Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kvaari

Pages: [1] 2
1
ProPilkki2 v0.91 päivityksen asennus:

Asennuksessa valitse:
"Select an application to install: Unsupported Applications/Community Supported Applications/Other Application".
"Select an installer: Choose Installer File" <-- Kaiva pro pilkin päivitysfilu v0.91 hakemistosta.
"Select a bottle into which to install: P2Installer_v0.9.exe"

Sitten vaan proceedia ja noudatat tulevia ohjeita, ja päivitys asentuu nätisti.

2
Olen nyt tapellut jonkin aikaa ohjelman kanssa, ja lopulta sain aikaan tulosta.

Asennuksessa valitsin:
"Select an application to install: Unsupported Applications/Community Supported Applications/Other Application".
"Select an installer: Choose Installer File" <-- Kaivoin pro pilkin installerin hakemistosta.
"Select a bottle into which to install: New winxp Bottle..."

Sitten vaan proceedia kehiin. Nuo valittuna, ilman installer folderia, pro pilkin installeri käynnistyi. Peli asentui, mutta ei löytynyt mistään. Käynnistin "Programs"-välilehdeltä "Run Command". Aukeavasta ikkunasta vaihdoin "Use Bottle: P2Installer_0.9.exe". "Browsen" kautta kaivoin esiin pro pilkin käynnistys-exen.

Tässä kohtaa valitsin ensin Run Command ikkunassa valinnat tehtyäni "Run", jolloin pro pilkin ikkuna aukesi ja taustamusiikki alkoi soida, mutta kuva oli täysin valkoinen. Suljin pelin. Nyt valitsin puolestaan "Save Command to Programs Menu", ja sovellus lisäsi kuvakkeen finderin polkuun "käyttäjänimi/ohjelmat/crossover/propilkki2". Yritin käynnistää propilkin "Programs"-välilehden alta ja seurauksena oli sama valkoinen ruutu taustamusiikilla.

Sammutin Crossoverin kokonaan, menin finderin kautta sinne Crossoverin asentamaan propilkin hakemistoon, ja käynnistin kuvakkeen. Nyt Propilkki2 käynnistyi nätisti 1280*800 resoluutiolla, joka on läppärini natiivireso. Kävin mereltä poimimassa kokeeksi yhden 57 grammaisen kiisken. Pilkkimisruudun ruudunpäivitys oli heikohko, mutta homma pelasi. Vaihdoin vielä kokeeksi pelin asetuksista "full screen", ja sekin vaihtui päälle ongelmitta. Heikko ruudunpäivitys pilkkiessä ei silti kadonnut.

Tämän jälkeen suljin pelin ja kokeeksi käynnistin ensin Crossoverin ja sitä kautta propilkin, ja nyt peli jo käynnistyi sitä kautta mukisematta.

Vielä en uskalla yrittää päivittää pilkkiä versioon 0.91 :wink:

Kone:
MacBook, varmaan vuodelta 2007
Mac OS X 10.6.8.
2.4 GHz Intel Core 2 Duo
2 Gt 667 MHz DDR2 SDRAM
Intel GMA X3100

3
Länsi-Suomi / Vs: Kyrkösjärvi
« on: May 29, 2012, 14:02:39  »
Pitääkö kyrkösjärvelle ostaa jokin lupa että saa kalastaa?

Käsittääkseni kalastuksenhoitomaksu ja läänilupa täytyy olla. Korjatkaa jos olen väärässä.

4
Vieheet / Vs: Popperit
« on: May 28, 2012, 23:16:00  »
Rapalan popperilla sain eilen ensimmäistä kertaa kalan, 1.63kg hauen. Hiukan hihkaisin innosta, oli se niin jännittävää. Parilla reissulla olen aiemmin yrittänyt poppereita uittaa, tuloksetta. Nyt paikka oli sopivampi.

Tänään taasen nousi samasta paikasta yksi ahven, ja pari haukea kävi päivän mittaan loikkaamassa ohi, joista toisen sain seuraavalla heitolla talteen.

