Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Erho

Pages: [1] 2 3
1
Nyt se on myynnissä, taimenkalastajan unelmapaikka, eli kesämökkimme. Laavuvaaran hirsimökki 3mh+parvi+tupakeittiö+s, 72m2, jopa 10 makuupaikkaa!. Teuronjoen rannalla, Helsinki 105km, Lahti 28km. Taimenia omalta laiturilta (erittäin runsas luonnonkanta). Vain yksi rantasauna, muuten 3km "omaa" jokiosuutta. Separet sähkövessa, sähköliesi, jääkaappi, pakastin, telkkareita ym ym, täysin kalustettuna. T 2880m2. H. 129t.
Myydään ensisijaisesti kalastuksesta ja kalastusvesien hoidosta kiinnostuneelle tai kalastusseuralle. Pyydä kuvia sähköpostitse ([email protected]) ennen kuin mökki menee yleiseen myyntiin. Jos tiedätte kiinnostuneita niin viestiä vaan eteenpäin.
Ps: eilenkin tunnissa 10 taimenta, suurimmat 45 ja 46cm.

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: sähköperämoottorit?
« on: August 28, 2006, 13:02:53  »
Mulla on alumiin-iinkkarissa sähkö-KEULAMOOTTORI. Eli samanlainen kuin perään kiinnitetään mutta keulakiinnityksellä. Sitä ohjataan jalalla, kädet siis jäävät vapaaksi kalastukseen. Eli kaasupoljin jolla säädetään nopeutta ja sen edessä poikittain pieni "pyörä" jolla ohjataan. Keulamoottori on erittäin suosittu Jenkeissä.
Akkuna on huoltovapaa (suljettu) akku ja sillä on päässyt ihan tarpeeksi pitkälle, ja myös takaisin.
Ainut mihin ko yhdistelmä ei oikein sovi, on kapea ja matala jokemme. Vastavirta kun tuntuu välillä olevan voimakkaampi kuin moottori. Varsinkin ohjaaminen vastavirtaan on välillä tosi työlästä. Järvillä mainio peli.

3
Heittokalastus / Vs: Metsälampikalastuksesta
« on: August 11, 2006, 09:42:47  »
Lampia kannattaa hakea esimerkiksi www.kansalaisen.karttapaikka.fi avulla. Sieltä Tampereen seudulta löytyy kyllä satoja sopivia. Hehtaarin kokoisessakin lammikossa voi esiintyä haukia jos se on tarpeeksi syvä eikä ihan suolampi. Eli lammet maäisessä maastossa on varmempia. Ahvanet ovat kuitenkin metsälampien "vakioasukkaita" särkikalojen lisäksi.

4
Etelä-Suomi / Vs: Helsingin edustalta turskaa? Saako?
« on: August 02, 2006, 10:53:19  »
Turskaa saa ehkä Helsingin kauppatorilta tai kauppahallista. Vasta sitten, jos syksyllä puhaltaa pari viikkoa kovaa idän ja pohjoisen välistä, häipyvät makeat pintavedet Suomenlahdelta. Tilalle tulee sitten suolavettä Tanskan salmien kautta ja turskat seuraavat perässä, pienellä viiveellä toki. Näin on tapahtunut pari kertaa sotien jälkeen, viimeksi taisi olla 70-luvulla.
Toivotaan kunnon suolapulssia että saataisiin itämeri taas "henkiin".

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Umpi- vai avokela
« on: August 01, 2006, 15:18:35  »
Mulla on "kaikista keloista" kokemusta jo yli 40 v ajalta (nyt käytössä 1xDööri 5500B, 2x Abu-Matic 160, 1xShakespeare2200 UL-avo, 1x Abu 503 joka on lähinnä puoliumppari avokela, kaikki 70-80-luvulta ja 2x uudempi perhovarustus) .
Jos aloitan heittelyn "tilavilla vesillä" kuten meri ja järvet, valitsisin suoraan avokelan. Jos taas kalastan pienillä ahtailla ja risukkoisilla joilla ja metsälammilla aloittaisin umpparilla. Umpparilla käytetään yleensä lyhyempiä vapoja ja niillä voidaan helposti tehdä tarkkoja ranneheittoja kaikkiin suuntiin, ainakin hetken harjoittelun jälkeen, avokelalla ahtaat paikat ovat aloittelialle hankalampia.
Se että joku onnistuu saamaan siimasotkuja umpparilla (abu 170) on uskomatonta. Se onnistuu vain jos siima on kelattu sisään löysästi, tai sitten kela on kasattu huollon jälkeen väärin. Pitäisi aina muistaa kelata siima sisään kevyillä uistimilla niin, että sitä kiristetään esim peukalon ja etusormen väliin. Myös lippauistimet saattavat kiertää siimaa uskomattomalle säkkyrälle, mutta sehän ei ole kelan vika.

