Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - heartagramm

Pages: [1] 2
1
Kaikuluotain on varsin pätevä aina, kun liikutaan enemmän veneellä. Plotteri tulee kuvioihin mukaan siinä vaiheessa, kun liikutaan tuntemattomilla vesillä tai uistellaan paljon. Sanoisin, että plotteri on enemmän harrastavan lisävaruste.
Sanoisin että kaikuluotain ja plotteri on käytännössä välttämättömiä jos uistelee vähänkin isomilla selillä jossa syvyydet vaihtelee ja haluaa saada muutakin kuin satunnais otteja. Jos vetää vain bomberia pintavedossa ja satunnaisia tuuriotteja hakien niin silloin paperikartta riittää, samoin jos vesistö on jyrkkärantainen allas jolloin voi myös käyttää painoja.

edit. Lisätään viellä, että plotterin sijaan voi myös käyttää jotain gps/karttapohja sovellusta jossain läppärissä/puhelimessa/tablettissa, mutta aktiivisessa käytössä se plotteri on toimivin vaihtoehto pitkässä juoksussa, vaikka kerta investointi kirvelee kukkaroa. Minulla oli aluksi säästö syistä juuri läppäri veneessä, jossa gps palikka ja kartat. Kahdessa kesässä läppäri hapettui kosteuden seurauksena toimimattomaksi ja sitten joutui hankkimaan sekä läppärin että plotterin, eli se siitä säästämisestä.

Oman kokemuksen syvällä rintaäänellä voin suositella pelkkää kaikua, jos sattuu omistamaan Android-luurin (taitaa iPhonellekin olla). Marketista lataa Navionics Marine Europen eikä muuta tarvitte, jollei välttämättä sitten halua ihan oikeita merikarttoja ostaa. Sovellus maksaa noin 10 € (en tiedä mitä nykyisellään, mutta ei varmasti yli 13 €), sisältää koko Euroopan vesistökartat puhelimeen ilman kuukausimaksuja tms. Kertamaksulla saa ladata rajattomasti karttoja mistä vain Euroopasta. Joten ei ole paha sijoitus, jos ostaa parinsadan kaiun ja sitten kymppi tuohon softaan, pitää koko ajan kartalla näkyvissä missä veneilee ja kivet, syvyyskäyrät jne. näkyvät myös.

Toinen softavaihtoehto on Karttaselain, joka maksaa parikymppiä per 2 kk, tai noin 50 € / vuosi, ja tuon joutuu maksamaan joka vuosi. Tämä on parempi softa, sillä sisältää "oikeat" merikartat eli Maanmittauslaitoksen vesistökartat. Tässä on satavarmaa tietoa ja kartta näyttää oikealta kartalta. Tosin esim. syvyyskäyrät ovat molemmissa ohjelmissa aivan samalla tavalla ja kivetkin löytyy myös. Karttaselainta voi käyttää luonnossa liikkumiseenkin (näyttää siellä samat Maanmittauslaitoksen kartat) kun taas Navionics näyttää Google Mapsin kartat maa-alueiden osalta. Pätevä silläkin ja kummallakin varmasti pärjää. Itse käytän Navionicsia, ilman ei varmaan pärjäisi. Niih ja silloin kannattaa olla myös autolaturi mukana veneessä jotta puhelin pysyy pidemmällä reissulla latingissa, eikä pari vara-akkuakaan olisi pahitteeksi.

:mrgreen:

