Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - off

Pages: [1]
1
Oulun lääni / Vs: Ii- ja Kiiminkijoki-topic
« on: May 12, 2013, 20:22:50  »
Tuossa kävin iltaseltaan ajelemassa Haukiputaalla ja kattomassa paikkoja, mutta vettä on niin paljon vielä että koskikalastuksessa ei ollu mitään järkeä, muutamia heittoja siinä nelostien sillan alla olevalla koskella (nimi?) ja jatkoin matkaa. Yleensä kalastellu enemmänki tuollla ylikiimingin koskilla mutta jos tälle kesää kävis tuossa alempanakin kun vesi laskee järkeviin korkeuksiin.

2
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Mora vai UR?
« on: April 06, 2013, 23:01:26  »
Tätä pitää nyt nostella vaikka onkin aika vanha aihe. Ostin tänään alati tylsyvään UR:ään (punainen varsi ja musta terä) kyllästyneenä Mora Nova 5" kairan kun olin sitä paljon kuullut kehuttavan. Pari koeporausta kävin tekemässä ja olin aluksi ihan mykistynyt siitä kuin hyvin se puri jäähän eikä tarvinnut painaa vaan meni ihan kevyesti omalla painollaan.

MUTTA!!
Aivan käsittämätön suunnitteluvirhe nuinkin kalliiseen kairaan on se, että jatkovarren lukitukseen on laitettu vauvan nyrkin kokoinen muovinen "mutteri" jonka saa sormin kyllä auki. Siinä vaiheessa kun kaira oli niin syvällä paksussa jäässä, että tämä mutteri alkoi osumaan syntyvään reikään jääneeseen sohjoon, niin eihän se siitä enää alas päin liikkunut koska se muovimutteri jäi kantamaan siihen sohjon päälle samalla estäen kierrettä nostamasta sohjoa reiästä ylös. Hätä meinasi tulla siinä vaiheessa kun totesin että ei se nouse sieltä ylöskään, ilmeisesti se sohjo tiivistyi siihen väliin niin tiukkaan että jumissa oli. Aikani joka suuntaan vetkuttelin ja sain kairan ylös ja äkkiä tallille tekemään parannuksia. Vaihdoin tavallisen rosteripultin isolla prikoilla sen alkuperäisen tilalle ja ongelma on (toivottavasti) poissa. Nyt ei vaan voi kairan pituutta säätää ilman työkaluja mutta en tiiä liekö sille tarvettakaan välttämättä.. Onko muilla ollu tämmösestä kokemusta?

3
Oulun lääni / Vs: Jäätilanne Oulun alueella
« on: December 30, 2012, 19:30:52  »
Jos huomenna kävis vihdoin pilkkikauden korkkaamassa kuivasmerellä. Tänään kun patelan sahan mäen päältä kattelin ni näky siellä muutamia olevan pilkillä. Oiskohan se siinä Kraaselin rannan puolella saaren eteläpäässä (kaukoperä vissiinki) minkälaisia paikkoja? Merikortin mukaan n. 4m vettä ois niillä paikkeilla. Tai sitten heti niiden proomuhylkyjen jälkeen näyttäsi kans syvenevän. Onko kokemuksia kellään siltä seudulta näin alkutalvesta?

4
Oulun lääni / Vs: Jäätilanne Oulun alueella
« on: December 18, 2012, 15:57:49  »
Onko kelkalla pilkkijöitä vielä näkynyt? Pääsis sujuvammin liikkumaan vähän pitemmällekin jos kelkalla lähtee.

Kuivasmerellä näkyi sunnuntaina yks porukka olevan kelkuttimella liikkeellä kraaselin lähellä. Jäätäkin sielläpäin oli 20-30cm. Vähän pitemmällä en jäätilannetta tiedä :).
Jeps, kävin mutkan kelkalla tänään (taskisenperä-rajahauta-taskisenperä) ja jututin yhtä verkotusporukkaa jotka oli myös kelkalla reki perässä, 30cm oli kuulemma teräsjäätä.  Jos oikeen innostuu niin vois huomenna käydä jonkun reiän tekemässä ja vähän liotella pilkkejä.

5
Pilkintä / Vs: Pakkassaappaat?
« on: December 11, 2012, 20:20:22  »
Vikingin icefighterit on. Aika painava, mutta lämmin. Huono puoli että huopavuoria ei saa irti ja kuivuu tosi pitkään jos kastuu.

6
Oulun lääni / Vs: Jäätilanne Oulun alueella
« on: December 11, 2012, 20:14:08  »
Onko kelkalla pilkkijöitä vielä näkynyt? Pääsis sujuvammin liikkumaan vähän pitemmällekin jos kelkalla lähtee.

Pages: [1]


center>