Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - kuhastaja91

Pages: [1] 2
1
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: April 06, 2014, 23:39:31  »
Keskiviikkona anto ihan mukavat kalat, 3 kirreä 1.5-2kg. Ensimmäinen tuli jo 15 vaille 7 ja muutkin jo aamulla.  :-P 2 ootolla ja 1 lätkällä.

2
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: March 23, 2014, 22:29:12  »
Quote
Ilmoittaudu ennakkoon 23.3 mennessä.voi ilmoittautua paikanpäälläkin
Onko paikanpäällä ilmoittautuminen 25€?
On
http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/?svk=76930

Monenko päivän rauhotus on? vieläkö pääsee torstaina pilkille ennen kisoja?

3
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: January 26, 2014, 18:43:34  »
Nyt oli eilen syönnin poikasta Pirtillä. Omalle porukalle (3henk) 4 kalaa, kaikki ootoista.  Joku kuitenkin oli ostanu kolmannenki luvan ja tais olla 8 kalaa. Ite vasta mentiin jäälle 10 aikaan niin 2 ukkoo tuli jo pois kiintiöt täynnä.

4
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: January 19, 2014, 18:28:52  »
Tulipa käytyä kisoissa 20e muovipussi ostamassa :roll:. Tarjolla olis ollu kaksikin kalaa ¨mutta ei piru kestäneet lätkässä kiinni. Toinen karkas jäänlaitaan ja toinen kesti vaan muutaman sekunnin ja irti. Tapahtumat tuli ensimmäisen tunnin aikana.

Onko tuloksia tulossa nettiin nähtäville?

5
Itä-Suomi / Vs: Mustanlampi, Heinävesi
« on: December 30, 2013, 21:18:14  »
Tänään kahteen pekkaan munat pataan. Kaverilla oli ootossa pari vientiä mutta ei kestäny kiinni. Liekkö istuttetu jääkauden aikana ollenkaan kaloja. Oli sieltä kuitenkin joitain kaloja lähipäivinäkin noussu saalispäiväkirjan mukaan.

6
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: December 15, 2013, 16:46:11  »
Lauantaina tuli oltua taas Pirtillä. Huonoa tuntuu olevan kirjolohen syönti. Aamupäivästä oli yksi epämärääinen tärppi liitsissä.  Puoli kolmen aikoihin viimein heilahti ooton lippu pystyyn ja sieltä noin 1.5kg kirjo ylös.

7
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: December 12, 2013, 21:15:51  »
Tänään täys päivä Pirtillä.  Vähän yli 9 ooton lippu heilahti pystyyn ja eikun väsyttelemään, reiän alla kävi jo näyttäytymässä, muutamat potkut ja irti  :x 3 haarakoukusta oli yks haara vähän oiennut. Sen jälkeen pitelikin sitten hiljasta koko loppupäivän omalta osalta. Muutamia kaloja tuli jäälle mutta kovin hiljasta näytti kaikilla olevan

8
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: November 30, 2013, 22:22:38  »
Sama  kiinnostaa. Itsenäisyyspäivänä tai ensviikonloppuna vois tulla kirjolohia kiusaamaan mikäli sitä jäätä on 5+cm. Pakkasiahan tuo lupaa, mutta pahimmoilleen sato tuon 10 senttiä lunta jään tuloa eristämään. :|

9
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: November 26, 2013, 22:47:16  »
Huomenna yrittämään, eikä tarvii edes toukkia. Jäätä kyllä sais mielellään jostain löytyä :-D

Taitaa vielä yritykseksi jäädä Savonlinnan seudulla. Aholahdessa kävin tänään kattelemassa, pari senttiä rannassa jäätä, vielä meni jalka polkasemalla läpi.

10
Kaikkea kalastuksesta / englanninkieliset kalastuslehdet
« on: April 25, 2013, 08:48:00  »
Auttakaa miestä mäessä. Eli mistä löytys kalastuslehtiä englanniksi. uistelu,heittokalastus ja jigaus kiinnostaa. Löytyykö suomesta?