2
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kaikuluotain hakusessa
« on: April 22, 2012, 13:26:02  »
Noi perus 200 euron kaiut eivät kyllä erottelutarkkuudessa mitään kummaisia ole. Voisin jopa väittää ettei niihin juurikaan ole luottamista, ainakin niiden säätämisessä on hirmuinen vaiva. Jos yksikkö on säädetty liian herkälle, tuntuu kaikki pinnan alla olevan kalaa ja jos herkkyys on minimissä, niin sitten ei tunnu löytyvän yhtään mitään. Ja näihin ei ole esim. Humminbirdillä mitään ohjetta, mikä näyttää tarkimmiten. Tämän vuoksi saakin olla erittäin paranoidi että näyttääkö se nyt oikeasti jotain kalaa vai sattuiko signaaliin joku pystyyn jämähtäneen uppotukin kärki jonka kaiku tulkitsee kalaksi jne... Herkkyysasteikko oli muistaakseni Humminbird PiranhaMax 170:ssä 1-10 (vai oliko nollasta), ja sitä säätelemällä saa kyllä olevinaan vaikka mitä sieltä esiin. Viime kesän kalasaaliin perusteella kyllä väittäisin (laskettavissa kahden käden sormilla) etten tiedä toimiiko koko laite kovinkaan hyvin. Eli kalaa ei tullut vaikka veteli mitä siellä perässä ja kaiku kertoi että kyllä siellä sitä kalaa riitti. :D Mene ja tiedä onko vaan huonoa tuuria (tod. näk.).

Ja sitten jos haluaa tuota ns. valokuvamaista peilauskuvaa näkyviin niin niiden hinnat on juurikin siellä 600 € paremmalla puolen. Ulkomailtakaan ei taida enää nykyään (EU:n sisältä) saada kovin paljoa halvemmalla, tai jopa kalliimpia, ja Yhdysvalloista tilatessa joutuu maksamaan sairaat tullit ja ALV:t jolloin etu laitteen hinnassa karisee siihen.

Maailmanlaajuinen vapaakauppa olisi aika kova sana.

Edit: niin ja tulipahan mieleen sitten noista "kovanluokan" kaiuista ja plottereista, että niihinhän ei sitten sitä karttapakettia yleensä sisälly. Esim. tuohon 719 € hintaiseen plotteriin joutuu vielä ostamaan reilun parinsadan euron kartat, riippuen miten laajat kartat haluaa. Enkä ole ollenkaan varma myydäänkö esim. pelkästään Suomen karttoja, taitaa olla Baltic-kartat pienin paketti.

3
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Moottorit
« on: July 16, 2011, 22:09:07  »
Parsunissa siis urku auki ajaessa kulutus 7,3 l/h. Varsinaisesti en oo kerennyt vielä mittailemaan kulutusta, koska ei ole edes tarvetta ajaa hana kaakossa. Vain silloin kun alkaa satamaan vettä urakalla ja pitää poistua liukkaasti. Puolella kaasulla kulkee venheeni oikein nätisti plaanissa noin 26 km/h ja pystyy ajamaan vähän suuremmassakin aallokossa suhteellisen pehmeästi. Jos vääntää urut auki niin täräjää aikasen pahasti. Värinä koneessa on erittäin vähäistä, olin siitäkin yllättynyt. Eilen viimeksi uisteltiin illalla ja vedon päätteeksi hurvautettiin nokia pois, täytyy sanoa että nousee vene niin nopeasti plaaniin kahden ukon kuormallakin että on pakko olla vaan tyytyväinen. Uisteluvauhdissa muuten tälle masiinalle taidettu luvata 0,4 l/h, joten on erittäin maltillinen lukema ja tod. näk. pitää vielä paikkaansakin. Vene menee hieman päälle 6 km/h tyhjäkäynnillä, joten melko nopea vauhti. Jos tarvetta hitaammalle vauhdille niin sähköroottori viereen ja pystyy vetämään hieman hitaamminkin. Loisto-ostos siis oma yksilöni, kun vielä asevelihintaan sai.

4
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Moottorit
« on: July 15, 2011, 14:27:16  »
Tohatsusta ei kokemusta, tosin meinasin 80-luvun 18 hp 2-t -sellaisen ostaa. Ostin kuitenkin piruuttani 20 heppasen 4-t Parsunin (vm. 2011).

