Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - !

Pages: [1] 2
1
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: May 10, 2014, 19:02:55  »
Puulallahan on kokeiltu ns. kassi-istutusta eli selkävesille roudataan istukkaat pois lahti vesiltä haukien hampaista ja tiheä silmäisistä verkoista. On kuulemma tuottanut hyvää tulosta. Eiköhän noilla rajoituksilla onnistu, pitää muistaa myös se, että uistelijoillakin pitää olla rajoituksia, puolin ja toisin.

Hyvin usein kuulee uistelijoiden kritisoivan, että miksi vapamääriä rajoitetaan, melko tyhmää ajattelua.

2
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: May 09, 2014, 12:48:59  »
Mitenkä siian pyynti tapahtuu noilla verkon silmäkokorajoituksilla, yksi parhaita kaloja mitä järvestä löytyy, jos ei parempi kuin punalihainen.
Ainakin osassa Puulaa tiedän siian esiintyvän hyvinkin runsaslukuisena.

3
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: May 09, 2014, 09:42:53  »
Puulalla ei ainakaan verkkokalastajia voi lohien ryöstöstä syyttää kun niitä ei ollut kuin muutama lyhyt koko viime kaudella.

Ei varmaan noilla verkkorajoituksilla ole verkot selkävesillä haittana, kumma kun vesialueiden omistajat on antaneet uistelijoiden savustaa verkottajat muille maille.

4
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: May 07, 2014, 15:17:33  »
Onko puulalta nousssut jalokalaa tänä vuonna ? Viime viikonloppuna korkkasin kauden ja yks alamittane taimen. Jostakin se on taas aloitettava
Olen melko varma, että jalokala Puulallakin on 60 cm alamitasta johtuen melko tiukassa. Se illuusio isoista taimenista ja lohista on pääsääntöisesti luotu nettikeskusteluissa, sitähän kaikki lukee.

5
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: May 05, 2014, 07:00:33  »
Avovesikauden alun kunniaksi oli Puulalla uudistettu osakaskuntia. Itseäni liikuttaa lähinnä Länsi- puulan osakaskunnan toiminta:http://lansipuula.net/pdf/lupa_aluekartta_ja_maaraykset.pdf

Hyvä, että näihinkin perävesiin saadaan selkeyttä ja toivottavasti myös valvontaa.
Hiukan ihmetyttää, Kortesalmen etelä- ja pohjoispuolella olevat alueet, jotka eivät kuulukaan länsipuulan luvan piiriin, Puulansalmessa vain etelärantaa saisi kartan mukaan kalastaa. Lisäksi Lihvanselälkä on jätetty ulkopuolelle joitain ranta- alueita lukuunottamatta.

Oliko joku tältä palstalta 24.4. pidetyssä kokouksessa mukana tai osaako muuten antaa valaistusta asiassa?

Nyt kun Haapajärvikin on mukana lupa- alueessa, niin tietääkö kukaan veneenlaskuluiskia Haapajärveen? Entä mistä voisi saada kunnollista karttamateriaalia Haapajärvestä?
Tuo kartta on Länsi-Puula osakaskunnan kartta ja nuo ei vihreät alueet eivät liittyneet talvella perustettuun Länsi-Puulan osakaskuntaan, siinä syy, ja luultavasti eivät tule koskaan liittymäänkään. Osa tuosta Kortesalmen eteläpuolisesta alueesta kuuluu Suonteen kalastusalueeseen
Tässä linkki Haapajärveen:
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=16000&text=Haapaj%C3%A4rvi&srs=EPSG%3A3067&y=6865500&x=471379&lang=fi

6
Itä-Suomi / Vs: Paltanen, Pieksämäki
« on: April 18, 2014, 07:55:09  »
Mikä on tilanne Paltasella tänä päivänä, ovatko jäät jo lähteneet ja mikä on istutustilanne. Viime kesänä ainakin sai melko hyvin isoakin kalaa. suurin oli minulla 2,5 kg.

7
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: April 18, 2014, 06:51:05  »
Eipä näy Kortesalmellakaan jäitä enään.

