Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Rydy

Pages: [1] 2
1
Oulun lääni / Vs: Jäätilanteet Oulun lääni
« on: January 12, 2012, 17:35:35  »
Lauantaina 7. päivä korkattiin kuivasmeri, sahalta jäälle ja kraaselin rantaan mentiin. Matkalla tehtiin muutamia koereikiä ja heikoimmillaan jäätä hiukan alle 10cm parhaimmillaan vajaa 20cm...
Pari särkeä ja norssia saaliina eli ulkoilun puolelle meni. Pitää arpoa ylihuomiselle, että meneekö mahdollisesti pilaamaan kairansa nallikariin, kun hiekkaa voi olla jäässä vai meneekö kuivasmerelle yrittämään, saa nähdä.

Oli muuten mielenkiintoista "pottupeltoa" ensimmäiset pari sataa metriä rannasta sahalla, myrskyt kasannu kaiken heinän, pensaat, pikku puut ja muun roskan mikä on irti lähtenyt saarista.
Muutenkin todella ikävä kävellä siinä, kun pakannut jään röykkiöksi. Onneksi kuitenkin vain sen parin sadan metrin matkalta, mutta kyllä se nilkka siinäkin ehtii vääntyä, jos tumpeloi.

2
Oulun lääni / Vs: Hyrynsalmi/Ukkohalla pilkkipaikat
« on: February 28, 2011, 22:15:48  »
Nostamma tätä näkyville, jos joltain heruisi tietoa, kun lähdön hetki lähenee :)

Kaikki tieto alueelta otettaan vastaan!

3
Oulun lääni / Hyrynsalmi/Ukkohalla pilkkipaikat
« on: February 10, 2011, 15:00:26  »
Heitetääs tällekki foorumille, jos löytyisi infoa kokeneemmilta...

Hiihtolomalla olisi tarkoitus useempi päivä tuolla mökkeillä, niin löytyisikö palstalaisilta kokemuksia tuolta alueelta?

Autolla niin lähelle kuin pääsee ja sen jälkee on kaks tervettä jalkaa käytössä, joten ihan metsälammet eivät ole mahdollisia. Niitäkin näytti löytyvän kartan perusteella. Eniten kiinnostaisi tietää tuosta Hyrynjärvestä, että millanen paikka on näin talvisin? Myös muista paikoista saa vihjata.

Istarilammet kyllä löytää omin voiminkin, jos mieli tekee joten niistä ei tarvii juuri infoa. Lähinnä ahven kiinnostaa ja miksei kuhakin.

Laittaa vaikka yv:llä, jos ei viitsi kaikkea huudella tähän :)
Toivottavasti jotain vinkkiä saisi, niin ei tarvitse aivan umpimähkään lähteä hankeen.

Honkanen, Kaiskojärvi ja Pyöriäinen on jo ehdoteltu, mutta niistäkin vain kesäajalta kokemuksia on ollut avittajilla. Joten jos alueella on tullut talvella käytyä niin ilolla otan vinkistä vaarin!

4
Pyydyskalastus / Vs: Talviverkot!
« on: December 20, 2010, 00:23:49  »
Verkkokalastuksesta ei ole mitään tietoa itsellä niin ajatelin tässä triidissä kysäistä, kun on sentää ammattilaisia paikalla. Kysymys kuuluu, että minkä takia verkkomiehet jättävät niin suuria määriä kaloja jäälle?
Enkä tarkoita nyt vain siis näitä ns. roskakaloja vaan kuhia, haukia, ahvenia ja jopa taimenia on lojunut kymmenittäin jäällä verkkoavantojen vieressä. Isoimmat kuhan varmasti pitkästi toisella kilolla.
Tämä siis Oulun edustalla merellä. Viimeksi 18.12. tuli oltua ja silloin noita kuhia tosiaan riitti useammankin verkkorisun vieressä kymmeniä kappaleita.

Onko nämä kalat jo menneet pilalle oltuaan kuolleena vedessä liian kauan? Ja jos näin niin minkä takia niitä verkkoja ei voi käydä kokemassa useammin, kun tuskin kalat ihan päivässä kahdessa pilalle menevät kylmässä vedessä?
Ja jos taas ei ehdi käydä verkkoja kokemassa useammin niin pitäisikö miettiä jotain muuta järjestelyä kokonaan, jottei moinen tuhlaus jatkuisi?