11
Rakentelu / Vs: Helpoin ja varmin foliointi.
« on: March 25, 2013, 22:01:53  »
ja siinä vaiheessa kun hermot palo ja teet vaappuja itselle. Ota talous folio mytistele varovasti,sivele puikolla liimaa vaappuun, paina sienillä kiinni. Silota pinta, ryypjä jäi eikä varmasti oli symmetrinen mutta ainaki yksilöllinen kuvio ja kaloille kelpaa! Rypyttömät sitten myyntiin  :-P

12
Itä-Suomi / Vs: Kolkonjärvi, rantasalmi.
« on: March 14, 2013, 11:59:56  »
Joo kyllä oli kala tiukassa Kolkonjärvellä Lauantaina. Kisa-aika oli 2h ilman siirtymäaikoja. Voittajajoukkueella (3henk) (max 4) Oli kalaa 460g, heillä suurin ahven n. 430g. Omalle joukkueelle tuli sinttiä noin 260g, oisko ollu 5-7 kalaa, jolla irtos kakkos sija. Toki ei ollu pääasia tuo pilkkikisa tuossa tapahtumassa ja aikakin oli lyhyt.  :-)

13
Itä-Suomi / Vs: Kolkonjärvi, rantasalmi.
« on: March 09, 2013, 10:12:11  »
Eikun tännää pilki'ittiin! https://www.facebook.com/events/153702531453712/?fref=ts

Sujui harjotuksen niinkin mallikkaasti että sain jopa 2 ahventa  :-o :-D

Joo, jäätie lähtee siitä respan edestä, sekä villahukan edestä ja kiertää sen niemekkeen ja menee lahteeen, eli ei oo sen pidempi, nyt ei ollu aurattu viimesateiden jäliltä14
Itä-Suomi / Vs: Kolkonjärvi, rantasalmi.
« on: March 07, 2013, 08:36:42  »
Oisko vaikka Kuushukkalan pihaan? Ainakin viiemvuonna tuolla kulki kyllä jäätiekin, liekkö sen varteenkin mahtus. Tänään ettimään paikkoja ja iltapäiväsyöntiä ni ei mene kahentunnin kisa aika ihan hukkaan launtaina  :wink:

15
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: February 15, 2013, 23:08:11  »
2 viikkoa sitten katkotin leachistä siimat, olis ollu hyvin kiinni mutta ei ni ei, oli olevinaa pehmeet käet... totesin että oli joko solmu tai laho siima prkl. Päivän ainut tapahtuma, joka vielä todisti oman teorian päteväks :D

Jos siellä hautuumaan kupeessa näkyy vielä sellanen 10 metriä pitkkä "nuoli" jossa on vähemmän lunta, niin ei siellä ketään ole naarattu. Minä vaan purin energiaa ja herättelin toiveita että jospa se ylimääränen valo houkuttelis kirret paikalle  :evil: :-D Houkuttelihan se yhen kun vaan olis osannu ylös ottaa  :cry: Ens kerralla otan lapion tai kolan ja teen koko lahen poikki kulkevan laikun  :evil:

PS. Hommaakkaa mulle tarpeeks tehokas tela kömpijä puskulevyllä ni rupeaa olemaan valoa pirttilahen kirreillä ;)

16
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: February 14, 2013, 23:14:17  »
Toista kertaa tälle talvea ( ja koko pienen elämän aikana) Puruvedelle. Eka reissu viikko takaperin Punkaharjun päähän ja sieltä yks tömäkkä nykäys mutta siihen jäi tapahtumat.

Nyt auto-peräkärri yhdistelmä Kerimäellä venerantaan ja siitä sitten täältä   bongattua "kalapaikkaa" kohen kelkalla ilman kartttaa tai gepsiä. Ja saa haukkua patalaiskaks kyttääjäks jos haluaa. Kyllä, ajoin selälle, näin että oli vanhoja reikiä 6" suurinosa ja kolme pilkkijää 500m säteellä joista toinen kelkalla. Joten eikun kylmän törkeästi vanhaa reikää auki ja nautilus veteen ( huomaa, ei riittäny luotto vielä tasurille).. vähän aikaa pohjan pöllyttelyä morrilla ja pikku nosto, "Nyt on hyvä"... lapoin siimaa jäälle ainakin 8 metriä ja  pannukarkeen pää on avannossa, samassa tapsi sanoo että päks ja morri jää suupieleen, salaman nopeeta käsi avantoon ja affena ylös, lähellä oli että ei kerenny kääntymään, veret irti sormesta, jonka jälkeen myös kalasta  :evil: :-D Melkein olis voinu ystävänpäivän kunniaks päästää sukuaan jatkamaan, mutta hyvältähän se maistui kauden eka "Possu" kun rapeaksi paistoi korppujauhoissa ja voissa ja nakkas ruisleivän päälle. Toki myös mätisäkit kävi pannulla ja ääntä kohti leivän päälisenä  :-P Veikkaan että vei 100-0 sen opiskelijaeväänä tunnetun "euroshopper tonnikalaa öljyssä ;) "

