Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Börje

Pages: [1] 2
1
Etelä-Suomi / Vs: Nuorten kuhaleiri Helsingissä 8.-10.7.2014
« on: June 30, 2014, 18:40:19  »
Vielä huomenna 1.7. saa ilmoittautua. Nyt mukana on jo koko Vihreä joukkue kalastusmestari-ohjelmasta.

2
Etelä-Suomi / Nuorten kuhaleiri Helsingissä 8.-10.7.2014
« on: June 26, 2014, 12:31:14  »
Uistelemme kuhaa ja vietämme lomaa Vuosaaren Urheilukalastajien upeassa saaritukikohdassa, Mölandetissa 8.-10.7.2014. Majoitus on tapahtuu leiriteltoissa ja ruokailut keittokatoksissa, joten retkihenkinen varustus on tarpeen. Järjestämme venekuljetukset VUK:n ja Sipoonrannasta saareen. Paikalle tuodaan kevyttä venekalustoa myös osallistujien omaan käyttöön. Leirin hinta on 30 € sekä nuorilta että mahdollisesti leirille osallistuvilta huoltajilta.

Leirillä apuohjaajina TV2:ssa pyörivää Kalalastusmestari  kisaa parhaillaan johtavan vihreän joukkueen Tomi ja Emil.

Järjestäjänä Etelä-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri, Vuosaaren Urheilukalastajat ja Tuusulanjärven Urheilukalastajat

Lisätiedot ja ilmoittatuminen linkissä
https://sites.google.com/site/esvapaaajankalastajapiiri/retket/moelandet

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastusmestarit TV2:ssa
« on: June 09, 2014, 19:35:35  »
Nuorillehan nuo Galaksin "mestarit" sarjan ohjelmat onkin tehty. Duunissa saadun palautteen perusteella uppoaa kohderyhmään kuin kuuma veitsi voihin. Alle kymppivuotiaat kalastajanalut on ihan koukussa ja odottavat seuraavaa jaksoa.

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastusmestarit TV2:ssa
« on: June 09, 2014, 16:11:01  »
Pessimisti ei pety.

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastusmestarit TV2:ssa
« on: June 08, 2014, 09:22:55  »
Yllättävän vähän tätä nuorten kalastusohjelmaa on kommentoitu. Netissäkin sentään jo yli tuhat katsomiskertaa.

6
Kaikkea kalastuksesta / Kalastusmestarit TV2:ssa
« on: June 07, 2014, 09:24:15  »
Tänään 7.6. klo 10 alkaa nuorten Kalastusmestarit ohjelmasarja TV2:ssa. Kisajaksoja tulee kaikkiaan kuusi ennen kuin voittajat ovat selvillä. Ohjelmat kuvattiin toukokuussa Kirkkonummella Rafsön leirikeskuksessa. Mukana oli kuusi kolmihenkistä joukkuetta eri puolilta Suomea. Oman seurani nuorista koottu joukkue on tietysti mukana.

Olisi ollut kiva päästä omien nuorten mukaan kuvauksiin, mutta työt valitettavasti haittaavat harrastamista. Kuvaukset kun järjestettiin keskellä työviikkoa.

Julkkiskalastajista menossa mukana Peltsi sekä räppärit Spekti ja Uniikki. Jälkimmäiset taitavat olla paremmin nuorisolle tuttuja.

http://areena.yle.fi/tv/2155228

Jaksot myös areenassa.

http://areena.yle.fi/tv/2213723/#/play

7
Heittokalastus / Vs: Kaloihin koskeminen
« on: April 29, 2014, 23:01:59  »
Vastuullinen kalankäsittely edellyttää varmoja otteita. Siksi pieni varautuminen ongelmien välttämiseksi lisää varmuutta. Kokeile vaikka viiltosuojahanskaa, jolla hauen puremat välttää. Itsellä on kokeilussa tuollainen http://www.afwhiseas.com/product-p/hg-tp4000-l.htm

Ongelmia vähentää kun vähennät koukkujen määrää ja käytät yksihaaraisia missä vain mahdollista. Eikä väkäsen painaminen lysyyn ainakaan vaikeuta kalan irrottamista. Pitkät irrotuspihdit helpottavat kalan vapauttamista suoraan veteen. Syömäkalan taas voi ottaa haavilla ja pamputtaa. On paljon rauhallisempi.

