Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Thenextone

Pages: [1] 2 3 ... 17
1
Heittokalastus / Vs: Kuhan jigaus
« on: June 29, 2018, 23:05:56  »
4-5"varmaan hyvä kokoskaala jigille, kalapyrstöjä ja sirppejä. Syvyysalue riippuu vesistökokonaisuudesta, vedenväri ja yleiset syvyydet + virtaus. Hellejaksoilla kai noiden kuhilaiden pitäs pakata virtoihin, matalissa paikoissa "larvastaminen" , myötävirtaan 5-7gr päillä on itelle tutumpaa kuin isot puntit. Omat kokemukset koskien alusista 2-4m vesiltä ihan loppuliukujen sivuista.

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ulkomaalaiset nettikaupat?
« on: December 13, 2017, 20:10:02  »
https://www.tackle-dealer-shop.de/Startseite

Tuommonen kokeiltu, 13€ postit, maksu verkkopankin kautta tai paypalilla. Tyhjäsin kaupasta loppuvaraston jämät 34cm Illexin Dexter shadia, jonka valmistus loppuu mitä ilmeisimmin.

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ulkomaalaiset nettikaupat?
« on: November 24, 2017, 23:37:50  »
Potkastaan mustan perjantain kunniaksi saapasmaasta yksi nettikauppa ->

https://pazziperlapesca.it/

FB:ssä "asiakaspalvelu" mahtavaa, toimitusaika liki 10vrk ekalla tilauksella mutta perille tuli. Uusi tilaus vetämässä, toimitusketju oli DPD -> Postnord Logistics ja lopulta joku niiden alihankkija sitten perille asti.

4
Yks kotimainen pienvalmistaja tekee mulle välillä customvärejä jättivaappuihin ja sen kanssa on tullu turistua myös noista väreistä. Kaveri oli käyny vierailulla CAB Coatingsilla joka tekee noita vaappumaaleja, ilmeisesti aika monet niiden värit on uv aktiivisia. Reissusta oli jäänyt mieleen se, että monet valmistajat teke varmaan aika paljon "liian räikeitä" uv aktiivisia fluorivärejä jotka toimii toki huippusyönnillä, mutta ovat toiminnaltaan aika jyrkkiä on/off värejä.

Ainakin hauelle kontrastit on pop, jollain tavalla raidoitettuja on melkein aina vedossa. Veden kirkkaudesta ja yleisestä muudista riippuen sitten tuo kontrastin määrä. Valkoinen johdannaisineen on tosi hyvä haukiväri, esim. kuvan väriyhdistelmä on antanu useita todella komeita haukia. Yhden yli kympinkin.


5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ulkomaalaiset nettikaupat?
« on: December 07, 2016, 20:14:19  »
Pikeshopin paketti kolahti tänään perille, alle puolen kilon paketilla postikulut sangen maltilliset 6,20€.


6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ulkomaalaiset nettikaupat?
« on: December 03, 2016, 15:34:06  »
Tänään angeldömäänin pakettia aukomaan, kaikki niinkun pitääkin. Voinee siis suositella tuotakin.

Uuteen saksankohteeseen tilaus vetämässä -> http://www.pikeshop.de/


7
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: November 25, 2016, 23:15:30  »
Savolaisen haukipummin syksyyn sopi muutamia pikku yllätyksiä, isoimpana ehkä suht äkkinäinen kaluston päivitys 540CC Hawkiin kesken parhaan sesongin.  :-D Pari kalastuksellisesti lupaavaa viikonloppua menikin pajalla varustellessa uutta puattista, mutta ehdittiinpä loppumetreillä vielä "korkkaamaan" uusi sotaratsu ihan komeasti. Alla 8kg+ kaloja syksyn vesiltä, suurimpana 10,48kg möntti.
 

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ulkomaalaiset nettikaupat?
« on: November 25, 2016, 22:42:40  »
http://www.angel-domaene.de/

Uus horstien shoppi testissä, shimanon heittohyrrä ~puolet suomen hinnoista.

9
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: July 31, 2016, 20:59:06  »
Huikee haukitulos Harreille ja ansaittu voitto.

Noiden ukkojen venekalustoa katsellessa voi kyllä todeta, että kisoissa pärjääminen ei vaadi kovin isoa rahallista panostusta. Nelimetrinen kulahtanu lasikuitukippo, 20hp 2t kone ja liekkö mustavalkonen kaikukin vielä  :-D Seuraavana päivänä sepät raapi vaakalle päijänteen sm esikisoissa 75kg+ rantahaukea yli 2kg keskipainolla. Heinäkuun loppupuolelle aika kova suorite.

