Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ruttuliisa

Pages: [1]
1
Sattumalta. Jouduin kalastus.net:n keskusteluun googlettamalla jotain kalan nimeä. Sieltä näin infoa ProPilkistä, latasin omalle koneelle ja jäin koukkuun. Siitä on jo monta vuotta. Taisi olla ensin PP1. Välillä oli kyllä muutaman vuoden tauko, kun oli paljon muuta tekemistä.

2
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Mateen pilkintä.
« on: May 05, 2013, 22:36:06  »
Aika hassua, että jos sää vaihtuu yökalastuksessa, niin silloin saattaakin aurinko paistaa pilvettömältä/puolipilviseltä taivaalta. Pitäisi varmaan laittaa 24 tunnin kello ProPilkkiin. Nyt tuntuu olevan vaan 12 tunnin kello.

Kun harjoittelee Venetjoen tekojärvellä suurten saaliiden toivossa, niin ei tule kuin pikkuisia mateita, jopa 80g.
Kun on mukana kisassa, niin eipä löydy yleensä mateita enää, ei edes pieniä. Ukkelillani kävi parempi onni ja sai yli 2-kiloisen mateen, mutta se piti nostaa pakkonostolla 6":n reiästä. Samaisen kisan voittajilla oli 7- ja 5-kiloiset mateet. Millä pelillä ne oli saatu avannosta ylös?

Miksi yökalastuksesta pitää lähteä harjoittelussa kotiin jo n. klo 2 aamuyöstä? Jää homma kesken ja seuraavalla kerralla ei taaskaan pääse paljoa pitemmälle, jos haluaa ottaa selville, missä päin sitä kalaa oikein on, kun ei oikein missään niitä tunnu olevan ainakaan Venetjoen tekojärvellä. Muualta tulee melko helpostikin.

3
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Kalan irtoaminen
« on: May 05, 2013, 22:04:18  »
Onko kalan irtoaminen pilkistä ihan randomia, vai mikä siihen vaikuttaa?
Tähän en tiedä vastata, mutta eiköhän tässä ole käytetty satunnaislukugeneraattoria ahkeraan monissa asioissa.
Olen kyllä huomannut, että versiossa 1.03 kalat (kaiken kokoiset) irtoavat huomattavasti useammin kuin versiossa 0,95.

Samoin iso vie nyt pilkin paljon useammin, etenkin jos käyttää 1-vapaa. Kuitenkaan ao. paikasta ei koskaan tule pikkuisia ahvenia isompaa kalaa ennen eikä jälkeen. Yleensäkin harjoitellessa ei tule kovin isoja kaloja. Yksinpelin kisassa muille pelaajille tulee usein 7-kiloisia haukia ja muita suuria kaloja, kun itsellä ei edes 2-kiloinen tule 6":n avannosta muuta kuin pakkonostolla.

Ja kalat ovat paikoin kokonaan poissa. Ennen tuli monissa vesistöissä sentään kiiskiä, pikkuahvenia tai pasureita, jos "oikeat" kalat loppuivat avannosta. Nyt tuntuu tylsältä, kun mikään syötti tai pilkki ei kelpaa isollakaan alueella.

Ja taas on ottipaikat muuttuneet rajusti, joten töitä riittää, jotta on taas ajan tasalla, mistä kannattaa saalistaa. Vaikka sellaistahan se on aina oikeastikin uusissa vesistöissä.

4
Lisätään tähän vielä, että peruspilkit (siis noi aikaisemminkin mukana olleet) ovat aloituspilkkeinä. Kaikki muut saa käyttöön sitten pelatessa. Näin toimii ainakin yksinpelissä ja harjoittelussa. Verkkopeleistä ynnä moninpeleistä en tiedä, onko eri lailla.
Alimman laatikon kaksi ensimmäistä ovat madepilkkejä.

5
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 versio 1.0 JULKAISTU!
« on: April 29, 2013, 15:05:37  »
Ruttuliisa nimenä takaa juuri saman todistuspohjan kuin sanoisi että tämän kertoi Aku Ankka....Ellei tässä kohtaa satu olemaan niin, että olet tuttu ko.vanhemille....
Tietysti olet tässä oikeassa. Voisin tietysti antaa oman oikean nimenikin, jolloin hyvin monet minut tuntisivat, mutta siitä on ikäviä kokemuksia.

6
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 versio 1.0 JULKAISTU!
« on: April 29, 2013, 13:42:24  »
Vanhemmat ei meinaa anna tehdä mitään f-securelle, aivan kuin se olisi joku pyhä asia. Ja kun sanoin että voisko sen vaihtaa johonkiin toiseen niin vastaus oli että f-secure on hyvä ohjelma eikä sitä kannata mennä vaihtamaan mihinkään muuhun. Ja sitten vielä epäilivät että "onkohan se sun pelis edes luotettava."
Voit kertoa vanhemmilesi, että F-Secure päästää aika paljon viruksia ja urkkijaohjelmia läpi.
Ilmainen Avast on paljon varmempi, eikä se haittaa muiden ohjelmien käyttöä.
Voit myös mainita, että tämän kertoi sinulle Ruttuliisa, joka on tehnyt IT-hommia vuodesta 1966 erittäin laajapohjaisesti ja elänyt koko automaattisen tietojenkäsittelyn kehityksen tänne saakka, eniten IT-konsulttina.

7
Entäs jos luo vain uuden hahmon ja sitten sieltä hahmonhallinnan kautta menee ja valitsee aloitusvarusteet? Kyllä sen pitäisi toimia. Ja mulla on ollut 64bit kone suunnilleen siitä asti kun niitä alkoi yleistymään (koittivat 32bit vistaa myydä, mutta sen muistituki oli liian alhainen, ei syntynyt kauppoja), eikä koskaan ole ollut mitään ongelmia.

