Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - madtrue

Pages: [1] 2 3 ... 15
1
Heittokalastus / Vs: Rannalta kalastus
« on: August 01, 2015, 18:06:36  »
Onko kesässä vika vai missä!.
Lähijärven haet eivät ole syöneet koko kesänä tarkoitan touko-heinäkuun loppua. Viimeset 12 reissua 2 karkuutusta 1 pieni hauki takas kasvamaan.
Meinaa taas usko olla koetuksella. Oikeesti viimesen 60 päivänä nähdyt hauet ovat kokoa KISSALLE RUUAKS jos ei elossa takas selviä. Tällänen perus kesä kun ei OLE niin olen alkanut miettiä asiaa. Meinaan Olen kokeillut tälläsiä kellonaikoja. Elikkäs 08-14 ei mitään. 16-20 ei mitään...
Mitähän sitä ei keksi tänään ajattelin että lähden pariksi tunniksi AINAKIN heittelee oon pidempään jos napsii. Mut siis ajattelin ajoittaa lähdön tossa 19.30 meinasin niinku ainakin perus 20-22.00 kokeilla. Onkohan ne nyt sit syvemmällä ne +1kilosta ylöspäin olevat. Kiinnostaa noi kitukasvuset sen verta jo että oksat pois. Oikeesti kelatkaa ite viimeset +20 reissua hauet kokoa 30-50 cm :) Oikee voittajafiilis päällä taas. Jospa se nyt tänään jo antais sitä isompaa. Jumalauta oon heitelly sellasen arsenaalin jo järvitestiin että oksat pois +70 uistinta... Eiköhä se tästä... Nyt jos koskaan on sanottava että tälläistä "HUONOKALASTAVAA" kesää en sitten syntymäni 86 muista!.

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Helteiden vaikutus kalan tuloon?
« on: July 22, 2014, 11:29:10  »
Herätellääs nukkuvaa ketjua ja haukia mm :)...

Jeps helteet piinaavat siinä määrin että 12 jälkeen ilta 7 asti turha mennä heittelee, näin siis ainakin täälläpäin eteläsuomea (nurmijärvellä).
On kokeiltu +30h useana päivänä kellonaikoja noilta mainitsemilta väleiltä. Ja saldo ZERO.
Kokeiltu bomber 15/16a , rapalan originaalia /karikkoo/jessee/savagee/blue fox vaapuista/lusikoihin ja lippoihin./beten lottoo ja krokotiiliä kans.
Nyt tästä viisaampana en mene enää kokeilemaan kun illasta vasta kun vähän helle helpottaa. Suosittelen muillekkin.

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Seuraava kalastusreissu?
« on: July 17, 2014, 10:24:38  »
Vähä offtopiccia mutta mitä ottaisitte mukaan näistä "minuna seuraavalle hauki reissulle".

http://aijaa.com/0Z8aux

http://aijaa.com/9Q78Ci

4
Vieheet / Vs: Minnow Spoon
« on: July 06, 2014, 09:05:36  »
Just just nyt on löytynyt "susi" minnow spooneistakin :) eli se 8cm värillä fyrt   ei mitään havaintoa kesällä kaloista keväällä pari hätästä haukea joilla kova nälkä nyt ollut kesäkuun puolivälistä tähän päivää 10krt mukana saldo ei mitn, ei edes yritystä. Onko sitten kesällä vähän liian värikäs tiedä häntä. Mut kaislikossa haukia jotka muihin ottaa mut ton fyrt värisen ku laittaa ni loppuu säpinätkin :).

5
Etelä-Suomi / Vs: Tuusula / Rusutjärvi
« on: July 03, 2014, 07:17:12  »
Niin ja tuo "kokkoranta" sen koulunjälkeen (missä se pitkä hiekkatie ja laituri + venepaikat oikealla). Niin iltaisin saa nykysin haukea ihan kiitettävästi. Juurikin abun tormentor 90mm floating ja abun killer optic + vakio russunkauhu "mustakulta" bomberi 16a vaaput ovat todella hyvin ilta-aikaan toimineet.
Ongella sieltä saa keskikokoista/isompaakin  lahnaa veneiden alueelta (ken tykkää savustaa).

