Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - haukimaukka

Pages: [1]
1
Vieheet / Vs: nils master invincible
« on: October 09, 2009, 14:54:31  »
Onkos kellää 18cm nilsua painotettu suspiksi? Äsken tossa karkuutin sellasen kalan että olis ennätys (11,2kg) menny ihan varmasti rikki! Ju**liste ku veti yhen vedon että varmaa 20 metriä putkeen veti punottua puolalta. Ja tämä oli kiinni siiman päässä joella!  :-o EDIT: Väri oli 13 ;)

2
Vieheet / Vs: nils master invincible
« on: September 30, 2009, 20:17:10  »
Tyson-väri (harmaa punaisilla raidoilla ) on toiminut nyt syksyllä juuri ennen auringon nousua/laskua loistavasti! Suurin kala mikä tähän on ottanut oli luokkaa 9kg--> mutta pääsi ikävästi juuri rannassa irti

3
Heittokalastus / Vs: Hauen syyskalastus
« on: September 26, 2009, 18:09:06  »
Ja kannattaa kokeella kans tuota täkykalastusta. Juuri sain jollain about 10cm ahvenella 5kg hauen ;)

4
Heittokalastus / Vs: Hauen syyskalastus
« on: September 25, 2009, 21:15:28  »
On sitten eriasia kuinka tuon ISOn vaapun koon määrittelee. Itselleni 15cm nilsu on ihan helekutan iso,kun sitä joella kerran käyttää.Mutta kannatan myös että kannattaa poiketa vähän kaavastaan jos on tottunut käyttämään vähän pienempiä vappuja. Silloin noi isot vaaput voi antaa sen napakympin:)


5
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Fluorocarbon
« on: August 17, 2009, 20:51:11  »
Oon nähny teeveestä ku joku jenkki käytti fluorocarbonia ihan hauen ja muskien kalastukseen ja ihan hyvin kesti vaan kun kuluneet pätkät poikkaisi välill'ä pois


6
Heittokalastus / Vs: Jokihauet
« on: August 16, 2009, 14:13:20  »


Tuommoone körmyn vetääsn joesta aamulla ylös :)
Pituutta kalalle oli kertynyt 109 senttiä ja painoa 8,3 kiloa elikkä aika laiha fisu mut pisti pirun lailla vastaan. Punapäiseen Super Shad Rappiin otti.
Ja onnistuipa tuo kala upottamaan koukun sormeenikin että oikein terveyskeskuksessa piti käydä poistattamassa  :-D
Ja kuva vähä huono ku olin yksin kalassa.

7
Vieheet / Vs: Jigipäät: värillinen vai maalaamaton?
« on: July 31, 2009, 15:55:15  »
Lyijyn väriset päät. Ettei tarvitse miettiä pään ja jigin väriä


8
Vieheet / Vs: Spinner bait?
« on: July 30, 2009, 16:57:41  »
Itsellä ollut Stormin? Spinner Baitti. Kalaa sillä en saanut mutta itse uitin sitä katko - kelaus sydeemillä =DDD

9
Heittokalastus / Vs: perukkeen pituus
« on: July 29, 2009, 13:06:50  »
Pjk, vielä sitä että montako '' lenkkiä '' teet unisolmussa? 4-5, vai perukelangan paksuuden takia pari vähemmän?

10
Heittokalastus / Vs: perukkeen pituus
« on: July 29, 2009, 09:48:46  »
Makuasioitahan nämä ovat. Itse en käytä perukkeen yläpäässä enää ollenkaan leikaria, vaan liitän perukkeen suoraan siimaan kaksois-Unisolmulla. Perukelankaan ei tässäkään tarvita kuin pari-kolme kierrosta. Tällä tavalla peruke tulee uitossa paremmin siiman suuntaisena, kun sen yläpää kevenee. Perukkeen voi tällöin myös kelata osittain vavan kärkirenkaasta sisään, mikä helpottaa heittämistä jos käyttää pitkiä perukkeita. Voi yläpäässä toki käyttää leikariakin, hienosäätöähän nämä jutut jo ovat.


