Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - -Heggu-

Pages: [1]
1
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Uistin ei mene luvattuun syvyyteen?
« on: September 04, 2010, 21:31:58  »
Loppujen lopuksi on aika vaikeaa määritellä/luvata miten syvällä jokin tietty uistin malli menee koska esim TDstä puhuttaessa asiaan vaikuttaa pelkästään uistimen yksilöeroina puun tiheys (uppoavuus, nippa-nappa kelluvuus, korkkimainen kelluvuus) painotuksen sama määrä joka vaappuun, jopa lakka/maali kerroksen paksuus ja metalli osien (koukut, runkolanka, räminäkuulat, renkaat ym.) tiheys sekä uistimen uintitaito (pyrkiminen kallistumaan oikealle tai vasemmalle, vauhdin kesto). Sitten kun lisätään muuttujiin uistelunopeus, siiman paksuus, siiman materiaali (monofiili, littea/pyöreä punottu), siiman kulma (mainitsemasi vavan pystyys ilman plaanaria/lisäpainoja) jopa käytettävien leikarien/perukkeiden massa, sun muut pilkun viilaukset niin luonnollisesti syvyydet heittävät. helpoimmalla pääset kun laitat TDsi eteen vielä vaikka edes 50g lyijy puntin niin syvyys luonnollisesti kasvaa...

IMO, saa olla eri mieltä  :-)

2
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: August 01, 2010, 00:14:52  »
juu ruutailut osuvat tosiaan vain omaan silmään, ei kala piittaa.. ja varsinkin vaapuissa, Jolle, näyttäisi perusasiat olevan hyvin aluillaan :-)

3
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Uistin ei mene luvattuun syvyyteen?
« on: July 27, 2010, 17:58:30  »
Tuossa kerran Luulahden Lukokossa poiketessa  ja yleisesti ottaen uistelu vinkkejä kysellessä sanoi Seppo että 90g puntilla pääsisi oliko se n.4m itse sain uistimet jätettyä pohjaan 3m vedessä jo 70g puntilla :-D

EDIT: kirjoitus virhe korjattu, 7g -> 70g..

4
-etenkin koskipaikoilla jupit jotka eivät pidä vaikkapa haukea arvossa vaan heittävät hienon kalan rannalle kitumaan ja mätänemään kulkureitille :-(
-koukku mutkaa myöten nahan sisässä niin, ettei läpi painaminen, väkäsen katkaisu ja tyngän pois veto onnistu :|
-välinetappiot kuuluvat lajiin joten se ei niinkään ärsytä, oma syy vain hyväksyttävä (esim. kaadappa veeneen moottori virveli nipun päälle :-D)

5
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: February 15, 2010, 20:37:05  »
Kyllä tuo katko vaapun värkkäys pitäisi ihan kohtuullisen helpolla onnistua, lenkit jotka yhdistää palaset vain kanattaa olla tarkasti vaaka/pysty asennossa tai muuten jää vinoon ja pienikin viiste näkyy, mutta ei se uintia juurikaan haittaa, lähinnä jälkeenpäin harmittava ulkonäkö seikka.
  Ja kun kitkuttelee lakkauksien jälkeen palat irtonaisiksi/ puhkoo mahd kuplat ym. ylimääräiset poistaa sitä mukaa kun etenee, niin tulee lakkakin tarkasti joka puolelle eikä jää puu näkyviin tms.

P.S. Taas on todella hienoja vaappuja kaikilla! Voi kun itsekkin taas saisi jotain aikaiseksi, paljon on aikaa tuhlautunut kevennettyihin, mutta kun ei tahdo keventeet kestää lakkoja :x

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: vuoden paras ostos...
« on: February 14, 2010, 19:22:22  »
Mi(t)kähän olisi ollut :roll:
-Mikäli oli tämän (tai siis viime, 2009) vuoden puolella osteetu, niin perinteisestä pakista siirtyminen rasioin, eli siis -uistinrasioita
-ERÄ-lehdeltä silloin loppuvuodesta postikulujen hinnalla tuli tilattua 5 koekäytössä ollutta uistinta, joista muutamalla hinta/laatu odotukset korkealla
-DD Jerk Mate oli mielestäni hyvä hankinta tuon Revo Inshoren kaveriksi
-Quantumiin vaihtopuola, helpottanee siima valintaa jatkossa :wink:


7
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 27, 2010, 15:04:40  »
hyvältä näyttää vielä :wink: ja sitten vielä loputkin työvaiheet rauhassa vaan nii hyviä tulee :-)

8
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 23, 2010, 14:42:15  »
Juu, itsekkin olen noteerannut, että välillä jää lenkit pätkiksi :-)
kertokaas joku, millaisia nokkalenkkien tulisi mielestänne olla, itsellä kun on vähän hakusessa, tuollainen kuin 2.alimman kuvan "ampiaisessa" ,vai enempi pyöreä niinkuin joissain muissa, kumpi lohkeaa/imaisee vetet sisäänsä helpommin säädettäessä, jos on eroa?
Ja itseasiassa tulin juuri koeuittamasta noita kun olin koukuttanut, ja on todettava että todella hyvää uintia mielestäni heti alku asetuksilla, ilman nokkaan kajoamista.