6
Etelä-Suomi / Vs: Tuusula / Rusutjärvi
« on: July 03, 2014, 07:06:38  »
Niin no jos kuha kelpaa niin sinne eteläpäähän jossa on se vanha lossi rannalla. Vaapuksi joka toimii niin Abu Garcia Tormentor 90mm floating malli, tuonut itselle jo kahdella reissulla 3kpl +48cm kuhia (muutama kasvamaankin päästetty of course) niin se alamitta KUHALLE on sitten rusutjärvellä 45cm.

7
Heittokalastus / Vs: Rannalta kalastus
« on: July 02, 2014, 10:32:10  »
Kyllähän15cm nilsulla pikkuhauke tullut, Nuo hauet... Kuule iha vaa suoraa uittamaan sitä karikkoo ja kato mitä tapahtuu. Jos hauki on syönnillä, ni kyllä se siihe nappaa... Onnea!

Eipä napannukkaan :) ei edes tärppiä. Tänään uuteen nousuun, mutta myöhempään aikaan kuin eilen.

8
Heittokalastus / Vs: Tyhmin paikka mihin jätit uistimesi
« on: July 02, 2014, 10:31:03  »
Viikko takaperin heittokalastus reissulla sai hakea ruohikkouistimen puusta :). Oli harvinaisen vaikeesti oksan kärjessä pyörinyt ni eipä lähtenykään muuta ku hakemalla. Oli tosi hankala paikka heittää järven ranta jossa muutama puu edessä/sivussa niin sinne meni ku kaislikkoon tähtäsin...

9
Heittokalastus / Vs: 4 vuotta 8 kalaa, mikä mättää?
« on: July 01, 2014, 07:45:41  »
Itellä on kans tää vuosi alkanut todella kuivasti tähän mennessä ehkä +8haukea 3kuhaa REISSUJA +20. (monia monia mp reissuja , en halua edes muistella KATSOTTAVA ETEENPÄIN) Ei mitään suurempaa perus keittohaukia.
Itse en ole taas lusikoita heitellyt pitkiin aikoihin vaikka niitäkin omistan, ja koska niistä oli puhetta niin ajattelin tänään parit bluefox lucius lusikat napata matkaan hauen toivossa. Kannattaa oikeesti ottaa mukaan ihan vaikka koko arsenaali tyyliin 10-20 heittoa per viehe , jonnekkin kaislikkoon niin rupeaa ne sieltä tavalla tai toisella nappaamaan, ite oon huomannut sen että kannattaa ottaa muutakin kuin vakio uistimet mukaan, mulla on nyt monella reissulla ollu tyhjää täynnä juurikin sen takia että samat pyörii rasiassa mukana, entäs kun tein turnoverit otin sellaset joilla en oo koskaa mitään saanut kuten abun tormentor :), ni naps 2h heittoreissulla kuha ja hauki (tuolla reissulla ei mikään muu viehe aiheuttanut mitään "vehätystä" kaloissa.

Ja noista väreistä ei muuta kun KAIKKI mukaan värit aina täysmustasta , vaaleenpunaseen kyl se oikee löytyy vaikka siihen saattaa mennä se +5h tuntia ilman tärppiä.
Itekkin monet MONET kerrat kironnut tätä harrastusta että mieli menis mutta entäs ku mp reissu takana, ja uusi päivä koittaa sitä on jo uutta reissua suunnittelemassa :).

