Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Putte

Pages: [1] 2 3 ... 8
1
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 11, 2015, 14:31:04  »
Ei se putte ole mihinkään kaikonnut, kirjoitusinto vaan on laantunut reilusti.
Tasaiseen tahtiin tulee käytyä vilkuilemassa minkälaisia mörköjä nostelette. Enhän minä omista tirreistä kehtaa nykyisin edes raportoida  :wink:
Tosi asiassa innostus ahvenen pilkintään on ainakin pari talvea ollut aika todella vähissä. Entistä enemmän on tuo täkykalastus eli ns. ismete vienyt mennessään. Pilkkipäiviä tulee edelleen se 40-50 talvessa.
Pyhäselän ahvenen syönnistä tuli jälleen kerran vakuuttava esitys lauantaina kun kävelin napaluodon taakse kokeilemaan täkyongen ohessa ahvenia. Sieltä 2kpl ja rannasta vielä kolmas.
Ensi vuoden SM-paikat alkaa olla siis lähes varmat  8-)

2
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 01, 2013, 14:52:22  »
Kuoringan suurten ahventen perään kannattaa suunnata 30.3, kun Joen onki järjestää 20-vuotis juhlakisan siellä. Pilkkijää kohti punnitaan maksimissaan 5 ahventa ja suurimmalle tulokselle luvassa moposkoottori. Harmittaa vähintään kohtalaisen paljon että en ite pääse, mutta joskus pitää Norjassakin käydä kalassa  :roll:

3
Itä-Suomi / Vs: Kuhan pilkintä Joensuussa
« on: January 30, 2013, 14:00:44  »
Kuhien tavottamisessa keskitalvella kyllä ainakin haastetta riittää vähintäänkin riittävästi, iso peukku yrittämiselle! Eikä tuo homma keväälläkään varmasti muutu liian helpoksi. Omat pilkkimällä tulleet vahinkokuhat ovat tulleet höytiäiseltä varparannasta sekä somerluodon ympäristöstä. Kauan aikaa sitten Herajärvestäkin yhden sain. Jängänniemestä ovat vuosi vuodelta saaneet kasvavissa määrin kuhia pilkillä, mutta harva kai niitä varta vasten jaksaa onkia. Huhmarin edustalta myös jotain kaloja kuullut tulleen.
Toki höytiäisessäkin aivan pohjoispään kuhakanta on vielä huomattavasti vielä parempi kuin etelässä, sieltä uskoisin kuhan tarttuvan kaikkein helpoimmalla houkutuksiin.
Tohmajärven kuhakantaakin pääsee huhtikuussa jollain todennäköisyydellä rokottamaan, eikun jatkamaan harjotuksia.

4
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 03, 2013, 23:16:27  »
Ei ole tosiaan pilkkivetenä helppo ja keväällä varsinkin kun lumi on sulanyt jäältä, niin lähes mahdoton ongittava.
Mutta lumen aikaan on mahdollisuudet mainioihin ahveniin. 10kg säkkiä voi olla turha odottaa, mutta kun ahvenet ovat varsin reilun kokosia, niin äkkiä sitä painoa kertyy.
Muikun värisillä tasureilla ja jos toukkaongilla onkii, niin oranssin/kuparinvärinen morrihan on ehdoton. Pohjat ovat paikoin pullollaan katkaa, mitä ahvenet syövät.
Ahoniemen edusta on omasta mielestä "varminta" aluetta jos haluaa saada jonkinlaista kalaa, mutta Selkäluodon ympäristö tulee itse ongittua kun Kuoringalle eksyy. Jotain 7-15m vesiä kun porailee pitkillä reikäväleillä, niin eiköhän sieltä löydy jotain.
Parhaat saaliit on tullut ongittua lähes järjestään kovien lumisateiden aikaan, liekkö se sitten sattumaa vai mitä, en tiedä. Ihan kiloon asti en olo päässyt ahvenessa tuolla, mutta melko lähelle kyllä  :-)

5
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 30, 2012, 18:22:26  »
Kyllä tuntuu tuskastuttavan vaikealta pilkkihommat vähän joka puolella.
Tänään kolmeen mieheen särkijärveä porailemassa ja kun suurin ahven jää päivän jälkeen alle 50gramman, niin eipä tästä jääny jälkipolville suurta muisteltavaa.

