Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Järväri

Pages: [1] 2 3 ... 6
1
Kaikkea kalastuksesta / "Näkymätön siima" Cajun Red Lightnin´?
« on: December 23, 2005, 23:02:51  »
No ei noissa missään mainituissa siimoissa kättään p*skaan iske, eikä oikeen missään merkkisiimoissa, mut itse olen kokenut big gamen hinta-laatusuhteen parhaaksi. Mikäs siima se voittikaan erän testin, eikös noita testailtu jokunen aika sitten?

2
Itä-Suomi / Joensuun kalastustarvikeliikkeet
« on: December 23, 2005, 22:56:56  »
No jos vielä hakemalla hakee niin tulee mieleen Jokikoneen osasto, ja yleensäkkin kaikki tavaratalot ja halpisliikkeet. Jokikoneella on kyl ihan hyvin uistelurompetta. Sijaitsee siinä gigantin vieressä. Ettei ois puolisukeltaja sekottanu konejönnit just jokikoneeseen. Harvemmin oon jönneillä uistimia nähnyt sehän sijaitsee siellä teollisuus alueella kaukana.

Yleisesti ottaen ei täällä ole kuin ne 2 kalastusliikettä, mut ainakin sammutin taso on mielestäni parantunut vuosien mittaan. Netistä vaan tuppaa saamaan nykyään kaiken halvemmalla, ja helpommalla niin monesti kääntyy ostokset sinne, jos ei vain satu olemaan kiire.

3
Kaikkea kalastuksesta / Pitäisikö verkkokalastus kieltää Suomessa?
« on: October 24, 2005, 18:56:43  »
Jotenkin tuntuu, että tästä aiheesta ei tule mitään muuta kuin tappelu ja tuskin Suomessa saadaan mitään noin ratkaisevaa aikaan ikinä.

Mutta ei niitä verkkoja voida kokonaan kieltää, ajatelkaa vaikka hoitokalastusta ja muikunpyyntiä. Se että verkkokalastus vaikuttaa paljon kalakantoihin on kyllä totta. Ainakin tärkeimmät lohikalojen lisääntymisjokien  lähialueet pitäisi rauhoittaa. Sitten joka paikassa voitaisiin miettiä paikkakohtaisia rajoituksia silmäkokoon ja verkkojen määrään yms.

4
Vetouistelu / Vetosetti
« on: August 15, 2005, 21:11:43  »
Kyllä halpiskeloillakin ihan hyvin pärjää, vaikka enemmänkin kalastaa. Tuo solara näytti liikkeesä ihan laadukkaalta peliltä, mutta hinta on sheikkipirtelöksi aika kova. Tolla hinnalla saa jo döörin 6000:n tai six star:n. Ite ostin alkukeväästä niitä kaikkein halvimpia shakespeare comissareja ja hyvin pelaa. Hinta alle 30 ekee kappale ja silti 3 vuoden takuu, mut ei noi varmaan pitemmällä tähtäimellä tuu yhtä edullisiks ku laadukkaammat, mut raha ei kasva puussa.

5
Vetouistelu / Raksisiima
« on: August 05, 2005, 21:43:45  »
Omaa kokemusta ei ole, mut fortress predatoria oon kuullu ainakin käytettävän. Itellä on 0.50 monofiili kestänyt ne sattumahauet, mut onhan siinä aika suuri riski, et pääsee purasee poikki. Ainakin keskityttäessä täysin hauen uisteluun kannattaa jotain peruketta käyttää.

6
Kaikkea kalastuksesta / ukkosella kalassa
« on: July 27, 2005, 23:39:03  »
On tullut otettua tavaksi lähteä vesiltä pois, kun ukkonen alkaa olla lähellä ja salamat lyövät. Ei siellä turvallista ole. Tää kesä on ollut mun mielestä aika rauhallinen ukkosten kannlta, eikä kertaakaan ole reissu sen takia keskeytynyt, mutta pari kertaa on tullut kalaan lähtö jätettyä ukkosen takia väliin.

