Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mr Ponu

Pages: [1] 2 3 ... 15
1
Fishing in finland (ENGLISH) / Vs: Fishing place recommendation
« on: September 19, 2017, 16:05:14  »
 Hello !  Here is few links, where I would try:
 
                          https://www.matinmainiotkalamajat.com/


                          https://www.ruokkeenlomakyla.fi/etusivu/info/

                         
                          http://kalamatkat.net/english/alku_eng.html

First is located  in south-west Finland, about 200 kilometers from Helsinki. Second in in eastern Finland, 350 kilometers from Helsinki and third is near Kuopio, where you have already been earlier.  All tree have cottages near good ice-fishing spots and owners are helpful for giving fishing tips. First one (Säkylä) is maybe most popular of these three places. None of these three needs any special licence for ice-fishing.

2
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Siima
« on: August 12, 2017, 16:43:12  »
Vajaaksi jää 120m rullalla. Laita alle vaikka muutamia kymmeniä metrejä monofiilisiimaa, ja päälle tuo kuitusiima. Itse tulee pihisteltyä, ja laitan monofiilia sen verran reilusti, että saan tuosta 120m kuitusiimasta 2 kelalle uuden siiman. On kuitenkin edelleen kohtuullisen hinnakkaita kuitusiimat suomessa.

3
Heittokalastus / Vs: Taimenen ja Harjuksen kalastus
« on: July 30, 2017, 14:14:41  »
 Lippauistimilla itse yrittäisin, esim, Lotto, Vibrax tai Myran Wipp.  Lipan painot jotain 5-10g paikkeilla, niin saa lentämään kohtuullisesti. Myös Rapalan Countdown kelpaa, 5 cm mittaisena lentää myös kohtuullisesti. Siinä kaupungin keskellä voi iltaisin tai iltapäivisin olla jonkunlaista ruuhkaa kalapaikoilla. Kokeile joskus aikaista aamua, esim. tähän aikaan kesää 04-07 välillä. Silloin on joella rauhallisempaa. Tuossa on linkkiä nuorten poikien kanavalle, jotka näyttävät kalastavan esim. siinä Linnanvirrassa usein:

 https://www.youtube.com/channel/UCcwUf71PNLimFu8q6q3MLhQ

  Jos on tuttavapiirissä joku ,jolla on pitkä kokemus kalastuksesta tuossa voimalaitosten välissä, niin yksi reissu hänen kanssa olisi hyödyllinen. Joskus voi myös mennä istuskelemaan illalla joen varteen, ja seurata muiden kalastusta. Siinä saa myös hyvää oppia ja Kajaaninjoella on huippuympäristö seurata tapahtumia.


4
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: July 14, 2017, 20:42:45  »
 Tuossa linkissä on varmaan saman luvan maksumahdollisuus myös kotoa käsin:  http://www.kalaluvat-etelakarjala.fi/index.php?p=21&c=5

Pahoittelen sekaantumista asiaan, itse kalastelen täällä Kuopion suunnalla  T: MrPonu

5
Oulun lääni / Vs: Kuusamon kalapaikat
« on: June 02, 2017, 19:02:50  »
Kirrelammista ei ole kokemusta, mutta Kitkajoen yläosilla tuli käytyä muinoin muutamia reissuja.  Ensin yritettiin Kiveskoskelle, mutta se oli joka ilta pirullisen ruuhkainen. Muualla joella oli kohtuullisen rauhallista ja jotain kalaakin tuli. Eräänä iltana mentiin käymään semmoisessa paikassa kuin Suininginkoski. Tietoa löytyy googlettamalla. Pienehkö koski, jossa oli helpot rannat kalastaa ja koskessa oli kirjoa,harria ja taimenta. Oli oikein positiivinen kokemus, lupa oli edullinen ja kalaakin oli kivasti. Myöskin muita kalastajia ei ollut ollenkaan, vaikka autotie ylittää kosken niskan. Moni varmaan ajattelee, että kannattako Kuusamoon lähteä kirjolohta kalastamaan. Kitkan yläosalla oli kuitenkin saatu niukasti kalaa 3 kalastuspäivän aikana, vaihtelun vuoksi oli piristävää käydä vähän erilaisella joella. Eipä silti, kyllä siellä Ylä-Kitkallakin oli ainakin upeat maisemat ja kohtuulliset kalapaikat.