6
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 15, 2012, 22:33:47  »
Näytti siltä, että noita railoja kulki järvellä enemmänkin. Omiinkin silmiin sattu ainaki 3 melko pienellä tarkkailulla. Keskisaarten luona oli yksinäinen kaveri melko pienellä alueella jo aamusta lähtien ja jäi vielä sinne kun me 12 jälkeen luovutettiin. Jotain tapahtumaa lienee ollut sielläkin suunnalla.

7
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 15, 2012, 21:41:16  »
Onkamolla on kyllä mainiot edellytykset koville ahvensaaliille noiden railojen ansiosta. Jonkinlainen muutos keliin (kirkas korkeapaine?) saattaisi aiheuttaa melko raskaita painalluksia pilkkivapoihin.
Tänään meni vain yksi vapa poikki vastaiskun johdosta, liekkö lisää luvassa  8-)

8
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 15, 2012, 15:36:16  »
Tänään melko vilakassa kelissä kauden avaus onkamolla. Kolmisen kiloa appuroita hermostui tasapainoihin, mutta vain muutama paistikokoinen. Syöntiä kyllä olisi ollut, vaan taitaa kesän jäljiltä olla mies niin heikossa pakkasenkestokunnossa, että menee kalastus ihan rukkashommiksi.

9
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 13, 2012, 15:41:14  »
Ylämyllyntieltä kääntyy Nuottilammentie, joka heti kuopiontien alituksen jälkeen kääntyy vasemmalle Matkalammentieksi. Siihen saa Sompalammen ja Matkalammen väliin levikkeelle auton jätettyä. Toki toiseen päähän Matkalampea tulee pitkä matka, mutta ainakin järvi alkaa rannasta.

10
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 09, 2012, 21:41:55  »
Onkamolla taitaa olla melko vähän virallisia parkkipaikkoja, mutta itse tulee auto jätettyä monesti oinaanniemen/petäjäniemen suunnille tien levennyksiin tai muihin vastaaviin paikkoihin. Tetrivaaran suunnalla on jonkinlainen veneranta, mutta tietä ei aurata talvella ollenkaan, joten siellä käynti on melkosen hankalaa. Toki auton voi jättää myös ison ja pienen onkamon väliselle salmelle, mutta se on onkipaikkana sitten keväämmällä ja jäiden suhteen melko petollista aluetta.
Vesihän onkamossa on kirkasta ja ahvenet suuria on sopivasti sattuu. Jospa ensi viikonloppuna pääsee itsekin tilanteen katsastamaan.

11
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: May 01, 2012, 12:05:22  »
Ihan lähialueena tarjoaahan pielisjoki enemmän kun loistavat mahdollisuudet kuhanpyytäjälle rannastakin käsin. Parin viikon päästä alkanee harjotukset siellä. Hauenpyytäjälle rannaltakalastusmahdollisuudet vähän tiukemmassa kyllä..

12
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 29, 2012, 18:46:52  »
29.4 Loppui tämä pilkkikausi.
Muutama tunti liotettiin onkia mökkijärvellä Kiihtelysvaarassa ja nyt on reppu pesty odottamaan tulevan talven koitoksia. Vähän harmittaa että viimeiseen viikkoon ei kerennyt missään käymään, mutta koitellaanpa sitten sulasta vedestä seuraavan kerran. Tapsinkatkontakaljat ansaittu!

13
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 23, 2012, 10:45:09  »
Missähän kunnossa tuo marjalan läpi kulkeva sorapätkä on, joka menee höytiäisen kanavan viereeen? Tuntuu että joka vuosi kuopat vaan senkun syvenee kun tielle ei tehdä yhtään mitään. Vai onko Lautasuolle suunnattava lahukan perukoilta?