Sitten ei muuta enää kuullunutkaan, en ottanu ressiä vaan kävin kyselemässä kelkalla liikkellä olleelta äijältä että liekkö olis tulistelupaikkaa lähistöllä, löytyhän se patasalosta vai mikä paatsalo olikaan, kävin käyrät kyrväyttää ja sitten vielä kokeilin läheisen saaren rantaa, siitä yks kukkoahven ja samallainen kävi tönimässä isoa koukkua.

Hieno oli päivä, anteeksi jos olin juuri SINUN kalapaikoillasi, joku siitä käveli ohi, jos olit foorumilta, olisit tullu juttelemaan ni ei olis tarvinnu hikihatussa kävellä rantaan, olis voinu kelkkakyyti irrota  :wink: Ja nostan hattua sille joka tuolla ilman paikallistuntemusta ja toisia kyttäämättä liikkuu ILMAN karttaa saati gepsiä. En jaksanu rueta a4:sia koulussa tulostelemaan saati ostaa kirjakaupasta 57 euroa maksavaa hehtaarin kokoista venekarttaa. Jos joku vinkaa edullisen kartan/gps perustuvan lumiaan ni se tulee hankintalistalle  :mrgreen:

Kiitos ja anteeks, parit fotot tunnelmaa keventämään  :-D


Ps. puruveteläisittäin kukko-ahven mutta mulle possu ja kauden enkka 480g eli 500  :roll: :wink: Ja kyllä en ole sokea, kuvan pilkkiä entiedä mutta se ei ainakaan se ottipeli nautilus ole  :wink:

Loppuun vielä kuva erittäin kätevästä perintötyökalusta  :-oEli perus sohjokauha soseen poistoon ( harvoin tarttee kun kairalla purskauttamalla puhistuu tarpeeks)  sitten toinen pää jääkiekosta tehty nuija jolla puhistuu nätisti kaira jäästä. Mustaa jälkeä jättää mutta muuta vahinkoa ei tule ja sekin lähtee kyllä kairatessa pois. Hyvin tuolla puhistu myös kelkan jäiset astimet, vaikkei siihen olekkaa aikoinaan suunniteltu  :-D

17
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: January 14, 2013, 10:05:04  »
Kun ei syö nii ei syö... Eilen oltiin taas pirtillä, jäällä oli parikymmentä ukkoa ja taas vain muutamia kaloja tuli jäälle. Kaveri sai yhen reilu kilon kirren ootto-ongesta, itselle jo kolmannen kerram munat pataan tälle kaudelle. Nyt alkaa riittämään tuo laji, jos keskittys välillä muihin harrastuksiin ja kattos keväämmällä uudestaan  :roll: :evil:

18
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: January 07, 2013, 20:28:22  »
Kuhan muutaman päivän rauhottuu niin eiköhän se siitä aukea... Miettiivät nyt vielä sitä kisapäivän lätkä viidakkoo :)

No niin näytti olevan kirreillä vielä lätkänkuvat ja mutuliitsit tuoreessa muistissa kun mikkää ei tuntunu kelpaavan, ei ootto eikä aktiivi. Porukkaa oli jäällä n. 25 henkee ja kaloja tuli ylös kuulopuheiden ja näköhavaintojen mukaan alle 10,  4 näin ja pari kuulin saadun. Itelle ei nykyn nykyä, jäällä olin vähän yli 9:stä neljään asti.  Kaisse jossai vaiheessa rupee puremaan, nyt piti olla kelikin kohillaan  :?

19
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: April 26, 2012, 21:03:06  »
Vieläkö on joku käyny Pirtillä pilkillä tällä viikolla? Joko on jäät tikulla/mustana, alkais jo avovesikalastus houkuttelemaan, mutta vielä taitaa reilun viikon tai kaks? odotuttaa :roll:

20
Itä-Suomi / Mustanlampi, Heinävesi
« on: January 08, 2012, 01:00:16  »
Alotetaanpa tämmönen aihe, kun ei löytynyt haulla. Eli kyseessähän on kirjolohilampi heinävedellä. Onko palstalaisia käyny tuolla?