6
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 13, 2017, 08:15:09  »
 Eilen nopea iltareissu Jänismajojen edustalle. Heti ensimmäisestä avannosta tärähti 3 kilon hauki  ja tunnin pilkinnän jälkeen karvapyrstötasuriin n. 150g siika. Ei muuta saalista, ahvenia ei pilkit kiinnostanu. Jäätä edelleen paksusti, hieman (10-15cm) pinnasta pehmentynyt paikoitellen. Sääennuste on sellainen, että pääsiäisen aikaan taitaa joutua käymään useamman kerran pilkillä.

7
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 06, 2017, 18:51:31  »
  Eilen illalla Soisalon puolella Sotkanselällä ahventa yrittämässä. Vettä jäällä reilusti, ja osan aikaa tuli myös taivaalta lisää. Yhdeltä avannolta tuli n. 2.5kg filekalaa, ahvenia oli 11 kpl. Suurin oli 390g. Lisäksi yksi hauki, painoa hieman yli kilon. Vielä ehkä kaksi viikonloppua voi pilkkiä, jos ei kauheata lämpöaaltoa tule.

8
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 02, 2017, 18:16:42  »
Eilen Sotkanselällä ahventa yrittämässä. Muutama otettava ahven tuli, suurin kuitenkin vain 300g. Mukavana lisänä tuli 1.1kg kuha ja pilkkikaverille tuli myös yksi kuha.  Muutama kuha tulee sivusaaliina, jos tuolla useammin käy. Jäätä oli paljon ja autoja oli useampiakin jäällä yhtä aikaa. Alkuviikosta tullut lumi oli vienyt ainakin joksikin aikaa liukkauden pois ja liikkuminen jäällä oli helppoa.

9
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: March 28, 2017, 20:14:18  »
 Äsken tuli käytyä keskustan Valkeisella kirjolohta yrittämässä. SM-kisat oli sunnuntaina, ja nyt saa pilkkiä vapaasti ilman erillistä lupaa. Pilkittiin klo 16.45- 19.00 välinen aika ja nykyäkään ei tullut. Joko päivällinen lumisade laittoi kalojen suut tukkoon,  tai sitten ei vaan  taidot riittäneet. Kolmetoista pilkkijää oli yhtäaikaa enimmillään jäällä, ja ei näkynyt yhtään kalan ylössaantia minun silmillä.  Ehkä jonain iltana vielä toinen yritys, kalaa pitäisi olla reilusti jäljellä. Tällä kertaa näytti, että kaikki olisivat tyytyneet onkimaan yhdellä vavalla. Hyvä jos näin oli.

10
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: March 26, 2017, 18:59:17  »
Alkuviikolla yksi käynti Kallavedellä, suurimmat ahvenet 550 ja 350g. Ahvenien kokonaismäärä alle 10. Eilen Sotkanselällä toinen reissu tälle talvelle. Filekalaa tuli jonkin verran, suurin 750g, seuraavat 400g kahta puolin. Jäätä on ihan kairata asti,  kunto alkoi hyytymään iltapäivällä. Liukuesteet olisi ollut jo tarpeen, eipä olleet mukana. Lunta on vielä laikkuina suurin osa jään pinnasta, tänään voi vähentyä paljonkin. Kaloja tuli kaikista vesikerroksista, ahvenet erittäin hanakoita seuraamaan tasapainoa korkeussuunnassa koko vesikerroksessa. Lauantai oli siitä hyvä pilkkipäivä, että aurinko pysyi pilvien takana lähes koko päivän.

11
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: March 12, 2017, 18:52:35  »
Jälleen kuljettu muutamia reissuja Etelä-Kallavedellä. Ei mainittavia saaliita, menneenä viikolla sentään yhdellä reissulla kolmisen kiloa filekalaa. Kaksi suurinta oli sentään 575 ja 540g. Jäällä oli vähän aikaa kurja kulkea, lunta tuli reilusti, ja vettä nousi jäälle. Nyt on tippunut lumen pinta useita senttejä, ja kävellen pääsee kohtalaisesti ainakin 1-2km lähtörannasta. Jäätä on tullut edelleen lisää, paksuus omilla pilkkipaikoilla ollut 45-55cm. Selkävesillä ei juurikaan ole vettä jäällä, rantojen lähellä voi olla toisin. Yllättävän vähän on näkynyt ihmisiä hiihtolomien aikaan jäällä.