Eikös siima rispaannu tuota tupla-unisolmua tehtäessä??

11
Heittokalastus / Vs: virveli perhostusta
« on: July 27, 2009, 20:26:13  »
Abun uusi Hairy Killer-heittoperhoa voi virvelillä heittää mutta luvatusta 21 gramman painosta märkänä puolet lentää ilmaan heiton aikana. Näin ainakin itsellä.


12
Heittokalastus / Vs: perukkeen pituus
« on: July 27, 2009, 20:23:14  »
Perukkeet olivat identtiset muuten kuin väriltään. Suspit mitä käytin oli tummemmaksi tussattu PuMu. Suspeissa ei ollut mitään hirvittävää eroa, molemmat heittivät nykäyksissä hienosti sivulle ;)

13
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Mitä siimaa käytätte.?
« on: July 27, 2009, 18:32:11  »
SpiderWire 0,30 mm :)

14
Heittokalastus / Vs: perukkeen pituus
« on: July 27, 2009, 18:01:33  »
Oon huomannu sellasta että jos peruke on vihreä, hyvin tarkat kalat ei sen takia pyytimeen ota. Mustalla perukkeella nekin saadaan sitte rannalle. Mutta pieni harmi se on. :-)

Kiintoisaa... Kyse on siis kahdesta eri värisestä perukkeesta, jotka ovat muuten tismalleen samanlaisia? Kala siis hyväksyy mustalla perukkeella uitetun saman vieheen, jonka se ensin hylkää vihreällä perukkeella?

Onko tätä tapahtunut useammilla reissuilla, vain onko kyse vain yksittäistapauksesta?

--pjk


*27.7. Taisi jäädä tämäkin asia vaille lisäselvitystä..?


Sori kaverit ku kesti :D Varsinkin kirkkaalla kelillä tätä on sattunut ja silloin kun kalat ovat varovaisia. On aika usealla reisulla tapahtunut. Etenkin kun hauki kutee se ei ole kovin innokkaasti vihreällä perukkeella uitetuun uistimeen ottanut. Mutta mustalla perukkeella se on ottanut. Itse olen tätä '' tapahtumaa '' seurannut viime syksystä. Oli kirkas syysiltapäivä ja kala oli tiukassa. Sitten havaitsin pari kalaa matalassa ja heitin uistimen sinne. Se tippui pari metriä kaloista vasemmalle ja toinen hauista lähti uistinta seuraamaan kun se vaan kääntyi pois. Koitin niitä kahta haukea koikuttaa mutta ne eivät oikein halunneet yhteistyötä tehdä. Sitten uistin tarttui pohjaan enkä sitä sieltä pois enää saanut. Liehusiiman päähän sitten sidoin mustan perukkeen ja saman värisen ja kokoisen suspin. Heitin samaan paikkaan missä hauet olin nähnyt. Pari kammen pyöräystä ja stoppia ja oli ensimmäinen hauki kiinni. Sain sen rantaan ja poistin koukut ja päästin sen takaisin. Ja koitin jos se toinenkin hauki tulisi ylös. Samat kampistoppi ruletit ja niin oli toinenkin hauki kiinni. Olin ihan ihmetyksissäni kun ne eivät vihreällä perukkeella ottaneet. Vaihdoin vihreän perukkeen siiman päähän ja kalan tulo loppui kuin seinään. No vaihdoin perukkeen takaisin mustaan ja sen samaisen suspin myös mitä käytin vihreälläkin perukkeella. Ruotaisin samaiseen matalikkoon  ja hauki kiinni. Koitin vielä kalastaa loppupäivän vihreällä perukkeella mutten saanut kalan kalaa.