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Taimenen alamitta 2015
« on: March 19, 2014, 08:50:11  »
Entäpäs tämä sitten...

http://www.ely-keskus.fi/documents/10191/56408/Hamely_Kuulutus_Järvitaimenen_alamitan_muuttaminen/c4b11311-2b8c-4f5f-a2b2-2a0216854fc6

Tähän lisäten vielä, että Hartolan Tainionvirralle on samanlainen hakemus sisällä.

Ei näköjään tuo linkittäminen onnistu.

9
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: February 01, 2014, 14:07:29  »
Aika hölmö tilanne kun yrittäjä omistaa maat lammen ympäriltä ja parempi olis että jatkuu.

"Yhteiset vesialueet ovat kullanarvoisia asioita jälkipolville."
toteaa Risto Juutinen, entäpä sitten jos toiminta loppuu, voi maanomistajakin lammen ympärillä alkaa hankalaksi ja kieltää kaikenlaisen liikkumisen maillaan. Eipä siinä sitten tulevat sukupolvet ongi ahvenen sinttejäkään.

Itse tiedän erään tapauksen vuosien takaa jossa näin kävi.

10
Lappi / Vs: Enontekiölle virvelikalastukseen!
« on: January 31, 2014, 18:40:57  »
Noilta alueilta olen itsekin kiinnostunut vinkeistä, ja tarkoitus käydä ensikesänä näissä maisemissa.

11
Lappi / Vs: Enontekiölle virvelikalastukseen!
« on: January 27, 2014, 20:26:25  »
Olen itsekin suunnittelemassa ensikesäksi kalaretkeä Enontekiölle, ja olen parhaillaan hiihtämässä juuri täällä Hetassa, ja bongasin hyvät kalastusmahdollisuudet alueella.

Ajattelin varata tästä mökkikylästä, jossa nyt majailen, mökin ensikesänä: http://www.ounasloma.fi/

Mutta tuolla Ruijantien varressa on kalamiehelle varmaan hyvä tukikohta, tässä linkki mökkikylän sivuille: http://www.kelotinrantamajat.com/

Tässä karttalinkki kohteeseen, suoraan kalavesien keskelle: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=40000&text=Kelotin+Rantamajat&srs=EPSG%3A3067&y=7604049&x=349516&lang=fi

12
Pilkintä / Vs: Kirjolohen pilkintä
« on: January 23, 2014, 14:07:02  »
Kauanko mahtaa nuo syöttitahnat säilyä? Tuolla lojuu purkki viime kesänä ostettua powerbaittia niin että vieläkö sitä voi tänä talvena käyttää syöttinä vai pitääkö ostaa uutta?
Joskus tahtoo vanhempien purkkien tahnat mureta käsiin, mutta viime kesänä ostetun tahnan luulisi olevan vielä aivan hyvää.

Kyllä se tahna alkaa mureta ajan myötä, ei pysy enää koukussa kesäaikaan kun haspelilla heittelee tahnapalloja, mutta menettelee talvella pilkkihommissa. Johtuen siitä, että G-voimat on suuremmat haspelilla heittäessä kuin pilkkivapaa käytettäessä.

13
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: January 22, 2014, 07:38:18  »
Tulihan tuo Puulan 2014 vuosilupa hankittua, eikä haittaa vaikka hinta nousikin, istutuksiinhan nuo viehelupatulot menee kokonaisuudessaan, tai ainakin pitäisi, jos rehellisiä ollaan.

14
Länsi-Suomi / Vs: Havulampi, Leivonmäki
« on: November 22, 2013, 12:40:00  »
Eilen tuli lammella käytyä ja 5 kalan kiintiö täyteen 0 koon Meps lipalla ja UL vavalla tietty.

Lampi oli kauttaaltaa riitteessä, mutta ainut sula kohta oli siellä päässä missä vesi juoksee kasvatusaltailta lampeen, muutaman aarin sula alue.

15
Länsi-Suomi / Havulampi, Leivonmäki
« on: August 18, 2013, 12:47:21  »
Avataan tuollekkin lammelle oma ketju, kun en hakusanalla löytänyt. Havulampi kuuluu nykyisin kuntaliitoksen myötä Joutsaan.

Kävin itse viime perjantaina onkimassa 5 kalan kiintiön tahnalla, kun en saanut perhoon enkä lippaan ottamaan.

Pari muuta kaveria näkyi heiluvan haspeleineen, mutta kuulemma ilman tulosta.

Tähän voi kirjoitella mietteitä tapahtumista lammella.