Siitä että miten ukkonen vaikuttaa kalan syöntiin on vaikea sanoa, mutta tuntuu kyllä, että matalapaineella ne hakeutuu syvempään ja on vaikeampia kalastettavina. Ukkosen jälkeinen aika taas tuntuu olevan ainakin hauelle hyvää ottiaikaa, mut paha siitä on sanoa.

7
Sekalaista juttua / Minkkiloukut
« on: July 06, 2005, 18:50:20  »
Tuskin kukaan välittää jos minkkiloukkua pitää ilman lupia, hyvän asian puolesta kuitenkin. En kuitenkaan toisten maille lähtisi ilman lupaa viemään, jos vaikka omistajalla on ollut tapana pitää kissaa ulkona vapaana (idioottimaista) niin voipi tulla vähän erilainen saalis. Ainakin hetitappavien kanssa pitää olla tarkkana :lol:  

Supipyydys on isompi ku minkin, mutta muuten samanlainen. Muistan ainakin yhden supin menneen meillä tavalliseen hetitappavaa minkkiloukkuun.

Mutta ei se metsästäjän tutkinto mikään kovin vaikee oo, ite suoritin 11 vuotiaana ja se oli vielä silloin vaikeempi ku nykyään.

Sitten jos enemmän tietoa haluat asiasta niin kannattaa suunnata metsästysaiheiselle foorumille. Luulisi löytyvän lukematon määrä topicceja tästä aiheesta.

http://www.eralle.net/forum/

8
Kaikkea kalastuksesta / Siiman kiertyminen
« on: July 04, 2005, 19:53:58  »
Kyllähän lusikatkin kiertymistä aiheuttaa. Etkö käytä leikaria ollenkaan? Muutenkin hauen kanssa voisi suositella käyttää aina peruketta, ja niissä on yleensä leikari. Ei pitäisi siiman perukkeen kanssa kiertyä, ainakaan pahasti.

9
Sekalaista juttua / Minkkiloukut
« on: July 04, 2005, 19:38:42  »
Lähinnä broidin mukana on tullut noita loukkuja käytyä kokemassa ja tulokset olleet hyviä. On käytetty hetitappavia loukkuja eli ei tarvitse joka päivä välttämättä tarkistaa ja ovat olleet huomattavasti tehokkaampia. Ovat vaan hiukan hankalampia käyttää. Näätiäkin tulee välillä.

Meillä on ollut syöttinä joko katiskalla pyydettyjä ahvenia ja särkiä tai sitten paremman puutteessa muikkuja. Oli käytössä myös jonkin aikaa jenkeistä tilattua houkutusainetta, joka toi ainakin muutaman minkin, kun olin mukana. Meilläpäin minkkejä niin paljon, että ei niitä saa millään pyydettyä loppuun... Meillä on ainakin ollut niin, että kun pyytää tietyn määrän minkkejä/muita haittaeläimiä ei tarvitse maksaa riistanhoito maksua.

Minkkien pyytäminen on todella hyvää työtä ja ne eivät kuulu Suomen luontoon. Osoitus vaan näitten kettutyttöjen järkevyydestä, kun ovat tuhonneet usean alkuperäisen lajin sukupuuton partaalle. Pitää itsekkin opetella noita heti tappavia virittelemään, kun broidi muutti pois täältä päin eikä enää pidä loukkuja aktiivisesti.

En tiedä onko tämä ihan perustieto/ onko mitään hyötyä, mutta kun viritätte loukun pyyntiin kävelkää toista reittiä pois sen luota kuin tulitte. Näin minkki haistaa että "vaara" on varmasti poistunut paikalta  :)

10
Jeps, kyllä katiskalla hyvin lohikaloja tulee, mutta niitä "oikeita" rasvaevällisiä paljon vähemmän. Itellä ei oo koskaan uinu katiskaan yhtään rasvaeväistä. Ainut paikka, missä olen nähnyt niin mummolassa saavat aina vuosittain jokusen purotaimenen? katiskasta, pienestä purosta, josta katiska vie jo levedestä puolet... Noi taimenet tosin taitaa olla istutettuja.