10
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 08, 2016, 21:10:10  »
Niin ne on sanona muutkin.

Toi mehtäjärven hauki oli kyllä niin musta, että ei siitä kyllä nättiä saa mitenkään. Tuli meinaan ihan muutaman kilon virhearviot veteen arvioidessa, ekaks taisin haavia kasaillessa arvelle metriä. Sitten korotin haavitessa kahdeksaan kiloon, mutta todellinen koko paljastui vasta kun kala kääntyi haavissa kyljelleen. Musta selkä ja punaruskee lampivesi piti kalan tosi hyvin piilossa.  :roll:

11
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 03, 2016, 19:15:02  »
Viimekausi menikin kuin elokuvissa.  :-D

Tänä vuonna tuntus olevan ihan pikkusen hankalampaa, jäidenlähtö kohdealueilta tapahtu kunnon hellekeleissä ja edes sitä ohutta ~viikon prekutu kautta ei ollut tarjolla tällä kertaa. Osa kaloista oli varmaan kutenut jo jäiden aikaan rantasuliin ja alkoi karkailla selille heti jäiden lähdettyä, osa meni kudulle heti jäidenlähtöviikolla ja valikoitujen pelipaikkojen kirkas vesi yhdistettynä läkkätyyneen keliin oli todella jäykkä yhdistelmä. Aika äkkiä tuli efortit siirrettyä uusien kevätpaikkojen tutkimiseen, joka toki tyynessä aurinkokelissä tuntui sangen haasteelliselta, koska parikin todella lupaavan oloista paikkaa tarjoili nollia vaikka "mutulla" ehkä huudeilla olinkin.

Onneksi yks etukäteen listoilla ollut uusi kohde pelasti tuon kevätkauden. Uistellen tarjotun sinikromisen pikkujäten korjasi kutenut 11,8kg/124cm jättiläinen, vettä alla ottipaikassa n. 4m. Huikeen hauen kahmoi onnistuneesti haaviin foorumiltakin tuttu Laukaan kivikasvo, Kala_Erkki  :lol:Tuosta kalasta saikin mukavasti kimmoketta panostaa entistä enemmän uusien paikkojen kalastukseen, paljon on toki tullut pummia ja pieniä haukia. :roll: Viikko sitten tutkimusretkeily paljasti kuitenkin yhden uuden suurhaukipaikan, kun pääsin haavitsemaan pienehköltä erämaajärveltä isälle uuden heittoenkan.Hauki paino 10.38kg ja pituuttakin oli kunnioitettavat 117cm. Tuolle järvelle tulee palattua uudemman kerran viimeistään syksyllä. Sen verran lupaava tuo ensireissu ja yleisvaikutelma oli.

Kovasti tekisi mieli jo aloitella vertikaalijigaukset, mutta ehkä tässä tovi tulee vielä uistinta heiteltyä tai uisteltua.12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ulkomaalaiset nettikaupat?
« on: January 30, 2016, 10:22:02  »
Paketti perillä neljään päivään + mukavasti onnistu maksuhommat nettipankin kautta.


13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ulkomaalaiset nettikaupat?
« on: January 26, 2016, 20:49:15  »
DHL:n kusti lähti eilen polkemaan pakettia tuommosesta putiikista ->

https://waypoint-gps.de/

Katotaan miten homma etenee, lisää ruutuja veneeseen luvassa.  :-P

14
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: December 23, 2015, 23:14:09  »
Niin joo...ja se enkka. Kruunu hurjalle kaudelle, kala otti n. 2 asteisesta vedestä punamustaan Westin Jätteen. Painoa 13,6kg ja pituutta ronskit 125cm. Eipä tarvia enkkaa ennää "yrittää" tuon jälkeen.  :-D


