Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Njasser

Pages: [1]
1
Lappi / Rovaniemi kalakaveria!?
« on: November 23, 2016, 10:23:31  »
Hei! Olen muuttanut Rovaniemelle opiskelujeni perässä, joten päätin täältä kysellä löytyykö kaveria jonka kanssa lähteä pilkille? Itsellä hienoista kokemusta vuosien varrelta kesäkalastuksesta Rovaniemen alueelta, mutta pilkkireissuja ei oo kerennyt tekemään kuin viikon kerrallaan keväällä.

Itsestäni hieman pilkkijänä etten kaihda kävelyä, tai pitkänkään matkan ajoa. Yleensä pilkin pelkästään tasapainolla ja pidän hauelle ootto-onkia elävällä kalalla. Aikaisemmin olen jahdannut pelkästään ahventa ja haukea, merellä joskus huonolla menestyksellä kuhaakin. Joten, jos tunnet että pilkkikaveriksi kelpaa tällänen 23 vuotias opiskelija mies, niin laita viestiä tänne ja sovitaan yhteydenotosta myöhemmin.

Kaikille jotka tämän lukevat niin voivat myös laittaa mahdollisia kalapaikkoja, ei tarvitse tarkkoja spotteja, koska pitäähän olla mielenkiintoa etsiä  :evil:

Kiitos ja hyvää pilkkikautta kaikille!

Terv. Njasser  8-)

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: June 27, 2011, 14:58:15  »
Itse pidän tuosta ohuilla siimoilla ''leikkimisestä''. Kyllähän se aina kalalle tuo arvoa jos se on saatu ul-kamoilla ja 0.12 siimalla vaiko sitten  0.20 punottua joka kestää vetää sen polkupyörän raadon ellei koukku katkea tai oikene? :roll:

Huomenissa hakemaan varmaankin tuota matrix pro:ta koska kaikki sitä hyväksi kehuneet. Saa lapissa harrit ja tanet taistella kunnolla että eivät joudu pannulle..  8-)

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: June 26, 2011, 17:58:17  »
Henk.kohtaisella kokemuksella noi ohuet kuidut ei kestä koskikalastusta niin hyvin. Itse joutuu ainakin joka reissun jälkeen metrin kaks ottaa siimaa pois kun säikeilee ja on sen näköistä että kohta napsahtaa. Mielummin ottaa sen pari metriä joka kerralta, jos se varmistaisi sen ennätyskalan pysymisen ettei se siima katkea metriä vieheen yläpuolelta :wink:

Tarvitsisi uusia siimat UL-kelaan. Suosituksia otetaan vastaan, mieluusti alta 0.14 punottu ja monofiilikin alta 0.20?  :-)

4
Vieheet / Vs: Uistimet liian kalliita?
« on: June 18, 2011, 11:29:37  »
Onhan nämä ''merkki'' uistimet aina hieman kalliita, mutta niissä maksaa juurikin se nimi.

Itse tutkin aina ne alennuksessa olevat uistimet ja hyvin niilläkin kalaa saa. Motonetistä löytyy monesti niitä kakkoslaadun uistimia (maalivirhe tai vastaava) niin niitä ostanut ja kyllähän niillä tuntuu välillä saavan paremmin kun niillä virheettömillä uistimilla. Lainatakseni 'etsivä löytää' eli kiertämään kauppoja ja joissakin on yleensä alennuksessa uistimia tai tarjouksia.  :-)

''Köyhälle kallis, kaikille samanhintainen''  8-)


5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Suurimmat UL-kalat
« on: June 12, 2011, 10:49:55  »
Kyllä ne suurimmat ul-kalat vielä vaatii parannusta mutta jos tässä kesän mittaa  :roll:

Toutain: 2,5kg
Hauki: 2,5kg

Ja muita kilon kaloja kylläkin on mutta nuo nyt on ''vähän parempia'' :-)

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: June 03, 2011, 17:01:00  »
UL-Kalastusta nyt 3vuotta harrastanut ja yleensä reissuun kuin reissuun niin vapa mukana. Uistelussa en vielä ole käyttänyt mutta ehkä tulevaisuudessa siinäkin. Joki- ja purokalastuksessa ehdoton lyhyehkön vavan ja keveyden ansiosta.