Uskon kyllä, et luonnontaimenkin menee katiskaan, mutta "riski" on aika pieni, kun ottaa katiskan pienen pyyntialueen ja harvan taimenkannan huomioon. Ehkäpä taimen myös karttaa katiskaa.

11
Veneet ja veneilytarvikkeet / Millainen paatti alla?
« on: June 21, 2005, 10:06:41  »
Mökillä käytössä Suvi 4150 + Mercury 15 4t. ja Jönssissä Buster Rs 40 hepan 2t. Johnsonilla ja 5 hepan yammu uistelukoneella.

12
Kaikkea kalastuksesta / ihmeellisin tapahtuma kalassa?
« on: June 12, 2005, 12:27:56  »
Viime vuonna hyökkäs saukko tms. pikkuplaanarin kimppuun ja kerran norppa tuli 2 metrin päähän veneestä ja pyöri siinä jonkin aikaa uistellessa  :D

13
Kaikkea kalastuksesta / Erä-lehti thread
« on: June 03, 2005, 21:30:26  »
Jep, mutta uutuudet esitellään jo alkuvuodesta erikseen, joten siihen nojaten viehetestit turhia. Se on varmaa, että varsinkin aloittelijoihin noi uppoaa hyvin. Muistan, kun itse aloittelin kalastusta tuli nuo testit luettua tarkkaan ja ostettua hyvin pärjänneitä vieheitä, mutta yllätys yllätys se ottiviehe olikin omassa käytössä joku toinen. Mutta kuten monesti on sanottu on nää testivoittajat turvallisia valintoja aloittelijalle.

14
Kaikkea kalastuksesta / Erä-lehti thread
« on: June 03, 2005, 20:23:41  »
Täytyy myöntää, että uusin Erä oli kyllä paras pitkään aikaan. Noin suurella lehdellä kaikkien miellyttäminen on mahdotonta, mutta toivoisin kyllä enemmän juttua vetouistelusta. Joka tapauksessa pienen maan johtava kalastuslehti.

Omasta mielestä turhin juttu erässä on se vuosittainen ottiviehe testaus. Nuo asiat ovat aina niin paikka ja kalastaja kohtaisia, joten oikeudenmukaisia tuloksia on mahdoton saada.

15
Vetouistelu / kaikuluotain lidlistä???
« on: May 30, 2005, 14:44:46  »
Ei ne merkki kaiutkaan välttämättä mitään kestäviä ole... Edellinen humminbird hajosi juuri takuun mentyä umpeen ja sitä edeltänyt lowrance kesti 2 kautta. Nykysin käytössä kannettava humminbird ja se on kestänyt nyt pari vuotta.

Lidlin kaiusta en sano mitään, kun edes ole nähnyt sitä, mutta itse ainakin jättäisin ostamatta.

16
Vetouistelu / kaikuluotain soutuveneeseen???
« on: May 25, 2005, 15:20:01  »
Tarkka malli: Humminbird piranha 4x portable. Maksoi pari vuotta sitten 250 ja perusmalliin erona ainakin lämpömittari. Mallinimi on nyt muuttunut, mutta  itse luotain ilmeisesti melko samanlainen?

Anturi kiinnitetään veneeseen imukupilla, aluksi epäilin systeemiä, mutta se todella toimii. Myös itse luotain toimii kuten pitääkin, paitsi alle 3 metrin syvyydessä olevien kalojen syvyyttä ei näy lainkaan ja ne piirretään suhteettoman syvälle kuin olisivat 5 metrissä, mutta kyllä siihen tottuu. Laite pysyy myös yllättävän hyvin veneessä paikallaan, vaikkei olekkaan kiinteästi  asennettuna.