Dööriin tarvitsee tarttua sitten muutaman vuoden harjoittelun jälkeen tai jos vetouistelee niitä "jättiläisiä".

6
Heittokalastus / Vs: Kelan rasvaus/öljyäminen
« on: August 01, 2006, 14:55:13  »
Kalastustarvikeiikkeistä löytyy ABU:n omaa vaseliinia (vedenkestävä) ja kelaöljyä (paksuhkoa), suosittelen. Kaikki kelat pitäisi muistaa huoltaa ainakin kerran vuodessa, mieluiten syksyllä, on sitten heti keväällä valmiina tositoimiin. Suolavesi ei sovi jätettäväksi talven yli seisomaan kelan osiin. Varsinkin kevytmetalliosat syöpyvät talvessa.
Muistakaa kuitenkin ettei jarruosia pidä öljytä eikä rasvata! Tämä ABU 275 ei ole mikään kestävyyden huippu, eli kuluu kyllä parissa kolmessakin vuodessa, varsinkin jos ei sitä huolleta.
Luulisin että kelan aukaisu, puhdistus ja rasvaus kuitenkin riittää tapauksissanne. Kun aukaisette kelaa, laittakaa ne osat järjestyksessä vaikkapa sanomalehden päälle jonoon. Kun sitten putsaatte ja rasvaatte niitä, ei muuta kuin viimeisestä osasta toiseen suuntaan ja uudestaan kasaan.

7
Etelä-Suomi / Vs: Tuusula / Rusutjärvi
« on: July 31, 2006, 10:51:59  »
Itse olen käynyt Rusutjärvellä uimassa, en kalassa. Mutta jos kalaan lähtisin, yrittäisin lähinnä itä- ja pohjoispuolen kaislikoiden reunoja  ja rantoja koluta. Yleensähän kalaa saa parhaiten siltä rannalta jonne aallokko vie pieneliöitä ja muuta pikkukaloille sopivaa syötävää. Sinne ne sitten hakeutuvat ne isommatkin.

8
Heittokalastus / Vs: kirjolohi- ja taimenlipat
« on: July 28, 2006, 17:52:47  »
Vibraxilla heittelen, luonnontaimenia tulee erittäin hyvin, väreinä "ambulanssi" ja musta. Vibrax siksi ettei se kierrä siimaa noon paljon kuin muut lipat. Jos on syvempää käytän Mörrum Spinnarea.

9
Heittokalastus / Vs: MUSTA uistin
« on: July 28, 2006, 17:46:58  »
Mulla on pari mustaa Wibraxia. Käytän niitä hämärässä ja pimeässä taimenia kalastettaessa. Näkyy hyvin taivasta vaste ja toimii kiitettävasti, suosittelen.

10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Mörrum spinnare??
« on: July 28, 2006, 17:41:12  »
Tässä muutama esimerkki: ahven 0,6kg, hauki 3,5kg, taimen 1 kg. Yhteensä ehkä 50 kalaa. Siitä hyvä ettei kierrä siimaa. Paljon kopita markkinoilla. Sopii myös virtaaviin vesiin.

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Siimat sotkeutuvat UL:ssä
« on: July 14, 2006, 12:28:34  »
Ohuet siimat kiertyvät helposti, varsinkin lippoja käytettäessä. Sitten kun "onnistut" heittämään sellaisen heiton, että siima jää löysälle, se sotkeutuu alle aikayksikön. Käytä esimerkiksi Vibrax lippoja, ne eivät "kierry" niin helposti. Välillä siiman pitää antaa kiertyä takaisin, esimerkiksi vetämällä vaneen perässä ILMAN uistinta. Myös esim parvekkelta alaslaskettu siima "avautuu" ja kierre poistuu.

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ruutanoita lammesta
« on: July 11, 2006, 20:23:57  »
Eikös se ruutana ole rauhoitettu nykyään. Aikoinaan pyydystimme niitä noin 1m halkaisijaaltaan olevalla haavilla. Iso kivi ja kauraryynejä haaviin. Haavi lampeen ja parin minuutin päästä oli kymmeniä pitkäsiimaan sopivia ruutanoita haavissa. ¤00 ruutanaa 20 minuutissa ei ollut mikään ihme.

