Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - JR#15

Pages: [1] 2 3 ... 11
1
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: April 13, 2015, 14:13:18  »
Huhuu? eikös kukaan oo lokille eksyny ku niin hiljasta on täällä pidelly. Ittellä meni lohipilkkikauden avaus melkein viimosille jäille mutta ei jääny käymättä tänäkään talvena. Viikonloppuna perus korkeanpaikanleiri lokilla. Joskus lohnake on hiukan nihkeellä syönnillä ja nyt se sitä totaalisesti oli. Omaksi saldoksi koostui viikonlopulta 4 ylös saatua (muilla meidän porukasta vielä nihkeempää) ja viimosen aamun pari harmittavaa karkuutusta kun tuli harjoteltua morrilla näköpilkiltää. Piti vahvistaa uskoa kalojen määrästä ja toljottaa avanto TV:tä, kyllä siellä on vahvasti kalaa mutta kyllä söi uskomattoman nihkeesti nähtyjä kaloja muutamaan tuntii 20-30 kpl mutta kaksi vaan kelpuutti kitusiin asti ja nekään ei pysyneet loppuun asti kiinni. Jäätä vielä hyvin niin jospa sitä aikaa sais jostain nipisitettyä niin menis vielä kerran käymään ennen jäiden lähtöä.

2
Itä-Suomi / Vs: Madetta Joensuun seudulta 2011
« on: January 13, 2015, 03:21:06  »
Pari verkkoo on ollu pyynnissä Savonselän puolella... Vielä on kovin syvässä matikka, viikkoon oli uiskennellu 3 kipaletta sellasia reilukilosia. Syvimmillään vielä noin 20m syvyydessä :)

3
Itä-Suomi / Vs: Vetouistelusaaliita P-Karjalan alueelta
« on: June 30, 2014, 11:00:41  »
Perjantai ja Lauantai vietetty Pielisellä. Eipä tullun turhan takia keikuttua vaan Pielinen olin kalantulon kannaltakin antavalla päällä ja kelihän oli mitä mainioin. Kaksi päivää melkein peilissä... Harvemmin kuitenkaan tähän aikaan saa uistella pintavesien lämpöjen ollessa 12 pinnassa ja kuhien juroessa melkein pohjamudissa. Syönnillään ne kyllä oli kunhan ensin hakkasi takilan kuulalla otsalohkoon :) Isoimmat kuhat tosin jäi 50cm luokkaan mutta 40-50cm kokoa sattukin kohdalle ihan kivasti, joten oma osuus kuhan hoitokalastuksesta taas suoritettu. Sattuhan sieltä vielä pari vitosen haukea myös kyytiin, molemmille päiville omansa. Seuraavaksi alkaakin taas Koitereen saloihin tutustuminen...

4
Itä-Suomi / Vs: Vetouistelusaaliita P-Karjalan alueelta
« on: May 26, 2014, 09:02:09  »
Pitkään siinä meni ennen kuin tänä keväänä pääsi uisteluhommat aloittamaan. Mutta Perjantaina hupivetoa ja Sunnuntaina sitten kisailtiin Savonselällä. Ihmetystä se vaan aiheuttaa kuinka hankala paikka tuo on näin keväällä itselle... Kyllä kesällä reilusti lämpimällä vedellä löytyy hauet ja kuhat mutta näin kylmemmän veden aikaan grrrrrr... nooh molempia päivinä koukattiin veneeseen kuitenkin vajaat vitosen hauet ja joitakin pienempiä. Sunnuntaina ihasteltiin myös ukkosta keskellä selkävesiä... pikkusen meinasi korvat olla kovilla siinä paukkeessa :)