14
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 21, 2012, 12:48:53  »
Kaksi yötä tuli vietettyä Höytiäisellä laitasaaressa ja siitä käsin pilkkihommia suoritettiin. Torstaina iltamyöhään saapuminen mökille ja pari pientä ahventa mökkirannasta. Perjantaina sitten koko päivä jussinluodon/kalliosaaren/tirriluodon ympäristössä kairaillen. Heti aamun ekoilta reiältä tulleet 400g siika ja n. 500g ahven herättivät turhia toiveita, kun seuraavat 6h sai siimaa nykiä ainoastaan jään päällä. Koko päivänä ei tuolla seudulla näkynyt ensimmäistäkään pilkkijää, kertonee syönnistä sekin jo jotain. Tänään matkalla kirnukallioon takaisin muutamia reikiä sinne tänne ja tulos edellisen päivän jatkoa. Kovin levottomia oli muidenkin pilkkimiesten liikkeet, mutta tänään sentään oli yrittäjiä näkyvissä. Huomenna Roukalahti kutsunee, jospa siellä pääsisi kalan makuun.

15
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 14, 2012, 21:59:43  »

Uploaded with ImageShack.us

Tuollainen vahinko. Jääkeli hyvä, eteenpäin pääsee potkurilla ja kävellen.

16
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 14, 2012, 19:09:06  »
Tänään tosiaan pyhäselälle ongella. Johan tässä on sitä odotettukin, että kilo menisi rikki pilkkiongellakin ja tänään oli se päivä. Kaupan vaa'alla todettu paino ahvenelle oli 1260g. Morrilla 2m vedestä. Kyllähän tuohon sai melkosen määrän reissuja tehdä ennen kuin kilo pamahti rikki. Kaverina 540g ahvena ja vähänen määrä muita paistettavaksi mainittavia. Eeeei huono päivä!

17
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 30, 2012, 09:48:15  »
Maanantai-aamuna pikavisiitti pyhäselälle: kalat enimmäksene hyvin hukassa, joku paistoahven sentään seassa.
tiistaina saposenniemessä höytiäisellä: pari siikaa ja pari paistettavaa ahventa. Kovasti oli porukkaa liikenteessä arkipäivänä, että liekkö sieltä joku joskus saanut jotain.
keskiviikkona Kuoringassa raitista ilmaa ja ulkoilumieltä. Taisi kalapussi olla keveämpi iltapäivällä kun lähtiessä kun eväät oli syöty... Pari muutakin porukkaa onki pelkkää nollaa.

Jospa tämä tästä. Muutaman päivän paussi kalahommista ja sitten taas uudella innolla.

18
Itä-Suomi / Vs: Fongausta Itä-Suomessa
« on: March 25, 2012, 22:33:04  »
Kyllä pitkälammesta ainakin 2 kesää takaperin vielä saivat ankeriaita. Istutuksethan sinne on tooodella vanhoja, mutta kalojen koko sitten sen mukaan. Tosin jos niitä kalattelemaan lähtee, niin voihan siinä tupakkaa tärppien välillä palaa..

19
Itä-Suomi / Vs: Fongausta Itä-Suomessa
« on: March 19, 2012, 09:26:56  »
Tosiaan kolin purnulammessa ei taida mitään muuta kalaa elääkkään kun suutaria. Varmaan helpoin tavoiteltava ongella kesällä?
Ruutanoitahan käsittääkseni on myös hammaslahden keskustan haukilammessa?
Muikkuja on sattunut itselle vastaan nimenomaan höytiäisellä somerluodon ympäristössä useasti sekä varparannassa satunnaisesti. Lisäksi kuoringasta on muikkuja sattunut välivedestä tapsiin tarttumaan. Kuoreen onginta kutu-ajan ulkopuolella taitaakin olla sitten jo kohtalaisen hankalaa. Lautasuolta olen itse saanut joitakin (samasta reiästä 7 eri lajia 10minuutissa...). Lisäksi Viinijärvestä haninniemen läheisyydestä tuli joskus paljonkin ongittua. Uivat keväällä n. 50cm vedessä isoina parvina ja siitä sai niitä nypittyä pilkillä pois.
Ankeriaitahan elää ainakin kontiolahden pitkälammessa. Jonkinlaisilla pohja-ongilla kai niitä tavoitellaan pitkäsiiman lisäksi.
Nahkiais-vinkkinä voin antaa napaluodon läheisyyden Pyhäselällä. Sieltä yhden olen uistelemalla saanut  :wink:

20
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 16, 2012, 15:16:28  »
Tänään tuli käytyä kuhasalosta ahvenia etsimässä. Harvassa olivat, mutta järjestään hyvän kokoisia. Silmissä oli vähä kekkosen kalavaa'an vikaa kun suurimmat näytti yli puolen kilon kaloilta, mutta silti 7 suurinta 400-450g. Yhteensä joku kuutisen kiloa.