Ylenpalttiset punnitukset ja pönötykset elävän kalan kanssa kertovat vain, että niitä kaloja on toistaiseksi saatu vielä liian vähän.

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Uudet alamitat
« on: December 25, 2013, 10:17:59  »
Meitä ihmisiä on moneksi. Vertaillaan vaikka liikenteeseen. Osalle nopeusrajoitukset ovat vain rikkomista varten. Osa kokee ne suosituksiksi, joista voi fiiliksen mukaan joustaa. Peltipoliisin kohdalla vähän jarrutellaan sakon välttämiseksi. Silti voitettu aika on minuuteissa. Ylinopeudet maksavat aina vähintään kalliimpina bensalaskuina ja joskus onnettomuuksina, sakkoina tai rikemaksuina. Silti niissä nopeusrajoituksissa on paljonkin monelta kannalta harkittua järkeä, jotta liikenne yleensä toimisi.

Kalastuksessa toteutuu helposti ns. yhteismaan ongelma (http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhteismaan_ongelma) jossa kaikki kilpailevat saadakseen "oman" arvokkaimman osansa saaliista. Ylikalastus köyhdyttää vesistöt. Ongelmaa yritetään helpottaa säännöillä, joita noudattavat vain lainkuuliaiset. Valvonta kun on mahdotonta järjestää kattamaan koko maata. Useimmiten kalaluvat tarkastetaan vain erikoiskalastuspaikoilla, joihin ne erikseen pitää hankkia. Kiinnijäämisen uhka järvi-Suomessa on lähes olematonta. Silti valvonnan uhka tarvitaan.

Ainoa toimiva konsti onkin yrittää sivistää ihmisiä ymmärtämään miksi erilaisia sääntöjä on tehty. Vain siitä syntyy sisäinen tarve niiden noudattamiseen. Sitä sanotaan kulttuuriksi. Tosin meillä Suomessa on vielä todella pitkä matka sivistyneeseen kalastuskulttuuriin kun kaikki kalastuksesta vastaavat viranomaisetkaan eivät ole sen tarvetta vielä sisäistäneet. Vähän niin kuin liikenneministerinä olisi henkilö, jonka mielestä ne nopeusrajoitukset on turhia. Silti yleisesti ollaan hyvään suuntaan ollaan nykyisin menossa. Toivottavasti sinäkin olet.
 

9
Etelä-Suomi / Vs: Vuosaari / Itä-Helsinki
« on: December 24, 2013, 23:29:20  »
Ely-keskus jakaa jonkin verran rahaa kalastuksenhoitomaksuvaroista. Helsingissä tulee myös kaupungin nuorisorahoja. Monet tapahtumiin käyttämistäni majapaikoista ovat kuntien nuorisotoimen hallinnassa ja siksi varsin edullisia jos käyttö on nuorisotyötä.

Oma seurani Tuusulanjärven Urheilukalastajat tekee varainhankintaa nuorille vajaan 3000€ vuodessa, millä saa paljonkin aikaan. Vuosaarella puolestaan on hyvät kerhotilat ja oma saaritukikohta. Siksi ryhdyn rakentamaaan Helsingin toimintaa sen ympärille.

Ministeriöltä tulee myös hankerahoja valtakunnallisiin tempauksiin SVK:n kautta, joista jotain aina liikenee Uudellemaallekin. Esimerkitapahtumista Rafsö on sellainen kuten myös Metsästäjäliiton kanssa tehtävä kerhohanke. Mutta ei Uudellamaallakaan puhuta kuin reilun kymppitonnin nuorisotuesta kalastukseen vuositasolla kun kaikki purot ynnätään. Loput jäävät osallistumismaksuilla rahoitettavaksi. Moni muukin aikuinen tekee talkoilla näitä hommia tarjoten omaa venekalustoaankin käyttöön. Ilman vanhempia mitkään muutkaan nuorten seuratoiminnat eivät tässä maassa pyörisi. Melko edullisena toiminta on saatu pidettyä.

