Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - matiaz

Pages: [1] 2 3 ... 8
1
Perhokalastus / Perhokalastus/-sidonta aiheisia kotisivuja??
« on: March 22, 2005, 17:15:09  »

2
Perhokalastus / Perhokalastus/-sidonta aiheisia kotisivuja??
« on: March 22, 2005, 17:14:30  »
www.perhokalastus.info

 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

3
Perhokalastus / Rakkain kalapaikkasi?
« on: February 23, 2005, 14:44:16  »
Quote from: ipo
heheh...jaa ne on siirtänny sen sinne. .:lol:   joo.. totta.. Karstulaanhan se taitaa kuulua.
Ja sumariaikaan se Heijosten niska-alue..njam, njam.


ipo prkl, salakalassakos sinä siellä vierailet :evil: ?!? :lol: Nimittäin sumariaikaan ompi koski vielä kiinni... :roll:

4
Perhokalastus / Rakkain kalapaikkasi?
« on: February 21, 2005, 18:17:58  »
Quote from: ipo
Ollaan AnttiL:n kanssa samalla suunnalla.

Pylkönmäen Heijosten koskelle mieli palaa. Tilaa,  kauniita nivoja, joen päälle kaareutuvia puita jne.  "Entisöinnin" yhteydessä  kaivuri paranteli  jokireitin yläosaa, alaosa säilyikin entisellään.


Siinähän se! Heijostenkoski, pitkä kalastusalue, joka sisältää monenlaisia koskia, nivoja, suvantoja, sivu-uomia. Ja mikä parasta, sellaisia maisemia saa kyllä hakemalla hakea. Tai no, kiivetkääpäs Rakinkosken "vastarannan" penkalle ja katsokaa ympärillenne! Ja niitä kaloja. Täälläkin on käyty melkoista tappelua noista luonnonkaloista, mutta voinen melko varmasti väittää, että täältä sellaisen saaminen on hyvinkin mahdollista. Vuosituhannen alussa tehtyjen tutkimuksien mukaan alueella on Keski-Suomen vahvin poikastuotanto. Ja minkä kokoisia ne kalat ovatkaan!

Ja ipo, Heijostenkoski on kyllä Karstulassa... :lol:

5
Perhokalastus / Oudoin kala perholla??
« on: November 12, 2004, 14:28:31  »
Larvalla melkei kilone made...Oli muute nätti kala :lol: !

6
Perhokalastus / Loop Adapted vai Vision Ace
« on: November 09, 2004, 20:43:37  »
#6 vavassa joskus oli toi Visionin Ace. Noin kevyissä luokissa ampumapäällä ei kovinkaan suuria hyötyjä saavuteta, mutta mukavan helppo heittoinen se oli. Ihan ok, alaheitoilla ei ehkä paras... :roll: . Ja loopithan tunnetusti pelaavat alaheitoissa aikaslailla hyvin... :lol:

kahdenkäden vavoista kokemus muutenkin miniimaalinen, parit nurmikko testit... :wink:

7
Perhokalastus / Vision 3Zone kelan jarru
« on: October 20, 2004, 19:56:49  »
Quote from: hk
Taitaa olla matiaz:lla vankka kokemus kun uskaltaa traditionalin kelojen kunkuksi leimata? Varmaan on kokeiltuna kaikki evotecit, battenkillit yms. huiput? Ja sitten asiaan. En kyllä sanoisi tuota kelaa missään nimessä kestäväksi, mutta jarru on ihan ok hintaisekseen. Kela on melko kevyt, mutta siimatilaa saisi olla enemmän. Esim. minun #4 siima mahtuu sopivilla pohjilla juuri ja juuri tuohon #4-6 3zoneen, mutta eipä taida enää #6 oikeen sopia... Itse ostaisin ennemmin okuma airframen jos halpakelaa tekisi mieli. Laadukas teflon jarru, kestävä, kevyt sekä halpa (n. 35?).