5
Pilkintä / Vs: Elämäsi kiiski?
« on: April 12, 2012, 23:16:59  »
Tänään nousi Varpulanjärveltä tämmöinen mötikkä.20 cm pitkä kiiski, jota kotipuntari väitti 130 grammaiseksi.

6
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Virtuaalinen pilkkiviikko 2012
« on: March 19, 2012, 21:38:51  »
Mistäs saattaa johtua, että julkisella pelilistalla ei näy pelejä? Moninpelivalikossa "Internet-peli" näkyy myös harmaana. Palomuuri ei ole ilmoitellut mitään. Sama tilanne toisella innokkaalla pelaajalla.

7
Kiillotin tänään kuparin värisen nautiluksen tuhkalla ja hammasharjalla. Hankaaminen söi nautiluksesta jonkun ohuen pinnoitteen pois, mutta hyvältä se näyttää ilmankin sitä, vaikka ei ole yhtä kirkas ja kiiltävä kuin uusi. Ehkä toimivammaltakin peliltä näyttää silti. Lopuksi sivelin kynsilakkaa päälle. Uusi kokeilu sekin.

Osaatteko kertoa miten/millä nuo Puustjärven pilkit ovat pinnoitettu?

8
Delfinin haarukalla kiskoin ylös eilen yli 400g ahvenia ja hyvin haarukat kesti. Kelpo vapa se on. Nyt on 700g filettä pakastimessa :-)

9
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: 0.9 kehitysthread
« on: March 06, 2012, 00:29:28  »
Kiitos fonttikoon kasvattamisesta. Enää ei tarvitse siristellä silmiä pilkkijöiden nimet nähdäkseen! Uudet fontit ovat erittäin selkeät. Ihastuin myös juuri niin kovaa kuin enimmilläni uskalsin toivoa järvikohtaisen kalaennätyksen sijoituksen näyttöön. Tuo ominaisuus lisää peliaddiktiota tuntuvasti.

Tätä syvemmin en ole vielä ehtinyt uuteen versioon tutustua. Loistava patchi joka tapauksessa 8-)

10
Pilkintä / Vs: Tasurin tärpit.
« on: March 05, 2012, 13:47:27  »
Tänään intouduin taas pilkkiostoksille. Mukaan tarttuivat 2cm:n minitasurit MA mutu2 original väri 6 (oli vaan niin hieno) ja Kahirin karvapyrstö, jossa harmaa selkä, vaalenevat kyljet, keltainen maha ja punainen leuka (lähin väri mitä löysin jotain muikku-osastoa tuosta kokoluokasta).

Nyt on käyty kattavammin pilkillä. Molemmat mikrotasurit toimivat. Mutu2:ssa koukun väkäset hidastaa hieman ärsyttävästi kalan irroitusta, Kahirista kala karkaa taas helpommin. Molemmat silti laatupelejä ja kalaa tulee.

11
Pilkintä / Vs: Tasurin tärpit.
« on: February 25, 2012, 13:38:31  »
Koeuitossa ämpärissä tuo Kahirin karva ui pyrkien aina vasemmalle. Tarkalla silmällä rungon muoto puoltaa sinne. Yritin vääntää varovaisesti koukkuja ja siimalenkkiä, mutta ilman vaikutusta. Kovalla kädellä en uskalla, ettei pilkki hajoa. Ei ole kuitenkaan halpa peli. Kuinkahan tuo puolto sitten vaikuttaa käytännössä. Se selvinnee kun pääsisi vesille. Mutu2 ui täydellisesti.

12
Pilkintä / Vs: Tasurin tärpit.
« on: February 23, 2012, 18:55:29  »
Tänään intouduin taas pilkkiostoksille. Mukaan tarttuivat 2cm:n minitasurit MA mutu2 original väri 6 (oli vaan niin hieno) ja Kahirin karvapyrstö, jossa harmaa selkä, vaalenevat kyljet, keltainen maha ja punainen leuka (lähin väri mitä löysin jotain muikku-osastoa tuosta kokoluokasta).

Tekeekö noilla jotain? Sopiiko 0.20mm siima hyvin? Minkä kokoista appuraa noihin iskee? Tarraako sintti ollenkaan? Millaisissa vesistöissä uittaisitte (tumma/vaalea/kirkas/humus)?