5
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: April 14, 2014, 08:57:34  »
Nyt taas korkeanpaikan leiri lokilla takana ja pilkkikausi päätökseen. Perjantaina aloteltiin puolilta päivin ja sunnuntaina aamusta vielä viimoset yritykset. Kelin puolesta perjantai ja sunnuntai aamu oli kuin kesällä vettä tuli ihan kiitettävästi. Lauantai iltana oli taas niin komea keli, että ei tarvinnut kuin nautiskella. Ja sitten vähän asiaakin. Kalaa tuli mukavasti. Itsellä yhdeksän kalaa ylös asti ja yksi karkuutus. Valkea liitsi oli taasen kova sana. Yhteensä meidän porukalle 14 kalaa ( 4 henkeä) muilla karkuutuksia "hiukan" enemmän kuin itsellä mutta niinhän se välillä menee. Se mikä oli merkille pantavaa muihin vuosiin verrattuna niin kalat oli aivan rantapenkassa 1-2m vedessä kun normaalisti paraspaikka tähän aikaan on syvänpäällys. Istutuksissa oli aivan turha olla keskellä, ei sieltä mitään noussut :) mutta 15min istutuksen jälkeen alkoi rannoilla kuhina käydä kun istukkaat aktivoi vanhan kalan... Nyt odotellaan sitten avovesi kautta.

6
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: April 01, 2014, 12:37:56  »
Juuri latasin tulokset tuonne www.elisanet.fi/lohipilkki > tulokset  :-)

Taas jäi munat pataan, päivän kohokohta ehdottomasti aamuinen hölkkäily JR#15:n kanssa laavun mehuhetkineen. Näitä lisää, ensi vuonna SM-tasolla sitten Lapissa vähän pienemmällä lammella..

Olihan se rykäsy taasen kerran :) Seuraavan kerran hölkätään sitten Sodankylässä... Pääsekin vähän pidemmälle reissulle Lohi-SM haasteen perässä. Niin ja arvata voi varmaan että pallithan sitä pataan meni. (sinänsä siinä ei mitään uutta ole :) ) Mutta keli oli komee ja kalat isoja. Vaatinee uudemman reissun jahka jäät häviää... siellä saattaa vielä pari mörköö uiskennella.

7
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: March 08, 2014, 07:13:46  »
Kyllähän tuo onneksi vielä yö pakkasia näytti. Kuhan ei aurinko paistele liikaa jotta rannat pysyy kiinni niin vielä siinä saumaa olisi... Jokohan pitäisi kaivaa pilkkivehkeet esiin :) Vai pistäskö kerrankin kylmiltään kisaan.

8
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: December 31, 2013, 08:29:45  »
Kisarauhoitus on 3 vuorokautta,eli torstaista alkaen.Saa nähdä onko silloinkaan jäätä tarpeeksi,ennusteet ei paljon pakkasia lupaile.

Niin ne vuodet vaihtelee, muistellen niitä yli 30 asteen pakkasia kisa-aamuna.

9
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: December 30, 2013, 08:23:05  »
Lohipilkki 4.1.2014 siirretty .Kilpailu pidetään su.19.01.2014.Palkinnot edellisen ilmoituksen mukaiset.Jää on ohentunut huomattavasti kahteen vuorokauteen,paksuus vaintelee 9-12 cm vävillä.mutta on kovaa ja kantavaa

Kuinkas kisarauhoitus menee?

10
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 28, 2013, 12:42:26  »
Oikukkaat kelit tuntuu olevan. Mutta kevääseen verrattuna tuo auringon puute pitää jäät kasassa vaikka vettä tulee. Pahin vihollinen se keväällä on auringon porotus ja nyt se puuttuu. Joten jäät häviää suht hitaasti. Tosin vanhan avannot, virtapaikat ja railot missä vesi virtaa niin on nyt niitä petollisia paikkoja. Saattaapi 15cm jää olla äkkiä 1cm jäätä... Mutta johan tuohon viikon päähän lupailtiin pakkasta :)

11
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: November 25, 2013, 11:58:35  »
Mitenkäs tammikuun kisat tänä vuonna ajoittuvat - siihen loppiaista edeltävään viikonloppuun vai?