Tuhannet kiitokset, Mikko.

Mieheni oli pelannut koko ajan vieraana omalla koneellaan, joten siinäpä se vika olikin. Nyt pelittää hyvin.

Minulla oli edellisen koneen sipatessa juuri paljon tekeillä, eikä ollut aikaa aikaa aloittaa kaikkea uusilla ohjelmilla, joten tyydyin tähän ratkaisuun. Olen ollut enemmän tuolla hallinnollisten sovellusten suunnittelussa ja ohjelmoinnissa töissä. Sillä puolen ohjelmistovälineet olivat aika kalliita hankkia. Ei näissä hommissa ole ollut vuosikausiin enää muistiongelmia. Teknisten ratkaisujen kohdalla sen kyllä ymmärrän. Joskus täytyy autella tuota ukkelianikin niissä teknisissä jutuissaan.

8
Pitkän pelitauon jälkeen (ProPilkki1:n jälkeen) latasin uudelle koneelleni ProPilkki2 version 0.95. Kaikki on toiminut oikein hienosti. Minulla 32-bittinen versio Win7-sta, koska en halunnut niitä ongelmia, joita 64-bittinen olisi aiheuttanut käyttämiini ohjelmiin. Niistä ei ollut/ole 64-bittistä versiota toimivana.
Olen siis ollut erittäin tyytyväinen pelin toimintaan. Tosin en ole innostunut verkkopelaamisesta ja koska olen perusteellinen luonne, niin olen nyt ensin tutkinut tämän 2-version kaikki järvet ja niillä onkimisen ihan vain harjoitusmielessä. Virheitäkin olen havainnut järvinäkymän ja syvyyskartan kesken, vaikka vanhat virheet ovatkin korjautuneet.

Mieheni ottaa mielellään osaa kisoihinkin. Hän oli ladannut itselleen version 0.91 ja tehnyt sen päivityksenä vanhan 0.8:n päälle. Silloin häneltä oli hävinnyt alkuasetuksista mahdollisuus valita aloitusvarusteet. Se ei kiusannut häntä muuta kuin silloin, kun hän sai ison kalan, joka ei mahtunut pienellä kairalla tehdystä reiästä ja niin meni sekä pilkki että kala.

Houkuttelin hänet vaihtamaan samaan versioon kuin itselläni. Se asennettiin niin, että säilytetiin hänen entiset tuloksensa ja luultiin, että myös hänen yksinpelissä "tienaamansa" pari pilkkiä olisivat myös säilyneet. Ei suuri menetys, joten se ei haitannut.
Se kyllä sitten haittasi, kun asetuksista ei löytynytkään mahdollisuutta säätää alkuvarusteita kuten minä saatan tehdä. Eli hän joutuu vaihtamaan kairan isompaan joka pelin alussa sekä onki- ja pilkkivaihdot vasta, kun on ekalla avannolla.

Yritettiin korjata tilanne poistamalla ProPilkki kokonaan hänen koneeltaan ja aloittamalla ns. puhtaalta pöydältä. Tutkin kaikki mahdolliset paikat, joissa olisi voinut olla jäänteitä vanhoista versioista. Ladattiin vielä varmuuden vuoksi ohjelma uudestaan netistä. Tilanne ei muuttunut miksikään.

Johtuuko tämä nyt siitä erosta, että mieheni koneessa on Win7 64-bittisenä versiona?
Jotenkin se ei tunnu kovin loogiselta, mutta jostain ajatuksesta tässä kait olisi aloitettava.
Olisiko joku, joka tietäisi, miten ja mistä saadaan alkuvarusteiden asetus näkyville ja käyttöön?

9
Keskustelua ennätyksistä / Vs: Suurin rautunne?
« on: February 13, 2010, 19:32:48  »
Olen uusi ProPilkki2:n pelaaja. En ole mikään pilkkijä oikeassa elämässä, mutta innokas kesäkalastaja tuolla Norjan Ruijassa. Siellä on ihania rautu- ja taimenvesiä, rauhallinen, karu ja kaunis luonto ympärillä silmänkantamattomiin.

Sain sähköpostiini vihjeen tällaisesta pilkkiohjelmasta ja ajattelin, että kokeillaanpas. Oikeasti en voi selkäni takia pilkkiä, koska kairaus ei onnistu. Silti olen muutaman kerran ollut vaan mukana pilkkijäillä passarina. Tämä ohjelma on ollut mahtava elämys. Ihan kuin olisi oikeasti pilkkimässä. Ja vavan kärkeä on syytä katsella tarkkaan, sillä jos myöhästyy nappaamisessa, niin siltä avannolta ei sitten enää mitään tuu. (Onkohan se tarkoituksella?) Liian hätiköidyllä nostolla taas kala putoaa.

Olen nyt harjoitellut jo osalla järvistä ja merellä. Eli vasta alussa, eikä kalasaaliit ole mitään mahtavia olleet, jotta ennätyksiä pääsisi rikkomaan. Olen silti tyytyväinen suurimpaan rautuuni, koska luonnossa en ole niin suuria saanut. Tämän pelin kalat ovat niin kauniita, että olisi kiva katsella niiden kuvia vielä tuolta ennätyslistaltakin, jos niitä ei voi avannon ympärille jättää pilkkimissääntöjen mukaan edes siksi aikaa, kun ao. avannolla viipyy.

Vuolasnivalta tuli rautu, joka oli 2147 g ja oli se mahtavan näköinen vedellä ulos avannosta.

Pages: [1]


center>