Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - szczupak

Pages: [1] 2 3 ... 7
1
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: December 19, 2010, 13:52:45  »

Moro.
Nämä kysymykset ovat varmasti olleet aijemminkin jo esillä, mutta pikaisella haulla ei löytynyt ja nyt ei ole oikein aikaa selailla kaikkia aiheita läpi..
Eli, eli minkälainen lämpötila pitäs kynäruiskumaalatessa ja lakkaamisessa olla? Ja entäs kuinka kauan maalin ja lakan täytyisi kuivaa ennen uutta lakkausta tai maalausta..Ja missä lämpötilassa kuivumiset olisi tapahduttava? JOS maaleina ja lakkoina olisi CAB:in tuotteet? Lakasta en vielä satavarma ole. Entäs Pitäisikö työ tila olla tulilähteistä eristetty? Esim. Pannuhuoneessa maalailu ei vissiin olisi kovin järkevätä..? Meinasin tehdä itselleni maalailu paikan tuonne varastoon, jonka lämpötila hipoo nollaa, jos ei pakkasta ole.. Putta samassa tilassa sattuu olemaan kamina, jota voisi lämmittää vaikka päivää ennen maalausta ja antaisi niin hyvin lämpöä. Lisäksi voisi ostaa pienen lämpö puhaltimen, jotta lämpötilan saisi edes 10 asteen tienoille... Kiitos vastauksista.

-Kala-ale
Jos pitkästä aikaa taas osallistus keskusteluihin

Ainakin purkin mukaan cabi tarvitsee ainakin +18 astetta kuivumiseen. Jos vaaput saa tuotua jonnekin lämpimään paikkaan kuivumaan niin ne voi kyllä lakata vaikka 20 asteen pakkasessa, itse lakkaan aina ulkona ja tuon vaaput sisälle huippuimurin alle kuivumaan. Varmaan maalien kanssa voi tehdä suunnillen samoin?

Lakan kuivumiseen maalauskuivaksi menee parhaimmillaan vain puolisen tuntia.

2
Rakentelu / Vs: Vaappujen teon aloitus !
« on: September 30, 2010, 21:08:41  »

3
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: September 13, 2010, 19:35:18  »
Pistäkääs linkkejä ulkamaalaisille sivuille joissa käsitellään vaappujen valmistusta. Mieluiten englanniksi. Kiinnostaisi nähdä vähän erilaisiakin virityksiä.
Tuolla on enemmän ehkä jerkkejä, mutta kyllä pari vaappuohjettakin löytyy http://www.lurebuilding.nl/indexeng.html

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kampelan pyynti
« on: September 03, 2010, 21:28:04  »

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2010
« on: August 31, 2010, 19:21:09  »
Onhan niitä monia järviä joiden keskisyvyys liikkuu 0,5m - 1m ja syvinkin kohta vain 2m mutta silti isoja haukia löytyy. Mm. Littoistenjärvi on tälläinen ja ISOJA haukia löytyy. Rannalle kuolleena kellunut 18kg haukimamma esim...
Metri on aika paljon enemmän kuin 20cm...

6
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: August 29, 2010, 21:40:07  »
Nyt kun tuota painotusta on jonkin verran tullut kokeiltua niin sanoisin että on siitä ihan selvää hyötyä heittovaapuissa, eikä uinti välttämättä ole juuri huonompi. Ainakin ensimmäinen, suspiksi painotettu koekappale näyttää uivan melkein yhtä hyvin kuin puolta kevyemmät balsakapulat. Ja tietenkin se lentää paremmin. Kikkana on laittaa osa painotuksesta vaapun selkään, se herkentää uintia aika paljon.

Mutta ihan hyvin nuo painottamattomatkin on toiminu...

7
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: August 21, 2010, 18:26:27  »
Monta lakkakertaa laitatte folio vaapuihin? Itsälläni on silkkistä surunauhaa jos joku on käyttänyt sitä niin pitääköse olla ihan tasainen pinta ennen maalausta???
Itse laitan kaksi folion alle, kaksi folioinnin jälkeen ja sitten vielä kaksi pintalakkausta. Oon joskus itse maalannut vaikka ei oo ihan tasanen pinta ollutkaan, mutta eiköhän jälki ole siistimpi jos se pinta on ihan tasanen.