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Miten saada lampeen kalakanta?
« on: July 11, 2006, 20:19:23  »
Oli kolmee kesää vuokralla mökki vastaavan kokoisen lammen rannalla(2000-2002). Isäntä oli heittänyt muutaman katiskasta saamansa särjen ja ahvenen 4-5 vuotta aikaisemmin lampeen. Huomattiin sitten hiekkarannalla muutama ahven ja ei kun virvelöimään. Hämmästys oli suuri kun saalina oli parin viikon jälkeen suurin ahven 34 cm ja särki 30cm. Ja niitä tuli päivittäin, ei toki yhtä isoja. Hyvin tuntui viihtyvän, lisääntyvän ja kasvavan. Varmasti kasvavat myös kirjot. Mutta jos meinaat tehdä homman "epävirallisesti" ilman TE-keskuksen lupaa, suosittelen ahvenia.

14
Vieheet / Vs: Tuleeko haukea puna-valkoisella vaapulla?
« on: July 11, 2006, 20:05:49  »
Tulee varmasti, yksi parhaista "ärsyttävistä" väreistä. Hauki iskee kun yrittää puolustella reviriään vaikka se puna-valkoinen ei näytä yhtään saaliskalalta. Eli uistimen on hyvä jäljittää saaliskalaa tai sitten ärsyttää kala iskuun, vaikkapa puolustaen reviriään.

15
Vieheet / Vs: Abun Hi-Lo
« on: July 11, 2006, 20:02:47  »
Mulla on kokemusta useista Hi-Lo vaapuista. Pienemmillä kuin 26 ja 40g ei tehnyt mitään. Väriltään se edestä punainen ja takaa valkoinen oli paras, ainakin merellä, muut lähinnä sattuman kauppaa. 26 ja 40g ovat lisäksi kelluvia (ei nivelletyt) ja ne voidaan jaittaa uimaan kuuteen eri syvyteen, hyvä niin. Eli imitoivat pikkukalaa joka nappaa syötävää ja sitten sukeltaa syvyyksiin. Eli heitä, kelaa, pysäytä, ja kelaa uudelleen jne. Yleensäkin nämä puna-valkoiset tai "ambulanssin" väriset (puna-kelta-oranssit) uistimet toimivat hyvänä "ärsyttäjänä" silloin kuin muilla ei saa saalista. Sellaiset kuuluvat ehdottomasti jokaisen viehevalikoimaan.
Jos ei muilla tärpää kokeile "ambulanssia" tai vaikkapa pientä ambulanssi-lippaa.

16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Missä kaikki kalat on?
« on: July 11, 2006, 19:48:11  »
Ihan kalastajan perustietoihin kuuluu se, että helteellä kaikki kalat (ei pikkusintit) passivoituvat, siis laiskistuvat. Mutta mitä parasta, heti kun paikalle sattu kunnon sadekuuro tai ukkosmyräkkä ja lämpötila laskee, on juhlan aika. Jos käy niin onnelisesti että pinta- ja pohjavedet sekoittuvat, liikkuvat kaikenkokoiset kalat kaikissa veskerroksissa saalistaen. Ihan näin vaan yli 40 vuoden kokemuksella ja seurannalla.

Eli pitäkää rokulipäivä niin pitkää kunnes ilmat viilenevät ja tuulet palaavat, sitten kiireesti apajille. Tietenkin voi kokeilla helteellä syvänteitä ja niiden reunojas. Saan tietenkin taas kommentteja että miksi pitää mennä myrskyllä kalaan. No ei tartte mennä myrskyllä, mutta heti sen jälkeen. Ne petokalat kun syövät mm niitä pienempiä kaloja, jotka pyydystävät niitä puista ja puskista tippuneita herkkupaloja. Koko meri tai järvi suorastaan räjähtää eloon helteen jälkeen. Joki on sitten eri lukunsa, siellä kun lämpötilan vaihtelut ovat hitaita.

Ihan vihjeeksi, ostakaa snorkkeli ja räpylät ja seuratkaa miten kalat aktivoituvat "myrskyn" jälkeen. Olen tehnyt näin jo yli 30 vuoden ajan.