13
Saa nähdä käykö sinulle samoin kuin minulle ja varmaan monelle muullekin aluksi. Eli kun kala tärppää kiinni, niin vanhasta refleksistä vapa lentää hankeen, ja kala nostetaan kaikesta huolimatta siimasta käsin.

14
Länsi-Suomi / Vs: UR kairan teroitus Seinäjoella?
« on: February 22, 2012, 11:45:27  »
Soitin Supersporttiin. Terän vaihto onnistuu, hinnaltaan reilusta paristakympistä ylöspäin. Ilman vaihtoterää tuplat.

Minulta ei löydy kovin kaksisia teroitusvälineitä. Kerran terää teroitin pienellä koukkuviilalla, ja sainkin siihen hieman ottia lisää. Kai sellainen puukon teroitusrauta saattaisi kaapista löytyä. En vaan tahdo nähdä mikä kairan terässä on tällä kertaa vikana. Terä näyttää ihan hyvältä yhtä pientä kulman röpelöä lukuunottamatta, mutta viimeksi jäällä ei lopussa ottanut kiinni oikeastaan yhtään. Luultavasti iskin kairan pohjaan jossain välissä sohjoa huitoessani.

Omatoimiseen riskiteroitukseen en mielellään ryhtyisi, kun käydessäni pilkillä juoksen valloittamaan lähinnä kisoihin viimeisiä sijoja, ja jos kisassa huomaa ettei terä pure, niin sitä on aika hyvässä pulassa seuraavat neljä tuntia.

15
Juuri kuuntelin alakerran asunnosta kuuluvaa erikoista pauketta. Savenvalantaa? Murha? Maton piiskausta? Ken tietää. Ratkaisemattomaksi jäänee tämä mysteeri.

Tuskin ketään liikuttaa mitä levysoittimessani on pyörinyt. Olen hiljalleen päässyt yli käännyttämistarpeesta "todellisen" musiikin puolelle.

16
Länsi-Suomi / UR kairan teroitus Seinäjoella?
« on: February 16, 2012, 14:33:17  »
Osaako kukaan neuvoa, mistä löytyisi Seinäjoella teroittaja punateräiselle 4" UR:lle? Mielellään hommansa hyvin taitava. Hinta? Myös vaihto tehdasteroitettuun terään saattaisi käydä. Uutta ei huvittaisi ostaa kalliin hinnan vuoksi.

17
Omasta pilkkirepusta löytyvät Delfin ja Karismaxin kehimisvavat. Pidän Karismaxista enemmän, koska se on niin kevyt ja näppärä, ja puolan toiminta tuntuu erinomaiselta. Isoista kaloista ei ole kehille kehittynä vielä kokemusta, niin en tiedä paukahtaisiko hajalle. Suurin plussa Karismaxille tulee kuitenkin juurikin tuosta erittäin hyvätoimisesta puolasta.

Se, että onko Karismax niin ison lisäinvestoinnin arvoinen, on jokaisen pilkkijän oman harkinnan asia. Itse lähdin liikkeelle halvemmasta Delfinistä, saadakseni ensin jonkinmoista tuntumaa, soveltuuko puuha itselle. Tästä lähin päivitän kehimisosastoa tarpeen tullen luultavasti vain Karismaxin tai Sakun vavoilla.

18
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: 0.9 kehitysthread
« on: February 12, 2012, 23:41:18  »
Paljon hienoja ja kaivattuja ominaisuuksia. Kiitos tekijöille! Kohta pääsette varmaan vähäksi aikaa taas huilimaan :-)

19
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: 0.85 version levikki... katso luvut!
« on: February 11, 2012, 21:57:11  »
Hienot lukemat pilkkipelille!

Olisi hauska nähdä jokaisesta versiosta latausmäärät. Näkisipä suosion kehityksen pidemmällä aikavälillä.