10
Etelä-Suomi / Vs: Vuosaari / Itä-Helsinki
« on: December 22, 2013, 11:02:39  »
Ei tuossa ole vielä läheskään kaikki junnureissut, jotka ovat minun ohjelmassa. Tuo on vain se setti, jolla yritetään startata Vuosaaren toiminta. Alla on joitain jo varmoja lisäjuttuja.

Helmikuussa matikkapilkillä yövytään kaminateltassa ja igluissa jos lunta vaan tulee tarpeeksi.
Maaliskuussa viikonlopun pilkkiretki Pellin leirikeskukseen Lohjanjärvelle
https://sites.google.com/site/esvapaaajankalastajapiiri/tapahtumakalenteri/pilkkiretki-2014
Huhtikuussa pääsiäisreissu suuntautuu Sallaan. Hiihdetään erämaajärville ja pilkitään kun täällä alkaa olla kevät käynnissä
Toukokuussa kirreleiri Kellokosken rantasaunalla ja leiriteltassa
Heinäkuussa viikonlopuksi Loviisaan kuhakisoihin telttamajoituksessa11
Etelä-Suomi / Vs: Vuosaari / Itä-Helsinki
« on: December 22, 2013, 08:47:45  »
Vastaus on kyllä ja ei. Seuratoiminta on pahasti ukkoutunut, mutta nuoria ja nuoria aikuisia vesillä liikkuu omin päin paljonkin. Suuria massoja liikuttava harrastus kalastus ei enää ole. Luonnollinen poistuma vie pilkkivesiltä joka vuosi paljon väkeä.

Aktiivisen seuratoiminnan perinne syntyi ennen vapaata pilkkimisoikeutta tai tietenkin läänilupaa. Silloin seurat ja niiden järjestämät retket ja kilpailut olivat helpoin tapa päästä uusille vesille kalaan. Mentiin bussilasteittain. Suurelle osalle seuroista onki- ja pilkkikilpailut jäivät tärkeimmäksi toimintamuodoksi ja monissa seuroissa toiminnassa ovatkin edelleen ne 70-80-luvun aktiivikilpailujat kavereineen. Ehkä neljäsosa seuroista on monipuolistanut tarjontaansa nykyaikaa vastaavaksi.

Miksi järjestäytynyt seuratoiminta sitten olisi edelleen hyvä asia. Vastaan tulee jatkuvasti kymmenvuotiaita innokkaita kalamiehenalkuja, joiden vanhemmilla ei ole mitään omakohtaista osaamista, edellytyksiä tai intoa tukea lastensa kiinnostusta kalastukseen. 30-40-vuotiaat ovatkin harrastuksessa kadotettu sukupolvi. Olen monelle yksinhuoltajaäidille tapa tarjota pojilleen äijäseuraa ja -harrastus. Uudenmaan ympäristökunnissa ja Hämeessä asiat ovat kohtuullisella mallilla. Muualla voisi olla paremmin.

Juniori-ikäisiä seurojen jäseniä on koko maassa noin 3000 ja 18-29 vuotiaita 2800. Saisi olla ainakin tuplasti.

Järjestäytymiselle on tietysti muitakin syitä kuin junioreiden aktivointi. Kalastusalueille saadaan edustajat SVK:n piirien kautta. Minä olen edustajana Porvoon-Sipoon kalastusalueen vuosikokouksessa ja hallituksessa. Kalastukseen liittyvissä viranomaisasioissa SVK tai piirit toimivat lausuntojen antajina. Myös kalastuslain valmistelussa kabineteissa on meille jakkara varattuna. Mitä heikompi on seurojen jäsentilanne, sitä vähemmän vaikutusvaltaa. Vaikutusvalta on selvästi vähenemään päin, jonka voi suoraan lukea tuoreesta kalastuslakiesityksestä.