16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Syvyyskäyrät puuttuu
« on: May 07, 2013, 17:35:52  »
Täältäkin löytyy:

http://www.retkikartta.fi/tuikki/
http://www.navionics.com/en/webapp

-Mika

Täytyy sanoa, että tuo Navionics on kylläkin karttaformaateista se kaikkein onnettomin, Länsi-Lapista puuttuu tarkemmilla zoomaustasoilla kartat kokonaan, on vain teksti "Sorry, No Detailed Charts available" ja alueella on järviä vaikka kuinka paljon, uistellakin. Pallasjärvi parhaimpana. Olisi parempi olla hankkimatta koko Navionicsin karttoja.

Jos joku käyttää Garminin laitteita, niihin löytyy ilmainen kartta koko valtakuntaan, syvyyskäyrineen, tosin em. liikenneviraston tietokanta puuttuu, joihin kuuluu Päijänne, Puula, Saimaa ja Inari, muuten melko kattava paketti myös syvyystiedoista.

Tässä linkki: http://kartat.hylly.org/

17
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuksenvalvojat
« on: December 16, 2011, 21:07:15  »
Niimpä kysytään luvat ja maassaolon edellytykset, mutta jos kaveri ei halua ymmärtää sinun "telaketju englantiasi", vaan puhuu sinulle venäjää, saksaa, puolaa, italiaa, kiinaa tms. niin mitäs sitten teet, tätä kait EsaP tarkoitti.
Jos lupia ei ole niin kalastus loppuu siihen paikkaan, hyvin yksinkertaista. Kalavehkeet voidaan myös takavarikoida, ja ne saa sakon maksettuaan ja näyttömääräyksen kanssa hakea poliisilaitokselta. Ja jos maassaolon edellytykset eivät täyty tulee kyyti rajalle paivän sisällä, ja majoitus valtion piikkiin betonikopissa kuuluu samaan hintaan.
Se, että ei ymmärrä minun englantia, ei anna mitään oikeutta tai lupaa kalastaa ilman asiaankuuluvaa kalastuslupaa. Luuletko "honska" että homma jätetään kesken jos huomataan ettei yhteistä kieltä ta ymmärrystä löydy ? Silloin vasta alkaakin asioiden selvittäminen viimeisen päälle. Ei ole virkamiehen vika jos veli venäläinen ei osaa englantia tai muuten löydy yhteistä kieltä. Viittomakielellä sitten ohjataan poliisiautoon, sen ne kyllä ymmärtää, ja tähän päivään mennessä yhtään ei ole jäänyt menemättä kyytiin. Ja vahvasti uskon että se ei ole venäläinen se ensimmäinenkään, jos sellaista tulee...
Kokeile ekaan venäläiseen, niin näät miten käy ja toiseksi onko tämäkin joku nousukasmaisten kalastusvalvojien saitti???? Minullla omat näkemykset tästä asiasta.

18
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuksenvalvojat
« on: December 16, 2011, 15:49:52  »
Kertokaapas kalastuksenvalvojat mitä teette kun vastaan tulee porukka veli venäläisiä tai muita ulkomaaneläviä?

Kysytään kalastusluvat ja tarkastetaan maassaolon edellytykset sekä kysytään haut. Enpä minä muuta tekisi. Jos joku asia on pielessä niin jatkotoimenpiteet sen mukaan.
Olen nähnyt tapauksen jossa sillalta kalastavilta suomalaisilta kyseltiin luvat ja nämä venäläiset jätettiin kalastamaan alamittaisia kuhia ihan rauhassa.  :mrgreen:
Kaikenlaista sitä näkee  :-o
Niimpä kysytään luvat ja maassaolon edellytykset, mutta jos kaveri ei halua ymmärtää sinun "telaketju englantiasi", vaan puhuu sinulle venäjää, saksaa, puolaa, italiaa, kiinaa tms. niin mitäs sitten teet, tätä kait EsaP tarkoitti.

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Turvetuotanto ja kalavedet
« on: December 16, 2011, 13:52:24  »
Mutta tuossahan on vain osa totuus turvetuotannon vesienpuhdistus investoinneista, sitä kun nostaa muutkin kuin Vapo.