Kunhan koneasiantuntijat lopettavat naurun, niin voin todeta että toimiva peli ja kiihtyvyys, laatu ja toimintavarmuus kohdallaan. Ajotunteja tälle kesälle reilu 30. Ainut fiba oli että esittelykoneena ostetussa pelissä olivat jo tehtaalla särkeneet perän stefat -> valutti öljyä. Samoin joku oli räpeltänyt säädöt päin persettä, jonka vuoksi takuuhuolto koneelle. Huollon jälkeen aivan unelmakone. Joten mikäli laatu on samaa 5 heppaisissa vs. 20 heppaiset (ja miksipä ei olisi), niin suosittelen Parsunia erittäin lämpimästi. Katsotaan olenko vielä tänä iltana samaa mieltä kun lähdetään vesille. Takuutahan noilla on 2 vuotta ilman merkkihuoltoa, 3 vuotta merkkihuollolla. Eli jos kone menee ketuiksi, niin aina saa uutta tilalle. Ja vaikka myöhemminkin menisi p*skaksi, niin onhan se valmistajan virhevastuu jolloin myyjä joutuu vähintään osallistumaan huoltokustannuksiin etc. jne...

E: niin ja on muuten uisteluvauhdilla hiljainen kone, ja kun hanakkaa antaa enempi niin murahtaa kuin olisi isompikin kone. En ole kuullut vastaavaa saman teholuokan koneissa vielä kertaakaan, varsinkaan nelareissa. Ainut haittapuoli Parsuneissa että tuppaavat olemaan kaasarilla, joten syö löpöä ruiskuversiota enemmän... 20 hp max. kulutus 7,3 l/h.

5
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kumivene
« on: June 27, 2011, 17:25:22  »
V-ilmakölillä varustellun 3,6 m pitkän (piskuinen siis) kumpparin, jossa sisäpuolella alumiinipohja. Kantavuus vajaa 800 kg, suositeltu koneteho sen 20 hv, joka siis kiinni (4-t) + Motorguide Varimax 55 lbs uisteluihin. Kulkee puolella kaasulla 350 kg painoisena (hlöt, vene, moottorit samassa) plaanissa noin 20-25 km/h. Maksimit noin 38 km/h. Kaikki mahtuu juuri ja juuri suurehkoon henkilöautoon, tosin kuomukärry olisi todella tervetullut lisä... Ei tarvis aina 30 min kasata paattia.

Isossa aallossa vähän rytyyttää ja jos kovemmin ajaa niin lähtee lähes lentoon mutta tyynellä kulkee kuin pumpulien päällä. Ei ole ehtinyt käymään niin paljoa kalassa mitä olisi jo halunnut, mutta kolme piskuista kuhaa ja vähän isompi hauki tullut napattua. Kunhan heinäkuun lopulla lomailee niin tod. näk. en muuta teekään kun oleskelen vesillä.

6
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kumivene
« on: June 26, 2011, 20:25:17  »
Itse huhtikuussa täyttelin paattia ja talvisäilytystä ei ilmeisesti ihan hirveästi kestä, kun paatista pullahti pohja muodostaan pois. Eli pohjan lamelli ratkesi sisältä, ei kuitenkaan vettä päästänyt sisäänsä. Laitoin takuuseen HH:lle ja vaadin rahahyvitystä jos ja kun paattia ei enää HH tuonut Suomeen. Sain rahahyvitystä muistaakseni 140 €, moottorin myin maaliskuussa 90 €:llä, joten viime kesän veneajeluille kertyi hintaa 70 €. Ostin sen tilalle oikean kumiveneen ja parikymppisen uuden peräroottorin sekä 55 lbs sähkökoneen. Paketille jäi hintaa noin 4000 €, jolla toki olisi saanut jo oikean käytetyn veneen. Säilytysongelmien vuoksi päädyin tähän ratkaisuun, ja enpä ole katunut.

Se Aqua Marina kyllä toimii mikäli ajelee varoen. Vähänkin suurempi aallokko ja olet pulassa, mutta suhteellisen nätillä kelillä ja pienillä lammilla ykköspeli.