Yksittäisen kalastajan mielipide on taustakohinaa, joka ei päätöksiin vaikuta. Tässä virkistävänä poikkeuksena on Jasper Pääkköseen henkilöitynyt vaelluskalojen puolustaminen, jossa on takana jo satoja aktiivikalastajia. Osa seuroissa toimivia, mutta tosi paljon "villejä" aktiiveja. Facebookin nopean toiminnan joukko -ryhmässä on näköjään 1350 jäsentä. Osa niistä tietysti on vastustajien agentteja tai viranomaisia virkansa puolesta:)

Järjestäytymisen etuna on myös se, että vähitellen oppii tuntemaan kaikki suomalaisen kalastuksen kovat nimet myös henkilökohtaisesti. Aina on joku jolta voi kysyä kun ei itse tiedä.

12
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Mariner 30hp 2t koneen piristäminen
« on: December 21, 2013, 20:21:15  »
Jos laiskanpuoleinen tarkoittaa, ettei kone jaksa kiertää täysiä kierroksia, niin hommaa pari tuumaa loivempi potkuri. Se yleensä helpottaa koneen jaksamista kuormalla, mutta pudottaa hiukan huippunopeutta. Yksi vaihtoehto on hommata komposiittia oleva säätölapapotkuri, jolla voi kokeilla erilaisia nousuja. Ei ole yleensä huono vaihtoehto aloittaa virittäminen potkurista, koska varapotkurin hommaaminen kannattaa aina.

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Käytätkö pappia kalan tappamiseen?
« on: December 20, 2013, 10:36:51  »
Pieni puuvartinen kumivasara on kulkenut pakissa jo tosi pitkään. Ei ruostu ja tarjoaa napakat ikiunet kalalle.

14
Etelä-Suomi / Vuosaari / Itä-Helsinki
« on: December 19, 2013, 23:08:38  »
Etsiskelen Itä-Helsingissä kalastelevia nuoria ja jo aikuistuneitakin kalahemmoja nuorison kalaseuratoiminnan käynnistämiseksi. Tukikohdaksi tulisi Vuosaaren Urheilukalastajien satama. http://www.vuosaarenurheilukalastajat.fi/

Nyt seurassa on toistasataa erittäin aktiivista pilkki-/onkikilpailijaa, jotka kisaavat lähinnä veteraanisarjoissa. Heiltä saa varmasti vinkkejä, mutta varsinainen toiminta rakennetaan kokonaan nuorten oman tekemisen varaan. Piirin kautta tulee kaikenlaista apua alkuun ja osa toiminnasta toteutetaan jatkossakin yhdessä muiden seurojen kanssa. Koska tyhjästä lähdetään liikkeelle, niin kevät menee markkinoidessa ja alkukesästä alkaa varsinainen toiminta.

Vuosaaressa on erinomaiset kerhotilat ympärivuotiseen toimintaan. Puu- ja metallityöverstaatkin löytyvät. Kerholta löytyy oma saaritukikohta 8 km merimatkan päässä, jossa sauna ja majoitustilaa retkille. Venekalustoakin on saatavissa.

Jos lukijoissa on ohjaajakykyä, niin kerhojen vetämisestä / apuna olosta voidaan maksaa pientä korvaustakin. Jo keväällä olisi Viikissä tarjolla 4-5 kerhoiltaa arkisin ja kerhon päättävä veneretki Viikin eräkerholaisten kanssa lauantaina 10.5.14. Luultavasti siianongintaa/silakanlitkausta.

Etsin siis Itä-Helsinkiläisiä kalastuksesta kiinnostuneita nuoria ja potentiaalisia vetäjiä. Käynnistämiseen liittyvät hallinnolliset operaatiot ja markkinoinnin voin hoitaa kokonaan. Seura pyörittää byrokratian, joten mukaan lähtijöille jää varsinainen toiminta.

Alustava suunnitelma vuodelle 2014, joka voi toki muuttuakin:

Valmistelutyö tammi-helmikuu:

1. Verkkosivujen kalastusosion uudistamisen. Nykyinen sivusto käännyttää nuoren takuuvarmasti pois.
2. Juttu VUK:n jäsenlehteen, joka jaetaan maaliskuussa
3. Esite tapahtumissa jaettavaksi

Markkinointitapahtumat maalis-toukokuu:
1. Valtakunnallisen pilkkipäivän esitejakelu 25.3
2. SVK:n standi lapsimessut 11.-13.4.
3. Puotilan meripäivän standi 24.5.
4. Kirjolohen onginta Vuosaaren kanavassa 25.5.
5. Koskipäivät Vanhankaupunginkoskella 30.8.