Pientä avautumismieltä jopa havaitsen omassa tekstissäni, mutta herättää suurta ihmetystä tällainen toiminta. Vastauksia odotellessa...

Ps. Kireitä verkkoja vai mitenkä teille sitä toivotellaan  :-D

5
Rakentelu / Vs: Värikoukkujen valmistus
« on: December 09, 2010, 00:15:49  »
Osaiskos joku neuvoa mistä sais tilailtua nuita koukkuja ja ketjua pystypilkkeihin :? Kahlasin monta eri nettisivua läpi ja ei oikein löytyny :cry: Etin myös värikoukuiksi sopivia kolmihaarakoukkuja.

Mekaro nimisestä nettikaupasta olen tilannut tuota ketjua, tuossa vielä linkkiä http://mekaro.fi/kauppa/cat/product_catalog.php?c=183

Koukkuja löytyy:
Rialinnasta http://www.rialinna.fi/index.jsp?pid=628
Samfishingiltä http://samfishing.fi/kauppa/index.php?cPath=30_52&osCsid=6907363f0ce3c4f2f7eecccd68422981
Kalastuskaupasta http://www.kalastuskauppa.com/showproductgroups.php?menu=1&group=39&show=233&level=2&parentGroup=233&parentLevel=3

Kaikista muista olen siis itse tilannut paitsi Samfishingiltä ja nopeat on olleet toimitukset ja postikulutkin minimaaliset.

Mistä noita värijauheita sais ostettua? :|

Värijauheita löytyy netin kautta ainakin Rialinnasta ylempänä mainitun linkin takaa. Ja Kalastuskaupasta myös ylempänä mainitun linkin takaa.

6
Rakentelu / Vs: Morrin valmistusta
« on: November 30, 2010, 13:17:25  »
Näillä nyt luulisi pääsevän alkuun, kun on pari kipaletta samaa väriä. Kohtuullisen nopeasti saa näitäkin tehtyä.

Oikean yläreunan extrakomeat mätimorrit ovat j.a.m :n käsialaa, mutta niitä ei voi olla esittelemättä koskaan liikaa.


7
Rakentelu / Vs: Värikoukkujen valmistus
« on: November 23, 2010, 02:01:34  »
Vajaa viikko sitten kolisi postiluukusta jauheet ynnä muut roippeet värikoukkujen valmistamista varten. Siitä se sitten lähti...

Suurin osa kaipaa vielä pientä viimeistelyä, lähinnä pohjamaalien rapsuttelua ja lenkkien puhdistamista.
8
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Taivallampi
« on: July 29, 2010, 19:51:54  »


Tulos tuntu hyvältä vartin kisaan ja tarkastelin ennätyslistoja niin uusi SE-tulos näyttäisi olevan... ME-tuloskin jäi "vain" parinsadan gramman päähän.

9
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: July 16, 2010, 12:35:28  »
Ei kyllä mitään hajua... Viime vuonna sinne oli muistaakseni laitettu lappu, jossa mainittiin istutusten ennenaikasesta lopettamisesta liian lämpimien kelien vuoksi.
Siltä pohjalta vaan mietiskelin, että tuskin ainakaan tällä kuluvalla viikolla ovat istuttaneet. Tietääkseni tollasilla reilusti päälle 25 asteen helteillä kalat kuolevat jo tankkiautoon
tai eivät ainakaan kovin pitkiä kuljetuksia kestä ja lähimmältäkin laitokselta matka vie varmaankin pari tuntia. Voin olla väärässäkin :-)

Kalastamallahan nää selviää onko siellä kalaa vai ei, mutta kaippa sitä on tälle kesällä omat kalat sieltä nostettu.

EDIT: Nyt kun tarkemmin muistelen niin tämän viikon keskiviikon eli 14.7. piti olla muutenkin viimeinen päivä kun sinne kalaa laittavat. Se taisi lukea niissä ilmoitustauluilla, että tuohon päivään asti on voimassa rauhoitus keskiviikkoisin.

10
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: July 16, 2010, 11:33:49  »
Ensimmäisessä istutuserässä taisivat laittaa niitä poikasia sinne kesäkuussa tai sitten aikaisemmin, mutta luonnonkalaa ne ei ole. Pinturilla niitä olen itsekkin saanut tänä vuonna useamman.
Mitä lie haaveilevat saavuttavansa poikasistutuksilla tuohon kuraojaan..