9
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 23, 2010, 12:07:49  »

Törkeää kopioinnin epätoivoista yrittämistä :-D "nilsu" on aito 18cm:n runko jossa ei ollut kuin pohjalakka muttei lankoja, ehkä paras jättää nuo vielä Finlandia Uistimen pojille..

Jos noilla kuhaa yrittäisi..

Kevennettyjen sivuprofiili, huomannee kumpi on prototyyppi?..

10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Missä nuoret kalastajat piilottelee
« on: January 07, 2010, 21:31:01  »
Orimattilan Kalakerhossa aktiivijäseniä n. 30, jotka käyvät lähes kaikissa kerhon kisoissa. Joukossa on iäkkäitä ihmisiä, "50-80 vuotiaita ukkoja", mutta on myös nuorempiakin ja lisää kaivataan. Nuo ukot ovat reiluja ja opastavat kaikkia kalastuksesta kiinnostuneita kalastuksen saloihin.
Kerhossamme kalastuskilpailuja on talvisin n. 10 ja kesällä saman verran.

Rohkeasti vain kerhoon liittymään. Tai sitten lähdet mukaan tutustumaan kerhon porukkaan.
Kerhon postissa voin henk.koht kertoa tarkemmin. 8-)
Kerhossa on prkleen hyvä henki ja nokkimisjärjestystä ei ole. Kaikki ollaan samalla viivalla, vaimitensennytsanois. :-D

Jaa...
Mutta mitä minä olen esim. teidän nettisivujanne seurannut, niin melkein kaikki kisat on aina "Jäsentenvälisiä", eli näitä avoimia kisoja saisi olla
enemmän.
Tutustuisi siinä kerhon toimintaan, ja sitä kautta mahdollisesti liittyisi.

Mutta tiedä häntä...

-Veikko

Mitä minäkin selasin, niin jäsenten/kerhojen välisiähän nuo paljolti ovat, mutta ymmärsinkö oikein että kuintenkin paikanpäälle saapumalla voisi halukkaat liittyä tms..

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Missä nuoret kalastajat piilottelee
« on: January 07, 2010, 21:21:02  »

Ymmärsikö oikein, että -Heggu- on O:lasta? :wink:


Kyllä oikein ymmärsit :-D

Niin, kyllä O:lassakin varmasti kalastaja nuoria on, mutta mistäs tiedät kuka kalastaa.. kaveriporukoita on niin paljon, ja kalastajia niissä niin vähän, eihän siinä toisiin tutustu..
Ja kyllä, minä en ainakaan sitä ensimmäisenä itsestäni mainitse, että kalastan, on tuota v*ttuilua tarpeeksi saanut kuulla :roll: mutta ei se sinänsä mikään salaisuus ole,  jos asia tulee puheeksi niin tottakai myönnän kalastavani, tosin olen luonteeltanikin hiljainen jne. mikä ei varmaan edistä asian esille ottoa..

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Missä nuoret kalastajat piilottelee
« on: January 07, 2010, 20:38:39  »
Se on tosiaan myös yksi syy miksi nuoret eivät kalastusta kovin paljoa harrasta, että monin paikoin läheltä ei löydy kalavesiä ja kun kuljetustakin on välillä melko hankala saada... Mutta semmosen olen kanssa huomannut, että maaseudulla, jossain missä on paljon järviä ja vettä muutenkin niin kalastus ei ole yhtään sen kummempaa ja nuoremmatkin sitä paljon harrastaa, mutta sitten juuri täälläpäin missä kalapaikkoja löytyy todella vähän niin asia on juuri niin, että kalastusta pidetään ihan outona... Ja koskilla tuntuu käyvän enemmän nuoria kuin järvillä, tiedä sitten mistä johtuu?

totta tuokin, ehkä koskilta on helpompi löytää ne paikat joissa kalat ovat, tai jälleen puuttuvat ne välineet, siis vene

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Missä nuoret kalastajat piilottelee
« on: January 07, 2010, 20:24:16  »
Parista viimeisestä kommentista paistaa tutulta kuulostava ajatus, nuorten keskuudessa kalastusta ja yleisesti ottaen muutakin retkeilyä pidetään nolona, outona, jne. ja jos "erehtyy" antamaan ilmi (varsinkin kerta rysäyksellä) että kalastaa niin heti saa jonkin "partiopojan" tai "eräjorman" arvonimen.