8
Heittokalastus / Vs: Siimasta
« on: August 16, 2010, 21:18:52  »

Quote
Niin, itse olen ymmärtänyt, että kun väri lähtee (kuten myös itselläni) siima tulee "liukkaammaksi" ja purkautuu kelalta paremmin, tiedä sitten olenko edes oikeilla raiteilla.

Ja solmut "liukenevat" auki, se on huono puoli kuidussa.
Itselläni ei ole koskaan "liuenneet" solmut auki, vaikka en läheskään joka reissu "jaksa" tehdä uutta solmua.
Ei minullakaan. Mitä solmua olet käyttänyt, Ipetin?

9
Vieheet / Vs: Haukivieheet?
« on: August 14, 2010, 11:58:49  »
Jotain pieniä jerkkejä voisi suositella kuten Busa II ja sitten uisteluun tyyliin Rapala Original 11cm ahven ja muikku, spooniväreinä esimerkiksi ambulanssi ja firetiger. Ja tietenkin Räsäsen seiskassa hopeakupari kuuluu hyvin monen kalamiehen pakkiin.
Orignal 11cm on kyllä onnettoman vähäliikkeinen ja pienikokoinen kunnon haukivieheeksi. En kyllä ole sitä paljoa käyttänytkään juuri tuon takia. Yhden hauen olen kuitenkin sillä saanut, painoa 140g :-D. Ahvenvaappuna tuo on ehkä parempi, isoin itse saamani ahven sillä oli 310g. Jos tavoitteena on saada haukia, jotka painavat max 1,5kg tuo saattaa kuitenkin olla ihan kelvollinen vaappu.

Frankien järveen kupari lienee aika hyvä väri lusikkauistimille. Mökkijärvelläni, jonka vesi on hyvin samantapaista, eräs puna-musta vaappu on myös toiminut aivan loistavasti. Kullanvärinen minnow spoon voi olla myös ihan hyvä valinta ja myös poppereita kannattaa kokeilla.

10
Vieheet / Vs: haukisammakko
« on: August 09, 2010, 21:52:24  »
Itsekkin ostin tuon motonetistä viikko sitten.
Hyvältä vaikuttaa. Pari tärppiä jo tullutkin...
Tärppejä nimenomaan. Alkuperäinen koukkuvarustus on niin onneton, että hyvä jos yks kymmenestä jää kiinni
Miten te sitten olette parantaneet tuota koukutusta?
Oma operaationi oli runkolangan uusiminen siten, että koukku roikkuu vapaasti perälenkistä (alunperin koukkuhan on kiinteä). En tiedä sitten miten paljon hyötyä tuosta loppujen lopuksi on, koukku tuntuu joka heitossa jäävän sammakon jalkoihin kiinni. Mutta uintia sekään ei juuri haittaa, ja eiköhän se kuitenkin vähän alkuperäistä paremmin toimi. Itsellä kävi nokkalenkin muotoilussa vielä semmonen moka, että tuo sammakko kääntyy aina selälleen :roll:

11
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: August 03, 2010, 20:50:17  »
Juu jälki on vähän tommosta kun oli kauheen karkee hiekkapaperi käytössä, kun saa vähän pehmosemman niin täytyy hioo vielä.
Ite hion lopuks kasisatasella niin saa sileetä.
Ei ole mitään hyötyä noin hienon paperin käytöstä. Itse hion 240:llä viimeistelyt. Karkeampi pinta imee paremmin lakkaa ja pohjalakkauksen jälkeen tuokin on joka tapauksessa sileä.

12
Vieheet / Vs: Vaapun tunnistustehtävä
« on: August 03, 2010, 20:45:18  »
Voisiko kyseessä olla joku bomberin isompi syvänneversio?