Päästään taas tuon JR:n kanssa ottamaan pikkuravit ja muistelemaan menneitä..  :wink:

Keppeet kengät jalkaan vaan niin keritään pari kertaa lampi kiertää ympäri... Noitten hirvien kanssa ku syksyn juoksee kilpaa kanervikossa niin nousee jalka lumessakin :) Suottaapi olla kyllä ittellä jännät ajat tuossa vaiheessa ku samalle päivälle ovat luppailleet, että tulis uus pilkkijä meijän perheeseen, joten katotaan istutaanko pilkillä vaiko keskussairaalla.  :-D


12
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: November 11, 2013, 15:40:47  »
Voisin veikata että nyt pitää Pirtillä soutaa toinen airo rannalla niin vois tärppiä  :wink: Tulis nyt jäät niin pääsis taas koittaa... Ei jahtihommilta meinaa nyt vesille joutaa, tai oikeestaan ei malta...

13
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: August 18, 2013, 11:39:02  »
Siellä sitä tuli itsekkin kelluttua kaverin kyydissä torstaista asti  :-D Melkeen vois kompata tuon siun rapsan, meillä tosin ainut hyvä päivä oli se torstai = viimenen upea keli. Kun tuhnukelit saapui niin kalat katos, mitä lauantaina tuli kuullosteltua rannassa kisan jälkeenniin oli aika monella muullakin samat mietteet.

Mitenkä JR#15 kisat meni?

Ei paljon jäänyt lapsille kertomista. Itte reenailin Tiistaista asti kun maanantaina piti vielä käydä kopasemassa kotivesiä seuraavaa kisaa varten. Ensimmäinen kisapäivä meni kohtuullisesti siihen nähden mitä reeneissä tuli kalaa... huonot keli sai kalat vähän syvemmälle (näin epäilisin) ja rupes itelläkin puremaan paremmin. Ei oikein se puskaveto kuulu omaan suosikkihommaan. Ainakin muiden linjoista päätellen kalaa piti hakea matalasta, miehän en siihen uskonu missään vaiheessa  :-D Nooh Sunnuntai olikin sitten tasottelua monelta kantilta ja kyytiin vain yksi mittakuha joten kotimatkalla sai lähteä hyvissä ajoin ja siinä Perzan jälkeen nosteltiin Lohi trailerin päälle ja poistuttiin yhtä kokemusta rikkaampana kohti seuraavaa koitosta. Mutta voi sitä työmäärää mitä tuolla sai tehdä että pysy vehkeet puhtaana... Ja niitä merkkamattomia verkkoja  :evil: Mutta tuloksissa oltiin sentään Sadan paremmalla puolella.

14
Itä-Suomi / Vs: Joensuun kalapaikat
« on: August 01, 2013, 11:33:01  »
Ja tuosta kuhaa Joensuusta löytyy kanssa tietoa mistä äijät kiskoo välillä selkä vääränä kuhaa :)


15
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: July 31, 2013, 21:07:19  »
Jo vain on nätti kuha!

Itellä meni viikonloppu 4 tunnin kalastelulla soutukisan merkeissä. Saalis 0 mitallista kalaa.  :-D Sentin-pari alamittasia haukia joku kymmenkunta kävi veneessä ja yksi 3-4kg hauki pääsi irti.
Ei ollut muillakaan kovin hirveätä syöntiä ollu. Voittajalla 2 haukea yht. painoltaan reilu 3kg. Tuolla hauella mikä meiltä irtosi olisi siis todennäköisesti tullut voitto..pienstä se on joskus kiinni.

Tässä viikolla pitäis keretä vielä käymään joku ilta kuhia kiusaamassa ja maanantaina kohti Iisalmea viikoksi treenaamaan Sm-vetouistelu kisoihin.
 

Älä tyhjennä vielä maanantaina Porovettä... Tiistaina pitäs itte alotella urakka  :-D

16
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« on: June 19, 2013, 21:05:07  »
Asia voi olla oikein tai väärin mutta keskusteluketju tälle juupailulle on väärä  :roll:

Joten tekasin ihan ketjun tuonne toisaalle, äänestyksen kanssa. Toivon että keskustelu jatkuu siellä

http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=27622.0

Ja asiaa tuntuisi olevan Pyhäselällä kivan kokosta kuhaa liikkeellä, kesän paras noteeraus menee tällä hetkellä reilussa parissa kilossa. Paljon isompiakin ovat kiskoneet esim. Cupin kisoissa ylös tuli yli kuuden kilon mörkö.