17
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ymmärtääkö joku, minä en.
« on: July 05, 2006, 19:50:29  »
Ihan vaan tiedoxi ettei joessamme, alueella jossa kalastan ole taimenia kuin luonnonkantaa, eli ei siis mitään pullamössö kirjolohia. Joten otan kyllä yhä edelleen syötäväksi ne hauet ja laitan mielummin takaisin ne taimenet.

18
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ymmärtääkö joku, minä en.
« on: July 05, 2006, 13:59:00  »
Olen kuullut saman minäkin, hauet kalastetaan pois syömästä taimenenpoikasia. Näin teen minäkin jos satun saamaan hauen tammukkajoeltamme. Mutta kyllä se syödään eikä viskota pitkin rantoja. Meillä kuitenkin taimenia saa 50 yhtä haukea kohden, tosin ne hauet ovat sitäkin pulskempia.
Jos on täysin pakko jättää se hauki lojumaan jonnekkin, vaikkapa kalankasvatus- tai vastaavissa suljetuissa kohteissa, suosittelen heitettäväksi johonkin kaislikkoon ja sitä kautta luonnon kiertokulkuun. Tai sitten kuopattavaksi.

19
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kajakilla tai inkkarilla kalaan
« on: July 04, 2006, 09:24:49  »
Neljäs kesä meneillää mökkijoellamme. Jokihan on pieni ja risukkoinen, joten soutuveneet ym voi unohtaa. Meillä on kolme "kanoottia", Inkas 525 Al-kanootti, Daggerin avokaksikko ja kapeampi peruskajakkiyksikkö Oasis Expedition, linkki ekassa jutussa..

Inkkarilla mennään vain jos meitä on enemmän kuin kaksi henkilöä, on se sen verran työlästä liikkumista vastavirtaan. Tukevuus on kylläkin parempi kuin savolaismallisilla soutuveneillä. Sähkömoottorikin on olemassa. Se on keulaan kiinnitettävää mallia ja toimii jalkaohjauksella, jättää siis kummatkin kädet vapaaksi kalastukseen. Ongelmana on se, että käyttä voi vain keväällä kun vesi on korkealla. Tällainen keulamoottori on suosittu varsinkin jenkeissä, ei ole siimatkaan helposti potkurissa.
Monitoimi-avokajakki on ehdoton peli jokikalastukseen. Parikin kaveria mahtuu hyvin mukaan. Istutaan muotoilluissa "nojatuoleissa" eikä kiikkeryydestä ole tietoakaan. Tietenkin on parasta jos heitellään että, se tapahtuu vuorotellen. Toinen heittelee ja toinen meloo/ ohjailee. Vetouistelu onnistuu hyvin.
Kapealla kajakkiyksiköllä ollaankin sitten jo vaikeuksissa. Sopii mainiosti siitymiseen paikasta toiseen johon sitä käytänkin. Sitten vaan rannalle heittelemään. Jos kalastat kiikkerämmästä kajakista, riittä pelkkä kunnon vastaisku keikauttamaan kajakin jos sattuu iso kala poikittaissuunntaisesti. Aika taituri pitää olla jos onnistuu 10 kg hauen väsyttämään kuntokajakissa istuen ilman kaatumisriskiä.

Eli pikkujärville ja heikkovirtaisille joille inkkari, kovempaan vastavirtaankin haluaville monitoimi avokajakki, eli kajakin ja inkkarikanootin välimuoto. Se on huomattavasti nopeampi kuin inkkari ja jopa mukavuudessakin parempi. Myös yhtä tukeva sillä siinä istutaan alempana.

20
Syvältä löytyy isot hauet kun pintavedet lämpenevät. Lämpötilat alle 12 astetta ovat näille 10+ painoisille omiaan. Myrskyn jälkeen kun vedet ovat sekoittuneet voit toki löytää isojakin matalammista vesistä.
Jos kalastat joessa, yritä löytää koskien alapuolelta syvänteitä tai paikkoja joihin happipitoinen vesi koskesta tullessaan "rauhoittuu". Yleensäkin haukea saa kesällä parhaiten (rantavesiltä) sen jälkeen kun on ollut kunnon tuuli joka lennättää ravintoa puista ja pusikoista veteen, samoin rantavesistä toukkia ja muuta. Silloin aktivoittanut pikkukalat ja sitä myöten myös ne isommat, eli hauetkin.

