Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Valtte

Pages: [1]
1
Etelä-Suomi / Vs: Kouvolan järvet
« on: March 21, 2013, 16:25:24  »
Urajärven paikka kulostaisi ihan hyvältä paikalta, näin nopiasti ajatellen. Tietysti riippuu että onko kevätpaikka vai keskitalvi mesta. Kunnon eväät ens kerralla mukaan ja koko päiväksi vaan kyttäilemään josko siellä kunnon kaloja olisi. Kaiku auttaa tuossa asiassa paljon jos on mahdollisuus käyttää.

Kyllähän tuo ajoparvikin sattuu kohdille jos jaksaa vaan kairata reikiä paljon ja etsiä aktiivisesti. Itse olen ennemmin etsinyt isojen ahventen paikkoja jossa sitten voisi kyttäillä jollain alueella.

2
Etelä-Suomi / Vs: Kouvolan järvet
« on: March 20, 2013, 21:54:32  »
Viikonloppuna oli kolme päivää munapataa, uusia paikkoja katellen. Tänä vklp oli tarkoitus lähteä isommille selille mutta taitaa olla "parempaa" tekemistä  :roll: ... Joten venynee pääsiäiseen, kai.

Perhoojan paikat kuulostaa ihan hyvältä, luuletko että puolikkaat ahvenet ovat olleet vain tuuri kaloja vai olisiko isomman kalan paikka? Itse varmaan saattaisin kyseisillä mestoilla käyttäillä muutaman päivän.

3
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Haarukkavavat?
« on: March 19, 2013, 15:57:06  »
Harvoin näkee talikkoa käytettävän pilkkivapana :roll:...Tuo klipissä oleva vapa on niin pitkä, että se taipuu ja päällimmäiset siimakerrokset painuu ensimmäisten alle ja pilkin laskeminen pyyntiin hidastuu hiukan. Kilpailussa sillä on väliä.
Tarkoitus ei olekaan kehimällä nostaa kaloja, vaan haarukoinnin idea nopeuttaa ja helpottaa välivesien pilkintää.
Ite nostan kalat kyseisillä vavoilla ihan vaa raakasti siiman käsien väliin kehien ("helikopterilla").
Nuo on enemmänkin ison ahvenen tasuriongintaan syvistä vesistä, ei niinkään kisakäyttöön.


Tarkoitushan harukkavavalla on pilkkiä "näkymättömästi". Siinä on äkkiä porukka pilaamassa kisan kun tuulimylly-tyylillä kaloja nostaa. Nytkin tuota lunta jäällä kauttaaltaan, niin se paikka on pilalla ku muutama pilkkijä siihen viereen tulee kairaamaan valoa jään alle. Keväällä, kun lunta vähemmän ja valo pääsee jään läpi,  ei niin haittaa viereen kairaavat.


Kyseinen kirpun vapa on tarkoitettu "vain" tasapainoille (miksi ei myös isoille pystyille), ja se on juurikin tarkoitettu kyseiseen vesimassojen koluamiseen niinkuin SLN mainitsi.
Tuollaisella 40cm kehivavalla voisi muutenkin olla aika vaikea nostaa kalaa näkymättömästi ylös, verrattuna esim. 20cm kehivapaan. Vai mitä luulet?  :roll:

Itsekin ongin vain puntareilla ja kala nousee ylös helikopterilla taikka normaalisti siima lapaten jäälle, riippuen onko rukkaset kädessä.

4
Etelä-Suomi / Vs: Kouvolan järvet
« on: March 16, 2013, 20:59:25  »
Tänä talvena Urajärvellä kerran kävässy, munapadaksi muistaaksi reissu meni. Tarkoituksena on ollut käydä uudestaan mutta ei ole tullut mentyä.
Itekkin ettiny sitä hyvää tasuri järveä mutta ei ole viellä löytynyt, huomenna taas liikkeelle uusin kujein. Suolajärven selälle pitäisi joku kerta vaivautua menemään.

Elikkä pelkillä tasuri vehkeillä täälläkin mennään.

5
Etelä-Suomi / Vs: Kouvolan järvet
« on: February 05, 2013, 21:44:02  »
On mökki ollut lappalan rannassa jo pitkään, ja erittäin paljon on tullut kalastettua kesällä. Olisko jollakulla lappalanjärvellä kalastavalla mitään vinkkejä pilkintään? Esim. mihin kannattaa mennä koittamaan millä pilkillä ja mihin aikaan päivästä  :? Tunnen järven kuin omat taskut (tunnen omat taskut hyvin :D ), joten ei tarvitse kuin paikannimi sanoa.