Tarjonta nuorille kesäkuu-joulukuu:
- Piirin kesäleiri Bentsårissa, Hanko 2.-6.6.
- Tjukin kesäleiri Viitasaarella 24.-26.6.
- VUK:n kuhaleiri Mölandetissa 8.-10.7.
- SVK:n leiri Rafsössä, Kirkkonummi 28.-30.7.
- VUK:n kirreviikonloppu Storträskillä 15.-17.8.
- SM-toimintakilpailu 30.8.-31.8.
- Piirin syysretki 26.-28.9.
- Tjukin syysretki Solkullassa, Pernaja 3.-5.10.
- SVK:n ja Metsästäjäliiton yhteiset kerhoillat viikottain syys-marraskuussa VUK:n tiloissa
- Lisäksi VUK:n omat kilpailut jos löydetään aktiivi, joka ehtii ohjata nuoria oman kisaamisen sijaan

Toivottavasti jotakuta kiinnostaa. Kysy joko palstalla tai privaatisti.

t. Börje

15
Etelä-Suomi / Vs: Vantaanjoki / Nukarinkoski
« on: December 17, 2013, 20:43:09  »
Kutemaan nousevalle meritaimenelle päästöt eivät ole kovin iso ongelma. Kutuun soveltuvia melko puhtaita sivupuroja riittää. Metrsarin osalta tilanne alkaa olla sellainen, että istutukset voidaan lopettaa. Joen pääuomassa asustaville kaloille päästöt sen sijaan ovat ongelma. Riihimäki on erityisen hankala. Päästöjä on paljon ja ne valuvat koko matkan mereen saakka. Vantaanjoen isot sivujoet, Tuusulanjoki ja erityisesti Keravanjoki pitäisi saada kunnostusten piiriin. Tuusulanjärven alapään pato pitäisi saada helpommin ohitettavaksi. Keravanjoelle Haarajoen ja Kellokosken padot pitäisi saada ohitetuiksi. Näissä jälkimmäisissä on pienimuotoista sähköntuotantoa. Kellokosken padon osalta kaikki on valmiina kalatien rakentamisen alkamiseksi. Se vain on melko turhaa jos Haarajoen patoa ei saada ohitetuksi. Haarajoen padolla lämmitetään yhtä omakotitaloa. Samalla se yksin blokkaa lähes 100 km vaelluskalojen kutualueita.

16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Nuoret ja kalakisat
« on: December 16, 2013, 23:36:53  »
Ihan kaikkia ideoita ei kannata keksiä itse  :-) Kysymällä kalastavilta nuorilta selviää helpoiten mitä he haluavat. Moneen muuhun kysymykseen minulla vastaus jo onkin, mutta tätä kilpailutouhua en ole paljon viitsinyt kehitellä. Tuli kuitenkin viikonloppuna tyrmättyä muiden ideoita ja minusta hyvä tapa on ehdottaa tilalle jotain parempaa.

17
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Nuoret ja kalakisat
« on: December 16, 2013, 22:26:37  »
Sama hemmo  :-D

18
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Nuoret ja kalakisat
« on: December 16, 2013, 20:39:55  »
Miksi kalastuksesta yleensäkin pitää tehdä kilpailua? Olisiko aihetta kokeilla saada niitä nuoria jollain muulla keinolla kuin kilpailuun tähtäävällä rekrytoinnilla ? Miten olisi vaikka ihan uusiin kokemuksiin, ympäristön sekä sen merkitykseen tutustuttamalla. On nuoria jotka eivät koskaan ole ruokaa, varsinkaan oma pyytämää/saalistamaa tehneet luonnossa, nuotiolla tai vaikka ihan Trangialla. Olisiko siinä jotain sen iän ikuisen pilkkikilpailun sijasta, jotain aivan muuta tarjottavaa uusille kalamiehen/-naisen aluille ?