7
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Moottorit
« on: May 31, 2011, 20:57:00  »
Minn Kotan pienin kone (30 lbs) on syönyt sisäänsä tietääkseni 360 W moottorin -> 0,36 kW, joka on hevosvoimina noin 0,5. Työntövoima on paras mittari näissä perussähkövispilöissä. 30 lbs työntää 150 kg kuormaa maksimissaan noin 5-6 km/h, mikäli on tyyntä. Riippuu vielä veneestä, virtauksista, tuulesta jne.

Itselläni 55 lbs kolmilapainen Motorguide Varimax, joka työntää vajaan 300 kg kuormaa reilua 5 km/h noin 3 m/s tuulessa, joten on ihan passeli peli uistelussa ja siirtymissä omassa kokoonpanossani. Sitten kun niitä kymppikiloisia hauenmutikoita alkaa jaloissa pyörimään enemmän niin vauhti toki hidastuu... Teholtaan tuo 55 lbs Motorguide vastaa 0,6 kW eli 0,8 hp bensavehjettä. Aina tietty teoreettisesti.

Suosittelen tuota pienintä Minn Kotaa, mikäli uistelet paatillasi yksiksesi. Mikäli tulee vähänkin enemmän kuormaa, osta suosiolla työntövoimaisempi. Esimerkiksi marinekauppa.com myy Motorguidea kahden vuoden takuulla ja suhteellisen halvallakin... On siellä jotain halpiskoneitakin (muistaakseni Patriot) jotka varmasti ajavat asiansa myöskin. Kuukausi sitten 54 lbs Patriot maksoi 199 €, joka ei ole mikään paha. Valitsin itse Motorguiden koska merkin takana on Mercury ja varaosia löytyy + vastaava kone kuin Minn Kotan Traxxikset... Vakiorusetti (3 blade) ei siinä ehkä mikään paras ole mutta ainahan sen voi vaihtaa, ja suositeltavaa varapotkuria onkin pitää aina mukana jos sattuu joku lapa hajoamaan esim. kiveen.

8
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Millä veneellä uistelette?
« on: March 25, 2011, 11:42:13  »
paljo tommoset veneet maksaa?

Allekirjoittaneen setillä hintaa oli yli 30Te... :-o Entinen oli puolet tuosta. Et kyllä uistelu kallista puuhaa on jos kalustoon panostaa vallankin uuteen sellaisiin. Vaan eipä toi kolmekymmentä tonnia ole paljoakaan mitä porukka näistä aluhytti veneistä uutena joutuu maksamaan.

Itsehän uistelen kumivenellä+sähköperämoottorilla, hintaa yhteensä 300 eur.  8-) :lol:

9
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kumivene
« on: March 25, 2011, 11:38:51  »
Jos joku vielä aprikoi tuohon Aqua Marinaan uutta propelia, niin kävin tänään näin kevään korvalla testaamassa Minn Kotan propeleita. Tuloksena oli se, että kaikki Minn Kotan propelit käyvät koneeseen, kunhan propelin diameter on 3,25 tuumaa. Eli pienin Minn Kotan propeli käy täysin, mallilla ei ole muuten mitään väliä. Oma vispiläni ja veneeni on nyt myynnissä rahapulan vuoksi (opiskelu syö hermoa) jotenka jää itseltäni harkintaan... Jos ei kukaan tuota venettä osta, niin sitten ehkä jollain rattopoikaduunilla voisi rahoittaa uuden Minn Kota -potkurin.

Itse asiassa vertailin Aqua Marinan potkuria Minn Kota MKP-2:seen ja ne olivat täysin identtiset. En tiedä onko Minn Kota sitten Aqua Marina -merkin takana jollain tavalla mutta... Tai liekö Aqua Marinan tehdas sitten kopioinut tuon koneen. Tiedä häntä mutta tämä on hyvä tietää. :-P

10
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Fish Hunter- veneet?
« on: March 25, 2011, 11:33:15  »
Fish Hunterista en tiedä, itse ostelin viime kesälle  Aqua Marina kumiveneen + sähkövispilän. Paketin saadessani nauroin itsekseni pitkään ja hartaasti. Kuitenkin vesille sen vein ja alun pelkotilojen jälkeen tajusin kuinka kestävä vene todellisuudessa oli. Ei sillä ihan huoletta kehtaa ajella mutta järkevää varovaisuutta käyttäen lähes idioottivarma peli. Voisin kuvitella siis että FishHunteritkin on ihan yhtä kelpoja pelejä.