Kiitos.

Jos tunnet lappalan niin hyvin niin eikös joku pilkki paikka luulisi löytyvän  :roll: 
Omakohtaisesti lappala ollu tosi paha pilkkijärvi, tänä vuonna muutama ahvenen tasurointi reissu alla ja pelkkiä kuhia...

6
Pyydyskalastus / Vs: Katiskasaaliit
« on: January 04, 2013, 20:17:02  »
Luntahan sitä päälle mättäis jos sitä olis. Just nyt ei ole kuin umpivetistä sohjoa liikaa... Toisekseen kun matkaa kalapaikoille on vajaan sata kilometriä niin joka päivä ei jouda. Tarvii varmaan nikkaroida noita uretaanibokseja lisää, pari kolme varmaan riittää jo isommallekin uima-avannolle.

Mutta tuo jääsaha vois olla ihan hyvä hankinta, yhden halpiksen jo ostinkin mutta sillä nyt ei tee muuta kuin sahaa päänsä irti vit...harmista. Eikä siitä edes saa terävää vaikka yrittäis.

e: videoon, eipä tuota öljyä kehtaa järveen laittaa, vaikka joskus aikanaan isäukko tolla tempulla avannot tekikin.

Otat terävoitelu öljyt poijes ja/tai tilalle vaikka ruokaöljyä, jään leikkaamisessa ei tarvii voiteluu kun vesihoitaa sen.

7
Sekalaista juttua / Vs: Haluatko "tittelin?" Koita onneasi!
« on: March 30, 2012, 20:20:40  »
Voittehan sitä yrittää keksiä, vaikka viestejä on niukasti  :roll:

8
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: February 25, 2012, 18:14:58  »
Hieno laji tää tasuripilkintä 8-)

Hieno tosiaan...

Tänään pikanen käynti Pieksänjärvellä, lunta oli suuunnilleen muniin asti ja ahvenkin loisti ainakin tasapainojen suhteen poissa olollaan. Yhdellä laikulla saatiin ahven ottamaan morriin, kun jonkin aikaa oli tasurilla pöllyyttänyt pohjaa. Suurin +400g ja pienin 100g, 8kpl ahvenia ja yhteispaino 2,2kg tiskipöytä pönökin löytyy mutta eihän sitä kehtaa laittaa  :wink: .

Saa nähä mitä seuraavat 4päivää tuo tullessaan Konnevedeltä...

9
Pilkintä / Vs: Tasurin tärpit.
« on: January 27, 2012, 19:18:08  »
Juup, ei se kuitusiima järin helposti jäädy, itse olen ollut tyytyväinen.

Itellä on tasuri hommissa pääsimana 0.28mm kuitu, tapsina 0.32 mono, ja sitten viellä perukkeena 0.50mm fluorcarbon. Ei ainakaa heti pitäis sen ison karata ja aika suoraa saa kalat ylös vedellä.

10
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: January 15, 2012, 12:55:31  »
Suurkalastaja1 komeita karvaperseitä!

Ite tuli tuossa yks ilta väsäiltyä haarukkavapa tasurihommiin. Mittaa on n.40cm.


Uploaded with ImageShack.us

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: August 10, 2011, 09:12:50  »
Komeen hauen Suurkalastaja saanu! Ja pisteet takasin pistämisestä!

12
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: August 07, 2011, 16:58:47  »
Eiku tyhmää kysymystä kehii...

Mitenkäs siellä on, täällä kelit on viileämpiä kuin aikaisemmin ja kuha ei ota enää niin hanakasti illalla ja aamulla. Niin olettekos saaneet parhaiten sitten päivällä, vai onko siellä lämmintä keliä sitten "koko" ajan? Tuli jopa ensimmäinen nolla reissu heitettyä...

13
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: July 28, 2011, 12:42:46  »
Viime yönä tuli heitettyä kaverin kanssa, (taas...) kuhan uistelu reissu paikalliselle järvelle. Vetoa tuli n. klo 20.00-01.00 Saaliina 8 ala-mittaista kuhaa ja joitain karkuutuksia. Tänä vuonna on jo tullut 60kuhaa, joista vain 1 on ollut mitallinen (50cm).

14
Etelä-Suomi / Vs: Kouvolan järvet
« on: July 09, 2011, 20:14:06  »
Late saanut komeen kuhan.  :-D Ite tullu nyt käytyä Sompasella kuhaa uistelemassa, ja samaa ala-mittaa tällä hetkellä koko ajan. Perjantai yönä meinasi jo säikäyttää kun parin kilon hauki junttasi kiinni, ja tuli kun kuha konsanaan...