10
Heittokalastus / Vs: Rannalta kalastus
« on: July 01, 2014, 07:37:15  »
Tänään lähtee kokeiluun 18cm karikko matalauintinen värillä 46
http://kalastus.hongkong.fi/fi/vieheet/vaaput/karikko-18-cm-matalauinti-vaappu/p/693164/

Ihan lähinnä testimielessä? Mitä luulette onhan se jytky kooltaan, mutta viime keväänä 2013 sain reilun femman :). Nyt lähtee kokeiluun ensimmäistä kertaa kesällä ja sameaan veteen samealla säällä :)

Niin ja aiheeseen rannalta kalastus, niin on huomannu että pitäisi näiden säiden takia oikeesti ottaa +40uistinta mukaan jotta oikea löytyy en tiedä onko hauen(kuhan syöntikin häiriintynyt kun saaliit toistaiseksi paljon huonommat ja mp reissuja reilusti enemmän kuin viime vuosina.

11
Sekalaista juttua / Vs: Mitäs SÄÄ ny?! - Sään seurantaa
« on: April 09, 2014, 15:15:23  »
Auringos tänään ollut lähelle +10 järvi täysin sula ei mennytkään viikonlopulle :) kohta pääsee fisustaa. Näin siis etelä suomi tuusulan rusutjärvi.

12
Heittokalastus / Vs: Hankinnat tulevalle/kuluvalle kaudelle?
« on: April 07, 2014, 22:49:58  »
Ainaki Perus heittosetti eli hauki-ahven settiä. osaisko joku ehdottaa jotain hyvää settiä. ja koskikalastukseen kahluuhousut ja poppereita ja liitsejä ja vaappuja ja jigejä.

Tähän on niin paljon vaihtoehtoja riippuu budjetistasikin. Millä hintahaitarilla etsit mitä merkkiä niin poispäin. Hongkong/motonet/sissos niitä on monia kannattaa katella, mut esim honkkaris on settejä tarjouksessa. Esim:http://kalastus.hongkong.fi/fi/setit/avokelasetit/c/30572/

13
Heittokalastus / Vs: Hankinnat tulevalle/kuluvalle kaudelle?
« on: April 07, 2014, 11:36:31  »
40e meni taas postikuluineen muutamaan uuteen viheeseen.
2x savage gear 4 herring liplureja eri väreillä.
1x Nils invicible 13cm väri 121 en muista mut sissokselta tilasin. Aika nopeeta ku sunnuntaina paukasin tilauksen , niin nyt tuli mailia että lähetetty. Joten keskiviikkona jo varmaan perillä.

Onhan tämä melko tyyris harrastus, mutta hinnat tulevat kokemuksien / kalojen kautta moninkertaisesti back, ja näitä ei sitten enää rahalla mitatakkaan. Viimeset 3vuotta tullut tosi aktiivisesti ostettua ihan kaikkea haaivista/pakista/rasioista/puukoista/pientarvikkeista/uudesta virvelistä/vieheistä/luvat tietenkin :). Laskin että 1000e helposti mennyt jos ei ylikin.

14
Kaikkea kalastuksesta / Jäiden tilanne järvillä
« on: April 06, 2014, 18:18:28  »
Joo ajattelin piruuttaan tälläsen avata :). Eli millaiset on teidän lähistönne järvien jäiden tilanne?
täällä on viereinen järvi melkein täysin sula. Ensiviikonloppuun lähden ekalle reissulle.
Kyseessä eteläsuomi/rusutjärvi.

15
Vieheet / Vs: Paras uistin mitä teillä on, tai on ollut ?
« on: April 06, 2014, 18:14:48  »
Itsekkin täytyy sanoa että toi sama bomber mistä jo viimevuonna mainitsin :) "savumuikku" värityksellä toimii toisinaan "tappavan tehokkaasti" :). Juuri vaihdoin uudet koukut samalla muuten pärjää vaikka pinta on naarmuuntunutkin :). Ja tähän samaan lisättäköön että perjantaina lähden tuota testaamaan jälleen eli tän vuoden eka reissu "heittokalastukselle" oli nimittäin nyt perjantaina enää sentti jäätä siellä täällä :) Tosi sula on toi vireinen mesta. Ihmettelen johtuuko leudosta talvesta. Viimevuonna tähän aikaan oli vielä 10x enempi jäätä :).
Eli periaatteessa voin sanoa jo VARMAKSI että ensiviikolle on järvi täysin sula, mitä näin sen paripäivää sitten.

