Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Poromies

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Sekalaista juttua / Vs: Mikä sinua ilostuttaa, Hymyilyttää Juuri nyt?
« on: February 17, 2011, 14:07:02  »
Abi 2011!

Keinonen syö poron papanoita!
Speedy kiittää!!

2
Pilkintä / Vs: Keskustelua tasapainopilkeistä.
« on: February 10, 2011, 16:15:22  »
Aikasemmin oli puhetta vavan kärjen jäykkyydestä, joka pitäisi olla aika jämäkkä että vastaisku ei antas liikaa periksi. Karismaxin jäykkäkärkine isohko haarukka on oivallinen vapa.

Ja mitä tohon haarukkaan tulee, niin kyllä sillä hyvin pärjää tasurihommissa. Nykyään useissa, ainakin Karismaxin, vavoissa on hyvin kehitetty jarrujärjestelmä, samanlainen kuin joissain kevyissiä kelavaoissakin. Se spulaa kahella tavalla: kun haarukkavapa on oikeinpäi käytössä, se ei anna yhtään löysää, isku on siis jämäkkä. Kun vapaa taas kääntää 180 astetta(ylösalaisin sivusuunnasa), kela ei stoppaa siimanantoa, vaan antaa sujuvasti löysää niin paljon kun kala vetää(riippuen tietysti kuinka kireälle jarru on asetettu).

3
Tässä tänä yönä oli taas kerran kivaa Budhan hostilla.
 Mie purkasin luovuuttani ja Jabe paineitansa. 

Eli pp2 historian suurin ja epämuodostunein kirkkovene, sekä kaikkein turhautunein pilkkiäijä.  :-D


4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Millainen olet kalastajana?
« on: June 28, 2008, 21:44:19  »
Ikä: 17
Kalastuksen aloitin: Lapsena.
Missäpäin kalastan: Lapissa.
Paljonko kalastuskertoja / vuosi: Elikkä paljon.
Kalastustavat: Kaikki mahdolliset.
Kohdelajit: Kaikki mahdolliset
Parasta kalastuksessa: Luonto, kokemukset, rentoutuminen.
Muut harrastukset: Metsästys, porohommat,  moottorikelkkailu.

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kuinka monipuolinen kalastaja olet?
« on: June 26, 2008, 23:14:28  »
No aika monipuolisesti tulee kalastettua, mutta noita allaolevia pääasiassa.

Pilkkiminen.
Perhostaminen.
Heittokalastus.
Uistattelu.
Katiskapyynti.
Verkostaminen.
Iskukoukuttaminen.

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Käytätkö pappia kalan tappamiseen?
« on: June 26, 2008, 23:10:28  »
Puukko on kaikista kätevin.
 Hamarapuolella on hyvä kunnolla kalauttaa kalaa silmien yläpuolella, kyllä tokenee.
 Jos kala on liian iso, elikkä aivan valtava, puukolla voi pistää kallosta läpi aivojen kohdalta, tepsii varmasti.
 Kulkee aina mukana vyöllä ja sitä tarvii muihinkin yleispäteviin tarpeisiin reissun aikana.

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 25, 2008, 22:28:30  »
9 lohta koko reissun aikana ja karkuutuksia suunnilleen saman verran.
Mutta ohos, tuli vähän pitempi raportti, mutta siinäpähän olkoon.
Hyvä vaan, jos raportista on iloa.

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: June 25, 2008, 21:27:06  »
Noniin, jos sitä pitkään aikaan kirjoittelisi tännekin jotain.

Juhannus viikonloppuna oli tarkoitus mennä lomilla lohestamaan Tenon sivujokea, ja sinnehän sitä sitten onneksi päästiin.
Siiitä tuli otettua kuvia ja voisi muutenkin muistella hyvää reissua.

Torstaina töiden jälkeen sai hengähtää, perjantai, lauantai ja sunnuntai olisi lomaa. Kyllä silloin tiesi mihin oli menossa, kun lohen nousunkin luulisi olleen hyvässä alussa. Kamppeet piti pistää kasaan, perho- ja heittovapa, reppu, perhot ja uistimet yms sekalaista tavaraa. Iltabussilla kohti pohjoista ja kirkkaita kalavesiä, tai pikemminkin jokia. Linja-automatka sujui nopeasti, koska tapasin siellä nuoren puheliaan Turkulaismiehen, joka oli kolmatta vuotta menossa kokeilemaan lohta Tenolla. Illalla olin kämpällä, ensimmäistä kertaa kesänä. Tuntui mukavalta olla taas siellä ja katsella vain ikkunasta ulos maisemia.