15
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: June 27, 2011, 17:36:31  »
Nyt tuli avauskuha kesän toiselta teissulta Lahden Vesijärvestä. Otti kaverin vaappuun takilassa 10m syvyydessä 25m vedessä. 6h tuli vedettyä eikä kuhat vielä nousseet aivan pintaan. Veikkaisin että kun nyt helteet alkaa niin alkaa kuhaa tulemaan illalla.
Mittaa kuhalla oli 46cm ja painoa 800g.

Onnea avaus kuhasta!  :-) Kokokin on ihan hyvä. Sillä järvellä vain missä minä uistelen on ala-mitta 50cm niin täytyy olla vähän isompi.

Itse ei ole tullut käytyä pariin viikkoon vetämässä, työt painaa niin kovaa päälle. Mutta vklp olis tarkoitus vetää mahollisimman paljon...

16
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: June 11, 2011, 23:04:55  »
Eiköhän se otilla kohta ala olemaan, viellä jos löytäisi paikat missä nyt kutukalat on. Ahkeraa vetoa vaa!  :-P
Kannattaa muutes kokeilla paljon eri värejä, isommat ovat nyt ottaneet kirkkaan keltaiseen, pienemmät vain tummaan..

Onkohan tuommoisia kuhan kuturauhoitusjärviä enää Suomessa?>kesäkuuhan se kai ollut rauhoitettu jos kalastuskunnassa niin on päätetty?>sieltä se parempi kuhakantakin vois löytyä?
Kestääkö kutukuhaa pyytää minkä verran>onkohan se kutu pyytäminen hyvä vai huono kuhakannalle.  Syy kuturauhoituksen lopettamiseen>hyvä vai huono kuhatiheys?>kalakuumeisten painostus vai mikä?

Täällä ei ole ainakaan minkäänlaisia rauhoituksia. Joillain järvillä verkon silmäkoko nostettu etteivät pienet kuhat jää verkoihin kiinni, että kanta säilyisi. Myös ala-mittaa on nostettu suhkot"korkealle" (50cm) Joka on minunkin mielestä hyvä asia, ettei vene ole niitä pieniä täynnä... Itse olen sitä mieltä ettei niitä kutu kaloja kannata kaikkia sieltä onkia, että se kanta juuri säilyisi.
Ja itse en ole edes kutu paikkaa löytänyt niin niitä en voi sieltä koukuttaa, ja enkä järveä aatellut tyhjentää vaikka sellaisen löytäisin.

17
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: June 11, 2011, 11:02:46  »
Eiköhän se otilla kohta ala olemaan, viellä jos löytäisi paikat missä nyt kutukalat on. Ahkeraa vetoa vaa!  :-P
Kannattaa muutes kokeilla paljon eri värejä, isommat ovat nyt ottaneet kirkkaan keltaiseen, pienemmät vain tummaan...

18
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: June 11, 2011, 09:26:34  »
Eilen vetoa ja jigausta samalla reissulla, jigaus antoi kaksi n. 35cm kuhaa... Uistelemma yllätyksenä iski 46cm kuha mutta, takaisin kasvamaan. Tänään taas kuhia etsiskelemään.

19
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: June 09, 2011, 16:08:29  »
Eipä ole tapahtumia... Samaa alamittaista "silppua" nousee tasaseen tahtiin, ja isompia ei näy missään  :| .... No jos sitten vaikka juhannuksen paikkeilla jokunen tulis.

20
Vieheet / Vs: Vaapun tunnistustehtävä
« on: June 08, 2011, 17:44:39  »
Kaverilta ostin muutaman vaaputtimen ja hän ei muistannut mitä vappuja nämä ovat joten osaisikohan joku kertoa mitä vaappuja nämä ovat:

http://imageshack.us/photo/my-images/542/20110607095733.jpg/

Kuvanlaatu on nyt vähän huonohkoa mutta ei voi mitään

Vaikuttaisi vähän joltain vanhalta Rapalalta. Ja toka vikaan vastattiinkin jo.