16
Heittokalastus / Vs: Hankinnat tulevalle/kuluvalle kaudelle?
« on: April 02, 2014, 23:26:00  »
Huomenna pitää lähteä ostamaan uutta siimaa vaihteeksi. Luultavasti spiderwireltä saa nähdä. Muutama perustin, ja pari uistinta pian on sulana tuo lähijärvi pääsee ekat heitot tekee 3viikon sisällä jos säät sallii. Pitää huomenna tarkemmin, ilmotella mitä tarttui matkaan noihin menee se perinteinen alkukesäkaudelle eli 50e :).

Jep tänään tuli haettua uutta tuffin siimaa parikybää meni siihen naruun. Mustadin koukkuja 20kpl hintaan 8e vitos koolle. Ja 20cm perustimia ja yks minnow spooni (mikä ei ollutkaan ruohikkoversio) vaan normi 3haara koukulla(oli niin ovela väritys). Eli huomenna alkaa koukun vaihto joihinkin uistimiin toi se on lystikästä hommaa :).

17
Etelä-Suomi / Vs: Tuusula / Rusutjärvi
« on: April 01, 2014, 19:08:19  »
Se on se kokkoranta paras, viime vuonna sain siitä jäidenlähdön aikaan kivan hauen. Muutenkin siellä on yleensä ne heittokalastajat olleet. Toisella puolella ei tiedossa paikkaa mutta pitäis vaan rämpiä käymään.

18
Heittokalastus / Vs: Hankinnat tulevalle/kuluvalle kaudelle?
« on: April 01, 2014, 19:05:36  »
Huomenna pitää lähteä ostamaan uutta siimaa vaihteeksi. Luultavasti spiderwireltä saa nähdä. Muutama perustin, ja pari uistinta pian on sulana tuo lähijärvi pääsee ekat heitot tekee 3viikon sisällä jos säät sallii. Pitää huomenna tarkemmin, ilmotella mitä tarttui matkaan noihin menee se perinteinen alkukesäkaudelle eli 50e :).

19
Vieheet / Vs: Kallein vieheesi?
« on: April 01, 2014, 18:55:55  »
Joku karikko "matala uimanen" 24.90e... Joo ja on iso viehe :). Pirun nätit värit on.

20
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Seuraava kalastusreissu?
« on: July 02, 2013, 16:25:53  »
Hmmm joelle vaiko järvelle mutta tänään kuitenkin.

21
2 kertaa käyny järvellä ja MP reissut... Ei ole muuta ku näköhavaintoja vain... (onnes matongella saanut reilusti)...

22
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Paljonko rahaa kalastukseen vuodessa?
« on: July 02, 2013, 16:20:33  »
200 - 500e vuodessa toi koostuu ( uistimista,perustimista,siimoista, kaikista pikku tarvikkeista , kalastusLUVISTA tietenkin. Paljon niihin menee rahaa ja monesti miettinytkin että tulee kalliiksi mp reissut toisinaa :) pääasia että hauskaa...

23
Heittokalastus / Vs: Oudoin kala virvelillä?
« on: July 02, 2013, 16:17:13  »
Nils mastersin invicible punanen "hopeahileillä" ja yöaikaan saatu reilu 700g LAHNA. Täytyy sanoa että olin kuin pölkyllä päähän lyöty.