21
Heittokalastus / Vs: taimenen heittokalastus
« on: June 26, 2006, 14:31:14  »
Minulla on yksi uistin toiminut muita paremmin, lähes ylivoimaisesti, Wibraxin "ambulanssin-värinen" nro 3. On muillakin tullut taimenia kuten Mörrum-Spinnare, Droppen, pienet vaaput, Mepps, Kuusamon lipat ym. Olen kokeillut usein muitakin värejä kuin tuo "ampulanssi" eli sellainen kelta-puna-oranssi runko jossa kelta-oranssi lippa punaisin "pisaroin". Musta runko ja musta lippa on myös toiminut joten kuten (yöllä), metallinväriset eivät.
Wibrax on siitäkin hyvä ettei se kierrä siimaa läheskään yhtä paljon kuin tavalliset "Meppsit" ym. Esimerkiksi viikko sitten kokeilin mustalla Wibraxilla. Taimenet seurasivat perässä ja tökkivät uistinta mutta eivät iskeneet kiinni. Heti kun vaihdoin "ambulanssiin" kalat ärsyyntyivät siinä määrin että kiirettä piti.

Jos et halua vahingoittaa pieniä taimenia, käytä Wibraxin nro 3:sta. Se on 8g ja lentääkin kiitettävästi. Nrot 1 ja 2 ovat niin pieniä että niillä tule jopa alle 15 cm taimenia.

22
Heittokalastus / Vs: Piraattiuistimia?
« on: June 13, 2006, 13:40:15  »
No onhan noita aina ollut. Kopioista puhumattakaan, kuten Abu Reflex, Droppen, Toby ja  Atom tai Kuusamon Professori tai "Calico Cat". Se että pistetään leimatkin kylkeen on sitten jo eri juttu.
Olen erehtynyt kerran ostamaan halpasarjan lippoja kun pakki jäi vahingossa kotiin. Merkki oli Master ja siinäkin monta "tuttua mallia". Kaikissa lipoissa pellin paksuus ja paino oli olematon. "Uinti" oli surkeaa ja kaiken kukkuraksi kolmesta ekasta katkesi teräslanka keskeltä poikki alta aikayksikön. Olihan se hauska nähdä kun yhdellä heitolla sai aikaan kolme loiskahdusta. Samoin katkesi saman merkkiset lukkoleikarit keskeltä ilman syytä.

On halpa teettää samannäköisiä tuotteita kaukoidässä kuin moni alkuperäinen, mutta tekeekö niillä mitään on eri juttu.

Ostakaa hyviä alkuperäisiä mielummin yksi kuin huonoja kopioita pari-kolme.

23
Heittokalastus / Vs: Paras kalastus-sää?
« on: June 05, 2006, 17:22:15  »
Tuulinen ja pääosin pilvinen sää jolloin syntyy kunnon aallokko. Silloin pintavedet sekoittuvat (viilenevät) ja pikkukalat lähtevät liikkeelle pyydystämään puista ym pudonneita hyönteisiä jne. Pikkukalojen perään taas lähtevät ne suuret vonkaleet ja ahvenetkin sieltä syvemmältä. Eli kalat aktivoituvat ja liikkuvat. Ainankin näin vuosikymmenien kokemuksella.
Peilityyni "lyijyvesi" on sitten sopiva vaikkapa kuhan uisteluun.

24
Heittokalastus / Vs: Uistimien koko?
« on: June 01, 2006, 14:36:02  »
Heittelin lopuksi pienellä 26 gr Crokodilellä, ja ylös tuli 12,6 kiloinen hauki. kirjoittaa Pete:

Ei 26g ole vielä pieni. Naapurin pojan kanssa ollaan aikoinaan saatu useampi yli 5 kp hauki pienillä lipoilla, varsinkin kutuaikaan tai heti perään kun mikään isompi ei kiinnosta. Ennätys on 7g ABU Sonetella saatu 12,4 kg hauki. Tosin siitä on jo yli 15 vuotta.