15
Vieheet / Vs: Bomber Herky Jerky
« on: July 27, 2009, 14:53:10  »
Juuri sain kaksi noin kilon kokosta pulikkaa ja sitte onnistuin jättämään Bomberin pohjaan :/

16
Heittokalastus / Vs: Kuinka monta haukea samana päivänä?
« on: July 26, 2009, 11:51:24  »
Tais olla viime vuoden myöhäissyksy lokakuu muistaakseni. Haukea tuli auringon noususta auringon laskuun n. 5-9 per tunti. :)

17
Kaikenlaista on saaty ylös esim. Mopon eturatas, vanha ruostunut ankkuri. Luulin kun tuota ankkuria veti että taitaa olla vähintään SM-hauki mutta pettymys oli suuri kun sen rannalle sain.  :-)

18
Vieheet / Bomber Herky Jerky
« on: July 26, 2009, 11:35:13  »
En löytänyt haulla mitään vastaavaa niin tästä vähä aihetta pystyyn  :-)
Kellään kokemuksia kyseisestä viehestä: Kuinka toiminut ym.Tuossa siis kuvaa kyseisestä vieheestä. Kuvaan päässyt myös Abun uutuus Hairy Killer-heittoperho.


Edit. Aika tylsät vakio-koukut näissä ei uppoo ees ihoon. Vaihon ite heti paketista vedon jälkeen koukut Ownereihin  :-D

19
Heittokalastus / Vs: Jerkkikalastus joessa!
« on: July 19, 2009, 15:56:11  »
Kalastan koko vuoden pääasiassa vain joella ja on jerkkejän tullut ostettua. Vapana toimii Daiwa Vulcan XX ja kelana Shimano Nexave 2500. Vap siitä hyvä että Busankaan heittämine ei kipeää ota vaan saa roiskasta kunnolla. Ja kela uittaa hyvin ripeästi jerkkejä, liut pitkiä ym. Itse olen käyttänyt tavallisia jerkkimalleja. En joella ikinä ole käyttänyt alle 13 cm jerkkiä/ vaappua (joitain poikkeuksiakin on sattunut). Vaikka jerkit ovatkin aika mahtavan kokoisia ei kalat nitä paheksu vaan käyvät kiinni kuin sika limppuun  :wink:

20
Heittokalastus / Vs: Mikä on kalareissussa parasta?
« on: July 19, 2009, 15:43:37  »
Luonnon keskellä oleminen, ei mitää pärinää ym. meteliä. Fiilis ja saalistaki olis aina kiva kylkiäisiksi saada ;)

21
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Suurin haukesi?
« on: July 19, 2009, 15:41:55  »
Viime vuonna 8.8.08 11,2 kilonen hagge. Irtos Erän Nuorien Haukisarjan toinen sija. Ja eroa voittajaan oli vain 300g jos oikein muistan!!

22
Heittokalastus / Vs: perukkeen pituus
« on: July 17, 2009, 15:59:26  »
Oon huomannu sellasta että jos peruke on vihreä, hyvin tarkat kalat ei sen takia pyytimeen ota. Mustalla perukkeella nekin saadaan sitte rannalle. Mutta pieni harmi se on. :-)

Mistä tiedät, että jotkin kalat eivät ota kiinni, kun käytössä on vihreä peruke?

Eikös paras väri katiskaankin ole tuo vihreä?

Näkyvät kalat siis kyseessä. Ja jos jotain paikkaa heittää ensin vihreällä perukkeella tyhjää, olen perukkeen vaihtamisella saanut siitäkin des kalan. Kun kalat on säikkyjä niin musta peruke näyttää toimivan paremmin.

Lainaukset oikein..
Qkkeli

23
Heittokalastus / Vs: perukkeen pituus
« on: July 17, 2009, 12:38:50  »
Oon huomannu sellasta että jos peruke on vihreä, hyvin tarkat kalat ei sen takia pyytimeen ota. Mustalla perukkeella nekin saadaan sitte rannalle. Mutta pieni harmi se on. :-)