Tutkikaapa:

http://www.turveteollisuusliitto.fi/index.php?id=81

20
Pilkintä / Vs: Hossa, Suomussalmi ja (Kostonjärvi, Taivalkoski)
« on: December 13, 2011, 17:13:21  »
Näyttää sinne istutettavan... joulukalaa, kertoo naamakirja.

Tuossa linkki https://www.facebook.com/hossanretkeilyalue

21
Ja täällä voi käydä kommentoimassa Keski-Suomen 3. vaihemaakuntakaavaa http://www.keskisuomi.fi/3.vmk.

Jos kukaan ei vielä tiedä ylläolevan linkin olemassaoloa, ja tottakai nimi myös adressiin.


22
Pilkintä / Vs: Hossa, Suomussalmi ja (Kostonjärvi, Taivalkoski)
« on: December 09, 2011, 14:26:35  »
No eihän tuossa mitään järkeä ole, ja satuin aivan sattumalta paikalle toteamaan miten nopsaan kirre ui saavista avannon kautta reppuun.

Mutta toisaalta kyllä noissa Hossan järvissä kalaa on, se vaan on kirre semmoinen, jos se on pystynyt välttelemään tuon istuksen jälkeisen halvatunmoisen kalastuspaineen ja oppinut jonkun aikaa elämään vapaasti, melkoisen vaikea pyydettävä.

23
Pilkintä / Vs: Hossa, Suomussalmi ja (Kostonjärvi, Taivalkoski)
« on: December 09, 2011, 08:58:27  »

lmotuskeskukuksessa on taulu, väittää että viimeisin istutus olisi ollut 29. 10, jos oikein muistan. Ja sielä taulussa lukee, että hellä istutuskerralla laitetaan 30-150kg kalaa  :-D
Niinpä niin, istuksesta on kulunut jo toista kuukautta ja tuo kalamäärä "ronkitaan" pakastimiin alle viikossa istuksesta, asian omin silmin todennut. Olin muutama vuosi sitten kevät talvella Kirkasvetisellä kirre pilkillä, kun sinne pölähti yhtäkkiä muutama autollinen pilkkijöitä, ja syykin selvisi, hetken päästä kaartaa metsähallituksen auto rantaan ja autosta kannetaan pari tuhtia saavillista kirjolohia rannan avantoon. Pilkkijät olivat ryhmittyneet puolikaaren muotoon, muutaman kymmenen metrin päähän avannosta. Meni n. puolituntia kun kirret oli repussa, Räsäset ja Lätkät sai kyytiä, kirret vaan kävi jään alla, eikä kaverit kummemmin kiintiöistä piitanneet. Harmi että kameraa ei ollut mukana. Kaikilla oli silloin tiedossa istutuspäivä, joka muuten oli torstai. Luultavasti sama tahti jatkuu ja pakastimia täydennetään metsähallituksen istutus aikataulun mukaan. Tein silloin näkemästäni reklamaation metsähallitukselle, mutta ei se mitään auttanut.

Eräs tapa, joka kannattaa kokeilla Hossassa, on uistella Pitkällä Hoilualla, sillee lokakuun alkupäivinä, järveen on istutettu järvitaimenta. Itse saanut sieltä useita, suurimmat 2,5 kg:n kaloja.

24
Pilkintä / Vs: Hossa, Suomussalmi ja (Kostonjärvi, Taivalkoski)
« on: December 08, 2011, 23:58:51  »
Eikös siinä luontokeskuksessa ole ilmoitustaulu, jossa kerrotaan istutuspäivät ja minne on istutettu, vai onko se poistettu.
Ei kait istuteta jos mökit ja karavaanarialue on tyhjillään eli sesongin mukaan.

Näköjään istuksista kertominen siirretty nettihommiksi, jossa kerrotaan että on viimeksi istutettu 21.10. Huosilampeen, Keihäslampeen ja Kirkasvetiseen.

En kyllä yhtään ihmettele jos kalaa ei ole.

Tuossa vielä linkki http://www.luontoon.fi/retkikohteet/retkeilyalueet/hossa/ajankohtaista/Sivut/Default.aspx

25
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Turvetuotanto ja kalavedet
« on: December 08, 2011, 08:54:55  »
Joutuu sitten Vapokin putsaamaan jälkensä.

http://www.yle.fi/alueet/keski-suomi/2011/12/vapo_korvauksiin_turvehaitasta_3084647.html

Näyttää, että viranomaisetkin herää.