Myöskin nuo ajanpuutteet ja vanhempien harrastamattomuus ovat merkittävä tekijä, ja kun ei ole kalastavia kavereita, ei nuori "kehtaa" liittyä, kuten mainittua, keski-iältään korkeisiin seuroihin. Yksi mahdollinen syy on myös liikkumisen vaikeus, ja monet muut, joita ei nyt tule mieleen

Itsekään en hehkuta sitä "livenä", että olen asteikolla 1-10 kalastaja numerolla 12, varsinkaan nyt, kun on uusi koulu, ja uudet kaverit joiden kanssa enimmäkseen on tekemisissä, itseasiassa en tiedä itsekkään miksi, eihän siinä ole hävettävää,eikä se mikään salaisuus ole, ehkei minua heti uskoisi "eräjormaksi"... :?

Toisaalta eräänä keväänä yllätyin myönteisesti, kuinka loppujenlopuksi (Huom. Kuhaaongin!) Orimattilassakin on nuorisoa joka kalastaa, kun sen näin.
Itse en tiennyt, enkä olisi uskonut että täälläkin on kalastus seura, sellaisesta kun en ole kuullut/nähnyt mainoksia tms. Itse olen siis juuri täyttänyt 17v.

EDIT: Myöskään jossain nähtävä kalastuspolitiikka ei anna hyvää esimerkkiä: Kun "jokeen" kipataan kirjolohta se tonni, ja kuulee juttua, että jotkut onkivat mato-ongilla ja katkarapu syöteillä jopa 30kpl putkeen ja ottavat kaiken ylös jättämättä muille mitään, mitä kalastusta se sellainen on :?
suorastaa raivostuttavaa moinen.

14
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: January 07, 2010, 17:34:13  »
Nyt, kun viimeinkin sain kamerasta kuvat konelle, niin onhan se nyt tuo laitettava :-D3kg hauki ensimmäisellä heitoksi-kutsuttavalla-uistimen-vedessä-käytöllä mökkilaiturilta, jolta ei yleensä 500gr ylity, harvoin mitään :-)
Ottipeli epäilemättä :wink:

15
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 02, 2010, 20:06:23  »
"pakko kyllä tähän sanoa että hauki nimenomaan iskee sivulta yleensä saaliiseensa. Luntattu sivulta: http://www.suomenhaukiseura.com/hauki/biologia/hauen_saalistus.html"

"Syöksy kohdistuu yleensä saaliin ruumiin takaosaan, selkäevän taakse."
Linkkisi Saalistussyöksy osiosta bongasin :-D niin, no voihan se silti sivulta tulla :|


[/quote]

16
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 02, 2010, 14:36:01  »
Tässäpä lisää:

PuMu:sta lähtenyt silmä, joten hauen kidassa on käyty :wink:

Kaikkein uusin, joka ei vettä ole nähnytkään, turpalevy  liian pystyssä.

17
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 01, 2010, 18:33:36  »
Hienoja on :-) musta-pisteisessä turpalevy ehkä pystyssä, mutta helppokos tuota on taivuttaa 8-)

18
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 01, 2010, 17:32:11  »
Tässäpä esimakua, millaista jälkeä minulta parhaimmillaan pukkaa, joitain parhaiten onnistuneita viimeisen vuoden ajalta:

"pilvi"

uusiomaalattu jokin halppisvaappu, "suomutus" tehty liimaamalla tylli vaappuun ja sen päälle folio..

Pienemmän uinnista ei tietoa.

sama aihio, eri painotus, toinen ei toiminut, siksi turpalevy  :-)

19
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: December 14, 2009, 13:57:17  »
!yllä skitterit sun muut popit kalpenee tuon rinnalla :lol:

20
Heittokalastus / Vs: Ensimmäinen kalasi virvelillä
« on: December 12, 2009, 23:58:20  »
1.millon?  alle 6-vuotiaana
2.mistä?  mökkijärveltä
3.kalan koko ja laji?  pieni, kuha
4.millä/miten?  shakespearen kiinteä umpikela/vapa setti jolla mittaa n.1m ja 5cm räsänen ahven värissä ja yhä tallessa, veli ohjasi venettä, siima meni potkuriin, viehe painui pohjaan ja kun siima oli selvitetty ja veli nosti siimasta niin siellä roikkui kuha :-D
5.fiilikset?  varmasti hyvät.

