Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Särki pelle

Pages: [1] 2
1
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 29, 2013, 18:58:38  »
Elämäni ensimmäinen jigikuha nousi tänään ylös. Painoa oli 3,8 kg ja pituutta 75 cm. Tuo ahvenkin painoi 330 g.

2
Väsytysmiehiähän minä olen. Syynä se että 50% kaloistani irtoaa heti tärpin yhteydessä...

3
Heittokalastus / Vs: Hankinnat tulevalle/kuluvalle kaudelle?
« on: June 13, 2013, 13:51:40  »
Ens viikonloppuna olisi tavotteena saada kauan kaipaamani jerkki välineet ostettua. Isän rahaavustuksella... Jossain vaiheessa pitäisi myös saada perhohaavi, kummitäti lupasi maksaa tuon. :roll: Omilla rahoilla sitten aattelin ostaa kasallisen jerkkejä.

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 13, 2013, 11:13:50  »
Toutain 2,5 kg. Nappasi 4 cm sini-hopeaan hornettiin.Hauki 4,5 kg. Nappasi 12 cm oranssiin x-rappiin.


5
Heittokalastus / Vs: "isoin kala"
« on: June 08, 2013, 19:09:53  »
Isoin ylös saamani kala on 5 kg (94 cm) pilkkihauki. Joku mörkö tosin on kerran vetänyt virvelin vapatelineineen järveen mukanansa. :?

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 07, 2013, 18:57:13  »
Tänään olin Parkanossa olevalla viinikanjoella kalastamassa. Luonnon tammukkahan sieltä tuli, hieman vain isompi kuin viimeksi saamani. Paino oli 1,4 kg ja pituutta oli 44 cm. Nappasi valkoiseen kalajäljitelmä perhoon.


7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 05, 2013, 17:11:10  »
Kyllähän minä nämä tammukat päästän. Mitäpä tollasella tekisikään...

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 04, 2013, 19:25:52  »
Tulipahan oltua tänään kyrösjärveen laskevassa joessa kalastamassa. Kuuden tunnin perho ja virvelikalastuksen jälkeen saaliiksi tuli kolme pientä luomu taimenta. Oli ihan mukava kalastella tuolla kun viimeksi siellä on kalastaja käynyt kolme vuotta sitten. :-D

9
Vieheet / Vs: Paras uistin mitä teillä on, tai on ollut ?
« on: May 27, 2013, 16:08:24  »
Ylivoimaisesti hornet 4cm firetiger värissä. Antanut esim. 2,7 kg toutaimen ensimmäisellä heitolla, 4,3kg kuhan, valtavan määrän jalokaloja, haukia ja ahvenia.

10
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Mateen pilkintä.
« on: May 06, 2013, 15:26:10  »
Ihmetyttää sellainen asia kuin isoin pilkki(siis se vapa jota heilutetaan) ja mateen pilkintä. Miten sillä voi pilkkiä madetta, kun vapa taipuu täysin ja pelkän pilkin takia? :?

11
Onkos muut saanu isoja haukia linlonlahdelta? Ittellä oli joku mörkö kiinni.
Olin siis harjoittelemassa ahvenen pilkintää linlonlahdella. Kairasin ensimmäisen reiän siihen syvänteen viereen. Tasuri veteen ja pari vetoa. Ja sitten se nappasi. Tein vastaiskun erittäin rauhallisesti,ettei siima katkeaisi. Eipä auttanut. Kala vei pilkin heti vastaiskun kohdalla.

12
Kala söi merellä ihan hyvin. Kolmesti joku veti pilkin pohjaan eikä nuossut sieltä pois...

13
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 versio 1.0 JULKAISTU!
« on: April 14, 2013, 14:24:32  »
Perus vanhempia, jotka eivät tiedä yhtään mistä puhuvat ja mistä maksavat. :-D

Verkkopeleihin pääsette IP:hen suoraan liittymällä kun ongelma ei ole portista kiinni vaan jostain muusta.