11
Lappi / Vs: äkäsjoki
« on: July 15, 2010, 18:57:57  »
5.-9. päivä oltiin kolmen miehen voimin tuolla kalassa jokavuotisella reissullamme ja täytyy kyllä sanoa, ettei naurattanut... Joka päivä useita tunteja perholla ja uistimella kalastimme ja yhtäkään mitallista kalaa emme saaneet.
Lähes kaikkea tuli perhovavalla uitettua ja kaikkia vuorokauden aikoja, aamuyö poislukien, testattua. Vuosi vuodelta ihmismäärät tuollakin kasvaa ja nyt näkyi kalastajiakin selvästi enempi kuin aikasempina vuosina.
Viime vuonna viiden päivän kalastuksen tuloksena (keskimäärin 9h/päivä) oli yksi mitallinen harjus.
En tiedä oliko ajankohta vain huono nyt ja viime vuonna, mutta kalaa ei tuntunut olevan. Pientä silppua tuli kyllä, mutta mitallisen viereenkään pääsevät puuttuivat täysin. Elokuussa olisi mahdollisuus käydä tälle vuotta vielä uusi reissu,
mutta saa nähdä... Samalla voisi mainita viehekalastusluvalla kalastettavista paikoista Kuerjoen ja Aakenusjoen, sieltäkään ei mainittavaa kalaa noussut. Kuerjoesta paaaaaaljon pikku taimenta vaan ei muuta.

12
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: June 30, 2010, 17:14:11  »
Voi voi tuota rydyä...  :-D
Monennelta laavulta nuo taimenet tuli?
Tänään menen todennäköisesti illalla 11 aikaan sangille ja perhovehkeet mukaan...  :-)

Neljännen laavun ylä- ja alapuolelta. Koskipätkät kannattaa kalastaa tarkasti, siellä ne kalat luuraa nyt kun vesi on jo lämpöstä.
Tosin tänään istutetut kalat ovat 5m säteellä siitä mihin ne on kipattu ja siitä ne ongitaan suurin osa ylöskin.

13
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: June 29, 2010, 23:02:24  »
Tänään taas päiväreissu sangille ja saaliina itsellä yksi taimen ja veljellä kaksi taimenta.
Omani nousi zonkerilla ja veli nosti molemmat pinturilla. Useampi karkuutus oli kummallakin...

Eipähän tarvii ruuhkassa nyhjätä, kun menee muullonkin kuin keskiviikkona ja torstaina, saaneet kalat olla hetken aikaa rauhassakin kaikelta oranssilta niin ei ole suut supussa.

14
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 25, 2010, 00:23:55  »
Hieno taimen! Mihin perhoon nappas? :-)

Vasemman puolimmaiseen ruskeaan zonkkeriin ja jos joku ihmettelee niin pää on opposumia lenkkiin dubattuna...


15
Oulun lääni / Vs: ohtaoja?
« on: June 24, 2010, 19:08:06  »
Eipä mitään, turha se on ketään ajeluttaa ees taas lupien perässä, jos parempaa tietoa on.
Kyllä se vesi kohtuu kirkasta on kun lähdepohjaista vettä siinä virtaa... Kalat kumminkin sen verta arkoja ettei niitä näkemällä päässyt pyytämään tai ei ainakaan minun silmilläni.

16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 24, 2010, 16:07:30  »
Ai sitä onnistumisen riemua kun edellisenä yönä sidottuun perhoon tärppää vähän virkeämpi 50cm yksilö!


17
Oulun lääni / Vs: ohtaoja?
« on: June 24, 2010, 16:02:57  »
Huomenna ois tarkotus tehä reissu tuonne. Ois mukava saaha tietoa vähän tämän hetkisestä tilanteesta. Veden korkeus, vesikasvit jne. ? Ennen en oo tuolla käynyt joten yhtään en tiiä mitä siellä on vastassa.

Lupia vissiin saa Ooka-Stopista? Mitenköhän mahtaa olla tuo huoltoasema auki nuin juhannuksena?