Oikeastaan ainut huonompi puoli luotaimessa on se jokakertainen asennus veneeseen. Veneen perällä kiipely alkaa tympimään, mutta soutuveneellä tuskin on suuri vaiva. Itellä kannettava malli on ehdoton, kun tulee käytettyä useita eri veneitä.

17
Vetouistelu / kaikuluotain soutuveneeseen???
« on: May 24, 2005, 20:29:51  »
Soutuveneeseen ottaisin kannettavan mallin. Nykymallien mallinimiä en tiedä, mutta ainakin huminalta ja eaglelta löytyy malleja. Itellä pari vuotta vanha kannettava humina, ja toimii ainakin toistaiseksi hyvin. Voi käyttää muissakin veneissä ja jos uskaltaa niin pilkkiavannossakin.

18
Vetouistelu / Itse rakennettuja uistattelutarvikkeita
« on: May 15, 2005, 13:36:37  »
Quote
Mitä käytätte takilassa naruna jos vaijeria ei ole saatavilla.


Paksu monofiili tai kuitusiima menee, mutta siiman on oltava kestävää! Tuolla tietoa :arrow: http://www.vetouistelu.com/aarrearkku/takila/takila.htm

19
Kaikkea kalastuksesta / Polaroidut lasit?
« on: May 08, 2005, 20:33:47  »
Kävin just ostamassa tollaset Aquan cat fishit ja maksoivat 45 €. Vaikuttavat ihan hyviltä ja kyllä ne jonkin verran auttaa näkemään paremmin veden alle. Sen verran kuitenkin, että jonkinlaiset polaroidut lasit kannattaa hommata.

Ainakin yksi seikka, jonka noista polaroiduista olen huomannut, että lcd näytöt esim. kännykän, eivät tahdo joka kulmasta kunnolla näkyä.

Omasta mielestä polaroidut menee ihan hyvin liikenteessä, ja ovat sadekelillä jopa paremmat kuin tavalliset.

20
Heittokalastus / ugly stick
« on: May 01, 2005, 10:27:17  »
No p*rkele löytyy niitä rumia tikkujakin eri mallisina, että turha yleistää. Käsittääkseni niitä yhdistää sama rakenne ja ovat kärkitoimisia, löysähköjä? Ainakin ne ovat hyvin kestäviä, usein 7 vuoden takuu ja hinnakkaita. Heittokalastukseen en ole mitään uglia testannut, mutta ainakin ugly stick tiger gold on takilavapana mitä mainioin.

21
Kaikkea kalastuksesta / Rapala pro fishing
« on: April 11, 2005, 21:11:12  »
Jossain Suomalaisessa verkkokaupassa näin ton myynnissä. En tosin muista mille pohjalle, mutta kyllä sitä Suomestakin saa.

PC:llä olen minäkin tuota pelannut, enkä oikein itse tuohon tykästynyt, mutta lienee tämän hetken realistisin kesäkalastuspeli. Propilkki hakkaa tietysti tämänkin :D

Ja hahhah xboxille näkyy saatavan jopa erillistä ohjainta :lol:

http://www.keepgaming.com/xbox/xbox-fishing-rod.htm

22
Lappi / Ehdotuksia naisen debyyytivaelluselle
« on: April 11, 2005, 20:50:19  »
Yksi kohtalainen paikka olisi Näätämön seutu. On kyllä pitempi matka kuin jonnekkin Hossaan, mutta ei Hossa vielä mitään oikeaa lappia ole. Näätämöllä olisi mahdollisuus harrastaa purokalastusta, tai sitten jopa yrittää lohta ja tunturijärvistäkin voi saada hyvin kalaa, jos kävelee tarpeeksi kauas. Maisemat ovat hienot, mutta toisiin ihmisiin ja vesitasoihin  täytyy varautua, mutta kyllä leirin saa omaan rauhaan pystytettyä. Oikeastaan jos täysin rauhassa haluaisi olla niin pitäisi matkustaa jonnekkin kuolan erämaahan.