Ei teidän tarvi F-securea poistaa vaan pelkästään suljette sen siks aikaa kun pelaatte Pro Pilkkiä. Mitään viruksia ei Pro Pilkistä tule ja voitte jättää vaikka Windowsin palomuurin päälle niin on jo jotain suojausta jos epäilette, että joku hyökkää teidän koneellenne juuri sinä hetkenä. Pysäytätte vaan palvelun täältä pastalta moneen kertaan löytyvien ohjeiden mukaan ja sitten kun haluatte taas F-securen päälle niin käynnistätte koneen uudelleen. Tietenkin, jos ette ole järjestelmänvalvojia niin peli voi olla menetetty.
Muuten toimis tuo f-securen pois päältä ottaminen, mutta vanhempien mielestä silloin joku viirus hyökkää heti koneeseen. Eikä auta tuo windowsin palomuurikaan, koska siihen vanhemmat eivät luota. Tuon portin kulun sallimisenkin jouduin tekemään vanhemmilta salassa, kun ei sitäkään olis saanu tehdä. :-D

14
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 versio 1.0 JULKAISTU!
« on: April 14, 2013, 14:14:52  »
Aivan sama tilanne täällä,eivät vaihda muuhun. haluavat f-securen. pilkkiähän voi mut ennätykset eivät saa muuhun kuin omaan listaan. pääsetkö särki pelle mukaan verkkopeleihin?
Pääsen mut ei se tunnu samalta kun vois olla ne nettiennätykset. :roll:

15
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 versio 1.0 JULKAISTU!
« on: April 14, 2013, 13:52:12  »
Sama ongelma oli täällä, sun täytyy joko poistaa F-secure koneeltasi tai sulkee se siks aikaa kun pelaat pro pilkkiä.
Jaahas tähän sitten loppu pro pilkin pelaaminen. :cry: Vanhemmat ei meinaa anna tehdä mitään f-securelle, aivan kuin se olisi joku pyhä asia. Ja kun sanoin että voisko sen vaihtaa johonkiin toiseen niin vastaus oli että f-secure on hyvä ohjelma eikä sitä kannata mennä vaihtamaan mihinkään muuhun. Ja sitten vielä epäilivät että "onkohan se sun pelis edes luotettava."

16
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 versio 1.0 JULKAISTU!
« on: April 13, 2013, 11:40:34  »
Itsellä tahtoo tulla aina ongelmia aina pro pilkin kanssa, joten oli aivan selvää että se tapahtuisi nytkin.  :roll:
Elikä kun painoin tuolla hahmonhallinnassa sitä lähetä tunnupyyntö nappia, niin siihen tulee teksti yhdistetään verkkoennätyksiin. Sitten ei tapahdukkaan enää mitään. Uskoisin että vika on f-securessa...Kone ei myöskään(ei ole ennenkään)löydä sitä verkkopelilistaa.

17
Perhokalastus / Vs: Kahluuvaatteet ja -varusteet
« on: April 01, 2013, 16:39:52  »
Minkäslaisia kahluuhousuja/kenkiä suosittelisitte 12-vuotiaalle pojalle? Ei kauheen isoja sais olla...

18
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: March 20, 2013, 19:39:56  »
Tänään kävin koulun jälkeen hieman pilkillä. Tasurilla suurimman osan ajasta kalastin, mutta eipä napannut siihen. Kun mitään ei tullut nin päätin ettei jäältä lähdetä tyhjin käsin, ja kaivoin tapsipilkin esiin. Kaikki kalat olivat sijoittautuneet yhden reiän alle. Kalat kävivät nykimässä jatkuvasti, mutta eivät oikein jääneet kiinni. Olin ihan muissa maailmaoissa, kun joka rykäisi pilkin päässä lujaa. Ajattelin että haukihan sen piti olla. Eipäs ollut, ja alkoi muuten sydän hakata aikamoista tahtia, kun Kala oli tullut näköetäisyyden päähän. Mahdottoman kokoinen(arviolta 1 kg) ahvenhan se siellä veti. Sitten tapahtui se mitä eniten pelkäsin. Antiikkinen koukku petti. :cry: Eipä ole ennen ahven vetänyt minulla kuokkua suoraksi, tosin suurin onkin ollut 250g. Nyt koukkuna käytän vain kestäviä ja uusia perhokoukkuja, mutta eihän se iso kala enää tietenkään nappaa.  :roll:
Tässä sitten lopullinen saalis. aika vähän noita sitten loppujen lopuksi tuli ylös saakka.