Itse toimin SVK:n Etelä-Suomen piirin nuorisovastaavana, eikä minulla ole ohjelmassa kilpailuja lainkaan. Omassa seurassani Tuusulanjärven Urheilukalastajissa on 70+ lasta/nuorta, joiden kanssa käydään kalareissuilla ja ihan vaan opetellaan kalastusta. Minä en siis itse kaipaa kilpailuja, mutta tiedän perinteistenseurojen yrittävän sitä tarjota ensisijaisesti ja lähes ainoana toimintamuotona. Siihenkin haluaisin löytää uutta näkökulmaa tuolta vastuullisen kalastuksen puolelta. Vaikka noita 10 ahvenen kisoja tai mitä ikinä nuoret kaipaavatkaan. Ei ole minun hommani keksiä, mutta jos hinkua kilpailusääntöjen kehittämiseen on, niin siihen saattaa olla hyödyllistä vaikuttaa. Kisat ovat kuitenkin pääosin aikuisten järjestämiä.

19
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kannettavat kalaveneet
« on: December 16, 2013, 12:14:03  »
Alustavasti puhuttu poljettavasta Hobie SOT:sta omistajansa kanssa. Pitänee jahdata 1-2 melottavaakin SOTtia. Omasta takaa löytyy kalastukseen viritetty inkkari kanootti, jota voi myös soutaa. Pari eri mittaista ilmatäytteistä Grand canoe hybridikanoottia ja yhden kumiveneen saan paikalle ilman muuta. Muut venhot pitää jahdata jostain kiinnostuksen perusteella, Soutuponttoonivene ja kellurengas ovat varmaan toivelistalla. Onko muuta? 

20
Pilkintä / Vs: Tavoitteet pilkkikaudelle 2013-2014
« on: December 16, 2013, 10:37:45  »
Jos sais tehtyä 3-4 matikkapilkkireissua. Pari uutta paikkavinkkiä pitäisi käydä kopasemassa. Sitten voisin viedä parisataa junnua pilkille jos etelään tulee turvalliset jäät. Eiköhän ne tavoitteet ole siinä.

21
Toista sataa pidempää kalareissua suunnitelleena yritän olla puuttumatta siihen minne menette tai miten liikutte. Tehkää vuosien saatossa erilaisia kokeiluja, niin tiedätte mikä kiinnostaa. Ja sittenkin sujahtakaa välillä mukavuusalueen ulkopuolelle. Jos kuitenkin muutaman yleisohjeen antaisin.

1. Älkää ahnehtiko kilometrejä tai kalastustunteja. Leirielämälle pitää jäädä aikaa. Ruokaa pitää syödä ja ennen kaikkea pitää ehtiä nukkua riittävästi. Vaikka olisi kamera mukana, niin muistojen pitäisi kertyä päähän. Unihorteessa tehdyistä reissuista ei jää vanhainkotiin mitään muisteltavaa. Muisti vaatii unta.

2. Jakakaa vastuuta lähtijöiden kesken. Jos joudut kantamaan murhetta jokaisesta yksityiskohdasta, niin oma reissusi menee pelkän organisoinnin parissa. Sinun pitää ehtiä olla läsnä siinä mitä tapahtuu. Muuten et muista sitäkään.

3. Vaikka tykkäät käydä uusissa paikoissa, niin reissuihin voi lisätä haastetta vain tuttujen ja luotettujen kavereiden kanssa. Sinun pitää tietää ja sietää toisten reaktiot kun tulee ongelmia. Jos reissu on omasta mielestä haasteellinen, niin uusia naamoja ei saa olla mukana kolmannesta enempää.

4. Yhdellä reissulla ei kannata testata kovin montaa uutta varustetta. Itse yritän ottaa yhden tai kaksi uutta elementtiä ja varaudun vielä siihen, ettei se toimikaan odotetusti. Jos meinaat kantaa kaiken mukana, niin koekäytä etukäteen kaikki varusteet erilaisissa oloissa mitä pitkällä reissulla voi tulla vastaan. Tuuli, sade, pakkanen... Isolla porukalla voitte ottaa jonkin verran varavarusteita. Sovitte vaikka, että joku kantaa varavapaa ja toinen varakelaa, jonka kuka tahansa voi ottaa käyttöön oman hajotessa.