No jaa... En oo nyt "kaikkia" (läheskään) kokeillut, mutta kyllhä toi Tradi hyvä on! Niin kuin jo sanoin, jarru ei ole todellakaan mikään välttämättömyys. Traditionalit  ovat lisäksi todella kevyitä ja hintaisekseen loistavia keloja! Kelan puhdistuskin on todella helppoa, ja pohjiakin menee jokseenki tarpeeksi, kun on siimojen alla Loopin Tecbraiddia, joka on huomattavan ohutta verrattuna muihin backingeihin...

No, tietenkin "parempiakin" keloja varmasti markkinoilta löytyy, useitakin, mutta niitten hinnat alkavat jo hipoa tähtitieteellisiä summia. Ja itse arvostan keloissakin keveyttä, ja jos se huomioon otetaan, alkavat kilpailijat lähes järjestään tippua pois kilpailusta...

Kyllähän se Evotec FW:kin hyvä vois olla... ;)

Quote from: hk
En kyllä sanoisi tuota kelaa missään nimessä kestäväksi, mutta jarru on ihan ok hintaisekseen.


Kyllä se mulla ianakin kestää "mitä vaan"! Testattu kaikissa olosuhteissa ja kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa asennoissa sitä koskien pohja- ja pintakiviä halkoa, mutta ei mitään vielä tapahtunut... Ja niinkuin jo sanoin, tuohon jarruun en koskisi ikinä...Taitaa mun kela olla melkoinen vastakohta sun kelalle? Toinen maanantai, toinen "perjantai" kappale... ;)

8
Perhokalastus / Vision 3Zone kelan jarru
« on: October 20, 2004, 14:34:59  »
Quote from: kipoli
Ei taida kellään olla kyseisestä kelasta hyviä kokemuksia...  :cry:


Ihan OK kelahan tuo on! Kunhan ei mene tuohon jarruun koskemaankaan, sillä se (ainakin minun versiossani) hirttää heti ihan kiinni asti!!! Ja jarrutushan on muutenkin paljon "hienompaa" suorittaa kämmenellä... Kiva sitten siinä kämmenen palanutta nahkaa parannellessa muistella, mitenkäs iso taimen sen saikaan aikaan... :lol:

Arvio (hinta otettu arviossa huomioon, yleensä halvalla ei saa "parasta")

+kevyehkö (vrt. "metalliset kelat")
+(todella) kestävä runko
+tarpeeksi "laahakehäinen"
+hyvä kalastus/kelaus tuntuma
+hinta (ovh.79e)

-(jarru)

...Mutta ostakaa ennemmin Loopin Traditional, siinä on kelojen KUNKKU!

9
Perhokalastus / Kokemuksia Vision Midgestä?
« on: October 14, 2004, 12:17:38  »
En oo Midgellä edes heittänyt, kaupassa vain hypistellyt. Olihan se todella kevyt lasikuituvapa! Vähän ehkä veltompi, kuin jotkut Lamiglassit...? 3 Lamiglassilla olenkin sitten useamman reissun heittänyt, ja vaikka se painossa Visionille häviääkin, niin kyllä tuo ainakin hyvä vapa on! Ilo sillä oli kaloja väsytellä, varsinkin harreja ja >45cm taimenia...Mutta kusessa olin, kun pieneen Tinseliin hornas kiinni 58 kirkas.... :lol:

10
Perhokalastus / Oisko hyvä setti?
« on: October 11, 2004, 10:48:46  »
Empä ole tuota kelaa muuta kuin käsituntumalla kopeloinut, mutta kaippa se sen arvoinen on, että YellowLineen sen vois ripustaa... :wink: Mutta ennen kelan ostoa kannattaa varmistaa, että sen jalka istuu hyvin vavan kelakiinnikkeeseen. Kun tuntuu olevan YellowLinessä se vähän liian naftiksi tehty... Tietysti markkinsyistä semmoiseksi tehty, Loopin kelat kun siihen istuvat kuin k.....?

Ja Itse olen melko monia siimoja tuolla Yellow:lla viskonut, ja -ehkä- parhaaksi on osoittautunut Loop Distance 75. Ja siiman ostat vavan ylemmän AFTM:n mukaan (esim #56, kutosen siima!) Kokeilemisen arvoisia siimoja ovat myös Loopin Opti-siimat, tähän siimaan päätyessäsi ostat kuitenkin alemman AFTM:n mukaan siimasi!