20
Länsi-Suomi / Vs: Kyrkösjärvi
« on: February 11, 2012, 21:52:23  »
Nyt on tullut koettua kyrkkäri. Aika ikävä paikka pilkkiä. Syvyyden vaihtelut ovat vaikeasti arvattavissa, ja onnistuinkin pilaamaan kairani terän pohjaan sohjoa sohiessani. Kala oli todella nihkeässä, morrilla irtosi pari sinttiä, ja niistäkin vain toinen oli ahven. Jotkut siellä onnistuivat kuitenkin useamman pikkuappuran nostamaan, joten saamamiehet löytyvät toisesta osoitteesta. Mitään kiloennätyksiä kyrkkärillä ei kuitenkaan rikottu... Ei kauheasti innosta uudelle reissulle tuohon paikkaan.

21
Länsi-Suomi / Vs: Kyrkösjärvi
« on: February 01, 2012, 00:00:54  »
Täytyy tänne vielä mainita, että Kyrkösjärvellä järjestetään lauantaina 11.2.2012 pilkiten kuntoa pilkkikilpailu, jossa on yleensäkin ollut hyvä taso. Toivottavasti tänne saataisiin mahdollisimman paljon väkeä  :-)

Hyvä tietää. Jurvan tekojärveltä on kokemusta jo huonosta syönnistä :roll: Tuo pilkille pääseminen on kulkuneuvon puolesta tänä talvena hieman probleemallista, mutta jos saan pari tuttua pilkkikisakaveria innostumaan, niin voisihan tuonne kisaankin ilmoittautua. Joka tapauksessa pilkkipaikoille pääsy on tällä hetkellä muiden kuljetuksen varassa.

22
Pilkintä / Vs: Asseri -tuotteet?
« on: January 30, 2012, 21:56:23  »
Tässä on nämä haalarit.

Asseri Nuorgami:
http://www.tuontirengas.com/product/1074/asseri-nuorgami

Rapala Pro Wear:
http://www.normark.fi/tuotelistaus/rapala_pro_wear_pilkkihaalari

Hintaeroa noissa oli katsomissani kaupoissa 40e - postit.

23
Pilkintä / Asseri -tuotteet?
« on: January 30, 2012, 18:16:15  »
Voiko kyseiseen merkkiin luottaa?

Onko sen kopiotuotteissa moittimista?

Oikeastaan pääsyy tälle ketjulle on se, kun huomasin Asserin tekevän plagioita Rapalan Pro Wear -pilkkihaalareista. Hintaero niiden välillä on huomattava, mutta onko laatueroakin samalla lailla? Luulisi Rapalassa brändin maksavan mukavasti ekstraa, mutta selittääkö se koko hintaeroa? Eli jos ei brändistä piittaa, onko väliä pukeeko ylleensä Rapalat vai Asserit?

24
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: 0.9 kehitysthread
« on: January 29, 2012, 18:42:13  »
4. Sitten tota oli jo joku tainnut ehdottaakin, että ennätyskala / järvikohtainen ennätyskala voisi näkyisi siinä kun sen on saanut. Voisi lukea esim Ahven 594g "Järvikohtainen ennätys (4)" Ja tuo numero meinaisi sijaa monenneksiko suurin se olisi.

Tämän osalta saattaa olla jotain tulossa 0.9....  :wink:

Tuo olisi aivan mainiota! Ainakin itselläni välillä tapana arvuutella kuinka suuri kala nyt tulikaan, ja täytyy peliä lopettaessa omaa ennätyslistaa käydä selailemassa.

25
Pilkintä / Vs: Tasurin tärpit.
« on: January 27, 2012, 11:53:31  »
Pilkkikauden taas alkaessa palautan tähän ketjuun eloa.

Käytän tällä hetkellä pelkästään levypyrstöisiä tasureita, kooltaan varmaan 5-8cm mitattaessa nokasta levypyrstön päätyyn. Pilkin pääasiassa alle 2m syvyydestä. Harvoilla reissuilla saattaa olla enimmillään 3-4m syvää. Yksi reissu olisi tarkoitus heittää tänä talvena myös Turun saaristovesille. Siellä syvempää.

Kysyisinkin, onko .30 mono aivan liian paksua, etenkin kun olen lisännyt perukkeeksi leikarilla 20cm strike wirea (10kg), jossa lukko toisessa päässä?