Perjantaina pitkät unet, "aamupalaksi" purkkilihapullia ja Mummon muusia, ja tavaroiden pakkaus reppuun. Aamutoimien jälkeen sitten joelle katsomaan, että onko siellä mitään tapahtumaa. Kosken alapuolelta lompolon yli veneellä ja sitä kautta rauhallisille kalapaikoille jokea ylöspäin.
 Tästä poterosta oli hyvä aloittaa heitteleminen. Heittelin jokea myös alemmas päin.Lohia ei kuitenkaan näkynyt hyppivän, syynä oli 40 cm normaalia korkeampi tulvavesi kovien sateiden takia. Kalat eivät pysähtyneet juurikaan mihinkään, vaan painoivat koskien ohi korkean veden takia. Heittelin pieniä 8-10g lusikoita, ja vähän isompia 16 grammasia. Välillä testasin myös perhoja, lähinnä vihreän ja mustan sävyisiä. Puolen päivän jälkeen pieneen hopea-punaiseen Salamanderiin tummasi kunnon kala. Virityin heti ja testasin jarrun olevan sopivan. Kala kuitenkin vain mosahti pinnassa ja irtosi. Harmitti, sinne meni kauden eka kala. Jatkoin heittelemistä kuitenkin nauttien komeasta ilmasta ja lomapäivästä. Mieleen tuli, että kalat saattoivat kulkea aivan rannan lähellä näin kovalla tulvalla, vaikka normaalisti kalojen kulku-urat menivät joen keskeltä virtojen reunoissa. Siispä päätin aloittaa testaamaan rantaa lähemmät paikat tarkemmin. Se tuottikin tulosta. Alemman kuvan pienemmänrantakiven takaa jysähti siiman päähän kunnon kala! Ensin alkoi mesuamaan rannassa kivien ympärillä, siinä piti toppuutella kalaa ja varoa siiman menemästä kivien ympärille. Ajattelin kalaa ensiksi vähän isommaksi, ehkäpä kolmi kiloiseksi. Kohta kala pääsi kuitenkin keskemmäs jokea ja jarru alkoi huutamaan. Lopulta sain kalan väsytettyä, uitettua rantaa ja haavattua. Strateginen paino olikin 4.2kg. Kyllä siinä hymyilytti ja oli mukava pistää nuotio loimuamaan ja alkaa kahville. Loppupäivänä ei enään mitään muita havaintoja. Illalla kämpälle keittelemään lohen pyrstöä ja päätä sekä saunomaan. Oli kyllä mukava päivä, lomapäivä.

Perjantain kirkas lohijalka.Lauantaina joella näkyi muutama perhokalastaja ja jokunen poro. Ja lohta oli liikkeellä, sen huomasi heti ensimmäisistä heitoista lähtien. Pitkin päivää tuli tärppejä. Uistimeen 9, joista 4 tinttiä ylös asti. Kalat saattoivat käydä vain kopaisemassa, ja yksikin oli vain leuan ulkopuolelta kiinni. Eli ei ollut hyvin ottamassa kiinni. Lisäksi perholla 2 kalaa, molemmat pysyivät ja olivat tukevasti kiinni pienessä kaksihaarakoukussa. Perhona oli oma muunnelma Black Doctorista. Tämän päivän kalat olivat pieniä, kilon luokkaa olevia. Huomasi selvästi että olivat erään yhen pienen ylempänä joessa haarautuvan sivujoen kaloja, kun koko oli sen verran normaalia pienempää. Parveja kulki pitkin päivää kosken läpi, samoin kuin vesikuuroja. Ainut harmittava takaisku oli päivän isoimman kalan irtoaminen, yllätys yllätys. Kala oli arviolta eilistä kilon pienempi. Väsyttelyjen jälkeen viimeisillä voimilla aivan haavin lähettyvillä irronnut lohi ei alottanut päivää hyvin, mutta ei haitannut koko päivän mielialaa.