19
Pilkintä / Vs: Särjen pilkintä
« on: March 20, 2013, 19:17:02  »
Itse olen juurikin särkeä pilkkinyt aika paljon, koska viereisestä joen lahdesta ei tunnu muuta tulemaankaan. Itse en suuria särkiä jahdatesa käytä yleensä mäskiä. Tuntuu vain tuovan pieniä sinttejä paikalle. Ja onhan sitä särkiä pilkittäessä kehittynyt omat tekniikkansa tapsipilkillä pilkkimiseen. Tällaisilla tekniikoilla olen itse onnistunut:
Pientä särkeä yrittäessä teen rauhallisia vetoja nopeaan tahtiin noin 10 kertaa. Tämä saa yleensä särjen kiinnostumaan pilkistä. Tämän jälkeen tehdään lyhyt ja nopea nykäisy, ja sitten odotetaan hieman. Useasti tässä kohtaa Särki nappaa.Jos mitään ei kuulu niin pilkkiä värisytetään hieman paikallaan. Tämä liike on monesti pelastanut päivän, kun kalat ovat olleet passiivisia.
Isoa (+300g) särkeä pilkittäessä olen päässyt parhaisiin tuloksiin pitkillä tauoilla ja rauhallisilla vedoilla. Iso särki on varovainen kala ja voi säikähtää liian nopeita vetoja. Vedossa "saatan" pilkkiä ylöspäin, eli teen vasta vedon lopussa pienen nykäyksen. Joskus kun iso särki ei nappaa millään ja tuntuu pitävän laihdutuskuuria, on toiminut mormuska tyylinen uitto.
Näillä ohjeilla olen itse saanut 1,164g särjen.

20
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: F-secure käyttäjät!
« on: March 17, 2013, 20:56:44  »
Postitko F-Securen vai, miten sait toimimaan?
Noilla Nieriäisen ohjeilla sain toimimaan. Taisin kyllä siinä samassa poistaa koneelta vahingossa muutaman ohjelmankin. :-D

21
Länsi-Suomi / Vs: Sastamala, Roismalanlahti
« on: March 17, 2013, 08:49:17  »
Vieläkö jäät kestää roismalanlahdella? Ens viikonloppuna olis tarkoitus mennä pilkille.
Mistähän paikoista isoa ahventa tulee tähän aikaan? :?

22
Pilkintä / Vs: Isoin pilkkiahven
« on: March 02, 2013, 18:14:49  »
http://eralehti.fi/kalakilpailut/kilpailusaaliit/default.aspx?kisaid=3264

jollain oli ollut hieman parempi tuuri pilkkiessä.  :-o

23
Pilkintä / Vs: Keskustelua tasapainopilkeistä.
« on: February 28, 2013, 16:23:16  »
Olen saanut kaveri porukassa arvonimen "tyhjän pyytäjä". Ihan syystäkin, koska tänäkin vuonna olen saanut yhteensä 6 ahventa pilkillä.  :-D  Enkä sen parempi ole tasurilla pilkinnässäkään. Varusteisiin on kyllä panostettu. Esim. Sillin tasurit, kevennettyt tasurit, kehimisvavat, avokeloilla varustetut vavat ja kaikuluotain  kuuluvat  itseltäni löytyviin varusteisiin. Näiden piti auttaa saamaan paremmin saalista, mutta eivätpähän auttaneet. Voisiko joku ystävällinen siis kertoa, miten noilla kevennetyillä ja sillin tasureilla kuuluisi pilkkiä. Jos sitten vaikka saisi jotain kalaakin.  Minkä väristä tasuria suosittelisitte joelle jossa näkyvyyttä on metri ja keskisyvyys 4 metriä.