26
Pilkintä / Vs: Hossa, Suomussalmi ja (Kostonjärvi, Taivalkoski)
« on: December 06, 2011, 09:13:42  »
Turha reissusta kummemmin kirjotella, saaliiksi saatiin kolme aapoa ja karrkuutettiin pari kirreä. Kaikki tapahtumat olivat Huosilammella, jossa oli myös oululainen pariskunta. He saivat 4 kirreä. Jäätä oli noin 10 cm ja heikoillekkin jäille päästiin .
Onhan tuolla Hossassa takavuosina tullut käytyä tiheäänkin vuosittain, mutta nyt viime vuosina vähän harvemmin.
Taitaa tämä ajankohta vuodesta olla hieman huono, eivät taida kummemmin istuttaa, kun kalastajiakin on vähemmän.
Olen joskus ollut Hossassa näihin aikoihin, ja hiljaista oli.
Näyttää uusien sääntöjen mukaan siltä, että "tahnapallomafiakin" on joutunut siirtymään Räsäsen ja Lätkän uittamiseen.

27
Länsi-Suomi / Vs: Leppävesi = tyhjää täynnä?
« on: October 19, 2011, 21:24:30  »
Tänään Leppävedellä jigailemassa ja eipä tuolta tyhjin käsin tarvinnut lähteä. Perättäisillä heitoilla 1 kg kuhat veneeseen.  Jos kaipaa hyvää laskuluiskaa, niin kannattaa suunnistaa Kaunisharjuun, loiva laskuluiska ja mukavasti tilaa autolle ja trailerille :)
Missäköhän siellä se laskuluiska on?

Löytyy tuosta. http://kartta.jkl.fi/Web/Default.aspx?layers=Opaskartta&cp=6906775,495344&z=4&title=Kaunisharju&language=fin

Ko. laiturialue ja luiska on Jyväskylän kaupungin hallinnoima.

Kiitos vinkistä, tuohon kohtaan minä omassa mielessä sitä ajattelin, mutta ajattelin vaan varmistua asiasta. Näyttäs vielä olevan yhteislupa-aluetta tuo laskupaikan vesistökin.

28
Länsi-Suomi / Vs: Leppävesi = tyhjää täynnä?
« on: October 19, 2011, 20:39:11  »
Tänään Leppävedellä jigailemassa ja eipä tuolta tyhjin käsin tarvinnut lähteä. Perättäisillä heitoilla 1 kg kuhat veneeseen.  Jos kaipaa hyvää laskuluiskaa, niin kannattaa suunnistaa Kaunisharjuun, loiva laskuluiska ja mukavasti tilaa autolle ja trailerille :)
Missäköhän siellä se laskuluiska on?

29
Vetouistelu / Vs: Vetouistelemalla kuhaa?
« on: October 13, 2011, 13:52:00  »
Huomenna olisi tarkoitus mennä uistelemaan tummavesiselle järvelle kuhaa, niin mitä väriä kannattaisi tarjota???

- Jos kuha ei tule syvältä niinkuin elokuvissa, niin mene kokeilemaan TODELLA matalasta vedestä, turvelauttojen vierustat, sun muut.

Vapo kait sitten on lukenut tätäkin saittia kun putsaa jätevetensä niin huonosti tai ei ollenkaan.

30
Vetouistelu / Vs: Edullinen kaiku
« on: October 13, 2011, 10:37:14  »
Muutama kymppi lisää, niin saa Humminbirdin 500 sarjasta hyvällä resoluutiolla varustetun harmaasävy näyttöisen kaiun, josta löytyy myös hälytys alhaisesta akun varaustilasta.
Kun ajelet sähkömoottorilla niin ilmeisesti lataat akun verkkovirralla... oletan, virransaanti rajallinen, tämän takia suosittelen harmaasävynäyttöä, koska harmaasävyinen näyttö kuluttaa virtaa huomattavasti paljon vähemmän kuin värinäyttö. Värinäyttöisen virrantarve on 3-4 kertaa suurempi kuin harmaasävyisen, Humminbirdien spekseistä löytyy nuo tarvittavat virta-arvot. (Huom. en ole kauppias). :wink:

Pages: [1] 2


center>