäs niitä lupia vois kysellä?

8
Etelä-Suomi / Pitkäkoski
« on: July 17, 2004, 17:56:26  »
Onko kukaan käyny pitkiksellä viime aikoina? Millanen on kala -ja vesitilanne? Vois käydä siellä viuhkimassa.

9
Suvannossahan ne yleensä oleskelee, mutta voi niitä isojakin koskesta löytyä. Yleensä kosken loppuliuku on hyvä paikka ihan hyvän kokoiselle taimenelle. Kannattaa uittaa jotain streamereita. Kyllä ne isotkin tosin tykkää ottaa pieniin perhoihin. Esim. kaikenlaiset kuulapäät ynnä muut.

10
Perhokalastus / Re:kahluuhousut.
« on: June 24, 2004, 10:44:14  »
Näistä on ollut jo aika paljon erilaista juttua. Sun kannattaa mennä liikkeeseen testaamaan niitä, että saat varmasti hyvät.

11
Perhokalastus / Re:Suosikkiperhosi?
« on: June 21, 2004, 12:51:42  »
Lähiaikoina en oo periaatteessa muuta käyttäny ku larvoja ja kuulapäitä. Eli joku yksinkertainen oliivi larva tai harmaa kuulapää pohjan tuntumassa uitettuna. Ne toimii melkein aina.

12
Perhokalastus / Re:Ensimmäinen kala perholla
« on: June 18, 2004, 18:36:34  »
Eka kala oli salakka peräaukosta kiinni. Eka taimen oli hieno saada  :)

13
Perhokalastus / Re:Kuhan kalastus
« on: June 14, 2004, 22:38:12  »
Kyllä on... Itse asun meren rannalla ja olen jo kahden vuoden ajan yrittänyt kuhaa siitä läheiseltä rannalta, tosin tulokset ovat erittäin laihoja. Ranta on semmoinen, että siellä on paaljon lumpeita kesällä, suhteellisen matalaa, mutapohja ja kaikenlaista kasvillisuutta. Kalastelen lähinnä pupilla ja larvoilla ja käytössäni on ainoastaan pintasiima. Ahvenia ja särkiä tulee. Aina kun on hauki kiinni, siima katkeaa. Kuhia ei ole tullut yhtäkään, vaikka mielestäni paikka on ihaanteellinen kuhapaikka!!?? Ainakin siinä ulompana porukkaa käy uistelemassa ja saavat hyvin kuhaa, myös kirjoissani kuhan kerrotaan asuvan jotenkuten kalastamillani paikoilla. Mikä vikana??? Vanhemmat ovat menettäneet uskonsa jo ajat sitten, että saisin kuhaa!!??
Noh, alotetaan vaikka siitä, että kuhaa oisi ainakin helpompi saada vähän isommilla perhoilla kuin noilla larvoilla ja pupilla. Joku tässä edellä mainitsikin, että perhot voisivat olla kooltaan 5-15cm ja haukiperhon tyyppisiä. Väreistä toimivat samat kuin vieheissä esim. keltaisen vivahtelua vihreässä tai toistepäin. Nyt kun vesi on vielä suht korkealla joutuu pakostakin käyttämään painoja jotta saisi perhon painumaan pohjaan. Toivottavasti tästä oli jotain apua, kireitä.

14
Etelä-Suomi / Re:Vinkkejä vanhan kaupungin koskelle
« on: May 17, 2004, 23:00:27  »
Joo ja niitä taimeniahan näky ihan komeitakin yksilöitä. Mikäs siinä roskakaloja perhostaessa, onhan se ihan kivaa ajanvietettä ja antaa vähän vaihtelua taimenien kalastukseen. Ihme kyllä roskakalat jaksoivat rimpuilla aika tavalla, mutta se kyllä loppui aika nopeaan, ainakin joillain yksilöillä. Esim. tuo minun saama lahna (1kg) taisteli kyllä todella hyvin, kyllä siinä 5- luokan vapa taipui ihan mukavasti ja veti suun pienelle hymylle  ;).

15
Etelä-Suomi / Re:Vinkkejä vanhan kaupungin koskelle
« on: May 16, 2004, 22:55:13  »
Nyt tuli lauantaina käytyä vanhiksella taas. Labran monttu ja muu koski on täynnä roskakaloja. Suunnilleen joka heitolla on joko säyne, lahna tai särki koukussa. Sai sieltä joku noin. 3kg taimenen loppuliu´ulta. Isoin kala jonka sain oli 1kg lahna. Kaveri sai yhden pienen taimenen (20cm). Keskiviikkona uudestaan.