11
Länsi-Suomi / Kapeenkoski
« on: September 23, 2004, 16:26:26  »
Ja tuossa kartassa on sitten väärät kielto alueet, joten sitä ei kannata uskoa!

12
Kaks kertaa viskoin haukea tänä vuonna virvelillä: Kummallakin kerralla koskessa harvennus mielessä :lol: !

Niitä oli Heijostenkoskien suvannot ja Riekonkosken loppuliuku aivan täynnä, oiskohan tullu jotain 35-45 LimaTubea noilla kahdella reissulla! Ja kaks niistä oli noin 5kg... :lol:! Toinen isomus, joka tuli Riekolta, päästettiin takas, mutta vietiin se eka kilometrin päähän sinne järvelle.

Kyllä pappa tykkäs ku sille aina kalaa kuskasin...

13
Perhokalastus / heijostenkosket
« on: September 20, 2004, 16:41:02  »
Quote from: tepa87
Matiaz mikä on sun suurin kala heijostenkoskilta ja millä se tuli


Ootko taas joku TememBer joka iha piruttai tuommosii kyselee?

No suurin "jalokala" on ~5kg LimaTube...:lol:

Offtopic...?

14
Länsi-Suomi / Re: Kapeenkoski
« on: September 20, 2004, 15:15:01  »
Joo, sunnuntaina Kapeella kävin. Vettä oli paljon ja kaloja kohtuullisesti...

15
Perhokalastus / heijostenkosket
« on: September 18, 2004, 18:19:51  »
Isot Simppujäljitelmät, Vesiperhosien eri kehitysasteet (pinutrit, larvat, pupat) ja nymfit.

Nii, ja on muute PARAS koskipaikka koko Suomessa (missä olen käyny)... :lol:

16
Länsi-Suomi / Kapeenkoski
« on: September 15, 2004, 12:53:31  »
Siis kukaanko ei ole tuolla käynyt nyt lähiaikoina?

Tai no joo, onhan täällä muutenkin aika hiljasta... :?

Niin, ja vielä voisi kysyä, että onko lupahinnat pysyneet samana? 25?/ 6.00-21.00? Siis nyt rauhoitusaikainen lupien hinta?

17
Rakentelu / Vavan rakennus ohjeita...?
« on: September 15, 2004, 10:57:41  »
Joo... yellowLinen sainkin ihan valmiina vapana sitten... ja on muuten HYVÄ vapa!

Tuossa talvella vois kyllä rakennella uuden streamer vavan luokassa 6-7 ja pituutta noin 9`5 -> 10`. Olisiko kenelläkään ehdotusta aihioksi? Jos ei kukaan parempaa keksi, niin taidan rakennella Loop BlueLinen. Kyseisellä vavalla kalastelin Ruunaalla, ja ihan OK peliltä tuntu...

Ja tuollahan vavalla jo hyvin väsyttää ens kesänä Tenosta tittejä, jalkoja ja miksei lohiakin... 8) !?! Kiinnostaa nääs lohen pinturi onginta, eikä niitä kovinkaan kiva ole 2-käden vavalla viskoa. Ja pitäähän sitä jonkinlaista haastettakin ylössaannin suhteen olla... :wink:

18
Perhokalastus / loopin värisarjan vavat
« on: September 14, 2004, 12:54:08  »
Quote
Offtopic: Oisko matiaz siimasuosituksia tohon 5 mustaan?


No ite heitän sillä yleensä Loopin Distance 75:sta. Siima on tosin kutos luokkainen, sillä tuon siimasarjan siimat tuntuvat olevan vähän yli luokiteltuja. Testattu tuolla heittää myös #5 samaa siimaa (joka yleensä lentää tuolla YellowLinellä), mutta ei toimi vapa sillä läheskään yhtä hyvin...