13
En löytänyt haulla vastaavaa aihetta joten...no asiaan.

Minulla on kolme uutta kuusamon lusikkaa ja perinteinen jake-lusikka joihin on muutaman meressä käytön jälkeen ilmestynyt rumia laikkuja, ihan kuin kuparin pinnankäsittely-aine olisi alkanut syövyttämään uistinta. Mitä tämä tarkoittaa? Muilla kokemusta tällaisesta? Mitä voin tehdä?
Muissa lusikoissani ei kuitenkaan ole mitään vikaa.

Kiitän etukäteen vastauksista
Mitä teit uistimille reissun jälkeen? Ne kannattaa huuhdella makealla vedellä tai vähintäänkin rasian kansi pitää aukaista, että uistimet kuivuvat. Ainakin oma kupari-hopea räsäseni meni turun reissun jälkeen aika karseaan kuntoon jäätyään märkään laatikkoon ruostumaan :roll:. Muille lusikoille ei kyllä käynyt yhtä pahasti, ilmeisesti kupari on vaan erityisen herkkää(?). Kiillotusaineen kanssa noita varmaankin voi yrittää entisöidä.

14
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: July 30, 2010, 12:58:29  »
Minkäs verran porukka vääntää noita uistimia kerralla? Ite olen huomannut toimivimmaksi eräksi 40kpl. Juuri kun edellinen vaihe alkaa tarpeeksi nyppimään niin voi jo siirtyä seuraavaan. Kokeilin myös 100kpl kerralla mutta kiinnostus loppui melko pahasti kesken ja erän valmiiksi saaminen venähti melko raskaasti.
Oma eräni on yleensä viitisen kappaletta, jokaisen vaiheen saa hyvin tehtyä kerralla. Teen aihiot dreemelilä hiomalla, viiden kanssa pääsee sopivaan vauhtiin mutta ei vielä ehdi kyllästyä. Viiden erän saa hyvin lakattua kerralla, omaan kuivaustelineeseeni ei ahtamatta paljon enempää mahdu. Ja itsellä ei oikein ole tarvetakaan 40 kappaleen erille :-D

15
En tiedä onko täällä jo ketjua tästä mutta....Liitän kysymykseni tähän samaan syssyyn...Eli osaisitteko suositella jotain hyvää ulkomaalaista nettikauppaa, josta vaapunvalmistus materiaaleja uskaltaisi tilata?
Miksi pitäisi tilata ulkomailta, kun suomestakin saa ihan hyvin?

16
Oulun lääni / Vs: Oulun kalapaikat
« on: July 25, 2010, 20:33:09  »
no vaikka 30km
Kartasta löytyy paljon hyvän näköisiä lampia, katso vaikka tuolta. Eiköhän ainakin noista isommista haukea ja ahventakin löydy.

Myös kuivasjärvi kiinnostaa, onko siinä mitään varteenotettavaa paikkaa rannastakalastavalle ja saako siihen autoa mihin kohdille?
Kuivasjärvellä on montakin hyvää paikkaa. Kahluusaappaista on apua kalapaikoille pääsemisessä. Viime käynnistäni on jo jonkin aikaa, joten en ole ihan varma mistä päin kalat löytää tähän aikaan vuodesta. Auton saa varmaankin vaikka norssin parkipaikalle, mutta pyörä on paljon kätevämpi jos haluaa kiertää monta paikkaa.

17
Oulun lääni / Vs: Oulun kalapaikat
« on: July 23, 2010, 21:26:17  »
ollaan käyty tuolla niiles ja valkeisjärvellä oltiin varmaan 10min tuolla niilesjärvellä ja sain yhen hauen  mutta muuta kokemusta nuista ei paljo oo :mrgreen: haluasin tietää onko täällä mitään lampia jossa ois ainaki haukea :roll:
Miten kaukana keskustasta ne saa olla? Kyllähän täältä oulun ympäristöstä noita pikkulätäköitä jonkin verran löytyy, varmaan suurimmasta osasta haukia löytyy.