25
Etelä-Suomi / Vs: Loviisan kalapaikat
« on: May 29, 2006, 17:49:38  »
Tuli kalasteltua noilla Valkon vesillä 70-ja 80-luvuilla aika paljon. Jos on vene, suuntaa Valkosta Svartholmaa päin, tai sitten länteen Vårdö kiertäen. Kaikkien saarien rannat,kaislikotja karikot ovat ok paikkoja.
Jos haluat haukea, mene Sarvilahden lahden (Sarvlaxviken) kaisikon reunoja koluamaan. Varsinkin kapea salmi Bergholmenin eteläpuolella ja siitä länteen, ko lahden "sisäänmenokohdassa" on loistava paikka.
Ahvenia voit sitten kalastella Bergholmenin tai tutummin Kalliosaaren sileiltä rantakallioilta auringonlaskun aikaan.
Sitten onkin jo vuorossa kuhan uistelu saaren länsipuolella olevilla ottipaikoilla.
Varmista kuitenkin ettei alueelle ole tullut kalastuskieltoja tai suojelualueita. Ja muista pitää kalastusluvat kunnossa ja mukana. Kyseisellä alueella kun ei oikein vieläkään haluta myöntää että muutkin saa kalastaa kuin harvat ja valitut.

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: millä kalastat taimenta?
« on: May 03, 2006, 16:29:47  »
Perholla ja Ul-välineillä. Myös vanhalla AbuMatic 160 umpparillakin aika paljon risukkoisissa paikoissa kun mulla on siihen n. 4 jalan vapa.
Perhoilla mieluiten mutta kun jokemme on niin risukkoinen ettei ole kuin pari sopivaa aukeaa, on pienet lipat ja UL-välineet nykyään ykkösvalinta.

27
Etelä-Suomi / Kalastus Lammilla??
« on: January 30, 2006, 08:43:28  »
Oikea kommentti, Teuronjoki maanmittaushallituksen ym virallisissa papereissa mutta Teurojoki "Koskelaisten" puheissa.
Ilmeisesti on haluttu erottaa toisistaan Forssan liepeillä sijaitseva "Teurojoki" Teuronjoki" Teuroonjoki"  ja tämä Hämeenkosken joki toisestaan. Ei tainnut onnistua.

Tiedä sitten mikä on oikein kun kunnankin sivuilla pari vuotta sitten oli juttu Teurojoki- melonnasta "Teuronjoella". Siinä taisi olla kumpikin nimi 3-4 kertaa mainittuna.

28
Heittokalastus / Mitä mieltä olette ABU:N TOBY uistimesta?
« on: August 03, 2005, 22:07:39  »
Minulla Abun Toby on ainut, todella paljon heitetty ja vedetty uistin, jolla en ole saanut kalan kalaa! Yritetty on vetouistelua Tenolla, Tyrskykalastusta rannikolla ja kaikkea mahdollista. Mielestäni eniten yliarvostettu uistin markkinolla, tosin pirun helppo heittää, varsinkin raskaammat versiot. Sopii kylläkin erinomaisesti virtaaviin vesiin.

Lahjoitan pikkupojille kaikki Tobyni ja toivon ettei heille käy kuin minulle.

29
Kaikkea kalastuksesta / jarrun kireys
« on: August 03, 2005, 21:48:00  »
Vanhan kalastajan vihje. Jos siiman vetolujuus on esimerkiksi 6kg, laita kalavaaka kiinni uistimeen ja vedä 60-90 asteen kulmassa vapaan nähden (niin kui kalakin tekee) ja säädä sitten jarrua siten että se luistaa noin 4kg kohdalla (60-70 % vetolujuudesta).
Lohikaloilla kun tuppaa tuo leukavärkki olemaan turhankin kovaa tavaraa. Eli vastaisku ei onnistu jos jarru on liian löysällä. Tulee muuten niitä "oli tosi iso kiinni mutta pääsi karkuun" juttuja.
Särkien ja lahnojen mato-onginta onkin sitten eri juttu.

30
Etelä-Suomi / Ongintapaikkaa Päijät-Hämeestä
« on: August 03, 2005, 21:16:30  »
Terve pitkästä aikaa Ipe. Teuronjoella kun ei saa onkia, suosittelen jotain hitaita virtapaikkoja tai suvantoja esim. Iso-Lanon ja Pääjärven välillä. Sitten on noi Pääjärveen laskevat pikkujoet ja niiden suut, nimiä en nyt muista. Toinen on Pääjärven pohjoispuolella ja toinen  itäpuolella. Mulla ei ole sitä peruskartta josta järvi näkyy mutta saat sen Kosken "Kemikaali-paperikaupasta", hinta oli viime vuonna 12 euroa. siitä näet tiet ja polut joita pitkin pääset rantaan eri puolella järveä.
Yleensä hyviä paikkoja ovat ne joihin pienetkin joet laskevat ja jonne aallot yleensä osuvat. Toivottavasti löydät oman salaisen huippuhyvän paikan.

Pages: [1] 2 3


center>