17
Tässäpä ihan äänestys asiasta ja samalla keskustelu aiheesta joka tuntuu sotkevan tuon Kuha ketjun tuolla toisaalla palstaa.

18
Itä-Suomi / Vs: Vetouistelusaaliita P-Karjalan alueelta
« on: May 28, 2013, 09:07:00  »
Muutama reissu Savonselällä viime viikon aikana, myös kisoissa tuli pyörahdettyä. Kauden ensimmäinen uistelukuhakin on jo tosia asia. Haukea tuntuisi saavan mutta kuhat muuten hukassa. Nyt nenä suunnataan pyhäselän puolelle ja ruetaan haistelemaan paikkoja seuraavaan kisaan. Niin ja tulipa muuten nähtyä Saimaan norppakin, suht harvinaista näille leveyksillä.

19
Itä-Suomi / Vs: Vetouistelusaaliita P-Karjalan alueelta
« on: May 20, 2013, 09:38:02  »
Nostellaanhan ylös tätäkin kun kausi on saatu avattua. Suurinta antia oli tosin se että keli oli loistava ja vehkeet pelasi talven jäljiltä hyvin :) Nooh muutama hauki sentään kyytiin ja hyvä ahven. Jos viisarit kohdallaan niin huomenna sitten uudestaan :)

20
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: April 13, 2013, 20:08:27  »
Tänään tuli istuskeltua lokilla. Huhujen mukaan kalan syönti viime viikkoina heikohkoa vaikka kalaa lampeen tullut käytännössä joka päivä. Nooh syy löytyi varmaan hillittömästä auringon paisteesta josta viime viikkoina on saanut nauttia. Nyt kelien vaihtuminen toi toivoa kalan tuloonkin. Kunnon pilkki päiväksi ei voi vielä tätä piipahdusta sanoa jäällä vasta 8.00 ja pois tuli hiivittyä noin 15.00 mutta suun hymyyn veti repussa olevat kolme kirreä  :-D noitten lisäksi tuli vielä muutama tärppi ja karkuutus. Kala oli tänään kohtuullisella otilla välillä oli selviä syönti hetkiä mutta otti oli varovaista, lätkää ja liitsiä tönittii ja nosteltiin. Ja pikkuhiljaa kalaa alkaa nousta myös syvän päältä kun lumi vähenee. Nyt varmaan kevään otollisimpa hetkiä... Huhu kertoo että myös Pirtillä on tänään purrut kohtuu hyvin.

21
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: April 09, 2013, 14:54:01  »
Syö se sittenkin vai mitenkä se meni. Tahtoo tosiaan olla, että näin keväästä jäällä pitää olla aamu-ja iltahämärässä jos varmiten tahtoo lohnan saada.

En ole pirttilahella käynyt, mutta melkeimpä parhaiten olen itse kirjolohia saanut ihan keskellä päivää. Kirkas auringonpaiste ja oikein lämmin kevät keli ni kala on varma tai no niin "varma" kun kalansaanti nyt yleensä on.  :-D

Tuo keskipäivän taika omasta mielestäni parhaillaan tuossa joulu/tammikuussa kun se on päivän valosin hetki monasti... näin keväällä saa ottaa aurinkoa päivällä. Aamulla ja illalla kalastellaan, tai voihan se olla että en vaan osaa  :roll:

22
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 05, 2013, 22:04:52  »
Tänään illasta tuli hiihdeltyä Mattisenlahdella. Kappale määräsesti oli taas valtava syönti. Ihan kokonaiset kaksi ahvenaa, painoa toisella 400g ja toiselle 300g. Pannulle siis... Aamusta uudestaan jospa ne kalatkin ois aamuvirkkuja.