Kalastus samassa paikassa kuin perjantaina.On se jokimaisema kaunista..Eivät olleet kalat lauantaina kylläkään kovin isoja. Isot kalat kulkevat yksittäin, mutta pienemmät suurina nousuparvina.
Tällainen normaalikokoinen lauantain ja sunnuntain kala. Kilon luokkaa oleva kirkaskylkinen nousulohi, tai siis pikemminkin tintti.Tällaiseen Salamanderiin päivän kaikki tärpit uistimista, eipä kyllä paljoakaan enään sinä päivänä muita tullut uitettuakaan. Kirkas hopea on hyvä väri kirkkaalle nousukalalle.Sunnuntaina samalle kalapaikalle yhä uudelleen. Kaloista ei ollut enään sinä päivän paljonkaan havaintoja. Yksi tintti hyppäsi keskellä jokea virran reunassa. Kaksi kilon painoista tinttiä sain kuitenkin kultaisella 10g salamanderilla. Isoja sadekuuroja meni jatkuvasti ohi jokivartea pitkin pohjoista kohti ja välillä ukkosti. Kalat nappasivat kahdesta eristä viereisestä poterosta, silloin kun aurinko paistoi. Suurin osa reissun kaloista tuli normaali lähempää rantaa, juurikin tulvan takia. Rantojen läheisten virtojen rannanpuoleiset virranreunat olivat hyviä ottipaikkoja, sekä kivien reunat.

Oli aivan mahtava reissu. Kaloja oli siis kulkemassa kutupaikoilleen ylöspäin. Viikon päästä töiden loputtua aika ilmeisesti uudestaan takaisin samalle joelle,vain ylemmäs ja eri mestoille. Kaikkea tuli koettua mitä kunnon kalareissulla tarvitseekiin, muunmuassa jännitystä, pettymyksiä ja mielihyvää.

Ja vielä yksi reissun parhaista kuvista. Jos oli minulla hyvä reissu, niin näytti kaloillakin olevan hauskaa! 

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Karkuutukset
« on: June 25, 2008, 19:48:16  »
Juhannuksena arviolta 3 kg lohijalka irtosi pitkien väsytysten jälkeen.
Kyljellään tuli kohti rantaa, mutta puolen metrin päässä haavista viimeisilä voimilla vielä heilautti päätään ja lipui virran mukana pois.

10
Sekalaista juttua / Vs: Hyvä haju?
« on: May 27, 2008, 15:46:40  »
-Haulikolla ampumisen jälkeinen ruudin katku.
-Lapin luonto.
-Hyvä ruoka.
-Riista.

11
Sekalaista juttua / Vs: Virolainen metsäkamera ruokintapaikalta.
« on: April 24, 2008, 15:40:51  »
Joo, tuo haikarahan se vasta jännittävä onkin.
Hyvä jos silmää räpäyttää.

12
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Iso vei pilkin
« on: April 05, 2008, 22:57:38  »
Tiiättekö te, et voiko muukin kala kuin haaki viedä pilkin?
esim.tane/kuha/kirre
No periaatteessa mikä tahansa, kunhan vain painaa tarpeeksi.

13
Sekalaista juttua / Vs: Virolainen metsäkamera ruokintapaikalta.
« on: March 29, 2008, 20:36:17  »
Nyt paikalta kuuluu ihmisten ääniä ja aseiden paukuntaa!
Ilmeisesti haulikoita.
Ei ne minusta mittään aseitten laukauksia ollu.. jotaki papattien tapasta pauketta..
Kylläpäs ne taisivat olla, kun useasti kuuntelin.

14
Sekalaista juttua / Vs: Virolainen metsäkamera ruokintapaikalta.
« on: March 29, 2008, 16:14:35  »
Nyt paikalta kuuluu ihmisten ääniä ja aseiden paukuntaa!
Ilmeisesti haulikoita.

15
Sekalaista juttua / Vs: Virolainen metsäkamera ruokintapaikalta.
« on: March 22, 2008, 20:00:38  »
Aika jännä tuo live kamera.
Iltaisin näkyny villisikoja ja päivällä sielä oli jotain korppeja.

16
Sekalaista juttua / Vs: Aseet.
« on: March 15, 2008, 22:41:40  »
Oma on Akkar Churchill Hunter 12/76 päällekkäispiippuinen.
Ja rinnakkaisena Sako l579  243.

17
Sekalaista juttua / Vs: Arvostele edellinen käyttäjä
« on: March 13, 2008, 19:29:12  »
Juseli

Kohtuu asialliset tekstit.
Kirjotuksia löytyy.
Sanavalmis foorumilainen.

18
Tuleehan noita tavattua, jokaasen julkaasun jälkehen ja joskus jopa ihan (ajan) tappo mielessä=)
Niin Juuri, minä myös.

19
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Linlonlahti ja Niemisjärvet
« on: March 08, 2008, 21:31:21  »
Siis en ole ollut napisemassa enkä mitään.
Kirjoittajasta ja kaikesta voi päätellä että asia on tosi, ja miksi edes pitäisi valehdella?
Ainut mitä oli, niin yritin vinkata että se olisi ollut sama pistää ottivehkeetkiin samaan kuvaan.