24
Vieheet / Vs: Storm Naturistic - jigit
« on: July 17, 2009, 12:36:44  »
Ono kellään olu ideaa ostaa näitä suurimpia kokoja ahvenesta, hauesta ja särjestä? Itse oon aatellu jos syksyllä tulis sellasella virityksellä ottaa mahakoukun noista irti ja laittaa perukelngan pätkällä selkään kiinni. Näin sais katkoja tehtyä enemmän eikä pitäis jäähä pohjaan nii heleposti. Ja nämä uudet isokokoiset simput vai mitä ne ny on, niin oli pirun hyvännäköösiä ku keskisellä niitä kattoon ;)25
Heittokalastus / Vs: Pisin väsyttelynne?
« on: July 17, 2009, 09:36:34  »
Pitkiä väsyttelyjä koettu ja monta mutta tais olla viime vuonna (2008) marraskuussa jokin viikonloppu loppukuusta ja kalaan päätin lähteä vaikka hullulta se vaikuttikin :-)
Sitten siinä keräsin kamppeet ja marssin rantahan kalahan  :-D Virveliini olin virittänyt täkyongen jollain 15cm särkisyötillä. Kalaa ei meinannut tulla ei sitten ollenkaan, joten vaihdoin särkisyötin kokoa, tais olla 20cm!? ja sen heitin lahden keskitietämille. Odotin noin viisi minuuttia kun koho näytti jonkinlaista elämää. Koho painui pinnan alle ja odotin hetkisen aikaa että hauki saa syötin syötyä. Vedin pari tiukkaa koukutusvetoa ja rupesin pumppaamaan tukkia rannalle. Kala tuli rannan lähelle sukan lailla mutta havahtui kai kun pohja vaihtui ruohosta mutaan, jolloin väsytys alkoi. Kala kiskoi punottua rullalta soikenaan, aattelin että taitaa mennä ennätys rikki. Kala oli vedellyt noin parikymmentä minuuttia pohjia pitkin kun se kääntyi rantaa, minua, kohden uiden aika vauhdilla. Meinas tulla paska housuun kun näin VALTAVAN kyljen ranta ryteikössä. Kaivoin haavia esille pusikosta kun kala rupesi heittämään päätään puolelta toiselle ja sai siiman suuhun ja tiedätte varmaan kuinka siiman hauen suussa käy  :| ... kalan painoksi arvioin 13kg ---> sen verran iso oli!

26
Heittokalastus / Vs: "isoin kala"
« on: July 17, 2009, 00:08:51  »
11,2 kiloonen hauki. Irtos Nuorien Haukisarjan kakkospaikka viime vuonna ;)
Olikos kenties Erä-lehden kilpailu kyseessä?  :-)

Joo oli :)

27
Heittokalastus / Vs: Kun iso hauki nappaa
« on: July 16, 2009, 11:56:39  »
Hauenkalastuksessa saa olle 30 cm ----> peruke ettei siiman katkomista tapahdu. Kun hauki kun hauki nappaa niin olen itse tehnyt pari tiukkaa koukutusvetoa ja olen väsyttäny kalan rantaan ottanu haavilla/ liplock otteella maihin ja irrottanut koukut. Katsonut kalan kunnon että onko vielä päästettävässä kunnossa ja päästänyt kalan.

28
Vieheet / Vs: mitä mieltä olette Nils masterista
« on: July 16, 2009, 11:53:02  »
Keväisin toiminut hyvin haulle. Suurhauki tilaston ykkösnimi. Hyvä kilpailija Nilsulle on Rapala Magnum joka mielestäni enemmän kelluvana ja ripeämmin uivana pyydystää enemmän kalaa mutte aika silppua. Joten jos YHDEN uistimen saisi Suomenmaalla valita olis se Nilsu.
Tais olla vähä offtopicciakin sry  :-D

29
Heittokalastus / Vs: "isoin kala"
« on: July 16, 2009, 11:48:13  »
11,2 kiloonen hauki. Irtos Nuorien Haukisarjan kakkospaikka viime vuonna ;)

30
Heittokalastus / Vs: Tyhmin paikka mihin jätit uistimesi
« on: July 16, 2009, 11:44:05  »
Taitaa olla tuttu vastarannan pusikko  :|

Pages: [1]


center>