12
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: January 27, 2017, 17:19:52  »
Jälleen Kallavedellä tasapainoa uittamassa. Sumu oli todella sankka, näkyväisyys suurimman osan aikaa enintään 100-200m. Ilman gps ei olisi päässyt pilkkipaikoille, saarien ääriviivat ei näkyneet tosiaan juuri mihinkään. Eikä ollut tungosta jäällä,ainoastaan yksi kelkan ääni kuului neljän jäälläolotunnin aikana.  Viisi ahventa mukaan, kaksi yli puolikiloista ja kaksi vähän yli 300 grammaista. Vain yksi hauki kävi repimässä, irtosi jään alla lyhyen riuhtomisen jälkeen. Painoa olisi ehkä ollut kilon ja puolentoista välillä. Jäällä kulku aika helppoa,lämpöiset kelit pudottaneet lumen pintaa. Yli kymmentä senttiä lunta ei ollut selkävesillä missään.

13
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: January 15, 2017, 16:37:18  »
 Tänään kolmisen tuntia tasurin uittoa Etelä-Kallavedellä. Viisi kelvollista ahventa, suurin 460 g ja muut välillä 150-250g. Lunta jäällä paikasta riippuen  n. 3-15cm, ei vielä juuri haittaa kävelyä. Jäätä n. 30 cm ja muutenkin hyvät pilkkiolosuhteet.

14
Fishing in finland (ENGLISH) / Vs: Juurusvesi fishing permits
« on: January 10, 2017, 00:56:51  »
  Hello!   You have got right information,  you dont need special permits for icefishing.  Whole Juurusvesi is free for you, if you use only one rod at the time.  Special licence is needed  some lakes and ponds, link here:         

http://kalastusrajoitus.fi/#/kalastusrajoitus

There is one pond (Suuri Kangaslampi) quite near Pelonniemi, where you need special licence. There is  rainbow trout, whitefish, perch and pike  in that pond, no brown trout. Local flyfishing club takes care of Suuri Kangaslampi and also sells licences. You can also buy licence from local gas station (Vartiala) few kilometers from Suuri Kangaslampi.

15
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: December 31, 2016, 19:24:19  »
  Tänään pilkkikauden avaus  Etelä-Kallavedellä.  Kova tuuli haittasi etenkin sormien pysymistä lämpimänä, vaikka lämpötila oli plussan puolella koko ajan.  Yksitoista otettavaa ahventa tuli, pienin hieman alle 200g, suurin 560g. Lisäksi 2 haukea ja muutamia alle 100g ahvenia. Tasapainoon puri kohtuullisesti pitkin päivää. Kovaa jäätä paikasta riippuen 15-20cm, selkävesillä oltiin. Edelleen kannattaa olla erityisen varovainen jäätilanteen suhteen, kaikkialla ei ole välttämättä vahvat jäät.

16
 Hei !   Siimanohjain on sen osan suomenkielinen nimi. Kyllä se oudolta kuulostaa, että ei liiku heittäessä, mutta vain kelattaessa.  Jos osia puuttuisi siimanohjaimesta, ei pitäisi liikkua kummassakaan tapauksessa. Siinä siimanohjaimen alapinnalla pitäisi olla talttameisselille sopiva ura. Kokeile kiristää hieman, jos on löysällä. Voit myös aukaista ruuvin, alta löytyy korkeintaan kaksi osaa (rikka ja matoruuvin uraan menevä nasta). Jos ostos on tuore ja ostoliike lähellä, ehkä kannattaa vaihtaa koko setti, jos et tykkää purkaa kelaa yhtään.

17
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 16, 2016, 07:32:46  »
Eilen jigittelypäivä Etelä-Kallavedellä. Muutamia kuhia ja haukia ja n.15 ahventa saaliina. Kuhista vain yksi kyytiin, mitta 45cm. Kolme ahventa yli puolen kilon, suurin hieman alle 800g. Keli oli kohdillaan, tuuli oli mietoa ja aurinkokin paistoi sopivasti.

18
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 13, 2016, 10:17:44  »
 Eilen illalla Sotkanselän laidalla muka kudulle tulevia ahvenia yrittämässä. Ei yhtään yli sadan gramman ahventa, ja kokonaismäärä vähän yli kymmenen. Reipas vesikuurokin osui vielä kohdalle. Jäätä n. 50cm, pehmeän jään osuus 15-30cm. Oli todennäköisesti viimeinen reissu, jos ei nuo loppuviikon pakkasaamut vielä innosta lähtemään jäälle.