19
Länsi-Suomi / Kapeenkoski
« on: September 14, 2004, 11:39:33  »
^
up


Onkos kukaan nyt parin viikon sisällä tuolla ko koskella vieraillut? Vesi kuulemma aika ylhäällä, mutta miten paljon "normaalia" ylempänä? Mutta kuitenkin varmaan pystyy hyvin kalaastelee näin kahluukiellonkin aikana...ei kai se niin korkealla oo?!?

Ja onko asia nyt semmoinen, ettei Luijankosken "vastarannalla" siitä saarekkeesta saa enää kalastaa? Näytti olevan kalapaikka.netin mukaan kalastuskielto aluetta? Mutta sen kiellon vastapainoksi saa näköjään onkia Pikkupörrin aluetta..? Onko siellä ollut minkaanlaisia kalahavaintoja? Ja muistaakseni Makasiininvirrasssakaan ei saanut siellä vastarannalla viime vuonna vielä perhoja uitella? Paitsi siinä veneen rantautumis kohdassa. Mutta kyllähän sen niskalta kahlaamalla silloinkin hyvin kalasti...

Valitettavasti, jos asia kerran näin on, niin nykyään ei sitten enää saa kalastaa koko koskialueen parhailla ottipaikoilla..... :evil:  :evil:  :evil: !!!


20
Perhokalastus / loopin värisarjan vavat
« on: September 11, 2004, 10:07:13  »
Mitäköhan te noilla vavoilla oikein teette?!? Puitako pilkotte? Ei ne kuule semmoseen ole tarkotettu!

No, mulla on kaks Loopin vapaa, YellowLine #4 ja BlackLine #5. Vaikka nuo teidän Greenlaineihin verrattuna ovat "halpisvapoja", niin en kuitenkaan ole niitä ikinä poikki saanut... Voi kuitenkin olla, että lohivavat vähän kovemmalle rasitukselle joutuvat, mutta uskoisin kuitenkin, että niidenkin pitäisi kauemmin kuin vuoden kestää...?

21
Perhokalastus / Kuhan perhostus
« on: September 06, 2004, 14:23:42  »
Kuhia, tosin en mitään jättejä, olen saanut tummilla streamereillä. Parhaiten tänä kesänä pelitti Black Marabou Mudler...

Mutta tytyy tääsä samalla kai todeta, että heittämällä noista kuhista en saanut ainuttakaan. Joko ihan perhovavalla  tai tapsissa jonkun (syvänne)vaapun perässä vetämällä...

22
Perhokalastus / Totuuden hetki/C&R Gallup
« on: September 01, 2004, 16:16:48  »
100% taimenista tulee takaisin nykyään laitettua. Sillä varauksella, että niitä joitain joutuu kyllä tappamaan, kun välillä joku ui itsensä niin kanveesiin ettei pystyssä enää pysy. Harritkin saavat aina välittömästi vapautensa takaisin.

23
Oh my God!!! Ul:lillä kalastaminen on ainoaa oikeaa kelaonkimista! Ja jos osaa, niin Ul-vavalla ja hyvä laatuisella siimalla saa ylös vaikka 50kg tarpoonin(no ei nyt ehkä ihan, mutta... :wink: ). En kyllä virvelillä pahemmin kalastele, mutta mitä joskus ahventa ja kuhaa jigittelen tai taimenta liitseillä kalastan, niin ul-vapa on ainut järkevä vaihtoehto. Tai no ehkä kuhan tartuttais paremmin vähän "järeämmällä" vavalla paremmin, mutta kyllä se tuolla UuÄllälläkin kohtuullisesti onnistuu. Ja koittakaapas uittaa liitsiä koskessa tehokkaasti, jos vapa on vähänkin raskaampi, esim 1-luokan. Ei läheskään niin hauskaa!!! Ja ikinä ei ole kala minulta siimoja silmille kela onginnassa laittanut. Jarru vaan tarpeeks löysälle ja koskea alas kalan perään...!

Mutta kyllä se perhokalastus silti on ainoa oikea tapa... :D !