15
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: December 23, 2015, 23:11:12  »
Avovesikausi 2015 on paketissa ja voi sanoa että kaikilla mittareilla aivan älytön haukikausi takana. Numeroiden valossa ennätyskausi suurhaukien määrän ja koon suhteen, poikkeuksiellista tuossa oli vielä se, että joukkoon osui tosi paljon kaloja sieltä vanhemmasta ja isommasta päästä, eli tuuriakin oli roimasti mukana.  Loppusyksystä meinas mopon etupyörä pyrkiä ilmaan useammalla reissulla, niin outoja juttuja veden alla ja päällä tapahtui. Paketti pysy  kuitenkin just ja just kasassa loppuun asti. Syyskaudelta kolme kympin ylitystä, uus enkka ja läjäpäin muita isoja.  Muutamia kuvia ja tunnelmia syksyn reissuilta.
16
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: September 25, 2015, 20:19:49  »
Melkeen koko loppukesän kuhia napsu jigeihin järvestä riippuen 6-11m väliltä, isoimmat veneessä käyneet siellä +-2kg haminoilla. Kuhia näky kirkkaassa vedessä välillä syvemmälläkin suurina lauttoina, mutta ruokakalahommiksi se tahtoo mennä heti. Ajoittain oli vertikaalilla ihan hyviä haukipyräyksiä, mutta isoimmat vertikaalihauet jäi sinne 4-5kg väliin.

Uistellen on osunu karkeille kaloille selkeesti paremmin. Muutamia kuvia ja tunnelmia syksyltä. Isoin syyshauki 8,95kg ja kuha 4,4kg.


17
Kaikkea kalastuksesta / Vs: En ymmärrä
« on: August 11, 2015, 21:58:46  »
"Pehmeille" ja löysään punotuille kuitusiimoille tuo on minusta enemmänkin ominaisuus  :roll:

Vielä jos heittäjän heittotyyli on ruuskasmaisen repivä + nopeatoiminen vapa ja heitetään vavan suosituksen alarajoilla olevia kevyitä tai painoon nähden suuren pinta-alan uistimia niin noita tulee kyllä todella helposti. Myös katkottainen (kalastava) kelaustyyli jossa puolalle tulee muutaman kiekan löysiä kerroksia on omiaan noiden tuulisolmujen synnyttämiseen. Esmes nyt vaikka kaislatärpistä vedetään uistin vavalla irti ja se lentää ilmassa vaikka 5m veneen viereen, sitten kelataan pikana löysät pois ja tempastaan uusi heitto.

Tuulisolmuille vähemmän herkkä "jäykkiä" punottuja on ainakin Berkleyn Fireline ja Exceed ja Strenin Microfuse. Itse ostin viikko sitten tukevampaan vertikaalisettiin törkeen kallista Daiwan 8 Braid kuitua, kuitenkin niin että heitin sillä kahtena päivänä sillä puskahaukea ennen vertsusettiin siirtoa. Tuulisolmuja taisi tuon paripäiväsen pusikoissa rymyämisen lomassa tulla liki puolenkymmentä vaikka muuten laatusiima onkin.

18
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 19, 2015, 22:06:26  »
Ite haaveillu jonkinlaisesta kumiveneestä/kanootista tai kalastuskajakista, lampikalastelut jääny kovin vähiin viimevuosina. Tuommosta kevyempää ammetta olisi mukavampi kiskoa metsikön läpi haukilammille.

19
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: July 04, 2015, 22:16:58  »
Kun oliskin :-D Westinin 20cm vertikaalijigiä puri tuo 121cm/10,67kg jättihauki. Samana päivänä oli tuurit muutenkin kohdillaan, kun vertikaalihaukienkkaa pääs parikin kertaa parantamaan. Tuota jättiläistä ennen onnistuin kepittämään ihan pulskan 8,37kg/108cm kalan veneeseen. Molemmat oli tosi virkeitä kaloja ja tuo isompi anto varsin tuimaa kyytiä.


20
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: July 04, 2015, 21:19:03  »
Jätän tän vain tähän.    :evil:
21
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 17, 2015, 19:16:21  »
Tuntus foorumilla olevan hiljasta kun huopikastehtaassa....savon sonnitkin on hiljentyny kylmän alkukesän myötä pahan kerran. Äkkinäinen vois luulla, että kala ei syö tai jätkät vetää nollaa.  :-D On sieltä toki jotain "pientä" noussut aina välillä  :wink:

Kylmässä, sateisessa ja tuulisessa alkukesässä on toki puolensa, kalaa saa pyytää aika pirun omassa rauhassa. Alla pientä kuvakoostetta seikkailuista.
Parin uistelureissun isomukset kutualueen edustalta 8-9m vesiltä. Valikoivat vielä hassusti haravasta saman uistinyksilön, lyijynharmaan 17cm syvännevaapun. Isommalla oli mittaa komeasti ~115cm verran, mutta painoa vain 8.32kg, lyhkäsempi 6,88/107 muistaakseni.
Kuhaa tuli jigailtua useammalta järveltä iltapainotteisesti ja syönnit vaihteli yhden kuhan reissusta 30 kuhan reissuun, mutta pääsääntöisesti kalaa tuli ihan hyvin. Kuvassa par isointa köllikkää, joista paksumpi painoi 2.83kg, molemmat pääs jatkamaan kutuun valmistautumista. Kuhanpyynnin sivutuotteena tuli myös muutama ihan rouhee hauenmurikka ylöskin asti.  :evil:
Käytössä miulla on tällä hetkellä 0,50mm fluorotapsit, jotka on tuommosia hauenmörköjä ajatellen aivan liian heiveröisiä. Lähellä venettä kiskastu vastaisku ison hauen hampaisiin on yleensä automaattisesti siimat silmille. Onneksi kuitenkin sillä tärkeällä hetkellä ahti oli suopea ja homma toimi ->
Siinä se mun kauden neljäs "valkoinen valas" nyt sitten oli, 3-4m kivipohjalta 6" matojigillä ja jigisetillä kesytetty 10,74kg/122cm jättihauki  :mrgreen: 

22
Onginta / Vs: Suutarin onginta
« on: June 15, 2015, 20:57:11  »
Onkisin varmasti jos levinneisyys olisi vähän laajempaa. Taitaa aika harvassa järvessä noita majailla. Karppeja oon onnistunu reittivesistä kerran bongaamaan hauenheiton lomassa, mutta ei oo vielä uskallus riittänyt lähtee niitä onkipelissä jahtaamaan.

23
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: June 03, 2015, 22:32:34  »
Ei nyt minun omavalmisteita, mutta kaverin verstaassa syntyneitä ->Lenkistä lenkkiin 19cm, olikohan seibaa vai apassia. Malli "iso kuhavaappu" satulalapulla, kelpaa hauelle mainiosti.

24
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: May 28, 2015, 18:48:21  »
Todella komea säynävä.

25
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: May 13, 2015, 20:29:40  »
Pommitellaan nyt ketju täyteen isoa limaa kun sitä kerran on liikkeellä  :evil:

Seuraava reissu jatkoi historiallisen huikeaa kevätsarjaa → 10.8kg/112cm näppituntumalla kutenut todella hyväkuntoinen suurhauki kelpuutti ruohikon seassa vedetyn customvärjätyn 23cm Jäten. Kalastus oli navakan tuulen vuoksi melko vaikeaa + haukia löytyi parhaiten edellisvuotisen ja nousevan kasvuston seasta matalasta.  :-o Jatkuvasti uistimia putsaamalla ja pienempiä kaloja irrottelemalla sain kuitenkin matalaan sopivan uskon ja sieltähän se kymäläinen sitten louhas kiinni. Muita isoja ei tullut, taisi seuraavaksi suurimmat olla reilu nelosen kaloja. Tosin hieman ennen paluumatkaa helähti turskan värinen jätte aika pirun terävästi takavasempaan...ei pysyny.  :lol:

Kun noi virtakalastelut ottaa vielä mukaan niin on ollut kyllä ehdottomasti opettavaisin kevät hauenkalastuksessa kautta aikojen.

26
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: May 08, 2015, 13:56:41  »
Seuraavalla reissulla se alko vasta syömään  :-o

Lähdin itsestään kovassa tuulessa vetämään ja jo ensivedolla alkoi rytisemään kun kun monta kalaa löi yhtä aikaa kiinni. Tuon alun jälkeen yritin naulata veneen loivaan 2.5-3m penkkaan kutulahden eteen. Muistikuvat on vähän hatarat missä järjestyksessä kaloja tuli, mutta niitä tuli. Sain iltapäivän aikana 6kpl yli 5kg haukia ja kaikkein hurjin hetki oli kun kampesin SAMAN 116cm/11kg jättihauen kaksi kertaa ylös alle tunnin sisällä. C&R toimii.  :-D  Tuon lisäksi tuli 7,95 ja 6,8kg hauet, sekä pari 5,6kg kalaa. Seuraavat kalat tais olla muistaakseni 4,6 ja 4,8 ja saattoi olla vielä muitakin yli 4kg joita en punnannut.  Allamuutama kuva isoimmista.