24
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: joukkue
« on: February 22, 2013, 16:09:55  »
Tarkennetaas tätä nyt hieman. Eli pääsen harmaaparran kanssa samaan verkkopeliin, mutta se joka tulee peliin myöhemmin, ei voi pelata samalla joukkueella. Kone sanoo(ainakin minulla)että joukkuesalasana on väärä. Salasana on kuitenkin sama molemmilla. Pitääkö samassa joukkueessa olevien käyttää samaa haalaria? Tämä tuli vaan mieleen, kun muut joukkueet käyttävät samaa haalaria toistensa kanssa.

25
Oulun lääni / Vs: Puolangan pilkkipaikat
« on: February 21, 2013, 17:24:53  »
Hiihtolomalla ollaan lähdössä viikoksi puolangalle. Pakollisena tarpeena on tietenkin pilkkiminen, mutta missä? Eli kertokaapas tietoa puolangan lähellä olevista järvistä. Ovatko nuo istari järvet vielä istutuksien alaisina? Entä mistä kannattaa etsiä harjusta tai taimenta?
Ps. vastatkaa mieluusti mahdollisimman nopeasti. Lähdetään meinaan matkalle kolmen päivän päästä.

26
Sekalaista juttua / Vs: Haluatko "tittelin?" Koita onneasi!
« on: February 06, 2013, 18:49:42  »
Tänne kans jos on vielä jaossa.

27
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: February 03, 2013, 09:36:18  »
Miten te saatte näitä haukia niin mahdottoman paljon? :?  Itte saan aina "vain" yhen hauen reissulla.

28
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 v 1.00 kehitysthread
« on: February 02, 2013, 19:12:51  »
Myös oottopilkki olisi hyvä, esim. jos vaikka kalastelee muuten vaan ja jättää oottopilkin johonkin niemenkärkeen, tai ihan minne vaan.
Ja kun sinne iskisi kala se hälyttäisi pelaajalle jollain kilinällä tai jotain.
Pelaaja juoksisi vaan oottopilkille ja nostaisi isot kalat pois :)
Ittelle tullut sama idea mieleen. Tosin niin, että kuka tahansa voisi hakea ne kalat kenen tahansa otto-ongesta. :-D

29
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: February 02, 2013, 19:06:47  »
Jostain luin, että kevennetyt olis hyviä isolle ahvenelle. Tänä talvena ahvenia tullut vain 4 kpl, joten pakkohan sellainen oli saada. :oops:  Hinnat vaan oli niin mahottoman suuria. jossain myytiin sillin tasuri 55 eurolla! Tästä syystä oli tietenkin nuukana  miehenä pakko keksiä jokin tapa tehdä kevennetty itse ja halvalla. Olin ennen kokeillut tehdä sinitarrasta tasureita, mutta huonon tuloksen takia tyydyin kaupan pilkkeihin. Yhtäkkiä tuli vain mieleen, että mitä jos laittaisi vain ihan vähän tuota painotusta(käytin lyijylankaa)ja paljon sinitarraa. Siitähän syntyisi kevennetty! Ei kestänyt kauaa, kun runko oli jo valmis. Nyt tarvittaisiin jostain tuota tasurin perälevyä. kuusamon vuosi uistimen kannen reunasta sai irrotettua tarpeeksi sopivan näköisen palan. Nyt tulikin inhottava ongelma. Miten saisin perälevystä niin oikean muotoisen, että sen saisi kiinni tasurin kylkeen? pienen pohdinnan jälkeen keksin työntää sen Pilkin perän sisään, olihan se pehmeätä sinitarraa. Lakkausten ja maalausten jälkeen sain ihailla mahdollisimman halvalla tehtyä kevennettyäni. :-)
Tein sitten vielä pari värikoukkua, mahdollisimman halvalla tietenkin. :wink:

30
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: F-secure käyttäjät!
« on: January 30, 2013, 18:34:31  »
Tänään katoin vähän tarkemmin tuota palomuuria. Menin sitten lopulliseti sekaisin. Voikos koneella olla kahta palomuuria? Läysin meinaan jonkun windowsin palomuurin, ja windowsin laajennetun palomuurin. Kone sanoo että ne eivät ole edes päällä. Sitten löysin F-securen palomuurin joka taas oli päällä. :?

Pages: [1] 2


center>