16
Perhokalastus / Re:Mikä perho tummaan virtaan
« on: May 13, 2004, 21:42:58  »
Jeah marabou deceivereita messiin ja perho nimeltään radikaali kannattais myös ottaa mukaan. Radikaalin reseptin löydät esim täältä http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=4871

17
Onginta / Re:Oletko saanut Haukea mato-ongella?
« on: May 07, 2004, 16:40:44  »
Kuten jo tonne toiseen aiheeseen vastailin niin niitä saan melkein joka kesä mökkimme laiturilta. Isoimmat jotain 1kg luokkaa.

18
Perhokalastus / Re:Mistä halvalla perhosetti aloittelijalle?
« on: May 02, 2004, 22:28:22  »
Kyllä varmasti saat jotain tuntumaa kalastukseen. Toi superlite kela vaan on mitä on elikkä aika huono. Monet aina kiroo sitä, jokin aina pielessä. Mutta varmasti pääset ainakin heittämään noilla ja hieman sisään harrastukseen. Ite kyllä en suosittelis ostoa, kannattaa hankkii heti kunnon kamat, että pääsee kunnolla lajin tuntumaan. Ite kalastin noin puoli vuotta ilman kahluukamoja ja nyt ne hankin, ne puoli vuotta oli aika tuskasta aikaa tavallisilla nokialaisilla. Kannattaa siis heti panostaa kunnolla.

19
Perhokalastus / Re:Mistä halvalla perhosetti aloittelijalle?
« on: May 02, 2004, 11:43:13  »
Quote
no enhän minä voi sieltä liikkestä apua pyytää kun en ole sieltä menossa ostamaan vaan aion tilata..
hitto kun nää jutut on monimutkasi, tuo naulasolmu on vaikein...

Joo, mutta jos vaikka kysyisit heiltä esim. puhelimessa, että onnistuuko sellanen että ne laittaisivat siimat kelalle jo siellä liikkeessä.

20
Perhokalastus / Re:Mistä halvalla perhosetti aloittelijalle?
« on: May 02, 2004, 10:44:48  »
Toi TTC setti mitä perhokulma myy toimii kyllä tosi hyvin. Ite ostin sen viime syksynä ja oon sillä siitä asti kalastellut, ei mitään moittimista. Ja jos et osaa niitä kaikkia siimoja laittaa ite kelaan niin varmasti liike auttaa siinä. Niin ja jos kalastat noin 0,5-3kg taneja niin luokat 4-5 tai 5-6 (joka on itellä nyt käytössä) sopivat siihen mainiosti.

21
Perhokalastus / Re:järvisiika
« on: May 01, 2004, 10:20:41  »
Itseänikin alkoi kiinnostamaan tämä siian kalastus järvellä. Nyt 20.5 olisi tarkoitus lähteä jaalaan sonnanjoelle ja samalla kalastaa niitä siikoja järveltä. Onko mitään muita paikkoja kuin virtaava vesi, josta voisi siian tavoittaa?

22
Perhokalastus / Re:Paljonko rahaa kiinni
« on: April 29, 2004, 16:16:43  »
Kohta yhden vuoden kalastanu perhoilla ja onhan siihen uponnut ihan kivasti rahaa.

Kahluuhousut -ja kengät, 300€
Vapa, kela ja siima (vision intro paketti), 180€
Perhonsidonta, 150€
Luvat, 100€
Muu sälä kuten kaupasta ostetut perhot, 50€
Eli yhteensä noin 800€

23
Perhokalastus / Re:Perhoja Kirreille...
« on: April 29, 2004, 11:14:39  »
Noh, yleensä hyviä värejä ovat kaikki kirkkaat sellaiset ja perhon on hyvä olla tuuhea. Väreistä sanottakoon esim. violetti, pinkki ja oranssi. Pintaperhoilla ei nyt niitä ainakaan tähän aikaan vuodesta kannata jahdata. Hyviä ovat myös tavalliset marabou muddlerit eri väreissä esim. ahven, valkoinen ja musta.

24
Etelä-Suomi / Re:Pitkäkoski
« on: April 26, 2004, 18:06:23  »
Joo, kyllä pitkiksellä saa olla aina rauhassa ja onhan siellä hyvät maisemat, siinä suhteessa se voittaa VKK:n. VKK on taas saalisvarmempi, mutta rauhattomampi niinkuin Petri sanoikin.