21
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 14, 2012, 15:23:09  »
Totta tosiaan Leinosenlampi on nähtävästi kalastuskiellossa. Ainoastaan rannalta onginta on sallittu ilman lupaa.

http://www.update.te-keskus.fi/Public/download.aspx?ID=5877&GUID={458B8F21-C981-40CE-835F-78A630A24A6D}

Minäkin muistelen, että järvi on välissä ollut  vapaalla kalastuksella, mutta 2011 myönnetty päätös näyttää lopettaneen sen. Tänään tuli käytyä pärnävaaran puolelta katsomassa järven tilannetta ja pilkille oli tarkoitus, mutta kalastuskielto-kyltti siirti kalastuksen muille lammille.

22
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 21, 2012, 17:00:41  »
Ei kyllä sentään sellaisia onkia ole ainakaan minulla että moisiin saaliisiin pääsisin. Mikähän lie kuoringalla jäätilanne, josko sitä huomenna kävisi siellä koittamassa ja kattomassa ahvenensyöntiä..

23
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 21, 2012, 16:42:09  »
En ihan Honkalammella, mutta en kovin kaukanakaan siitä. Honkalampi itellä jäänyt ainakin ihan kokonaan onkimatta, jotenkin ei vaan oo houkutellut moinen..

24
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 21, 2012, 16:19:36  »
Tänään lampiongintaa harrastettu aivan Joensuun lähellä. Kirkkaasta ja syvältä kuutisen kiloa ahvenia, josta kiitettävän suuri osa mukavaa 50-100g pilkkiahventa. Ja muutama pannukalakin siihen sekaan.

25
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 13, 2012, 18:59:28  »
Haninniemessä ainakin kelkalla kulkevat verkoilla ja sunnuntaina on saarilassa yleinen pilkkikisa, joten siellä ainakin jäättä riittää.
Alkuviikosta olivat levottoman kokosia ahvenia sieltä onkineet, mutta tänään ainakin olleet melko hukassa..

26
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 11, 2012, 16:46:47  »
Tänään tuli käytyä Särkijärvellä pyörähtämässä. Jäätilanne kohtalainen, mutta osaa noin ohkasessa jäässä olla heikkojakin kohtia varmasti. Pienempää kalaa riitti lähes jokaiseen avantoon ja niitä lienee olisi saanut onkia vaikka maailman tappiin asti. Suuremmat otukset melko pitkälti täysin hukassa, mutta muutama pannuahven päästää nälkäisen ihmisen ruoan äärelle..

27
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 08, 2011, 17:18:41  »
Keskiluodoilla tuli seikkailtua 5m vesillä karkeasti. Suurimmat oli siinä 300g nurkalla, mutta ei mitään jätteisoja. Keskipaino lienee 100g nurkilla.

28
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 08, 2011, 15:15:48  »
Tänään tuli käytyä särkijärvellä kun varsinainen kisa meni ohitse työjuttujen takia. Pilkkiaikaa tuli melko tasan 3h, joten melko hätäinen reissu. Pieniä ahvenia viskelin jäälle kilon pari ja silti oli kotiintuomisena 8,5kg ahventa. On siellä kalaa  :-)

29
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 20, 2010, 22:00:27  »
Lauantaina tuli kierrettyä ylämyllyllä pari lampea ahventen perässä. Suht niukkaa oli kalantulo, mutta paistiahvenet juuri ja juuri.
Sunnuntaina sitten etelän vieraan kanssa Haninniemeen katsomaan tarkeneeko ukot onkia. Kalat suunnilleen entisillä paikoilla, minulla sitkeiden toukkasessioiden jälkeen oisko kalasäkki painanut 5kg ja willellä pari kiloa vähemmän. Keli oli tosiaan suhteellisen karkea, että suurimmat pilkkipoltteet kyllä hävisi tuolla reissulla  8-)

30
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 08, 2010, 18:07:32  »
Kalat oli semmosessa 4-5m vedessä, että just sopeva syvyys ongitella. Jäätä parisenkymmentä senttiä ja lunta siinä päällä 5-10cm. Tosin viime yönähän tuota taas on tullut lisää..

Pages: [1] 2 3 ... 8


center>