Vapa: M50 MASTER Pover SPINNING (5ft = 150cm, 5-10g, Composite)
Kela: Flueger Medalfist (5,2:1)
Siima: Yoshino PF Fi.kelt 0,12mm

Lyhykäisyydessään. Vapa on jäykkä ja kärkitoiminen, herkkä ja hyvin pysyy tuntuma uistimessa. Kela on suht.kevyt painaen 284gramma ja on kyllä paras ostos ollut ikinä. Siima on jotain Japanilaista mitä kehuivat kalastusliikkeessä. Uistimina kaikki alta 20g menee hyvin tuolla setillä. Hintaa oli koko setillä pari vuotta sitten n. 170e (vapa 50e ja kela 120e). Toimii  8-)

7
Heittokalastus / Vs: Purokalastus
« on: May 28, 2011, 22:14:50  »
ja onhan sieltä jokunen taimen tullut narrattua, mutta C&R toimintaa 8-)

Harrien perässä ainakin itse kuljen, taimenet ovat erittäin harvoin mitallisia ja yleensä isot vielä onnistuu karkaamaan.

Asun Etelä-Suomessa ja tällä purolla missä käyn on suhteellisen vahva taimen kanta. Purolla on pituutta muutaman kilometrin, jonka aikana se paikoitellen muuttuu kapeiksi järviksi ja pieniksi vuolaiksi koskiksi. Kuitenki purolla on leveyttä keskimäärin 5-6 metriä.
Tänä vuonna käynyt ''pelipaikoilla'' puolen tusinaa kertaa, jolloin saaliiksi olen saanut kymmenkunta taimenta, joista +40cm kaloja on ollut 4. Kalat päästän aina takaisin, olen luvannut näin maanomistajille koska he antavat luvan käydä koski kohteilla  :wink:

8
Heittokalastus / Vs: Purokalastus
« on: May 28, 2011, 18:07:02  »
Samoilla linjoilla kuin Qkkeli.

Eli UL-setti mukana ja heittomatkat tosiaan on lähes aina alta 15 metriä. Yleensä tulee käytettyä pieniä lippoja ja vaappuja. Esimerkkeinä lipoista kokoluokan 0-2 mepps ja vibrax, vaapuista rapala CD01 ja original sekä MTO pienimpiä vaappuja.

Näillä välineillä tullut ronkittua noita puroja ja onhan sieltä jokunen taimen tullut narrattua, mutta C&R toimintaa 8-)

9
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Mahdollista huijausta...
« on: April 30, 2011, 11:11:22  »
Pescatoren tiimiissä aloitin pp2 urani. Ei ainakaan silloin ollut havaintoja, että hän olisi pärjännyt muita paremmin. Käväisi TLV:ssä. Rehti ja reilu, eikä siedä kiroilua ym. sopimatonta. Käsittääkseni, ellei ole muuttunut, Pescatoren yhteys ei ainakaan muutama vuosi sitten ollut hostaukseen sopiva: lagia, pätkimisiä, kaatuilua.

Mutta, täällähän voi esittää ketä ja millaista vaan; en puolustele häntä, enkä tuomitsekaan tässä vaiheessa.

j.

Itsekkin aikaan aloitin Pescatoren tiimissä [TMF] ja pesca ei ollut minusta mitenkään Ylivoimainen. Tosiaan hän ei siedä yhtään kiroilua eikä sopimatonta käytöstä. Hänen hosti toimi (HUOM. Milloin viimeksi pelasin hänen kanssaan) viimeks Tammikuussa. Se että puolustan Pescatorea on siinä että hänen kanssa pitäny yhteyttä ja en olisi ikinä hänestä uskonut.

