Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - AktiiviOnkija

Pages: [1]
1
Pilkintä / Vs: Kirjolohen pilkintä
« on: November 02, 2010, 23:36:58  »
joo palautetaan taas tämä riveihin.Eli joo tässä ei vielä ole pilkki-jäitä,mutta kohta on taas kisat alla ja niissä täytyisi saada ainakin siika tai kirjo ylös.
paikassa elää varmaan 0.200-1.500kg siikoja eli ihan  hyvän kokosia. kirjot on taas 900g-2.0kg. kalat purevat hyvin lätkii,liitseihin ja morreihin. liitsillä olen saanut jos palautetaan tuohon minun viimeksi kirjoitamaan viestiin tälle aiheelle. kumminki kalat ovat arkoja,varovaisia ja siksi kysynki miten voi saada kalat ottamaan vieheeseen muutamalla heilautuksella? kisat on tuossa joulukuun alussa.

No itse suosittelisin ensimmäiseksi rauhallisempaa uittoa eri välineillä. ja sit pilkin koon pienentämistä -->vaikka ihan pieneksi morriksi ja sitä hyvin hitaasti liikutellen :wink:

2
Heittokalastus / Vs: Kirjolohta seisovasta vedestä
« on: October 23, 2010, 21:25:50  »
taitaa tulla vastaus myöhässä mutta.... itse käyttäisin mahdollisimman pieniä vieheitä. jos omistat perhoja niin niissä myös pientä ja tummaa. kalat löytyy monesti tähän aikaa pinnan tuntumasta. nämä olivat vaan sitten minun kokemuksiini perustuvia juttuja ja viisaammat oikaiskaa ihmeessä! Ennen kaikkea tilanteessa kun tilanteessa kannattaa rikkoa "sääntöjä" eli heitä vaikka haukilusikkaa välillä.. voi tulla yllätyksiä. ja sitä ottisyvyyttäkin saa ja kannattaa hakea pinnan altakin  :-)

3
Uppista. vieläköhän näitä nokkuja olis jostain tai joltain saatavissa??? noin niinkuin postin kautta käytynä kauppana  :?

4
Heittokalastus / Vs: ensimmäinen lohikalasi
« on: September 20, 2010, 17:35:46  »
Eka lohikalani oli kirjolohi tasan 2,5kg ja on edelleen isoin loheni. sain pari kesää sitten ja kun kala oli haavissa olin shokissa :-D

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastaminen koskella virvelillä
« on: May 24, 2010, 18:53:48  »
Hei!
Kysyisin että onko mahdollista kalastaa koskella virvelillä
ja minkälaista uistinta/siimaa pitää käyttää?


Suosittelen että menet lähimpään kalastusvälineliikkeeseen ja kysyt sieltä millä olisi hyvä aloittaa ja kerrot siellä missä aikoisit kalastaa. jos on lähivesiä niin voisit saada sinnekin vinkkejä. kun olet saanut välineet hankituksi niin ota siellä myös selvää miten ja missä niitä kannattaa uittaa. saat sieltä varmasti hyvää ja tärkeää ja perusteellisempaa tietoa.

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: May 15, 2010, 17:59:15  »
Ois tarkotus hommata UL-rensselit, kertokaa vähä vinkkiä minkälaista kannattais ajatella. Kiitos etukäteen hyvistä neuvoista :-)

No pitäs tietää vähän paljonko on rahaa käytössä ja mitä kaloja on tarkoitus pyytää... jos on riittävästi rahaa ja kalastaa esim. koskella ja jigaa järvillä ym. voi hankkia jokaiseen paikkaan sopivat välineet. koskelle rennompi keppi jossa viehesuositus sieltä 2-3grammasta ylöspäin pituutta 5-7 jalkaa. kelaksi siihen maun mukaan se 500-2000. jigailuun taas on omat vapansa jotka ovat huomattavasti jäykempiä optimaalisia jigien painoon nähden. kelakoot samaa luokkaa.

Itselläni on mielestäni hyvät ns. "yleismallin UL-välineet" jossa 2000-kokoluokan kela johon menee 0,15 kuitua sen 120-130metriä. tällä siimalla saa kiskottua jo aika monta uistinta jos jää pohjaan(ongin aiemmin monofiilillä ja tuli hirveesti enemmän viehetappioita).

vapana 2 kpl 6 jalkaisia (180cm)
pitkiä vapoja joista toinen käy koskella ja jigittelyssä eli se on kärkitoiminen ja viehesuositus muistaakseni 3-12 grammaa. toinen vapa on kokotoiminen rento vapa jossa viehesuositus 2-10 grammaa muistaakseni. tämä vapa ei sovi jigittelyyn koska on niin perkeleen rento, mutta leechit ja pikkuvaaput lentää mukavasti!

yleensä kelan mukana kun tulee se varapuola niin voi toiseen laittaa kuitua ja toiseen monoa niin voi sitten vertailla eri paikoissa ja käytössä niitä.  mut jigihommaan ehdottomasti kuitua

mutta nämä ovat vain minun mieltymykset ja moni muu on varmasti eri mieltä!! kertokaa siis muutkin niitä mieltymyksiänne

7
Rakentelu / Vs: Värikoukkujen valmistus
« on: February 08, 2010, 00:44:21  »
Moro kaikille!!

piti tehdä tunnukset että pääsisin itsekin jakamaan tiedon tynkää :-)

Eli tuli mieleen noista tarvikkeista: itse olen ostanut tuota mikrolasia rialinnasta (www.rialinna.fi)
                                               ja värit olen ostanut kalastuskaupasta (www.kalastuskauppa.com)  <---on mielestäni hyvät värivalikoimat ja edulliset hinnat.


Toivottavasti näistä tiedoista on joillekin hyötyä! Kun itse etsin joskus näitä kyseisiä tuotteita meni minulla siinä hermot ja ikuisuus   :x

Pages: [1]


center>