Jos muuten kiinnostaa niin olisin rahantarpeessa myymässä omaa venhettäni, sisältää siis 3x1,4 metrin kokoisen vahvistetusta PVC:stä tehdyn kumiveneen, istuimia, koneen jne... http://www.kalassa.net/?sv=1&tm=10&i=402

11
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kumivene
« on: March 18, 2011, 21:36:02  »
Pitkästä aikaa pitää todeta että näin pikkuhiljaa kevään korvalla olen enemmän kuin onnekas että menin kumivenheen viime kesänä ostamaan. Tietää että heti kun jäät kaikkoaa järvistä niin ei ole kuin prutku ja gummipaatti kaivaa varastosta, testata kunto talvisäilytyksen jäljiltä ja eikun menoksi. :) Joku Minn Kotan ropeli pitää vielä hommata, ihan varallekin vaan vaikka jos sattuu hajoamaan joskus tuo nykynen ropeli. Kattelin hintoja, ameriikoista tilaamalla noin 30 euroa postikuluineen, ei paha... Soveltuvuustesti pitää tehdä.

12
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: September 04, 2010, 08:44:51  »
Mjoo, itselläni ei enää taida riittää varusteet kalastukseen näillä keleillä, meinaan kun tuuli puhaltaa ja onnettomalla "avoveneellä" joutuu sähkömoottorilla vetämään kalaa niin tulee vaan sanomista. Käytiin viimeksi toissapäivänä kaverin kanssa Kallavedellä (pitkästä aikaa), ja kyllä tuli todettua ettei enää viitsi lähteä, sen verran kylmä keli ja tuuli ottaa veneeseen. Hyvä kun päästiin rannalle, ehkä jossain pienessä lahden sopukassa tai pienellä lammella voisi vielä käydä mutta ei muuten. Harmi sinänsä.

Yllätyin lisäksi miten paljon kallaveden pinta on laskenut noin 3 viikon käymättä olemisen aikana. Tullut mm. paljon kiviä näkyviin, alkoi ihan hirvittämään...

Ai niin, piti mainita että sen reilun tunnin mitä vedettiin viimeksi Kallavedellä, voitte arvata paljonko kalaa tuli (vihjeenä että samaa linjaa tuli nyt mitä on tullut aiemminkin). :-D

13
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 25, 2010, 22:31:27  »
No miten se kallavesi  on taimenta antanut tänä kesänä? Onkos kukaan kuullu huhuja?

Yhden 700 grammaisen taimenen alkukesästä sain. Siinäpä melkein Kallaveden kalat jo onkin minulla.

14
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 25, 2010, 20:40:16  »
Niin joo tänäänhän oli se valtakunnallinen kalastuspäivä. Ihan unohtui... Olisihan tuota voinut käydä heittelemässä huvikseen jos olisi ehtinyt.

Maanantain reissulta ei kostunut muut kuin vaatteet, itselle nappasi pieni kuha ja isukilla vähän isompi kuha + noin 500 grammainen ahven. Satoi vettä niin lyhyissä sykleissä ja niin paljon ettei avoveneellä oikein paria tuntia pidempään kehdannut pyöriä.

15
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 23, 2010, 08:30:41  »
Kuopion keskustan valkeisenlammelle istutetaan tänään 1000 kiloa kirjolohta. Kalastus on kielletty tästä päivästä keskiviikkoon.
Keskiviikkona lampi on varattu nuorille kalastajille klo 15.00 asti,jonka jälkeen yli 18 vuotiaat saavat aloittaa.
Suunnilleen tuolla lailla uutinen oli savonsanomien takasivulla tänä aamuna.

Ei niitä sinne istuteta, ne laitetaan sinne heittämään veivinsä. :roll: Sen takiahan niitä sinne vasta nyt laitetaan ettei lampi ole täynnä maha taivasta kohti kelluvia mollukoita.