24
Perhokalastus / Vision flyspray?
« on: August 11, 2004, 18:27:40  »
Eikä karkota isompiakaa... :wink:! Ihan hyvää perusainetta, ei ehkä mitään pitkä kestosinta, mutta toimivaa silti.

25
Perhokalastus / Hyönteisten säilöminen
« on: August 09, 2004, 09:43:24  »
No näin ainakin pitäs onnistuu:

Otat jonkun pienen astian/putken, jossa haluat hyönteisiä säilyttää. Ite oon pitäny niitä semmosissa kaardemumma-putkissa...  :wink: ! Sitte sen vaan täyttää sinolilla ja pudottaa sen ötökän sinne. Ja on ne noin iha hyvin säilyny ja väritkin pitäs pysyä tallessa...?

26
Perhokalastus / Halvat kahluuhousut ?
« on: August 07, 2004, 13:50:13  »
Joo ne Extreme-housut on kyllä todella hyvät, mutta noista kengistä olen eri mieltä. Noin 15 reissua olen niillä kahlannut, ja kummankin kengän nauhoista on jäljellä enää ~10cm pätkät ja kummastakin kengästä on liimaukset lähtenyt jostain kohdasta jo repeämään. Noista kenkiä ei kannat kyllä ostaa, sillä noin 20 e hinnan korotuksella saat jo Flywaterit. Nyt kun tämän vuoden mallissa on vielä koko huopa pohjakin...

27
Länsi-Suomi / Re:saarijärven majakoski?
« on: August 06, 2004, 14:43:37  »
Quote from: DeMe
Quote from: matiaz
Quote from: DeMe
Quote from: matiaz
No kun siellä ei luonnonkaloista (paitsi ehkä hauista ja kuhista) ole tietoakaan, niin perhoista ei välttämättä kannata uittaa mitään yli-realistisia jäljitelmiä. Istukkaille kannattaa uittaa ainakin mustia liitsejä sekä muita räikeitä streamereita. Ei siinä varmaan muuta sitten tarvitakkaan... ;)

Mistäs herra matiaz tietää sanoa mitä siellä on ja mitä ei? Ethän siellä ole kertaakaan käynyt.


...and how you can know it?

:o Ainiin unohtui että olet megaskilled matiaz joka tietää kaiken. Tietty oot käyny sielläkin.. Tulikos nyt monta 5kg taimenta?


No ei iha noi isoja...

28
Länsi-Suomi / Re:saarijärven majakoski?
« on: July 31, 2004, 17:11:08  »
Quote from: DeMe
Quote from: matiaz
No kun siellä ei luonnonkaloista (paitsi ehkä hauista ja kuhista) ole tietoakaan, niin perhoista ei välttämättä kannata uittaa mitään yli-realistisia jäljitelmiä. Istukkaille kannattaa uittaa ainakin mustia liitsejä sekä muita räikeitä streamereita. Ei siinä varmaan muuta sitten tarvitakkaan... ;)

Mistäs herra matiaz tietää sanoa mitä siellä on ja mitä ei? Ethän siellä ole kertaakaan käynyt.


...and how you can know it?

29
Perhokalastus / Suurin kala minkä olet saanut perholla
« on: July 29, 2004, 17:20:18  »
Isoin kala 2,8 taimen... Sitte tuli n. viikko sitte Riekonkoskesta Zonkerilla 4,25kg LimaTuubi!!! Vapa oli #4 ja peruke 0.16 mono... :wink: Arvatkaa pelottiko ku se juro n.15 min nii, ettei sitä näkyny! Luulin et nyt on (tod.)iso taimen kiinni, mut sitte kun näin kalan, nii meinas vapa lentää koskee! V***tti!  :twisted:

30
Perhokalastus / Eniten käyttämäsi vapa?
« on: July 26, 2004, 17:25:00  »
Loop Yellow Line 8`8 #4 varmaanki...  Sillä heitän yleensä kaikkia perhoja, mutta jos on tarkotus enimmäkseen larvastella, niin otan käyttöön Vision 3Zone 10` #5:sen... Ja kyllä BlackLinelläkin vielä tulee viskottua... :wink:

Pages: [1] 2 3 ... 8


center>