20
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Linlonlahti ja Niemisjärvet
« on: March 08, 2008, 20:12:14  »
Niin no jaa, voi olla, tai siis niistä mitä on sivuille ilmoitettu.
Mutta kuvahan saattaa olla feikki kun siellähän on sellainen musta laatikkokin..
Eihän sinun ole pakko uskoa, mutta voit kysyä mm. Adelta, Hemalta tai Jabetzulta asian varmuuden nimittäin tuo kolmikko oli pelaamassa samaa mappia kun sain tuon siian, että kyllä todistajia tuolle siialle löytyy.
En ole hetkeäkään epäillyt, mielessä olivat vain eri asiat.
Onhan tuollaisiakin ennenkin kai ainakin melkein nähty.

21
Keskustelua ennätyksistä / Vs: Propilkki II ennätyskalat??
« on: March 06, 2008, 00:36:27  »
Niin, sanoppa muuta Salakka.En kyllä yhtään tiedä kuka ja milloin on tämän ennätyksen käynyt tekemässä, mutta siellä se vain oli?  :-D
Ja toinen mahdollisuus tietenkin on, että olen saattanu olla hiukan tohkuroissa.

22
Kuhanssilla oli hosti aika täynnä, mutta lopputulos oli aika erikoinen siitä huolimatta. Heikko syönti vai mikä lie ollut?  :-D23
Keskustelua ennätyksistä / Vs: Propilkki II ennätyskalat??
« on: March 02, 2008, 21:36:24  »
tietääkö joku muuten miks noi ennätykset nollaantuu ainakin mulla on tietyin väliajoin nollaantunut noi ennätykset  :?
Ei niiden pitäisi nollaantua ellet poistele jotain tiedostoja.

24
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Linlonlahti ja Niemisjärvet
« on: February 27, 2008, 16:22:14  »

Siinä ISO Hauki minkä eilen sain!
Tuohan on aivan selvästi muokattu, tuosta 1 näkee sen helposti..
Tuottaako sinulle mielihyvää yrittää huijata tällaisessa asiassa?

Edit hidas.

25
Linlonlahdelta olen saanut 2035g lahnan eräässä Kuhanssin turnauksessa.

26
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Hullunkuriset tapahtumat PP2
« on: February 24, 2008, 11:22:11  »
Kyllähän siialla on alamitta.. Yleensä 30cm muistaakseni..

Siiallahan EI ole alamittaa, varsinkaan 30cm alamittaa.
Nimittäin pilkkikisojakin voitetaan hirveillä määrällä 8-10cm siikoja.

E. Sori offtopic ja siis oikeassa pilkinnässä siis, sitä samaahan Kuhanssikin tarkoitti.

27
Keskustelua ennätyksistä / Vs: Propilkki II ennätyskalat??
« on: January 24, 2008, 13:42:24  »
Voisin pistää jotain kyseenalaisesti hyviä tuloksia, joihin olen aivan tyytyväinen.

-Kirjolohi    2081g        Iso-Ruuhijärvi

-Lahna      2035g        Linlonlahti

-Siika        1824g        Linlonlahti

-Kuha       1618g        Linlonlahti

-Rautu      1264g        Rautupuro

-Ahven      991g         Mustalampi

(-Pasuri      406g        Lehmilampi)

28
Keskustelua ennätyksistä / Vs: Propilkki II ennätyskalat??
« on: January 20, 2008, 14:32:19  »
No tähän vois pistää eräänkin siian, jonka olen Linlolta saanut.
Ja tämä kuva saattaa liittyä toiseen kuvaan tuolla Hullunkuriset tapahtumat threadissa..
29
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Hullunkuriset tapahtumat PP2
« on: January 20, 2008, 14:18:43  »
Mitäs mikäs kokoontuma Linlolla on ollut? Aikamoinen värisuora, eihän tuolla pitäisi edes olla kalaa?
No, eipäs kyllä tarvinut sanoa kuin, "olipas jumalaton kala", nii eipäs eikös ole porukka jo asian todenperäisyyttä testaamassa?

30
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Hullunkuriset tapahtumat PP2
« on: January 19, 2008, 13:18:03  »
Ruuhijärven puolen tunnin kisassa porukoilla oli tainnut olla hirveä kiire punnitukseen loppu sekunneilla, kun olivat joutuneet jättämään varusteitakin jäälle. Jäälle oli jäänyt kaksi kairaa ja pilkkireppu, toivottavasti kalat eivät jääneet reppuun.


Pages: [1] 2 3 ... 5


center>