Metsähallituksen sivuilta pitäisi löytyä infoa tuolta, ja Arto Kojon FFF sivuilta löytyy myös kattava tietopaketti.

Ja ajankohta kannattaa valita huolella. Toissa vuonna Näätämöllä kalassa ja kännykän lämpömittariin 38 astetta ja ihan v*tusti hyttysiä. Leiri oli vielä paikalla missä ei ollut lainkaan varjoa (Perhokalastus alue), eikä voinut uida missään. Oli kyllä yksi helvetti se reissu, varsinkaan kun kalatkaan eivät syöneet.

Näätämön Alaosat on paljon mukavempaa seutua, mutta ne eivät ole ehkä niin hyviä kalapaikkoina, mutta toisella reissulla Kallokoskella tuli sentään mitallisia harjuksia, että tiedä noista...

23
Itä-Suomi / Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 04, 2005, 20:47:39  »
Nojoo taidoistahan se kalan saanti kiinni on ja pitää sattua oikeaan aikaan oikeaan paikkaan, mikä on Pyhäselän kaltaisella isolla järvellä normaalia vaikeampaa. Voipi olla mulla virheenä se, että pilkkijät näyttää olevan jäällä jo ennen seittemää aamulla ja kun on tullut lähdettyä pilkille siinä aamupäivällä niin suurin osa on jo lähdössä pois.

Viikonloppuna tuli käväistyä Outokummun Sysmäjärvellä ja saaliina reilut 3 kiloa ahventa. Suurin osa silppua, mutta muutama paistoahvenkin mahtui joukkoon.

24
Rakentelu / Teetkö vaappuihisi uintilevyt itse?
« on: March 26, 2005, 14:10:51  »
Valmiita pääosin käytän, varsinkin kun olen mieltynyt käyttämään satulalevyjä, eikä oikein taidot riitä niitten tekoon. Joitais pyöreitä levyjä on tullut tekaistua itte.

25
Itä-Suomi / Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 26, 2005, 14:06:55  »
Hehhee pari lyhyttä pilkki-iskua pyhäselälle ja saaliina sintti ahven ja 2 räkäkiiskeä. Sortavalasaaren ja Napaluodon kupeessa tuli käytyä, mutta eipä noita tapahtumia pahemmin ollut ja muutkin valittelivat huonoa syöntiä... Jäätä on ainakin reilusti (lähes kairan verran), tosin aika pehmeetä.

Kun Putte sanoit, että Pyhäselällä on vielä tähän aikaan toivotonta pilkkiä niin mihinkähän aikaan suunnilleen ne paremmat mahdollisuudet sitten tulevat?

26
Kaikkea kalastuksesta / Taimenen alamitasta
« on: February 27, 2005, 15:53:52  »
On se 60 cm kova sisävesille, mutta joskus se on pakko ottaa käyttöön. Ruokalat jäävät ehkä alkuun saamatta, mutta pitemmällä tähtäimellä paljon järkevämpää. Ainakin vesistöissä joissa luonnonkanta mahdollinen niin ehdottomasti kunnon alamitta, myös verkoille. Sitten kun vielä lisääntymispaikat laitettaisiin kuntoon, eikä dumpattaisi täyteen istareita niin hyvä olisi.

Alkuun olisi hyvä, että alamitta nostettaisiin edes 50 senttiin, huomattava parannus sekin.

27
Muut talvikalastusvälineet / 4 vai 6 tuumaa ?
« on: February 04, 2005, 09:03:32  »
Jos olet epävarma niin hanki 4 tuuman UR kaira ja sitten siihen 6 tuuman varaterä. Itsellä tälläinen systeemi ja hyvin toimii.

Turha kinata kumpi on parempi 4 vai 6 tuumainen. Paremmuus riippuu täysin käyttötarkoituksesta.

Tänä vuonna on ollut kyllä niin ohuet jäät ettei tee mitään ongelmia kairaaminen paksummallakaan terällä.