Me käytiin perjantaina ensimmäistä kertaa, 3kirreä tuli kolmeen mieheen, joista 1 ootolla ja 2 leachilla lisäksi muutamia tärppejä ja pari karkuutusta, mutta kovin tuntu olevan nihkee syönti. Jäätähän tuolla oli jo reippaasti, 15-20 cm.

21
Itä-Suomi / Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
« on: January 02, 2012, 23:13:21  »
Tänään tuli käytyä Pirtillä, jäällä oli noin 15 onkijaa ja lisäks luistelijoita, hiihtäjiä ja koiran kusettajia  :roll: . Kala tuntu olevan syönnillään ja suurin osa, jos ei peräti kaikki saanu jotain.  Meille kaverin kanssa 3 kirjoa mieheen, painot vaihteli vajaasta kilosta kahteen kiloon (suolistettuna).  Yks kala tuli ylös leachilla, muut tahnalla. Lisäks leachiin ja lätkään karkuutukset.

Pistetään vielä aina yhtä tyylikäs tiskipöytä pönö :D

22
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: June 04, 2011, 15:56:07  »
Eilen 11 aikoihin illalla lähdettiin tavoittelemaan kuhaa pikkuveneellä ja 4 vavalla. Alkuun vedettiin syvän päällä punttien kera mutta ainoastaan yksi hauki kävi veneen vieressä kääntymässä. Puolen yön jälkeen vaihdettiin taktiikkaa ja otettiin painot pois jonka jälkeen kauden ensimmäinen kuha roikkui siiman päässä, noin 40cm pyöreä vatsainen ja toki cr.  Hetki myöhemmin samankokoinen kuha roikkui perässä tällä kertaa keltainen sepentuuri huulessaan.  Jatkoimme saman 5 metrin penkan päällä ajelua ja noin puoli 2 aikoihin sivuvapana toiminut avokelalla varustettu ul vapa oli luokilla. Kaveri otti vavan käteen ja alkoi kelata kalaa lähemmäs venettä, hetken jo luultiin että karkasi kun kuha lähti uimaan kohti venettä. Noin kymmenen metrin päässä veneestä selvisi ettei ole iha pienestä kalasta kyse kun se lähti vetämään kohti syvyyksiä eikä ul vavalla, 0.12 mm kuitusiimalla ja pienellä avokelalla ollut mitään jakoja pysäyttää sen menohaluja. Hetken junattuaan kuha kuitenkin tuli veneen viereen, kala haaviin ja veneen paremmalle puolelle. Ottipelinä toimi sinivalkoinen rapalan downdeep shadrap.

Rannassa rapalan vaaka näytti painoa 4.3kiloa, oma ja kaverin enkka, ei voisi kuhakausi paremmin alkaa :D

 

23
Itä-Suomi / Vs: Vetouistelusaaliita P-Karjalan alueelta
« on: May 12, 2011, 22:20:30  »
Vielä näytti ainakin keskiviikko iltana olevan jäitä Höytiäisellä.  Sotilaskodin rannasta katottuna  oli muutama sata metriä sulaa jonka jälkeen kattava jääpeite. :roll:

24
Itä-Suomi / Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
« on: December 27, 2010, 21:45:17  »

25
Itä-Suomi / Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
« on: December 05, 2010, 18:24:49  »
Tänään tuli vietettyä täyspäivä Pirttilahella. Pimeästä hämärään asti oltiin, mutta ei tuo tuntunu purevan mihinkään aikaan. Itelle Siika 860g pienellä räsäsellä :D, kaverille mp, ei kuitenkaan tyylipuhdas, 3 ahventa erehty lätkään iskemään.  Jäällä oli parhaimmillaan n.20 ukkoa, mutta kovin montaa kalaa ei tullut jäänpäälle. Kalaa on kyllä laitettu, mutta ei vaan pure.