24
Etelä-Suomi / Vs: Tuusula / Rusutjärvi
« on: July 02, 2013, 16:13:35  »
Sen sakun tallin jälkeen vasemmalle tulee pitkä suora rantaan (hiekkatie) jossa polttavat aina kokonkin. Siel on se laituri / sit se ihme putki jossa monesti heittelevät,  mutta kuitenkin itse menen sinne oikealle veneiden väliin sieltä sain tänä vuonna 5.2kg hauen kutaleen.
Mutta järvellä on paljon muitakin olen useaan kertaan "käppäillyt" järven ympäri etsien paikkoja on niitä noin 7 missä voi heitellä ja haukea/kuhaa saatu. Russulla toimii puna/musta bomberi yllättävän hyvin, ja kuhalle punanen "hopeahileillä" oleva nils masters invicible.

25
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Miten käsitellä hauen pää?
« on: June 26, 2013, 23:54:19  »
ei pahalla mut ton hauen "poskissa" kuvasta päätellen lihaa vielä. Itsellä oli saman näköinen ja lopulta kärpäsen toukat söivät ne puhtaaksi.

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ukkosella kalassa
« on: June 26, 2013, 23:52:38  »
Vanha ketju mutta itse aiheeseen. En yleensä poistu kalastuspaikoilta ukkkosella jos ei jää pidemmäksi aikaa jyrisee/vettä sataa...
Uistellessa on syytä ainakin rantaanpäin hakeutua jos keskellä selkää :). Heitellessä rannalta ukkonen ei pahemmin haittaa vaikka kovempi olisikin.

27
Heittokalastus / Vs: "isoin kala"
« on: June 14, 2013, 17:17:31  »
Tän  kesän ahven enkka toistaiseksi vain 520g pulikka... Kuhaa havittelen jatkossa aluksi +2 ei pidä liian SUURTA rimaa alkuun laittaa.. :=)

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 14, 2013, 17:14:42  »
meilläpäin on järvesä "henkilökohtaisesti" kuhan rauhotusaikana esim verkkokalastus ja tietystä rannasta heittely "kielletty kokonaan".

29
Heittokalastus / Vs: Hankinnat tulevalle/kuluvalle kaudelle?
« on: June 13, 2013, 00:36:26  »
Itelle tai tälle kaudelle jo riittää no ei TOKI :) sain pakin hommattua se plano magnum ( 6 tasonen) aika raskas mutta mahtuu tavaraa joten ei haittaa... Uistimia,perustimia yms sälää ihan älyttömästi tullu hommattua. Nytki tuli just käytyä eilen tarjoustalossa ja kappas kappas sieltä bongasin heti tarjouksen oli 4kpl ruohikko räsäsiä 10€ joten lähti matkaan :). Ja muutama vaappu myös (ei tarjouksessa) rapaloita ne. Uskomattomasti saa menee massia noihin vehkeisiin ku itelle tullu joku addikti noiden hommaamista kohtaan. No kyl niitä välillä meneekin. Tänä vuonna +10 reissua takana eikä yhtään menny joten AWOT. No koputetaas puuta kuitenkin...:) kireitä vaan...

30
Tänä vuonna todella vahvasti tullut huomattua pakkomielteet mm rapala original firetiger 11cm (en oo saanu ku 2krt koko elämässä tolla) meidän vesistön hauet ei pidä siitä mutta savossa tepsinyt. Sama homma bomberin 16a mustakulta saanut +20 haukea 2v aikana ja tällä kaudella vasta yhden "silti" aina laitettava siiman päähän. Mulla tällä hetkellä 4 uistinta jotka ovat "jatkuvalla" syötöllä uimassa :) elikkä minnow spoon 7cm pun/kel/mus/ sekotus ja sit se sini/pun/vihr minnari kans en muista tarkkaan kuitenkin ja bete lotto sinertävä / ja pari bomberia mustakulta / viherkromi... Mut sellasta hyvin noilla saa jos on saadakseen mut nyt ei oo viime reissut putkeen menny JUURI sen takia ku uistimia niin "p******sti mutta tulee aina noita 4 uitettua tyyliin 2-3 tuntia ilman fisuja.

Pages: [1] 2 3 ... 15


center>