Pari viikkoa sitten toinen reissu tälle vuotta tuolla ja vesi oli normikorkeudella ja vesikasvit jo orastivat hyvin eli nyt ne varmaan ovat osan paikoista vallanneet. Luvat on ostettu aina pudasjärven nesteeltä, kun oulusta päin tullaan...
Ooka-Stoppia ei enää ole tai pytinki on paikallaan, mutta toimintaa siinä ei ole. Se huomattiin ensimmäisellä reissulla viime vuonna tuonne, jouduimme ostamaan sillon luvat sieltä ohtaojan kalanviljelyslaitokselta,
maksuvälineenä kävi vain käteinen tai nettipankkimaksu. Laitos ei varmastikkaan huomenna ole auki, joten jos oulusta päin liikut niin pudiksen nesteeltä luvat, jos taas toiselta suunnalta niin kai ne taivalkoskelta joltain huoltikselta saa.

Kaksi reissua tälle kaudelle siis takana ja yksi mitallinen 35cm harjus noussut, pienempää sitten niin paljon kuin kerkeää nostamaan. Taimenen penikkaa myös paljon ja nieriää pienessä koossa paljon.
Muutamasta isommasta kalasta havaintoja, mutta ainakaan perho niille ei kelvannut. Voipi olla, että näin jussin alla ovat laittaneet kalaakin sinne, mene ja tiedä... Toivottavasti nappaa!

18
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 03, 2010, 19:57:23  »
Tänään ensimmäinen kunnollinen kala perholla, itsesidotulla caddiskella...


19
Oulun lääni / Vs: Pateniemen saha
« on: April 24, 2010, 19:44:13  »
Melekonen kasa kalaa.  :-o Oliko vielä jäätä tuolla Kraaselilla päin?
Yksi ahven näyttää olevan tuossa oikeella puolella vielä..  :-D

Jäätä oli kyllä päälle puoli metriä tai ainakaan ei jään alareunasta saanut kiinni nostokoukulla... Ihan rannassa oli vettä melkoisesti.
Kairaa ei ollut edes mukana, kun tiesin, että siellä on reikiä valmiina.

Noh ehkä tuo meri kestää yhden ahvenen mennä lokkien suuhun  :-D

20
Oulun lääni / Vs: Pateniemen saha
« on: April 24, 2010, 18:55:46  »
Melekonen tuuli oli tänää, kun 9.45-15.30 kraaselin rannassa istuskeltiin isännän kanssa... Vaan mikäs oli istuskellessa, kun kalaa sai kiskoa jäälle minkä kerkesi.
Elukkaa kertyi yhteensä 150-200 kpl, suurin osa särkeä ja seassa isoja sellaisia! Lisäksi n. 50kpl ahvenia joista 20 lähti kotiin pannulle... Sekaan mahtui myös seipiä, kiiskiä ja säynettä taikka sorvaa, minen noista nii tiiä.
Keskipaino kaloilla oli varmaan jotain 50 ja 100 gramman väliltä.. Reissu olisi saanut pisteen iin päälle, jos isäntä ei olisi karkuuttanut siikaansa (huuteli isoksikin, mutta liekkö tohon on uskominen)...

Nappasin kuvankin kännyllä, tosin pelkät roskakalat kuvassa, kun isommat ahvenat oli jo pussissa ja pienemmät kasvamassa...

21
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: March 08, 2010, 15:20:41  »
Muutamia tuotoksia eiliseltä...

Kohtuullisen onnistuneita vaikka itse sanoinkin...
Jos olet aloittelija niin nuo ovat todella hienoja :-o Vaikka ovathan nuo muutenkin hienoja :-)

Joulun alla tilasin sidontaromppeet ja oisko noita perhoja kaiken kaikkiaan toista sataa tullut sen jälkeen sidottua. Ihan hyvin on lähtenyt homma käyntiin ja jos jonkinnäköistä perhoa tullut sidottua.
Kaloille näyttämisen - ja hyväksi toteamisen - jälkeen varmaan rajoittuu nuo mallit, mutta värivalikoimat kasvaa.

22
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: March 07, 2010, 20:11:26  »
Kiitokset kommenteista! Tosiaan häkilät on mitä on, kun nuo materiaalit on iha jätöksiä... Jäykkiä siikasia oo nähnykkää ja pitkiäki vielä.

Jokainen noista esitellyistä perhoista on ollut sidottavana ensimmäistä kertaa itselläni (niin kuin kaikki muutkin perhot aloittelijalle),
ja nyt niitä on sidottu jokaista 5-10 kpl, joten eiköhän suunta ole vain ja ainoastaan ylöspäin. Muutamia taiteellisia vapauksia olen ottanut noissa sidoksissa,
kokemusta kun ei ole näiden uittamisesta niin erehdyksen kautta se on opittava, jos ei sitten heti ensimmäisellä kertaa onnistu.