19
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 10, 2016, 16:56:56  »
Tänään jälleen Etelä-Kallavedellä ahventa yrittämässä. Aamuyöllä oli ollut sen verran pakkasen puolella, että jäällä oli hyvä kulkea. Ei löytynyt ahventa eikä muutakaan kalaa. Kolme alle sadan gramman ahventa tasapainon värikoukuun otti. Viikko sitten tuli sentään kaksi haukea samoilta seuduilta. Jäätä keskimäärin n.55cm , josta kovaa jäätä n. 30 cm. Vielä pitää joku reissu käydä, mutta varovainen saa jo olla. Kelkkoja oli vielä tänään jäällä muutama ja muitakin pilkkijöitä liki 10 kpl.

20
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: March 28, 2016, 19:35:12  »
 Tänä aamuna olematonta syöntiä Etelä-Kallavedellä. Yksi 350g ahven ylös ja toinen samanlainen karkasi avannossa, eipä juuri muuta. Jäällä tuli kuitenkin oltua selvästi ennen auringonnousua, ja odotin jonkinlaista syöntiä parin ensimmäisen tunnin aikana. Kuhasen suunnalla lähellä Puutossalmea tuli tänään käytyä. Täytyy kokeilla lähiaikoina iltasyöntiä.

21
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: March 25, 2016, 17:15:53  »
 Tänään aamulla Etelä-Kallavedellä ahventa etsimässä. Eipä oikein löytynyt. Saaliissa oli 4 kpl 150-250g ahvenia ja 1 kpl 1.3 kg hauki. Lisäksi yksi kookkaampi hauki repi itsensä irti, onneksi ei vienyt tasapainoa mukanaan. Jäällä todella hyvä liikkua, ja jäätä oli jopa hiukan yli 70 cm . Selkävesillä oli ainakin pelkkää teräsjäätä, välilssä ei ollut vesi/sohjokerroksia. Hyvältä näyttää lähiviikot ainakin jäänvahvuuden suhteen.

22
Pilkintä / Vs: Kirre pilkille
« on: March 14, 2016, 12:38:03  »


http://kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=17594.0

  Joko luit tuon ?   Tapsi ja pysty pelaa oikein hyvin, myös morritkin riittää. Yleisimmin ehkä käytössä mutu-leechin tapaiset vieheet tai ootto-onget.

 Mutuleech:   http://www.rialinna.fi/tuotteet?maincategory=4fb0cb920999b0e47f671c45&category=4fb0cb900999b0e474661c45

23
  Päivityksiä ei käsittääkseni saa. Jos epäilet, että patterit on lähes tyhjät, vaihto saattaa hyvinkin auttaa. Jos anturilla on reilusti tunteja takana, vika tod.näköisesti siellä. Omassa Cuda 168:ssa alkuperäinen anturi kesti liki tuhat tuntia, ennenkuin sekoilu alkoi. Paikalaan ollessa näytti edelleen hyvin, mutta liikkeessä hävitti pohjan ja varsinkin silloin kun vedessä oli paljon planktonia, sekoili koko ajan. Jos on mahdollista kokeilla jonkun tutun varmasti ehjällä anturilla, kannattaa kokeilla.  Cuda malleissa 128,168 ja 300 muistaakseni on sama anturi.  Tehdasasetukset saa palautettua painamalla (ja pitämällä pohjassa) sammutetussa laitteessa  nuoli alaspäin näppäintä ja Menu down näppäintä ja näiden ollessa painettuna vielä painamalla  PWR-näppäintä niin kauan että laite käynnistyy. Manuaalin mukaan pitäisi käynnistyä tehdasasetuksilla. Googlettamalla  Eagle Cuda manual, löytyy ainakin englannin kieliset manuaalit.  Tuurilla voi löytyä anturi edullisesti , jos sattuu olemaan anturivika. Kotimaasta ostettaessa olisi uuteen anturiin ainakin silloin, kun itse selvittelin, mennyt saman verran rahaa kuin uuteen luotaimeen.