Syy tähän temppuun oli, kun viime talvena ostin 6cm nilsun levypyrstön ja mennessäni kalastamaan tuli IVP ensimmäiseltä reiältä ensimmäisen kalan kohdalla parin minuutin kamppailun päätteeksi. Silloin taisi olla siimana .20 mono ilman peruketta. Otti päähän menettää arvokas viehe saman tien.

Jos tuo .30 mono on auttamatta liian huono ratkaisu, niin miten toimisi vaikka 0.16 kuitu, ja siihen sitten tuo sama peruke, tai sitten laittaisi leikarilla tai solmulla perukkeeksi tuota .30 monoa? Vaikka 1m, että tulee joustoa? Haluan siis minimoida tasurimenetykset saaden yhä kalaa.

26
Länsi-Suomi / Vs: Kyrkösjärvi
« on: January 20, 2012, 12:25:39  »
Millainen paikka kyrkkäri on pilkkimisen kannalta?

Kuinka aikaisin jäät kantaa verrattuna muihin järviin? Kauanko pilkkimiskausi kestää, ja kuinka matalaa siellä on?
Onko jotain muita paremmin toimivaa pilkkiä, kuten morri tai tapsi?

Netistä löysin ainoastaan yhden kyrkkärillä pilkkimistä koskevan jutun, ja se oli joku kisa helmikuussa sevon laidalla. Onko se toimivin pilkkipaikka?

En ole kyrkkärillä käynyt kalastamassa, enkä oikein koko Seinäjoen seudulla. Pilkkiminen tuntuu olevan itselle kuitenkin tuo pääjuttu, ja kyrkkäri nykyisin lähin järvi jonne entäisi.

27
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: 0.9 kehitysthread
« on: January 10, 2012, 14:40:07  »
Muistaakseni tästä on ollut aiemmassa kehitysthreadissa juttua, mutta me pienemmän näytön omistajat kaipaisimme isompaa fonttikokoa pelaajien ylle jäällä. 13 tuumaisella kannettavan näytöllä menee nimien lukeminen melkoiseksi tihrustamiseksi.

28
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 v. 0.85 kehitysthread
« on: March 08, 2011, 18:07:37  »
Öjnan pilkkikilpailussa syntyi "hienoja" kehitysideoita:

- Kusihätämittari: Öh...
- "Haaste"-ominaisuus: Jos joku kairaa persiiseen kiinni, sen voi haastaa nyrkkihippaan. Voittaja saa pitää reiän.
- Kaikenlainen huijaaminen, ja kiinnijäämisen riski. (sumppu, mäski, kalojen salakuljetus repussa...)
- Kusihätämittari: Kävikö tämä jo selväksi? :wink:

Myinkö hyvin idean? Hetikö palaatte sorvin ääreen? :evil:

Ai niin, lisätään tähän vielä lähes tosissaan kuntomittarin kehitys. Kairaaminen kuluttaa kuntoa, kuustuumaisella enemmän. Tämä kunto ei palaa kokonaan takaisin.

Pahoittelut, jos näitä jo tosissaan tai leikillään on ehdotettu :mrgreen: En hetkeen ole kehitysthreadeja kerrannut.

29
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Noloin mokasi kalastuksessa.
« on: March 03, 2011, 11:57:55  »
Kerran pilkkikisoissa etenin tehokkaasti reittisuunnitelman mukaan. Kun olin puoli tuntia kairaillut, eikä mistään reiästä mitään tullut, huomasin etten ole muistanut laittaa koukkuun toukkaa.

Edit: Näköjään lipsahti heittokalastus-ketjuun.

30
Vieheet / Vs: Viehesaaliita kotikyläilyltä
« on: February 23, 2011, 21:02:15  »
Millä tavalla tämä on turha aihe? Vieheistähän tällä alueella keskustellaan, ja kerroin lapsuuden innolla, mitä vieheitä kotoa löysin :-) Eikä noita kuvia taida löytyä enää joka pojan pakista :wink:

Tällä ketjulla hain nostalgian havinaa ja ehkä pientä aihetta koskevaa keskustelua terästämällä avausviestiä leikkimielisellä ja hieman tulkinnanvaraisella kysymyksellä, johon Pike ihan hauskasti vastasi :-)

Pages: [1] 2


center>