5. Treenaa itsesi reissun vaatimaan kuntoon hyvissä ajoin. Kunnon lopahtaminen pilaa reissun varmasti tai pakottaa muuttamaan suunnitelman. Sairastumisille ei mahda mitään, mutta harkittu ea-paketti ja lääkkeet auttavat.

22
Kaikkea kalastuksesta / Nuoret ja kalakisat
« on: December 15, 2013, 23:05:01  »
Viikonloppuna oli SVK:n nuoriso-ohjaajien koulutusta Tampereella. Yhtenä aiheena käsiteltiin nuorten katoa kalastuskilpailuista. Toki kilpailijat ovat muutenkin vähentyneet, mutta nuorten kohdalla kato on dramaattista. Alustuksessa ideoitiin esimerkiksi valmennuksen lisäämistä nuorille kilpailuvietin omaaville junnuille. Itse en oikein usko, että nykyiset kilpakalastuksen lajit enää nuoria tavoittavat.

Vastuullisen kalastuksen ja kilojen maksimointiin tähtäävät kilpailujen säännöt ovat sovittamattomassa ristiriidassa. Vuosikymmeniä samoilla vakiintuneilla paikoilla kisanneet veteraanit ovat myös kiusallisen ylivoimaisia. Aikuissarjoissakin on jäljellä kilpailemiseen turhan fanaattisesti suhtautuvaa väkeä. Pienissäkin onkikisoissa hälisevät nuoret koetaan pikemminkin riesana kuin rikkautena.

Kun olen kuunnellut joitain keskusteluja kilpailusääntöjen ja -sarjojen kehittämisestä, niin en pidä kovin todennäköisenä että SM-sääntöihin saataisiin mitään elementtejä, joilla niihin lisättäisiin vastuullisuutta tai nuorten mielenkiintoa.

Jos nuorille halutaan luoda kalastukseen houkuttelevia yhteisiä kilpailusarjoja, niin en lähtisi enää yrittämään nuorten tuomista mukaan samoihin kilpailuihin veteraanien kanssa. Niin kauas ovat nuo maailmat toisistaan erkaantuneet. Nuorten olisi viimein itse mietittävä millaisia kisoja ja millaisilla säännöillä he haluavat niitä käytävän. Antaa veteraanien suosiolla jatkaa kuten haluavat, mutta ei yritetä enää vääntää nuoria samaan muottiin. Se tie on jo kokeiltu.

Vai mitä mieltä te muut olette?

23
Veneet ja veneilytarvikkeet / Kannettavat kalaveneet
« on: December 15, 2013, 22:50:22  »
Olen pohtinut millä elävöittäisin taas ensi toukokuussa järjestettävää TuusTuusulanjärvelle yleisötapahtumaa. Jotain sellaista, joka houkuttelisi seuran teltalle myös kalastuksesta aidosti kiinnostunutta porukkaa. Järjestäjinä tilaisuudessa ovat Tuusulanjärven urheilukalastajat, purjehtijat, melojat ja eränkävijät. Jokainen seura esittelee omaa toimintaansa, mutta homma alkaa toistamaan itseään. Ensi kevään tilaisuus on 29.5.14

Mietin yhtenä vaihtoehtona mahdollisuutta testata erilaisia kannettavia kalaveneitä. Siis sellaisia, jotka voi kuskata vesille henkilöautolla ja kantaa veteen yksin tai kalakaverin kanssa. Maksimipaino veneelle siis 50 kilon luokkaa. Moottorin sietävien paattien kanssa voisi testata erikokoisia pieniä sähkö- ja bensakoneita. Luuletteko, että vetäisi yleisöä? Millaisia veneitä haluaisit päästä kokeilemaan jos järkkäisin vaikka tusinan verran erilaisia vaihtoehtoja kokeiltavaksi? Saa vastata vaikka et oikeasti pääsisi paikalle. Kiinnostaa nimittäin tietää millaista kalustoa pitäisi haalia koeajettavaksi?