18
Oulun lääni / Vs: Oulun kalapaikat
« on: July 22, 2010, 19:25:03  »
Tietäiskö joku lisää nuita kalapaikkoja oulusta ???
Jos venettä ei ole käytössä niin paikat on kyllä kaikki käytännössä tuossa kaivon ekassa viestissä, ainakin itse tuntemistani. Oulussa on aika vähän rannalta kalastettavia paikkoja :|. Jos joku tietää muita niin kertokaa mullekin :wink:

Jos autoilemaan voi lähteä niin kokeilemisen arvoisia paikkoja saattavat olla niiles- ja valkeisjärvi ja myös muut pikkujärvet mitä oulun ympäristöstä löytyy. Omaa kokemusta näistä tosin ei ole, ainakaan vielä.

19
Vieheet / Vs: haukisammakko
« on: July 20, 2010, 11:21:02  »
Itsekkin ostin tuon motonetistä viikko sitten.
Hyvältä vaikuttaa. Pari tärppiä jo tullutkin...
Tärppejä nimenomaan. Alkuperäinen koukkuvarustus on niin onneton, että hyvä jos yks kymmenestä jää kiinni

20
Vieheet / Vs: haukisammakko
« on: July 19, 2010, 16:20:12  »
Tuli itsekin ostettua tuo värkki motonetistä. Vuoden takuu materiaali- ja valmistusvirheille :-D.  No, heti aluksi päätin kuitenkin rikkoa takuuehdot ja vaihtaa runkolangan että tuosta koukusta saa vapaasti heiluvan. Tuo alkuperäinen kiinteä viritys ei kovin lupaavalta vaikuttanut... Viritys onnistui just niinkuin pitikin, ja sivutuloksena potkurikin pyörii nykyään paljon herkemmin :-)

21
Oulun lääni / Vs: Oulun Kuivasjärvi, kokemuksia?
« on: July 15, 2010, 21:44:41  »
tunnin reissu ja kolme haukea 0,7 , 0,9 ja 1,2 kg hauet :-)
Millon?
Ja mistä?

22
Rakentelu / Vs: Vaapun lakkaus ongelma??
« on: July 13, 2010, 18:53:49  »
Voisiko joku neuvoa miten saa ehkäistyä lakkauksessa tulevat kuplat vaapun pintaan??
Mitä lakkaa käytät? Ilmakuplat vähenevät kun vaapun upottaa lakkaan pitemmäksi aikaa, mutta esim. cabilla ei itselleni pahemmin kuplia ole itselleni tullut.

23
Vieheet / Vs: Kokemuksia Stormin live kickin`shad??
« on: July 12, 2010, 22:02:30  »
Vaikuttaa ainakin mahtavalta kamalta. Ostan tuollaisen varmasti syksyyn mennessä kun ei ole edes kovin kallis (5€). Todennäköisesti tuo toimii paremmin kylmässä vedessä ja hitaassa uitossa (?). Tähän aikaan ei taitais omista koekalastuksistani tulla yhtään mitään, kun kelit vähän on mitä on :roll:

24
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: July 11, 2010, 22:19:27  »
Täs mun eka ite tekemä vaappu.
Kommenttia!
Nokkalenkistä kannattaa ehkä tehdä vähän pitempi, helpottaa uinnin säätämistä
Pieni tarina vaappujen synnystä 'kuolemaan' :D
Hienoa stooria kyllä  :-D

25
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: July 10, 2010, 20:43:51  »
Miten lakkaatte ja maalaatte kun laitatte hologrammiteippiä siis missä vaiheessa laitatte teipin. Itse vähän kokeilin tänään ensimmäistä kertaa tota teippiä, mutta kun löin lakan (cab uistinlakka) sen päälle kimallus katosi missä syy? Foliota kun olen kylkeen laittanu niin on toiminu ku unelma.

Maalauksen jälkeen kerran lakkaa ja sitten teippi + lisää kuorrutusta ja nimen omaan cabillä. Oliskohan sulla jostain syystä päässy lakka sinne teipin alle? Noin jos tapahtuu niin luulen ettei paljoa kiiltele.
Jaa, siinä saattaa olla se syy: Laitoin teipin suoraan folion päälle :roll:. Lakka oli kyllä cabia, pitää testata uudestaan seuraavien vaappujen kanssa.