28
Vetouistelu / Vapatelineet...
« on: January 10, 2005, 16:35:22  »
ei se scottykaan kokonaan metallia ole, suurimmaksi osaksi muovia joten muovinen vastasin. Kokonaan metallisia olen kyllä nähnyt vähän ja ne on kyllä harvemmin yksittäisiä.

"tuskin kalat ovat niin mahtavan voimakkaita että niiden iskusta teline rikkoutuisi"

Ehkeivät normaalisti, mutta kun sattuu olemaan ilmassa pakkasta niin mitenkähän käy näillä halpiksilla. Saattaa tulla se säästö kalliiksi. Itse en ole uskaltanut noihin halpiksiin koskea vaan ostin scottyn strikerit jotka on sitten parhaat, eivätkä varmasti petä pohjakosketuksessakaan ja ovat käytännössä ikuiset.

Jos hinta-laatusuhteelta haettaisiin parasta telinettä niin ostaisin normarkit. Maksaa n. 30 ekee kappale, mutta ovat aivan eri luokkaa kuin nämä halpikset

29
Perhokalastus / voiko perholla kalastaa normalilla virvelillä?
« on: December 27, 2004, 20:11:09  »
Heittokoholla ja spinflugalla voi perhoja viskellä. Ittellä kokemusta tuosta litka hommasta ja sillä tuli perhokalastus aloitettua. Tehokas tapa onkin! Ainut ongelma vaan, et isot kalat ei oikein taho pysyä kiinni\ tarttua. Erityisen tehokas harreille, siioille ja ahvenille.

Etuna tavalliseen perhokalastukseen on helppous, pitkät heitot ja saaliin määrä, koko ei vain usein ole suurta.

Jos sinulla ei vielä ole perhovehkeitä niin kannattaa ehdottomasti kokeilla! Pääsee ainakin testailemaan perhoja.

30
Itä-Suomi / Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 17, 2004, 13:54:54  »
no en kyllä minäkään ole onnistunut pilkillä isompia ahvenia löytämään. Johtuu varmaan siitä, että oon aika amatööri pilkkihommissa, muta joistain paikoista olen legendaa kuullut :D

Ensinnäkin pyhäselältä löytyy isompaa pilkkiahventa varsinkin keväällä, jos vaan osaa. Pyhäsaaren lähellä on kuulemma hyviä paikkoja ja syväsataman edestä nostetaan, joka kevät isoja saaliita. Kaveri kertoi saaneensa sieltä kiloisen ahvenen ja useita yli puoli kiloisia! Tänä vuonna jos ehtisi vähän enemmän ottamaan noista selvää itse. Pyhäselkä on niin laaja järvi, että tutkittavaa riittää.

Sitten yksi paikka on Joensuusta Ilomantsiin päin, olisiko n. 40 kilsaa. Järven nimi Keskijärvi ja sen kyljessä kalan kasvattamo. Rehuja on ilmeisesti päässyt järveen ja ahvenet on käyttäny niitä ravinnoksi ja kasvaneet hurjaa vauhtia. Ainut vaan se, että ahvenet ei oo kuulemma syöntikelpoisia. Keskijärvestä kuulin muutama vuosi sitten joten en tiedä onko siellä sitten enää isoja affenia, kaikki vaihtelee!

Järviä löytyy kyllä joka puolelta Joensuun ympäristöstä ja paljon, mutta tuskin kukaan kertoo omaa parasta paikkaansa, vaan ne on etittävä itte.  

Tältä foorumiltakin löytyy jotain keskustelua Joensuun pilkkipaikoista jos vaan jaksaa kaivaa.

http://www.kalassa.net/forum/viewtopic.php?t=5631
http://www.kalassa.net/forum/viewtopic.php?t=967
http://www.kalassa.net/forum/viewtopic.php?t=962

Tuossa muutama mitä äkkiseltään löysin..

Pages: [1] 2 3 ... 6


center>