23
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: April 05, 2013, 11:05:13  »
Syö se sittenkin vai mitenkä se meni. Tahtoo tosiaan olla, että näin keväästä jäällä pitää olla aamu-ja iltahämärässä jos varmiten tahtoo lohnan saada.

24
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 02, 2013, 10:11:07  »
Keli oli jo sen mukaan että piti ahven vermeet kaivaa esiin. Sunnuntaina tuli aamusta istuskeltua Pyhäselän puolella, vielä ei mitään merkittävää mutta kaveri kisko sentään pari puolenkilon malliahvenaa. Kyllä niitä siellä on. Eilen sitten oltiin jo "merta" edempänä kalassa kun oli mehtuuseurojen väliset kisat pyhäjärvellä. Ensimmäisen kerran moisella lätäköllä mutta positiivinen haju jäi. Piti kävellä vähän edemmässä haistelemaan paikkoja niin ei ehtinyt kun reilut pari tuntia tehokkaasti pilkkiä kisa-ajan puitteissa mutta neljän kilon kassi reilua kukkoahventa (keskipaino reilut 50g) mukaan ja hartiat kipeeksi kairauksesta. Nooh jos tänään varastais hiukan työajasta ja kävis sitten Höytiäisellä verryttelemässä...

25
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: January 07, 2013, 09:05:03  »
Kuhan muutaman päivän rauhottuu niin eiköhän se siitä aukea... Miettiivät nyt vielä sitä kisapäivän lätkä viidakkoo :)

26
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: January 06, 2013, 12:23:26  »
Niin yllättäen, niin odottamattomasti :) Eihän se taas mennyt kuin elokuvissa. Onnistuneesti väistelin kisan alusta kisan loppuun kalakosketuksia. Jos jotakin hupia oli,niin empä ole noin paljon aiemmissa kisoissa nähnyt välirikkoja. Siellä tais olla pikkasen vauraampaa kalaa tarjolla, niin kuin istutukset antoi odottaa.  :-D

27
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: January 04, 2013, 09:55:40  »
Nyt sentään vaikuttaa hyvältä kun ei 30 asteen pakkasessa tartte pilkkiä  :-D

28
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: January 02, 2013, 10:39:36  »
Onko kukaan menossa kisoihin?

Juu pittäähän se lähtee koittamaan :)

29
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: December 21, 2012, 14:53:40  »
Orastavasta flunssasta huolimatta tuli Pirtille huokastua Keskiviikkona eli pilkkikausi virallisesti avattu. Kuulemma tuollaset pikkuköhät paranee aina reippaalla ulkoilulla 20 asteen pakkasessa. Kalan saannista ei hirveitä toiveita asetettu(joulukuu ja lumet jäällä, varmasti hankalinta aikaa lohipilkin suhteen vaikka kalaa ois jään alla miten paljon), jos jotakin joulupöytään niin hyvä jos ei niin Prisman kautta kotia  :roll:

Tiukille se meni mutta ei tarvinnut onneksi kalatiskiä katella, vaan sain väsytellä mukavat 2,8kg painavan kirren päivän päätteeksi. Näin ollen apina puoteltu selästä tälle talvea ja nyt suunnittelemaan kisa kujeita.Muillekin nousi muutama joulukala, joista isoimmat pitkälti yli 3 kg. Joten mukavan kokosta pötköö on kisoja odottamassa ja varmasti kisaan tulevat 1300kg (1000kg kirreä ja 300kg nieriää) virkistää vanhankin kalan. Joten paksua siimaa niihin lätkäonkiin ja kuuden tuuman reiässä alkaa olla jo ahdasta  :-D

Ja vielähän sitä ehtii lisää joulukalaakin käydä koittamassa. Viime viikolla ja tällä viikkolla Pirtille on puotettu yhteensä 300kg tuollasta keskipainoltaa 2,5kg kalaa.


 

30
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: December 14, 2012, 09:13:29  »
Melkoisia mötköjä on taas Pirttilahdella - jättäkäähän muutama sinne kisaankin.. ;)

Ehei, käyn ens viikolla tyhjäämässä :P

Pages: [1] 2 3 ... 11


center>