PS. Pari kukonniskaa lähti tulemaan samontein mistpoolista, rupes sylettään siihen malliin nuo jätökset!

23
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: March 06, 2010, 01:42:11  »
Tässä viime viikon saldoa.
Jokaista mallia on useampi kipale eri värikuosissa, mutta tässä kuvia vain yksittäisistä herkkupaloista.
Saa kommentoida risuja ja ruusuja.


Caddis


Elk Hair Caddis


Europe 12


Klinkhåmer


Koppis


"Mini Bug"

24
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: February 15, 2010, 22:31:15  »
Muutamia tuotoksia eiliseltä...


Kohtuullisen onnistuneita vaikka itse sanonkin...


Pään tekeminen nähtävästi tuottaa vielä vaikeuksia, mutta luulisi tuohonkin nakertavan, jos kohilleen sattuu.

25
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastusaiheiset videot tänne!
« on: December 13, 2009, 13:03:19  »

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ihmeellisin tapahtuma kalassa?
« on: December 12, 2009, 18:35:20  »
En nyt het' hätään löytäny mitään haaveri-triidiä niin laitan tämän tänne... Sattui eilen illalla kun pimeellä kävin kairaamasa koereikiä joen jäällä aamun pilkkimistä silmälläpitäen. Sieltä mökille kävellessä kairan terä osu pohkeeseen ja tunsin kyllä sen, mutten ajatellu että mitään sattu ku ei kipua tuntunu. Rauhassa kävelin mökille ja sisällä hetken oltuani nostin lahetta että tulikohan mitään, nii pärkkele hirvee vekki! Piti sitte ajella päivystykseen ensin tunti mökiltä ja himmailla päivystyksessä vajaa 4h ja 4 tikkiä paikalleen, ja sen jälkee takas mökille  :-D

27
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: November 02, 2009, 00:07:58  »
Sunnuntaina korkattiin taas pilkkikausi! Mökillä heitettiin joelle reissu ja jäätä oli paikoitellen jopa yli 10cm, muuten aikalailla tasan 10cm. Kalaakin tuli, ahventa ja särkeä, mutta niin pientä oli, että liekkö sillä olisi naapurin kissakaan elänyt päivää pitempään.
Pääpointtina tuolle reissulle oli kumminkin uusien pilkkivermeiden testaus, joita olikin aika liuta! Kaikki toimivat hyvin, mutta tasurit jäivät vielä reppuun, kun yhtäkää isompaa ahventa ei jään päälle noussut toukankaan avulla.

Seuraavaan reissuun voikin sitten vierähtää viikko, jos toinenkin, mutta hyvää kannattaa odottaa!

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: September 16, 2009, 22:48:44  »
Pikareissu Iijoessa Kipinänkoskilla tänään sadepäivän kunniaksi, parhaimpana muistona tämän näköinen karvan alle 50cm taimen:Kaunokainen pääsi erittäin pikaisen papparazzi session jälkeen muiskun saattelemana valmistautumaan kutupuuhiin!

29
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« on: July 29, 2009, 23:13:12  »
About tunti kävästiin äske penikan kans putkella ja mamboja koko paikka täys... Taisivat onkia säret tonnikaloina ja tyytyväisenä heittävät meijän pitsoihin sitte.
Ahven ja särki tuli lipalla, eivätkä muutkaan juuri saaneet niillä hirveillä onkiviritelmillä (paino luokkaa autonrengas ja seittemän matokoukkua siimassa!) Kyllä oli aika kullannu muistot tuostakin paikasta :-)

30
Oulun lääni / Vs: Oulu: Toppilan putki + Kuivasoja-topic
« on: July 28, 2009, 21:18:04  »
Jigejä ei löydy yhtään, lähinnä naurattanu vaan moiset mötköt :-D ehkä pitäs joskus niitäki koittaa...

Jospa niille kuhille kelpais joku vaappu tai vastaava... Monta vuotta on kulunu ku viimeksi putkella käyny, nuorempana siellä tuli käytyä jonnin verran. Ja uimassa käytiin siihen putkellä näkyvällä öljylaiturilla, joka nykyään taitaa olla aidattua aluetta.

Pages: [1] 2


center>