Mitenhän tän nyt laittas. Oon vuosia haaveillu hetkestä, kun osun muikkujärvillä ison kalan keväiseen vaellukseen. Olin epävarma miten erilaiset keväät vaikuttaa kalan liikkeisiin eri järvillä ja miten mikäkin paikka käyttäytyy keväällä. Syytin jo liian karuja ja vähähaukisia vesiä, liikaa tasa-arvoisia kutupaikkoja joihin isot kalat hajaantuu eri rytmissä, vesi lämpiää liian nopeasti, kalat kutee jäiden sekaan jne. En vaan pystynyt todentamaan esim. Oulujärven tasoisen haukipaikan keväisiä tsembaloita millään ilveellä. Ruotsalaisetkin käänti puukkoa haavassa ja saivat kovasti isoja V-järviltä keväisin, mutta ei, en minä. Usean kevään testireissuja sinne ja tänne, bensan polttoa, reissujen saaliina yleensä kutenutta evärikkoista laihaa 1-2kg puikulaa muutamilla satunnaisilla ”työvoitto” vitosilla ryyditettynä. Joitain merkkejä ilmassa kuitenkin oli, että se on mahdollista.

Itsepäisenä luonteena en vaan voinut antaa periksi. Kaikki on näemmä mahdollista kun siihen vaan uskoo.  :-)

27
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: May 02, 2015, 22:41:19  »
Vaikka haukikalassa on tullu rynyttyä jo hyvä tovi kaiken maailman rapaojilla, niin virallinen "season opener" oli vuorossa vasta tänään. Se tunne kun pääsee ekan kerran nostamaan veneen plaaniin järvenselälle, viimein vapaa!

Viimeiset jäänrippeet oli siis kaikonneet kuluneen viikon aikana ja likemmäs kymmenkunta eri alotuspaikkaa pyöri mielessä. Osuko oikeaan..no osuhan se.  :-D Uus kaikuplotteri toimi kuin unelma ja siimoja päästiin venyttelemään useamman kerran mädistä turpeiden keväthaukien kanssa. Hauet nappaili kuturannan edustalta 2.5-6m vedeltä ja joitain ykköskaloja jopa kympin vedeltä syvän päältä.

Iltapäivällä ynnäiltiin veneessä käytetyn yli 25 kpl haukia joista kolme suurinta komeasti 5,85kg, 7,15kg ja 8,2kg. Lisäksi kuriositeettina saatiin yksi n. 2.5kg hauki joka oli ollut ilmeisesti talvella isomman hauen hampaissa. :-o Isäukko hoiti pönötykset tännään, vaikka tais kyllä kaikki 5+ mötkyt lähtee miun puolelta  :evil:

Kevään avaukset on tuntunu joka vuosi osuvan hieman paremmin ja paremmin kohdalleen. Ehkä usemman kevään pohjoisen haukireissut ja ensimmäisten kevätvetojen taktiset palastelut parin innokkaan hauestajan kanssa on jalostanut omiakin ajatuksia siitä mistä ja miten vasta kudulle tulevia ja sieltä poistuvia hanssoneita pitäisi jallittaa. Tai sitten mennään vaan raakasti tuurilla.  :mrgreen:

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ulkomaalaiset nettikaupat?
« on: April 25, 2015, 22:47:55  »
Uus testaus tehty, eli veneilyelektroniikkaa tällä kertaa  :mrgreen:

http://www.svb.de/Uudet silmät tuli hommattua vedenalaiseen maailmaan, ~300€ säästö FI hankintaan verrattuna.

29
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastus lupa kännykässä
« on: April 25, 2015, 22:40:02  »
Tolleen tein itse myös, eli otin kuvan ruudulta.

Pitää melkein soittaa tulikivenkatkuinen palautepuhelu mmm:n suuntaan, viime vuonna läänikohtaisen vieheluvan pystyi maksamaan hienosti mobiililupana mutta ei enää  :? :x

Oli erittäin kätevä pitää yhteystiedoissa suoraan viikon läänilupien suorat numerot ja lupa tuli sitten tekstarilla haltuun.

30
Tuohon +-20hv koneteholuokkaan ihan asiallisen oloinen vene on Rönnqvist 495 Pro. Ainakin heittokalastuskäytössä keskipenkki irrotettuna on ihan soiva vehje. Keulamiehelle todella laakea heittokansi, laukuille tilaa ruhtinaallisesti ja hyvät kaiteet tavaroiden ja telineiden kiinnitykseen. Terävässä aallokossa lyö läpi jonkun verran, isommassa aallokossa menee paremmin.

Pages: [1] 2 3 ... 17


center>