25
Etelä-Suomi / Re:Pitkäkoski
« on: April 26, 2004, 15:03:17  »
Pitkäkoski on aika huono kalamesta kesälläkin, puhumattakaan
nyt talvi-ja kevät-ajasta. Kyllä siellä joskus kesä-elokuussa
näkee kaloja, mutta isoimmat on sellasia 20cm. On siellä
tavaraa, kaikki jotain 5cm pitkiä. Kerran näimme pitkiksellä noin 10kg lohen laskemassa koskea alas ja se oli ihme se. Kaikki kertoilee saaneensa kirrejä ekan sillan alta, mutta ite en oo törmänny yhteenkään siellä. Oon käyny pitkiksellä noin viisi kertaa perhoilla ja kerran virvelillä ja kaksi ahventa on tullut ylös sekä pari karkuutusta. Läheltä löytyy vanhankaupunginkoski joka on todellakin toista luokkaa tähän verrattuna. Sieltä oon saanu joka kerta noin 30-35cm taimenia, isoin yltää sinne 45 senttiin. Oon sielläkin käyny jotain viis kertaa ja voin kyllä sanoa, että tavaraa löytyy 10-kertaa enemmän kuin pitkiksellä. Vanhiksella oon myös nähny monen saavan isoja parin kilon taimenia ja jopa 10kg hauki pisti kalapäiväkirjasta silmään (en kyllä niitä sinne mee yrittämään  ;)) myös isoja lohia on saatu ja niitä näkee pomppivan suvannossa, joka lisää huomattavasti kalastusintoa. Siis, jos saisin valita menisinkö pitkikselle maksamatta mitään luvista vaiko, vanhikselle maksamaan 5 euroa kuuden tunnin luvasta, niin todellakin valitsisin vanhiksen! Suosittelen lämpimästi

26
Perhokalastus / Re:Kausi avattu?
« on: April 26, 2004, 14:51:47  »
Kyllähän se kala syö kokoajan, mutta ei niin paljon tähän vuodenaikaan. Toukokuun alussa kun norssit nousee koskiin, ainakin täällä Etelä-Suomessa, niin alkaa syönti aktivoitumaan ja veden lämmetessä ja laskiessa alkaa kalatkin liikkumaan. Itse olin kymijoella nyt noissa Robin Hood kymi-open 2004 kisoissa ja kyllähän ne kalat söivät kokoajan tasaisesti pitkin päivää, oli ne tosin just istutettuja pari päivää sitten. Kyllä sitä saalista alkaa kohta tulemaan, ei sitä kotona istuskellessa ainakaan tuu, se on varma se  ;)

27
Kaikkea kalastuksesta / Re:Mitä tuotteita miltäkin merkiltä?
« on: April 25, 2004, 18:19:08  »
Vavat: Vision, Master Basic, Appollo Graphite, Shakespeare, Abu Garcia
Kelat: Vision, Shimano, Daiwa
Siimat: Berkley, Vision
Uistimet: Lähinnä rapala ja jotain halpis tavaraa

28
Etelä-Suomi / Re:Vantaankoski
« on: April 25, 2004, 12:12:45  »
Onko kukaan käyny vantaankoskella viime aikoina? Miten vesitilanne ja kalat? Ite en oo käyny vielä vantaankoskella ja pitäis varmaan hankkia vuosilupa tälle vuodelle. Miten sieltä yleensä tulee kalaa esim. kesällä ja istutetaanko sinne paljon fisuja?

29
Perhokalastus / Re:Perhokelat ?
« on: April 20, 2004, 18:41:27  »
Itse pärjään ihan hyvin tolla 3Zone kelalla. Itse en paljon välitä niistä kelan toiminnoista kunhan vaa pysyy siimat sisässä. Oon tosin perhostellut vasta noin yhden vuoden joten en oo kokeillut muita keloja. Jotkut pitää tärkeenä kelaa kalan väsytyksen takia. En oo paljon kelaa tarvinnut siihen, mutta en oo kovin isoja vielä saanut siiman päähän, toivottavasti tämäkin vaihtuu tulevan vuoden aikana ja korostuu vähän mihin sitä kelaa käytetään.

30
Perhokalastus / Re:Pisin väsytyksesi
« on: April 17, 2004, 19:53:49  »
Oii joillain jo tapahtumia. Onko merikarvialle istutettu jo kalaa? Paljonkin?

Mihin perhoon otti? Ja kuinka uitit?

Pages: [1] 2 3


center>