Tänään lähtö taas Pohjois-Karjalan kalavesille, kerrotaan illemmalla kokemuksia.

16
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 22, 2010, 17:31:27  »
Tuli nyt tuossa eilen ja tänään uisteltua yhteensä pari tuntia. Saaliina pieneltä lammelta yhteensä neljä haukea, joista kaksi olivat 2,5 kg, kolmas 1,5 kg ja viimeinen 1,4 kg. Parempaa saalista siis tälläkin kertaa mitä yleensä täältäpäin, en tiedä mikä siinä oikein on. Videotakin tuli otettua suurimmasta, saa nähdä jos ehtii jossain vaiheessa laitella esille.

Huomenna voisi lähteä johonkin Kuopion alueelle uistelemaan / heittelemään. Mietintämyssyn alla että minne, kun saalistakin pitäisi saada. :P

Muuten, uistinkeskusteluista hieman että onko jollain HT-vaappuja käytössään? Itse ostin MaxiMakasiinista tuommoisen punavalkoisen pötkylän ja uitin eilen ensimmäistä kertaa. Ui aivan päin rsettä, pulpahtaa vähän väliä pintaan ja viuhtoo sivulle kuin kaistapäinen. Aivan sama mitä vauhtia veti, ja kun tilalle vaihtoi Rapalaa niin ei mitään ongelmaa. Pitää palauttaa ostopaikkaan jahka kuitin ehkä löydän...

17
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 17, 2010, 15:57:20  »
Joo, tänään kävin katsomassa tuosta rannalta töissä ollessa niin olihan siinä sitä mujua vieläkin aika paljon. Millä lie 50-luvun koneella ne silloin niittikin niitä pois....  :lol: Niin ja onpa tuota tullut vedettyä syvällä ja matalalla ja rantaa/selkää pitkin lyhyellä ja pitkällä välimatkalla veneeseen. En ole tässä nyt tuon edellisen maininnan jälkeen käynyt kalassa, viimeistään viikonloppuna taas (tosin nähtävästi pienellä lammella P-Karjalassa) joten kerrotaan kokemuksia kun niitä saadaan. Heittokalastus kyllä jäänyt vähemmälle, melkein pitäisi ottaa ankkuri ja tarpeeksi janovettä mukaan ja junttautua johonkin hyvälle paikalle. Tosin kun niitä ennätyksiä aina olisi mukava rikkoa niin menee suurimmaksi osaksi vetokalastukseen tämä nykyinen harrastukseni. Mutta kerrankos sitä heittelemälläkin saisi...

18
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 17, 2010, 11:07:16  »
Itse asiassa olen ollut viime viikon töissä tuossa melkein Valkeisen vieressä olevassa rakennuksessa ja siitä niittivät levää pois eräänä päivänä viime- tai toissaviikolla. Rannalla oli isoja leväkasoja, toki sieltä pohjasta niitä ei saa pois kuin sukeltamalla(?), mutta pintalevät on olevinaan haravoitu suurimmaksi osaksi pois. Kyllä se silminnähden siisteytyi jokseenkin, mutta vielähän siellä sitä tavaraa riittää...

19
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 10, 2010, 21:01:15  »
Onkos jengillä tiedossa muita vastaavia paikkoja jossa ei välttämättä kannata uistella menemään joista ei kerrota esim. kartassa? :lol: Ei nimittäin minun katsomissa kartoissa näy mitään noista tukeista. Hetken aikaa olin ymmälläni kyllä kun kaiulla pörrättiin ympäri ämpäri siinä kohdalla eikä kertaakaan vaihtunut siitä kuudestatoista metristä lukemat mihinkään. Sinänsä tietty jos olisi kanttia niin sukeltamallahan sen olisi pois sieltä saanut mutta ei taida niin kalliita nuo uistimet siltikään olla... :lol:

20
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 10, 2010, 15:36:26  »
Oman laitteiston kapasiteetti ei onneksi riitä kuin 6 km/h vauhtiin maksimissaankin joten siinä ei huolta sinänsä.  :lol: Ja olisi se Rapalaisen menetys harmittanut siltikin. Eri asia jos siellä olisi jotain elävää ollut joka olisi vaapun vienyt.