24
Siinä mielessä huono asetus, että sallii edelleen mehukattipurkit verkkomerkkeinä. Kunhan verkkokalastaja itse uskoo olevansa vähäisen veneliikenteen alueella ja purkista näkyy on 15 senttiä pinnalla. Alkuperäistä säädöstä ei näköjään löydy vielä neissä MMM:n tiedote nyt kuitenkin.

http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/tiedotteet/120404_kalastusasetus.html

25
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kumivene
« on: January 17, 2011, 00:06:55  »
Eipä tullut noita Aqua Marenen paketteja hommattua. Tuollaisia http://www.mcsea.fi/grand/grandcanoe.htm olisin hankkinut, jos olisi vielä viime kesälle saanut. No ensi kesähän tulee ihan pian. Kolme Minn-Kotaa hommattiin jo syksyllä. Nyt tarttis enää saada niihin nuo veneet.

26
Etelä-Suomi / Vs: Tuusulanjärvi
« on: September 04, 2010, 16:14:01  »
Tuusulanjärven Urheilukalastajat iskee jälleen ja järjestää sunnuntaina 12.9.2010 jigikalastuspäivän klo 12-16 Tuusulanjärvellä.

Tapahtuma alkaa koulutuksella, jossa kuhanjigaan.comin yrittäjä opastaa meitä jigikalastuksen tekniikkaan ja välineisiin. Myös vertikalijigaus ja dropshottaus käsitellään.

Teoriaopin jälkeen suunnataan järvelle kokeilemaan opittua asiaa käytännössä. 12-17 vuotiaille junnuille on varattu etuoikeus päästä vesille jos ilmoittautujia on enemmän kuin veneissä on tilaa.

Lisätiedot ja ilmoittautumislomakkeen löytää www.tjuk.fi sivustolta.

27
Etelä-Suomi / Vs: Tuusulanjärvi
« on: August 13, 2010, 00:43:44  »
Tuusulanjärven Urheilukalastajat järjestää 22.8.2010 nuorille suunnatun venekalastuspäivän klo 10-13 Tuusulanjärvellä.

Tapahtuma on suunnattu 12-15 vuotialle.

Paikkoja veneisiin saadaan järkättyä vain 25 juniorille, joten hopi hopi ilmoittautumaan jos meinaat mahtua kyytiin.

Lisätiedot ja ilmoittautumislomakkeen löytää www.tjuk.fi sivustolta.

28
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kumivene
« on: June 05, 2010, 14:26:24  »
Katsellut tuota venettä sillä silmällä, että noita voisi olla puoli tusinaa kalakerhon junnuretkiä varten. Siksi kuulisin mielellään lisää. Tuo täyttöaika tuntuu yllättävän isolta. Itselläni on isompi oikea kumppari, johon pohja pitää pumpata tosi pinkeäksi Silti en saa menemään yli 20 minsaa jalkapumpulla. Miten nuo kommentit sisäpohjan reikääntymisestä. Ovatko huolimattomuutta vai onko tuopvc-kangas oikeasti noin heikkoa. Painon perusteella se voisi olla ihan normaalia kumpparikangasta, mutta onko sitenkään?

29
Heittokalastus / Vs: suurin ahven jonka nähnyt livenä?
« on: April 07, 2010, 19:07:26  »
Kiteellä oltiin porukalla pitkä viikonloppu uistelemassa, kun kaverin vapaan naapuriveneessä sattui 1,6 kilon mörkö. Vähänkö oltiin kateellisia kun katseltiin vierestä kalan ylösottoa. Eli tuo oli nähdessä ihan live, ei vielä dead. Viikonlopun suurimman kalan kisan voittaja ei jäänyt epäselväksi. Meillä kun voitto menee kalalle, jonka painoindeksi on suurin verrattuna voimassa olevaan aktiivivälineiden SE kalaan.

30
Rannalta asiallisesti käyttäytyville kalastajille öykkäröivä mökkiläinen tai muuten paikallinen asukki. Ihan sama huuteleeko suomen vai ruotsin kielellä.

Pages: [1] 2


center>