21
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: June 06, 2011, 09:50:58  »
Itse olen saanut kaikki tämän vuoden kuhat 3-5m... Mutta voihan se johtua siitäkin että tuossa järvessä ei isoja lukemia löydy, keskisyvyyskin on kaittiinsa n.4m  :-D

22
Pilkintä / Vs: Nuoret pilkkijät katoavat...
« on: August 23, 2010, 20:29:00  »
Ite olen päälle 16v ja kalastan todella aktiivisesti. Muta nyt ei ole tullut käytyä kun ei ole '' varsinaista '' kyytiä. Mutta kun jäät tulevat niin eiköhän Ruutin kanssa tule tehtyä pari kala reissua :wink:

23
Etelä-Suomi / Vs: Kouvolan järvet
« on: July 15, 2010, 09:58:08  »
Kalalampi on tääl lehtomäessä. Itä puolel sitä isoo mastoo joka on ison mäen päällä (ja minä asun siel mäellä)  :lol: ehkä vähä huonosti selitetty  :roll:

Juu olihan tuo vähän huonosti selitetty... :-D Mutta pitää yrittää joku päivä etsiskellä.

24
Etelä-Suomi / Vs: Kouvolan järvet
« on: July 12, 2010, 21:27:28  »
Kyselisin vain että missä tuo mainitsemanne '' kalalampi '' on? Olisi mukava käyrä jossain viskomassa.

25
Etelä-Suomi / Vs: Kouvolan järvet
« on: June 27, 2010, 22:57:44  »
Kiitoksia vinkeistä :-) Huomenna yhdelle sillalle kuhaa narraamaan, jospa vaikka napsahtaisi :-D

26
Etelä-Suomi / Vs: Kouvolan järvet
« on: June 26, 2010, 20:30:52  »
Anteeksi nyt vaan,mutta minä ainakin luulen,että kuhan alamitta on se 37cm. Ei niitä Suomen Kalatasku 2010:niä turhaan kirjastoissa ja joka ikisessä paikassa jaella :x!     Olet varmaan itse ulkopaikkakuntalainen eikös juu?

 Itse asiassa jollain kyminjoen pätkillä ja muualla kuhan alamitta on nostettu 50cm. Vaikka sitä ei erikseen lukisikaan minkään laisessa ''Kalataskussa''. Voisi aina tietoa kysellä paikanpäältä... Mistä päin lahna late Lappalaa käyt kalastelemasa? Pää asiassa kuhia?

27
Etelä-Suomi / Vs: Kymijoki, Kuusankoski
« on: June 21, 2010, 07:58:38  »
Kyl ne luvat tarvis olla, joskaan tuolla ei ole kukaan vielä kysynyt. Ei ne niin paljon kuitenkaan maksa, jos siellä viitsii muutamankin kerran käydä niin sen verran saa kalaa ettei miinukselle jää.

Vastarannalle alavirtaan siitä laskupaikasta. onhan siinä samallakin puolella matalikko, jonkun yksittäisen rivakan tärpin olen siitäkin saanut mutta yleensä se on ollut hiljainen.


Kiitos jcuster tiedosta, tuolla vastarannalla olen kännyt siinä kohdalla missä luultavasti on se matalikko ja monttu on (uppotukkeja ainakin on). Pari haukea olen sieltä saanut ja pari lujaa tärppiä (liekö haukia?). Ala mittaisia kuhia kyllä on ainakin siinä keskellä olevan kallion takana... Ja tuo Ruutin antama sivusto on päivitetty viimeksi ( 20.05.2008 ) että liekkö vielä samat  ''säännöt''?

28
Etelä-Suomi / Vs: Kymijoki, Kuusankoski
« on: June 14, 2010, 00:00:56  »
Mistä kohtaa Pessankoskea saatte kuhia? Ja minkä laisella vieheellä/jigillä? Itse kävin äsken Pessankoskella ja kaveri sai yhden 50g ahvenen :-D
Sillan alapuolella, kuusaan puolella on matalikko, siinä on joku uppotukkikin pystyssä. Sen ja rannan välissä on syvä monttu, josta on kuhia noussut melko varmalla tahdilla. Uistimia vaan jää pohjaan todella herkästi, louhikkoa ja uppotukkeja on sen verran tiheässä.

Lupia tuonne saa kt-sportista, oliskohan parin kympin luokkaa ollut vuosilupa.

Kiitos tiedosta. Siis eihän tuonne Pessankoskelle lupia tarvitse? Minulle on ainakin niin sanottu... Niin ja vielä etkös tarkoittanut sitä matalikkoa ja monttua joka on auto ''parkin'' lähellä jossa on myös veneen lasku paikka. :roll:

29
Etelä-Suomi / Vs: Kymijoki, Kuusankoski
« on: June 12, 2010, 23:05:43  »
Mistä kohtaa Pessankoskea saatte kuhia? Ja minkä laisella vieheellä/jigillä? Itse kävin äsken Pessankoskella ja kaveri sai yhden 50g ahvenen :-D

Pages: [1]


center>