Heitellen aika vähän, on tuo vetopuuha ollut tämän kesän mukavinta antia vaikka Kallavedellä nollaa on tullutkin lähes joka reissulla. Mietinkin nyt että miksi moinen kysymys? Tukit kyllä tuli melkoisen yllätyksenä, olen kyllä joskus kuullut että siinä on tukkeja uitettu mutta niin. Kokemus tämäkin, taitaa suosiolla pitää siirtyä pintavehkeisiin ainakin tuolla kohdalla...

21
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 09, 2010, 23:23:43  »
Pari päivää takaperin käytiin eteläisellä Kallavedellä taas nelisen tuntia nollareissuilemassa.  :lol:

E: Niiiiiin ja parasta oli se, että kaiku näytti 16 metriä vettä ja minun punavalkoinen Magnum hirtti pohjaan ilman painoja. Siinä Saaristokaupungin siltojen vieressä olevan veneliikkeen edustalla tai siitä siis hieman lounaaseen. Onko siinä jotain uppotukkeja tai jotain sitten, mutta kyllä muuten vtutti, oli vieläpä se ainoa joka toimi edellisreissulla.

22
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 01, 2010, 19:42:05  »
Hyvän kokoisia kuhia. Itse päätin luovuttaa Savon kalavedet toisille ja lähdin käymään kotopuolessa Höytiäisellä vetämässä isän kera. Lähdettiin pohjoispäästä etelään noin kello 16, iltakahdeksaan vedeltiin lähes tyhjää. Kahdeksan jälkeen tuli syöntipiikki jolloin kalaa alkoi nousemaan kyytiin tasaista tahtia. Lopeteltiin noin keskiyöllä, rannassa laskettiin saaliin määräksi 9 kpl kuhia ja 2 haukea. Kuhat pääsääntöisesti noin 650 gramman tienoilla, hauet hieman isompia. Menipähän ainakin yhden reissun saalislukemat ihan eri luvuille mitä tähän asti on tullut vedettyä. Vaikka järvi/alue vaihtui niin päätin tänne silti kertoilla.

23
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 28, 2010, 11:26:46  »
Jos/kun joku kokeilee tuota kalastustyyliä tai jos vaikka rutiluksella on kokemusta tuotteesta niin voisitte kertoilla omakohtaisen arvion toimivuudesta. Tuosta olisi mukava nähdä videota vaikka miltä näyttää veneen vieressä vedettäessä! Kaipa se elävä/henkitoreinen syöttikala petoja aina enemmän kiinnostaa kuin joku tekemällä tehty vaappu tai lusikka yms.

24
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 26, 2010, 18:37:12  »
Oletteko koettaneet täkyraksilla?
http://www.salsa-fishing.com/1/fi/tuotteet/raksihuppu

En ole tutustunut ko. tuotteeseen millään lailla. Enkä ole kyllä kuullutkaan muistaakseni tuollaisista mitään, saati nähnyt myytävän missään. :?

25
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 25, 2010, 23:13:10  »
Jälleen nollareissu, vajaan pari tuntia Neulalahdessa pyöriteltiin kaikenmoista mulikkaa syvällä ja pinnassa yhden vavan voimin. Kalaa taas kaiussa huikeita määriä mutta ei minkäänlaista tarttumaa. Tämän kesän saaliit; kaksi kuhaa n. 700gr/kpl , ehkä 5 haukea (suurin 620 grammaa), taimen 600 grammaa ja muutamia ahvenia + salakka. Uistelukilometrejä päälle 100... :roll:

26
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 24, 2010, 16:28:30  »
Tänä aamuna 24.7.2010 kello 9:00 lähdettiin ajelemaan jälleen Neulalahdesta pohjoiseen. Vedettiin Neulalahdesta Laivonsaaren länsipuolta, Rautaluodon pohjoispuolelta, Kaijansaaren itäpuolelta kohti Kalliosaarta, Kalliosaarten välistä Vuoriperänsaaren tasalle ja sieltä takaisin. Kello 15:10 oltiin takaisin Neulalahdessa, eli reilun kuuden tunnin reissu heitettiin, kilometrejä kertyi noin 20. Saaliina 15 minuutin uittelun jälkeen kaverille pieni ahven joka pääsi irti ylös nostettaessa. Kalaa oli taas vähän joka puolella, tosin Neulaniemen länsipuolella erittäin hiljaista, itäpuolella kaiku piippaili jatkuvasti kalahälytystä. Tuntuu vähän siltä ettei tässä hommassa ole enää mitään järkeä...

27
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 23, 2010, 09:20:24  »
Ehei, ottihalukkuudessa ei ole ollut juurikaan muutosta meikäläisen reissuilla, eli ottihalukkuus on ollut melkoisen lähellä nollaa toistaiseksi.  :-D

28
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 21, 2010, 21:36:56  »
Mato-ongella saa vaikkapa Leipäniemen sillalta, Savilahden rannalta yliopiston vierestä / laiturilta, Neulalahden melontaseuran laiturilta... Eiköhän noita ahvenia saa ihan minne vaan keksii ongen tyrkätä. Kastematoja vaan mukaan rutkasti, kaupan tekomadoilla et tee yhtään mitään, nimim. kokemusta on. :) Toivottavasti näillä ohjeilla lykästää naisenkin kanssa. :-D :-D

29
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 20, 2010, 20:32:31  »
Lauantaina 17.7. oltiin uistamassa vieraalla vedellä, kun edellisiltana Tahkon mökille kömmittiin ryypsimään. Syväri-nimisellä järventapaisella vedettiin uistinta muutamia tunteja, saaliina 700 gramman kuha jonka päästin kasvamaan fileerausveitsen puutteen pelossa. Mökissä olisi ollut, joten harmittamaan jäi.

Mökkireissusta selvittyä eilen 19.7. käytiin kaverin kera vetämässä uistinta jälleen Neulalahdesta Laivonsaaren länsipuolta edestakaisin ja päädyttin kokeilemaan Neulalahden eteläpään matalikolta Savilahden puolelle ja takaisin. Saaliina tämä huikea jölli, joka juuri tuolta matalikolta maisteli Vibraxia.Kyllä oli kaverilla naurussa pitelemistä kun yli neljän tunnin uistelureissulta tuollaisen vetäisin ylös. Kalaa taas tuntui olevan pohjassa vaikka muille jakaa, muttei tällä kertaa kahdellakaan vavalla auttanut. Painoistakaan ei mitään apua. Jigillä kokeiltiin 30 metristä nykytellä mutta ei ole meikäläisen kärsivällisyydellä paras kalastusmuoto tuo jigaus. Alapuolella tuolloinkin ui 10-30 metrissä kaiun mukaan isokokoista mölliä mutta en tiedä millä sitä sitten kiskoo ylös.  :-o

30
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 14, 2010, 16:56:03  »
Kyllä, näin minäkin olen käsittänyt, kaikukin näyttää että pinnan alla kuhisee vaikka muille jakaisi. Siitä on nyt kymmenisen vähintään parituntista reissua tehty. Saaliina tähän mennessä yksi kuha jonka nakkasin menemään, jolla oli noin 35 senttiä pituutta. Perässä uinut 12 cm NM musta-puna-keltahile (jolla mainittu kuha nousi ylös), 12 cm Magnum punavalk, Husky Jerk keltavihreä, punavihreä DTT, kirkkaankeltainen Trolls-to-15, punamusta rohvessoori, näin muutamia mainitakseni. Väriskaalana valkoinen, punainen, vihreä, keltainen, musta, oranssi, sininen, hopea, kupari. Mikään ei tunnu toimivan, tai sitten ne nauraa meikän veneelle... :D

Pages: [1] 2


center>