Vanhana Pescatoren tiimiläisenä voisin kommentoida vielä. Olin siis samassa tiimissä n. 3-4kk. Pescasta jäi kyllä melko hyvä kuva; ei hyväksynyt kiroilua ja tuntui, että kaveri on rehti. Varsin usein Pescatore oli kuitenkin melko ylivoimainen peleissä. Onhan Pesca hyvä pelaaja, en sano sillä, enkä syytä. En kyllä kovin "pyhäksikääin" häntä luonnehtisi. "Kerran huijari - aina huijari", on ajatukseni asiasta. Mielipiteeni ei siis pohjaudu mitenkään todisteisiin tai edes ko. tapaukseen, vaan on ihan oma kantani, moneenkin asiaan eikä pelkästään tähän.

Todisteet ovat aika ristiriitaisia tällä hetkellä, ei siis tiedetä varmuudella ketä on syyllinen. "Syytön, kunnes toisin todistetaan", on sopiva ilmaisu tilanteelle. Mutu tuntumalla ei kannata vielä syytellä. Kuitenkin sen verran vakava rikkomus on käynyt, että tarvitsee selvittää ilman muuta, mutta syytökset näin isossa asiassa on myös vakava asia. Syytetään siis, kun on todisteita.

Pyhimys tai ei. Mutta Pesca on aina ollut hyvä pilkkijä eikä välttämättä ole AINA huijannut. Jos hän on kerran jo jäänyt kiinni niin se on sitten hyväksyttävä tosiasia, että mahdollisuus uudestaan huijaamisesta on aika suuret. Mutta henk.koht en syytä ketään vielä.

''Joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itse siihen lankeaa'' :roll:

Njasser

10
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Mahdollista huijausta...
« on: April 29, 2011, 23:13:22  »
Pescatore on kertonut ettei kamalasti enää pelaile ja ehkä lopettaa tämän. En todellakaan usko hänestä, että ryhtyisi sabotoimaan toisen nimimerkillä JA suurin kysymys, miksi??? Hän on ollut todella rehti ja reilu pilkkijä niinkuin suurin osa täällä.
Ja minähän en ole reilu ja rehti pelaaja niinkuin muut,koska joku on käynyt minun nimelläni hostaamassa,ja käyttänyt huijausta.Ja miksi pescatore ei olisi voinut huijata?Onhan hän jo kerran minun tietääkseni huijannut. :-( [Huomaa salkki,nyt ei ollut hymynaama.Minuakin jo vähän ärsyttää tommoinen,että aletaan haukkumaan ennen kun asia on loppuun asti tutkittu.Vaikka mikko jo kertoikin että huijaus ei ole tapahtunut minun koneelta]

Otetaan huomioon se, että sanoin suurin osa ja en ole väittänyt mitenkään ettetkö sinä olisi rehti pelaaja tai mitään. Mutta olen pescatoren kanssa ollut pitkään kaveria ja en usko kuitenkaan hänestä tälläistä. Koskaan tietenkään ei ole varma mutta tottakai minä uskon että ystävä ei huijaa tässä.

EN syytä ketään. Sen saa tehdä Happo ja kumppanit kun selviää ketä tämän takana on.

Kiittää kuittaa. Njasser

11
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Mahdollista huijausta...
« on: April 29, 2011, 22:44:40  »
Ihmettelen miksi pescatore,jota ei ole pitkään aikaan näkynyt peleissä tai foorumilla rupeisi hostaamaa yleisellä hostilla uistimen nimellä? Uistin joka itse päivittäin on käynyt foorumilla tai yleisellä hostilla ei koskaan huomannut että hänen nimellään hostataan? Ja useasti.Magic bullet.

Olen salkin kanssa samoilla linjoilla. Pescatore on kertonut ettei kamalasti enää pelaile ja ehkä lopettaa tämän. En todellakaan usko hänestä, että ryhtyisi sabotoimaan toisen nimimerkillä JA suurin kysymys, miksi??? Hän on ollut todella rehti ja reilu pilkkijä niinkuin suurin osa täällä. Miksi siis pitää sotkea niitä henkilöitä tähän jotka jäähdyttelee eikä pelaile enään juuri ollenkaan?

Outoja juttuja. Odottaen lisää tietoja

Njasser

12
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Suosikki vesistö?
« on: April 01, 2011, 12:44:30  »
1. Haapolahti
2. Mäntylahti
3. Metsälampi
4. Linlonlahti
5. Vuontele

Omat top 5  8-)

Pages: [1]


center>