24
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: September 13, 2015, 10:48:08  »
  Eilen venepilkillä/jiggaamassa Etelä-Kallavedellä. Kuhat ja hauet oli täysin kateissa, ahventa löytyi jonkin verran. Pääasiassa pientä, kuitenkin 3 kpl yli puolen kilon, suurin 700g painoinen. Kyllä kuhaakin pitäisi löytyä, eilen oli vain jostain syystä nihkeää. Reilu viikko sitten tuli noin 10 kuhaa, mutta vain yksi oli yli 45 cm.

25
Rakentelu / Vs: teko ohjeet
« on: June 14, 2015, 21:35:00  »
Tuossa on linkki sellaisiin sinkilöihin:


http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=katiskahakaset+1

Samalla sivulla on linkki myös pihteihin, joilla sinkilöitä puristellaan. On nuo linkin pihdit vaan melkoisen kalliit, voi löytyä jostain paljon halvemmalla. Jos tekee katiskoita minkkiverkosta, nuo sinkilät toimii loistavasti. En ole kokeillut sellaisen perinteisen katiskaverkon kanssa.

26
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 11, 2015, 21:17:21  »
  Tänään pilkkikauden päätösreissu Sotkanselän puolelle, tarkemmin sanottuna Ritisenlahdelle. Ei merkittävää saalista. Jää todella surkeassa kunnossa, ei tee enää mieli tänä keväänä pilkkimään. Selälle katsoessa näytti syväväylällä jo kulkevan laiva, oli ehkä jäänmurtaja, joka palaili jo murrettua väylää Kuopiosta etelän suuntaan.

27
Onginta / Vs: Siian onginta 2015
« on: March 01, 2015, 07:16:02  »
 En ole paikallisia, mutta näyttää aika selkeältä tapaukselta. Kalastuskortti ja vesialueen omistajan lupa pitää olla, jos kolmella vavalla aikoo siikaa onkia. Jos on kyseessä tuo Keilaniemen lähellä oleva Karhusaari, näyttää kuuluvan yhtenäislupa-alueeseen. Vuosimaksu useammalle vavalle 12e/vuosi paikkakuntalaiselle (uistinlupa). Alle 18 vuotiaat ei tarvitse näemmä tätä lupaa (sanoit ikähaarukaksi 16-65 vuotiaita).

Lääniluvasta ei mitään apua, jos ei tyydy kalastamaan yhdellä vavalla. Teoriassa voisi selvitä täysi-ikäinenkin ilman mitään lupia, jos tyytyisi yhteen pitkään onkivapaan ilman heittokalastukseen sopivaa kelaa. Harvoin taitaa kuitenkin olla mahdollista saada matoset kunnolla siikojen ulottuville pelkällä onkivavalla.

28
Itä-Suomi / Vs: Kivilampi,rauhalahti
« on: February 27, 2015, 03:16:49  »
On se mobiililupa varmaan edelleen toiminnassa,tietoja linkissä:

http://www.rauhalahti.fi/rauhalahti/aktiviteetit/alue/seikkailukuopio

Varmista kuitenkin mobiililuvan olemassaolo soittamalla joko hotelli Rauhalahteen tai Seikkailukuopion numeroon. Ostin toissa vuonna mobiililuvan ja silloin toimi. Lupia saa myös kylpylän respasta, mutta se on samassa rakennuksessa kuin hotellin respa, joten ei taida autttaa. Laavu/tulipaikka on lammella, mutta puita siellä on aniharvoin. Omat puut kannattaa ottaa mukaan, parkkialueelta tulipaikalle on noin 300 metriä.

29
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: January 26, 2015, 14:31:12  »
 Ei ole ainakaan minulla ollut Kivilammen kirjolohissa makuhaittoja, tosin vain talvella olen kalastanut tuolla. Kivilammella on oikeastaan aika mukava ympäristö verrattuna Iso-Valkeiseen. Kivilampi on siinä Rauhalahden leirintäalueen kupeessa. Eilen näyttää olleen lohipilkkikisat tuolla. Yli 160 pilkkijää oli ollut ja hieman yli 140kg oli saatu saalista.

30
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: January 26, 2015, 11:16:53  »
 Melko keskellä järveä länsirannan puolella on syvän veden keskellä 7-8 metriin nouseva laaja pakka, sieltä ainakin on hyvät mahdollisuudet. Seassa myös pientä ja isompaakin ahventa.

Pages: [1] 2 3 ... 15


center>