26
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Haukivedellä??
« on: June 15, 2010, 15:27:33  »
Haukivedellä tulee kalasteltua ahkerasti kesät talvet. Kalastus painottuu Siitinselkä, Vuoriselkä, Kostonselkä ja Kuokanselkä akselille. Eikä ole kalantulossa mitään valittamista. Kuhaa nousee hyvin varsinkin siitinselältä ja vuoriselältä. Muutamat hyvät ahvenpaikat on myös tiedossa ja keskikoko on yleensä ihan mukava, n.300g. Haukia nousee joka reissulla harmiksi asti, mutta kalojen koko on yleensä ihan mukavaa. Myös mahdollisuudet taimenen saantiin ovat olemassa. Ottipeleinä toimivat itsetehdyt vaaput.
Tässä tulikin mieleen, että mitä mieltä pohjoisella haukivedellä(varkaus, joroinen, rantasalmi) kalastava porukka on uudesta yhteislupa alueesta? Omasta mielestä aika hurja hinta jos kausi (avovesi) maksaa 100 €. Päivälupa on 5€, viikko 20€ ja kuukausi 40€. Olen jutellut useiden paikallisten kalamiesten kanssa ja kaikki olivat sitä mieltä, että hinta on aivan kohtuuton. Enkä tiedä vielä ketään, joka olisi kyseisen luvan ostanut. Olisi kiva kuulla palstalaisten mielipiteitä asiasta.

Itsekin kalastelen suurinpiirtein samoilla aluieilla.

Tulihan tuo lupa ostettua, olisi tosin saattanut jäädä ostamatta, jos olisin kysynyt hintaa etukäteen.. Onhan se alue iso, mutta luulisin että  luvista saisi paremmat tulot tiputtamalla kausiluvan hintaa alhaisemmaksi. 100e menee varmasti monen kipurajan yli ja lupa jää ostamatta. Saman luvan taisi ostaa edellinenkin asiakas, eli on niitä ainakin kaksi lupaa ostettu :roll: Yhteislupa-alue ideana on todella hyvä, mutta jos hinta on pakko pitää noin pilvissä niin ei liene kovin kannattavaa. Todenäkköisesti moni "mökkkalastajistakin" ostaisi luvan mikäli hinta olisi alhaisempi, jotta voisi laajentaa kalastusaluettaan helpommin ja luvallisesti.

27
Itä-Suomi / Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
« on: February 10, 2010, 12:38:21  »
Ite en oo vielä noita omia kaloja kerenny syömään, osa on pakkasessa. Mutta ainakin mummo sanoi, että oli  paremman makusta kuin kaupasta ostettuna, vaikka mullakin kalat oli tummia :roll:

28
Itä-Suomi / Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
« on: January 08, 2010, 13:41:39  »
teillä ollu sit ihan hyvä reissu! minkäs värinen lätkä oli sen päivän ottivehe?

Uistin oli siis Kuusamon lätkä 70/14 värissä Li/gr-s eli tollanen musta-sini-pinkki/hopea värien sekamelska.. :D
Onko tuo muuten ihan normaalikokonen pelti kirrelle, kun tuntu vähän turhan isolta, mutta innokkaasti ne siihe tuntu kuitenki iskevän.

29
Itä-Suomi / Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
« on: January 06, 2010, 20:31:03  »
Eilen käytiin taas Pirttilahella ja nyt tulikin ihan ok reissu. saatiin 3 kirjoa jään päälle, kaks ootto-ongella ja yhen sain lätkällä. Painot oli 1.7kg, 2,5kg ja 2.7kg. Kaveri karkuutti yhen kirjon liitsillä jään reunaan. Ite aattelin että mitä näitä liiaks ottamaan ja karkuutin 5 kirjoa lätkästä, joista ainakin 3 tuli ihan jään alle asti. Onneks sentään toi kuudes lätkäkala nous jäälle.. :evil: Tosin sekin oli kiinni jostain muutaman hiuksen paksusesta jänteestä..

Tuossa vielä kaikkien oppien mukanen tiskallaskuva kaloista  :-D


30
Itä-Suomi / Vs: ENONKOSKEN PIRTTILAHTI??
« on: December 29, 2009, 18:58:53  »
Nihkeetä oli Pirtillä, itellä jäi pilit pataan, mutta kaveri nosti n. 1kg kirren ootto-ongesta ja yks halpis satelliitti mikä lie ootto-onki oli avannonreunalta hävinny  :xi . Tärppejä tuli mulle ja kaverille muutamia. Muut sai joitakin kaloja, mutta ei mitään hirmu syöntiä ollu.

Olitteko foorumilaisia jotka pilkitte siinä hautuusmaan lähellä, melko keskellä lahtea ja ajoitte meiän carinan perässa Varkauteen asti. :D

Pages: [1] 2


center>