21
Vieheet / Vs: Stormin Suspi
« on: December 06, 2009, 22:01:18  »
"kun jo nopealla uitolla tulevat niin pintaan, että miten ihmeessä tälläisen saa syvään veteen?"

Tuossahan on vastaus piilotettuna jo kysymykseen :-D
Jos nopea uitto -> pinnassa mennään, niin eikös hitaammalla sitten päästä syvemmälle :evil: joskaan ei perus suspilla kovin syvälle pääse, sirpa on sitten siihen tarkoitukseen..

Kyllähän suspi hyvä viehe on, joskin itsellä sen käyttö on vähentynyt huomattavasti alku huumasta, voisi ehkä hankkia 14 cm versioita jos edukkaasti tulee vastaan..

22
Rakentelu / Vs: CAB Maalit.
« on: November 04, 2009, 20:57:22  »
itseasiassa nuo olivat naapuri cityn kalastusliikkeen hinnat :-D , joskin tuon ohenteen hinnan ja nimen heitin jokseenkin lonkalta huonomuistinen kun olen :roll: juu kyllä melkeinpä tiesin että tuolta niitä centtejä ei ainakaan tipu ylimääräisiä kuin liikkeen kassakoneeseen :wink: ehkä se on tilailtava rialinnasta tai samilta 8-)

23
Rakentelu / Vs: CAB Maalit.
« on: November 04, 2009, 20:15:25  »
Elvytetäämpä tästä keskustelu kun ei viitsi uutta aloittaa :roll:
Eli: onko cab lakka 28e/litra, cab maalit (perus, metalic) n.8e/purkki, ja ohenne 21(?) n.17e/litra (eikös ne ole litran purkkeja), paha hinta, vai pitääkö metsästää jostain muualta :?
Entä mitä vesiohenteiset maalit jotka eivät reagoi tinneriprobin kanssa (eivätkä toivottavasti nykyisen asetoniprobini) mahtavat tykätä?

24
Rakentelu / Vs: Ruohosuojus
« on: November 01, 2009, 13:23:45  »
Toivottavasti tämä kuva selventää asiaa  (jos edes toimii ensi kertaa kun kuvaa liitän)25
Rakentelu / Vs: Ruohosuojus
« on: October 31, 2009, 11:54:42  »
saiskohan silleen pelittämävän koukun et napsii rosteri langasta (siis runko- tai hitsaus mitä muita nimiä onkaan) sopivia pätkiä, laittaa sen ulospäin tulevan pään koukun silmän "ohi" ja  "tyven" koukun mutkaan ja nippusiteillä+epoxy kiinni. sitten taittaa ne silmukka päädyt niinkuin kuuluu ja redy.
haukikokoiseen koukkuun hulahtaa helposti 2-4 nippusidettä ja niillä saisi myös iskupisteen koukkuun, onhan niitä erivärisiä...
voi olla hankalasti selitetty mutta toivottavasti ymmärtää..

26
Rakentelu / Vs: Panda
« on: October 03, 2009, 19:48:40  »
normaali folioon saa hienon kuvion kun liimaa ensin vaapun kylkeen tylliä ja ja lakkauksia tämän jälkeen folio päälle. toiminee parhaiten mahd. suora kylkisilä vaapuilla/jerkeillä mutta huolellisesti tehden miksei muihinkin.. itse tein yhden tuollaisen perus kapeaan kuha pulikkaan ja tuli mielestäni loistava.

27
Heittokalastus / Vs: Tyhmin paikka mihin jätit uistimesi
« on: August 10, 2009, 12:14:41  »
ehkäpä se, kun wanha östringin korkki jäi naarakosken yläpäässä puhelinlankaan..

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Löytöuistimet
« on: August 05, 2009, 17:35:10  »
ainakin jonkin HK:n vaapun jota en tunne, barra magnum, perhoja/liitsejä, myran mira, ABU 6cm tormentor, ABU stor zigge, joku jensen vaappu. nuo nyt äkkiä tuli mieleen varmasti on paljon lisää..

29
Vieheet / Vs: Kuusamo Variant
« on: August 05, 2009, 17:30:39  »
isäni kehui että tuo oli aikanaan erinomainen vaappu mutta viimeinen jäi johonkin maton räsyyn :roll: mitähän tosta kannattas maksaa nähnyt jtn. 11-13e hinnoissa, onko liikaa?

30
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: August 01, 2009, 14:18:20  »
Moi,
Olen nyt uusi käyttäjä täällä, ja itsekkin rakentelen mm. vaappuja tai jerkkejä mutta lusikoitakin tekisi mieli kokeilla...  :-D
voin laittaa tekeleistäni kuvia kunhan opin tätä käyttämään :roll:

P.S Teillä kaikila on todella hienoja uistimia!

Pages: [1]


center>