26
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: July 08, 2010, 16:08:38  »
Miten lakkaatte ja maalaatte kun laitatte hologrammiteippiä siis missä vaiheessa laitatte teipin. Itse vähän kokeilin tänään ensimmäistä kertaa tota teippiä, mutta kun löin lakan (cab uistinlakka) sen päälle kimallus katosi missä syy? Foliota kun olen kylkeen laittanu niin on toiminu ku unelma.
Oisko ollu kosteutta ilmassa, kokeile asetonikikkaa jos vaikka kiilto palautuisi.
Ei luultavasti johdu siitä. Itsellänikin meni kiilto teipistä eka kerralla, se meni jotenkin oudosti ruttuun. Syytä en tiedä, enkä toista kertaa oo vielä koittanu. Kävikö sulla samalla lailla? Eikö ilmankosteus aiheuta ennemminkin sellaisen harmaan pinnan?

27

Mitäs mieltä kansa on Kalapedian jigikalastuspuolesta? :-)

Kuvia meiän pitäs hommata

28
Toivoisin että joku osaava laajentaisi vähäsen tuota perhokalastukseen liittyvää artikkelia kalapediassa. Voisitte lisätä vaikka vähäsen että mitkä perhot olisivat hyviä (mitä kalaa niillä tulee), miten heitetään/heitto tekniikoita, perhokalastusta ala- ja ylävirtaan...
Tässä vaiheessa kannattaa ehkä hankkia joku perhokalastusta käsittelevä kirja, pedian eteneminen on kuitenkin sen verran hidasta

29
Pilkintä / Vs: Nuoret pilkkijät katoavat...
« on: July 06, 2010, 13:05:47  »
Quote
Väri kannattaa katsoa veden värin mukaan: sameaan veteen esim. kupari tai kupari-hopea (parhaan pilkkini väri), kirkkaampaan taas vaikkapa hopea.
Tuo minun pitää tarkistaa heti huomenna. sinänsä aika likainen vesistö ja jokseenkin sameaa.en meinannut ostaa aluksi kuin yhden koska rahatilanne on
niin tiukka että ei paljoa ostaa voi.Paljonko se valio maksaisi koska en ole aiemmin katsellut nurmeksesta pilkkejä joten ei mitään hajua  :-D
Valio on n. 10€ muistaakseni, mutta vitosellakin löytyy muita ihan hyvän näköisiä pilkkimalleja.

30
Pilkintä / Vs: Nuoret pilkkijät katoavat...
« on: July 05, 2010, 22:09:02  »
Kyllä pilkin mallilla on aika paljonkin väliä. Kannattaa kokeilla eri väri vaihtoehtoja, esim hopea, kupari, kulta, messinki jne. Väritkin vaikuttaa todella paljon kalan saantiin. Valio on kyllä parhaita ahvenpilkkejä joita on, ja eihän se kyllä niin kallis ole, etteikö voisi ostaa...  :roll: Kannattaa testata kaikkia mahdollisia erinlaisia uittotyylejä, esim. Nostaa pilkkiä pohjasta hiitalla vauhdilla ylöspäin, nosto vaiheessa kala yleensä nappaa. Sitten voi kokeilla esimerkiksi semmoista, että, tekee 5 nykäsyä n. 20cm ylöspäin, ja sitten odottaa 10sekunttia. Sekin on ollut ottava tekniikka, oman kokemukseni perusteella. Olen kuitenkin pilkkinyt aktiivisesti jo 4 vuotta.
Ei kuitenkaan kannata kauheaa pilkkikokoelmaa hankkia heti aluksi, kun jopa yhdellä pärjää kelvollisesti. Hyvä hankinta ekaksi pilkiksi voisi olla just tuo valio ja ehkä joku morri toiseksi. Väri kannattaa katsoa veden värin mukaan: sameaan veteen esim. kupari tai kupari-hopea (parhaan pilkkini väri), kirkkaampaan taas vaikkapa hopea. Itse olen päättänyt etten osta pilkkivehkeitä yhtä isoa läjää kun näitä heittokalastusvermeitä, joita on kertynyt jo ihan kivasti :roll:

Pages: [1] 2 3 ... 7


center>